“Procesul poliţiştilor” de la Olt se reia cu aceeaşi actori, dar cu un alt judecător 0

Scandalul sexual ce a zguduit Poliţia Olt şi chiar instituţia Ministerului de Interne în urmă cu doi ani se reia, cu aceeaşi protagonişti: poliţiştii Melania Renghea şi Gheorghe Barbu, dar cu un alt magistrat. Judecătorul care s-a ocupat iniţial de caz şi a condamnat-o pe poliţistă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, Gheorghe Biolan, s-a recuzat.

“Procesul
poliţiştilor” de la Olt se reia cu aceeaşi actori, dar cu un alt judecător Vezi comentarii 0

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Olt | victor ponta

Rezultate
alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în
judeţul Olt

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014 din primul tur vor fi transmise de Biroul Judeţean (BEJ) Olt în cel mult 48 de ore către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Pagubele produse de prima zăpadă, evaluate la 4,7 milioane lei

Pagubele
produse de prima zăpadă, evaluate la 4,7 milioane lei

La patru zile după zăpada căzută în week-end-ul trecut, autorităţile judeţene s-au reunit pentru a analiza rezultatele evaluării pagubelor produse de fenomenul meteorologic anterior menţionat. Cinci comune au raportat pierderi din cauza zăpezii căzute prea devreme. Raportul va fi transmis către Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

FOTO Slătinenii, ademeniţi cu premii ca să-şi plătească online taxele şi impozitele

FOTO Slătinenii,
ademeniţi cu premii ca să-şi plătească online taxele şi impozitele

Primăria Slatina a găsit o metodă inedită pentru a-i determina pe locuitorii oraşului să-şi schimbe modul tradiţional de a-şi plăti impozitele altfel decât înghesuindu-se la coadă. Astfel, edilii s-au gândit să organizeze un concurs cu premii la care pot participa doar aceia care-şi vor achita birurile online. Ca premii puse în joc se află scutirea pe un an întreg de la plata birurilor, plus un laptop.

Episcopul Slatinei, avantaje importante de pe urma relaţiilor strânse cu şefii politico-administrativi

Episcopul
Slatinei, avantaje importante de pe urma relaţiilor strânse cu
şefii politico-administrativi

An de an, Consiliul Judeţean Olt finanţează, de la bugetul acumulat din banii tuturor locuitorilor judeţului, o serie de biserici de pe raza judeţului. Pe ce criterii sunt alese aceste lăcaşuri nu ştiu decât mai-marii CJ Olt şi cei ce vin cu asemenea propuneri, diligenţele fiind făcute de multe ori şi prin intermediul primarilor, pe linie politică – asta pentru efect. Pe de altă parte, şeful preoţilor de la Olt se lăfăie în condiţii de nabab.

Noi ajutoare financiare pentru sinistraţii inundaţiilor din vară

Noi
ajutoare financiare pentru sinistraţii inundaţiilor din vară

Cea mai recentă şedinţă de Guvern derulată miercuri – 29 octombrie, s-a soldat cu o veste bună pentru diriguitorii administraţiei judeţene de la Olt deoarece li se va lua o mare piatră de pe inimă. Sinistraţii inundaţiilor din această vară vor primi încă 7,1 milioane de lei după ce, în ultimele trei luni, au mai primit două tranşe de bani pentru a-şi rezolva probleme cauzate de revărsarea apelor.

Atenţie, se opreşte apa în Slatina!

Atenţie,
se opreşte apa în Slatina!

Zona modernă a oraşului Slatina va rămâne fără apă la robinete în noaptea de miercuri spre joi. Compania de Apă „Oltul” este cea care va sista furnizarea apei în reţeaua de apă-canal din această partea a urbei. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, întreruperea furnizării apei este cauzată de o serie de lucrări la reţeaua centrală de apă a oraşului.

VIDEO Încă două comune oltene intră în civilizaţie. Localnicii din Cungrea şi Oboga vor avea apă şi canalizare de anul viitor

VIDEO Încă două comune
oltene intră în civilizaţie. Localnicii din Cungrea şi Oboga vor avea apă şi
canalizare de anul viitor

Reprezentanţii oficiali a două localităţi din judeţul Olt, Cungrea şi Oboga, au semnat, miercuri după-amiază, la sediul Consiliului Judeţean Olt din Slatina, contractele de finanţare pentru introducerea de reţele de apă şi canalizare. Lucrările vor fi posibile cu ajutorul fondurilor guvernamentale ce vor ajunge în acest comune prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Şefia Tribunalului Olt, râvnită de cinci judecători

Şefia Tribunalului Olt, râvnită de
cinci judecători

Cinci magistraţi visează să ocupe postul vacant de preşedinte al Tribunalului Olt. Dosarele acestora au fost declarate admise pentru susţinerea concursului menţionat, ce va avea loc pe parcursul unei luni, între 26 octombrie – 23 noiembrie. Printre cei care vor să ocupe această funcţie se numără nume foarte cunoscute în justiţia autohtonă şi nu numai, unele controversate.

Baronii Oltului, domnitori peste afacerile cele mai bănoase din judeţ. Cum au ajuns în fruntea bucatelor Paul Stănescu şi Dan Ciocan

Baronii Oltului,
domnitori peste afacerile cele mai bănoase
din judeţ. Cum au ajuns în
fruntea bucatelor Paul Stănescu şi Dan Ciocan

Ca oricare alt judeţ din această ţară, şi Oltul are câteva personaje percepute de populaţia din teritoriu drept “baroni” datorită averilor incomensurabile pe care nici cei în cauză nu le mai cunosc limitele. Cel mai cunoscut caz la Olt este, de câţiva ani încoace, nimeni altul decât chiar preşedintele Consiliului Judeţean Olt, pesedistul Paul Stănescu. El este secondat de un bun amic, fost miliţian, acum deputat – Dan Ciocan.

VIDEO  Unic în România. O cetate dacică, cu locuri de cazare ca acum 2000 de ani, se ridică din temelii la Drăgăneşti-Olt

VIDEO  Unic în România. O cetate dacică, cu locuri de cazare ca acum 2000 de ani, se ridică din temelii la
Drăgăneşti-Olt

De câteva luni, la marginea oraşului Drăgăneşti-Olt se lucrează intens la amenajarea unei fortificaţii dacice de acum 2.000 de ani. Proiectul trebuia terminat anul trecut, dar, din cauze financiare, totul s-a amânat. Noul termen de finalizare a fost fixat pentru vara 2015. Fortificaţia e ridicată cu material de construcţie specific acelor vremuri: pământ, lemn, stuf. În mod inedit, vizitatorii se vor putea caza în locuinţele spartane ale dacilor.

De ce votează românii cum votează. Oltenia alege Stânga de 25 de ani indiferent de numele candidatului

De ce votează românii cum votează. Oltenia alege Stânga de 25 de ani indiferent de numele candidatului

Zona de sud a ţării a votat constant, din 1989 încoace, cu candidatul susţinut de partidul ori partidele reprezentând Stânga politică. Caracterizată prin măsuri cu caracter social, Stânga a înregistrat, astfel, victorie după victorie la toate alegerile prezidenţiale din 1990 şi până la cel mai recent scrutin organizat în anul 2009. În ciuda votului dat mereu Stângii de către alegătorii din Oltenia, partidele de dreapta au dat trei preşedinţi.

FOTO Termoizolarea blocurilor la Slatina pe 2014 se apropie de sfârşit

FOTO Termoizolarea
blocurilor la Slatina pe 2014 se apropie de sfârşit

Lucrările de reabilitare prin termoizolare a blocurilor din municipiul Slatina se apropie de final pentru acest an. Ultimele scări de bloc incluse în acest proiect în urmă cu doar o săptămână, firma ce a demarat lucrarea trebuind să termine totul în maximum o lună. La alte nouă scări de bloc, lucrările sunt pe terminate. Potrivit planurilor autorităţilor locale, aproape 65% din blocurile din oraş vor fi termoizolate anul acesta.

Pieton ucis pe stradă la Gostavăţu de un şofer neatent

Pieton ucis pe stradă la Gostavăţu de un şofer neatent

Un bărbat în vârstă de 64 de ani din comuna Gostavăţu, judeţul Olt, a murit sâmbătă seară după ce a fost victimă a unui accident de circulaţie. Mai exact, şoferul unui autoturism nu l-a observat cum acesta se deplasa pe marginea drumului şi l-a izbit în plin. Acum, şoferul riscă să ajungă după gratii.

Păcat că democraţia a fost născocită înainte de descoperirea psihologiei. Dacă ar fi fost pe dos, cel care a inventat-o şi-ar fi pus mâinile în cap şi ar fi făcut lucrurile altfel. De pildă, le-ar fi spus oamenilor să voteze nu pe alţi oameni, ci să voteze şi să aleagă între diverse sisteme politice, doctrine şi proiecte economice şi sociale, feluri de a face lucrurile.

acum 7 ore · comentarii (3)

Duhul lui Mamona, care ne vrea legaţi de patimile pământului, ne face o ”super-ofertă” în aceste zile, ispitindu-ne cu păgâna sărbătoare de Halloween. În seara de Halloween, copiii noştri sunt îndemnaţi să-şi ascundă chipurile lor de îngeri inocenţi sub măşti întunecate înfăţişând vampiri, strigoi, vrăjitoare şi felurite alte bestii ale iadului. Totul pare o glumă, dar dincolo de aparenţe ne rânjeşte Diavolul.

acum 5 ore · comentarii (3)

În „Raportul de ţară”, realizat de Fundatia germană „Konrad Adenauer” şi publicat cu puţine zile în urmă sunt analizate campania electorală a lui Victor Ponta, cea a lui Klaus Iohannis, posibila „trădare” a Elenei Udrea după primul tur de scrutin, precum şi prestaţia lui Traian Băsescu în cei zece ani petrecuţi la Cotroceni.

acum 6 ore · comentarii (13)

Reputaţia este forma politică a trecutului individual. Noi trăim într-un perpetuu prezent, care, ironic, arată ca internetul: Haotic, sau liber. Faţă cu dezastrul, devine evident care este puterea politeţii şi a tuturor formalităţilor nedemocratice care ne forţează să ne prezentăm în public cu mai multă grijă decât avem poate în viaţa privată.

acum 9 ore · comentarii (0)

Motivele pentru care mulţi dintre noi nu se duc la vot sunt multe şi, în cea mai mare parte, juste. Nu am să încerc să-i contrazic, pentru că nu pot nega evidenţa. Şi nu vreau să apelez, în pledoaria mea pentru vot, la cuvinte mari ca patriotism sau conştiinţă socială, pe care oricum le-au pervertit tocmai aceşti politicieni care ne întreţin scârba. Dar nici nu cred că e normal să asistăm pasiv-mioritic.

Ce preşedinte aş vrea eu, Vasile Ernu, ca simplu cetăţean? Grea întrebare. E mult mai uşor să spunem ce nu vrem decît ce vrem. După 25 de ani de veşnică tranziţie spre nicăieri, de distrugere continuă, de demantelare a statului social şi de fărîmiţare şi polarizare extremă cu toţii am obosit să votăm negativ. Iarăşi votăm răul cel mai mic?

Avem, duminică, şansa de a ne bucura, înainte de orice, de un fapt extraordinar: putem alege pentru noi şi pentru copiii noştri. E un drept ce merită asumat şi apărat, mai ales când realizăm că nu e un dat definitiv al vieţii. Şi când ştim, precum profetic scria Nicolae Iorga, că „nu numai faptele rele se răzbună, ci şi nepăsarea”.

acum 7 ore · comentarii (5)

Vom regreta indiferent ce sau pe cine vom vota, aşa cum românii au regretat că l-au votat pe Iliescu, apoi au regretat că l-au votat pe Constantinescu, apoi din nou pe Iliescu, apoi au regretat amarnic că l-au votat pe Băsescu. Aşa cum au regretat că au votat un partid sau altul, oricare dintre cele care s-au succedat la putere. Aceste adevăruri nu reprezintă însă un îndemn la boicot, ci la luciditate, dacă mai avem voie la ea!

acum 15 ore · comentarii (7)

Preşedintele României, Traian Băsescu, şi-a reanunţat intenţia de a obţine după terminarea mandatului cetăţenia Republicii Moldova. În timp ce mai bine de jumătate de milion de basarabeni şi-au recâştigat dreptul de a fi şi în acte români, procedura pentru obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova este însă una foarte complicată.

acum 23 ore · comentarii (18)

Mai sunt trei zile până la mult aşteptatele alegeri prezidenţiale, însă candidaţii par mai obosiţi ca oricând, dacă observăm blândeţea cu care se tratează unii pe alţii. Dincolo de atacurile la persoană şi vrute şi nevrute acuzaţii, peste campania electorală pare că s-a aşezat deja liniştea.

acum 2 zile · comentarii (4)

Finalul de mandat al preşedintelui Traian Băsescu aduce o avalanşă de declaraţii în favoare unirii cu statul vecin. După ce sâmbătă, la Carei, şeful statului a declarat că trecerea Prutului în cel de al doilea război mondial a fost o decizie corectă, miercuri seară Băsescu a declarat pentru telespectatorii de peste Prut, la postul naţional de televiziune, că în sufletul său, îşi doreşte foarte mult Unirea.

acum 2 zile · comentarii (16)

Sunt mai puţin condamnabili moral negustorii electorali, cei care îşi vând votul pe un rachiu sau pe diverse bunuri, decât indiferenţii şi micţionarii, cei care anunţă cu un soi de triumfalism infantil că micţionează pe el. Măcar primii îi dau un preţ: ceilalţi îl anulează. Primii întreţin instrumentul esenţial al democraţiei, chiar dacă din motive străine de scopul său; ceilalţi sunt, cu voie său fără de voie, de-a dreptul antidemocratici.

acum 2 zile · comentarii (8)

În democraţie, teoretic, cetăţenii îşi mandatează, prin vot, reprezentanţi care să conducă treburile obşteşti în numele lor. Practica demonstrează că nu prea ştim bine nici pe cine dar nici pentru ce votăm. Pare că indiferent de vot, tot acolo ajungem: politicienii îşi schimbă doar părul nu şi năravul,  mai ales când multe din treburile ţării se decid în alianţe internaţionale.

acum 2 zile · comentarii (67)

Despre această nouă construcţie militar – politică care a apărut pe teritoriul Irakului şi Siriei s-a scris şi se scrie intens, deoarece multe din faptele care îi însoţesc apariţia şochează sufletele slabe sau naive, convinse că în secolul XXI umanitatea nu mai poate ajunge la nivelele de barbarie din perioada medievală.

Ce preşedinte aş vrea eu, Vasile Ernu, ca simplu cetăţean? Grea întrebare. E mult mai uşor să spunem ce nu vrem decît ce vrem. După 25 de ani de veşnică tranziţie spre nicăieri, de distrugere continuă, de demantelare a statului social şi de fărîmiţare şi polarizare extremă cu toţii am obosit să votăm negativ. Iarăşi votăm răul cel mai mic?

„Cred că una dintre cele mai nefericite consecinţe ale evoluţiilor din ultimele două decenii e faptul că trei milioane de oameni născuţi în România au considerat că au o şansă mai bună într-o altă societate. România de azi e o ţară cu puţine posibilităţi, cu o mobilitate socială din ce în ce mai redusă, cu speranţe tot mai puţine de împlinire profesională.”

acum 17 ore · comentarii (7)

Spaţiul public depinde de arta conversaţiei. Conversaţia moderează diferenţele dintre oameni şi oferă astfel un model de comunitate sau prietenie. Comentariile de pe forum sunt similare spectacolelor de televiziune din România: Competiţii între oameni vulgari care alternează abil insulte şi acuze pe tonuri stridente sau ameninţătoare menite să incite isterie sau indignare sau un dispreţ teribil.

acum 2 zile · comentarii (42)
Postari Recente