Este oficial şi definitiv: Cătălin Davidescu nu mai este primar de Scorniceşti

Este oficial şi definitiv:
Cătălin Davidescu nu mai este primar de Scorniceşti

Cătălin Davidescu nu mai are nicio şansă pentru a reveni pe postul de primar al oraşului Scorniceşti. Tribunalul Olt a respins ca nefondată solicitarea acestuia de anulare a ordinului prefectului judeţului din 11 mai de încetare a mandatului său de primar al oraşului Scorniceşti după ce a fost declarat incompatibil, definitiv şi irevocabil, de o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

VIDEO  Au început lucrările la sensul giratoriu megalomanic din Slatina de 800.000 lei

VIDEO  Au început lucrările la sensul giratoriu megalomanic
din Slatina de 800.000 lei

La două luni de la aprobarea în Consiliul Local Slatina, luni – 6 iulie, au demarat în municipiu lucrările de amenajare a celui mai costisitor sens giratoriu din judeţ. Costul proiectului se ridică la nu mai puţin de 820.000 lei, adică 8,2 miliarde lei vechi. Megalomanicul sens giratoriu va fi amenajat la intersecţia străzilor Păcii/Victoriei cu Crişan, vizavi de prima parcare etajată din localitate.

FOTO  Pădurea Strehareţi de la marginea Slatinei, oaza de care autorităţile locale îşi amintesc o dată pe an

FOTO  Pădurea Strehareţi de la marginea Slatinei, oaza de care autorităţile locale îşi amintesc o dată pe an

Pădurea Strehareţi este o veritabilă oază de linişte şi verdeaţă la marginea municipiului Slatina. În anii comunismului şi până în anii 2000, aici au funcţionat un restaurant şi o grădină zoologică. Ulterior, totul a decăzut: din restaurant au mai rămas doar grămezi de moloz, iar grădina zoologică a dispărut. Totul sub nasul autorităţilor locale, ai căror diriguitori nu au mişcat un deget pentru a preîntâmpina dezastrul din prezent.

Otrava din fructele confiate. De ce este important să nu le confundăm cu fructele uscate

Otrava din fructele confiate. De ce este important să nu le confundăm cu fructele uscate

Că zahărul excesiv e nociv pentru sănătate nu mai e o noutate. În ciuda acestui fapt, continuăm să consumăm produse ce conţin mult zahăr deoarece organismul ”ne-o cere”, chiar dacă ştim că ne face rău. O alternativă poate fi înlocuirea produselor tradiţionale ce conţin mult zahăr, cu alte produse ce conţin zahăr natural. Fructele uscate natural pot fi această alternativă, dar atenţie: sunt uşor de confundat cu fructele confiate.

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Olt. ”Foştii” liceeni şi-au luat ultima piatră de pe inimă: ”Asta a fost!...” (VIDEO) | bacalaureat 2015

Bacalaureat 2015
Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Olt. ”Foştii” liceeni şi-au luat ultima
piatră de pe inimă: ”Asta a fost!...” (VIDEO)

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Absolvenţii claselor a XII-a au trecut astăzi, vineri – 3 iulie, de ultima probă de la Bacalaureat 2015. Materiile de la această ultimă probă par a nu ridicat nici de această dată probleme deosebite candidaţilor care s-au pregătit. Subiectele au fost afişate pe adevarul.ro după ora 11.00.

Iacob Niculăiţă, fost procuror la Caracal, găsit de ANI cu ”avere nejustificată”

Iacob Niculăiţă,
fost procuror la Caracal, găsit de ANI cu ”avere nejustificată”

Condamnat vara trecută la trei ani închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, verdict cu care s-a ales în urma unei acuzaţii de trafic de influenţă, fostul procuror Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Iacob Niculăiţă, a fost acum găsit ”în neregulă” şi de Agenţia Naţională de Integritate. Este vorba despre identificarea unei sume pentru care nu s-a găsit sursa legală.

De unde vine vorba „Olteanul... tot oltean” şi de ce este ca râia olteanul în tren. Topul celor mai haioase poezioare cu şi despre locuitorii din această zonă

De unde vine vorba „Olteanul... tot oltean” şi de ce este ca râia olteanul în tren. Topul celor mai haioase poezioare cu şi despre locuitorii din această zonă

Că oltenii au un talent aparte în a face glume pe seama altora, inclusiv pe seama lor înşişi, am mai vorbit. Dar acesta pare a fi doar unul dintre lucrurile unde aceştia sunt neîntrecuţi, căci un alt domeniu unde oltenii se dovedesc a fi maeştri sunt epigramele. Indiferent că sunt sau nu cu rimă, epigramele cu şi despre olteni sunt la fel de savuroase precum bancurile.

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Olt. Un elev de la Liceul IPTAPA Slatina, prins copiind | bacalaureat 2015

Subiecte Bacalaureat
2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Olt. Un elev de la Liceul IPTAPA Slatina, prins copiind

Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Proba la alegere a profilului de vineri, 3 iulie, presupune că absolvenţii clasei a XII-a vor susţine examenul una dintre materiile: Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Adevarul.ro îţi va prezenta subiectele la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică şi rezolvarea acestora la scurt timp de la ieşirea primilor elevi din sala de examen.

Criminalul Adel Gălbenuşe, bun de plată

Criminalul Adel
Gălbenuşe, bun de plată

Adrian Gălbenuşe, zis Adel, cel care a îngrozit întreaga ţară prin cruzimea cu care şi-a ucis o vecină de bloc înjunghiind-o de 14 ori în plină stradă, a dat ochii cu familia victimei sale joi – 2 iulie. Membrii familiei au făcut publice pretenţiile materiale pe care i le cer acum inculpatului. Abominabila întâmplare s-a petrecut la jumătatea lunii ianuarie.

Bacalaureat 2015 Matematică-Istorie Olt. Cinci elevi prinşi cu fiţuici au fost eliminaţi din examen | bacalaureat 2015

Bacalaureat 2015
Matematică-Istorie Olt. Cinci elevi prinşi cu fiţuici au fost eliminaţi din
examen

Bacalaureat 2015. Spre deosebire de prima probă scrisă de la Bacalaureat 2015 derulată luni – 29 iunie, care s-a derulat fără incidente, alta a fost situaţia miercuri – 1 iulie, când a avut loc a doua probă scrisă la Matematică şi Istorie. Astfel, cinci liceeni au fost eliminaţi din examen deoarece au încercat să fraudeze proba. Adevarul.ro a prezentat subiectele la Bacalaureat 2015 Matematică-Istorie şi rezolvarea acestora.

Într-o săptămâna în care opinia publică este captată de un referendum din Grecia, la câţiva kilometri de noi, basarabenii au ieşit duminică în număr mare în stradă pentru a cere Unirea, iar cei mai curajoşi dintre ei vin pe jos, în caniculă, înspre România. Da, acum, la ora la care citiţi aceste rânduri....

acum 19 ore · comentarii (10)

Aşa numita ”elită” politică şi civică românească e în stare de şoc. Cum a putut Grecia să spună ”NU” Troicii? Liderii fricoşi ai partidelor româneşti sau devoţii fanatici ai directivelor europene care au palpitaţii numai când se gândesc la FMI, la Comisia Europeană sau la ambasadele străine, nu pot decât să caine curajul grecilor, aşteptând să fie pedepsiţi.  Din contră, cred că e timpul să ne ridicăm capul plecat de teamă ca sabia să nu-l taie.

acum 21 ore · comentarii (6)

Am văzut într-un articol anterior că de la substantivul „popor” pot fi formate două adjective, „popular” şi „populist”. În cel de al doilea, sufixul „ist” este peiorativ. O soartă similară o are şi substantivul „naţiune”. Şi acest substantiv are două adjective, „naţional” şi „naţionalist”, al doilea fiind marcat de sufixul cu pricina, adică „ism”-„ist”. În perioada interbelică, adjectivul „naţionalist” nu avea un caracter peiorativ.

acum 21 ore · comentarii (5)

Astăzi, Grecia va decide în ce parte a prăpastiei va sări. Saltul trebuie făcut, aşa au dorit-o politicienii, prăpastia e oricum acolo, lipsa de opţiuni este evidentă, problema este nu evitarea unei perioade următoare grele şi pline de dezvoltări dintre cele mai ciudate, ci cum poate fi (dacă se mai poate) alinată suferinţa viitoare.

acum 2 zile · comentarii (60)

Referendumul nu rezolvă nimic. Soluţia dramei nu stă în ”da” sau ”nu”, oricât de apăsat e votul grecilor ajunşi la capătul puterilor. Cât de băţoşi se ţin populiştii de pe scenele Atenei şi rigizii contabili europeni, nu vor putea unii fără alţii. Nu doar pentru că au o vină comună, ci şi interese comune. O variantă poate fi convertirea datoriei nesustenabile în investiţii. Altfel, ne îndreptăm spre sfârşitul Europei ce se dorea cândva Unită.

acum 2 zile · comentarii (37)

În faţa situaţiei Greciei, aparent fără ieşire, asistăm la o propagandă greţoasă a stângii din ţările conduse de guverne de stânga, care să aburească populaţia, să nu mai înţeleagă nimeni nimic. Grecia a tot cerut ajutoare şi păsuire, ştergere de datorie, promiţând că-şi rezolvă problemele structurale.

acum 3 zile · comentarii (36)

Referendumul de duminică din Grecia nu este doar despre datorii economice sau despre poziţia grecilor în Uniunea Europeană. Este un test democratic menit să ilustreze capacitatea oamenilor de a se mobiliza împotriva dominaţiei birocraţiei şi capitalului, de a se exprima conştient cu privire la austeritate şi de a participa decisiv la actul politic.

acum 3 zile · comentarii (3)

„Istoria italienilor“ (Storia  degli Italiani), carte publicată de Giuliano Procacci la editura Laterza, în 1968,  şi tradusă la noi în 1975, deşi – din câte-mi spun însemnările de pe margini de file – nu e o noutate absolută pentru mine (am mai citit-o, dar am uitat-o complet) – mă face să tresar prin aceste consideraţii din capitolul „Umaniştii şi societatea italiană“:

acum 2 zile · comentarii (3)

O prietenă bună a decis că poate ar fi bine să mă ducă şi pe mine în Fratelli aşa că a decis să se mărite şi să organizeze petrecerea burlăciţelor în celebrul club. Cum nu am mai ieşit de ceva vreme prin cluburi, fiind la vârsta aia la care dacă pierd o noapte, a două zi mă simt complet inutilă şi nefermecător de tălâmbă, indiferent cât de mult supradyn sau iaurt consum, am stat să urmăresc fascinată ce mai e nou în lumea bună a Bucureştiului.

acum 20 ore · comentarii (1)

În decembrie 2014, Academia de Geopolitică din Paris organiza un foarte interesant colocviu internaţional asupra terorismului Islamului fundamentalist şi proiecţiilor sale în spaţiul european. Printre altele, am reţinut comunicarea semnată de de Jean-Paul Gourevitch, expert internaţional în probleme africane, intitultă „Islamo-business, mediu favorizant de dezvoltare a terorismului“ - titlu adaptat pentru acest articol.

acum 3 zile · comentarii (10)

Chiar dacă e abia la a treia ediţie (ceea ce înseamnă că încă e un eveniment tânăr), Festivalul Jazz TM deja se laudă cu nume mari ale genului care au urcat pe scena amplasată în Piaţa Victoriei din Timişoara. Anul acesta capetele de afiş au fost Marcus Miller, Liv Warfield şi Dianne Reeves.

acum 2 zile · comentarii (0)

La nivel de sector privat se văd schimbări în România, însă riscăm să creăm un ecosistem închis datorită felului în care ne educăm viitori conducători. Cu toate că România a început să dezvolte relaţii peste graniţele tării, suntem foarte departe de a ajunge să avem un mindset cu adevărat internaţional.

acum 5 zile · comentarii (0)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 3 luni · comentarii (6)
Postari Recente