FOTO  Bursa de Cereale din Corabia va fi inaugurată în noiembrie cel târziu 0

Inaugurarea Bursei de Cereale din oraşul Corabia se apropie cu paşi rapizi de realitate. Ultima fază a fost încheiată luna trecută - înregistrarea ca firmă la Registrul Comerţului, asociaţi fiind Consiliul Judeţean Olt, Primăria Corabia şi Bursa Română de Mărfuri. Data exactă a inaugurării va fi stabilită luna viitoare. Reprezentanţii Bursei de la Corabia spun că panglica va fi tăiată cel târziu în luna noiembrie.

FOTO  Bursa de Cereale din Corabia va fi
inaugurată în noiembrie cel târziu Vezi comentarii 0

42.000 de semnături oltene pentru Iohannis

42.000
de semnături oltene pentru Iohannis

Organizaţia judeţeană Olt a Alianţei Creştin-Liberale a trimis, joi - 18 septembrie, la Bucureşti, listele cu semnăturile de susţinere pentru candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia ţării. Cu o zi înainte s-a finalizat operaţiunea de strângere a semnăturilor, dar target-ul impus organizaţiei nu a fost realizat în timp util. Cele două partide ale Alianţei au avut “scoruri” diferite atât ca scop, dar şi ca semnături efectiv strânse.

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, arestată la domiciliu

Izaura
Anghel, fiica lui Bercea Mondial, arestată la domiciliu

Izaura Anghel, fiica interlopului Sandu Anghel zis Bercea Mondial, a fost eliberată din arest joi seară. Ea fusese reţinută preventiv la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de dare de mită asupra unui gardian de la închisoarea unde este încarcerat tatăl ei. Izaura nu a scăpat însă de probleme deoarece a primit, în schimb, mandat de arest la domiciliu.

Proxeneţii de minore din Caracal rămân după gratii

Proxeneţii
de minore din Caracal rămân după gratii

Cele şase persoane din oraşul Caracal reţinuţi săptămâna trecută de DIICOT Olt sub acuzaţia de proxenetism, sechestrare de persoane şi trafic de minore, rămân în arest preventiv. Curtea de Apel Craiova a respins, joi – 18 septembrie, apelul suspecţilor. De asemenea, aceeaşi instanţă a admis şi propunerea anchetatorilor olteni de a reţine preventiv o a şaptea persoană, bănuită şi ea a fi implicată în acest dosar.

Tudor Gheorghe, în concert la Slatina

Tudor
Gheorghe, în concert la Slatina

Cunoscutul artist Tudor Gheorghe revine, în acest week-end, la Slatina, unde va susţine un nou concert în stilul său inconfundabil. Reprezentaţia va avea loc pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ din municipiu. Biletele au fost puse deja în vânzare.

Adjuncţii şefului IPJ Olt, reconfirmaţi oficial pe funcţii

Adjuncţii
şefului IPJ Olt, reconfirmaţi oficial pe funcţii

Posturile de adjuncţi ai comandantului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost, în sfârşit, aleşi în mod oficial. Aceştia sunt chiar vechii posesori numiţi iniţial provizoriu pe cele două funcţii menţionate în urmă cu câteva luni, respectiv comisarii şefi Nicolae Băduică şi Nicolae Trifu. Cei doi au susţinut examenul de numire pe funcţii pe sediul Poliţiei Române la începutul acestei săptămâni.

FOTO VIDEO Pistă cu obstacole în Slatina pe strada Tudor Vladimirescu abia modernizată

FOTO VIDEO Pistă cu obstacole în Slatina pe strada
Tudor Vladimirescu abia modernizată

Coşmar greu de îndurat pentru şoferii din municipiul Slatina şi nu numai după ce o stradă recent modernizată pe fonduri europene pare să fii fost lăsată de izbelişte. Artera cu pricina, Tudor Vladimirescu, a scăpat de trotuarele impracticabile, dar iadul s-a mutat acum pe partea carosabilă rămasă nemodernizată. Diriguitorii Primăriei Slatina se tem că sosirea toamnei va face imposibilă finalizarea lucrării în timp util.

Slatina şi Caracal, gazde ale Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi

Slatina şi
Caracal, gazde ale Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi

Săptămâna viitoare, respectiv vineri – 26 septembrie, la Slatina şi Caracal va avea loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Manifestarea este organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. La această acţiune sunt invitaţi să participe toţi absolvenţii de învăţământ de orice nivel din judeţ care doresc să se încadreze pe locurile de muncă vacante disponibile.

FOTO  Indiferenţă crasă la Consiliul Judeţean Olt: lista cu consilierii judeţeni, neactualizată de la alegerile din vara 2012 | mariana gheorghe

FOTO  Indiferenţă crasă la Consiliul Judeţean Olt: lista cu consilierii judeţeni,
neactualizată de la alegerile din vara 2012

Situaţie jenantă la Consiliul Judeţean Olt, unde lista cu membrii instituţiei aleşi în vara 2012 de pe site-ul CJ nu a mai fost actualizată în unele cazuri chiar de la momentul scrutinului. Dintre toţi consilierii judeţeni “plini”, aproape un sfert au părăsit între timp scaunul. Acum, lista oficială a CJ Olt cuprinde atât numele membrilor vechi, dar şi pe cele ale înlocuitorilor acestora.

FOTO  Servietă cu bani pierdută în Caracal, găsită şi returnată stăpânilor

FOTO  Servietă
cu bani pierdută în Caracal, găsită şi returnată stăpânilor

Un locuitor al oraşului Caracal a avut marea surpriză ca, luni – 15 septembrie, să găsească, pe o bancă din părculeţul aflat în faţa primăriei, o servietă cu bani, carduri bancare şi alte documente. Fără să stea prea mult pe gânduri, acesta s-a prezentat imediat cu servieta la postul de poliţie din localitate, povestind oamenilor legii întâmplarea. În scurt timp, proprietarul a fost sunat să vină să-şi ridice geanta cu bani.

VIDEO  Început de an şcolar la Slatina. Primul contact cu şcoala pentru “boboci”, dezamăgitor din cauza lipsei manualelor

VIDEO  Început de an şcolar la Slatina. Primul
contact cu şcoala pentru “boboci”, dezamăgitor din cauza lipsei manualelor

Ca în fiecare localitate din ţară, şi la Slatina, unităţile şcolare au fost luate cu asalt în prima zi de şcoală. Dacă “bobocii”, elevi în clasa pregătitoare şi cei din clasa I, au venit însoţiţi de părinţi, cei din ultimul an de gimnaziu sau la liceu au mers la şcoală foarte detaşaţi. Lipsa manualelor pentru cei din clasele I şi a II-a a părut să ştirbească din prima zi de şcoală, dar atmosfera creată aproape că a pus în umbră acest neajuns.

FOTO  Răsturnare spectaculoasă cu maşina la ieşirea din Slatina

FOTO  Răsturnare spectaculoasă cu maşina la ieşirea
din Slatina

Doi tineri au scăpat ca prin minune cu viaţă după ce au fost implicaţi într-un violent accident de circulaţie produs la ieşirea din municipiul Slatina spre Piteşti. Autoturismul în care cei doi se aflau s-a răsturnat de mai multe ori în afara părţii carosabile, cei doi tineri fiind prinşi captivi între fiarele contorsionate ale maşinii. Victimele au ajuns la spitalul din localitate.

Se spune că a vota este o obligaţie morală, un gest democratic important. În Scoţia, la sfârşitul unui referendum ale cărui rezultate le cunoaştem deja, a vota s-a transformat în 18 septembrie dintr-un verb cu conotaţii imperative moral şi semnificative democratic într-o profesiune de credinţă.

acum 2 zile · comentarii (16)

Crede cineva că Churchill sau De Gaulle, Mitterrand sau Helmut Schmidt, John Kennedy sau chiar socialistul Hollande au făcut vreodată campanie electorală cu ulei şi mălai, cu daruri către Biserică, sau cu autobuze pentru şcoli? Avem un motiv în plus să observăm că România e altfel. Trăim, s-ar zice, întradiţia iarmarocului. Totul e de vînzare, totul se poate cumpăra.

acum 2 zile · comentarii (104)

„Mă c*c în şcoala voastră!”. Aşa strigă tânărul prin geamul deschis al portierei, după care îşi forjă BMW-ul şi dispăru cu o admirabilă probă de demaraj-viteză. Cel puţin asta a consemnat reporterul trimis la faţa locului. S-a întâmplat acum câteva zile, la un liceu bucureştean, acolo unde s-au adunat să dea Bacalaureatul de toamnă cei care îl picaseră în vară.

acum 3 zile · comentarii (16)

Accesul la educaţie nu este o favoare, ci o obligaţie pe care trebuie să o asigurăm copiilor noştri din prima zi şi până în ultima zi de scoală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educaţie, pentru accesul la instruire a unui copil, indiferent că se află în mediul rural sau în mediul urban, nu este o cheltuială, ci o investiţie în prezentul, dar mai ales în viitorul copiilor noştri.

acum 2 zile · comentarii (7)

La ora la care scriu, media ultimelor trei sondaje de opinie referitoare la votul de joi pentru independenţa Scoţiei este de 52% pentru „nu", faţă de 48% pentru „da", conform bbc.com. Prognoze extrem de strânse şi un trend îngrijorător, de creştere substanţială a opţiunilor în favoarea „partidei naţionaliste" (aflate, de altfel, la guvernare în Scoţia cea autonomă).

acum 4 zile · comentarii (23)

Nu trebuie să înlocuiţi toată mobila din casă atunci când vă vine cheful de o schimbare de decor! Nu e eficient din punct de vedere costuri şi nici bătaia de cap nu face sens. Până dăm piesele vechi, până le luăm pe cele noi, riscăm să ne piară pofta de reamenajare, să ne oprim chiar în mijlocul procesului şi să rămânem cu casa neterminată. Şi asta chiar nu cred că ne dorim!

acum 3 zile · comentarii (1)

Ruinele au produs dintotdeauna un amestec de senzaţii puternice. Uimire faţă de îndemânarea celor vechi, admiraţie faţă de trecuta lor vitalitate, dorul de necunoscut... Dar precum „trecătorul de pe-un meleag antic“ cântat de Shelley, în faţa ruinelor din deşert ale lui Ozymandias, sentimentul disperării este unul greu de evitat la întâlnirea cu martorii stingerii civilizaţiilor.

acum 2 zile · comentarii (0)

Romanul este dedicat tuturor "luptătorilor din umbră, ofiţerilor de informaţii, fantomelor, care cu preţul vieţii au apărat şi continuă să apere ţara noastră, România". Cu toate acestea, publicul-ţintă vizat de către autor este mult mai extins: cartea se înscrie într-o serie de publicaţii similare prin care se doreşte îmbogăţirea culturii de securitate, în special în rândul generaţiei tinere.

acum 2 zile · comentarii (27)
Postari Recente