Măsuri de urgenţă din cauza gripei. La Spitalul Slatina s-a hotărât interzicerea vizitelor la Boli Infecţioase, Pediatrie, Chirurgie, ATI şi Neonatologie 0

Creşterea la 19 a numărului de cazuri confirmate de gripă a determinat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă să hotărască astăzi restricţionarea accesului în spital în majoritatea secţiilor şi chiar interzicerea vizitelor la Pediatrie, Neonatologie, Boli Infecţioase, Chirurgie şi Anestezie – Terapie Intensivă.

Măsuri de urgenţă din cauza gripei. La Spitalul Slatina s-a hotărât interzicerea vizitelor la Boli Infecţioase, Pediatrie, Chirurgie, ATI şi Neonatologie Vezi comentarii 0

Vechea scară de acces din corpul central al Spitalului Slatina, în aceeaşi stare şi după un an. Mucegaiul a rămas să stăpânească totul

Vechea scară de acces din corpul central al Spitalului Slatina, în aceeaşi stare şi după un an. Mucegaiul a rămas să stăpânească totul

La un an distanţă de la fotoreportajul realizat de corespondentul Adevărul în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, lucrurile sunt fix în acelaşi punct. Între timp s-a petrecut tragedia din Colectiv, s-au făcut controale, s-au trasat sarcini, s-au dat amenzi, dar scara de evacuare în caz de incendiu din corpul central a rămas aceeaşi Cenuşăreasă.

Concursurile suspendate în ianuarie se reiau la Spitalul Judeţean Slatina. Numărul de posturi vacante este dublu

Concursurile suspendate în ianuarie se reiau la Spitalul Judeţean Slatina. Numărul de posturi vacante este dublu

Concursurile pentru ocuparea unor posturi vacante de asistent medical, infirmier şi brancardier, suspendate la începutul anului, vor fi curând reluate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Numărul posturilor a fost suplimentat, iar până la încadrarea noilor angajaţi se va realiza o redistribuire între secţii, astfel încât activitatea să se desfăşoare optim.

Oltul a pierdut peste 15.000 de elevi şi 90 de şcoli în  nouă ani: „Aveam clase până la F, a scăzut de trei ori numărul elevilor“

Oltul a pierdut peste 15.000 de elevi şi 90 de şcoli în  nouă ani: „Aveam clase până la F, a scăzut de trei ori numărul elevilor“

De la un an la altul, în Olt se evidenţiază scăderi de ordinul miilor în statistica privind populaţia şcolară. În nouă ani, de la aproape 79.000 elevi, s-a ajuns la 63.500. În anul şcolar 2006-2007 erau 536 de unităţi şcolare (şcoli cu personalitate juridică şi structuri), acum sunt cu 90 mai puţine, iar primarii continuă să se întrebe dacă mai pot suporta costurile pentru şcoli cu 12 elevi.

Generaţia copiilor supraponderali: „În 1993 încadram foarte rar un copil la «foarte mare», acum sunt foarte mulţi“

Generaţia copiilor supraponderali: „În 1993 încadram foarte rar un copil la «foarte mare», acum sunt foarte mulţi“

Medicii şcolari, câţi au mai rămas, sunt îngroziţi de statisticile pe care le raportează anual, 27% dintre elevii evaluaţi, de la grădiniţă până la clasa a XII-a, prezentând tulburări de dezvoltare. Tendinţa spre plusul de greutate se manifestă acum încă de la clasa I, deşi cu numai un an - doi înainte se vorbea de un astfel de fenomen începând de la clasa a IV-a.

Iniţiativă caritabilă pentru un copil afectat de cancer: „Mergeam spre rude, cu două zile înainte de Crăciun, când a început să facă convulsii“

Iniţiativă caritabilă pentru un copil afectat de cancer: „Mergeam spre rude, cu două zile înainte de Crăciun, când a început să facă convulsii“

Suferinţa unei familii din Strejeşti, judeţul Olt, care în urmă cu nici două luni a aflat că singurul copil are o formă de cancer, a reuşit să adune gândurile şi faptele bune a trei fete. Ele au creat pe Facebook „Bazarul caritabil - Inimi solidare“, iar cei dornici să contribuie cu bani pentru a acoperi cheltuielile familiei sunt invitaţi să liciteze pentru diverse lucruri.

”Jos labele de pe copiii noştri” şi ”Copiii mei sunt în pericol” proclamau pancardele afişate în faţa cancelariei Reichului weekend-ul trecut, însoţite de obişnuitele hămăituri rituale ale demonstranţilor din ţări unde s-a trecut cam repede sau deloc de la strigatul la ordin la demonstraţii libere.

acum 10 zile · comentarii (5)

Un pas mare a fost făcut în lupta împotriva corupţiei din instituţiile de învăţământ. Momentan, este un început promiţător. Ministerul Educaţiei Naţionale a ordonat publicarea bugetului de venituri şi cheltuieli de către instituţiile de învăţământ din subordine, atât pe situl lor, cât şi la avizierele proprii.

acum 10 zile · comentarii (4)

Să ne imaginăm cum ar fi fost dacă un poliţist, şef sau mai puţin şef, ar fi refuzat să îi pună la dispoziţie domnului Oprea coloana oficială când trăgea o fugă urgentă la câte un protocol. Să ne imaginăm că s-ar fi trezit acest poliţist – total ficţional, desigur - să facă un apel public la domnul Oprea să se oprească din abuz. Întâi, omul devenea o vedetă a ştirilor.

acum 10 zile · comentarii (183)

Domnule Prim-ministru Dacian Cioloş, puteţi să restabiliţi condiţiile legale necesare democraţiei prin eliminarea prevederii antidemocratice, care dă posibilitatea actualilor primari să stea în funcţii până când moartea îi va despărţi de electorat. Nu aveţi obligaţia politică să faceţi acest gest, pentru că nu votul v-a adus în actuala funcţie, dar o aveţi pe cea morală, pentru că nemulţumirea noastră şi pe acest subiect v-a adus în funcţie.

acum 11 zile · comentarii (46)

Motto: Iisus: „Lăsaţi copiii să vină la mine!“. Oricât de puţin le-am cunoaşte, ţările nordice, şi mai ales cele numite scandinave, sunt asociate, în reprezentarea noastră, cu frigul, dar şi cu sobrietatea şi corectitudinea. În anumite condiţii, seriozitatea poate deveni chiar severitate. Am fost o singură dată în Suedia, ca excursionist. Între multe altele, m-a impresionat un detaliu.

acum 11 zile · comentarii (39)

După mai bine de un an de „prezidenţiat”, opinia publică continuă să se împartă în două tabere: cei care sunt mulţumiţi de tăcerea preşedintelui în spaţiul public şi cei care îi reproşează tăcerea. Totuşi, preşedintele recuperează. Liberalii o vor simţi pe pielea lor. Preşedintele are răbdarea unui şarpe boa, iar liberalii sunt numai buni pentru şcoala politică de Bucureşti de care are nevoie preşedintele.

acum 11 zile · comentarii (72)

Am citit de curînd, pe blogul Adevărul, un interviu al Cristinei Hermeziu cu academicianul Basarab Nicolescu, despre „cazul Vintilă Horia”. Prilej să reflectez din nou la consecinţele legii 217 din 2015. Inutil să spun – am mai spus-o – că socotesc Holocaustul o crimă dezgustătoare, şi că Legiunea autohtonă este, paradoxal, din punctul meu de vedere, cea mai necreştinească şi neromânească însăilare politică antebelică.

acum 11 zile · comentarii (190)

În ultimul an, situaţia politică în Turcia s-a deteriorat grav. A fost o perioadă de profunde schimbări în cadrul societăţii: ţara a trecut prin două rânduri de alegeri parlamentare – întrucât preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a încercat să obţină o majoritate solidă pentru a modifica Constituţia în vederea transformării Turciei într-un sistem politic prezidenţial, afirmă Andrei Stavilă, fost lector la Universitatea Muğla Sitki Kocman din Turcia

acum 11 zile · comentarii (5)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 11 luni · comentarii (6)
Postari Recente