A murit mama interlopului Bercea Mondial

A
murit mama interlopului Bercea Mondial

Mama interlopului Sandu Anghel din Drăgăneşti-Olt, zis Bercea Mondial, a decedat, noaptea trecută, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Elena Anghel se afla internată aici pentru o patologie gravă de săptămâna trecută în vederea efectuării unei operaţii. Complicaţiile ce au apărut ulterior intervenţiei chirurgicale au dus la decesul acesteia.

BAC TOAMNĂ 2014 OLT  Liceenii olteni “defilează” în primele probe

BAC TOAMNĂ 2014
OLT  Liceenii olteni “defilează” în
primele probe

Primele două probe ale Bacalaureatului de toamnă s-au epuizat, iar joi – 21 august, a fost rândul celei de-a treia probe, cea de evaluare a competenţelor digitale pe calculator. Primele două probe nu au făcut “victime” printre liceenii de la Olt. În judeţul Olt s-au înscris la sesiunea de toamnă de şa BAC un număr de 1.566 absolvenţi ai clasei a XII-a care au picat la cel puţin una dintre probele derulate până acum în cadrul examenului.

Darius Vâlcov va depune săptămâna viitoare jurământul de ministru al Bugetului

Darius
Vâlcov va depune săptămâna viitoare jurământul de ministru al Bugetului

Noua propunere a premierului Victor Ponta pentru portofoliul de ministru al Bugetului, respectiv Darius Vâlcov - senator PSD de Olt, a fost acceptată de către preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a declarat, miercuri seară la un post de televiziune central, că este obligat de Curtea Constituţională să primească nominalizarea menţionată şi că va semna decretul oficial de numire în funcţie pentru Vâlcov la începutul săptămânii viitoare.

VIDEO  Inspecţie guvernamentală printre olteni: miniştrii Duşa şi Dragnea la Deveselu

VIDEO  Inspecţie guvernamentală printre olteni: miniştrii Duşa
şi Dragnea la Deveselu

Miniştrii Mircea Duşa şi Liviu Dragnea s-au aflat, miercuri – 20 august, în comuna Deveselu din judeţul Olt, unde au vizitat atât baza militară americană ce se amenajează aici, dar şi stadiul lucrărilor de infrastructură din localitate. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene s-a decis suplimentarea finanţării pentru finalizarea în acest an a principalelor lucrări în localitate: canalizare, apă şi drumuri.

VIDEO  Partidul Liberal Reformator, lansat la Olt de foştii şefi ai liberalilor

VIDEO  Partidul Liberal Reformator, lansat la Olt de foştii şefi ai liberalilor

Partidul Liberal Reformator, iniţiat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a fost lansat în judeţul Olt, marţi – 19 august. Persoanele abilitate de conducerea centrală să pună pe picioare formaţiunea în judeţ au organizat o conferinţă de presă la Slatina pentru a-şi anunţa planurile de viitor. Înainte de toate, diriguitorii organizaţiei de la Olt a PLR, foşti liberali de frunte, au vorbit despre trădare.

Elevii din Slatina câştigători la concursul “Disney Cup”, gata de plecare spre Paris

Elevii
din Slatina câştigători la concursul “Disney Cup”, gata de plecare spre Paris

Cei 36 de elevi din municipiul Slatina care s-au numărat printre câştigătorii concursului de cultură generală “Disney Cup” organizat de autorităţile locale în luna mai a.c. sunt gata să-şi primească premiul mult visat. Mai exact, aceştia vor pleca, la noapte, spre Paris, respectiv parcul Disneyland. Toate cheltuielile ocazionate de organizarea excursiei sunt suportate de la bugetul local.

Slătineanul Darius Vâlcov, propus ministru al Bugetului

Slătineanul
Darius Vâlcov, propus ministru al Bugetului

Darius Vâlcov, fostul primar PDL al municipiului Slatina între iunie 2004 – aprilie 2012, actual senator PSD de Olt, este noua propunere a premierului Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget, post deţinut anterior de Liviu Voinea. Vâlcov este soţul Laviniei Şandru, fost vicepreşedinte PIN şi UNPR, în prezent realizator de televiziune.

Şoseaua de centură a oraşului Caracal, punct şi de la capăt

Şoseaua
de centură a oraşului Caracal, punct şi de la capăt

Veşti bune pentru locuitorii oraşului Caracal şi nu numai după ce, săptămâna trecută, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat finalizarea procedurilor referitoare la organizarea unei noi licitaţii de atribuire a contractului de lucrări privind realizarea variantei ocolitoare a urbei. Firma iniţială a sistat lucrările la scurt timp de la demararea lor. Noua firmă va trebui să reia lucrările şi să le finalizeze într-un an.

Peste 1.000 de olteni, cu conturile blocate în concediu din cauza datoriilor

Peste
1.000 de olteni, cu conturile blocate în concediu din cauza datoriilor

Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au blocat conturile a peste o mie de locuitori ai judeţului în luna iunie din cauza datoriilor la bugetul de stat sau pentru că aceştia au semnat ca giranţi pentru rude sau alţi cunoscuţi la contractarea unor credite devenite restante. Iar suma prinsă în acest carusel al datoriilor nu este deloc una infimă, ci din contră, se apropie de 12 milioane lei.

VIDEO  Ultimele ore de caniculă, revin ploile

VIDEO  Ultimele
ore de caniculă, revin ploile

Administraţia Natională de Meteorologie a emis, sâmbătă – 16 august, o avertizare meteo pentru instabilitate atmosferică, ploi şi vijelii valabilă de la ora 14.00 a zilei menţionate, până duminică - 17 august, ora 20.00. În această perioadă se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică şi disconfort termic în aproape jumătate de ţară, printre zonele vizate fiind şi Oltenia.

Sute de olteni, sclavi la patroni orbiţi de îmbogăţire

Sute
de olteni, sclavi la patroni orbiţi de îmbogăţire

Aproximativ 300 de patroni din judeţul Olt au fost daţi în vileag la Inspectoratul Teritorial de Muncă de către proprii angajaţi, care s-au săturat să fie folosiţi pe sume derizorii sau păcăliţi în alte moduri. Munca la negru reprezintă cel mai des întâlnit motiv de nemulţumire din partea oltenilor faţă de angajatori.

FOTO  Slatina va fi “anvelopată” 65 % până la finele anului

FOTO  Slatina
va fi “anvelopată” 65 % până la finele anului

Primele blocuri din municipiul Slatina ce vor reabilitate termic în acest an pe fonduri europene aşteaptă demararea lucrărilor. În acest interval de timp vor avea loc procedurile pentru licitaţiile aferente. Scările de bloc ce vor fi anvelopate pe fonduri europene se vor adăuga celorlalte câteva sute reabilitate – dar pe fonduri autohtone. La finalul lucrărilor din acest an, Slatina va avea 65% dintre blocuri reabilitate termic.

Asumarea istoriei, cu bune şi rele, rămâne un demers absolut necesar pentru o societate cu pretenţii de apartenenţă la civilizaţia europeană. Nu îţi cunoşti şi înţelegi trecutul, atunci prezentul rămâne o enigmă, iar viitorul e incert. Dar dacă această asumare e făcută trunchiat, doar acolo unde „ne convine”, atunci rămâne un simplu exerciţiu de ipocrizie.

acum 6 ore · comentarii (24)

Pe data de 23 august 1944 România avea să renunţe la războiul împotriva URSS şi a trece la eliberarea Ardealului ocupat de către Ungaria. Un moment extrem de controversat dar care a asigurat continuitatea statului român în forma cea mai apropiată de graniţele etnice, deşi importante teritorii au rămas ocupate.

acum 5 ore · comentarii (11)

”Şi intrând, Iisus trecea prin Ierihon. Şi iată un bărbat, cu numele Zaheu, şi acesta era mai-marele vameşilor şi era bogat. Şi căuta să vadă cine este Iisus, dar nu putea de mulţime, pentru că era mic de statură. Şi alergând el înainte, s-a suit într-un sicomor, ca să-L vadă, căci pe acolo avea să treacă. Şi când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi în casa ta trebuie să rămân.

acum 16 ore · comentarii (6)

A spune „Traian Băsescu o susţine pe Elena Udrea” e un pleonasm. Pentru că Traian Băsescu înseamnă Elena Udrea. A fost proiectul lui de la bun început şi doar cei care au vrut să vadă şi să creadă altceva au refuzat evidenţele. Pentru mulţi a fost nevoie de 10 ani, ca să rămână uimiţi, debusolaţi, şocaţi de recunoaşterea acestei alegeri care a avut loc la nici o lună după ce prelua mandatul de preşedinte.

Bărbaţii sunt mai violenţi decât femeile. Acesta este un fapt demonstrat biologic şi sociologic. Agresivitatea masculină a fost predeterminată de rolurile de luptători şi protectori pe care masculii le-au avut de-a lungul evoluţiei. Graţie unui volum mai mare al corpului şi a musculaturii mult mai dezvoltate, masculilor le-a revenit misiunea de a proteja grupul de diferiţi agresori din afară. Dar lucrurile sunt mai interesante decât atât.

acum 21 ore · comentarii (4)

Scena politică e agitată. Înfierbântată, chiar. Ceva nu e în regulă. Un virus necunoscut pare să se răspândească rapid. Nu e vechiul politicianism, ar fi fost încă ceva normal, nu, e vorba de ceva care, se pare, intră în cap, probabil nişte proteine anormale, care la oi şi capre se numesc prioni. Ni se spune că boala care apare, encefalopatia spongiformă, este transmisibilă. Pe scurt, ea se numeşte EST.

acum 2 zile · comentarii (1)

Se produce în acest moment o mutaţie extrem de semnificativă în arta războiului: „Câinii războiului”, mercenarii care au populat dintotdeauna teatrele de conflict ale planetei, devin mai puţini şi solicitaţi mai ales în formula companiilor de securitate private, noua formulă „tip bussines” a uneia dintre cele mai vechi profesii din lume, cea de ucigaş plătit.

Se făcuse seara. O seară de vară, luminoasă şi nu prea, cu lumina cam pe la jumătate, aşa cum se întâmplă când vine toamna. A urcat în vehiculul care unea practic singurele două locuri pe care le frecventa: biroul şi casa. Locul unde stătea ziua şi locul unde stătea noaptea. Între aceste două locuri pe care le cunoştea extrem de bine se întindea oraşul.

acum 2 zile · comentarii (4)

Haina poate nu îl face întotdeauna pe om, dar întodeauna va fi un om care va face haina pe care noi o vom purta. În faţă glamour-ului din modă, alte aspecte pălesc: suntem atenţi să combinăm corect culorile din Pantone, pantofii cu rochia şi şosetele cu cravata, dar prea puţini dintre noi suntem atenţi şi la ce scrie pe eticheta sau cum au ajuns hainele respective să fie realizate, în ce condiţii şi de către cine.

acum 20 ore · comentarii (0)

Unele lucruri nu se schimbă niciodată, orice s-ar spune. Ursu-şi schimbă blana, am putea spune ca-n poveşti, dar moravul ba. La fel şi cu Rusia. Cu Dmitri Medvedev preşedinte şi Vladimir Putin prim-ministru (2008-2012), s-ar fi crezut că se vor dezgheţa relaţiile conflictuale între Rusia şi restul lumii. Şi, de fapt, toată lumea a crezut astfel. Cuvântul dezgheţare era atunci pe buzele tuturor.

acum 2 zile · comentarii (12)

Nu-i frumos să vorbeşti urît. Aşa ştiam fiindcă aşa ni se spusese – acasă, la şcoală, pe scară sau în spatele blocului, oriunde aveam parte de-un pedagog cumsecade. Mai tîrziu am aflat că e firesc şi chiar practic să bobinăm sudălmi şi vorbe grele; oameni cu doctorat ne-au adus la cunoştinţă că facem un lucru util, că ne detoxificăm mintea, că măscarea spusă la vreme te ajută să rezişti presiunilor din jur.

acum 2 zile · comentarii (8)

În 2013, în ultimul week-end al lunii august, a luat naştere Maratonul Olteniei, eveniment energizat de iubitorii sportului pe două roţi. Anul acesta, declar fericită că evenimentul a devenit tradiţie în zona Olteniei pentru adepţii unui stil de viaţă sănătos, care doresc să ofere o dimensiune caritabilă pasiunii lor.

acum 2 zile · comentarii (0)

Fluturată pe sub nasul nostru din motive de campanie electorală, “mândria de a fi român” este totuşi o temă serioasă. Oamenii obişnuiţi, cei care cred sincer în ea, se întemeiază – chiar dacă nu toţi sunt conştienţi de asta – pe sentimentul apartenenţei la o comunitate de valori culturale, construite în timp.

acum 3 zile · comentarii (12)

Aceasta este povestea care a convins oamenii să se întoarcă la cinematografe, într-o vară care a fost o dezamăgire financiară la scară mare. Este o surpriză şi un film care încearcă să aducă umanitatea la vedere fără să provoace suferinţă. Mizează pe plăcerea pe care o produce umorul şi frumuseţea, nu pe frica produsă de tragedie.

Postari Recente