VIDEO Mobilizare impresionantă pentru Violeta, fata bolnavă de cancer. Aproape 400 de slătineni au alergat şi mult mai mulţi au făcut donaţii

VIDEO Mobilizare impresionantă pentru Violeta, fata bolnavă de cancer. Aproape 400 de slătineni au alergat şi mult mai mulţi au făcut donaţii

Violeta Vlad, eleva de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“, diagnosticată cu cancer în decembrie 2014 şi care în prezent face tratament în Italia, va primi un ajutor substanţial de la colegii săi, care au reuşit să mobilizeze mii de slătineni, în cele trei zile ale campaniei „Să alergăm pentru Violeta“.

Un elev de aur al României, răsplătit cu monede de 50 de bani. Olimpic: „Noi ne putem realiza oriunde, România nu ştiu dacă are aceeaşi şansă!“

Un elev de aur al României, răsplătit cu monede de 50 de bani. Olimpic: „Noi ne putem realiza oriunde, România nu ştiu dacă are aceeaşi şansă!“

Vlad Coneschi, un elev de 13 ani din Slatina, face parte dintr-o generaţie de excepţie. Este multiplu medaliat cu aur, argint şi bronz la matematică şi informatică, s-a calificat la etapa internaţională a concursului de robotică, dar face şi teatru, dans sportiv, taekwondo, muzică. Statul român i-a premiat performanţele remarcabile cu un mizilic.

Colegii de la „Titulescu“ aleargă pentru Violeta Vlad, fata care se tratează de cancer în Italia. Profesoară: „Familia trăieşte o dramă, nu poţi rămâne indiferent“

Colegii de la „Titulescu“ aleargă pentru Violeta Vlad, fata care se tratează de cancer în Italia. Profesoară: „Familia trăieşte o dramă, nu poţi rămâne indiferent“

Sute de elevi ai Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ Slatina, unde învaţă Violeta Vlad, fata bolnavă de cancer plecată alături de mama sa, în prag de Paşte, la tratament în Italia, vor alerga pentru a strânge banii atât de necesari tratamentului, vor vinde obiecte realizate de ei şi vor evolua într-un spectacol caritabil.

Edy, băiatul bolnav de cancer pentru care zeci de persoane au licitat obiecte personale, a pierdut lupta. Mesajul sfâşietor al mamei

Edy, băiatul bolnav de cancer pentru care zeci de persoane au licitat obiecte personale, a pierdut lupta. Mesajul sfâşietor al mamei

Eduard Enache, băiatul de 2 ani din Strejeşti, Olt, care suferea de cancer cerebral, o formă agresivă, şi pentru care zeci de persoane au răspuns iniţiativei „Bazar caritabil - Inimi Solidare“ licitând obiecte personale pentru a strânge bani, a pierdut marţi lupta cu viaţa. „Dacă e să pleci, copilul meu frumos şi scump, iubirea mea te va-nsoţi până în ziua în care ne vom reîntâlni“, posta mama băiatului nu cu mult înainte de producerea tragediei.

Dezbaterea pe care o port de câteva zile cu domnul Traian Băsescu asupra definirii abuzului în serviciu în Codul Penal a căpătat inevitabile accente polemice dintr-un motiv cât se poate de obiectiv: fiecare dintre noi ne-am aşezat de cealaltă parte a ghişeului. Domnia sa se plasează de partea funcţionarului, eu mă uit la chestiune dinspre partea victimei. Şi de aici, evident, discuţii...

acum 3 zile · comentarii (19)

Sunt şapte luni de când nu am scris nimic de PSD. Unii colegi spun că mandatul preşedintelui Dragnea în fruntea social-democraţilor m-a pocăit, alţii zic că mi-am văzut interesul pentru un loc eligibil de consilier local în Cluj-Napoca sau că am abandonat unele proiecte începute în 2015. Toate pot fi adevărate.

acum 3 zile · comentarii (13)

Câteva mii de persoane au participat vineri seara la ceea ce ar fi trebuit să fie un concert al formaţiei Carla's Dreams la Piatra Neamţ. Evenimentul s-a oprit la solicitarea liderului formaţiei, după ce s-a constat că numărul persoanelor din spaţiul de concert era cu mult (de zece ori) depăşit. Decizia de oprire a fost luată în mod legal şi corect de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Piatra Neamţ.

acum 3 zile · comentarii (11)

Federica Mogherini, responsabilul cu rangul cel mai înalt în UE pentru politică externă, a lansat bomba momentului, afirmând că se aşteaptă ca europenii să extindă durata şi, eventual, chiar amploarea sancţiunilor împotriva Rusiei determinate de anexarea ilegală a Crimeei şi rolul Rusiei în conflictul din Ucraina.

acum 3 zile · comentarii (196)

Fiindcă cine mai ştie a câta oară au fost luaţi de proşti şi trecuţi la coada salarizării bugetare, profesorii au ajuns şi pe acest final de an şcolar să pună protestele înaintea examenelor. Mulţi susţin că dascălii îşi pun propriul interes înaintea celui al elevilor. Dar majoritatea nu înţelegem că, dincolo de ignoranţă şi manipulare, de 26 de ani punem propria frică de o reală scară a valorilor înaintea viitorului copiiilor noştri.

acum 4 zile · comentarii (22)

„Weekend Adevărul“ publică de la o vreme foarte utile „dosare“ ale protagoniştilor politici din regimul comunist. Bine informate, în general, aceste portrete-biografii nu-şi „divulgă“ sursele, cum ar fi totuşi normal, nu numai fiindcă este o regulă valabilă şi în jurnalism, dar, între altele, şi pentru a nu le atribui autorilor eventuale erori provenite din bibliografie, mai cu seamă că nu poate fi vorba de o contribuţie personală.

acum 5 zile · comentarii (13)

Am urmărit, în ultima vreme, intervenţiile candidaţilor pentru primăria generală a Capitalei căutând să suprind atât preocupările şi discursurile lor politice, cât şi proiectele propuse, mai ales, acelea care par a fi aplicabile şi nu simple sloganuri de campanie electorală. Dacă întâlnim în prezentările lor câteva diferenţe ori măcar nuanţe care ar defini cumva statutul de primar al Bucureştiului

acum 5 zile · comentarii (1)

La începutul primului act al lui Bacalaureat, Romeo (Adrian Titieni) are o situaţie de invidiat: e doctor într-un oraş de provincie, cu toate avantajele care derivă din asta, are o soţie înţelegătoare în privinţa relaţiei lui cu o amantă mai tânără, care nu pare să-i dea bătăi de cap prea mari nici ea, iar fiica lui a fost admisă cu bursă la două facultăţi din străinătate, ceea ce reprezintă pentru el un motiv de îndreptăţită mândrie.

acum 5 zile · comentarii (0)

Extrem de rar s-au auzit asemenea vorbe. Niciodată chiar, după ştiinţa mea, de la finele Războiul Rece încoace. Este semnul că, totodată, lucrurile s-au tensionat până la o limită extrem de periculoasă, dar şi că decidenţii politici s-au decis să anunţe că există o linie roşie care nu trebuie depăşită, pentru a se evita spectrul unei confruntări distrugătoare.

acum 5 zile · comentarii (45)

Cei mai mulţi stăm pe margine, comentăm şi aşteptăm să vedem cum ceilalţi eşuează. Un gând ascuns, pe care nu-l verbalizăm dar îl auzim în gând, nu ne dă pace: „N-o să iasă, vă zic eu!”. Campania de donaţie pentru sculptura „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi va arăta dacă putem, ca naţiune, să ieşim din blazarea generalizată.

acum 5 zile · comentarii (16)

În anul 1977, ca urmare a unor decizii politice venite succesiv prin „vocea” a trei preşedinţi ai Franţei, Charles de Gaulle, Georges Pompidou şi Valery Giscard d’Estaing, la Paris a fost inaugurat cel mai vizionar spaţiu dedicat artei contemporane, Centrul Pompidou, a cărui misiune declarată şi, mai ales, pusă în operă, a devenit de atunci un model exemplar urmat de multe muzee ale lumii.

acum 5 zile · comentarii (0)

Nu se întâmplă în viaţa oricărui medic să se trezească într-o dimineaţă şi să descopere că boala pe care o tratează a devenit slogan de campanie şi îndemn către populaţie. Cum ar fi să vedem pe panouri mesaje care să îndemne la cancer galopant, ciroză decompensată, diabet necontrolat? Dar nu este însăşi lumea în care trăim o lume a consumului fără limite?

acum 5 zile · comentarii (12)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 1 an · comentarii (6)