VIDEO  Parcul Piteşti din Slatina, îngrădit de un afacerist după ce s-au investit aici peste trei milioane de lei bani publici 4

La Slatina continuă bătaia de joc la adresa locuitorilor săi. După ce, în aprilie, sesizam că un milionar în euro din Slatina, distins de municipalitate, culmea!, cu titlul “Personalitatea anului” în 2012 pentru performanţe în afaceri, a închis cea mai folosită cale de acces în cel mai iubit parc al oraşului amenajat la începutul anilor 1900, acum se văd şi efectele: în lipsă de vizitatori, parcul a început să fie vandalizat încetul cu încetul.

VIDEO  Parcul Piteşti din Slatina, îngrădit de un afacerist după ce s-au investit aici peste trei milioane de lei bani publici Vezi comentarii 4

Aberaţiile fostei conduceri penale a Primăriei Slatina ies la iveală: sondaj public pentru anularea de sensuri unice

Aberaţiile fostei conduceri penale a Primăriei Slatina ies la iveală: sondaj
public pentru anularea de sensuri unice

Noua conducere interimară a Primăriei Slatina a demarat un sondaj inedit în rândul locuitorilor pentru anularea sensului unic de pe strada Cornişei după ce s-au cheltuit miliarde de lei vechi pentru desfiinţarea sensului dublu de către fosta conducere penală a administraţiei. Locuitorii urbei mai au la dispoziţie aproape trei săptămâni pentru a-şi spune punctul de vedere asupra revenirii la circulaţia rutieră pe două sensuri pe strada respectivă.

VIDEO  Gardul de sârmă din ”Epoca de Aur” de la Spitalul Judeţean Slatina a fost pus la pământ

VIDEO  Gardul de sârmă din ”Epoca de Aur”
de la Spitalul Judeţean Slatina a fost pus la pământ

Aşteptată de ani de zile de către locuitorii Slatinei, decizia de demolare a gardului vechi din sârmă şi prevăzut cu ţepi din fier din faţa corpului principal al Spitalului Judeţean din localitate a fost pusă în practică joi – 30 iulie. După desfiinţarea acestuia va urma reamenajarea zonei, operaţiunea urmând să se termine în doar câteva săptămâni.

VIDEO  Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe, protagonist într-un nou dosar de corupţie la Tribunalul Olt

VIDEO  Darius Vâlcov, fostul
ministru de Finanţe, protagonist într-un nou dosar de corupţie la
Tribunalul Olt

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe şi ex-primar al municipiului Slatina pentru două mandate consecutive, a apărut, joi – 30 iulie, la Tribunalul Olt din Slatina, pentru a fi audiat în vederea redeschiderii unui dosar penal unde e acuzat de fapte de corupţie. Ajuns la al cincilea dosar de acest fel, Vâlcov figurează aici alături de alte nume mari din judeţul Olt şi din Slatina. Solicitarea redeschiderii dosarului aparţine DNA.

După caniculă vin ploi şi vijelii

După caniculă
vin ploi şi vijelii

Nici nu am scăpat bine de temperaturile caniculare că trecem a cealaltă extremă. Autoritatea Naţională de Meteorologie a anunţat autorităţile judeţene cu competenţe în intervenţii de urgenţă şi nu numai, în cursul zilei de astăzi – 30 iulie, că, din această după-amiază şi până vineri – 31 iulie, în judeţ îşi vor face prezenţa fenomene meteo constând în averse şi descărcări electrice.

Obiceiuri alimentare care tratează insomnia. Ce trebuie să mâncăm pentru un somn liniştit - sfaturile medicilor

Obiceiuri
alimentare care tratează insomnia. Ce trebuie să mâncăm pentru un somn liniştit - sfaturile medicilor

Să mănânci seara cu câteva ore înainte de culcare pentru a avea un somn liniştit nu mai este demult singurul sfat recomandat de specialişti în acest sens. Diverse combinaţii alimentare trebuie incluse în obiceiul cotidian al celor care au probleme cu somnul. Printre aceste combinaţii se numără alimente aflate la îndemâna tuturor: miere, lapte, banane sau iaurt, dar folosite în combinaţie cu altele.

VIDEO  Începe demolarea gardului comunist de la Spitalul Judeţean Slatina

VIDEO  Începe
demolarea gardului comunist de la Spitalul Judeţean Slatina

Imaginea exterioară a Spitalului Judeţean din Slatina continuă să se modernizeze. După ce, anul trecut, au fost demolate cele două porţi şi gherete principale de intrare în curtea spitalului pentru a amplasa în locul lor doar două bariere, zilele acestea urmează a fi demolat gardul din sârmă şi ţepi metalice existent din momentul inaugurării unităţii medicale în anii ’70.

FOTO VIDEO  Club Nautic cu pretenţii inaugurat la Slatina. Cum arată locul unde se vor distra slătinenii

FOTO VIDEO  Club Nautic cu pretenţii inaugurat la
Slatina. Cum arată locul unde se vor distra slătinenii

La mai bine de patru ani de la primele demersuri, marţi – 28 iulie, a avut loc inaugurarea oficială a Clubului Nautic ”Plaja Olt” din Slatina, amenajat la intrarea în oraş dinspre Craiova lângă podul peste râul Olt. Deocamdată a fost doar o inaugurare pentru presă în scopul de a se vedea pe ce s-au cheltuit 36 milioane lei, din care jumătate au fost banii slătinenilor. Accesul publicului va fi permis din a doua jumătate a lunii august.

VIDEO  Mărturia tatălui fetei din Olt care a fost violată de patru tineri: Au avut tupeul să-i ceară şi bani „pentru o bere”

VIDEO  Mărturia tatălui fetei din Olt care a fost violată de patru tineri: Au avut tupeul să-i ceară şi bani „pentru o bere”

Pe măsură ce zilele trec, noi detalii şocante ies la iveală în cazul violului asupra adolescentei de 18 ani din comuna Rusăneşti, judeţul Olt, violată de patru tineri, printre care şi un militar angajat la Baza militară de la Deveselu. Astfel, după consumarea violului, fata a fost lăsată să plece doar după ce le-a dat atacatorilor suma de 10 lei.

Cât de bună este berea pe timp de vară - explicaţia specialiştilor. Îngraşă sau nu delicioasa licoare făcută din hamei

Cât de bună este berea pe timp de vară - explicaţia specialiştilor. Îngraşă sau nu delicioasa licoare făcută din hamei

Contrar anumitor zvonuri, berea se numără printre băuturile care sunt cele mai recomandate a fi consumate pe timpul verii. Acest lucru nu se datorează atât gustului său specific cât, mai ales, faptului că ea conţine un aport important de vitamine, în principal B-uri. În plus, având un conţinut redus de alcool, berea contribuie la o mai bună hidratare a organismului în completarea consumului de apă.

Dacă premierul Victor Ponta îşi tot face bilanţuri peste bilanţuri, cu reuşite nemaipomenite, mai ales în economie, să ilustrăm şi noi, printr-o altă listă, aceste „performanţe” mirobolante. Nu de altceva, dar mai sunt şi cetăţeni oneşti şi inteligenţi, care ştiu să înţeleagă şi compare cele două tipuri de bilanţuri.

acum 6 ore · comentarii (3)

Politica moldovenească e ca o tablă de şah, pe care periodic se face câte o mutare. Din 2009 se dispută aceeaşi partidă, cu aceeaşi jucători, doar piesele se mai schimbă: unele sunt eliminate, altele sunt scoase la înaintare. Ultimele evoluţii, însă, ar trebui să ne pună în gardă, fiindcă nu se respectă nici măcar regulile jocului.

acum 6 ore · comentarii (1)

Sărăcia şi incertitudinea zilei de mâine explică multe, dar nu şi împietrirea într-un mit pe care tocmai experienţa directă l-a prăbuşit irevocabil. Este vorba de mitul „bunului organizator”: om cu studii mediocre, provenind din ambientul fostului regim, considerat aprioric mai capabil să rezolve nevoile de zi cu zi ale oamenilor, decât „intelectualul” de factură occidentală, dar desprins, chipurile, de viaţa reală.

Luni voi depune la Parlament un proiect de modificare a Codului Penal prin care violatorii şi pedofilii să fie pedepsiţi cu până la 25 de ani de închisoare.  Propunerea legislativă a fost supusă dezbaterii publice în mediul online, dar şi în mass media, întrunind un sprijin cvasi-unanim şi atrăgând susţinerea unui număr record de cetăţeni români. Femeile şi copiii din România trebuie să poată trăi în siguranţă.

Un personaj, dintr-o piesă de teatru a lui Eugen Ionescu, ajunge la replica „Nu mângâiaţi cercurile, că ele pot deveni vicioase”. Umorul lui Caragiale este unul autohton, adică are densitatea pastei şi nuanţele strict necesare. Umorul celui care în tinereţe a scris cartea „Nu”, adică Eugen Ionescu, este subţire şi ne trimite către „logica absurdului”.

acum 4 zile · comentarii (23)

Criza din Grecia a reusit sa convinga pe toata lumea ca nu este de dorit sa intri in zona euro oricand si oricum. Mai putin pe romani, se pare, cel putin asa arata Huffington Post zilele trecute, impresionata de faptul ca interesul romanilor pentru zona euro a ramas relativ acelasi, in ciuda a tot ceea ce s-a intamplat cu zona euro in ultima perioada.

acum 4 zile · comentarii (2)

Mai sunt destule zile de vară în faţă cu temperaturi adesea greu de imaginat, aşa că soluţiile de răcorire a încăperilor sunt încă extrem de utile. Sigur că după o furtună zdravănă se mai reduc gradele în termometre, dar asta nu înseamnă că şi aerul devine cu mult mai respirabil. Pe stradă tot e zăpuşeală, iar în casă cu greu păstrezi un ambient plăcut dacă nu dai drumul la o instalaţie de aer condiţionat.

acum 2 zile · comentarii (0)

Fiecare episod al dramei greceşti intensifică vehemenţa spectatorilor, indiferent de tabăra în care s-au poziţionat. Pentru că, şi de această dată, ispita „baricadei” se dovedeşte irezistibilă. Se rostogolesc clişee, lozincile ţin loc de argumente, părerile sunt categorice. De pildă: grecii sunt leneşi, sunt corupţi şi n-au strâns îndeajuns cureaua. Trei teze false ori cel puţin discutabile.

acum 2 zile · comentarii (14)

Câtă vreme o ţară întreagă de contribuabili se chinuie să umple sacul bugetar şi o gaşcă de privilegiaţi iresponsabili se ocupă doar cu aspirarea banilor din acelaşi sac, nici cele mai avansate teorii şi expertize economice, nici măcar un Cod Fiscal aprobat în unanimitate de Parlament, nu vor reuşi să echilibreze balanţa dintre cheltuieli şi venituri.

acum 4 zile · comentarii (11)

Nu m-am numărat niciodată printre admiratorii lui Mihai Tatulici. Fapt care nu m-a împiedicat să îi recunosc statutul de autentic, talentat şi, mai cu seamă, orientat om de televiziune.Cum nu am citit prea des Viaţa studenţească, loc unde a lucrat până în 1980 dl. Tatulici, ca urmare a unei repartiţii guvernamentale de tip special de care în anii 70 nu beneficiau decât absolvenţii fără hibe la dosar, nu ştiu ce scria şi cum scria acolo domnia-sa.

acum 4 zile · comentarii (18)

La debutul unei rubrici, este dezirabil să arăţi cititoarelor şi cititorilor ce intenţionezi să scrii, astfel încât publicul să ştie dacă sfera sa de interes se întâlneşte, cât de cât, cu a ta. Jurnale scriem pentru noi înşine, epistole compunem pentru un destinatar anume, dar foiletonistică ori publicistică facem în măsura în care există un public interesat de tematica şi problematica noastră.

acum 3 zile · comentarii (15)

În decembrie 2005, după apariţia în Franţa a unor legi pe care o parte a opiniei publice le-a considerat restrictive din punctul de vedere al cercetării istorice, o serie de specialişti de prestigiu (inclusiv cu origini evreieşti) au publicat un apel intitulat „Libertate pentru istorie”, semnat de peste 600 de persoane (printre care şi regretatul academician Florin Constantiniu).

acum 4 zile · comentarii (9)

La debutul unei rubrici, este dezirabil să arăţi cititoarelor şi cititorilor ce intenţionezi să scrii, astfel încât publicul să ştie dacă sfera sa de interes se întâlneşte, cât de cât, cu a ta. Jurnale scriem pentru noi înşine, epistole compunem pentru un destinatar anume, dar foiletonistică ori publicistică facem în măsura în care există un public interesat de tematica şi problematica noastră.

acum 3 zile · comentarii (15)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 4 luni · comentarii (6)