Profesoara de teatru care şi-a „vrăjit“ toţi elevii şi i-a ajutat să câştige trofeu după trofeu: „Ei sunt o prelungire a ce nu pot fi eu. Mă împlinesc“

Profesoara de teatru care şi-a „vrăjit“ toţi elevii şi i-a ajutat să câştige trofeu după trofeu: „Ei sunt o prelungire a ce nu pot fi eu. Mă împlinesc“

O iubesc pentru că e „de-a lor“. Îi ceartă, îi laudă, îi „salvează“ de la orele insuportabile când repetiţiile o cer şi-i duce pe scene de pe care coboară de cele mai multe ori cu trofeul. Teoretic, le predă arte vizuale, practic îi face dependenţi de teatru, de fotografie, de frumos. Este vorba despre profesoara Daniela Iancu, din Slatina.

Învaţă alfabetul la 25 de ani, cu alţi trei fraţi în bancă: „Mama a murit, iar tata, rămas cu 11 copii, nu ne-a mai lăsat la şcoală“

Învaţă alfabetul la 25 de ani, cu alţi trei fraţi în bancă: „Mama a murit, iar tata, rămas cu 11 copii, nu ne-a mai lăsat la şcoală“

Poveştile lor sunt poveşti de succes, oricât de straniu ar părea. Au, unii dintre ei, peste 40 de ani, dar vin în fiecare sâmbătă şi duminică să desluşească literele şi să-nveţe să scrie sau să parcurgă drumul de unde l-au abandonat. Pentru ce n-au făcut „la timpul potrivit“ nu învinovăţesc pe nimeni, mulţumesc doar că au primit a doua şansă.

„Dialogul absurzilor“, câştigat pentru a doua oară de trupa Liceului „Ion Gh. Roşca“ Osica de Sus

„Dialogul absurzilor“, câştigat pentru a doua oară de trupa Liceului „Ion Gh. Roşca“ Osica de Sus

Competiţia de teatru şcolar „Dialogul absurzilor“, desfăşurată sâmbătă la Slatina în încheierea Zilelor „Eugen Ionescu“, a fost câştigată, pentru a doua oară, de trupa Liceului Teoretic „Ion Gh. Roşca“ din Osica de Sus, care a primit Marele Premiu şi trofeul, câştigătorii de anul trecut, trupa REGE a C.N. „Radu Greceanu“, primind premiul I.

Primul lucru pe care simt nevoia să-l spun despre extraordinara, superba, minunata carte a doamnei Antoaneta Ralian, Amintirile unei nonagenare- Călătoriile mele, scriitorii mei apărută în colecţia de Memorii-Jurnale a editurii Humanitas (2014), e că lectura lor are rara capacitate de a-şi da ţie, cititor, o reconfortantă stare de bine.

acum 5 zile · comentarii (0)

Cred că primele cuvinte pe care le-am învăţat, când am început şi eu să vorbesc, au fost “iar ne-au furat…”. Sigur, în varianta “iar ne-au fulat…” la început, şi fără să ştiu ce înseamnă. însă m-am prins repede, mi s-a spus că eram deştept foc.

acum 5 zile · comentarii (10)

A devenit deja o tradiţie. Pentru a treia oară consecutiv s-au acordat la Iaşi Premiile Operelor Naţionale, iniţiativă a managerului Operei Naţionale Române din municipiul moldav, Beatrice Rancea. Un demers care stimulează concurenţa şi polarizează atenţia lumii lirice naţionale. În ziua galei de premiere, Iaşiul devine centrul operei din România.

acum 5 zile · comentarii (1)

Papa Francisc declara deunăzi: Ştiţi care este soarta zidurilor (n.A.G. garduri de sârmă)? Toate se prăbuşesc. Astazi, mâine, într-o sută de ani. Este adevarat că Europa este în dificultate. Trebuie să fim inteligenţi când vine acest val migratoriu şi, este adevarat, nu e uşor să gaseşti soluţii. (...) Zidurile nu sunt niciodată  soluţii, pe când podurile sunt

acum 5 zile · comentarii (18)

În acest articol, nu intenţionez să iau apărarea Turciei în faţa Rusiei, în contextul recentului conflict politico-diplomatic provocat de doborârea bombardierului rus SU-24 care survola zona de frontieră turco-siriană. În schimb, voi trece în revistă argumentele invocate de fiecare parte, urmând să vorbesc apoi despre comportamentul lor din ultimele două zile şi să-i las pe cititori să tragă concluzii.

acum 5 zile · comentarii (75)

Franţa a avizat Consiliul Europei că măsurile ce decurg din starea de urgenţă instituită după atacurile teroriste de pe 13 noiembrie ar putea implica suspendarea respectării Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, autorităţile de la Paris invocând chiar o prevedere din această convenţie ce permite întreruperea aplicării ei în anumite circumstanţe excepţionale. (AGERPRES)

acum 5 zile · comentarii (11)

Am aflat, cu stupoare, că minunata conducere a RATB doreşte schimbarea numelui staţiei „Pasaj Mărăşeşti” în „Colectiv”, „în memoria victimelor”, afirmând  că „suntem susţinuţi în această idee şi de mulţi dintre călătorii noştri”. Am un mesaj pentru conducerea RATB şi pentru acei călători: sunteţi analfabeţi!

acum 5 zile · comentarii (57)

Terorismul instrumentează extremismul religios în scop politic. Ideea secularistă că religia este o chestiune strict privată falimentează în faţa oricărei explozii sau glonţ acţionat din convingere religioasă. De ce? Simplu. Religia nu defineşte doar relaţia mea personală cu divinitatea, ci şi relaţia cu aproapele meu. Ori asta e o chestiune socială. Deci publică.

acum 5 zile · comentarii (80)

A devenit o obişnuinţă ca procedurile pentru contractarea diferitelor servicii de către instituţii întârzie. Astăzi ne confruntăm cu întârzierea de la APIA: plata subvenţiilor în avans pe suprafaţă în agricultură are loc peste tot în Europa în perioada 16 octombrie-30 noiembrie, dar APIA a contractat softul de gestionare a acestor plăţi abia pe 10 noiembrie, după care a transmis specificaţiile de dezvoltare a softului pe 17 noiembrie.

acum 6 zile · comentarii (4)

Bruxellesul arată de câteva zile ca un oraş fantomă. Pe străzi nu mai vezi aglomeraţia pestriţă de oameni care dădea culoare metropolei. Metroul a fost închis, la fel ca şi centrele comerciale sau clădirile publice. Primarul oraşului le-a cerut proprietarilor de cafenele şi restaurante să îşi oprească activitatea, astfel încât viaţa publică a fost de facto suspendată până miercuri.

acum 6 zile · comentarii (0)

În urmă cu două luni am început să mă simt rău. În mod previzibil, înainte să las anxietatea generată de incertitudine să mă domine, am încercat, ca oricine, să găsesc o cauză şi un sens în ceea ce mi se întâmplă. Ca să putem exista avem nevoie de liniaritate, coerenţă, dar mai ales de sens.

acum 6 zile · comentarii (0)

Un text esenţial, cu date excepţionale şi concluzii grave. Este vorba despre un document  „cu circulaţie limitată“ (14438/15) difuzat pe 23 noiembrie de coordonatorul european din cadrul Consiliului European pentru lupta împotriva terorismului.

acum 6 zile · comentarii (5)

Guvernul de tehnocraţi într-o ţară unde partidele au alunecat pe panta populismului şi corupţiei este o idee bună, iar Dacian Cioloş e cel mai bun om care îl putea conduce. Guvernul de tehnocraţi trebuia făcut încă din ianuarie trecut, când PSD se delegitimase prin felul în care organizase alegerile, Klaus Iohannis era la şaptezeci la sută încredere şi majoritatea românilor credeau că ţara merge într-o direcţie bună.

acum 6 zile · comentarii (0)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 8 luni · comentarii (6)
Postari Recente