Antrenează pentru viaţă. Psihoterapeut: „Când nu mai găseşti motivaţie să te dai jos din pat e o problemă, o mare problemă“ 0

Fac ce şi-au dorit la locul de muncă, au avut experienţe de tot felul şi în cabinet, dar mai ales în afara lui, au descoperit cât de mare este la cei din jur nevoia de sprijin pentru a face faţă provocărilor vieţii şi au hotărât să demareze cursuri de dezvoltare personală, cursuri de parenting, grupuri suport pentru adolescenţi etc.

Antrenează pentru viaţă. Psihoterapeut: „Când nu mai găseşti motivaţie să te dai jos din pat e o problemă, o mare problemă“ Vezi comentarii 0

Transferul pacienţilor cu arsuri grave, la mica înţelegere. De ce nu pot fi trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, de ce nu-i vor alte spitale

Transferul pacienţilor cu arsuri grave, la mica înţelegere. De ce nu pot fi trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, de ce nu-i vor alte spitale

Pacienţii care au suferit arsuri grave şi nu pot fi trataţi în spitale judeţene, fie ele şi de urgenţă, ajung doar cu foarte mare greutate în marile spitale din ţară, protocoalele stricte privind transferul pacienţilor arşi nemaifolosind la nimic după ce singura unitate specializată din ţară are închisă secţia de Terapie Intensivă.

Gemenele campioane la tenis de masă, antrenoare cu ambiţii. „Scopul nostru este ca în patru-cinci ani să avem campioni“

Gemenele campioane la tenis de masă, antrenoare cu ambiţii. „Scopul nostru este ca în patru-cinci ani să avem campioni“

Andreea şi Mihaela Dospina (26 ani), gemenele care au pierdut şirul medaliilor câştigate la tenis de masă, fac parte, de curând, din garda nouă de antrenori. Campioane la seniori, cu echipa, legitimate şi la cluburi din Serbia şi Franţa, nu dau pe nimic Slatina, unde de nici un an selectează şi pregătesc, speră ele, viitoarea serie de campioni.

Traficul „strangulat“ din Balş, problemă fără sfârşit: „Se circulă cu 4-5 km la oră“. Propunerea de mărire a limitei de viteză este catalogată drept o „glumă bună“

Traficul „strangulat“ din Balş, problemă fără sfârşit: „Se circulă cu 4-5 km la oră“. Propunerea de mărire a limitei de viteză este catalogată drept o „glumă bună“

Segmentul de drum Bobiceşti – limita cu judeţul Dolj înseamnă peste 5 kilometri de drum imposibil pentru şoferi, viteza de rulare fiind, în medie, de cel mult 10 km/h. Consilierul judeţean Viorel Dumitrescu a propus creşterea limitei de viteză în localitate, rutieriştii spun că singura soluţie rămâne centura ocolitoare.

EXCLUSIV Cum vor austriecii să ne cureţe oraşul de câini. Masă caldă pentru 50 de nevoiaşi, dacă se renunţă la eutanasiere.  Primar: „Noi trăim în România, ei trăiesc în altă lume“

EXCLUSIV Cum vor austriecii să ne cureţe oraşul de câini. Masă caldă pentru 50 de nevoiaşi, dacă se renunţă la eutanasiere.  Primar: „Noi trăim în România, ei trăiesc în altă lume“

Grija faţă de om şi grija faţă de aimale trebuie să mergă mână-n mână, ambele sunt semne ale civilizaţiei, încearcă să ne lămurească o asociaţie din Austria, care a propus de curând municipalităţii slătinene un protocol de colaborare, angajându-se să creeze o legătură între oameni şi animalele din adăpostul public, dar cu o condiţie – eutanasierea să fie soluţie doar pentru maidanezii cu boli incurabile. Edilii Slatinei nu sunt prea impresionaţi.

Reţelele de socializare s-au inflamat din pricina unei declaraţii, atribuită unui Rector din „vechea gardă”, care ar fi afirmat că generaţia Facebook ar fi lipsită de cultură. De fapt inflamarea prin viralizare este şi ea o caracteristică a acestei noi generaţii, care, vrem nu vrem, are propria realitate socială. Iar tipul de tehnologii pe care le folosim ne schimbă, fundamental, modul de a gândi lumea.

acum 4 zile · comentarii (38)

De mai bine de un deceniu intru în contact direct cu diferitele lumi musulmane şi nu rareori, ca femeie, am fost năprasnic şi onest recunoscătoare pentru privilegii „locale”, anterior tratate ca drepturi evanescent de banale, privilegii de care beneficiez aleatoriu, în virtutea propriei mele situări existenţiale; România, pentru femei, nu este Suedia, dar nici Afganistan.

acum 4 zile · comentarii (161)

În anul 1971 apărea la Editura Militară o carte intitulată  Şi a fost ora H, consacrată evenimentelor de la 23 august 1944. Tatăl meu, deşi de profesie inginer, era extrem de pasionat de astfel de lucrări, a cumpărat-o, a citit-o şi m-a sfătuit să o citesc şi eu. Am făcut-o, mai cu seamă că numele autorului ei, Haralamb Zincă, îm era foarte cunoscut datorită condiţiei sale esenţiale - aceea de autor de romane poliţiste.

acum 4 zile · comentarii (12)

Revista „Forbes” a publicat clasamentul celor mai bogate clanuri familiale ale Rusiei. În top se regăsesc bunii prieteni ai lui Putin, cei din familiile Rottenberg şi Şamalov. Mezinul familiei Şamalov este căsătorit cu o cetăţeană pe nume Katerina Tihonova, despre care s-a vehiculat în presa rusă şi internaţională că ar fi fiica lui Vladimir Putin.

acum 4 zile · comentarii (6)

Situaţia a devenit extrem de serioasă şi a fost lăsată să se dezvolte până la limita în care s-a transformat într-o sursă de nelinişte şi provocare majoră la care se încearcă formularea în disperare a unui răspuns logic. Asta, în contextul în care, în lipsa unei decizii politice comune la nivel european, mecanismele UE sunt folosite la un nivel socotit încă necorespunzător, prioritatea fiind acţiunea individuală a statelor membre.

acum 4 zile · comentarii (23)

Pe data de 27 august 1916, România avea să intre în război cu scopul expres şi declarat de eliberare de sub jugul austro-ungar a teritoriilor româneşti de dincolo de Carpaţi. Sfârşitul războiului a fost peste aşteptările românilor, trecând prin multe încercări, dar cu ajutorul celui de sus, reuşind mai mult decât ceea ce iniţial ne-am propus.

acum 5 zile · comentarii (9)

„Drăguţii” de politicieni! Cum îşi aduc ei aminte de noi, muritorii de rând, doar în preajma alegerilor! Nu la începutul ciclului electoral, nu la mijloc, doar înainte de alegeri. O întâmplare, desigur! PNL a lansat cursa pomenilor electorale, cu 22% creşteri salariale pentru funcţionari. Urmează PSD care anunţă că le va  da  30%, revine PNL în forţă cu 40%, adjudecat!

acum 5 zile · comentarii (10)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

acum 5 zile · comentarii (16)

Este o realitate. Va fi o realitate ce va face parte din cotidian, avertizează fără încetare serviciile de informaţii. Au dreptate oare spunând că, în acest moment, sub ochii noştri, are loc o transformare fundamentală a tipologiei acţiunilor teroriste? Dar, de fapt, ce se schimbă şi în ce fel ne poate afecta în mod direct, mult mai mult şi pe o scară cu mult mai amplă decât înainte?

acum 5 zile · comentarii (46)

Sunt zile în care discutăm chiar şi despre 3-4 subiecte fierbinţi, după care uităm de ele a doua zi; dar sunt perioade când un subiect ne acaparează atât de tare, încât ignorăm alte subiecte zile la rând. De ce discutăm despre cele întâmplate pe-o plajă din Franţa de aproape o săptămână? Voi încerca să rezum în 5 puncte scurte:

acum 6 zile · comentarii (20)

Mult mai tânărul meu prieten, de la care am auzit prima din cele trei întâmplări pe care vreau să vi le povestesc astăzi, a părăsit România la vârsta de şase ani, împreună cu unul din părinţi, şi a trăit până de curând în Spania. Vorbind într-o seară, l-am întrebat – Care e prima amintire de după plecarea din ţară?

acum 6 zile · comentarii (57)

Invitat duminica trecută la emisiunea „În faţa ta” de la postul de televiziune Digi24, ministrul Fondurilor Europene, dl. Cristian Ghinea, a făcut o afirmaţie ce a condus la reaprinderea discuţiei legate de o eventuală participare a d-lui Dacian Cioloş, gardat de o seamă dintre cei mai fideli dintre colaboratorii lui, în postura de candidat la alegerile parlamentare programate a avea loc în primele zile ale iernii viitoare.

acum 6 zile · comentarii (3)

De cîte ori pot, mă uit la Las Fierbinţi şi regret cînd agenda cîte unei seri mă împiedică s-o fac. Dezamăgit n-am fost niciodată, deşi, inevitabil, nu toate episoadele sînt la aceeaşi înălţime. „Cum?“ – sare cîte un snob, care mă socoteşte „om serios“, abonat pe viaţă numai la Noica sau Kant. „Te uiţi la aşa ceva?!

acum 6 zile · comentarii (104)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 1 an · comentarii (6)