VIDEO  Concurs inedit de fotografie despre Slatina magică. Primăria promite premii şi publicarea unui calendar cu pozele slătinenilor 0

Primăria municipiului Slatina organizează în premieră, începând cu această lună, un concurs de fotografie numit „Slatina - Magie prin fotografie”, adresat tuturor locuitorilor urbei. Competiţia va avea loc lunar până în septembrie 2015, fiecare participant având posibilitatea să trimită fotografii cu imagini surprinse în oraş. Primăria pune lunar la bătaie premii, iar, la finalul concursului, fotografiile vor fi publicate într-un calendar.

VIDEO  Concurs inedit de fotografie despre Slatina
magică. Primăria promite premii şi publicarea unui calendar cu pozele slătinenilor Vezi comentarii 0

Spectacol umanitar pentru o elevă grav bolnavă din Slatina

Spectacol
umanitar pentru o elevă grav bolnavă din Slatina

Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina va găzdui, în această seară, un spectacol umanitar organizat de profesori şi elevi din municipiu pentru ajutorarea unei eleve grav bolnave de la Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”. La spectacol vor lua parte elevi de la liceul menţionat, dar nu numai. Organizatorii mizează pe atragerea unui număr cât mai mare de spectatori, ce vor contribui la strângerea de bani necesari elevei menţionate.

Primarul Slatinei, Minel Prina, îi cere lui Klaus Iohannis să-şi ceară scuze faţă de profesorii din judeţul Olt | klaus iohannis

Primarul
Slatinei, Minel Prina, îi cere lui Klaus Iohannis să-şi ceară scuze faţă de profesorii din
judeţul Olt

Minel Prina, edilul municipiului Slatina, i-a solicitat astăzi lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, în cadrul unei conferinţe de presă, să-şi ceară scuze în faţa profesorilor din oraş şi din judeţul Olt pentru modul cum a acumulat avere. Membru PSD, Prina l-a acuzat pe fostul primar de Sibiu că i-a jignit pe profesori prin scuzele penibile cu care îşi explică averea în faţa presei.

Ajutor nesperat de la Guvern pentru autorităţile locale din Slatina

Ajutor
nesperat de la Guvern pentru autorităţile locale din Slatina

Diriguitorii Primăriei Slatina au răsuflat uşuraţi, zilele trecute, după ce au primit vestea că Executivul a fost de acord cu o solicitare a reprezentanţilor municipalităţii prin care aceştia solicitau un ajutor financiar guvernamental pentru stingerea unor datorii uriaşe. Guvernul a fost de acord să aloce peste 30 miliarde lei vechi Primăriei, bani ce vin într-un moment cum nu se poate mai potrivit: la final de an.

Vineri, "porţi deschise" la instanţele din Olt

Vineri,

Toate instanţele din judeţul Olt, inclusive Tribunalul Olt, îşi vor deschide porţile, vineri – 24 octombrie, cu ocazia celebrării “Zilei Europene a Justiţiei Civile”. Acţiunea prilejuieşte anual  întâlniri între magistraţi şi cetăţeni în afara cadrului oficial, având scopul de a aduce justiţia mai aproape de cetăţeni pentru a-i informa cu privire la drepturile lor în instanţă, dar nu numai.

Viceprimarul liberal al Slatinei, Cristian Bircea, a trecut la PSD

Viceprimarul liberal al Slatinei, Cristian
Bircea, a trecut la PSD

Cristian Bircea, membru fondator al PNL Olt, ales viceprimar al municipiului Slatina în vara 2012, a devenit membru al PSD. Anunţul-surpriză a fost făcut abia astăzi de către şeful său pe linie administrativă, primarul Minel Prina. Bircea a completat deja adeziunea la noul partid şi va activa de-acum în rândul grupului PSD din Consiliul Local.

Aleşii neamului de la Olt, probleme cu legea pe bandă rulantă

Aleşii neamului de la Olt, probleme cu
legea pe bandă rulantă

Ca în fiecare judeţ, şi la Olt sunt numeroase cazuri de „aleşi ai neamului” ce au ajuns să aibă probleme cu legea. Cazurile de corupţie sunt cele mai frecvente, dar nu sunt singulare. Dacă, în cazul unora dintre aleşi, legea şi-a spus deja cuvântul, alţii încă aşteaptă cu teamă verdictul instanţelor de judecată sau modul cum situaţia lor va fi rezolvată de alte instituţii ce pot aduce nori de furtună deasupra vieţii lor.

FOTO  Pompierii olteni, dotaţi cu două utilaje scumpe pentru salvarea de vieţi umane

FOTO  Pompierii olteni, dotaţi cu două utilaje
scumpe pentru salvarea de vieţi umane

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt şi-a îmbogăţit zestrea de utilaje începând din această săptămână, fapt menit să ducă la reducerea gradului de uzură a parcului auto actual al instituţiei. Este vorba despre două utilaje speciale, achiziţionate printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Reprezentanţii ISU sunt convinşi că noile utilaje vor fi de un real folos în situaţii unde, până acum, cu greu se putea interveni.

Consiliul Judeţean Olt şi-a pus “firmă”

Consiliul
Judeţean Olt şi-a pus “firmă”

La aproape doi ani şi jumătate de la finalizarea lucrărilor de reamenajare a scuarului din faţa sediului Consiliului Judeţean Olt din Slatina, mai-marii instituţiei au observat, în sfârşit, blocul mare ce tronează pe platoul de lângă imobil şi au montat aici litere ce formează numele instituţiei. De-acum, şi străinii ce vor trece pe lângă sediul impunător al Consiliului Judeţean Olt din Slatina vor şti ce reprezintă acesta, nu doar localnicii.

FOTO  Festivalul Naţional de Umor de la Slatina „Oltenii şi restu’ lumii”, ultima zi de distracţie

FOTO  Festivalul
Naţional de Umor de la Slatina „Oltenii şi restu’ lumii”, ultima zi de distracţie

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Umor „Oltenii şi restu’ lumii” de la Slatina ajunge, astăzi, la final. De-a lungul celor patru zile de derulare a manifestării, amatorii de bancuri, expoziţii, muzică şi mâncare în aer liber au venit în centrul oraşului în căutarea distracţiei şi a bunei-dispoziţii. Invitaţi speciali i-au încântat de pe o scenă special amenajată, iar copiii nu au avut nici ei motive de nemulţumire.

VIDEO  Slătinenii, aşteptaţi cu viţel fript la proţap la meciul România-Ungaria

VIDEO  Slătinenii, aşteptaţi cu viţel fript la proţap la meciul România-Ungaria

Meciul pe care reprezentativa de fotbal a ţării noastre îl va susţine diseară în compania selecţionatei Ungariei va putea fi vizionat la Slatina în condiţii cum nu au mai fost întrunite în municipiu. Şi nu ne referim aici la ecranul uriaş de 4x3 mp montat pe esplanada din centrul urbei, ci la viţelul la proţap ce va fi servit gratis celor ce vor veni aici diseară, la ora meciului.

FOTO VIDEO  Tarabele de lemn din piaţa Zahana, înlocuite cu tonete din termopan

FOTO VIDEO  Tarabele de lemn din piaţa Zahana,
înlocuite cu tonete din termopan

Schimbări majore în perimetrul celei mai mari pieţe agroalimentare Zahana din municipiul Slatina. După ce, în urmă cu o lună, autorităţile locale au mutat aici comercianţii din bazarul mic - în perimetrul de pe Aleea Macului, în chioşcuri din lemn de dimensiuni reduse, lucrurile s-au schimbat iarăşi. De data aceasta au dispărut tonetele din lemn abia montate şi, în locul lor, au apărut chioşcuri din termopan alb.

VIDEO  “Oltenii şi restu’ lumii” Slatina, ziua a doua: proba ciorbei de praz

VIDEO  “Oltenii şi restu’ lumii” Slatina, ziua a doua: proba
ciorbei de praz

Cea de-a doua zi din cadrul Festivalului Concurs Naţional de Caricatură şi Umor “Oltenii şi restu’ lumii”, care se derulează în aceste zile în municipiul Slatina, şi-a consumat, vineri – 10 octombrie, cel mai “gustat” moment – la propriu. Este vorba despre prepararea şi servirea ciorbei de praz, preparat cu specific oltenesc. Iar cei care au stat la coadă pentru un bol cu ciorbă nu au avut motive să regrete.

Comandant american la baza militară din Deveselu

Comandant
american la baza militară din Deveselu

Efectivele bazei militare din comuna Deveselu, judeţul Olt, se pregătesc să-şi întâmpine comandantul american, ce va coordona activitatea de aici alături de un ofiţer român. Instalarea oficială a ofiţerului părţii americane va avea loc vineri – 10 octombrie, în cadrul unei festivităţi interne. La Deveselu se lucrează intens pentru instalarea unui avansat sistem de apărare împotriva rachetelor balistice.

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

acum 10 ore · comentarii (6)

Show-ul alegerilor prezidenţiale a fost împins într-o zonă în care şi ultimele fărîme de raţionalitate au fost distruse. Orice încercare de a mai dezbate teme, proiecte de ţară, programe electorale a eşuat. Asistăm la bătălii între instituţii ale statului, grupuri şi structuri de putere.

acum 18 ore · comentarii (17)

Dacă e ceva pentru care aştept în mod public scuze din partea prezidenţiabilului credincios Victor Ponta, nu poate fi decât introducerea în Parlament a necredinciosului Remus Cernea, prin folosirea voturilor credincioşilor PSD. Stângăciile acestui anti-cruciat, care se războieşte cu religia, fac să roşească orice credincios religios şi democrat. Şi nu e singurul.

acum 20 ore · comentarii (75)

În cenuşa rozalie a destrămării mitului personal al celui care ar fi trebuit să îi supravieţuiască lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi chiar Victor Ponta, se poate citi istoria ultimilor 25 de ani. Efectele pseudo-sinuciderii lui Adrian Năstase sunt infinitezimale pe lângă posibila arestare a lui Viorel Hrebenciuc. Imaginea cu el în celulă, dotat cu un pix şi o coală de hârtie e suficientă încât să tremure tot PSD-ul.

acum 2 zile · comentarii (39)

În urmă cu mai bine de o lună, mai exact pe 18 septembrie, în miezul scandalului Cornel Nistorescu-Sorin Avram, creat artificial de dl. Stelian Tănase cu scopul autovictimizării, preşedintele-director general al SRTV acorda un interviu ziarului Gândul. Mustind de minciuni, de falsuri, de auto-laudaţii, de iluzii bolnave, de fantasme şi dezinformări.

acum 2 zile · comentarii (0)

Aceste alegeri prezidenţiale 2014 mai au o mână de zile până vor ajunge la primele voturi. Candidaţii grăbesc ritmul, ies prin oraşe şi suie pe Facebook poze cu duiumul, care mai filtrate artistic, care mai naturale şi aduse din mesaj.

acum 2 zile · comentarii (13)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 14 ore · comentarii (4)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

acum 3 zile · comentarii (0)

După ce ne vom sătura de pupat moaştele tuturor sfinţilor pe care îi găsim pe la noi şi după ce plimbarea sfinţilor candidaţi va fi luat sfârşit prin urcarea unuia pe tron şi a celuilalt pe măgar, să ne oprim şi noi din contemplarea electorală şi poate atunci vom privi apocalipsa direct în ochi. Recesiune, economie fără perspective, autostrăzi imaginare, îmbătrânire accelerată, sistem de pensii şchiop, furt pe scară largă.

acum 4 zile · comentarii (5)

Există opinii conform cărora atât conflictul militar din Ucraina, cât şi evoluţiile generate de Califatul Islamic, în Orientul Mijlociu, sunt departe de grijile românului de rând, fiind insignifiante, în raport cu agenda dezirabilă a viitorului preşedinte şi a următorului premier, în logica schimbărilor previzibile din România ultimei luni a acestui an. Realitatea este alta, motiv pentru care am invitat la un dialog trei conaţionali aparte.

acum 3 zile · comentarii (1)

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

acum 2 zile · comentarii (10)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

acum 3 zile · comentarii (2)

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, a fost lansat la Constanţa, cu ocazia celei de-a XXIV-a ediţii a Salonului Internaţional al Benzii Desenate, romanul grafic „Bărăgan 1917“ (autori- artiştii plastici Robert Obert şi Diana Necşulescu, după scenariul lui Felix Tzele). Prefaţa cărţii este semnată de către istoricul Adrian Cioroianu.

acum 2 zile · comentarii (32)

“Vino în Los Angeles! Soarele străluceşte luminos, plajele sunt late şi îmbietoare, iar păduricea de portocali se întinde cât vezi cu ochii. Slujbele sunt din belşug, iar pământul este ieftin. Orice om lucrător poate avea propria casă, iar în fiecare casă, o familie pur americană, fericită.

acum 2 zile · comentarii (0)

Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.

acum 3 zile · comentarii (22)