FOTO  Grătarele distracţiei, reamplasate în Pădurea Strehareţi din Slatina 0

Autorităţile din Slatina au terminat pregătirile pentru “sezonul” de primăvară-vară şi sunt gata pentru primirea muşteriilor în punctul de atracţie al urbei reprezentat de Pădurea Strehareţi de la marginea localităţii. Astfel, au fost reamplasate grătarele care, de-acum, sunt gata să fie folosite. O parte dintre slătineni nu au mai avut însă răbdare şi, deşi au trecut doar câteva zile de la reapariţia în peisaj a grătarelor, le-au şi folosit.

Vezi comentarii 0

Tânăr din comuna Bobiceşti, mort într-un accident rutier în Italia

Familia unui tânăr din comuna Bobiceşti, judeţul Olt, nu a putut să celebreze ca toată lumea ziua de Florii de duminică – 13 aprilie, deoarece a fost nevoită să organizeze o ceremonie funerară. Familia Gogorici a trebuit să-şi înmormânteze fiul de 25 de ani, decedat săptămâna trecută în urma unui accident de circulaţie în Italia, ţară unde tânărul cu pricina se afla la muncă.

Bisericile din judeţ, luate la puricat de frica incendiilor

Apropierea sărbătorilor pascale i-a băgat “în priză” pe angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt însărcinaţi cu activităţile de prevenire a producerii incendiilor. Astfel, în aceste zile, aceştia derulează controale la principalele unităţi de cult, biserici şi catedrale, de pe raza judeţului pentru a verifica condiţiile de securitate la foc.

Accident grav cu două victime pe raza comunei Şopârliţa

Un grav accident de circulaţie a avut loc duminică dimineaţă, pe raza comunei Şopârliţa, judeţul Olt. Şoferul de 25 de ani al unui autoturism înmatriculat în Bulgaria s-a izbit violent de un cap de pod şi, apoi, s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. El a ajuns la Spitalul nr. 1 din Craiova în stare gravă, iar o altă persoană aflată în acelaşi autoturism a fost internată la Spitalul Judeţean din Slatina.

Microbuz răsturnat la Brebeni din vina şoferului

Două persoane au fost rănite sâmbătă – 12 aprilie, în urma producerii unui accident de circulaţie pe raza comunei Brebeni, când un microbus s-a răsturnat. Poliţiştii au stabilit că accidentul a avut loc din cauza conducătorului auto, care conducea cu o viteză prea mare pe porţiunea drum unde s-a produc incidentul rutier.

Captură rarisimă la Caracal: peste 30 tone de floarea-soarelui confiscate de poliţişti "dintr-un foc"

Poliţiştii din oraşul Caracal au reuşit să facă o captură de zile mari, zilele trecute, cu ocazia unui banal control de rutină pe raza localităţii. Doi şoferi care transportau peste 30 de tone de floarea-soarelui nu au putut să prezinte niciun fel de documente pentru marfa menţionată, fapt pentru care aceştia trebuie să explice acum şefilor de ce le-a fost confiscată întreaga marfă.

Aproape 400 de joburi pentru şomerii de la Olt: se caută de la directori de firmă şi până la muncitori necalificaţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt vine în sprijinul şomerilor din judeţ, dar şi a celor care vor să-şi schimbe actualul loc de muncă, cu o ofertă alcătuită din aproape 400 de posturi vacante. Se pare că în judeţ sunt firme care se află, în această perioadă, în plină campanie de recrutare de forţă de muncă, posturile libere regăsindu-se în toate domeniile de activitate.

Vicepremierul Liviu Dragnea, la Slatina: „Vor fi două autostrăzi ce vor străbate Slatina”

Prezent la Slatina vineri - 11 aprilie, unde a participat la instalarea noului tandem prefect-subprefect în judeţ, Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a ţinut să potolească nemulţumirile legate de tergiversarea anunţării câştigătorului licitaţiei pentru autostrada Craiova-Slatina-Piteşti, ce trebuia dat publicităţii din decembrie 2013, şi a spus că aceasta nu a fost uitată de guvernanţi.

VIDEO  Prefectul şi subprefectul de la Olt, învestiţi oficial de vicepremierii Dragnea şi Oprea

Vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea au participat, vineri – 11 aprilie, la Slatina, la învestirea în funcţie a noilor reprezentanţi ai Guvernului în judeţul Olt, respectiv cea a prefectului Silviu Neacşu şi a subprefectului Emanuel Oproiu. La festivitatea derulată la sediul Prefecturii au fost prezente oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari, dar şi directori de „deconcentrate”.

FOTO  „Zestrea” pompierilor de la Olt s-a îmbogăţit cu o autospecială pentru accidente chimice şi biologice

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt a prezentat, zilele trecute, la sediul cartierului general din Slatina, cea mai nouă maşină de intervenţie intrată în parcul auto al pompierilor. Este vorba despre o autospecială de cercetare pentru intervenţii nucleare, biologice, chimice, radiologice, achiziţionată prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene.

VIDEO  La Olt, deputaţii PSD au fost puşi de liberalul Gigel Ştirbu pe „lista ruşinii“

Deputatul Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii în actualul cabinet şi lider interimar al PNL Olt, l-a atacat dur pe fostul său şef, Victor Ponta, dar şi pe deputaţii PSD Olt, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Slatina joi – 10 aprilie. Declaraţiile lui Ştirbu au venit ca urmare a respingerii în Parlament a proiectului privind prima intabulare gratuită a terenurilor agricole. Proiectul a fost respins marţi, fără patru voturi.

Oltul are un nou prefect: Silviu Neacşu de la PSD

Pesedistul Silviu Petre Neacşu este următorul prefect al judeţului Olt. Actul oficial de numire în funcţie a fost publicat miercuri – 9 aprilie, în Monitorul Oficial, unde se precizează, totodată, că această funcţie va fi îndeplinită cu caracter temporar, prin detaşare. Neaşcu îi urmează lui Cătălin Rotea de la PNL, demis de premierul Ponta la jumătatea lunii martie, la numai şase luni de la numire.

Agricultori pentru Danemarca, recrutaţi la Slatina

O firmă din Danemarca şi-a trimis un reprezentant, miercuri – 9 aprilie, la Slatina, cu scopul de a recruta forţă de muncă pentru o serie de posturi vacante în agricultură în Danemarca, dar şi Portugalia. La interviu au fost chemate persoane din toată ţara care au îndeplinit condiţiile solicitate de angajator. Interviurile s-au desfăşurat la Casa Tineretului din localitate.

Sala Polivalentă de la Slatina prinde contur

Oficialităţile locale din Slatina au primit, miercuri – 9 aprilie, o veste bună după ce au fost anunţate că proiectul Sălii Polivalente, aflat în fază incipientă în curtea firmei de transport urban Loctrans SA, a fost aprobat de comitetul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării. Reprezentanţii municipalităţii speră ca proiectul să primească acum şi girul Guvernului până în vară pentru reluarea lucrărilor evaluate la 53 milioane lei.

Cea mai bună elevă traducătoare din România, slătineanca Andreea Săndiţa, premiată la Bruxelles | comisia europeana

Andreea Florina Săndiţă, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, a fost premiată, marţi - 8 aprilie, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bruxelles, de către reprezentanţii Comisiei Europene. Eleva de 17 ani este unul dintre cei 28 de câştigători ai concursului anual „Juvenes Translatores” organizat de Comisia Europeană şi dedicat elevilor de liceu din spaţiul UE.

Ultimele evenimente din scena politicii murdare a României mi se par că au ajuns la tensiuni şi atacuri fără precedent între combatanţi, fiind vizate nu doar număratul, înroşirea, ci şi distrugerea ouălor duşmanilor. Aceste bătălii fără menajamente, fără reguli de război, sunt acompaniate de corul tot mai mare al lupilor moralişti, care susţin o tabără sau cealaltă.

acum 17 ore · comentarii (2)

Aceasta analiza arata cum sa nu scrii un articol economic daca nu stii sa citesti niste date statistice. Exprima calitatea redusa a unor articole scrise de pseudo economisti, prinsi in razboiul politic. Sa compari mere cu pere, sa nu citesti decat prima pagina a unor comunicate statistice - si nici aceea in intregime, sa scrii despre indicatori macroeconomici pe care nu-i intelegi induce neincredere. In tine si in jurnalul pe care il reprezinti.

acum 21 ore · comentarii (16)

Dl. Crin Antonescu e foarte supărat pe dl. Victor Ponta. Dar ce zic supărat? Exasperat! Furibund! Necruţător! Nici Băsescu nu are atîtea păcate! Dl. Ponta e o nulitate, un mincinos, o marionetă, un sabotor al justiţiei, o piedică în drumul nostru spre europenizare! Dlui Antonescu i-au trebuit mai mult de doi ani ca să ajungă la asemenea teribile concluzii.

acum 2 zile · comentarii (190)

Rusia s-a lansat într-un joc foarte periculos, care o va costa enorm, din punct de vedere economic. O ţară care reclamă suma de 116 dolari per barilul de petrol, pentru a-şi păstra excedentar bugetul pe care şi-l formează, în mare parte, din exportul de hidrocarburi, este vulnerabilă în cel mai înalt grad la fluctuaţiile de pe piaţa mondială.

acum 20 ore · comentarii (93)

Mergi pe stradă şi te gândeşti, la una, la alta, la masa de Paşte, la cât de încărcată va fi aceasta, pui drobul de miel pe listă, apoi îl tai de nevoie, faci calcule, eşti cu capul ca o varză. Dar te gândeşti şi la ceva politică, că (cacofonie voită) fără ea nu se poate, iar bucatele de pe masă de ea depinde, fir-ar mama ei....., completaţi dumneavoastră.

acum 3 zile · comentarii (26)

O discuţie foarte lungă şi principială pe teme administrative şi umane: portul, Cazinoul, lucrările din Peninsulă şi din Mamaia, măreaţa gigacalorie de la Constanţa, filosofia de viaţă şi misiunea în această viaţă, relaţia cu Biserica, unde va fi România peste 20-30 de ani şi, nu în ultimul rând, un mesaj către tineri.

acum 2 zile · comentarii (20)

La mijlocul secolului XX, odată cu dezvoltarea fără precedent a televiziunii şi radio-ului (ceea ce s-a numit comunicare de masă), s-a afirmat pe bună dreptate că omenirea a devenit un sat global. Cunoaştem în timp real totul despre toată lumea, putem schimba informaţii în mod rapid, putem să ne cunoaştem unii pe alţii chiar dacă locuim la mii de kilometrii distanţă.

acum 3 zile · comentarii (4)

Tensiunile ce-i înverşunează pe cetăţenii Ucrainei unii împotriva altora reflectă memoria însângerată a unei istorii strivite în îmbrăţişarea sufocantă a marilor puteri din jur. Punctul nevralgic al conştiinţei naţionale ucrainene e legătura foarte strânsă cu Rusia, în urma unei istorii împletite, de voie, de nevoie, de peste un mileniu încoace.

acum 2 zile · comentarii (20)

Cetăţeanul e curtat din toate părţile, toţi încearcă să-i atragă atenţia, vor ceva de la el şi îi propun altceva în schimb: partidele, bisericile, mass-media, tot felul de organizaţii, firmele. Dintre toţi, companiile par să aibă cel mai mare succes, în special cele occidentale puternice, pentru că au pe cei mai deştepţi oameni la marketing.

acum 2 zile · comentarii (5)

Gábor Tompa este unul dintre regizorii care nu au nevoie de prezentare. Este, din 1990, director general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, un regizor apreciat la nivel internaţional şi profesor universitar. În timpul directoratului său, Teatrul Maghiar de Stat a primit numeroase premii UNITER şi multe premii internaţionale. De asemenea, începând cu anul 2008, Teatrul a devenit membru al Uniunii Teatrelor din Europa.

acum 2 zile · comentarii (0)

Există un binecunoscut aforism venit la noi din Antichitate în care filosoful, se pare că Arhimede însuşi, ar fi spus: Daţi-mi un punct de sprijin şi răstorn universul. Citarea este, evident, aproximativă. Acum nu este vorba de un punct, ci de un picior. De altminteri, aşa se intitulează cartea neurologului american Oliver Sacks pentru care editura Humanitas are drepturi depline de traducere şi publicare.

acum 20 ore · comentarii (0)
Postari Recente