FOTO  A început inventarul pagubelor inundaţiilor. Oltul a primit ajutoare de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat 0

Echipe mixte ale mai multor instituţii din judeţul Olt au demarat, de joi – 31 iulie, inventarierea pagubelor produse de inundaţiile din ultimele 48 de ore. Deşi apa încă mai bălteşte în multe zone din judeţ, autorităţile au considerat că pot începe evaluarea distrugerilor. Dată fiind amploarea inundaţiilor, Oltul a primit deja ajutoare însemnate de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Vezi comentarii 0

Jandarmii olteni vor fi cu ochii pe evenimentele distractive din week-end

Week-end-ul care bate la uşă va fi unul plin de manifestări cultural-artistice. Astfel, în afară de Festivalul Berii de la Slatina, în alte două localităţi din judeţ, respectiv în comunele Urzica şi Poboru, au fost anunţate evenimente distractive. Toate evenimentele menţionate vor fi atent supravegheate de efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, care se vor afla la datorie pentru a asigura ordinea şi liniştea publică.

FOTO VIDEO Blestemul apelor la Icoana

Sute de localnici din satele ce ţin de comuna Icoana, judeţul Olt, nu vor uita această vară cât vor trăi. Ploile ce au căzut în ultimele două zile au distrus agoniseala de-o viaţă multora dintre localnici, iar cei care au avut norocul să aibă case aşezate pe o temelie mai înaltă tot s-au ales cu pagube în restul gospodăriei. Drumurile de legătură cu restul lumii au fost acoperite de ape şi au îngreunat circulaţia.

Fals preot, descoperit de poliţiştii din Caracal

Un bărbat care se dădea drept preot a fost depistat, marţi – 29 iulie, de către poliţiştii din oraşul Caracal, pe peronul gării din localitate. Ulterior, oamenii legii au stabilit că persoana respectivă nu avea nicio legătură cu haina preoţească pe care o purta şi că, de fapt, el o furase dintr-o biserică. Acum, bărbatul este acuzat de furt.

FOTO VIDEO  Cod roşu de inundaţii în judeţul Olt: sute de case afectate, peste o sută de persoane evacuate

Inundaţiile au provocat haos şi distrugeri în judeţul Olt. Codul portocaliu de inundaţii de acum două zile s-a transformat, de marţi seară, în cod roşu. Peste 20 de localităţi din judeţ au fost afectate de apele revărsate de pe dealuri care au intrat în gospodăriile oamenilor, în casele şi beciurile lor. Miercuri, la orele prinzâului, apele erau în retragere uşoară, dar urmările inundaţiilor erau încă prezente.

Salvatori salvaţi de la înec în comuna Sârbii Măgura

Un echipaj de jandarmi a fost în pericol, marţi seară, în timp ce interveneau în comuna Sârbii Măgura, judeţul Olt, pentru a evacua persoane aflate în situaţii de risc din cauza inundaţiilor. Ghinionul a făcut ca cei trei membri ai echipajului să ajungă şi ei într-o situaţie periculoasă din care să fie nevoie să fie ajutaţi. Iar ajutorul a venit tot din partea colegilor.

FOTO  Inundaţii “de vară” la Olt: zeci de persoane evacuate din calea puhoaielor

Codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit în judeţul Olt în mai multe localităţi afectate de precipitaţiile căzute în ultimele 48 de ore, iar în cazul comunei Coloneşti a fost instituit chiar cod roşu din cauza creşterii debitului pe râurile Vediţa şi Vedea. Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate, marţi, ca urmare a apelor revărsate. Forţe însemnate de pompieri şi jandarmi au acţionat în judeţ pentru a ţine situaţia sub control.

VIDEO Primul demers comun al PNL şi PDL la Olt: schimbarea a doi viceprimari de la PSD

Liderii organizaţiilor judeţene a PNL şi PDL de la Olt au apărut, marţi – 29 iulie, în prima lor conferinţă în comun după congresul de comasare din weekend-ul trecut. Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii în actual Guvern Ponta, lider interimar al PNL Olt, alături de Siminica Mirea, preşedintele PDL Olt, au declarat că principalul scop al unirii celor două partide constă în detronarea PSD de la putere.

Ucigaşul sportivului Cristi Gălbenuşe din Slatina, transferat la penitenciarul-spital Rahova

Bărbatul care l-a ucis prin înjunghiere pe sportivul Cristian Gălbenuşe din Slatina, în noaptea de 11/12 iulie, a fost externat din cadrul Spitalului nr. 1 Craiova, şi transferat la penitenciarul-spital Rahova din Bucureşti. Imediat ce starea de sănătate a suspectului principal, Florin Gulie, va permite transferarea lui în siguranţă, va fi mutat la Centrul de reţinere şi arestare preventivă al IPJ Olt.

Aproape 300 de gospodării inundate la Potcoava

Cantităţile semnificative de precipitaţii căzute în ultimele 24 de ore au produs pagube şi în judeţul Olt. Momentan, potrivit informaţiilor autorităţilor cu atribuţii în domeniu, relevă că cele mai afectate localităţi din judeţ au fost Potcoava şi Găvăneşti. Pompierii au intervenit în cazurile cele mai dificile.

FOTO  Staţiile de autobuz vandalizate din Slatina, transformate în artă fotografică în aer liber

Autorităţile locale din Slatina vor să schimbe imaginea dezastruoasă a staţiilor de autobuz de pe raza municipiului, vandalizate în cea mai mare parte. În acest sens, locurile cu pricina vor fi tapetate cu fotografii de mari dimensiuni ale celor mai frumoase zone din oraş. Acţiunea a fost iniţiată în speranţa că amatorii de distrugeri nu vor repeta episoadele de ravagii de până acum.

Compact şi Corina vin la Slatina pentru „Festivalul Berii”

Un week-end plin de voie bună şi muzică îi aşteaptă pe slătineni. Astfel, în intervalul 1-3 august, municipiul Slatina va fi gazda unei noi ediţii a Festivalului Berii, manifestare ce se va desfăşura pe tronsonul bulevardului Alexandru Ioan Cuza, vizavi de sediul Prefecturii Olt. Va predomina muzica populară, dar nu vor fi uitaţi nici iubitori muzicii pop-dance.

FOTO VIDEO  Primarul din comuna Sâmbureşti-Olt, acuzat că încalcă legile pentru a-şi amenaja un drum spre propria-i casă

Scandal mare în comuna Sâmbureşti, judeţul Olt, unde primarul localităţii este acuzat de o parte dintre cetăţeni că-şi bate joc de ei şi de legile ţării doar pentru a-şi amenaja un drum către propria sa casă, aflată într-o zonă unde accesul este dificil. În acest sens, edilul ar fi intrat cu utilajele pe pământul unui sătean şi i-ar fi provocat acestuia distrugeri. De cealaltă parte, edilul spune că terenul cu pricina este domeniu public.

Radomireşti: Un bărbat a scăpat cu viaţă după ce a fost “agăţat” de un tren

Un bărbat a scăpat cu viaţă ca prin minune, sâmbătă după-amiază, după ce a fost “agăţat” de un tren. Incidentul s-a petrecut pe raza comunei Radomireşti, judeţul Olt, în jurul orelor 15.30. Deocamdată nu se cunosc exact condiţiile producerii incidentului, dar autorităţile au exclus varianta unei tentative de suicid. De menţionat că bărbatul cu pricina fusese declarat dispărut de către familie cu o zi înainte.

Integrarea deplină a României în Europa nu pare a fi o prioritate a politicii posibilului viitor preşedinte. De parcă România condusă Victor Ponta nu ar mai vrea în Europa. Dar vrea Europa o Românie condusă de Victor Ponta? Unul dintre cei mai cunoscuţi istorici germani îl descrie pe Victor Ponta, drept un „pretins social-democrat” şi îl consideră, alături de Viktor Orban, un element de risc pentru democraţie şi pentru stabilitatea Europei.

acum 4 ore · comentarii (9)

Domnul prim-ministru a produs, în discursul de lansare a candidaturii sale pentru preşedinţie, la Craiova, o discriminare gravă. Pe oamenii vizitaţi în nenorocirea viiturilor, de la care se întorsese pentru a-şi lansa candidatura, i-a numit „oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor”. Adică „români adevăraţi”. Ceilalţi sunt neadevăraţi.

acum 6 ore · comentarii (9)

Vocile, fie ele româneşti sau străine, care ne cer supunere şi tăcere în faţa nedreptăţii la care sunt supuşi românii din afara graniţelor au găsit acum o nouă scuză: să nu destabilizăm. După ce am solicitat public apărarea românilor din Ucraina supuşi unui proces ciudat de mobilizare în masă, ni s-a spus că românii trebuie să tacă şi să se supună, la fel şi noi, cei de la care ar trebui să vină sprijinul, pentru că altfel destabilizăm Ucraina!

acum 9 ore · comentarii (8)

Apropiata campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale va dezbate o temă care, deşi veche şi specifică vieţii politice româneşti post-decembriste, devine specială şi delicată în contextul luptei extrem de dure pentru funcţia de Preşedinte al Republicii: referirea la credinţa religioasă a candidaţilor, la relaţia dintre Stat şi Biserică.

Prin anii '80, tatăl meu îmi punea letconul în mînă, chinuindu-se să-mi stîrnească interesul pentru electronică. Era simplu: tatăl meu era inginer automatician / electronist şi spera probabil să-mi dea mai departe patima rece, inginerească pentru tranzistoare, tiristoare, circuite integrate şi logica plină de sîrme a curentului electric.

acum 2 zile · comentarii (33)

Obiectivul meu de politică externă este de a face cât mai rapidă integrarea europeană a Republicii Moldova, iar când românii de pe cele două maluri ale Prutului vor fi convinşi că trebuie să realizăm obiectivul de unitate naţională atunci Unirea trebuie să aibă loc.

acum 2 zile · comentarii (3)

Nu pot, pur şi simplu nu pot să-mi revin! Credeam că aşa ceva n-o să se întâmple niciodată, dar s-a întâmplat! Ramzan Kadârov, preşedintele Ceceniei, le-a interzis lui Obama şi câtorva lideri europeni, între care Barroso, Van Rompuy şi Schulz, să intre pe teritorul ţării sale. Ca şi cum asta nu era de ajuns, le-a mai şi îngheţat conturile din bănci.

acum 2 zile · comentarii (7)

„Această arestare îmi va servi ca reabilitare pentru viitor”, le spunea Constantin Argetoianu agenţilor Securităţii Poporului, în noaptea de 5/6 mai 1950, în momentul în care aceştia i-au pus în vedere să se deplaseze la sediul Direcţiei Generale a Securităţii Poporului, sub pretextul că trebuie să dea nişte declaraţii.

acum 8 ore · comentarii (7)

Oraşul emblematic al lui Mihai Viteazu a devenit capitala lumii interlope din România. Acum şase ani, craiovenii au asistat la strânsura tuturor clanurilor la înmormântarea unui ”celebru” şef de clan, pe numele său Caiac. Astăzi, craiovenii s-au trezit că au luat parte la tăierea moţului progeniturii nefericite a baronilor roşii, Victor Ponta.

acum 2 zile · comentarii (16)

Bugetul mediu pe care îl alocă o familie de români cu un copil pentru vacanţa de vară este in jurul sumei de 1000 de euro, iar ofertele cele mai avantajoase nu sunt întotdeauna last-minut-urile, ci early booking, avertizează Andrei Iaroscenco, administratorul agenţiei de turism ABCTours.

acum 2 zile · comentarii (0)

Principalii indici bursieri ai pieţelor din America, Europa sau Asia se menţin la niveluri maxime, superioare celor dinaintea prăbuşirii Lehman Brothers deşi tiparniţa de bani a SUA se apropie de momentul în care va lua o pauză iar economia nu e suficient de zdravănă încât să meargă pe propriile picioare.

acum 2 zile · comentarii (9)

Înconjuraţi de atât de multă violenţă, devenim neatenţi sau indiferenţi la una dintre formele sale cele mai des întâlnite: violenţa familială, considerată drept una dintre cele mai frecvente încălcări ale drepturilor fundamentale ale omului în Europa acestui început de mileniu.

acum 8 ore · comentarii (2)

„Astăzi, Europa păstrează tăcerea în faţa politicii imperialiste agresive a lui Vladimir Putin. Occidentul tolerează în tăcere politica sa agresivă, care violează clar suveranitatea altor state, cea a Moldovei, a Letoniei, a Georgiei – şi, mai ales – cea a Ucrainei.", scrie Adam Michnik, într-un articol preluat de pe Voxeurop.eu.

acum 23 ore · comentarii (9)
Postari Recente