VIDEO Răscoala preoţilor împotriva episcopului Slatinei. „Una dintre cele mai mari taxe pe care o plătesc este pentru televiziunea Trinitas, de 2.700 de lei“ 3

Un poliţist spune că aproape 30 de preoţi din Olt i s-au adresat cu rugămintea de a-i ajuta să stopeze abuzurile la care ar fi supuşi de către Episcopul Slatinei şi Romanaţilor. Preoţii spun că li se cer din ce în ce mai mulţi bani şi s-ar pune în pericol chiar funcţionarea anumitor biserici mai puţin „productive“.

VIDEO Răscoala preoţilor împotriva episcopului Slatinei. „Una dintre cele mai mari taxe pe care o plătesc este pentru televiziunea Trinitas, de 2.700 de lei“ Vezi comentarii 3

Ciobanii vor să aducă oile în supermarket de 1 Mai. „Când n-om mai fi noi, ăştia care dormim pe bolovan în pădure, românii vor mânca nailon şi carton“

Ciobanii vor să aducă oile în supermarket de 1 Mai. „Când n-om mai fi noi, ăştia care dormim pe bolovan în pădure, românii vor mânca nailon şi carton“

Dacă în cele câteva zile rămase se pun la punct şi ultimele detalii, crescătorii de animale ar putea începe, chiar pentru 1 Mai, livrarea de carne şi produse din carne de oaie într-un lanţ de supermarket-uri din România, demers necesar, cred ei, pentru a întoarce consumatorul la mâncarea sănătoasă.

Cum verifici dacă firma care îţi intermediază contractul de muncă în străinătate e serioasă. Cine nu poate desfăşura activităţi de plasare

Cum verifici dacă firma care îţi intermediază contractul de muncă în străinătate e serioasă. Cine nu poate desfăşura activităţi de plasare

Ştirea că la fiecare 9 minute un român părăseşte ţara în căutarea unui loc de muncă bine plătit a fost una dintre cele mai citite, în ultimele zile, în mediul on-line. Nu toţi cei care pleacă, însă, au parte exact de locul de muncă la care au visat, mulţi pentru că sunt traşi pe sfoară de falşi agenţi de plasare.

Presa rea, răutăcioasă, aceea care vrea cu orice preţ să se lege, chiar să facă băşcălie, desigur neîntemeiată, pe seama incontestabilelor realizări ale guvernării PSD-ALDE, realizări fără doar şi poate  datorate gândirii  împreunate a domnilor Dragnea şi Tăriceanu şi ale oamenilor din imediata lor subordine,  a făcut iarăşi mare caz mare de o greşeală omenească a doamnei prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă.

acum 6 zile · comentarii (22)

Zilele trecute, opinia publică internaţională a fost puternic impresionată de un nou atac chimic în Siria. În oraşul Duma, unul din puţinele locuri ce mai erau controlate de oponenţii regimului Assad, a fost aruncat din elicopter un butoi cu gaze toxice. În urma acestui atac au murit peste 70 de persoane, iar câteva sute au fost afectate.

acum 6 zile · comentarii (33)

A fost odată ca niciodată/este/va fi o ţară Utopia. România, situată în Europa de Est, parte din fostul bloc comunist. În profunzimile ei abisale este încă parte a blocului comunist. În acest text îi vom spune doar Utopia, cu accentul pe a, pentru simplificare, dar şi pentru a respecta adevărul. Desigur, materia din care e făcut adevărul e fluidă, fragilă, ca şi cum îţi curge mereu printre degete.

acum 6 zile · comentarii (20)

„Înţeleg cauza îngrijorării, deoarece atât Facebook cât şi celelalte companii IT sunt localizate în Silicon Valley, care este un loc extrem de înclinat către stânga“, a spus Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook în timpul audierilor de săptămâna aceasta din Senatului Statelor Unite.

acum 6 zile · comentarii (7)

Ȋn celebra sa carte publicată în 1993, „Making democracy work. Civic traditions in modern Italy“, Robert Putnam demonstra că diferenţele dintre Nord şi Sud în cazul Italiei explică şi în prezent atitudinile politice. În Nord s-a creat o societate civilă mai puternică, în Sud au rămas predominante clanurile mafiote care împiedică de fapt coagularea cetăţenilor.

acum 6 zile · comentarii (2)

După incendiul care a luat viaţa a peste 60 de persoane - care a declanşat un scandal monstru şi demisii în lanţ în Rusia (vice-guvernator, guvernator), arestarea administratorului clădirii şi primele strigăte furioase care cereau demisia lui Putin, la câteva zile de la fulminantul rezultat la votul prezidenţial - un nou eveniment a atras atenţia publicului. Un incendiu a izbucnit miercuri într-un centru comercial pentru copii din Moscova.

acum 6 zile · comentarii (77)

L-am întâlnit - şi ne-am cunoscut - nu foarte de mult pe un Demnitar „localnic“ (judeţean) şi el mai tânăr atunci, cu prilejul lansării unei înduioşătoare istorii spirituale al cărei autor şi el demnitar, dar foarte bătrân, ce se pregătea să intre sub ochii noştri plini de admiraţie în legendă, ne-a invitat - cum zicea Mateiu Caragiale în „Craii de Curtea Veche“ - „să luăm cuvântul“.

acum 6 zile · comentarii (1)

România a fost condamnată anul trecut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului într-un caz de violenţă asupra unei femei. În hotărârea din 23 mai 2017, în speţa Bălşan contra României, CEDO a stabilit că au fost încălcate articolul 3 din Convenţia Europeană, privind interzicerea tratamentului inuman şi degradant, şi articolul 14, privind interzicerea discriminării.

acum 6 zile · comentarii (34)

De circa două săptămâni, la o aruncătură de băţ de Bucureşti, la Târgovişte, nişte oameni ajunşi la capătul răbdării luptă pentru drepturile lor. Este vorba despre aproape 400 din cei 500 de salariaţi ai ASO Cromsteel, companie care face parte din grupul ASO H&P, lider mondial în producţia de bară şi ţeavă cromată. Condiţiile în care lucrează sutele de angajaţi Cromsteel sunt toxice.

acum 7 zile · comentarii (9)

PIB-ul României depăşeşte 200 miliarde euro în 2018, iar într-un calcul aproximativ am avut în 29 de ani de după 1990 o sumă a PIB-urilor de circa 2.000 miliarde euro. La care se adaugă zeci de miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile. Bugetul de stat, în medie de 30% din PIB, a însemnat 600 miliarde euro.

acum 7 zile · comentarii (23)

Miercuri seara am avut parte de un dublu spectacol. De un fel de teatru politic simultan. O reprezentaţie de cea mai proastă  calitate.  Două dintre megafoanele mediatice ale puterii PSD-ALDE au primit şi executat în cel mai penibil mod posibil ordinul de a lămuri, adică de „a aburi“ naţiunea în privinţa laptelui şi mierii care ar curge începând de la mijlocul acestei luni asupra medicilor şi personalului medical din România.

acum 7 zile · comentarii (6)

Toţi secuii şi orbaniştii tineri din Ungaria vor regreta amarnic. Principalul mesaj paranoic al Fidesz a fost păstrarea identităţii maghiare în faţa migranţilor, dar nimeni nu a văzut migrant la faţă, doar la televizor, iar cota de migranţi impusă de Bruxelles este de 2000 mari şi laţi.

acum 8 zile · comentarii (19)

Dragă cititorule, de-a lungul anilor am fost martorii atâtor abuzuri şi deraieri din partea clasei politice, încât am uitat care a fost menirea iniţială a acesteia. Ca să înţelegem mai bine că suntem îndreptăţiţi să avem pretenţii, în calitate de cetăţeni, de la conducătorii noştri, haideţi să ne amintim ce sunt de fapt politicienii.

acum 8 zile · comentarii (9)

În preajma sărbătorii pascale, îmi amintesc, uneori, de cîteva „înţelepciuni“ pe care le datorez Părintelui Andrei Scrima. E un mod de a rămîne în dialog cu dînsul şi de a retrăi regretul că n-am apucat să-l întreb tot ceea ce aveam de întrebat. Acum, fiindcă ne aflăm sub semnul Învierii, îmi revine în minte modul apăsat în care P. Scrima rostea numele Domnului în versiunea:

acum 8 zile · comentarii (0)

Dacă nu este niciun parlamentar care să ceară demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, atunci o cerem noi, membrii comunităţii academice din România. Prin împărţirea arbitrară, din pixul ministrului, a locurilor pentru studiile universitare la nivel de licenţă, master şi doctorat, Valentin Popa a aplicat principiul ridicat la rang de lege în guvernarea PSD: PENTRU CĂ POT! Singura soluţie rezonabilă este DEMISIA!

acum 8 zile · comentarii (59)

Guvernul tace mâlc, Ministerul Justiţiei tace mâlc, majoritatea parlamentară tace mâlc, a vorbit doar Nicolicea, care a trasat calea de urmat: „Ori noi nu am explicat aşa cum trebuie, ori ei n-au înţeles ce am explicat noi”. În traducere, eroare de comunicare. Cam acestea au fost reacţiile Puterii la Raportul GRECO privind modificările aduse la Legile Justiţiei. Totuşi, lucrurile n-ar trebui să rămână aşa.

acum 8 zile · comentarii (63)

Iată, în rezumat, opţiunile existente pentru viitorul imediat. 1. Continuarea jocului cu sumă nulă la nivelul ONU. Ar presupune ca marii jucători, nedorind să împingă şi mai mult situaţia spre dezastru ireversibil cu consecinţe mondiale, vor dori să prelungească jocul „de-a şoarecele şi pisica“ la nivelul Consiliului de Securitate.

acum 8 zile · comentarii (69)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 3 ani · comentarii (6)
Postari Recente