Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv chiar dacă l-a ”turnat” pe Vasile Blaga 0

Fostul ministru de Finanţe şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov, rămâne în spatele gratiilor după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri – 22 mai, să prelungească starea de arest preventiv. Vâlcov avea speranţe că va scăpa de gratii după ce, cu o zi înainte, a făcut un denunţ împotriva lui Vasile Blaga în legătură cu dosarul de corupţie în care este implicat.

Darius Vâlcov
rămâne în arest preventiv chiar dacă l-a ”turnat” pe Vasile Blaga Vezi comentarii 0

FOTO VIDEO  Spectacol de culori la Expo-Flora Slatina

FOTO VIDEO  Spectacol de culori la Expo-Flora Slatina

Începând de joi – 21 mai, şi până duminică – 24 mai, iubitorii florilor sunt aşteptaţi pe esplanada din centrul municipiului Slatina, loc unde se desfăşoară Expo-Flora, manifestare ajunsă la a XXI-a ediţie. Firme din domeniul floral stau alături de comercianţi de produse artizanale, dulciuri, jucării etc.

Tandemul Vâlcov-Prina, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Tandemul Vâlcov-Prina, trimis în
judecată pentru fapte de corupţie

Darius Vâlcov, fost primar de Slatina, ajuns ulterior ministru de Finanţe, a fost trimis în judecată, joi – 21 mai, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi evaziune fiscală. Alături de el a fost trimis în judecată şi Minel Prina, predecesorul său la primărie, Lucian Şuşală – fost şofer al lui Vâlcov, şi doi oameni de afaceri. Dosarul a fost trimis la Curtea Supremă pentru judecare.

Petreceri câmpeneşti în lanţ de Sfinţii Constantin şi Elena în judeţul Olt

Petreceri câmpeneşti în lanţ de Sfinţii Constantin şi Elena în judeţul Olt

Mai multe localităţi din judeţul Olt vor celebra ziua Sfinţilor Constantin şi Elena prin ”petreceri comune”. Balş, Potcoava, Crîmpoia, Giuvărăşti, Coteana sau Obârşia vor avea azi o zi plină în evenimente. Autorităţile locale vor ţine situaţia sub control cu ajutorul forţelor de ordine pentru preîntâmpinarea oricăror incidente. Muzica populară şi mititeii vor fi ”vedetele” zilei.

Cum arată „închisoarea“ edilului suspendat al Slatinei, Minel Prina, arestat la domiciliu

Cum
arată „închisoarea“ edilului suspendat al Slatinei, Minel Prina, arestat la
domiciliu

Situaţie jenantă în capitala judeţului Olt, la Slatina. Minel Prina, edilul oficial ales al municipiului, se află sub arest la domiciliu de la jumătatea lunii martie a.c., în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ulterior, Prina a fost şi suspendat de Prefectura Olt din funcţie. El e acuzat de fapte grave de corupţie alături de predecesorul său, Darius Vâlcov. ”Închisoarea” lui Prina poate stârni însă invidia oricui.

Concurs cu dedicaţie la Spitalul Judeţean Slatina

Concurs cu dedicaţie la
Spitalul Judeţean Slatina

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au fost scoase la concurs câteva posturi vacante de medici în cadrul unităţii. Examenul este planificat a se desfăşura astăzi – 20 mai, şi, înainte de finalizarea acestuia, deja sunt vehiculate numele candidaţilor care vor fi angajaţi în urma ”concursului”.

VIDEO  Mihaela Stana, reconfirmată în funcţia de primar interimar al Slatinei

VIDEO  Mihaela Stana, reconfirmată în funcţia de primar
interimar al Slatinei

Slatina a reintrat în legalitate după ce consilierii locali au revocat-o din funcţia de primar interimar al municipiului pe viceprimarul Mihaela Stana pentru ca, la nici cinci minute, să o reconfirme prin vot secret în aceeaşi funcţie. Procedura a reprezentat o formalitate şi a trebuit reluată la interval de două luni deoarece consilierii locali au votat incorect anterior, iar juriştii Primăriei şi ai Prefecturii Olt nu au sesizat.

VIDEO  Marius Oprescu, vicele CJ/PSD Olt, din nou ”la bară” în procesul accidentului mortal din 2013

VIDEO  Marius Oprescu, vicele CJ/PSD Olt, din nou ”la
bară” în procesul accidentului mortal din 2013

Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi al filialei PSD Olt, a apărut din nou, marţi – 19 mai, în faţa instanţei la Judecătoria Slatina în procesul unde este acuzat de ucidere din culpă după ce, în octombrie 2013, a provocat un accident de circulaţie soldat, ulterior, cu un mort. Nici de această dată, familia victimei nu a fost prezentă.

Se apropie BAC-ul. Înscrierile încep luni 25 mai

Se
apropie BAC-ul. Înscrierile încep luni 25 mai

Elevii de liceu aflaţi în ultimul an de studiu vor cunoaşte, de luni – 25 mai, primele emoţii ale bacalaureatului. La nivelul judeţului Olt sunt aşteptaţi să se înscrie în jur de 4.000 de elevi. Calendarul Bacalaureatului 2015 a fost deja publicat de Ministerul Educaţie, examenul urmând să înceapă propriu-zis pe 8 iunie, odată cu proba orală la limba şi literatura română, şi se va termina pe 10 iulie cu afişarea rezultatelor finale.

Slătinenii îşi află încă o dată, marţi, ”noul” primar interimar

Slătinenii îşi
află încă o dată, marţi, ”noul” primar interimar

Pentru a doua oară în mai puţin de două luni, consilierii locali din Slatina sunt chemaţi pentru a desemna primarul interimar al urbei după ce edilul ales, Minel Prina, este arestat la domiciliu în mega-dosarul de corupţie intentat de Direcţia Naţională Anticorupţie fostului primar, Darius Vâlcov. Pe 2 aprilie a.c., consilierii au ales primar interimar pe Mihaela Stana, unul din cei doi viceprimari, dar procedura a fost ilegală.

Curg valuri de cerneală (mă rog, de megabiţi), prin care se comentează, într-un fel sau altul, dublarea alocaţiilor pentru copii. De la păreri că banii se vor duce în băutură părinţilor, că vor beneficia de ei şi cei care nu au nevoie, că se va prăbuşi bugetul de stat, că măsură e populistă şi câte şi mai câte, până la opinii care susţin avantajele acestei dublări, un sprijin material binevenit în majoritatea familiilor românilor.

acum 3 ore · comentarii (4)

Vă spuneam că, pe fond, în cazul Summitului de la Riga, există jocurile vizibile. Apoi şi cele profunde. Mult mai importante, mai dificile şi cu prelugiri strategice infinit mai ample decât ceea ce putea să fie, pe plan strict tehnic, Parteneriatul Estic, aflat cred, acum, chiar şi pentru entuziaştii de odinioară ai ideii, foarte aproape de a-şi da obştescul sfârşit.

acum 2 ore · comentarii (1)

Suntem în acea perioadă a anului în care revine Eurovisionul. Lumea se emoţionează, iar sperăm să câştigăm şi poate, îmi zic cu exasperare, că o să se întâmple să scăpăm odată pentru totdeauna de o obsesie nebună şi interminabilă. După care îmi dau seama ce tragedie adevărată ar fi dacă am şi câştiga. Păi ce pregătiri, ce bugete ar mai vrea TVR să cheltuiască, iar creşte taxa TV, că mde, să nu ne facem de ruşine şi tot aşa.

acum 8 ore · comentarii (1)

Alocaţia unică pentru copii ascunde sub aparenţa uniformităţii ei o situaţie inechitabilă.  Problema alocaţiei pentru copii atinge numeroase puncte sensibile. Din acest motiv dezbaterea este blocată, căci prea puţini şi-au asumat riscul de a pune la îndoială valabilitatea măsurii. Miercuri, în Camera Deputaţilor a fost, la finele votului, un fel de sărbătoare naţională.

acum 23 ore · comentarii (2)

Exerciţiu de imaginaţie – cum ar fi să credem că toţi adversarii noştri au şi ei puţină dreptate? Cum ar fi să dăm la o parte valul de ură, şi să ascultăm şi ceva din fond? Nu-i aşa că am începe să vorbim unii cu alţii, în loc să aruncăm cu noroi din instinct? Nu-i aşa că am începe să ne dăm seama că problemele se pot rezolva şi că există soluţii pentru viitor?

acum 2 zile · comentarii (3)

Pentru prima oară în scurta istorie a summiturilor Partenariatului Estic (primul summit a avut loc în 7 mai, la Praga), liderii celor 28 de state membre au opinii contrare în ceea ce priveşte rolul acestui instrument politic, geopolitic, definiţia sa, atitudinea de adoptat, declaraţia comună care urmează să fie dată publicităţii astăzi.

acum 6 ore · comentarii (2)

Alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al PSD în 2010 a fost orchestrată de baronii ”bătrâni” din partid care i-au aruncat atunci la gunoi pe Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu. Alegerea a fost gândită pentru ca ei să îşi poată păstra puterea şi să nu rişte reapariţia unui politician experimentat precum Năstase care le-ar submina influenţa. Astăzi, la 5 ani de la acel moment, Ponta i-a îngropat, pas cu pas, pe toţi aceia care l-au girat.

acum 2 zile · comentarii (53)

Pe Croazetă a fost aniversarea celor 120 de ani ai Fraţilor Lumière, a invenţiei lor tămăduitoare. Câtă dreptate avea Claude Lelouch, când povestea la Cluj, cum recomandă titluri care te fac bine, în loc de leacuri de farmacie, şi poate de asta a şi fost în sală, şi la o nestemată cinematografică, aşa cum ar fi definit-o Maestrul D.I.Suchianu, născut şi el odată cu a şaptea artă, în 1995, producţia loco: „Asphalte“.

acum 4 zile · comentarii (0)

BRUTAL Una dintre cele mai importante serii de filme din istorie, „Mad Max“, este continuată într-un mod strălucit de acelaşi regizor George Miller, dar de data aceasta cu englezul Tom Hardy în rolul titular. Ca şi celelalte filme de până acum, „Mad Max: Fury Road“ vorbeşte de fapt despre natura umană, aşa cum – din păcate – este ea.

acum 7 ore · comentarii (0)

Libia a devenit o pepinieră de traficanţi barbari de fiinţe umane cărora Europa le e vîndută drept Paradis. Pe lângă măsurile de întărire a pazei la porţile raiului, Comisia Europeană a îndrăznit să propună cote de imigranţi: fiecărei ţari din UE ar trebui să-i revină un anumit număr din imigranţii refugiaţi. O revoluţie.

acum 2 zile · comentarii (57)

Perioada adunărilor generale s-a încheiat, alegerile pentru următorul an au trecut şi astfel toată lumea este fericită. Cei care au participat sunt fericiţi că nu au fost propuşi pentru a deţine funcţia de preşedinte, cei care nu au participat sunt fericiţi că nu şi-au pierdut timpul iar actualul preşedinte este fericit că a fost reales.

acum 3 zile · comentarii (2)

Miezul nopţii, în Riga, este absolut orice, dar în niciun caz un pustiu albastru. Dimpotrivă, avionul care aduce încă ziarişti şi oficiali europeni dinspre Frankfurt, traversează marea Baltică, rade aproape la mustaţă imense petroliere cu punţile luminate, şi aterizează într-un aeroport cochet, chiar dacă pustiu, în care primele cuvinte de bine ai venit sunt "home is where heart is".

acum 3 zile · comentarii (1)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 2 luni · comentarii (6)