Persoane din judeţul Olt, aduse pentru audieri la Bucureşti în miez de noapte în Dosarul Referendumului 0

Locuitori din judeţul Olt au fost duşi la Bucureşti pentru a fi audiaţi în dosarul privind referendumul din 2012. Ei au fost aduşi cu autocare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în miez de noapte, alături de alţi locuitori din Gorj, Teleorman şi Vrancea. Aducerea celor menţionaţi în Capitală în Dosarul Referendumului a fost decisă de instanţă pe 3 octombrie pentru a da declaraţii despre participarea lor la plebiscitul menţionat.

Persoane
din judeţul Olt, aduse pentru audieri la Bucureşti în miez de noapte în Dosarul Referendumului Vezi comentarii 0

Spectacol caritabil de succes pentru eleva de 15 ani din Slatina grav bolnavă

Spectacol
caritabil de succes pentru eleva de 15 ani din Slatina grav bolnavă

Sala de spectacole a Centrului Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina a fost plină, miercuri seară, cu prilejul spectacolului umanitar organizat pentru ajutorarea unei eleve de la Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu” din municipiu, grav bolnavă. Au fost alături de eleva menţionată prieteni şi colegi de clasă, dar şi de la alte unităţi şcolare din oraş din chiar din judeţ. Banii strânşi de pe urma biletelor vândute au ajuns la familia fetei.

Slatina devine “Mamaia” copiilor în acest week-end

Slatina
devine “Mamaia” copiilor în acest week-end

Timp de două zile, respectiv în intervalul 24-26 octombrie, municipiul Slatina va fi “asaltat” de aproape 500 de copii din întreaga ţară, care vor participa la cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară şi Dans Modern pentru Copii „Stelele Olteniei”. Spectacolele se vor desfăşura pe scenele Casei de Cultură a Tineretului şi cea a Centrului Cultural “Eugen Ionescu” din municipiu.

Primării din Olt salvate de la faliment în ultimul moment

Primării din Olt
salvate de la faliment în ultimul moment

Nu mai puţin de şase primării din judeţul Olt, ameninţate până mai deunăzi cu intrarea în faliment, au reuşit să se salveze în ultimul moment. Ajutorul le-a venit de la Guvern, care a fost de acord, zilele trecute, cu alocarea sumei necesare acoperirii datoriilor acumulate de administraţiile locale aflate în impas. Dintre cele şase primării, una ieşea în evidenţă prin vechimea ei: 12 ani.

VIDEO  Concurs inedit de fotografie despre Slatina magică. Primăria promite premii şi publicarea unui calendar cu pozele slătinenilor

VIDEO  Concurs inedit de fotografie despre Slatina
magică. Primăria promite premii şi publicarea unui calendar cu pozele slătinenilor

Primăria municipiului Slatina organizează în premieră, începând cu această lună, un concurs de fotografie numit „Slatina - Magie prin fotografie”, adresat tuturor locuitorilor urbei. Competiţia va avea loc lunar până în septembrie 2015, fiecare participant având posibilitatea să trimită fotografii cu imagini din oraş. Primăria pune la bătaie premii, iar, la finalul concursului, va fi publicat un album şi un calendar cu fotografiile slătinenilor.

Spectacol umanitar pentru o elevă grav bolnavă din Slatina

Spectacol
umanitar pentru o elevă grav bolnavă din Slatina

Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina va găzdui, în această seară, un spectacol umanitar organizat de profesori şi elevi din municipiu pentru ajutorarea unei eleve grav bolnave de la Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”. La spectacol vor lua parte elevi de la liceul menţionat, dar nu numai. Organizatorii mizează pe atragerea unui număr cât mai mare de spectatori, ce vor contribui la strângerea de bani necesari elevei menţionate.

Primarul Slatinei, Minel Prina, îi cere lui Klaus Iohannis să-şi ceară scuze faţă de profesorii din judeţul Olt | klaus iohannis

Primarul
Slatinei, Minel Prina, îi cere lui Klaus Iohannis să-şi ceară scuze faţă de profesorii din
judeţul Olt

Minel Prina, edilul municipiului Slatina, i-a solicitat astăzi lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, în cadrul unei conferinţe de presă, să-şi ceară scuze în faţa profesorilor din oraş şi din judeţul Olt pentru modul cum a acumulat avere. Membru PSD, Prina l-a acuzat pe fostul primar de Sibiu că i-a jignit pe profesori prin scuzele penibile cu care îşi explică averea în faţa presei.

Ajutor nesperat de la Guvern pentru autorităţile locale din Slatina

Ajutor
nesperat de la Guvern pentru autorităţile locale din Slatina

Diriguitorii Primăriei Slatina au răsuflat uşuraţi, zilele trecute, după ce au primit vestea că Executivul a fost de acord cu o solicitare a reprezentanţilor municipalităţii prin care aceştia solicitau un ajutor financiar guvernamental pentru stingerea unor datorii uriaşe. Guvernul a fost de acord să aloce peste 30 miliarde lei vechi Primăriei, bani ce vin într-un moment cum nu se poate mai potrivit: la final de an.

Vineri, "porţi deschise" la instanţele din Olt

Vineri,

Toate instanţele din judeţul Olt, inclusive Tribunalul Olt, îşi vor deschide porţile, vineri – 24 octombrie, cu ocazia celebrării “Zilei Europene a Justiţiei Civile”. Acţiunea prilejuieşte anual  întâlniri între magistraţi şi cetăţeni în afara cadrului oficial, având scopul de a aduce justiţia mai aproape de cetăţeni pentru a-i informa cu privire la drepturile lor în instanţă, dar nu numai.

Viceprimarul liberal al Slatinei, Cristian Bircea, a trecut la PSD

Viceprimarul liberal al Slatinei, Cristian
Bircea, a trecut la PSD

Cristian Bircea, membru fondator al PNL Olt, ales viceprimar al municipiului Slatina în vara 2012, a devenit membru al PSD. Anunţul-surpriză a fost făcut abia astăzi de către şeful său pe linie administrativă, primarul Minel Prina. Bircea a completat deja adeziunea la noul partid şi va activa de-acum în rândul grupului PSD din Consiliul Local.

Aleşii neamului de la Olt, probleme cu legea pe bandă rulantă

Aleşii neamului de la Olt, probleme cu
legea pe bandă rulantă

Ca în fiecare judeţ, şi la Olt sunt numeroase cazuri de „aleşi ai neamului” ce au ajuns să aibă probleme cu legea. Cazurile de corupţie sunt cele mai frecvente, dar nu sunt singulare. Dacă, în cazul unora dintre aleşi, legea şi-a spus deja cuvântul, alţii încă aşteaptă cu teamă verdictul instanţelor de judecată sau modul cum situaţia lor va fi rezolvată de alte instituţii ce pot aduce nori de furtună deasupra vieţii lor.

FOTO  Pompierii olteni, dotaţi cu două utilaje scumpe pentru salvarea de vieţi umane

FOTO  Pompierii olteni, dotaţi cu două utilaje
scumpe pentru salvarea de vieţi umane

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt şi-a îmbogăţit zestrea de utilaje începând din această săptămână, fapt menit să ducă la reducerea gradului de uzură a parcului auto actual al instituţiei. Este vorba despre două utilaje speciale, achiziţionate printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Reprezentanţii ISU sunt convinşi că noile utilaje vor fi de un real folos în situaţii unde, până acum, cu greu se putea interveni.

Moştenirea PDL s-a împărţit frăţeşte în trei părţi inegale. Monica Macovei a plecat cu spiritul, Elena Udrea a luat departamentul financiar iar Vasile Blaga a rămas cu sediile şi imnul. Toţi îşi închipuie că au pornit pe un drum nou şi complet diferit de ce au trăit până acum, dar toţi se trezesc în miezul nopţii transpiraţi şi agitaţi, suferind de sindromul membrului fantomă. Singurul membru care a contat vreodată cu adevărat: Traian Băsescu.

acum 21 ore · comentarii (58)

În următoarele zile, sub o formă, sau alta, conform previziunilor unora sau imprevizibilului altora, se va limpezi situaţia prezidenţiabililor calificabili în turul al doilea al alegerilor care, prin voturile libere - ale celor ce îşi respectă voinţa de cetăţean român -, motivate sau abil orientate, de factori interni şi externi, vor evidenţia pe cel ce va conduce România, în următorii ani. Şi poate nu este pentru cine se pregăteşte...

acum 11 ore · comentarii (9)

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

acum 2 zile · comentarii (9)

Show-ul alegerilor prezidenţiale a fost împins într-o zonă în care şi ultimele fărîme de raţionalitate au fost distruse. Orice încercare de a mai dezbate teme, proiecte de ţară, programe electorale a eşuat. Asistăm la bătălii între instituţii ale statului, grupuri şi structuri de putere.

acum 2 zile · comentarii (23)

Dacă e ceva pentru care aştept în mod public scuze din partea prezidenţiabilului credincios Victor Ponta, nu poate fi decât introducerea în Parlament a necredinciosului Remus Cernea, prin folosirea voturilor credincioşilor PSD. Stângăciile acestui anti-cruciat, care se războieşte cu religia, fac să roşească orice credincios religios şi democrat. Şi nu e singurul.

acum 2 zile · comentarii (99)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 2 zile · comentarii (6)

Cu 150 de ani în urmă, domnitorul Alexandru-Ioan Cuza semna decretul de înfiinţare a Conservatorului de Muzică şi Declamaţiune din Bucureşti, instituţie care a format, în timp, o strălucită pleiadă de artişti de marcă, interpreţi, cercetători sau creatori de anvergură internaţională, intraţi definitiv în cartea de istorie a vieţii noastre muzicale şi nu numai.

acum 22 ore · comentarii (0)

Câteva zile în Israel pentru reîmprospătarea unor imagini şi amintiri imperios necesare unuia dintre capitolele romanului ,, Carnavalul nebunilor’’ care încheie ,,Trilogia Ciocoilor’’, mi-au prilejuit o nouă conversaţie cu savantul neurolog profesorul Jean Askenasy, cu directoarea excelentei reviste „Magazin-Revista mea” şi a ziarului „Jurnalul săptămânii”, doamna Doina Meiseles şi surpriza reîntâlnirii după 26 de ani

acum 20 minute · comentarii (0)