Teste suplimentare şi raportări către minister în urma scandalului dezinfectanţilor. Director medical: „Problema este că noi avem pe anumite produse stoc zero“ 0

Toate spitalele care lucrează cu produse ale Hexi Pharma, firma vizată de ancheta jurnalistică a echipei de la Gazeta Sporturilor, care a determinat reacţii ale instituţiilor statului, au de făcut în următoarea perioadă şi de raportat rezultatele testelor de sanitaţe către minister. Vizate sunt doar produsele firmei amintite.

Teste suplimentare şi raportări către minister în urma scandalului dezinfectanţilor. Director medical: „Problema este că noi avem pe anumite produse stoc zero“ Vezi comentarii 0

Jurnalistul anticomunist care a stat ascuns 23 de ani în podul casei. Nepoată: „În fiecare marţi noaptea ieşea în curte. Ar fi vrut să fie îngropat în grădină“

Jurnalistul anticomunist care a stat ascuns 23 de ani în podul casei. Nepoată: „În fiecare marţi noaptea ieşea în curte. Ar fi vrut să fie îngropat în grădină“

Pan M. Vizirescu, ultimul exponent al curentului gândirist tradiţionalist ortodox, a petrecut 23 de ani într-un „exil de taină“ în casa părintească din Slatina, după ce a reuşit să fugă de comunişti. Fusese condamnat la muncă silnică pe viaţă în urma judecării, în 1945, de către Tribunalul Poporului, a lotului de 14 jurnalişti din care făcea parte.

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Olt. Anchetatorii au vrut documente din proiectul transfrontalier în care este implicată o firmă a lui Sebastian Ghiţă

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Olt. Anchetatorii au vrut documente din proiectul transfrontalier în care este implicată o firmă a lui Sebastian Ghiţă

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - serviciul Teritorial Craiova s-au aflat la sediul Consiliului Judeţean Olt, miercuri, 27 aprilie, de unde au plecat în jurul prânzului cu tomuri de documente întocmite în cadrul unui proiect european transfrontalier  prin intermediul căruia s-au achiziţionat inclusiv soft-uri de la una dintre firmele controlate de omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Cine sunt candidaţii cu şanse în sondaje, dar cu probleme la CV. De la garant al legii la cărat bani din mită, de la investigator al fraudelor la „practicant“

Cine sunt candidaţii cu şanse în sondaje, dar cu probleme la CV. De la garant al legii la cărat bani din mită, de la investigator al fraudelor la „practicant“

Cătălin Rotea este candidatul PSD pentru Primăria Balş şi cel care, conform referatului procurorilor din cel de-al doilea dosar în care fostul ministru Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, a cărat, alături de unul dintre şoferii demnitarului, şpaga de aproximativ 1.700.000 lei, în două tranşe.

Partidele şi-au aruncat în luptă candidaţii pentru Slatina. Liste fără prea mari surprize | pnl

Partidele şi-au aruncat în luptă candidaţii pentru Slatina. Liste fără prea mari surprize

Dacă zile întregi la Biroul electoral de circumscripţie nr. 1 Slatina nu s-a depus, după înregistrarea primei candidaturi, cea a Liviei Teleu, acceptată încă din 19 aprilie, nicio nouă candidatură, în weekend au venit dosarele echipei ALDE, pentru ca astăzi, cu o zi înainte de expirarea termenului, candidaţii să dea năvală, cinci formaţiuni depunând dosarele candidaţilor.

Patru tineri români vor să schimbe lumea. Se pregătesc să plece de unii singuri într-o călătorie până în Mongolia. Au o cauză, o maşină, mult curaj şi inspiraţie pentru a-şi continua proiectul ajuns deja la ediţia a II-a. Proiectul lor se numeşte Schimbălume, iar echipa lor, Learnmads. M-am întâlnit cu unul dintre ei şi mi-a vorbit despre ce au de gând să facă vara asta.

acum 23 ore · comentarii (3)

Constituţia României, inspirată de aceea a Franţei, nu deosebeşte naţionalitatea de cetăţenie. Statul român este definit încă din articolul întâi ca „unitar naţional“. E vorba de o confuzie de termeni cu consecinţe foarte grave. De care se loveşte în anii din urmă îndeosebi statul francez, ca urmare a terorismului şi a imigraţiei masive.

Criticul literra Dan C. Mihăilescu îşi exprimă amărăciunea că acum trăim într-o lume pe dos. Isteria Învierii constă în zilele noastre numai în umplerea frigiderului cu mâncare, în desfătări gastronomice născute din sângele mieilor, în împărţirea de cadouri kitch-oase cu iepuraşi. Nu mai ştim ce înseamnă limpezirea şi  adevărata lumină, am uitat că iubirea adevărată înseamnă jertfă.

Deşi, oficial, minoritatea romă este a doua cea mai numeroasă din România, niciodată nu a existat vreo iniţiativă concretă din partea statului român de a înfiinţa un teatru rom, cu toate că acest proiect a apărut în mai multe strategii de guvern pentru incluziunea cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome.

Pe lângă faptul că a fost cel mai mare dezastru nuclear până în acel moment şi o poveste cu tâlc internaţională, provocând o criză umanitară în Republica Sovietică Socialistă Ucraineană şi deraind timp de decenii întregi planurile legate de puterea nucleară în Europa, Cernobîl a fost şi o demonstraţie a lipsei de consideraţie pe care URSS o avea pentru aliaţii săi.

Conform ultimelor studii, alocăm Facebook peste jumătate din timpul petrecut pe Internet. Unii dintre noi mai stăm şi pe Instagram sau Twitter. Nu e de mirare că peisajul fiecărei zile politice se desfăşoară în Social Media: organizăm proteste împotriva unor decizii politice, condamnăm declaraţii sau distribuim conţinut relevant.

acum 2 zile · comentarii (9)

Este vorba - aşa cum spunea Roberta Pinotti, ministrul italian al Apărării, într-un interviu pentru La Stampa - despre o iniţiativă care urmează să fie discutată şi aprobată în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia, planul fiind evocat în cadrul unei întâlniri a liderilor din SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia, desfăşurată zilele trecute la Hanovra.

acum 2 zile · comentarii (7)

Crescând în Opera bucureşteană, un teatru de care am rămas legată o întreagă viaţă, bucurându-mă şi întristându-mă în faţa unor performanţe sau, dimpotrivă, a unor eşecuri, abuzuri sau aberaţii pe care le-am perceput, ca orice spectator fidel, doar intrând frecvent în sală pentru a asista la reprezentaţii, scriind mii de pagini despre istoria superbă şi adesea tristă a instituţiei care, curând,

acum 2 zile · comentarii (22)

Trăim într-o lume nouă – lumea digitală. Interacţionăm online, folosim dispozitive digitale diverse, comunicăm prin mijloace variate, practicăm forme noi de comerţ şi banking, partajăm informaţie. Dar trăim mai ales în lumea fizică şi aceea, în cea mai mare parte din timp, este oraşul nostru. De ce nu ar fi acesta un oraş inteligent (smart city)?

acum 2 zile · comentarii (1)

Nu m-a şocat disputa dintre SIE şi DNA, nici o pretinsă „ceartă” între Cotroceni şi Guvern sau reglarea de conturi dintre PSD şi dl. Zgonea, nici măcar alte complicaţii de campanie, cu candidaturi puse sub semnul întrebării. M-a şocat însă ştirea despre băiatul de 14 ani, Marian Funie, care a murit după ce nişte copii de şcoală primară l-au atacat cu pietre.

acum 2 zile · comentarii (37)

Recentele „Ţiganiade” din spaţiul public de la noi nu fac decât să expună, dacă mai era nevoie, predilecţia pentru un tip de interacţiune socială, practicată cu mare plăcere pe aceste meleaguri: cearta în public, bălăcăreala în văzul lumii, scoaterea la iveală a murdăriilor. Scandalul de la Opera Naţională, împreună cu tărăboiul din PSD, arată cum, la români, ridicarea poalelor în cap este o practică firească.

acum 2 zile · comentarii (4)

Asta mai lipsea: să auzim, în 2016, nişte artişti lirici scandând “Afară cu străinii din ţară”, ca la mitingurile FSN de la începuturile anilor ’90. Dar e bine că au scandat aşa. Ne ajută să revenim cu picioarele pe pământ şi să înţelegem că ceea ce se întâmplă acum la Opera Naţională din Bucureşti nu e un “scandal”, ci o sinteză perfectă a culturii româneşti în tranziţie.

acum 3 zile · comentarii (21)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 1 an · comentarii (6)
Postari Recente