Ce face un primar din Oltenia când satele lui sunt înglodate în sărăcie? Cumpără cort pentru nunţi de 120.000 de euro, deşi miri nu prea există 0

În comuna Grădinari din judeţul Olt a apărut peste noapte un cort de nunţi de toată frmuseţea. Edilul localităţii este mândru nevoie mare de noua investiţie în valoare de 120.000 de euro din fonduri europene. Primarul Mihai Ioana povesteşte că banii au fost obţinuţi prin intermediul unei asociaţii din Olt, iar ei au fost trecuţi ca beneficiari.

Ce face un primar din Oltenia când satele lui sunt înglodate în sărăcie? Cumpără cort pentru nunţi de 120.000 de euro, deşi miri nu prea există Vezi comentarii 0
Uniunea Europeana

Eugen Fană, bărbatul care a ucis-o pe soţia patronului său pentru că fusese concediat, rămâne după gratii

Eugen Fană,
bărbatul care a ucis-o pe soţia patronului său pentru că fusese concediat,
rămâne după gratii

Eugen Fană, originar din Slatina, rămâne în spatele gratiilor, acolo unde se află din luna aprilie după ce a fost prins de poliţişti pe când încerca să fugă după ce o înjunghiase de mai multe ori pe soţia patronului său, la puţin timp după ce fusese anunţat că va fi concediat. Bărbatul urmează să apară, în octombrie, în faţa instanţei Tribunalului Olt, acolo unde se va judeca procesul unde e acuzat de crimă.

Actorul Dorel Vişan, vedeta Festivalului Naţional de Umor ”Oltenii şi restu’ lumii” 2015 Slatina

Actorul Dorel
Vişan, vedeta Festivalului Naţional de Umor ”Oltenii şi restu’ lumii” 2015 Slatina

Ediţia 21 a Festivalului Naţional de Umor şi Caricatură “Oltenii şi restu’ lumii” de la Slatina, cea mai cunoscută manifestare de profil de la noi din ţară, stă să înceapă. Organizatorii au anunţat că invitatul de onoare al ediţiei din acest an va fi nimeni altul decât maestrul Dorel Vişan. Acesta nu va fi o prezenţă discretă, ci va avea un moment artistic în faţa slătinenilor.

Elevi găsiţi cu păduchi în şcolile din Olt

Elevi găsiţi cu
păduchi în şcolile din Olt

Aproximativ 200 de copii din judeţul Olt au început noul an şcolar cu pediculoză (păduchi), relevă concluziile unui control efectuat de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Olt ajutaţi de alte autorităţi în domeniu, de la începerea noului an şcolar. Alături de copiii depistaţi anterior menţionaţi, au mai fost găsiţi cu diverse boli infecţioase  alte câteva sute de copii.

VIDEO Paul Stănescu, din nou în fruntea PSD Olt după ce a demisionat în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea

VIDEO Paul Stănescu, din nou în fruntea
PSD Olt după ce a demisionat în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea

Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, a revenit, de marţi – 29 septembrie, la cârma organizaţiei judeţene a PSD după ce, la finele lunii mai a.c., a demisionat din această funcţie în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea, actualul preşedinte interimar al PSD, condamnat la acel moment cu suspendare în Dosarul Referendumului. Paul Stănescu a fost singurul candidat la şefia PSD Olt.

Locuitorii din Corabia, buluc să se racordeze la reţeaua de gaze naturale

Locuitorii din Corabia, buluc să se racordeze la
reţeaua de gaze naturale

Tot mai mulţi locuitori ai oraşului dunărean Corabia doresc să se racordeze la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale inaugurate abia anul acesta, în luna aprilie. Firmele care efectuează branşamentele la reţeaua de gaze a oraşului fac cu greu faţă solicitărilor ”în valuri” venite din partea corăbienilor care vor ca, din această iarnă, să renunţe definitiv la buteliile de gaze sau să nu mai cumpere lemne.

E-urile sănătoase: care sunt acestea şi în ce produse le întâlnim zi de zi

E-urile sănătoase: care sunt acestea şi
în ce produse le întâlnim zi de zi

Toată lumea a auzit despre E-uri, coduri oficiale utilizate pentru numirea substanţelor chimice numite şi „aditivi alimentari“, folosite din ce în ce mai mult la prepararea majorităţii produselor existente pe piaţă. Ce se ştie mai puţin este că nu toate E-urile sunt chiar atât de periculoase pentru organismul uman, unele fiind catalogate de specialişti ca fiind chiar sănătoase.

FOTO VIDEO  Medicină în România secolului XXI: pacient la Infecţioase legat cu funie din cearşafuri. Medic: „Legislaţia permite“

FOTO VIDEO  Medicină în România secolului XXI: pacient la Infecţioase legat cu funie din cearşafuri. Medic: „Legislaţia permite“

Câteva fotografii care înfăţişează un bărbat imobilizat într-un pat de la Spitalul Judeţean din Slatina au stârnit reacţii negative de amploare după ce au fost postate, vineri după-amiază, 25 septembrie, pe Facebook. În vreme ce o parte dintre internauţi au condamnat imobilizarea pacientului, alţii au venit cu posibile explicaţii ale situaţiei. Oficialii unităţii sanitare spun că imobilizarea pacienţilor este legală în cazuri extreme.

Ce este atichifobia, „boala eşecului“, şi de ce este atât de periculoasă. Explicaţia specialiştilor: „Cu cât o persoană este mai complexată, cu atât fobia este mai mare“

Ce este atichifobia, „boala eşecului“, şi de ce este atât de periculoasă. Explicaţia specialiştilor: „Cu cât o persoană este mai complexată, cu atât fobia este mai mare“

Atichifobia a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai răspândite fobii. Definiţia ştiinţifică a acestei fobii spune că reprezintă frica iraţională de eşec, specialiştii denumind-o şi ”anxietate de performanţă”. Cei care au această fobie sunt persoane extrem de retrase care, de regulă, au trecut printr-un eveniment traumatic în copilărie ce le-a provocat umilire sau ruşine.

VIDEO  Inedit la Slatina: Bursa Locurilor de Muncă, desfăşurată într-un cort

VIDEO  Inedit la Slatina: Bursa Locurilor de Muncă, desfăşurată într-un cort

Pentru prima dată de când la Slatina se desfăşoară burse ale locurilor de muncă, această manifestare a avut loc, vineri – 25 septembrie, în aer liber, mai exact – în incinta unui cort de dimensiuni mari amplasat lângă stadionul municipal ”1 Mai”. Inedita idee a fost luată ca urmare a faptului că, tot pentru prima dată, târgul de joburi menţionat a fost planificat de doi organizatori.

Doi candidaţi ”scoşi la încălzire” de ALDE pentru Primăria Slatina

Doi candidaţi ”scoşi
la încălzire” de ALDE pentru Primăria Slatina

Conducerea filialei ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) Olt are pregătiţi doi candidaţi pentru Primăria Slatina care urmează să se confrunte într-un sondaj. Astfel, actualul viceprimar Cristian Bircea şi, respectiv, Ioan Ciugulea, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, sunt cele două nume aruncate în cursa electorală al cărei rezultat va fi anunţat luna viitoare.

Întreg discursul dlui Tăriceanu de la moţiunea de cenzură s-a vrut o demonstraţie a faptului că România nu e stat de drept. Să nu uităm faptul că dl Tăriceanu este autorul deja celebrului „bileţel roz”, în care spunea: „Dragă Traian, dacă ai ocazia să vorbeşti la parchet despre acest subiect?” (Cercetările pe care le făcea parchetul în legătură cu Dinu Patriciu)

acum 10 zile · comentarii (34)

Bun găsit, domnule senator Ilieşiu! Poate vă reamintiţi, ne-am întâlnit azi pe holul redacţiei, imediat după intervenţia dumneavoastră la emisiunea de la Adevărul Live. Am stat câteva minute de vorbă şi am încercat să vă explic de ce văd total inutilă amplasarea "monumentului în formă de cruce" la Universitate.

acum 10 zile · comentarii (4)

E corect că Partidul Naţional Liberal a dat şansa clasei politice din România să se dezică, în al doisprezecelea ceas – şi înaintea momentului jenant în care gogeamitea premierul va explica din boxa acuzaţilor cum spăla bani cu Dan Şova – de un politician penal care, foarte posibil, îşi va petrece anul 2017 într-o cameră mult mai îngustă şi mai racoroasă decât biroul din Palatul Victoria.

acum 11 zile · comentarii (7)

A ignora impactul schimbărilor climatice asupra migraţiei ar fi naiv. Prin politici agricole demente şi o secetă fără precedent, Siria lui Assad era instabilă şi cu peste 2 milioane de migranţi interni înainte de conflict. Dar cei ce vin în Europa nu sunt ”refugiaţi climatici”. Asta ar duce şi mai mult la tratarea schimbărilor climatice ca pe o provocare de securitate şi ar absolvi guvernele care trebuie să se ocupe de cauzele imediate.

acum 12 zile · comentarii (6)

Orice aş scrie, despre orice, oricine, de bine, de rău, de meserie, de viaţă, de politică, se găsesc câţiva care să îmi trimită imediat un comentariu cu “Nu mai generaliza(ţi)!” Şi, tot aproape fără excepţie, acesta e singurul lucru pe care îl au de spus despre respectivul subiect. Sigur, nu doar mie îmi scriu asta, ci tuturor celor care pun nişte cuvinte pe hârtie.

acum 12 zile · comentarii (3)

Lupta politică de la Chişinău s-a transferat din Parlament în stradă, iar tribuna a fost înlocuită cu câte o baricadă. Pichetările inutile, scandările puerile şi, în general, toate manifestările demonstrează lipsa cronică a coeziunii sociale, nemaivorbind de asumarea identităţii naţionale. Bădărănia şi tupeul multor lideri politici (indiferent dacă sunt în fruntea unui partid sau a unei platforme) dovedeşte, de fapt, decadenţa Republicii Moldova.

acum 12 zile · comentarii (2)

După caz, echipa lui Messi ar continua să joace în La Liga sau ar trebui să-şi caute alt campionat. Întrebarea a fost pusă în recenta campanie electorală din Catalonia. Nu vă miraţi! Consultarea cetăţenilor, în cadrul alegerilor pentru Parlamentul regional, a fost transformată într-un soi de plebiscit, care urma să decidă dacă provincia se desprinde de Spania sau nu.

acum 10 zile · comentarii (13)

Cei care vorbesc astăzi despre multiculturalitate, diversitate, dialog şi toleranţă pot observa cu uşurinţă că în Kosovo aceste idei sunt de neconceput. Aflat săptămâna trecută în Kosovo pentru a participa la o conferinţă  ce avea ca titlu Golgota Sârbească (1915 – 1916) am avut prilejul de a cunoaşte istorici din diferite state şi de a putea vizita micul stat de la nord la sud. Interesant că sârbii foloseau şi termenul de golgota albaneză.

acum 11 zile · comentarii (26)

De curând s-a încheiat la Sibiu cea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Canto VOX ARTIS. O competiţie devenită tradiţională, reunind competitori din toată lumea, dornici de afirmare în faţa unui juriu pretenţios, ce le poate oferi oportunităţi de dezvoltare a carierei.

acum 10 zile · comentarii (0)

Cu pietate intelectuală, mărturisesc că sunt feministă. Şi spun “pietate” clar şi distinct, deşi poate mai potrivit ar fi cuvântul “smerenie”: pietate faţă de luptele unor femei care au înţeles libertatea nu ca pe un concept abstract sau ca pe idee de apărat, ci ca pe  prezenţă palpabilă şi necesară de a fi în lume.

acum 12 zile · comentarii (35)

Clar că Bach e doar un pretext în spectacolul de la Bulandra „Dosarele Bach“, pe muzica lui Adrian Enescu şi în concepţia regizorală a lui Alexandru Darie. Întrebarea este: un pretext pentru ce? Fantasmagoria „visată“ de Alexandru Darie frizează de multe ori kitschul, dar acel kitsch intelectual, cu pretenţii, care consideră de exemplu că BD-urile sau „Star Wars“ sunt un nec plus ultra al Culturii cu C mare.

acum 11 zile · comentarii (0)

În spaţiul public din România au fost exprimate din prea multă emoţie o serie de nemulţumiri faţă de atitudinea preşedintelui României faţă de Criza refugiaţilor-emigranţilor. Ceea ce nu vor să arate aceştia este că Johannis nu a făcut decât să respecte mandatul pe care îl are ca şi preşedinte şi care impune respectarea Constituţiei Ţării.

acum 14 zile · comentarii (3)

Despre disidenţa lui Dorin Tudoran, disidenţă începută în prima parte a anilor 80 ai secolului trecut, am aflat de la Radio Europa liberă. Despre cât de enervantă şi preocupantă pentru autorităţile comuniste din România a fost această disidenţă, despre forţele mobilizate spre a o supraveghea şi a o curma, am aflat din cartea „Eu, fiul lor”, apărută în urmă cu câţiva ani la editura Polirom.

acum 11 zile · comentarii (0)

A devenit o obişnuinţă ca Opera din Iaşi să înceapă stagiunea sub semnul evenimentului, astfel încât, de această dată, publicul a fost invitat, la mijloc de septembrie, să redescopere celebra Carmen de Bizet, readusă pe scena teatrului în straie noi, înlocuind producţia realizată în urmă cu o jumătate de veac, păstrată în repertoriu până de curând.

acum 12 zile · comentarii (1)

Pentru alianţa AIE -3 care asigură în acest moment guvernarea la Chişinău se anunţă vremuri tulburi pentru că prin parazitarea mitingului DA din PMAN de către forţele politice aflate în orbita Kremlinului (PSRM şi respectiv Partidul Nostru - n.r.), coloana a cincea putinistă va căuta să împingă lucrurile spre alegeri anticipate.

acum 12 zile · comentarii (5)

Ateneul Român, 15 septembrie, puţin după ora 17:00. La soare te poţi uita, dar la David Garrett ba. Da, şi pentru că e frumos de pică (sau pici tu, cea care te uiţi), dar mai ales pentru că în spatele capului cu păr blond e un reflector puternic, răspândind o lumină agasantă, de culoarea lămâii.

acum 13 zile · comentarii (1)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 7 luni · comentarii (6)
Postari Recente