VIDEO  Bursa generală a locurilor de muncă de la Slatina şi Caracal, primul târg de joburi al anului pentru şomerii din judeţ 1

Şomerii din Slatina şi localităţile vecine au avut, vineri – 24 aprilie, ocazia de a-şi găsi un loc de muncă în cadrul primei acţiuni dedicată lor în acest an, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Ca şi anul trecut, şi de data aceasta, evenimentul a avut loc doar în două dintre oraşele judeţului, respectiv la Slatina şi Caracal. Nici măcar 1.000 de persoane nu au fost interesate de eveniment, deşi numărul şomerilor este unul mare.

VIDEO  Bursa generală a locurilor de muncă de la Slatina şi Caracal, primul
târg de joburi al anului pentru şomerii din judeţ Vezi comentarii 1

Misterele „găurilor negre”, „monştrii spaţiali” din care nici măcar o rază de lumină nu mai „scapă” - teoriile specialiştilor pentru ciudatul fenomen

Misterele „găurilor negre”, „monştrii spaţiali” din care nici măcar o rază de lumină nu mai „scapă” - teoriile specialiştilor pentru ciudatul fenomen

Subiectul găurilor negre suscitat mereu interesul de când teoria despre existenţa lor a apărut. Filmele au tratat foarte des subiectul şi s-au bucurat de un succes pe măsură, având în vedere că misterul legat de aceşti „monştri spaţiali” este departe de a fi lămurit. Fizicienii şi astronomii încă încearcă să înţeleagă ce se ascunde cu adevărat în interiorul unei găuri negre.

Darius Vâlcov, la loc comanda. DNA a obţinut respingerea arestului la domiciliu şi menţinerea după gratii a senatorului PSD

Darius
Vâlcov, la loc comanda. DNA a obţinut respingerea arestului la
domiciliu şi menţinerea după gratii a senatorului PSD

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, rămâne în spatele gratiilor după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri – 24 aprilie, că motivele Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere în arest preventiv a fostului edil de Slatina sunt întemeiate. La începutul acestei săptămâni, magistraţii Curţii Supreme respinseseră prelungirea arestării preventive a lui Vâlcov şi cercetarea lui în arest la domiciliu.

PSD Olt iese la atac după arestarea „vedetelor”. Sondaj pentru selectarea candidatului la Primăria Slatina

PSD Olt iese la atac după arestarea „vedetelor”. Sondaj pentru selectarea candidatului la
Primăria Slatina

Mai-marii PSD Olt au decis, zilele acestea, că este cazul să demareze o acţiune clară pentru a vedea pe cine anume se mai pot baza acum la alegerile locale din vara viitoare după arestarea vedetelor partidului, Darius Vâlcov şi Minel Prina. Astfel, în perioada imediat următoare, pesediştii vor comanda un sondaj în rândul locuitorilor urbei pentru a afla ce candidat ar avea cele mai mari şanse sădevină primar la alegerile locale din vara viitoare.

Festival naţional de muzică populară la Caracal

Festival
naţional de muzică populară la Caracal

Locuitorii oraşului Caracal şi nu doar ei sunt invitaţi, astăzi şi mâine, să participe la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor “De dor, de primăvară”. Vor fi două zile de concurs în cadrul cărora vor presta o serie de solişti vocali şi instrumentişti de muzică populară. Gazdă a competiţiei este Teatrul Naţional din Caracal.

Darius Vâlcov află vineri dacă scapă de arest

Darius
Vâlcov află vineri dacă scapă de arest

Fostul primar de Slatina şi ex-ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, află vineri – 24 aprilie, dacă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de marţi – 21 aprilie, ca acesta să fie scos din arestul Poliţie Capitalei şi să fie cercetat în stare de arest la domiciliu va fi pusă în aplicare. Deocamdată, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat hotărârea Curţii Supreme.

Descinderi cu “mascaţii” la suspecţi de evaziune fiscală

Descinderi
cu “mascaţii”
la suspecţi de evaziune fiscală

Autorităţile au efectuat, la primele ore ale acestei dimineţi, o serfie de percheziţii în judeţele Olt, Teleorman, Argeş şi Vâlcea, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare. Mai multe persoane au fost conduse la sediile inspectoratelor de poliţie din judeţele respective pentru a fi audiate.

FOTO  Cetatea dacică ridicată de la zero în judeţul Olt va arăta ca acum 2.000 de ani. În ce stadiu sunt lucrările bijuteriei arhitectonice de importanţă istorică

FOTO  Cetatea dacică ridicată de la zero în judeţul Olt va arăta ca acum 2.000 de ani. În ce stadiu sunt lucrările bijuteriei arhitectonice de importanţă istorică

Conducerea Muzeului Câmpiei Boianului din oraşul Drăgăneşti-Olt se pregăteşte să reia lucrările la un proiect ambiţios unic în ţară, ce a atras atenţia tuturor în urmă cu doi ani când a devenit cunoscut: amenajarea unei cetăţi dacice de acum 2.000 de ani. Deşi iniţiatorul proiectului, Traian Zorzoliu, fost director al muzeului, a decedat în ianuarie, cei care au rămas în urma sa sunt decişi să-i continue proiectul.

Pregătirile pentru Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Slatina şi Caracal, pe ultima sută de metri

Pregătirile
pentru Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Slatina şi Caracal, pe ultima
sută de metri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt se află pe ultimii metri în ce priveşte pregătirile pentru organizarea Bursa Generală a Locurilor de Muncă ce va avea loc vineri – 24 aprilie, la Slatina şi Caracal. La eveniment sunt aşteptate să participe toate persoanele interesate în găsirea unui loc de muncă – fie că sunt angajaţi deja sau că vor să îşi schimbe jobul actual.

O nouă crimă în familie la Olt: un bărbat din Tia Mare şi-a omorât fiul cu un cuţit

O nouă crimă în familie la Olt: un bărbat din
Tia Mare şi-a omorât fiul cu un cuţit

Nici nu au trecut două săptămâni de la valul de crime în familie din judeţul Olt că o altă tragedie similară s-a petrecut în comuna Tia Mare. Un bărbat din localitate, în vârstă de 54 de ani, şi-a înjunghiat, marţi – 21 aprilie, cu un cuţit, fiul. În urma loviturii, fiul a decedat. Tatăl ucigaş a fost arestat pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat  judecătorilor Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Contestaţia împotriva arestării la domiciliu depusă de primarul suspendat al Slatinei, Minel Prina, a fost respinsă

Contestaţia
împotriva arestării la domiciliu depusă de primarul suspendat al Slatinei,
Minel Prina, a fost respinsă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, luni – 20 aprilie, contestaţia depusă de Minel Prina, edilul suspendat al Slatinei, arestat la domiciliu în dosarul unde e acuzat de complicitate la trafic de influenţă alături de fostul său şef şi predecesor, Darius Vâlcov. Prina contestase, încă din 9 aprilie, decizia Curţii Supreme de arest la domiciliu dată cu două zile mai devreme la propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

După aparenta intensificare a combaterii evaziunii fiscale, după arătarea pisicii micilor buticari, patroni de restaurante, şefi ai chioşcurilor de cartier, după defilarea cu uniformă şi girofar, iată că a intrat în vigoare, cu o mediatizare mult mai bună decât cea de la Cotroceni a lui Klaus, şi taxa pe atenţiile ospătarilor. A intrat în funcţiune fiscalizarea ciubucului ospătarilor. Mare lovitură dată „marii” evaziunii fiscale!

acum 13 ore · comentarii (1)

Klaus Iohannis este departe de ce ne aşteptăm de la domnia sa. Pe măsură ce luăm la cunoştinţă de fapte şi vorbe ale domniei sale, comparaţia cu Traian Băsescu îi este tot mai nefavorabilă. Iohannis nu pare să aibă capacitatea de a înţelege şi reacţiona corect la ce se întâmplă în România şi în lume.

acum 18 ore · comentarii (79)

Fisiunea nucleară explicată simplu înseamnă că nişte neutroni liberi eliberaţi la fiecare eveniment de fisiune vor declanşa în continuare alte evenimente care, la rândul lor eliberează mai mulţi neutroni şi pot determina mai multe fisiuni ca într-un joc de biliard scăpat de sub control. Aşa şi cu şpaga, se pare că sunt politicieni care au inventat fisiunea şpăgii: o şpagă dată determină mai multe şpăgi luate şi tot aşa.

acum 2 zile · comentarii (1)

1.Nu am comentat emisiunea de vinerea trecută de la Realitatea tv în decursul căreia un număr mereu în creştere şi din ce în ce mai penibil de falşi jurnalişti au încercat din răsputeri să îl linşeze mediatic pe fostul preşedinte Traian Băsescu, făcându-i praf mandatele. Nu-i vorbă, fostul preşedinte o face zilnic, prin ieşirile sale publice, televizate şi de pe Facebook.

acum 4 zile · comentarii (12)

Acest dialog a avut loc într-o cafenea din centrul Bucureştilor, la o masă retrasă, într-o zonă de penumbră. Înger: Propun să-i închidem pe toţi, să le confiscăm averile şi să recuperăm prejudiciile. Dracu’: Cum o să faceţi asta? Cu 80 de procurori? Glumeşti! Sunt mii de dosare şi o mână de oameni. Cam câţi ani v-ar lua?

acum 4 zile · comentarii (9)

Aţi avut vreodată curiozitatea să căutaţi pe Google imagini cu genocidul armean? V-aş spune să nu fiţi atât de curioşi pentru că veţi fi instant îngroziţi. Dar v-aş îndemna totuşi să priviţi şi să judecaţi singuri dacă o mamă omorâtă cu pruncul în braţe sau gropile pline de trupuri firave de copii sau miile de capete înfipte în ţăruşi pot fi considerate doar întâmplătoare victime de război?

acum 13 ore · comentarii (15)

Era în 1965, când am venit la Bucureşti (de la Suceava) ca să dau examen de admitere la Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti. Alături de alţi candidaţi am fost cazat la Căminul „Carpaţi” de pe Edgar Quinet (avea să se prăbuşească la cutremurul din 4 martie 1977).

acum 11 ore · comentarii (13)

Mâine, la Bruxelles, se va desfăşura un Summit de urgenţă convocat de Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European, care i-a convocat pe colegii săi, şefii de state şi guverne, pentru a se încerca găsirea unui răspuns imediat, dar şi începerea reformulării sistemului de reguli europene în domeniul atât de sensibil al imigraţiei ilegale.

acum 3 zile · comentarii (14)

În România o celebrăm mereu pe Hariclea Darclée, şi e foarte bine că ne raportăm tradiţia muzicală la această mare soprană, care a creat rolurile Tosca, La Wally şi Iris (o operă uitată azi, scrisă de Mascagni). Dar în acelaşi timp, le uităm prea uşor pe Viorica Ursuleac şi pe Maria Cebotari, cele care au creat Arabella, respectiv Aminta din Femeia tăcută.

De peste un an, Rusia lucrează la golirea de conţinut a fundamentelor securităţii europene. În faţa asaltului rusesc, Alianţa trebuie să se pregătească pentru respingerea unei agresiuni hibride. Astfel, războiul de gherilă, operaţiunile de insurgenţă şi chiar armele nucleare tactice ar putea juca un rol în apărarea statelor NATO vulnerabile, spune Matthew Kroenig, profesor la Universitatea Georgetown.

acum 3 zile · comentarii (8)

PRETENŢII Filmul „Cel Ales“, „regizat“ de Cristian Comeagă şi „interpretat“ de Bogdan Stanoevici, este un potpuriu al tuturor „obsesiilor“, artistice şi „filozofice“, ale unei generaţii – cu rădăcini în comunism – care ar fi bine să dispară cât mai repede din cultura română. Evident, pentru sănătatea acesteia din urmă.

acum 18 ore · comentarii (1)

Din 20 ianuarie 2009, de când preşedintele Statelor Unite ale Americii este Barack Obama, politica externă americană a fost marcată de negocieri, de evitarea recursului la soluţia manu militari, de utilizarea sancţiunilor economice pentru a determina terţe ţări să îşi revizuiască opţiunile agresive. Vom vedea cine va fi succesorul lui Obama. Deocamdată observăm baletul Unchiului Sam, între Berlin şi Moscova.

acum 4 zile · comentarii (9)

Sâmbătă, 2 mai 2015, de la ora 18.00, Asociaţia Cuturală TransFestSilvania Theatrum prezintă, în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, premiera clujeană a piesei „Frumoasa, deşteapta şi urâta”. În distribuţie: Sorin Oros, Vlad Mureşan, Tibor Szekely. Un spectacol de Sorin Oros.

Am scris şi am vorbit de prea multe ori despre proasta, catastrofala difuzare a cărţii în România. Degeaba. M-am confruntat întotdeauna cu scenariul din zicătoarea „câinii latră, caravana trece”. Aşa că de data aceasta mă mulţumesc doar să constat că din cauza acestei situaţii am ratat primele două volume din seria Metronom ’70 pe care Mircea Udrescu i-a consacrat-o lui Cornel Chiriac.

acum 3 zile · comentarii (1)

Marile aventuri shakespeariene au transformat teatrul românesc, i-au descoperit orizonturi noi şi sunt la originea unor revelaţii decisive. Ele au suscitat polemici şi dezbateri violente. Cum vă place pus în scenă de Liviu Ciulei e la originea „reteatralizării” scenei româneşti dominate în anii ’60 de imperativul programului realist socialist.

acum 2 zile · comentarii (0)

Având în vedere recenta discuţie care a ocupat ştirile săptămânilor trecute în România privind comunitatea gay sau mai degrabă LGBTI din ţara noastră, poate ar fi interesant de reamintit care este statutul acestei comunităţi în America latină şi care sunt ţările care recunosc căsătoria sau uniunea civilă între persoane de acelaşi gen.

acum 4 zile · comentarii (25)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 28 zile · comentarii (6)
Postari Recente