Cum s-a trucat licitaţia prin care soţul judecătoarei Marinescu a cumpărat terenul din Slatina

Cum s-a trucat licitaţia prin care soţul judecătoarei Marinescu a cumpărat terenul din Slatina

DNA a anunţat astăzi printr-un comunicat trimiterea în judecată a celor care se fac vinovaţi de faptul că soţul fostei şefe a Tribunalului Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, a achiziţionat un teren de 600 m.p.în Slatina, la un preţ mult subevaluat. Procurorii au explicat ce rol a revenit fiecăruia dintre inculpaţii: Minel Prina, Mihaela Stana, Mirela Pătru şi Gheorghe Beznea.

Grevă de două ore în unităţile sanitare. S-au alăturat şi medicii. Lider: „Aceste ordonanţe corectoare au creat şi mai mari inechităţi în sistem“

Grevă de două ore în unităţile sanitare. S-au alăturat şi medicii. Lider: „Aceste ordonanţe corectoare au creat şi mai mari inechităţi în sistem“

Asistenţii medicali şi personalul TESA în principal, dar în cazul anumitor secţii şi medicii din spitalele judeţului s-au aflat în grevă de avertisment în această dimineaţă, timp de două ore. Cer acces egal la ordonanţele corectoare ale inechităţilor, sporuri la salariul actual şi revizuirea normativelor de personal.

Angajaţi ai Primăriei Slatina, inculpaţi într-un nou dosar, alături de fostul primar Minel Prina. Dosarul, disjuns din cel al judecătoarei Carmen Marinescu

Angajaţi ai Primăriei Slatina, inculpaţi într-un nou dosar, alături de fostul primar Minel Prina. Dosarul, disjuns din cel al judecătoarei Carmen Marinescu

Mihaela Stana, fost director al Direcţiei Domeniului Public şi Privat şi Mirela Pătru, director adjunct la momentul faptelor, figurează, alături de fostul city manager şi ulterior primar Minel Prina, ca inculpaţi într-un nou dosar, înregistrat ieri la Tribunalul Olt, disjuns din cel al judecătoarei Carmen Marinescu.

Tovarăşu miliţian, bună dimineaţa. Iar v-am trezit? E numai 12, mă iertaţi, să trăiţi, am uitat că azi nu veniţi la birou, că de aia sunteţi şef, mă scuzaţi. Trebuia să mă fi gândit că n-aveţi chef de muncă nici azi, doar era aer curat pe holuri, nu mai duhnea mirosul ăla de tutun din biroul dumneavoastră, că doar aveţi dreptate, numai fraierii ies la ţigară în frig, dă-o dracului de lege, ce, dumneavoastră v-aţi născut să respectaţi legi?

acum 3 zile · comentarii (4)

Ca regulă generală, angajatorii şi recrutatorii din străinătate îi consideră mai buni, îi poziţionează mai sus pe candidaţii români decât o fac echivalenţii lor din România. Regula funcţionează aproape fără excepţie pentru cei din partea de sus a ierarhiei. Nu ştiu cum e cu candidaţii la poziţiile mai mărunte, însă presupun că nu e o diferenţă semnificativă.

acum 3 zile · comentarii (16)

Emisiunea Fără Prejudecăţi de la TVR este pemiată anul acesta la ONU ca model de bune practici pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. Emisiunea este singura producţie media din Europa pentru care lucrează Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea - trei reporteri TV cu sindrom Down.

acum 3 zile · comentarii (3)

Aflată într-o profundă criză de autoritate la nivelul PNL, fiind doar un preşedinte de conjunctură rămas fără „co“ înaintea titulaturii din cauza anchetelor DNA şi nu a unor alegeri în cadrul partidului, Alina Gorghiu încearcă să-şi consolideze imaginea publică pe spatele USR şi a premierului Cioloş.

acum 3 zile · comentarii (39)

Festivalurile de teatru ale toamnei şi premierele numeroase ce caracterizează fiecare nou început de stagiune m-au împiedicat, în vremea din urmă, să mă uit prea mult la televizor. Deschid destul de rar aparatul din camera de hotel bucureştean în care stau de câteva zile, iar ceea ce văd pe canalele Televiziunii Române mă înspăimântă.

acum 3 zile · comentarii (13)

Multe din nenorocirile secolului XX ar fi fost evitate dacă oamenii ar fi deprins din şcoală să nu se încreadă în idoli, să detecteze minciuna, ori să judece cu propriul cap. În perioadele de linişte economică şi socială, politicul n-are însemnătate. Oamenii votează cu capul. În cele de criză, cu inima. Iar inima pre mulţi i-a dus în păcat. De la inimă au răcit şi mintea, şi corpul.

acum 4 zile · comentarii (88)

De la ziare, analize în reviste de specialitate şi dezbateri academice, întregul spaţiu public occidental a explodat în argumente şi mesaje privind apropierea, ba chiar declanşarea de către Rusia, în Siria, a celui de-al treilea Război Mondial, sau măcar al celui de-al doilea Război Rece.

acum 4 zile · comentarii (127)

După ce, pe 2 octombrie, cetăţenii columbi­eni votau în proporţie de 50% împotriva acordurilor de pace cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), pe 7 oc­tombrie preşedintele Co­lumbiei, Juan Manuel San­tos, artizanul acestui acord de pace, semnat pe 26 sep­tembrie la Cartagena, pri­mea Premiul Nobel pentru pace.

acum 4 zile · comentarii (0)

Pe 22 octombrie va avea loc în Bucureşti un miting de susţinere a Unirii dintre România şi Republica Moldova. Marşul era anunţat din august şi se află la a cincea ediţie, fiecare adunând un număr impresionant de cetăţeni. Aflăm astăzi cu surprindere că PNL a pus gând rău unioniştilor.

acum 5 zile · comentarii (12)

Ne-am obişnuit de ataţia ani cu fenomenul de masă de la Cuvioasa Parascheva de la Iaşi încât parcă trece neobservat an de an şi nu ne mai stârneşte curiozitatea şi interesul. Libertatea de conştiinţă şi de exprimare este respectată într-un stat democratic şi nu trebuie să fie îngrădită. Nu sunt de acord cu cei care încadrează credinţele oamenilor (fie şi cele religioase) în categorii superioare sau inferioare.

acum 5 zile · comentarii (111)

Omul se naşte cu o motivaţie intrinsecă, auto-respect, demnitate şi curiozitatea de a învăţa.  Aceasta este naturaleţea finţei umane. Ce avem astăzi la locul de muncă, oamenii şi echipele sunt separate ierarhic, fiind rasplătiţi cei de sus şi pedepsiţi cei de jos, fiind apreciaţi seniorii şi batjocoriţi juniorii.

acum 6 zile · comentarii (0)

Am să vă povestesc un lucru despre care nu aş fi vrut să vă scriu. E despre dosarul de la Securitate al lui Marian Munteanu şi despre cum l-am obţinut de la CNSAS. Nu aş fi vrut să vă scriu pentru că, în naivitatea mea de jurnalist care crede că meseria asta trebuie făcută urmând întotdeauna adevărul, legile, buna-credinţă, mi s-a părut, în mod eronat, aşa cum constat acum, că nu trebuie să te abaţi de la calea cea dreaptă.

acum 6 zile · comentarii (80)

Dezbaterea cu privire la proiectul de eliminare a 102 taxe parafiscale pare a fi intrat din domeniul argumentelor economice în cel al argumentaţiei politice. Folosind analiza în termenii costului de oportunitate, vom înţelege că măsura nu numai ca nu are impact negativ dar aduce bani în plus la bugetul de stat.

acum 6 zile · comentarii (4)

Succesul filmelor sau ştirilor care conţin violenţă şi sex nu este specific României. Această plăcere se bucură de o popularitate crescută din Orientul Mijlociu până în America de Sud. Oricât de sofisticaţi ne place să credem că suntem, în cele din urmă, oamenii au nevoie de violenţă, aşa cum au nevoie de sex sau de mâncare.

acum 7 zile · comentarii (9)

Campania în vederea achiziţiei Cuminţeniei Pământului, graţie unui parteneriat dintre guvern şi cetăţenii obişnuiţi, campanie al cărui rost ar fi fost acela de a contribui la reuşita operaţiunii prin donaţii, s-a încheiat la mijlocul săptămânii ce ia sfârşit prin ceea ce mulţi comentatori socotesc a fi, în primul rând, un major eşec de imagine al echipei Cioloş.

acum 6 zile · comentarii (25)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 2 ani · comentarii (6)