Chiriaşii ANL din Slatina îşi pot cumpăra locuinţele. “Proprietarii” se codesc

Chiriaşii
ANL din Slatina îşi pot cumpăra locuinţele. “Proprietarii” se codesc

Persoanele din Slatina care locuiesc cu chirie într-unul dintre blocurile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe pot demara procedurile pentru achiziţionarea acestora. Acest lucru va fi valabil de anul viitor după ce consilierii autohtoni au aprobat, zilele trecute, un proiect de hotărâre în acest sens. Actualii chiriaşi ANL vor putea achita contravaloarea locuinţelor fie integral, fie în rate.

VIDEO  Consilierii judeţeni de la Olt, colindaţi la final de an

VIDEO  Consilierii
judeţeni de la Olt, colindaţi la final de an

Membrii Consiliului Judeţean Olt, în frunte cu oficialii instituţiei, au primit, joi – 18 decembrie, la ultima şedinţă ordinară din acest an, vizita colindătorilor de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina. Astfel, după aproape o oră de aprobat proiecte pe mai multe domenii, consilierii judeţeni au ascultat colindele interpretate de grupul ”Voces Primavera” din cadrul instituţiei slătinene anterior menţionate.

Slătinenii, la linia de start pentru alimentele de la UE

Slătinenii, la linia de start pentru alimentele de la UE

Răbdarea slătinenilor nevoiaşi se apropie de final deoarece alimentele de la Uniunea Europeană au fost anunţate că vor ajunge în localitate până la finele acestei săptămâni. Diriguitorii instituţiei vor împărţi alimentele doar după un calendar bine stabilit, primii beneficiari fiind persoanele ce primesc venit minim garantat, apoi vor urma restul categoriilor de beneficiari: şomeri, pensionari, persoanele cu handicap etc.

VIDEO  Paul Stănescu, preşedinte „2 în 1” la Consiliul Judeţean şi PSD Olt, ar renunţa la şefia partidului pentru cea administrativă

VIDEO  Paul
Stănescu, preşedinte „2 în 1” la Consiliul Judeţean şi PSD Olt, ar renunţa la şefia
partidului pentru cea administrativă

Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, dar şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, respectiv al filialei judeţene a PSD Olt, s-a decis ce ar face dacă va fi votată propunerea lui Liviu Dragnea de separare a funcţiei politice, de cea administrativă. Astfel, Stănescu a declarat, marţi – 16 decembrie, într-o conferinţă de presă, că ar alege oricând funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi ar renunţa la şefia partidului.

Jandarmii olteni şi-au făcut bilanţul pe 2014: au adus la buget peste 600.000 lei din amenzi

Jandarmii
olteni şi-au făcut bilanţul pe 2014: au adus la buget peste 600.000 lei din
amenzi

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt şi-a prezentat marţi, 16 decembrie, bilanţul activităţii pe anul curent, iar conducerea instituţiei nu a avut motive de nemulţumire, mai ales că amenzile aplicate pentru infracţiunile descoperite pe parcursul anului au adus la bugetul naţional 600.000 de lei. La prezentarea bilanţului au fost prezente oficialităţi ale Inspectoratului Jandarmeriei Române, dar şi de la nivel autohton.

Fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, confirmat ministru al Finanţelor în Guvernul “Ponta 4” | victor ponta

Fostul
primar al Slatinei, Darius Vâlcov, confirmat ministru al Finanţelor în Guvernul
“Ponta 4”

Slătineanul Darius Vâlcov (37 ani), primar al municipiului Slatina între 2004- 2012, a fost confirmat în funcţia de ministru al portofoliului Finanţelor de membrii comisiilor parlamentare. Senator de Olt din partea PSD, Vâlcov rămâne în continuare alături de premierul Victor Ponta alături de care lucrează din august a.c., când a ocupat funcţia de ministru delegat al Bugetului.

Criminalul sportivului Cristi Gălbenuşe vrea în libertate

Criminalul
sportivului Cristi Gălbenuşe vrea în libertate

Florian Gulie, suspectul principal al uciderii unui fost membru al lotului naţional de lupte în noaptea de 10/11 iulie a.c., în incinta unui pub din municipiul Slatina, vrea să fie eliberat din spatele gratiilor, unde se află de aproape cinci luni, şi să fie judecat în stare de libertate. Acestea au fost doleanţele sale în faţa instanţei Tribunalului Olt luni – 15 decembrie, când a apărut în boxa acuzaţilor împreună cu doi complici.

Darius Vâlcov, fost primar de Slatina, propus ministru al Finanţelor în noul Guvern „Ponta 4“

Darius
Vâlcov, fost primar de Slatina, propus ministru al Finanţelor în noul Guvern „Ponta 4“

Slătineanul Darius Vâlcov (37 de ani), fost primar al municipiului Slatina între 2004- 2012, senator de Olt, este propus a face în continuare echipă cu premierul Victor Ponta în noua structură guvernamentală anunţată duminică – 14 decembrie. Deocamdată propunere, Vâlcov ar trebui să preia frâiele Ministerului Finaţelor, ce va încorpora şi Bugetul condus în ultimele luni de către fostul edil al Slatinei. Audierile miniştrilor vor avea loc luni.

FOTO  La Slatina au apărut primele staţii de autobuz anti-vandalism

FOTO  La Slatina au apărut primele staţii de
autobuz anti-vandalism

Distrugerile provocate de către necunoscuţi staţiilor de autobuz din municipiul Slatina i-au determinat pe diriguitorii Primăriei şi, totodată, pe cei ai firmei locale de transport în comun ce administrează locurile menţionate, să caute noi modele de asemenea refugii pentru cei ce folosesc autobuzele din oraş. O parte dintre vechile staţii de autobuz, distruse de ani de zile, au fost înlocuite acum cu modele noi, anti-vandalism.

Spectacol rarisim de dans şi muzică la Slatina

Spectacol
rarisim de dans şi muzică la Slatina

Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina va găzdui, duminică – 14 decembrie, un grandios spectacol de dans şi muzică. Este vorba despre “Gala Dansului Sportiv Slătinean”, ajunsă la cea de-a treia ediţie şi organizată de clubul de dans sportiv Marea Generaţie Viitoare (MGV) din municipiu. Intrarea este liberă.

Inspectorii DSV, cu ochii pe carnea de porc. Examenul trichineloscopic este obligatoriu

Inspectorii
DSV, cu ochii pe carnea de porc. Examenul trichineloscopic este obligatoriu

A început perioada de foc pentru inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare. La Olt deja au fost aplicate amenzi importante celor depistaţi cu carne de porc “ilegală”, iar controalele vor fi înteţite în perioada următoare, ritmul urmând să fie păstrat până la finele lunii. Inspectorii DSV atrag atenţia asupra faptului că examenul trichineloscopic este obligatoriu pentru cei ce transportă sau vând carne de porc.

Spre deosebire de Sulla, care de fapt n-avea nimic (în comun) cu prefectura, Cernea are, nişte colţi ascuţiţi, faţă de BOR şi Întâistătătorul ei. Şi faţă de Dumnezeu, în general. Cred şi voi încerca să argumentez că Patriarhul are temeinice motive să fie prezent duminică la Cotroceni, de va fi invitat, ceea ce nu mă îndoiesc. Însă nu de unul singur, ci în mijlocul capilor tuturor cultelor legal recunoscute în România!

acum 7 ore · comentarii (18)

Anul acesta manifestările şi discursurile legate de Revoluţie se petrec într-un context aparte. Sunt 25 de ani de la Revoluţie, prilej pentru bilanţuri ale trecutului şi reflecţii pentru viitor, şi ne pregătim de învestirea unui nou preşedinte cu un capital de imagine fără precedent şi care deja duce în spate un sac plin cu aşteptări şi speranţe ca nici un alt lider politic de la Revoluţie încoace.

acum 19 ore · comentarii (1)

Crăciunul românesc aproape că nu poate fi conceput fără porc. Pregătirea Sărbătorilor nu implică atât căutarea darului spiritual,  cât umplerea mesei, pe cât posibil cu „porcării” . Astfel,  precum evreii de pe vremea lui Moise, care idolatrizau un viţel de aur, românii au suit, chiar şi în statistici, porcul pe soclu, şi i se închină,  spre umplerea pântecelui, transformat sistematic în Dumnezeu.

acum 4 ore · comentarii (14)

Alina Gorghiu este, de astăzi, noul preşedinte PNL. Reacţiile sunt împărţite: unii salută faptul că e femeie şi e tânără, alţii o critică fix pentru asta. Unii salută faptul că a sprijinit-o Iohannis, alţii tocmai de aceea nu o văd cu ochi buni. S-au apucat deja să caute istoricul amoros mai mult sau mai puţin real, să descopere virgulele lipsă din CV sau şuviţele blonde din păr.

acum 20 ore · comentarii (103)

Astăzi s-a decis şefia interimară a marelui Partid National Liberal. PNL + PD-L (să nu uităm) este în trend ascendent. Lucru care nu poate decât să-i oblige să ia măsuri şi decizii în concordanţă cu creşterea notorietăţii preşedintelui ales, Klaus Iohannis. Alegerea Alinei Gorghiu în fruntea partidului nu face decât să urmeze acest deziderat.

Preşedintele Klaus Iohannis nu va fi într-o situaţie uşoară la începutul mandatului său. Va avea de gestionat conflictul între două realităţi de sens contrar: aşteptările de la public vs limitele puterii unui preşedinte în sistem semiprezidenţial, ales la jumătatea mandatului Parlamentului în funcţie.

Avem, din nou, cel mai prost Guvern cu putinţă şi nu vorbim despre Guvernul Ponta IV. E vorba despre Guvernul României în ansamblul lui şi nicidecum despre cel care îl conduce. Puteţi pune în locul actualului premier pe cine doriţi, incluzându-l aici şi pe Tutankhamon. Singura diferenţă ar fi că fostul faraon ar avea nevoie de o hidratare intensă după vreo trei mii şi ceva de ani de secetă, dar putem pune prim-ministru pe oricine dorim.

acum 2 zile · comentarii (85)

Un sistem indolent, ticălos şi cufundat într-o birocraţie care a atins cotele maxime ale nesimţirii a făcut alte cinci victime: medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta medicală Gabriela Camelia Harton (38 de ani) şi pruncul nenăscut din pântecele ei, pilotul Petre Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani).

acum 3 zile · comentarii (22)

România este a doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu regiuni în care diferenţele dintre nivelurile de trai şi veniturile diverselor categorii socio-profesionale ating cote alarmante. Pentru combaterea acestei realităţi este nevoie în continuare de măsuri sociale de impact şi, la fel de important, de un climat de înţelegere pentru acceptarea acestor măsuri. Astăzi şi FMI se preocupă de problema inegalităţilor.

acum 20 ore · comentarii (1)

În ciuda faptului că râde toată România de necazul şi ruşinea primului ministru, îndrăznesc să cred că renunţarea la doctorat e primul gest pentru care Victor Ponta poate fi, în sfârşit, felicitat. Fac constatarea râzând pe sub mustaţă, pufnind pe la colţuri şi făcând semne obscene pe sub masă, apoi luând masca seriozităţii.

acum 3 zile · comentarii (171)

Dacă în prima parte a "Babiloniei", Ilona-Ibolya Andre ne-a povestit Crăciunurile copilăriei, autoarea ne duce înapoi în anii 80. Perioadă din care reţine nu doar lipsa de alimente, ci şi exemplele de hărnicie şi generozitate ale soacrei sale. Bomboanele de pom, reper al copilăriei, devin acum sursă de venit pentru Ilona. Dar şi un prilej al unui moment de babilonie*, depăşit graţie unei fiinţe în care nu credea până atunci: un înger :) .

acum 6 ore · comentarii (3)

Planul Juncker – o şansă pentru România: vin/revin investitorii în ţară, locuri noi de muncă, salarii şi venituri mai mari, prosperitate pentru toţi cetăţenii. Planul Juncker aduce un potenţial de 330—410 miliarde de euro la PIB-ul UE şi 1 – 1,3 milioane de noi locuri de muncă în următorii trei ani.

acum 21 ore · comentarii (6)

E, oare, atât de greu de acceptat de ce nu multă lume crede în gestul domnului Victor Ponta de renunţare la titlul de doctor în Drept? Gestul vine târziu şi, ca atare, cum s-a observat, nu are valoare juridică. Cine citeşte cu atenţie scrisoarea adresată Universităţii din Bucureşti de către dl. Ponta, observă că gestul seamănă cu o cruce mică, îngălată, un semn făcut repede.

acum 2 zile · comentarii (16)

Subsemnatul, Ungureanu Laurenţiu, ziarist verde, preşedinte onorific al Comitetului Naţional de Sprijin pentru Textierii Mici şi Mijlocii (CNSTMM), înaintez următoarea petiţie autorităţilor de management al calităţii şi organismelor cu abilităţi în domeniu, din ţară şi din străinătate. Solicit a se acţiona în consecinţă. Rog seriozitate.

acum 20 ore · comentarii (1)
Postari Recente