Percheziţii la Alro Slatina: persoane duse cu duba la audieri direct la Bucureşti 0

Persoane din conducerea combinatului de aluminiu Alro Slatina au fost ridicate de poliţişti, joi dimineaţă, şi conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Acestea sunt bănuite de implicare într-o reţea infracţională specializată în evaziune fiscală ce ar fi produs un prejudiciu de şase milioane de euro. De asemenea, în acest dosar sunt implicate şi rude ale interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Vezi comentarii 0

Arestat la Slatina, cumnatul regelui internaţional al rromilor rămâne încarcerat

Hristache (Cristi) Ardelean, cumnatul lui Dan Stănescu, autointitulatul rege internaţional al rromilor creştini, rămâne după gratii. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au finalizat cercetările în dosarul în care cumnatul lui Dan Stănescu, alături de alţi doi complici, sunt acuzaţi de înşelăciune. Anchetatorii au dispus, marţi – 22 iulie, trimiterea în judecată în stare de arest preventive a celor trei indivizi.

Noi suspecţi arestaţi în moartea sportivului Cristi Gălbenuşe de la Slatina

Încă două persoane au fost reţinute în cazul ce a şocat ţara despre sportivul ucis la Slatina săptămâna trecută. Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a considerat că are dovezi suficiente pentru a dispune arestarea preventivă a încă doi dintre cei şapte suspecţi liberi identificaţi că au participat la încăierarea din noaptea de 11/12 iulie într-un local din Slatina, soldată cu moartea unui boxer de 25 de ani.

La loc comanda: ginerele lui Bercea, Marius Constantin, rămâne după gratii

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, rămâne, totuşi, după gratii, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au admis, marţi – 21 iulie, contestaţia procurorilor împotriva măsurii Tribunalului Constanţa care dispusese înlocuirea arestului preventiv, cu arestul la domiciliu. Reamintim că prima instanţă a decis, vineri – 18 iulie, ca ginerele interlopului să fie arestat la domiciliu.

Tiruri cu 60 tone de cereale “ilegale”, depistate de poliţişti la Caracal

Patronul unei firme din municipiul Piteşti va trebui să dea explicaţii oamenilor legii după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, două tiruri ce-i aparţineau au fost depistate transportând ilegal nu mai puţin de 60 tone de cereale pe raza oraşului Caracal. Luaţi la întrebări, şomerii nu au putut să prezinte niciun fel de documente legale de proveninţă pentru cerealele transportate.

Meseriile de coafor şi frizer, la mare căutare în judeţul Olt

Cele mai căutate meserii în judeţul Olt la acest moment sunt cele pentru care nu îţi trebuie defel studii superioare. Meseriile respective sunt cele de coafor şi frizer. Cel puţin aşa reiese din informaţiile reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, care au înregistrat cele mai multe solicitări de recalificare profesională pentru meseriile menţionate. Cursurile sunt gratuite pentru şomeri.

Ginerele lui Bercea Mondial – eliberat, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest | traian basescu

Curtea de Apel Constanţa a decis, vineri – 18 iulie, ca fratele preşedintelui statului, Mircea Băsescu, şi, respectiv, Marian Căpăţână, presupul intermediar al mitei de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, să rămână după gratii. De asemenea, Tribunalul Constanţa a hotărât să îl elibereze din arest pe Marius Constantin, ginerele interlopului menţionat, dar va rămâne sub arest la domiciliu. Decizia nu e definitivă.

PSD Olt mai „recoltează” un primar de la PNL | psd

Ilie Chitez, primar PNL al comunei Bobiceşti, judeţul Olt, a anunţat, vineri – 18 iulie, că trece „cu trup şi suflet” la PSD. El nu a vrut să dea prea multe detalii privind motivele despărţirii de partidul pe listele căruia s-a aflat până acum, dar, oficial, a precizat că doreşte continuarea proiectelor USL.

Criminalul sportivului Cristi Gălbenuşe din Slatina nu scapă de arestul preventiv

Florin Răzvan Gulie, persoana identificată de procurorii slătineni ca fiind suspectul principal în cazul uciderii sportivului Cristian Gălbenuşe, rămâne în stare de arest preventiv. Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au respins, vineri, contestaţia formulată de suspect împotriva deciziei Tribunalului Olt de arestare preventivă a sa pentru 30 de zile. El este internat în continuare la Spitalul nr. 1 din Craiova, sub pază.

VIDEO  Nicio surpriză: singurul elev de la Olt cu 10 "pe linie" în liceu şi la BAC pleacă să studieze afară

Ramona Comănescu, fostă, de-acum, elevă a Colegiului Naţional “Ion Minulescu” din Slatina, este cel mai performant absolvent de liceu din judeţul Olt în anul şcolar ce a luat sfârşit. Ea este singurul elev din judeţ ce a avut media 10 atât pe parcursul celor patru ani de liceu, dar şi la probele examenului de Bacalaureat recent încheiat. Rezultatele excelente îi permit acum să meargă la studii în Scoţia şi nu ştie dacă se va mai întoarce în ţară.

Şcoală avariată de furtuni, reparată cu bani de la Consiliul Judeţean

Consilierii judeţeni de la Olt s-au reunit, azi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, pentru a aproba un proiect pentru alocarea de bani în scopul reparării capitale a acoperişului unei şcoli din teritoriu, grav afectat de furtunile de săptămâna trecută. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, fiind alocată în sensul anterior menţionat suma de 350.000 lei. Lucrările vor viza şi remedierea altor probleme din şcoala respectivă.

Este oficial: Bercea Mondial, „spălat“ cu NUP în 25 de dosare penale la Olt

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a finalizat procedura inventarierii dosarelor penale în care a fost implicat Bercea Mondial, pe numele său adevărat Sandu Anghel (47 ani), din oraşul Drăgăneşti-Olt. Conform catastifelor instituţiei menţionate, pe numele interlopului au fost instrumentate 25 de dosare din anul 2006 şi până în prezent, în toate acestea fiind adoptate soluţii de netrimitere în judecată.

VIDEO  Percheziţii ale mascaţilor după hoţi din locuinţe şi de produse petroliere

Efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt participă, în această dimineaţă, la efectuarea unor percheziţii ample pe raza judeţului Olt în urma unei acţiuni la care sunt angrenaţi şi mascaţii de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Poliţiei Olt. Misiunea oamenilor legii constă în destructurarea unor reţele de hoţi din locuinţe şi furt de produse petroliere.

Într-o ţară în care marea majoritate a oamenilor cred că era mai bine înainte de ’89, iată că după 25 de ani de la cacialmaua decembristă, au aparut voci care consideră că Lt. Col. Alexandru Vişinescu, fostul comandant al închisorii de la Râmnicu Sărat între anii 1956 şi 1963, trebuie judecat pentru presupusa torturare şi ucidere a unor deţinuţi politici.

acum 7 ore · comentarii (4)

Este o problemă reală? Este cu mult mai mult decât atât: este (o altă) componentă a ameninţărilor grave la securitatea naţională, în sensul ei larg, cel care vizează condiţia actuală a unei naţiuni şi modul în care ştie şi vrea să-şi proiecteze corect şi înţelept supravieţuirea în lumea de mâine.

acum 6 ore · comentarii (35)

Mi-au revenit puterile paranormale. Văd din nou oamenii pe stradă înconjuraţi de bule din care le ies gândurile, ca în revistele de benzi desenate. Văd iar ura şi dragostea emanând din ei ca o căldură colorată. Aud un început de frază rostită la telefon, apoi totul continuă la mine în cap, de cealaltă parte a receptorului deocamdată invizibil. Le aud ideile şi le simt fricile ca pe nişte vibraţii care ne îndepărtează unii de ceilalţi.

acum 40 minute · comentarii (0)

Pentru a rezolva problema transportului şcolarilor, Guvernul a iniţiat un program prin care urmează să fie achiziţionate peste 1.200 microbuze şcolare, care să îi ducă pe elevii din mediul rural la şcoală şi înapoi. Astăzi, Piaţa Victoriei a fost locul de organizare a evenimentului de predare a cheior de la maşini către beneficiarii din ţară.

Nimeni nu se mai îndoieşte acum că lumea se află, din nou, la o mare „răscruce de vânturi”. Evenimentele cumplite din Fâşia Gaza, catastrofa aviatică petrecută lângă Gabrovo, hărţuielile sângeroase din estul Ucrainei, tendinţele expansioniste ale „ marelui urs” dar, mai ales, „podul de flori” dintre Moscova şi Berlin, la care pare că lucrează Merkel şi Putin.

acum 2 zile · comentarii (9)

Reacţiile preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, după prăbuşirea aeronavei Malaysia Airlines în Ucraina, nu pot fi descrise altfel decât cinice sau ipocrite. Putin nu sfidează pentru prima dată regulile morale ale politicii internaţionale (sau atât cât a mai rămas din ele). De data aceasta el sfidează totdodată victimele acestui incident tragic, pe cei implicaţi direct în conflictul din estul Ucrainei, precum şi propriul popor.

acum 2 zile · comentarii (25)

Este esenţial pentru România să-şi susţină ferm, în perioada imediat următoare, propunerea pentru postul de comisar european. Orice controversă internă în procesul de nominalizare oficială ori ezitare în negocieri poate afecta grav şansele de a ne menţine poziţia importantă deţinută, prin Dacian Cioloş, în Comisia Europeană.

acum 2 zile · comentarii (3)

La sfârşitul acestei săptămâni, Viktor Orban ne va ”onora” cu prezenţa la Şcoala de Vară de la Băile Tuşnad unde, alături de alţi nostalgici după Horthy, ne va vorbi din nou despre autonomia maghiară. De la întrunirea pentru dezmembrarea României va lipsi doar Vladimir Putin, altfel foarte fericit că Ungaria bombardează câteva state limitrofe cu separatism soft, diferit ca mijloace de separatismul rusofon din Ucraina, dar nu şi ca intenţii.

acum 2 zile · comentarii (14)

Pentru al doilea an consecutiv, asociaţia EuroCloud România organizează competiţia premiilor naţionale EuroCloud. Scopul acestei competiţii este de a evidenţia business case-urile inovatoare, performanţele industriei româneşti de cloud şi de a promova un climat competiţional în cadrul industriei româneşti de cloud computing. Data limită de înscriere: 31 Iulie 2014

E de sezon să iubeşti ceva: vacanţa, marea, fetele frumoase, etc. – fiecare după gustul său. Eu aleg să iubesc RADIRO – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio. Este un proiect pornit în urmă cu doi ani, gândit ca un complement al Festivalului Enescu; este o unică posibilitate de a asculta orchestre de mare calibru şi, în orice caz, este unicul festival din Europa al orchestrelor radio.

Am fost trimis de Biserică să slujesc în Spitalul Judeţean din Craiova în anul 2009. Lăsam în urma mea aproximativ opt ani de slujire în administraţia bisericească, ani încărcaţi de frumoase realizări, dar şi de mari dezamăgiri. Cunoşteam mecanismele administrative bisericeşti, dar nu eram defel pregătit să mă confrunt cu suferinţa manifestată în cele mai cumplite, umilitoare şi dureroase forme, aşa cum am aflat în spital.

acum 2 zile · comentarii (4)

Pentru antreprenorii care şi-au format o echipă şi au o idee pe care deja au testat-o în piaţă, următorul pas pentru a-şi dezvolta în continuare afacerea la nivel global poate fi participarea la un program de accelerare. Beneficiile celor care aleg un astfel de program sunt creşterea numărului de utilizatori, acces la reţelele de mentori şi profesionişti, sau testarea performanţei echipei.

acum 2 zile · comentarii (0)

Când eşti copil te împrieteneşti cam cu toată lumea. Necondiţionat. Şi fără prea mult simţ critic. La grădiniţă aveam un prieten. Florin. Florin cel Rău. Eu eram – fără poreclă – al doilea cel mai rău din grădiniţă. Lucru care mă râcâie oarecum în momentul de faţă. Eram la nemţi şi ne băteam cu românii. Cu piese mari de lego.

acum 1 ora · comentarii (0)
Postari Recente