Cum se îngroapă milioane de euro în găurile unei singure străzi. Metoda „contestaţii fără număr“

Cum se îngroapă milioane de euro în găurile unei singure străzi. Metoda „contestaţii fără număr“

Peste şapte milioane de euro s-au pierdut în găurile din asfaltul unei importante artere rutiere din Iaşi, în timp ce marii asfaltatori se „răfuiesc” în contestaţii pentru a pune mâna pe contractul gras de la Primărie. De partea cealaltă, ieşenii continuă să îşi rupă maşinile de ani de zile pe străzi „tip şvaiţer” pentru a ajunge din centrul oraşului spre zona industrială.

Clădirea făcută cu milioane de euro care nu produce lunar nici măcar banii pentru factura la curentul consumat de becuri

Clădirea făcută cu milioane de euro care nu produce lunar nici măcar banii pentru factura la curentul consumat de becuri

Consiliul Judeţean Iaşi riscă să restituie către Uniunea Europeană 2,8 milioane de euro primiţi pentru a ridica primul parc agroindustrial din Iaşi, Transagropolis, după ce nu a fost în stare să ocupe măcar 10% din spaţii, conform proiectului. Acesta e al doilea proiect european ratat, după Centrul Expoziţional Moldova, ce stă în paragină la şase ani de la inaugurare.

Vineri, 25 noiembrie, s-a defăşurat cea de-a treia conferinţă tematică a Grupului de Studii de Securitate, eveniment anual ce îşi propune să abordeze teme de actualitate din sfera relaţiilor internaţionale, cu scopul declarat de a contura anumite recomandări pentru politicile publice, cuprinse în cadrul unui proiect de cercetare întocmit de către studenţii şi absolvenţii din GSS.

acum 7 zile · comentarii (0)

În cadrul şedinţei anuale a Adunării Parlamentare a NATO, delegaţia ucraineană a prezentat un raport al grupului de voluntari „InformNapalm“, despre participarea unităţilor armatei regulate a Federaţiei Ruse în acţiunile militare din Donbas. Aşa cum menţionează autorii raportului, informaţiile au fost colectate timp de doi ani. În total, au fost fixate şi documentate 165 de incidente.

acum 7 zile · comentarii (33)

În timp ce în inimile unor democraţi de peste Ocean şi în cele ale unor simpatizanţi de ai lor, de pe plaiul mioritic, mai pâlpâie speranţa că, după renumărarea voturilor, în unele state, doamna Hillary Clinton ar putea fi opţiunea electorilor americani, republicanii care l-au votat pe Donald Trump sunt mai interesaţi  de ceremonia de inaugurare, organizată de un comitet bipartizan al Congresului SUA.

acum 8 zile · comentarii (27)

Nu este o întrebare metaforică. Dimpotrivă, vrea să semnaleze una dintre cele mai mari schimbări pe care le anunţă Administraţia Trump, reluând poate, în alt sens şi la cu totul alte dimensiuni, tema centrală a celei mai importante şi crâncene bătălii din perioada Războiului Rece, cea pentru cucerirea spaţiului cosmic.

acum 8 zile · comentarii (22)

Am scris des în ultima vreme despre faptul că toată campania mediatică în jurul „Cuminţeniei Pământului”, felul în care a fost manipulată, iar imaginea lui Brâncuşi folosită pentru promovarea unor personaje altminteri „apolitice” şi foarte „civice”, au făcut un mare rău receptării artistului şi relaţiilor lui cu spaţiul public.

acum 8 zile · comentarii (11)

Încă o crimă oribilă a-ngrozit România duminică, 20 noiembrie 2016. La Timişoara, un bărbat şi-a ucis copilul care avea numai şase ani. Soţia criminalului a reuşit să scape de furia bărbatului, închizându-se-n baie… sau este posibil ca autorul să fi profitat de cele câteva minute în care mama, fiind în baie, la duş, „a lăsat garda jos”, fără să mai poată să-şi protejeze copilul.

acum 8 zile · comentarii (6)

Taximetristul e nervos de dimineaţă. „Pe unde să vă duc, doamnă, că e blocat tot oraşul! Merg jumate de Iaşi ca să duc clienţii unde-mi cer, ei ţipă la mine că vreau să-i fur şi că o iau special pe traseele mai lungi. Am crezut că scăpăm de pelerini măcar de azi, că s-a terminat cu Sfânta, dar au rămas tot aici. Au lăsat ăştia moaştele şi astă-noapte afară, ca să mai facă nişte bani. Pai, ce, le strică încă vreo cinci mii de euro?”.

acum 1 an · comentarii (78)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 2 ani · comentarii (19)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 2 ani · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 2 ani · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 2 ani · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 2 ani · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 3 ani · comentarii (92)