Batjocura de la Paşapoarte. Sute de oameni dorm în faţa instituţiei din Iaşi ca să îşi înnoiască documentele

Batjocura de la Paşapoarte. Sute de oameni dorm în faţa instituţiei din Iaşi ca să îşi înnoiască documentele

În ultimele zile, Serviciul de Paşapoarte din Iaşi a fost luat cu asalt de cetăţeni din Republica Moldova care vor paşapoarte româneşti pentru a putea munci în Uniunea Europeană, dar şi de români care s-au întors din străinătate pentru a-şi înnoi documentele. Din cauza aglomeraţiei, mulţi înnoptează în faţa instituţiei şi dorm în maşini ca să fie printre primii care ajung la ghişee.

Drama familiei fetiţei de 10 ani violate şi ucise în Italia: „Am înlemnit când am văzut ştirea la televizor“

Drama familiei fetiţei de 10 ani violate şi ucise în Italia: „Am înlemnit când am văzut ştirea la televizor“

Maria Ungureanu, o fetiţă de numai 10 ani din judeţul Iaşi, a sfârşit tragic duminica trecută, după ce a fost violată şi lăsată să se înece într-o piscină a unui restaurant din Italia. Micuţa locuia în Peninsulă de doi ani, de când părinţii săi au decis să o aibă alături în localitatea San Salvatore Telesino, din regiunea Campania, acolo unde cei doi lucrează de mai mult timp.

Evaluare naţională 2016 Iaşi. Elev de la un colegiu de prestigiu: „Ca să rămân aici, trebuie să iau 10 la matematică“

Evaluare naţională 2016 Iaşi. Elev de la un colegiu de prestigiu: „Ca să rămân aici, trebuie să iau 10 la matematică“

Evaluare naţională 2016 Iaşi. Subiectele de la limba şi literatura română nu le-au întins capcane tinerilor înscrişi la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi. Pentru elevii de la unul dintre cele mai bune licee din oraş, prima probă a examenului de capacitate a fost accesibilă, permiţându-le, după cum au precizat, să obţină nota maximă.

De ce ne poate ucide înţepătura de albină. Medic: „E ca şi cum victima este strânsă de gât şi sângele nu mai circulă”

De ce ne poate ucide înţepătura de albină. Medic: „E ca şi cum victima este strânsă de gât şi sângele nu mai circulă”

Înţepătura de albină poate provoca decesul persoanei „atacate”, pe lângă reacţiile alergice uşoare, de la nivelul pielii. Şocul anafilactic se instalează în câteva minute de la intrarea substanţei alergene în organism. Astfel, persoana înţepată intră în stop cardio-respirator şi în unele cazuri nu mai poate fi salvată prin manevre de resuscitare.

Cum a ajuns să colaboreze cu Spitalul „Sfântul Spiridon” un terapeut acuzat că i-a scos proteza unei paciente în timpul unor manevre medicale

Cum a ajuns să colaboreze cu Spitalul „Sfântul Spiridon” un terapeut acuzat că i-a scos proteza unei paciente în timpul unor manevre medicale

Terapeutul Maria Chirvase de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, acuzat de rudele unei paciente care se află în comă de trei săptămâni că i-a scos proteza fixată de ortopezi, colaborează cu unitatea medicală de cinci ani, în baza unui contract de prestări servicii pe perioadă determinată, până la organizarea unui nou concurs.

Care sunt persoanele cu cel mai mare risc de adormire la volan

Care sunt persoanele cu cel mai mare risc de adormire la volan

Circa 20% dintre accidentele rutiere sunt produse pe fondul somnolenţei şi al adormirii la volan. Grav este că multe persoane nu se ştiu cu afecţiuni ale somnului, dar ca simptome se numără starea de oboseală generală, cronică, deşi abia s-au trezit. Studiile au arătat că există anumite persoane mult mai predispuse să adoarmă la volan.

Anexarea Crimeei a aruncat în aer toate normele care ancorau ordinea europeană de după Războiul Rece. Moscova forţează o nouă arhitectură de securitate care să impună de facto „finlandizarea“ Estului rămas în afara NATO şi a UE. Experta ruso-americană Lilia Shevtsova a discutat cu FPR despre „rinocerizarea” Rusiei sub Putin.

acum 2 luni · comentarii (49)

Am trăit să o vedem şi pe asta! Timp de aproape o jumătate de secol, România era o prezenţă redutabilă în competiţiile internaţionale de gimnastică. Mai exact, este vorba de 48 de ani, adică din 1968, de la Jocurile Olimpice de la Mexico City. Anul acesta, la Rio, din păcate nu vom mai auzi comentatorii admirând performanţa „fetelor noastre de aur”.

acum 2 luni · comentarii (2)

Cititor împătimit şi neapărat al prozei, nu pot să nu recunosc faptul că şi pentru mine cea de-a doua jumătate a veacului XX – şi încă şi azi - a fost dominată de descoperirea şi victoria realismului magic marquezian, opera întreagă a scriitorului sud-american impunând şi făcând să strălucească din nou arta povestirii, arta de a povesti viaţa.

acum 2 luni · comentarii (0)

De câte ori am trecut pe drumul dinspre Braşov şi Feldioara, am simţit cum ochii îmi fug hipnotic după o mogâldeaţă rotundă, un bust de divă tolănită pe spate şi văzută din profil. De fapt, e vorba de cel mai înalt vârf din Perşani care, fiindcă arată ca un deal mare şi izolat (definiţia din DEX pentru cuvântul „măgură“) şi pentru că şade deasupra oraşului Codlea, a primit numele de Măgura Codlei.

acum 2 luni · comentarii (0)

Pe tema refugiaţilor, Europa are iluzia că şi-a pus, eficient, un garou. În acest moment, Turcia nu face altceva decît să-şi forţeze propria intrare în paradisul „dobitoacelor de neam mare“, fiind misionată să le ţină în limburile ei pe nefericitele „potăi”, aspirante la tărîmul făgăduinţei. Destul de încolţiţi, leii se învîrt, panicaţi, în cuşca lor aurită. O fabulă despre Europa „morală“.

acum 2 luni · comentarii (26)

22 aprilie 1909 este considerată ca fiind data la care s-au descoperit gazele naturale în România. În fapt, este data la care în urmă cu 107 ani, s-a produs o puternică erupţie de gaz, în timpul forajelor pentru descoperirea sărurilor de potasiu, care a anulat ipoteza că în scoarţa terestră există doar acumulări mici, neînsemnate de gaze şi care nu merită să fie exploatate.

acum 2 luni · comentarii (1)

Sub masca realizării unui preţ scăzut pentru populaţie, unii furnizori – folosindu-se de modul în care se stabileşte preţul reglementat al gazelor în România, cu ajutorul firmelor „căpuşă” a căror acţionari sunt tot furnizorii – îşi externalizează profituri importante realizate pe pe spatele populaţiei şi în detrimentul statului.

acum 3 luni · comentarii (7)

Taximetristul e nervos de dimineaţă. „Pe unde să vă duc, doamnă, că e blocat tot oraşul! Merg jumate de Iaşi ca să duc clienţii unde-mi cer, ei ţipă la mine că vreau să-i fur şi că o iau special pe traseele mai lungi. Am crezut că scăpăm de pelerini măcar de azi, că s-a terminat cu Sfânta, dar au rămas tot aici. Au lăsat ăştia moaştele şi astă-noapte afară, ca să mai facă nişte bani. Pai, ce, le strică încă vreo cinci mii de euro?”.

acum 9 luni · comentarii (78)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 1 an · comentarii (19)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 1 an · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 1 an · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 2 ani · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 2 ani · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 3 ani · comentarii (92)
Postari Recente