Zece diferenţe între graţierea din timpul lui Năstase şi graţierea propusă de PSD din timpul lui Dragnea. Conform legii de acum 15 ani, Dragnea nu ar fi fost graţiat 2

Precedentul act normativ din România privind graţierea colectivă a unor pedepse a fost adoptat în 2002, prin deciziile comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Cel care şi-a pus semnătura pe actul normativ, din partea Camerei, a fost actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu. Cu toate acestea, legea a fost modificată urmare a unei decizii de neconstituţionalitate a Curţii.

Zece diferenţe între graţierea din timpul lui Năstase şi graţierea propusă de PSD din timpul lui Dragnea. Conform legii de acum 15 ani, Dragnea nu ar fi fost graţiat Vezi comentarii 2

Scandalul schismaticilor continuă în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: discuţii civilizate, completate de ameninţări

Scandalul schismaticilor continuă în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: discuţii civilizate, completate de ameninţări

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) şi-a exprimat săptămâna trecută ultimele gânduri în legătură cu situaţia credincioşilor din teritoriu care sunt nemulţumiţi de deciziile Sinodului din Creta săptămâna trecută. În cadrul unui Sinod mitropolitan organizat la Iaşi pe 17 ianuarie, sub preşedinţia ÎPS Teofan, mitropolitul MMB, s-a reanalizat situaţia credincioşilor şi clericilor din Moldova care contestă întâlnirea religioasă din Grecia.

Jocurile care ne-au făcut copilăria mai frumoasă: şotron, măgăruş sau lapte gros

Jocurile care ne-au făcut copilăria mai frumoasă: şotron, măgăruş sau lapte gros

Indiferent că vorbim de mediul urban sau rural, în urmă cu 15-20 de ani copiii reuşeau mereu să se distreze participând la numeroase jocuri de socializare, competitive şi interesante. Deşi foarte antrenante, aceste jocuri au fost înlocuite în ultimii ani cu alte activităţi, majoritatea virtuale. „Adevărul” vă prezintă o selecţie a celor mai interesante jocuri ale copilăriei, care astăzi sunt tot mai puţin jucate de copii în timpul liber.

Anul 2015 a fost nefast pentru Europa. A început cu atacurile teroriste de la Paris la redacţia Charlie Hebdo şi s-a încheiat cu alte atacuri în acelaşi oraş. Între aceste două sângeroase evenimente, criza financiară din Grecia a atins apogeul, iar criza refugiaţilor a apărut fără a putea fi soluţionată pe termen lung.

luna trecuta · comentarii (27)

Graba cu care preşedintele Klaus Iohannis a convocat la consultări partidele politice presupuse a avea reprezentanţi în viitorul Parlament al României, chiar înainte de finalizarea procesului electoral şi într-un gest ce poate fi foarte uşor catalogat drept unul ce forţează limita şi spiritul Constituţiei este decodată în chip şi fel de comentatorii politici de la Bucureşti.

luna trecuta · comentarii (20)

La 12 ani de la momentul aderării României în Uniunea Europeană, ţara noastră va da în faţa întregii lumi cel mai important examen pe care îl poate da o naţiune. Este examenul maturităţii, este marea ocazie în care trebuie să dăm dovada civilizaţiei şi să ne ridicăm peste bălăcărelile noastre de zi cu zi.

luna trecuta · comentarii (12)

Am mai văzut filmul acesta. În 2008, când acelaşi Tăriceanu a mărit  pensiile şi salariile bugetarilor. Le-a duduit până au pocnit. Fără curajul echipei Băsescu-Boc eram acum în situaţia Greciei. Fără resurse sănătoase şi serioase, fără sustenabilitate pe termen mediu şi lung, Tăriceanu a lăsat un deficit bugetar de 5,5% din PIB (după o creştere economică mare în perioada anterioară – de ex. 8,5 % în 2008).

luna trecuta · comentarii (120)

La fiecare sfârşit de an, apar câteva analize de risc care prezintă tendinţele pieţelor globale de putere sau le detaliază pe cele din sectoare specifice. Compania Control Risks a dat publicităţii un asemenea document care este pus de Richard Fenning, CEO al acestei companii, sub semnul „ubicuităţii riscului“.

luna trecuta · comentarii (16)

Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, preşedintele UNITER şi vicepreşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor Fără Privilegii, a povestit, într-un interviu publicat în cartea „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii” şi prezentat de „Weekend Adevărul”, lucruri inedite despre Revoluţia din 1989, dar şi despre evenimentele din iunie 1990, din Piaţa Universităţii.

luna trecuta · comentarii (123)

Am scris des în ultima vreme despre faptul că toată campania mediatică în jurul „Cuminţeniei Pământului”, felul în care a fost manipulată, iar imaginea lui Brâncuşi folosită pentru promovarea unor personaje altminteri „apolitice” şi foarte „civice”, au făcut un mare rău receptării artistului şi relaţiilor lui cu spaţiul public.

acum 2 luni · comentarii (11)

Taximetristul e nervos de dimineaţă. „Pe unde să vă duc, doamnă, că e blocat tot oraşul! Merg jumate de Iaşi ca să duc clienţii unde-mi cer, ei ţipă la mine că vreau să-i fur şi că o iau special pe traseele mai lungi. Am crezut că scăpăm de pelerini măcar de azi, că s-a terminat cu Sfânta, dar au rămas tot aici. Au lăsat ăştia moaştele şi astă-noapte afară, ca să mai facă nişte bani. Pai, ce, le strică încă vreo cinci mii de euro?”.

acum 1 an · comentarii (78)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 2 ani · comentarii (19)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 2 ani · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 2 ani · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 2 ani · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 3 ani · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 3 ani · comentarii (92)
Postari Recente