Cum a pierdut PSD judeţul Iaşi. Avansul de 0,67% al ACL a fost decis în trei comune cu primari traseişti, racolaţi la limită, la insistenţele lui Liviu Dragnea

Cum a pierdut PSD judeţul Iaşi. Avansul de 0,67% al ACL a fost decis în trei comune cu primari traseişti, racolaţi la limită, la insistenţele lui Liviu Dragnea

Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale, a reuşit să se impună şi în judeţul Iaşi, o victorie a dreptei considerată istorică de către analişti, prima după 1989. ACL a reuşit să se impună la limită, cu 50,67%, deşi Liviu Dragnea a pregătit minuţios strategia în fieful PSD din Moldova.

Ieri aţi trecut cum laudæ examenul consacrării voastre civice, oferindu-ne tuturor lecţia de neuitat a forţei dreptului la vot. Vi l-aţi exercitat cu impact colosal, incontestabil, decisiv. Şi aţi făcut istorie de două ori, nu o dată: aţi ieşit să votaţi masiv, ca nimeni de vârsta voastră până la voi; şi aţi votat tranşant, cu precizie de laser. RESPECT!

acum 7 zile · comentarii (1)

Ironia sorţii sau Nu, dar tot un neamţ va avea sarcina, deloc uşoară, dar în nici un caz dificilă, de a Reunifica cele două Românii. Acum 25 de ani germanii se regăseau într-un singur stat, acum măsura reparatorie asupra României va fi realizată de un român, dar etnic neamţ, cum spunea chiar el, de mai bine de jumătate de mileniu pe acest pământ.

acum 7 zile · comentarii (0)

Românii au votat împotriva lui Victor Ponta şi a PSD-ului în 16 Noiembrie 2014. Nu Klaus Johannis a câştigat alegerile, ci românii l-au ales pe Klaus Johannis pentru că a devenit simbolul speranţelor românilor pentru reformarea României. Singura şansă pentru ca România să se schimbe este reformarea clasei politice. Este imperios necesară organizarea alegerilor parlamentare anticipate pentru confirmarea votului românilor pentru schimbare.

acum 7 zile · comentarii (5)

Veţi reuşi unde toţi predecesorii dumneavoatră de după 1989 au eşuat lamentabil. Veţi schimba paradigma Educaţiei în România. Aveţi la dispoziţie un mandat excepţional, dat de şansa colosală ca dumneavoastră să prezentaţi raportul României la întâlnirea cu istoria, pe 1 Decembrie 2018. Generaţia Marii Uniri vă priveşte şi vă judecă. Eu sunt câinele de pază.

acum 6 zile · comentarii (0)

La ora când apare această postare, s-au  inchis urnele pentru românii din München, care de alaltaieri stăteau la coadă, cu periuṭele de dinṭi în mână (că nu se ṣtie cât de lungă poate fi aṣteptarea), pentru a reuṣi să-ṣi exercite dreptul la vot, în turul al II-lea al alegerilor prezidenṭiale din 2014. Dar cozile au continuat la Paris, la Londra si în Spania pina la inchiderea urnelor, in unele locuri insotite si de gaze lacrimogene.

acum 7 zile · comentarii (1)

Când prin intermediul Documentului Interim Report Alleged Assassinaton Plots Involving Foreign Liders , întocmit şi publicat în 1975, de Comitetul Church de investigare a activităţilor ilegale ale CIA, s-au dezvăluit tentativele de asasinat puse la cale de Agenţie în timpul Războiului Rece, n-a fost prea greu de remarcat preferinţa  preferinţa pentru otrăvire, în dauna împuşcării.

acum 7 zile · comentarii (0)

Românii de pretutindeni îşi vor ţara înapoi. În Leeds, UK, sute de români din Sheffield, Lincoln, York, Bradford, Huddersfield şi alte oraşe şi orăşele, stau azi la coadă – „că doar aşa e învăţat românul, să stea la coadă”, spune unul dintre ei – pentru a-şi putea exercita dreptul la vot.

acum 7 zile · comentarii (3)

Vă mulţumesc pentru şansa pe care mi-aţi oferit-o astăzi. Mi-a sunat ceasul la 6 dimineaţa, fapt care m-a făcut să mă simt mai harnică decât toţi vecinii mei, cu excepţia familiei de la apartamentul 1. Sunt români şi ei, domnule ministru, şi nu puteau nici ei să doarmă de bucuria de a putea, după 25 de ani, să stea la o coadă înainte de răsăritul soarelui.

acum 7 zile · comentarii (10)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 20 zile · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 5 luni · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 1 an · comentarii (92)
Postari Recente