Păruială între fete la un colegiu de prestigiu din Iaşi, după ce o elevă a venit cu un cuţit la ore. „Nu ştiu ce se întâmpla dacă nu aveam agent de protecţie”

Păruială între fete la un colegiu de prestigiu din Iaşi, după ce o elevă a venit cu un cuţit la ore. „Nu ştiu ce se întâmpla dacă nu aveam agent de protecţie”

Incident grav petrecut într-un colegiu de prestigiu din judeţul Iaşi. O elevă a intrat în incinta uităţii de învăţământ cu un cuţit de bucătărie şi şi-a ameninţat o colegă că o răneşte. Conducerea şcolii i-a scăzut drastic nota la purtare elevei agresoare şi a anunţat autorităţile.

Profesor bătut de un elev la Iaşi pentru amuzamentul colegilor. Directorul şcolii: „Este un incident ca oricare altul“

Profesor bătut de un elev la Iaşi pentru amuzamentul colegilor. Directorul şcolii: „Este un incident ca oricare altul“

Conducerea unei şcoli din Iaşi încearcă să minimalizeze un incident violent petrecut într-o recreaţie. Cu toate că un elev de clasa a VII-a a lovit un profesor de franceză, directoarea şcolii spune că a fost un incident involuntar şi că şcolarul doar ar fi atins cadrul didactic. În ciuda acestui fapt, conducerea şcolii intenţionează, totuşi, să-i scadă nota la purtare elevului agresor.

Secretele prorectorului Condurache de la Politehnica din Iaşi, formatorul de jurnalişti: din comunism în capitalism

Secretele prorectorului Condurache de la Politehnica din Iaşi, formatorul de jurnalişti: din comunism în capitalism

O firmă fondată de profesorul de jurnalism Daniel Condurache, considerat mentorul mai multor generaţii de ziarişti din România, a câştigat, prin încredinţare directă, un contract cu Politehnica din Iaşi, universitate unde acesta este prorector. Condurache s-a implicat, de-a lungul anilor, în mai multe firme care au eşuat, într-una dintre acestea fiind asociat alături de o companie controlată de Sorin Ovidiu Vîntu.

Prima metaforă, cu „Câinele şi tăierea cozii lui”, ne vorbeşte despre două strategii ale mersului nostru înainte, una radicală, alta graduală. Strategiile fiind concurenţiale, putem descoperi, după câtăva vreme, că de fapt stăm pe loc, ne învârtim într-un cerc vicios, dacă nu chiar dăm înapoi, ca racul.

acum 27 zile · comentarii (25)

Cine vizitează Berlinul are posibilitatea, între multe alte atracţii muzeale, de a vizita şi un inedit Muzeu al RDG (DDR Museum, în germană). Amplasat pe malul râului Spree, chiar unde începe Insula Muzeelor, Muzeul (fostei) Republici Democrate Germane poate fi un model pentru ce ar trebui să fie, eventual, un Muzeu al Comunismului la noi.

acum 28 zile · comentarii (7)

Rar a început un an mai îngrijorător decât 2016. Pieţele globale sunt în panică, în urma căderii masive a bursei şi a incertitudinilor mai largi privind evoluţia economiei Chinei. Preţul barilului de petrol a căzut la 32 de dolari, cădere amplificată de riscul de escaladare a tensiunii celor doi actori centrali ai OPEC şi ai războiului sectar între suniţi şi şiiţi: Arabia Saudită şi Iran.

acum 28 zile · comentarii (6)

22 de organizaţii non-guvernamentale au transmis ieri, 7 ianuarie 2016, o scrisoare în atenţia Preşedintelui Klaus Iohannis, Ministrului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic şi a senatorilor pe tema proiectului de Lege pentru modificarea Codului Rutier (modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice).

acum 28 zile · comentarii (5)

De ce au devenit unii lideri europeni virulent antiamericani, acum, cînd se resimt pregnant efectele retragerii Americii din lume? De ce îşi manifestă antiamericanismul tocmai cînd Europa e prinsă în cleştele putinismului şi islamismului? Ce consecinţe poate avea concubinajul cu liderii autoritari din vecinătate asupra coeziunii europene, deja şubrede? Care va fi impactul asupra credibilităţii UE, nu doar în lume, ci în faţa propriilor cetăţeni?

acum 29 zile · comentarii (71)

Deţinătoare a două săli de dimensiuni mari, Opera Maghiară de Stat îşi permite un repertoriu deosebit de variat, la sediul istoric şi la Teatrul Erkel. Primul auditorium, o superbă construcţie neo-renascentistă inaugurată în 1884 are 1300 de locuri, iar cel de-al doilea, modern, inaugurat în 1911 şi dăruit în 1951 Operei Maghiare de Stat, are puţin peste 1800 de locuri.

acum 29 zile · comentarii (0)

Mihnea Blidariu este un muzician român, chitarist şi vocalist al formaţiei de rock Luna Amară. Este autorul unui roman şi a două volume de poezie, a scris pentru mai multe publicaţii şi este un membru important al societăţii civile din Cluj-Napoca, recunoscut în special pentru implicarea în campania Salvaţi Roşia Montană şi pentru acţiunile organizate de Tinerii Mânioşi

acum 29 zile · comentarii (3)

Nu îi auziţi. Nu au voce personală, transmit mesaje. Nu vor să schimbe nimic. Uneori, devin plângăcioşi în faţa camerelor, în congrese, pun la cale proiecte politice pe cont propriu. Nu pentru că s-ar fi săturat de dictatura seniorilor din partide, ci pentru că nu au primit osul de ros la care au visat pe vremea când lipeau afişe. Tinerii politicieni au fost şi sunt spălători de cadavre politice, câinii de pază ai sistemului politic corupt.

acum 29 zile · comentarii (23)

Taximetristul e nervos de dimineaţă. „Pe unde să vă duc, doamnă, că e blocat tot oraşul! Merg jumate de Iaşi ca să duc clienţii unde-mi cer, ei ţipă la mine că vreau să-i fur şi că o iau special pe traseele mai lungi. Am crezut că scăpăm de pelerini măcar de azi, că s-a terminat cu Sfânta, dar au rămas tot aici. Au lăsat ăştia moaştele şi astă-noapte afară, ca să mai facă nişte bani. Pai, ce, le strică încă vreo cinci mii de euro?”.

acum 4 luni · comentarii (78)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 9 luni · comentarii (19)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 9 luni · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 9 luni · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 1 an · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 2 ani · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 2 ani · comentarii (92)
Postari Recente