Cazul „Larisa”: ucigaş şi violator, iertat de două ori de lege. Criminalul ia viaţa de la capăt după nici nouă ani de pedeapsă. Mama copilei: „Îmi e teamă!”

Cazul „Larisa”: ucigaş şi violator, iertat de două ori de lege. Criminalul ia viaţa de la capăt după nici nouă ani de pedeapsă. Mama copilei: „Îmi e teamă!”

Autorul uneia dintre cele mai zguduitoare crime din România, Robert Ciobanu, se află, de aproape două luni, în libertate, fiind eliberat după doar nouă din cei 20 de ani de închisoare, primiţi iniţial. Mama Larisei Chelaru, fetiţa violată şi, apoi, ucisă cu bestialitate, consideră decizia injustă şi se teme încă de cel care i-a ucis fiica

DNA a pornit jihadul împotriva înscrierilor ilegale de la UMF Iaşi: zeci de dosare, luate la verificat. Consilierul Ministrului Educaţiei, pomenit în dosar

DNA a pornit jihadul împotriva înscrierilor ilegale de la UMF Iaşi: zeci de dosare, luate la verificat. Consilierul Ministrului Educaţiei, pomenit în dosar

Dosarele de înscriere a 45 de elevi străini de la UMF Iaşi au fost solicitate de procurorii DNA urmând a se verifica dacă au fost respectate procedurile legale. Decanul Facultăţii de Medicină Generală şi un medic de la UMF au fost puşi deja sub acuzare pentru luare de mită, respectiv trafic de influenţă. Numele consilierului ministrului Mihnea Costoiu este pomenit în dosar.

Un iordanian condamnat în Iaşi la 15 ani de închisoare pentru că a furat 1 milion de dolari a scăpat fără o zi de puşcărie

Un iordanian condamnat în Iaşi la 15 ani de închisoare pentru că a furat 1 milion de dolari a scăpat fără o zi de puşcărie

Judecătorii ieşeni au declarat prescris un mandat de executare a unei pedepse de 15 ani, emis pe numele unui cetăţean arab. Acesta a fost condamnat la 15 ani de închisoare în urmă cu 15 ani însă a fugit din ţară înainte de a fi încarcerat. Bărbatul, alături de fratele său, a înşelat două firme de aproximativ un milion de dolari.

Urmaşa lui Astărăstoae la şefia UMF Iaşi este acuzată că a primit mită o tavă de argint, prin poştă, la sediul universităţii. Colegii săi consideră acuzaţiile ridicole

Urmaşa lui Astărăstoae la şefia UMF Iaşi este acuzată că a primit mită o tavă de argint, prin poştă, la sediul universităţii. Colegii săi consideră acuzaţiile ridicole

Un nou dosar penal instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi zguduie Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Gr. T. Popa” din Iaşi. După ce rectorul şi alte persoane din cadrul unităţii de învăţământ superior au fost deja trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, procurorii ieşeni au anunţat că au început urmărirea penală împotriva decanului Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF.

FOTO Un interlop din Iaşi a săpat un mormânt în curtea unui senator după care l-a ameninţat că îl va ucide. Detaliile unui caz fără precedent în România

FOTO Un interlop din Iaşi a săpat un mormânt în curtea unui senator după care l-a ameninţat că îl va ucide. Detaliile unui caz fără precedent în România

Membrii clanului interlop Tănase de la Iaşi au săpat un mormânt în curtea vilei în care locuieşte senatorul Ionel Agrigoroaei, ameninţându-l pe acesta cu moartea. Demnitarul a cerut vicepremierului Gabriel Oprea protecţie specială, spunând că viaţa îi este pusă în pericol. Serviciile speciale, Poliţia şi DIICOT au fost informate despre acest caz fără precedent. “Adevărul” vă prezintă lista ameninţărilor primite de senatorul ieşean.

După o perioadă de absenţă, interval în care a urmat o serie de cursuri de perfecţionare la centrală, trimisul Sultanului a revenit la post. Nu numai că a urmărit procesul electoral din ţara noastră, dar s-a şi implicat în susţinerea unuia dintre candidaţi, urmând indicaţiile primite pe cale ierarhică. În final, a elaborat un raport.

acum 6 zile · comentarii (17)

O alianţă a partidelor pro-europene cu Vladimir Voronin pare o rezolvare comodă a problemelor politice care se anunţă după alegerile parlamentare din 30 noiembrie de la Chişinău. Sondajele de opinie creditează comuniştii din Republica Moldova cu un număr suficient de mandate pentru a asigura o guvernare fără probleme în parlament.

acum 3 zile · comentarii (1)

În urma înfrângerii lui Victor Ponta, PSD mai poate spera să câştige preşedinţia României în 2019. Înseamnă 15 ani consecutivi, fără ca PSD să aibă funcţia de şef al statului. Ţinând cont, că preşedintele în funcţie are, de obicei,  şanse mari să-şi recâştige mandatul, înseamnă că perspectiva ca un candidat al PSD să ajungă la Cotroceni se prelungeşte semnificativ.

acum 4 zile · comentarii (19)

100 de minute, în dialog cu militari de azi şi camarazi de ieri constituie cadrul consemnării   unor confesiuni inedite, în cazul profesioniştilor activi - premiaţi de aliaţii italieni -, dar şi a unor concluzii de referinţă, la finalul discuţiilor nonconformiste purtate cu seniori cu experienţe anterioare relevante, în posturi cheie din armată, cu nimic mai puţin interesanţi decât rezerviştii invitaţi la posturi TV, de peste Ocean.

acum 4 zile · comentarii (1)

Ştiţi bine, şi Hitler a fost ales democratic! Nu, nu-l asociez pe primarul Cherecheş cu Hitler, nu ar fi cinstit faţă de istorie şi nici nu cred că primarul din Baia Mare a ajuns în acea fază, de rang diabolic, însă ar trebui să ne îngrijoreze modul în care acesta nu pierde nici o ocazie prin care să mai pună o “cărămidă” la popularizarea unui gândiri viciate de rasism şi xenofobie.

acum 4 zile · comentarii (73)

A trecut mai mult de o jumătate de secol de la descoperirea structurii ADN-ului [1] şi mai mult de un deceniu de la secvenţierea primului genom uman [2]. Se vorbea atunci despre medicina personalizată a viitorului, în care fiecare pacient va beneficia de un tratament propriu, în directă legătură cu bagajul genetic pe care acesta îl poartă.

acum 4 zile · comentarii (0)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 4 zile · comentarii (4)

Bugetul pentru 2015 este o temă discutată aprins din motive serioase. Unul central este că, dacă nu s-ar opera modificări în structura chetuielilor şi/sau nu s-ar încasa mai mult la venituri, ar avea loc o inversare a tendinţei de scădere a deficitului bugetului public consolidat aşa cum a început din anul 2010 (în 2009 deficitul structural fiind de cca 9% din PIB).

acum 4 zile · comentarii (5)

Într-un atom există şi protoni, şi electroni. Similar, într-o societate democratică există şi viziuni de dreapta, şi de stânga. Totodată, dacă în fizică extremele se atrag, atunci în politică ele trebuie respinse. Orice deviere de la aceste legităţi înseamnă anormalitate. Or, extremismul nu este doar anormal, ci şi pernicios, pentru că presupune instigarea la violenţă şi impunerea unor anumite convingeri.

acum 4 zile · comentarii (3)

Alegerile parlamentare de la Chişinău au loc sub spectrul fricii. Am asistat la o campanie electorală întinsă pe mai bine de două luni de zile – oficial şi neoficial – o perioadă extrem de lungă, însă a fost o campanie lipsită de orice fel de elemente spectaculoase, spre deosebire de zbuciumata campanie pentru prezidenţiale din România.

acum 4 zile · comentarii (4)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 24 zile · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 5 luni · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 1 an · comentarii (92)
Postari Recente