UPDATE Şefa Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi şi soţul ei, reţinuţi pentru luare de mită. Şpaga venea în carnetele de note, de la studenţii la UMF 8

Medicul Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi şi profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, a fost reţinut pentru 24 de ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un dosar de corupţie. Alături de ea a mai fost reţinut şi soţul ei, profesorul Gheorghe Dorobăţ. Ambii vor fi duţi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE Şefa Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi şi soţul ei, reţinuţi pentru luare de mită. Şpaga venea în carnetele de note, de la studenţii la UMF Vezi comentarii 8

Dacă ar mai fi trăit astăzi şi ar mai fi fost şi preşedinte al RSR, Ceauşescu ar fi fost sărbătorit cu mare fast, la împlinirea frumoasei vârste de 97 de ani. Din fericire, data de 26 ianuarie nu mai este o sărbătoare decât pentru nostalgici, care vor merge la mormântul dictatorului pentru a se plânge de pierderea luptei cu decadentul capitalism. Noi putem să ne amintim câte ceva despre momentul în care am auzit de dispariţia sa.

acum 6 zile · comentarii (5)

Poate că, dacă nu l-aş fi cunoscut pe Nicolae Manolescu în tinereţe, nici eu, nici mulţi dintre colegii mei de generaţie poetică, nu aş fi ajuns unde sunt şi n-aş fi cunoscut deliciile poeziei, culturii şi ale spiritului critic. Tânărul lector de la Litere era celebru. Studentele, îndrăgostite, studenţii, fascinaţi.

acum 6 zile · comentarii (32)

Pe 24 ianuarie a fost aniversarea a 50 de ani de la moartea lui Winston Churchill. Este necesar să ne amintim cine a fost Churchill şi este necesar să învăţăm ce putem învăţa din istoriile lui. Motivul este simplu: Viaţa lui Churchill şi scrierile lui Churchill sunt cele mai importante fapte politice care descriu criza ultimului secol, care nu numai că nu s-a terminat, dar a ajuns din nou să facă mii şi mii de victime.

acum 6 zile · comentarii (9)

Instituţia criticii a suferit transformări monstruoase în ultimii ani. Să critici pe cineva este deja similar unei execuţii publice. Cel care critică este mâna înarmată a unui grup nemilos de adepţi ai ştergerii din istorie şi de pe faţa pământului a celui care a greşit. Dacă am fi încă în Egiptul antic, numele celui criticat ar fi scrijelit de pe pereţii templelor şi condamnat la uitarea veşnică.

acum 6 zile · comentarii (37)

În Republica Moldova, pentru a treia oară de la răsturnarea regimului Voronin în 2009, au avut loc negocieri intense şi de durată între partidele politice pentru conturarea unei majorităţi guvernamentale. Durata nu trebuie însă exagerată: peste 7 săptămâni de discuţii reprezintă o medie cu adevărat europeană (dacă ne raportăm la cazul extrem al Belgiei, unde negocierile finalizate în 2011 au durat 459 de zile).

acum 7 zile · comentarii (4)

La nivelul clienţilor, lipsa cunoştinţelor specific unei piete concurentiale de gaze naturale, dar şi dezinteresul instituţiilor faţă de clienţi, îi face pe aceştia să le fie frică să acţioneze. Cei care totuşi au îndrăznit să o facă, au avut de înfruntat obstacole importante. Redăm în continuare o astfel de experienţă.

acum 7 zile · comentarii (0)

Unirea din 1859 conţine multe elemente determinante mai puţin cunoscute publicului. Pentru a nu permite conservatorilor blocarea unui vot favorabil, agitatori liberali au strâs în locul de desfăşurare al Adunării decidente peste 30 000 de români, cum scria un ziar unguresc al vremii, cu pistoale, cuţite şi furci.

acum 8 zile · comentarii (0)

Pentru astăzi la ora 13.00, în PMAN din Chişinău, au fost anunţate proteste anticomuniste, proteste împotriva alegerii politicienilor fals pretinşi a fi europeni de a face un guvern minoritar, dar prin susţinerea acestuia de către comunişti. Vorbim în realitate de o înţelegere pentru infestarea administraţiei statului cu oamenii Moscovei, un mijloc uşor pentru a bloca sau tergiversa traseul european.

acum 7 zile · comentarii (12)

În perioada 23-25 ianuarie 2015 are loc la Bucureşti Reuniunea jurnaliştilor din România şi din Republica Moldova. Evenimentul este la prima ediţie şi organizat de către P.U. Acţiunea 2012 şi Alianţa Internaţională a Jurnaliştilor Români. Oameni de presă de pe cele două maluri ale Prutului s-au întâlnit la Bucureşti pentru a discuta probleme de actualitate românească şi internaţională dar să şi discute rolul presei în societate.

acum 8 zile · comentarii (1)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 3 luni · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 7 luni · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 1 an · comentarii (92)
Postari Recente