Mărturii din maternitatea groazei: "În loc să mă dea cu un pic de iod, a aruncat o găletuşă. Mi-a ars toată zona inghinală"

Mărturii din maternitatea groazei:

Un caz de neglijenţă medicală crasă reclamat la Maternitatea „Elena Doamna“ din Iaşi a şocat opinia publică din România la sfârşitul săptămânii trecute, după ce o gravidă în luna a IX-a reclamat că a fost abandonată în spital de medici, iar bebeluşul s-a născut mort. Istoria recentă arată şi că incompentenţa este normalitate în a doua cea mai mare maternitate din Moldova.

Neglijenţă la o maternitate din Iaşi: bebeluş mort şi mamă lăsată în agonie. Toţi medicii şi asistentele de gardă au fugit o noapte din spital

Neglijenţă la o maternitate din Iaşi: bebeluş mort şi mamă lăsată în agonie. Toţi medicii şi asistentele de gardă au fugit o noapte din spital

Un caz de o gravitate fără precedent, anchetat atât de Poliţie, cât şi de autorităţile medicale, s-a petrecut la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi. O tânără în luna a 9-a, internată în spital, şi-a pierdut bebeluşul pentru că tot personalul medical plecase acasă peste noapte, iar medicii de gardă şi cel curant n-au răspuns apelurilor telefonice.

În 2010, am încercat să îmi conving colegii parlamentari că manualele şcolare au nevoie de un cadru legal, bine definit, predictibil şi nu stabilit prin ordin de ministru. Am depus o lege, care a fost tergiversată vreo doi ani în Parlament, după discuţii prin comisiile ambelor Camere, unde a întrunit unanimitate, nu însă şi la vot. Păstrarea manualelor şcolare la pixul ministrului este prima piedică în rezolvarea acestei spinoase probleme.

acum 3 zile · comentarii (9)

După ce tema „spionul“ a acoperit frământările reale ale românilor era cât pe-aici să ne bucurăm că – odată cu începerea anului şcolar – o temă serioasă va fi abordată de către cei aflaţi în cursa pentru Cotroceni. Doar că, pe rând, politicienii s-au prăbuşit cât sunt de mari în careul şcolii de nu mai ştii cum să-i ridici dintre copii.

acum 3 zile · comentarii (20)

StartupBootcamp este un altfel de program de accelerare pentru startup-uri, în principal datorită structurii sale specializate pe diferite industrii. Programul a debutat în anul 2010 si astăzi operează la nivel global prin cele 8 programe dezvoltate în 7 oraşe diferite: Amsterdam, Berlin, Copenhaga, Eindhoven, Israel, Istanbul şi Londra.

acum 2 zile · comentarii (0)

E un mijloc de septembrie frumos în Marea Britanie, colorat, încă verde, încă tăcut. Asta până când porneşti radioul, aprinzi televizorul, deschizi un ziar sau contul de Twitter plin cu hastag-uri cu #Yes sau #BetterTogether. Toamna lui 2014 e o toamnă scoţiană. Despre Scoţia şi ideile ei.

acum 2 zile · comentarii (16)

În primul rând, vă propun să cădem de acord asupra unui aspect prea puţin conştientizat, dar cât se poate de relevant. Avem o organizaţie teroristă numită la un moment dat ISIL – Istamic State of Irak and Levant (Levant cu referire la spaţiul care ar putea fi azi tradus geografic ca Siria cea Mare). Levant în limba arabă este tradus al-Sham şi de aici următorul acronim mai des folosit: ISIS – Islamic State of Irak and al-Sham.

acum 2 zile · comentarii (12)

Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

acum 2 zile · comentarii (6)

Grupul de strategie Aspen, un grup apartinic de experţi în politici externe, coprezidat de Brent Scowcroft, fost consilier pe probleme de securitate naţională al SUA, şi de mine, s-a confruntat de curînd cu problema modului în care trebuie reacţionat la intervenţia Rusiei din Ucraina. NATO se confruntă acum cu aceeaşi problemă.

acum 2 zile · comentarii (4)

Poate cineva va vrea să înveţe ceva din comportamentul ce merită elogiat al actualului comisar european Dacian Cioloş. Am vorbit în numeroase rânduri despre excepţionala sa prestaţie profesională, încununată de ceea ce este acum una dintre cele mai importante politici europene, noua Politică Agricolă Comună cu care, deja, şi-a înscris numele în istoria de succes a Uniunii Europene.

acum 2 zile · comentarii (1)

A doua Mare Unire a tuturor Romanilor – tinta strategica a Proiectului de Tara propus de Victor Ponta inseamna nu numai un exemplu de cultura politica – iesirea din logica adversitatii dar si o punte aruncata dinspre prezent spre viitor. Cred că trebuie să avem o atitudine corectă faţă de cei care vin după noi.

acum 3 zile · comentarii (3)

Dincolo de implicaţiile juridice, descinderile la foc automat din această săptămână la Siveco ar putea avea ca efect distrugerea pieţei de IT autohtone. Siveco România a jucat pe mize mari, atât în ţară, cât şi în străinătate, provocând uimirea, consternarea şi, desigur, nemulţumirea multora. Dar când mascaţii vin peste tocilari, ce mai rămâne în urmă?

acum 3 zile · comentarii (50)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 3 luni · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 11 luni · comentarii (92)
Postari Recente