Stăpânii politici ai Iaşiului. Ascensiunea şi apogeul lui Gheorghe Nichita şi Relu Fenechiu, baronii care au controlat judeţul transpartinic în ultimii 10 ani

Stăpânii politici ai Iaşiului. Ascensiunea şi apogeul lui Gheorghe Nichita şi Relu Fenechiu, baronii care au controlat judeţul transpartinic în ultimii 10 ani

Până la condamnarea lui Relu Fenechiu la închisoare, şeful PNL Iaşi şi Gheorghe Nichita, liderul PSD Iaşi, au format un tandem de succes în împărţirea transpartinică a banilor publici. Cei doi au ajuns stăpânii politici ai Iaşiului pornind de jos, din mahalele Dorohoiului şi din Dărmăneşti, un mic oraş din Bacău.

FOTO VIDEO Clanul mafiot din Iaşi care a terorizat Torino după regulile Cosa Nostra: jurământ de sânge, tatuaje unice pe corp, legea Omerta

FOTO VIDEO Clanul mafiot din Iaşi care a terorizat Torino după regulile Cosa Nostra: jurământ de sânge, tatuaje unice pe corp, legea Omerta

Cotidienele Corriere dela Sera şi La Repubblica au publicat detalii incredibile dintr-o anchetă instrumentată de autorităţile italiene împotriva unul clan de tip mafiot condus din puşcărie de un fost boxer din România. Potrivit mărturiilor anchetatorilor, gruparea mafiotă “Brigada”, care a dominat oraşul Torino timp de mai mulţi ani, ar fi colaborat cu clanul Corduneanu de la Iaşi.

Decizie definitivă: Liderul clanului Corduneanu, cercetat în stare de libertate în dosarul în care este acuzat de contrabandă cu arme

Decizie definitivă: Liderul clanului
Corduneanu, cercetat în stare de libertate în dosarul în care este acuzat de
contrabandă cu arme

Procurorii nu au obţinut arestarea celui mai temut interlop ieşean, Costel Corduneanu, reţinut pe 16 octombrie, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă cu arme. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia formulată de procurorii DIICOT Iaşi împotriva hotărârii Curţii de Apel Iaşi, prin care s-a dispus cercetarea în libertate a liderul clanului Corduneanu.

Vreau-nu vreau, eşti partenerul meu. Nu pot să nu te iau în serios. Vei înţelege însă că n-ar fi rezonabil să crezi că trebuie (şi sunt în stare) să răspund prompt sutelor de comentarii cu care mă onorezi de-atîta vreme. Ar însemna să nu fac decît asta cît e ziulica de mare; or, fie că mă crezi sau nu, am (încă) şi (multe) alte treburi.

acum 4 zile · comentarii (313)

Suntem în ultima săptămână dinaintea alegerilor prezidenţiale 2014 şi observăm lucruri stranii care ar putea să aibă drept efect îmbucurător descurajarea furtului la vot. Ritmul de lucru al DNA – care cere arestări de baroni locali şi parlamentari pe bandă - dar şi grăbirea procesului de justiţie în Dosarul Referendumul pot face ca alegerea preşedintelui să nu stea sub semnul fraudei.

acum 5 zile · comentarii (18)

Faţă de campania de aplicare a legii în România, cea electorală pentru alegerile prezidenţiale este un joc secund. Dacă în ultimile două campanii electorale similare în centru a fost discursul ce propunea combaterea corupţiei şi realizarea unei justiţii independente, în cea de anul acesta un singur candidat mai are discursul centrat pe acest mesaj, însă evenimentele menţin în spaţiul public tema relaţiei dintre justiţie şi politică.

acum 5 zile · comentarii (6)

Mâine intrăm în ultima săptămână de campanie electorală. Nu ştim ce torpile de campanie vor lansa candidaţii pe ultima sută de metri, dar bănuim că nu va fi linişte. Astăzi, în schimb, a fost o zi de campanie la fel de fadă ca restul zilelor.

acum 5 zile · comentarii (25)

Deunăzi, m-am contrazis puţin pe tema coeziunii unei comunităţi, la o dezbatere privind păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor. În viziunea unora, lipsa de coeziune se datorează progresului şi a  goanei după bunăstarea familiei şi a individului, dar încă mai consider că altruismul şi coeziunea unei comunităţi depinde mai ales de mentalităţi, educaţie, spirit civic.

acum 5 zile · comentarii (30)

Înainte de aceste alegeri prezidenţiale 2014 s-a aşezat un strat neîngrijit de zăpadă peste Bucureşti şi alte oraşe din ţară. Pe „pereţii“ de Facebook ai candidaţilor s-au aşezat însă poze cu Sfântul Dumitru, Simona Halep şi promisiuni.

acum 5 zile · comentarii (0)

În SUA, în anii când au loc alegeri pentru Congres , guvernul american nu adoptă niciodată o lege sau o hotărâre guvernamentală cu caracter electoral. Această cutumă este respectată cu sfinţenie  atât de Partidul Democrat  (considerat a fi liberal de stânga), cât şi de Partidul Republican (conservator de dreapta). Asemenea măsuri se iau, de obicei, cam la un an sau doi după încheierea scrutinului electoral.

acum 5 zile · comentarii (4)

Trei oameni pot construi o casă, pot forma o asociaţie, pot realiza un spectacol,  dar, în România, nu pot face un partid politic. Constituirea unui partid politic a devenit apanajul clasei de sus, a cetăţenilor cu resurse simbolice sau materiale, nu şi al celor obişnuiţi, care au în comun doar valori şi o idee despre societate. Chiar şi noile partide, cum sunt PP-DD sau Mişcarea Populară, s-au constituit de la vârf spre bază.

acum 5 zile · comentarii (5)

Simona Halep a reuşit mai mult decât dacă ar fi obţinut victoria finală la Turneul Campioanelor, a reuşit să-i redea ideii de competiţie demnitatea şi să rămână consecventă cu ea însăşi. Ar fi putut să o scoată pe Serena uşor din competiţie prin meciul anterior cu Ana Ivanovic, dar nu a vrut să trişeze. Astfel, ne-a demonstrat tuturor că onestitatea este mai valoroasă decât victoria şi că nu trofeul e important, ci felul în care ajungi la el.

acum 5 zile · comentarii (15)

Răstimpul rămas până la turul I va fi marcat de o vânătoare de gafe şi apoi de o vânătoare de vrăjitoare, în încercarea demonizării adversarului. Ultima săptămână de campanie va fi una de setare a aşteptărilor pentru rezultatul de duminica viitoare. Până acum, cu excepţia liniei legate de câştigarea alegerilor, niciun candidat nu a făcut vreo referire la o ţintă electorală precisă.

acum 5 zile · comentarii (5)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 4 luni · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 1 an · comentarii (92)
Postari Recente