Îmi vine greu să cred că Dan Voiculescu nu şi-a citit sentinţa din 26 septembrie anul trecut, prin care a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru spălare de bani în afacerea privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Sau dacă n-a citit-o, nu şi-o fi pus avocaţii s-o facă, pentru ca apoi să-i traducă şi lui, în limbaj nejuridic, ce scrie acolo.

acum 17 zile · comentarii (18)

Când Preşedintele Traian Băsescu a spus că şcoala românească scoate tâmpiţi n-am fost de acord. Îl contrazic medaliile, diplomele, proiectele şi olimpiadele câştigate de elevii români. Din păcate, noile modificări la Legea Educaţei (şi, prin ele, premierul) vor neapărat să îi dea dreptate preşedintelui.

acum 17 zile · comentarii (79)

Pe 19 iulie, în Bucureşti, va avea loc un marş dedicat pietonilor. Nu este un marş împotriva a ceva, cât este un marş pentru. Bucureştiul este, înainte de toate, oraşul persoanelor care îl locuiesc. Bucureştiul mai este oraşul oamenilor care aleg să fie turişti aici. Bucureştiul trebuie să fie un oraş pentru oameni, înainte de orice.

acum 17 zile · comentarii (4)

Numai liberal în România să nu fii în perioada asta! De fapt, de vreo patru ani încoace. Nu cred că există partid în cadrul căruia să existe mai multă agitaţie şi confuzie ideologică ca în PNL. Fix când luciul apei pare să se liniştească, se mai trezeşte câte unul să dea cu bâta - ba chiar cu ditamai bolovanul - în baltă.

acum 17 zile · comentarii (8)

În pofida reticenţelor franceze, relevate în dialogul dintre François Mitterrand şi Hans Dietrich Genscher, ministrul german al Afacerilor Externe, din 30 noiembrie 1989, privind unitatea germană („Dacă, dimpotrivă, unitatea germană se va face după cea a Europei va fi progresat, noi vă vom ajuta”), Kremlinul va oferi o mână de ajutor extrem de preţioasă în evoluţia relaţiilor Est-Vest.

acum 17 zile · comentarii (3)

Este de gândit văzând implicaţii ale crizei financiare internaţionale adânci din ultimii ani că este bine ca o ţară, o firmă, o gospodărie să trăiască cât mai puţin pe datorie. Ultimele două decenii sunt caracterizate de creşterea datoriilor publice şi private în numeroase ţări din lumea dezvoltată, o situaţie în mod dramatic accentuată de criză.

acum 17 zile · comentarii (0)

Acum două-trei zile mi-au căzut ochii pe o ştire de pe Yahoo: 11% dintre tinerii din vestul ţării optează pentru o carieră în teatru. Conform sondajului, teatrul este a treia meserie dorită după avocaţi şi programatori. Pe care piaţă a muncii îşi vor desfăşura aceşti oameni talentul şi creativitatea?

acum 17 zile · comentarii (0)

Business Days (BD), ediţia sa de Cluj, propune clujenilor şi nu numai o nouă publicaţie de afaceri. Revista Business Days editată în versiune de lux, oferă interviuri din mai toate domeniile de afaceri clujene. De remarcat însă, că în această ediţie cel puţin, sunt prezentaţi, în principal, partenerii şi susţinătorii evenimentului care se desfăşoară în aceste zile în Cluj.

acum 17 zile · comentarii (0)

România este un caz aparte de stat care investeşte imens în minorităţile aflate pe teritoriul său, dar i-a abandonat aproape cu totul pe românii aflaţi în comunităţile istorice. Într-un an, România a alocat mai puţin de 100.000 de euro pentru cei 300.000 de români din Serbia, dar a cheltuit 1 milion de euro pentru activităţile cultural ale celor 30.000 de etnici sârbi din România (în afară de învăţământ sau culte). Şi-a uitat statul român neamul?

acum 17 zile · comentarii (14)

Este foarte bună rata de promovare a examenului de Bac. Este foarte bună nu în comparaţie cu alţi ani, ci în comparaţie cu un sistem de învăţământ anacronic, inadaptat la piaţa muncii, un învăţământ construit încă pe premizele unei societăţi închise, cu profesori prost plătiţi, cu criterii de selecţie a resursei umane extrem de descurajante - şi pentru elevi, şi pentru părinţi.

acum 17 zile · comentarii (10)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 22 zile · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 9 luni · comentarii (92)
Postari Recente