O tânără cu fătul mort în burtă acuză medicii că nu au vrut să o trateze pentru că nu avea bani. Medic: „Pacienta nu a crezut diagnosticul” 4

Ionela Chihaia, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Vânători, judeţul Neamţ, susţine că medicul ginecolog Silvia Baican de la Spitalul Municipal din Paşcani ar fi refuzat să-i facă un chiuretaj pentru o sarcină oprită în evoluţie din cauză că nu este asigurată. Conducerea spitalului neagă acuzaţiile pacientei şi susţine că tânăra a refuzat procedura medicală.

O tânără cu fătul mort în burtă acuză medicii că nu au vrut să o trateze pentru că nu avea bani. Medic: „Pacienta nu a crezut diagnosticul” Vezi comentarii 4

Sticla de whiskey luată de justiţie de la Poliţia Rutieră. S-a ales praful de dosarul cu zeci de poliţişti acuzaţi de mită

Sticla de whiskey luată de justiţie de la Poliţia
Rutieră. S-a ales praful de dosarul cu zeci de poliţişti acuzaţi de mită

Dosarul în care 14 poliţişti au fost acuzaţi de fapte de corupţie a fost finalizat de judecătorii ieşeni cu mai multe achitări şi pedepse cu suspendare după ce, în primă instanţă, majoritatea agenţilor primiseră condamnări cu executare. O singură faptă de luare de mită a fost demonstrată în instanţă: o sticlă de whiskey a cărei contravaloare a fost confiscată.

Coşmar la Clinica de Chirurgie Plastică din Iaşi: „Operăm câte doi pacienţi, simultan, în aceeaşi sală. Asta nu s-a mai văzut în Europa, în ultimii 100 de ani“

Coşmar la Clinica de Chirurgie Plastică din Iaşi: „Operăm câte doi pacienţi, simultan, în aceeaşi sală. Asta nu s-a mai văzut în Europa, în ultimii 100 de ani“

Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi funcţionează în condiţii necorespunzătoare. Revoltat de atitudinea Ministerului Sănătăţii din ultimii ani, şeful clinicii, profesorul Teodor Stamate, a explicat modul în care sunt îngrijiţi pacienţii săi, de doi ani. „Nu cred că s-a mai văzut aşa ceva în Europa, în ultimii 100 de ani”, a subliniat chirurgul.

Cu câteva luni în urmă, pe baza unui set de informaţii care parveneau pe linie diplomatică la Bruxelles, vă anunţam că se prefigura cu certitudine finalizarea procesului de normalizare a relaţiilor dintre Turcia şi Israel, acum confirmându-se procesul similar dintre Turcia şi Rusia, marcat prin vizita pe care Preşedintele Erdogan o va face pe 9 august la Sankt Petersburg.

acum 3 zile · comentarii (31)

D-na Gabriela Vrânceanu-Firea a spus, din poziţia de Primar al General al Capitalei, că ar vrea să nu mai fie închise străzile pentru evenimente culturale, pentru că se blochează circulaţia, iar asta „nu se întâmplă în nicio capitală europeană”. O enervase că Şoseaua Kiseleff era închisă.  Apoi a revenit, într-o conferinţă de presă, spunând că era vorba doar despre concertele din Piaţa Constituţiei. Cum o dăm, tot prost iese.

acum 24 zile · comentarii (26)

La numai câteva ore după ce postasem un text pe Blogurile Adevărul, în care-mi exprimam opinia în privinţa felului în care primăriţa Gabriela Vrânceanu Firea a decis să gestioneze după bunul plac soarta concertelor şi evenimentelor în aer liber din Bucureşti, am primit, pe pagina personală de Facebook o cerere de prietenie.

acum 24 zile · comentarii (20)

Ţara de „doctori”, din România s-ar putea să fie zguduită din temelii dacă se va judeca fără părtinire, cinstit, pe baze ştiinţifice şi legale. Dacă se va merge până la capăt, cum ar fi normal, ar trebui să vedem „Geniile” cu doctorate rămaşi fără diplomele, titlurile şi privilegiile obţinute fraudulos. Plagiatorii ar fi trimişi în judecată pentru furt intelectual. Oare Codul Penal prevede încadrări şi pedepse pentru plagiate?

acum 24 zile · comentarii (1)

Taximetristul e nervos de dimineaţă. „Pe unde să vă duc, doamnă, că e blocat tot oraşul! Merg jumate de Iaşi ca să duc clienţii unde-mi cer, ei ţipă la mine că vreau să-i fur şi că o iau special pe traseele mai lungi. Am crezut că scăpăm de pelerini măcar de azi, că s-a terminat cu Sfânta, dar au rămas tot aici. Au lăsat ăştia moaştele şi astă-noapte afară, ca să mai facă nişte bani. Pai, ce, le strică încă vreo cinci mii de euro?”.

acum 10 luni · comentarii (78)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 1 an · comentarii (19)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 1 an · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 1 an · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 2 ani · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 2 ani · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 3 ani · comentarii (92)