Jihad în PSD Iaşi: baronaşul crescut sub pulpana lui Nichita îl mazileşte pe fostul stăpân cu ajutorul unui patron de presă condamnat pentru şantaj

Jihad în PSD Iaşi: baronaşul crescut sub pulpana lui Nichita îl mazileşte pe fostul stăpân cu ajutorul unui patron de presă condamnat pentru şantaj

Lupte interne agresive au început în interiorul PSD Iaşi după ce baronul Gheorghe Nichita a fost îngenuncheat de DNA. Fost pupil al lui Nichita, actualul primar-interimar Mihai Chirica duce o luptă în care este sprijinit de patronul unui ziar, condamnat definitiv pentru şantaj. Scopul: înlăturarea de la putere a baronul anchetat.

Tulburătoarea coincidenţă a morţii unor medici celebri din Iaşi. După 40 de ani de mariaj au murit în decurs de câteva zile

Tulburătoarea coincidenţă a morţii unor medici celebri din Iaşi. După 40 de ani de mariaj au murit în decurs de câteva zile

Doi soţi din Iaşi, consideraţi unii dintre cei mai reputaţi medici cardiologi din municipiu, au trecut în nefiinţă în decurs de doar câteva zile. După un mariaj de peste 40 de ani, Mihail şi Georgeta Datcu s-au stins pe paturi de spital diferite, fiind măcinaţi de boli. Cei care i-au cunoscut spun că doctorii au trăit o frumoasă poveste de iubire şi consideră că decesul bărbatului a fost provocat de suferinţa provocată de moartea soţiei.

Cronica masacrului legionar de la Jilava, cel mai odios asasinat politic din istoria României. 64 de demnitari au fost ciuruiţi în celule, cu 579 de gloanţe

Cronica masacrului legionar de la Jilava, cel mai odios asasinat politic din istoria României. 64 de demnitari au fost ciuruiţi în celule, cu 579 de gloanţe

În noaptea de 26 spre 27 noiembrie 1940, în închisoarea militară de la Jilava s-a scris una dintre cele mai negre pagini din istoria recentă a României. Un comando de legionari a împuşcat 64 de persoane găsite responsabile de asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu şi altor aproape 300 de membri ai mişcării legionare.

Imagini pentru insomnia capilor Primăriei Iaşi. Cum ar arăta capitala Moldovei dacă n-ar fi măcelărit teii din mijlocul oraşului

Imagini pentru insomnia capilor Primăriei Iaşi. Cum ar arăta capitala Moldovei dacă n-ar fi măcelărit teii din mijlocul oraşului

Societatea civilă din Iaşi a înregistrat o premieră în demersurile insistente, începute în februarie 2013, vizând replantarea teilor măcelăriţi la ordinul şefilor Primăriei Iaşi în centrul oraşului. O echipă complexă de specialişti a întocmit un proiect în care explică temeinic cum şi de ce trebuie replantaţi arborii-simbol.

Nemuritorului prim-ministru al României ar trebui să i se recunoască măcar vreun record mondial în ceea ce priveşte supravieţuirea în condiţii extreme. I s-au aruncat bombe peste bombe fără niciun efect. Nu l-a clintit nici nucleara lu' Turcescu şi nici dosarul lui Băsescu. Stai să vezi ce nu credeai că o sa i se întâmple e micul lui dejun preferat. El este nimeni altul decât Victor Indestructibilului Ponta.

acum 4 zile · comentarii (45)

Orientul şi Occidentul se ciocnesc, în sens huntingtonian. Unii ar spune că se întrepătrund, sau că unul e pe cale să îl înghită pe celălalt. Să nu exagerăm, totuşi. Numărul imigranţilor sosiţi până acum pe acest preţios continent poate fi absorbit, însă adevărata problemă este aceea că imigranţii vor continua să vină, iar europenii devin tot mai intoleranţi.

acum 5 zile · comentarii (36)

Este destul de complicat astăzi să le explicăm tinerilor semnificaţia zilei de 23 August şi ce a însemnat această răsturnare de situaţie în istoria noastră, chiar dacă istorici, mai zeloşi şi cu pana ceva mai vioaie, insistă pe anumite nuanţe şi prezintă în termeni pragmatici destinul nostru frânt de atunci, consideră istoricul şi fostul diplomat Neagu Djuvara.

acum 5 zile · comentarii (27)

Se legalizează şpaga. Incredibil. Guvernul a găsit o metoda de a ţine evidenţa ciubucului şi de a-şi lua partea prin impozit. Ca un exerciţiu al minţii, hai să analizăm condiţiile puse. „Contribuţia suplimentară” din partea pacientului trebuie să îndeplinească trei condiţii: „să nu fie condiţionată de medic, să fie după încheierea actului medical şi să fie declarate, aşa încât să fie şi fiscalizate.“

acum 5 zile · comentarii (15)

Violurile au fost utilizate ca armă psihologică de intimidare a duşmanilor şi în cadrul opresiunilor ideologice. De exemplu, se cunoaşte că NKVD-ul sovietic (securitatea stalinistă) aplica împotriva disidenţilor, culacilor şi a altor „duşmani ai poporului” practici abominabile de teroare, prin organizarea violurilor în grup a soţiilor, surorilor şi fiicelor acestora.

acum 5 zile · comentarii (13)

Asta a adus la rampă, în cea de a treia ediţie a sa, recenta competiţie organizată de Opera bucureşteană! Diversitate timbrală, caractere vocale diferite, şcoli diferite în ce priveşte arta cântului, entuziasm cuceritor, stângăcii ale tinereţii, talent şi dăruire în adresare. Asta a adus pe scenna Operei bucureştene, cea de a treia ediţie a competiţiei.

acum 5 zile · comentarii (0)

Dacă eu ca părinte sunt în general un părinte bun şi implicat, dar uneori mai ţip la copilul meu, cum repar după aceea situaţia aşa încât el să simtă mereu că îl iubesc? Este în regulă să greşim faţă de copil! Fiindcă avem instrumente pentru a repara şi fiindcă după o durere care e vindecată, relaţia devine şi mai puternică. Iar iubirea şi mai mare. Eu sunt cel mai bun părinte pentru copilul meu – aşa aş vrea să începem să simţim.

acum 5 zile · comentarii (0)

Nu mi se întâmplă prea des să plec de la spectacole, oricât de nedătătoare de satisfacţii ar fi ele. Iar atunci când am luat decizia să plec, aceasta a fost urmată, firesc, de interdicţia autoimpusă de a nu mă pronunţa în scris despre ceea ce am văzut doar parţial. Cu toate că ştiu foarte bine că rare sunt situaţiile în teatru în care ceva ce începe prost se redresează radical pe parcurs şi ajunge să se termine chiar bine.

acum 5 zile · comentarii (0)

Am preluat în titlu deviza de campanie a festivalului de teatru independent Undercloud respectând ideea de unicitate pe care mizează organizatorii şi pe care se întemeiază această iniţiativă devenită tradiţie. A fost iniţial o idee temerară, căci acum 8 ani când a luat fiinţă Undercloud statutul teatrelor independente nu era atât de consolidat cum e astăzi, iar susţinătorii oficiali şi nu doar, erau puţini.

acum 22 zile · comentarii (0)

La o vârstă la care alţi confraţi ar fi depus demult armele, Profesorul universitar dr. Valeriu Râpeanu, cu o masă de lucru încă bogată în lucrări care îşi aşteaptă rândul la tipografie şi cu proiecte ambiţioase, ne oferă prilejul de a-l saluta iarăşi în ipostaza de cel mai de seamă istoric literar al nostru,

acum 22 zile · comentarii (0)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 4 luni · comentarii (18)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 4 luni · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 4 luni · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 10 luni · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 1 an · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 2 ani · comentarii (92)
Postari Recente