Bacalaureat 2015 Română Iaşi. Ce subiecte au picat la BAC

Bacalaureat 2015 Română Iaşi. Ce subiecte au picat la BAC

Bacalaureat 2015 Română. Absolvenţii claselor a XII-a vor susţine luni, 29 iunie, proba scrisă la Bacalaureat. Subiectele de la Bac 2015 română vor fi disponibile pe adevarul.ro imediat după ce elevii vor intra în sălile de examinare. Ulterior, adevarul.ro va prezenta şi rezolvările subiectelor la Română.

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Iaşi. 20 de elevi din judeţul Iaşi au media 10 la Capacitate 2015

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Iaşi. 20 de elevi din judeţul Iaşi au media 10 la Capacitate 2015

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe site-ul edu.ro şi la unităţile de învăţământ rezultatele de la Evaluare Naţională 2015 Iaşi. În judeţul Iaşi, 16 elevi au media 10.00 la Capacitate 2015. Ierarhia este decisivă pentru repartizarea elevilor la liceu. Elevii au la dispoziţie până la ora 20 pentru a depune contestaţii. Rezultatele finale se dau la 30 iunie.

Cum a reuşit „mizeria insuportabilă” din politica ieşeană să distrugă FILIT, la care au venit geniile literaturii mondiale. Ediţia din 2015 a festivalului, suspendată | psd

Cum a reuşit „mizeria insuportabilă” din politica ieşeană să distrugă FILIT, la care au venit geniile literaturii mondiale. Ediţia din 2015 a festivalului, suspendată

Scandal de proporţii în capitala Moldovei, după ce organizatorii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT), considerat de presa străină drept unul dintre cele mai importante din Europa, au anunţat că suspendă ediţia din acest an, acuzând că „mizeria a atins cote insuportabile” din partea politicului.

FOTO Celebrul procuror ieşean Emilian Eva, cercetat de DNA pentru afaceri ilegale pe OLX cu tablouri falsificate, prezentate clienţilor drept autentice

FOTO Celebrul procuror ieşean Emilian Eva, cercetat de DNA pentru afaceri ilegale pe OLX cu tablouri falsificate, prezentate clienţilor drept autentice

Magistratul ieşean Emilian Eva, fost procuror al DNA şi devenit mai cunoscut pentru instrumentarea dosarului lui Dan Voiculescu, este audiat astăzi la sediul anchetatorilor anticorupţie din Capitală, fiind cercetat într-un dosar în care se arată că vindea obiecte de artă prezentate ca autentice şi care erau falsuri. DNA a descins la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, unde activează Eva, dar şi la casa şi biroul acestuia.

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 30 zile · comentarii (4)

Cândva, cred că prin 1992-1993, nişte hoţi de buzunare au profitat de neatenţia mea şi mi-au furat în tramvai portmoneul. Ghinionul meu a fost că, nu mai îmi amintesc din ce motiv, în chiar ziua cu pricina luasem cu mine o sumă de bani consistentă, vreo 20.000 de lei, mulţi pentru acea vreme, aşa că paguba financiară a fost destul de mare.

acum 30 zile · comentarii (6)

În urma unui control inopinat la Comisia Electorală Centrală (CEC), efectuat sâmbăta trecută de către inspectorii Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), s-a decis suspendarea pentru câteva ore a paginilor web administrate de instituţia abilitată cu organizarea alegerilor. Şi chiar se vehicula ipoteza amânării scrutinului din 14 iunie.

acum 30 zile · comentarii (1)

Ceea ce nu vă va explica nimeni - nici la oficina cu premianţi, nici la diverse oficioase mai mult sau mai puţin transparent vopsite în culorile politice pe care le promovează - este insulta pe care o reprezintă retribuţia „fantomei" de la Camera Deputaţilor la adresa aşa-zisului statului de drept. În declaraţia de avere a Luminiţei Iordăchescu-Petică vedem cât valorează pila pusă de un politruc-infractor vizavi de o meserie respectabilă.

luna trecuta · comentarii (8)

Într-o interpelare anterioară, din luna februarie, vă solicitam să luaţi toate măsurile diplomatice care se impun pentru aducerea în ţară a deputatului fugar Marko Attila, UDMR, pentru a cărui arestare preventivă Camera Deputaţilor şi-a acordat votul pe data de 3 decembrie 2014. Între timp Marko Attila nu mai este deputat, dar are un mandat european de arestare pe numele său şi este căutat prin Interpol, dar cazul său a fost dat uitării.

luna trecuta · comentarii (3)

Ca unul care a studiat în Germania, alături de sclipitori cursanţi ruşi, pot afirma că interlocutorii răsăriteni nu respectă, nu ascultă, nu dau importanţă celor care au fruntea plecată, coloana vertebrală sub forma unui semn de întrebare, ci doar partenerilor de dialog care le spun franc ceea ce gândesc, în faţă, chiar dacă opinia exprimată nu le convine.

luna trecuta · comentarii (90)

Sunt convins că, dacă v-aş invita să vă amintiţi definiţia axiomei, ori să enunţaţi vreuna, nu v-ar lua mult timp până să murmuraţi “daaa: e un adevăr care nu trebuie demonstrat!...”, ori “printr-un punct trece o infinitate de drepte”, ori ‘’prin două puncte trece o singură dreaptă”, şi tot aşa. Partea fascinantă a poveştii axiomelor este, însă, alta, şi ea ne învaţă cum să fim profi mai buni şi la istorie, şi la geografie, şi tot aşa. Iată cum.

luna trecuta · comentarii (1)

Au fost publicate rezultatele evaluării internaţionale PISA 2012. PISA este o evaluare internaţională a OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), asupra nivelului la care se găsesc elevii de 15 ani la: matematică, înţelegerea textelor şi ştiinţe. PISA se organizează din 3 în 3 ani, începând din anul 2000, şi şi-a câştigat respectul prin amplitudinea şi acurateţea ştiinţifică a demersului.

luna trecuta · comentarii (22)

Mai, mai să le plângi de milă. Se lamentează, se văicăresc, se dau victime lovite de braţul nedrept al justiţiei. În realitate manipulează, mint şi induc în eroare populaţia, cum au făcut mai tot timpul. Sperând că sunt destui proşti în ţara asta care să-i şi creadă. Doar că cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe alţii. Ponta şi Dragnea n-au aflat încă. Vor afla cât de curând.

acum 2 luni · comentarii (34)

Peste 30.000 de persoane au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului pentru a cere Unirea celor două state româneşti. Manifestaţia este una legală, autorizată, şi a avut loc pe fondul nemulţumirii generale din Republica Moldova cu privire la situaţia economică şi eşecul dovedit al celui de al doilea stat românesc.

acum 2 luni · comentarii (150)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 2 luni · comentarii (18)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 2 luni · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 2 luni · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 8 luni · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 1 an · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 2 ani · comentarii (92)
Postari Recente