Protejatul baronului Nichita şi-a luat nevasta şi copiii şi a plecat în SUA înainte de arestarea primarului. Politicianul „16 joburi“ pune PSD pe jar

Protejatul baronului Nichita şi-a luat nevasta şi copiii şi a plecat în SUA înainte de arestarea primarului. Politicianul „16 joburi“ pune PSD pe jar

Unul dintre protejaţii baronului Gheorghe Nichita, Marius Ostaficiuc, un consilier local cu 16 joburi declarate, a plecat din ţară cu doar câteva zile înainte de arestarea primarului suspendat al Iaşiului. În interiorul PSD Iaşi, tot mai multe voci leagă plecarea în SUA a tânărului Marius Ostaficiuc de ancheta derulată de procurori împotriva lui Nichita.

Vacanţele în paradis ale unui baron social-democrat. Cum a închiriat Nichita, cu 6.000 de euro pe noapte, apartamente regale în Dubai sau Monte Carlo | psd

Vacanţele în paradis ale unui baron social-democrat. Cum a închiriat Nichita, cu 6.000 de euro pe noapte, apartamente regale în Dubai sau Monte Carlo

Informaţii de ultimă oră obţinute în dosarul de corupţie al primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita (PSD), indică faptul că acesta plătea sume exorbitante pentru concedii în cele mai exotice locaţii de pe planetă. Baronul moldovean a fost suspendat astăzi, 22 mai 2015, din funcţia de primar al municipiului Iaşi, la două săptămâni de când a fost plasat în arest la domiciliu.

Baronul PSD Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţia de primar al Iaşiului, după 14 zile de „chin” pentru prefectul Dan Cârlan | psd

Baronul PSD Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţia de primar al Iaşiului, după 14 zile de „chin” pentru prefectul Dan Cârlan

Baronul Gheorghe Nichita (PSD), aflat în arest la domiciliu în dosarul DNA în care este acuzat de spionarea fostei sale iubite, a fost suspendat, vineri, 22 mai 2015, din funcţia de primar al al Iaşiului, ca urmare a deciziei prefectului Dan Cârlan. Prefectul a format, la aproape două săptămâni după arestarea la domiciliu a baronului, o comisie din nu mai puţin de cinci jurişti care să stabilească dacă măsura este legală sau nu.

Sâmbăta trecută a avut loc un marş organizat de către Mişcarea civică „Tinerii Moldovei”, cu scopul de a marca împlinirea a 203 ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rusiei. La eveniment au participat mii de oameni de diferite vârste, origini sociale şi viziuni politice, dar uniţi de acelaşi ideal.

acum 10 zile · comentarii (26)

De curînd, ministrul de externe german, domnul Frank-Walter Steinmeier, şi-a cerut scuze, în prezenţa omologului său rus, pentru suferinţele provocate de trupele naziste soldaţilor şi civililor de la Stalingrad în timpul luptelor din 1942-1943. Au trecut de atunci peste 70 de ani, dar memoria suferinţei e încă vie, iar victimile merită – fie şi această tîrzie – recompensă morală.

acum 10 zile · comentarii (180)

Aproximativ 1000 de protestatari au blocat în duminică seara Vama Leuşeni timp de aproximativ două ore. Cu steaguri tricolore, ei au cerut autorităţilor din Republica Moldova să ridice interdicţia pusă lui George Simion şi să îi permită acestuia accesul.

acum 11 zile · comentarii (6)

La începutul lunii mai, problema egalităţii de gen, în special cea profesională, tinde să devină din ce în ce mai de nerezolvat având în vedere că ţări cum ar fi Canada se confruntă cu ce ar fi trebuit să fie deja un trecut îndepărtat pentru femei. În alte zone ale lumii, membrii comunităţii LGBT sunt o ţintă pentru legislatorii ce nu respectă drepturile omului.

acum 11 zile · comentarii (6)

André Krouwel, strateg politic olandez, profesor universitar la Vrije Universiteit Amsterdam, specializat în ştiinţe politice şi comunicare, a participat în saptămâna ce tocmai s-a încheiat la mai multe evenimente universitare şi la un seminar politic, organizat de coordonatorul PES Cluj, dl. Mihnea Stoica.

acum 11 zile · comentarii (5)

Am urmărit cu deosebit interes interviul cu Ministru Sănătăţii, Nicolae Banicioiu, de la Adevărul Live din data de 13 mai 2015, unde s-au pus în discuţie probleme precum cardul de sănătate, vaccinările, obligativitatea prezentării la medic. Am apreciat faptul că, în sfârşit, au loc schimbări şi în sistemul de sănătate românesc, multe aspecte de bun augur, şi în acest context aş dori să fac şi eu câteva punctări.

acum 11 zile · comentarii (9)

Ne aflăm în plină isterie belicoasă. La capătul fiecărui raţionament, parcă al tuturor raţionamentelor geopolitice, al analizelor pe orice subiect şi orice nivel ar fi, oricât de modest, nu eşti „cool“ dacă nu pui în capăt, ca singură variantă, soluţia unui dezastru final.

acum 11 zile · comentarii (10)

Să ne imaginăm o nuntă la Ateneul Român, monument de arhitectură de clasa A („valoare universală şi naţională") şi simbol al Bucureştilor. Într-o sâmbată, de la ora 7pm. Concertul Filarmonicii a fost reprogramat, iar sala a fost îmbodobită în haine de nuntă. Deasupra intrării, scrie mare: Athene Ballroom. Scările din marmură au fost îmbrăcate şi împodobite cu lumânări în care au fost prinşi trandafiri şi ferigi. Miroase a parfum.

acum 11 zile · comentarii (1)

Pentru a ne demonstra încă o dată că prostia nu are margini, Guvernul a aruncat în noi cu măsura de impozitare a bacşişului. La auzul cuvântului „bacşiş”, Victor Ciorbea s-a trezit din somnu-i bine plătit şi a contestat la Curtea Constituţională, iar pentru a nu mai fi umiliţi de decizia acestei instituţii, guvernanţii şi-au retras iniţiativa. Chelnerii ce îl servesc pe ministrul Teodorovici vor rămâne cu bacşişul întreg. Părţile s-au împăcat.

acum 11 zile · comentarii (52)

Mai, mai să le plângi de milă. Se lamentează, se văicăresc, se dau victime lovite de braţul nedrept al justiţiei. În realitate manipulează, mint şi induc în eroare populaţia, cum au făcut mai tot timpul. Sperând că sunt destui proşti în ţara asta care să-i şi creadă. Doar că cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe alţii. Ponta şi Dragnea n-au aflat încă. Vor afla cât de curând.

acum 12 zile · comentarii (34)

Peste 30.000 de persoane au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului pentru a cere Unirea celor două state româneşti. Manifestaţia este una legală, autorizată, şi a avut loc pe fondul nemulţumirii generale din Republica Moldova cu privire la situaţia economică şi eşecul dovedit al celui de al doilea stat românesc.

acum 12 zile · comentarii (150)

„Scrisoare Deschisă către ieşeni, ăia care m-aţi votat ca proştii de trei ori. Dragii mei cretini şi isterici, înainte de toate, vă rog să primiţi scuzele mele, în care, vă spun de pe acum, nu cred nici eu. Dar, chiar şi aşa, vă rog să le primiţi, la fel cum aţi înghiţit ca fraierii, timp de 12 ani, toate minciunile pe care vi le-am îndrugat.

acum 17 zile · comentarii (18)

Multe tâmpenii s-au răspândit, dragi români, în ultimele zile, pe plaiurile mioritice. Cazul primarului de Iaşi, care şi-a spionat, ameninţat şi bătut fosta iubită, folosindu-şi slugile din Poliţia Locală şi banii cetăţenilor de rând, a scos din nou toată mizeria politico-jurnalisto-coruptă de sub preşul ţărişoarei.

acum 23 zile · comentarii (30)

„Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi la masă, eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură”. Sună bine, nu? O fi cool, onorată instanţă, să-ţi vină nişte golani la masă, în buricul târgului, să-ţi spună să dispari rapid din oraş? Din oraşul lor!

acum 26 zile · comentarii (130)

Imaginaţi-vă că aţi intra într-un oraş al României sosind acolo cu aşteptările create de cartea de istorie. Cam aşa am intrat eu în Sibiu în anul 2007, când oraşul era capitală culturală europeană. Nu puteţi avea acum această şansă, aşa că vă ofer, cu ochii minţii, drept propunere, oraşul în care locuiesc, Iaşi.

acum 7 luni · comentarii (9)

În urmă cu două zile, dl Gheorghe Nichita, primarul cu care ne-a „blagoslovit” în 2003, cu vreo şase luni înainte de termenul alegerilor locale, dl Constantin Simirad (în schimbul poziţiei de ambasador al României în Cuba, primit la schimb de la PSD), a avut o nouă (şi, aş garanta, nu va fi ultima!) ieşire comică. Prin care demonstrează, cu asupra de măsură, că nu este politician.

acum 11 luni · comentarii (2)

Matei nu mă mai ţine de mână. E mare. Băiat mare! Zburdă-n stânga mea. Zburd şi eu cu el, într-un joc imaginar pe care doar noi doi îl ştim. Mergem spre Sfântă. Îmi povesteşte despre misiuni posibile şi imposibile, despre eroi din lumi numai de el ştiute, despre cât de tare e, mamă, jocul ăsta!

acum 2 ani · comentarii (92)