Afacerea cu morţi de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi şi asistentul şef au fost reţinuţi de ofiţerii anticorupţie 0

Medicul Iuliu Fulga este suspectat că a încheiat un contract cu o firmă aparţinând asistentului şef al Serviciului de Medicină Legală din Galaţi, în baza căruia morţii erau transportaţi cu maşinile acestuia din urmă, deşi exista un conflict de interese evident. Cei doi îşi împărţeau apoi banii.

Afacerea cu morţi de la Spitalul de Urgenţă din
Galaţi. Şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi şi asistentul şef au fost
reţinuţi de ofiţerii anticorupţie Vezi comentarii 0

Cinci cetăţeni străini au fost prinşi muncind la negru pe un şantier din Galaţi. Un ucrainian a primit interdicţie de a intra pe teritoriul României

Cinci cetăţeni
străini au fost prinşi muncind la negru pe un şantier din Galaţi. Un ucrainian
a primit interdicţie de a intra pe teritoriul României

Pe 18 octombrie, poliţiştii Serviciului Ordine Publică, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi,  Serviciului pentru Imigrări al judeţului Galaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, au desfăşurat o acţiune pentru depistarea cetăţenilor străini care desfăşoară activităţi lucrative pe raza judeţului Galaţi, fără forme legale.

Cum acţionează dorinţa. Care sunt tehnicile pe care le putem folosi pentru a nu ajunge sclavii propriilor impulsuri

Cum acţionează
dorinţa. Care sunt tehnicile pe care le putem folosi pentru a nu ajunge sclavii
propriilor impulsuri

Mulţi dintre noi se lasă conduşi în viaţa de zi cu zi de tot felul de dorinţe, care se manifestă sub forma unor impulsuri cărora nu le fac faţă. Fie că e vorba de dorinţa de a cumpăra diverse lucruri, dorinţa de a bea sau a fuma, ori dorinţa de a juca jocuri de noroc, cei în cauză se dovedesc de cele mai multe ori incapabili să se abţină.

Expoziţie inedită la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Vor fi expuse sute de fotografii, cărţi poştale şi corespondenţă din perioada 1835-1940

Expoziţie inedită la Complexul
Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Vor fi expuse sute de fotografii, cărţi
poştale şi corespondenţă din perioada 1835-1940

Sub genericul „Arhive, Cetăţenie şi Interculturalism”, Serviciul Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale vă invită vineri, 20 octombrie 2017, de la ora 12.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi să participaţi la vernisajul expoziţiei „Reprezentanţe diplomatice la Dunăre de Jos şi Marea Neagră”.

Presa bucureşteană se arată cum nu se poate mai interesată de viitorul politic al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Iar marea majoritate a comentatorilor ce socotesc că războiul de patru zile din PSD din această săptămână s-ar fi încheiat cu victoria  clară a premierului Mihai Tudose se şi grăbeşte să-i cânte prohodul super-baronului de Teleorman.

acum 5 zile · comentarii (34)

Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

acum 5 zile · comentarii (159)

În pofida protestelor (cam impotente, între noi fie vorba) ale vecinilor din UE ai Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România), Kievul îşi continuă strategia de diminuare a prezenţei minorităţilor în viaţa publică. După noua Lege a învăţământului, care va închide toate şcolile cu predare în limbi minoritare, parlamentul ucrainean a emis o lege care vizează alocarea procentuală a spaţiilor audiovizuale pentru emisiunile în aceste limbi.

acum 5 zile · comentarii (18)

Andi Gherghe e un tânăr regizor şi actor profund interesat de interacţiunea între teatru şi societate şi propune un tip de spectacol direct, puternic racordat la realitatea imediată, prin care explorează teme actuale, dar absente din spectrul artistic curent. Fiind el însuşi de origine etnică mixtă, este preocupat de conflictele internetice din Transilvania şi de tot ceea ce derivă din acestea.

acum 6 zile · comentarii (4)

Mulţi ne-am făcut iluzii că premierul Tudose rupe pisica în două, că scapă de penalii din guvern, că vrea eficientizarea activităţii guvernamentale. Aiurea! Nimic din toate acestea. Totul a pornit de la faptul că cei trei miniştri remaniaţi nu ascultau de el, se duceau la Liviu Dragnea să primească instrucţiuni. Iar când Tudose le trasa o sarcină, ripostau că nu este de acord Liviu Dragnea.

acum 6 zile · comentarii (8)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 1 an · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 2 ani · comentarii (82)