Patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv după descinderile de ieri din Galaţi. Doi dintre aceştia sunt poliţişti de frontieră

Patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv după descinderile de ieri din Galaţi. Doi dintre aceştia sunt poliţişti de frontieră

Procurorii DIICOT Galaţi îi acuză că, pe fondul diferenţei mari de valoare între produsele din tutun din România, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte, pe raza judeţului Galaţi, în luna aprilie 2014 a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în introducerea în România, peste frontiera de stat, a unor cantităţi mari de ţigarete, liderul grupării fiind chiar un poliţist de frontieră.

Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, respinge acuzaţiile aduse de DNA

Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, respinge acuzaţiile aduse de DNA

Alături de alţi nouă foşti miniştri, Adriana Ţicău este acuzată de DNA că şi-a exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu, determinând încheierea contractului cadru de licenţiere din 15.04.2004 în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României, şi implicit permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Probabil aceasta este una dintre intrebările pe care mulţi studenţi  din România şi în aceeasi măsură, orice student din străinatate şi-o pune. Să plec sau să rămân? Stundenţii din România sunt dezamăgiţi de oportunităţile pe care le au în ţară în timp ce studenţii români din străinătate duc dorul familiei, prietenilor şi culturii în care au crescut. Eu am să vă dau 3 motive să plecaţi din România (cel puţin temporar).

Problema maghiară este una care revine constant pe scena publică din România. Ba o declaraţie belicoasă, ba un  steag arborat acolo unde nu-şi are locul, un proiect de autonomie apărut în campania electorală, toate au rolul de a incita spiritele şi de a găsi argumente pentru a aduce această problemă cât mai sus pe fluxurile de ştiri.

Capitala unei ţări este şi faţa acesteia. Faţa regimului politic cuibărit în ea. Aşa a dat Vladimir Putin ruşilor şi lumii o nouă Moscovă. Un oraş ca în vest! La fel precum şi Ponta cu ai săi dau românilor un Bucureşti ca un decor de Antene. Lumea mare nu are nevoie de Bucureşti, iar de unul cum e el astăzi cu atât mai puţin.

Klaus Johannis a afirmat în discursul oficial de lansare a candidaturii că politicienii români au nevoie de un nou Pact de la Snagov, prin care să se asume în mod clar o nouă politică faţă de Republica Moldova şi care să vizeze Reunirea celor două state româneşti.

O istorie ultracondensată a ultimelor campanii de pe Facenook arată cam aşa: mai întâi a fost ”Ice Bucket Challenge”. După, a venit leapşa celor mai importante zece cărţi. Ce propun, pe acest blog, e o leapşă a celor mai importanţi parametri macroeconimici pe care e bine să-i urmăreşti  dacă vrei să ajungi milionar din bursă.

În Singapore, supravegherea în masă, căutată şi reclamată în România în cazul recentei legislaţii cu privire la înregistrarea cartelelor prepay sau la accesul autorităţilor la computerele personale, chiar funcţionează (cu ajutor american). Interesant e în ce scop – poate acest scop scuza mijloacele?

În 2014, PSD reutilizează ca temă centrală de comunicare conceptul liniştii. Acelaşi concept folosit, succesiv, de către Ion Iliescu la începutul anilor `90, de Adrian Năstase în 2004 şi de Mircea Geoană în campania din 2009. Campania din 2014 mai cunoaşte, ca supliment conceptual, şi o declinare a temei unităţii naţionale, folosită de către Mircea Geoană în 2009, prin sloganul „Învingem împreună!”.

Weekend-ul trecut a avut loc Maratonul de la Berlin, unul dintre cele mai mari din lume, unde înscrierea se face pe bază de tragere la sorţi. Ceea ce mă fascinează la toate maratoanele din capitalele lumii este atmosfera de lângă traseu. Zecile de mii de oameni care aplaudă, dansează, strigă, fac orice ca tu să nu te opreşti, să mai faci un pas.

Publicaţia ”Adevărul” ne oferă prin ”Alege preşedintele!” un interesant, deşi discutabil, mecanism virtual de testare a (in)compatibilităţii dintre opiniile noastre şi opiniile onor candidaţilor la funcţia de Preşedinte al Republicii despre teme importante din agora românească. Aplicând la acest sondaj, vă pot spune că este oarecum şi amuzant, atunci când rezultatul este surprinzător şi total opus preferinţelor personale.

acum 2 zile · comentarii (58)

Înlocuiţi vârsta pe care o dă dl Pleşu, 60, cu vârsta voastră, o voi face cu a mea, hai 42, şi veţi vedea că adevărurile sale sunt perfect valabile şi nouă. Tot demonul amiezii să fie de vină? Acel Mittagsdämon pe care cultura germană îl sintetizează mai bine ca alte culturi? Cine ştie…recitim, recitind poate ne revenim.

acum 2 zile · comentarii (72)

După cum era de aşteptat, parlamentarii fac scut în jurul celor implicaţi în „Dosarul Microsoft”. E drept, nu prin demonstraţii de stradă cum au fost cele conduse de Adrian Năstase şi Victor Ponta pentru a susţine baronii puşi sub urmărire penală, ci printr-o metodă mai „soft”: plecarea senatorilor în vacanţă.

acum 2 zile · comentarii (25)

Etapa a treia, semifinală, a concursului a fost un regal de artă pianistică. Toţi cei şase tineri artişti au evoluat la nivel înalt. Chiar în acest context ce s-a definit prin realizări deosebite, se cuvin a fi subliniate reuşitele excepţionale, precum Sonata a doua de S. Rachmaninov, creată cu forţă de convingere copleşitoare de către Vassilis Varvaresos.

acum 2 zile · comentarii (0)

17 septembrie. Ajun de referendum în Scoţia. Locuitorii capitalei, Edinburgh, s-au închis cu toţii, în casele lor atât de specifice: câteva etaje, foarte rare perdele, scări la intrare, lampadare, sunt cu toţii în faţa televizoarelor: Alex Salmond, primul lor ministru, rosteşte ultimul său discurs dintr-o campanie pasională şi pasionată care, foarte sincer vorbind, durează de mai mult de 30 de ani.

acum 14 zile · comentarii (39)
Postari Recente