Eram în primii ani de facultate când, despre hepatita C, încă se vorbea ca fiind “hepatita non-A, non-B”. Virusul hepatitic C fusese descoperit în 1989, dar informaţia medicală persista în forma sa iniţială, chiar la 10 ani de la momentul care avea să se constituie în declanşatorul revoluţiei despre care discutăm acum, în relaţie cu hepatita C.

acum 4 zile · comentarii (2)

În contextul evenimentelor remodelării frontierelor stabilite în clipa destrămării URSS (25 decembrie 1991), chiar şi prin forţă generată de dreptul la autodeterminare al popoarelor sau grupurilor minoritare, repetata cerere de recunoaştere a independenţei Transnistriei de către Republica Moldova şi Kremlin îngrijorează cancelariile diplomatice.

acum 4 zile · comentarii (2)

De teama unei înscenări, Ponta a comunicat naţiunii decizia de a-şi strămuta biroul de la Palatul Victoria direct într-o unitate militară. Mai precis, la Ministerul Apărării. O înscenare nu este, însă, unicul pericol care planează asupra unui lider politic. Mai sunt cutremurele, pandemiile, atacurile nucleare sau informatice, dar şi asteroizii. Există, totuşi, o veste bună: sunt cel puţin cinci locuri în lume mai sigure ca Ministerul Apărării.

acum 4 zile · comentarii (29)

Se rejudecă şi se condamnă public marile personalităţi culturale şi spirituale ale României interbelice a secolului XX, prin interpretări grav afectate de aberaţia numită „politically correct”, într-o Românie condusă din Decembrie 1989, de membrii eşaloanelor 2 şi 3 ale PCR şi Securităţii, adică tocmai de acei indivizi care ar merita cu prisosinţă să fie judecaţi penal şi închişi în temniţă pentru distrugerea Naţiunii şi Statului Român.

acum 11 zile · comentarii (8)

Credeam că Europa e unită de valori, dacă nu creştine, pentru că nu mai e la modă şi nu e ”cool” să vorbeşti despre religie, atunci măcar umaniste, adică de inspiraţie culturală. Aflăm însă dintr-un interviu cu liderul popularilor europeni, Joseph Daul, cât de senin le explică el tinerilor că Europa este utilă pentru pornografia fără frontiere! Această identificare a Europei cu abjecţia este în măsură să explice decăderea idealurilor europene.

acum 4 zile · comentarii (9)

M-a amuzat excesul de zel al unui post de televiziune perceput ca o tribună, necesară, deseori utilă, uneori dând cu stângul în dreptul, al forţelor politice de opoziţie. Un (re)portărel sau ce o fi respectivul în schema postului asmuţit pe actualul ministru al Apărării făcea caz de faptul că acesta a fost membru al partidului decedat în decembrie 1989. Comedie mare...

acum 4 zile · comentarii (27)

Fotografia ilustrează titlul. Într-adevăr, cui îi mai pasă de imagine şi de estetică? Numai arhitecţilor. Frumuseţea oraşului nu e susţinută numai de monumente, ci e compusă din mii de imagini alăturate, ori suprapuse de o infinită şi inevitabilă diversitate. Diversitatea controlată, atenţia la detaliu ar putea asigura aspectului două atribute: autentic şi frumos.

acum 11 zile · comentarii (4)

Din momentul în care Rusia, patria unui popor de aproape 150 milioane de suflete şi a doctrinei eurasianiste, din care se „adapă” Vladimir Putin şi consilierii săi, a invadat şi apoi a anexat Crimeea, invocând un referendum care,

acum 11 zile · comentarii (99)

O petiţie anti-autonomie ungurească cu autor necunoscut (ce gest nobil!) postată în februarie 2010 şi-a recăpătat suflul după ce am postat pe facebook textul ei şi rugamintea de a aduna cât mai multe semnături ca răspuns la petiţia autonomistă a maghiarilor. Pentru că acţiunea maghiară a beneficiat de mediatizare, postez şi eu aici petiţia românească şi linkul ei de pe petitiionline.net pentru a aduna cât mai multe semnături.

acum 3 luni · comentarii (30)
Postari Recente