Relicvele comunismului, prezente în Galaţi. Oraşul roşu nu renunţă la statui şi denumiri ce amintesc de comunism

Relicvele comunismului, prezente în Galaţi. Oraşul roşu nu renunţă la statui şi denumiri ce amintesc de comunism

Oraşul Galaţi este împânzit de monumente care încă elogiază perioada comunistă. Lozinci naţionale, statui ale unor oameni transformaţi eroi în perioada comunistă, dar şi cartiere ce s-au dezolvat în acei ani, poartă şi astăzi amprena Epocii de Aur. Acest lucru stârneşte nemulţumiri mai ales în rândul istoricilor, care consideră că trecutul ţării este astfel deformat.

Mediciniştii gălăţeni au luat rezidenţiatul cu punctaj mare. Aproape jumătate dintre ei vor pleca însă în străinătate

Mediciniştii gălăţeni au luat rezidenţiatul cu punctaj mare. Aproape jumătate dintre ei vor pleca însă în străinătate

84% dintre cei peste 60 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din Galaţi care au dat rezidenţiatul în acest an au reuşit să obţină punctaj de trecere. Examenul l-au susţinut la toate centrele de medicină din ţară iar cel mai mare punctaj a fost atins la Iaşi. Din păcate, aproape jumătate dintre absolvenţi vor ajunge să profeseze în spitale din Franţa şi Germania.

Râsul, cea mai ieftină şi plăcută terapie: te relaxează şi consolidează prieteniile. Cum explică specialiştii efectele pozitive

Râsul, cea mai ieftină şi plăcută terapie: te relaxează şi consolidează prieteniile. Cum explică specialiştii efectele pozitive

Râsul este o adevărată terapie. Starea de bine este evidentă după doar câteva minute de râs, iar explicaţia este simplă: gimnastica generată prin râs masează organele, stimulează funcţiile acestora şi ameliorează circulaţia oxigenului, declanşând buna dispoziţie şi euforia. Mai mult, studiile făcute au demonstrat că râsul poate chiar bate boala.

Cine erau bogomilii, straniul popor fără de ţară. Erau creştini, dar îşi îngropau morţii fără mâna dreaptă

Cine erau bogomilii, straniul popor fără de ţară. Erau creştini, dar îşi îngropau morţii fără mâna dreaptă

Au trăit între secolele X-XVI, în special în zona balcanică, credeau în Dumnezeu, în Iisus şi în apostoli, dar socoteau că lumea şi biserica sunt făurite de diavol, că închinarea la cruce este un mare păcat şi că rugăciunile (cu excepţia rugăciunii „Tatăl nostru”) sunt vorbe deşarte. Considerau icoanele şi moaştele ca fiind relicve idolatrice necreştine. Propovăduiau minciuna ca „instrument necesar“.

Povestea românului care a plecat în Italia pentru a scăpa de datorii şi s-a întors expert în construcţii. Ridică unul dintre cele mai mari hoteluri din ţară

Povestea românului care a plecat în Italia pentru a scăpa de datorii şi s-a întors expert în construcţii. Ridică unul dintre cele mai mari hoteluri din ţară

A ajuns expert în construcţii după ce necazurile l-au făcut să plece la muncă în străinătate. Este povestea unui gălăţean care a avut mereu curajul să încerce noi afaceri şi care a cunoscut succesul datorită perseverenţei. Lucrează cot la cot cu angajaţii săi şi se ocupă mereu de marea lui pasiunea - electricitatea.

Cum a reuşit statul român să falimenteze afacerea unui fermier, deşi Fiscul avea să îi dea omului 1,3 milioane de lei. Răspunsul halucinant al Guvernului

Cum a reuşit statul român să falimenteze afacerea unui fermier, deşi Fiscul avea să îi dea omului 1,3 milioane de lei. Răspunsul halucinant al Guvernului

Fermierul Ion Banu, din Berheci, se chinuieşte de 13 ani să încaseze de la stat suma de 1,3 milioane de lei, care i se datorează potrivit actelor aprobate pentru despăgubiri din cauza secetei. Răspunsul halucinat al Guvernului: ar fi trebui să vă fi primit banii! Între timp, pentru că nu şi-a primit banii şi nu şi-a plătit impozitele, firma a ajuns în insolvenţă, iar seria abuzurilor continuă.

Avem o capacitate uriaşă de a ne autoamăgi şi de a-i minţi pe alţii. De unde o veni – nu ştiu. Doar că funcţionează. Uite, numai, bunăoară, noul guvern. Purtătorii de celule cenuşii puteau înţelege din start ce s-a întâmplat. Dragnea a simţit presiunea străzii, clocotul mulţimii şi a mizat pe ţapul ispăşitor. De fapt, pe doi: Ponta şi Oprea.

acum 4 zile · comentarii (19)

Îl ştiţi pe golănaşul ăla din cartier, spaima celor mici? Căruia i se dusese vorba că bate tot ce mişcă? Într-o zi, îmbătat de propria legendă, s-a luat de unul mai de talia lui şi-a încasat-o. Aşa şi cu Putin, care după Georgia, Crimeea sau Ucraina, s-a repezit să-şi flexeze muşchii şi spre facţiunile militare debusolate din Siria, unde toată lumea se luptă cu toată lumea.

acum 3 zile · comentarii (154)

Pentru a neforma o imagine completă a ceea ce întelege Federaţia Rusă prin „soft power”, care sunt instrumentele sale şi modul în care aceasta urmăreşte să le aplice. Mai mult decât atât, trebuie înţeleasă aplicarea practică şi analizat modul în care au fost abordate aceste politici în termeni clari.

acum 4 zile · comentarii (7)

Shakespeare School a lansat, alături de editura Aramis, cartea „Învaţă engleza cu Ziggy & Zaggy - Adventures in Storyland”. Al doilea volum al aventurilor celebrelor personaje Ziggy şi Zaggy se adresează copiilor între 6 şi 11 ani şi îşi propune să le stimuleze, prin dialog, joc şi cântec, abilitatea naturală de a învăţa o limbă străină.

acum 4 zile · comentarii (0)

Este realitatea crudă pe care INS (Institutul Naţional de Statistică) a prezentat-o zilele trecute. Iată citatul din Comunicatul de presă: „învăţământul profesional a înregistrat cea mai semnificativă creştere (+24,3 mii elevi), ajungând la 50,8 mii elevi, dar fiind în continuare nivelul educaţional cel mai puţin reprezentat în totalul opulaţiei şcolare (1,4%).”

acum 4 zile · comentarii (10)

La mai bine de zece zile de la atacurile teroriste din Franţa, de când Parisul a redevenit, cum cu sensibilitate şi inspiraţie îl numea Paul Eluard în vremea Ocupaţiei, „Capitale de la douleur”, de când spaima unor noi atentate a pus stăpânire pe întreaga Lume, nici America nerămânând indiferentă, trăiesc o acută senzaţie de déjà vu.

acum 4 zile · comentarii (1)

Societatea românească se află astăzi într-un punct de minim, adusă şi menţinută aici într-un mod pervers de generaţii întregi de guvernanţi şi politicieni ai ultimului secol. Încă din perioada interbelică discursul public a început să se despartă de logica naturală trecând prin distopicul comunismului şi ajungând, confiscat, în buzunarul adânc al sălbaticului postdecembrist.

acum 4 zile · comentarii (9)

Guvernul britanic a publicat ieri 23 noiembrie mult-aşteptata evaluare a capacităţilor şi strategiei de apărare a ţării (Strategic Defence and Security Review, care de data asta include în acelaşi document şi strategia naţională de securitate). Romania nu dispune de un astfel de proces, aşa că o privire asupra SDSR poate fi instructivă.

acum 4 zile · comentarii (5)

Una peste alta, primul interviu televizat al lui Dacian Cioloş din postura de prim-ministru ne face să credem că metafora cea mai potrivită este cea legată de pisica lui Schrödinger. Dacian Cioloş este în acelaşi timp şi mulţumit şi nemulţumit să fie un Premier-plombă, doar pentru un an, are şi nu are în acelaşi timp o viziune politică asupra administraţiei, are şi nu are un plan politic pentru după alegerile din 2016.

acum 5 zile · comentarii (6)

Faptul că românii tineri şi cu forţă intelectuală au descoperit că izolarea lor de România zombizată este o eroare, înseamnă, de fapt, semnul că s-a atins masa critică. Categoric, aşa nu se mai poate! Este semnalul că trebuie schimbat ceva. Mai exact tot: clasă politică, societate civilă (care a ajuns o anexă a clasei politice) şi, mai ales mentalităţile.

acum 24 zile · comentarii (0)

Un ministru cu demnitate (nu doar demnitar de conjunctură) şi-ar fi dat demisia dacă ar fi fost implicat într-un abuz în urma căruia ar fi murit un om. Ar fi luat a treia cizmă de pe raftul de la manutanţă şi şi-ar fi tras una-n dos cu ea. Nu şi Gabriel Oprea, care-şi consultă busola morală doar în oglindă, loc în care, se ştie, lucrurile se văd taman invers decât în realitate.

luna trecuta · comentarii (0)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 luni · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 luni · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 6 luni · comentarii (82)

O anomalie de preţ remarcată în Galaţi chiar înainte de ultima scumpire ar putea fi indiciul că şi consumatorii au un cuvânt de spus. Fiindcă situaţia nu este una nouă, ci se perpetuează de la ultima ieftinire majoră încoace, ar putea fi demosntraţia că nu doar comercianţii stabilesc preţul, dar şi concurenţa acerbă, ajutată de cumpărători.

acum 7 luni · comentarii (0)
Postari Recente