FOTO Cinefilii din Galaţi au ajuns la limita suportabilităţii: protest în ploaie pentru a îndupleca autorităţile să construiască un cinematograf

FOTO Cinefilii din Galaţi au ajuns la limita suportabilităţii: protest în ploaie pentru a îndupleca autorităţile să construiască un cinematograf

Zeci de gălăţeni şi-au dat întâlnire în această seară în faţa fostului Cinematograf Ţiglina pentru a protesta într-un mod inedit şi civilizat. „Înarmaţi” cu popcorn şi pancarte, aceştia s-au aşezat pe scaune şi s-au uitat cu nostalgie către intrarea în vechea sală de cinema ca la un film mut. Cândva, acolo puteau viziona filme şi degusta artă pe îndelete.

25 de ani de la moartea soldatului Costel Crap, împuşcat mişeleşte din spate în faţa Televiziunii. Mama băiatului nu a aflat nici azi cine a tras în copilul ei

25 de ani de la moartea soldatului Costel Crap, împuşcat mişeleşte din spate în faţa Televiziunii. Mama băiatului nu a aflat nici azi cine a tras în copilul ei

Soldatul gălăţean, militar în termen la o unitate militară din Prahova, a căzut în faţa televiziunii, împuşcat mişeleşte de la spate. La 25 de ani, mama băiatului, Virginia Crap se sfârşeşte când vede că mormintele eroilor se dărâmă pe zi ce trece şi că sunt îngrijite doar câteva care au fost ale rudelor unor ştabi din Combinat.

FOTO ArcelorMittal Galaţi donează echipamente medicale de ultimă generaţie Spitalul Clinic de Urgenţă

FOTO ArcelorMittal Galaţi donează echipamente medicale de ultimă generaţie Spitalul Clinic de Urgenţă

ArcelorMittal Galaţi continuă să sprijine comunitatea locală dezvoltând proiecte de sănătate axate pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite de unităţile locale. Compania a donat echipamente medicale moderne pentru patru secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi: Unitatea Primire Urgenţe „Cod Roşu”, Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi secţia de Ortopedie.

Nu mai folosesc telefonul mobil decât pentru dialogurile cu cei apropiaţi. Asta pentru că alţi semeni, care au reprezentat ceva, pentru ţara asta, nu alta, se simt ascultaţi, timoraţi, urmăriţi, supuşi unei presiuni psihologice indirecte, suspectaţi de te miri ce. Deşi, acum, nu sunt decât simpli cetăţeni, care au avut cândva şansa de a urca, până la o anumită treaptă, pe Muntele Olimp, de unde au văzut că regele... este gol.

acum 3 zile · comentarii (18)

Încă de la primele sondaje de opinie făcute în anii ’90, instituţiile cu imaginea cea mai bună erau, pentru români, Armata şi Biserica – cu procentaje relativ egale, de peste 90%. Politicienii au înţeles repede lucrul ăsta şi s-au grăbit să se asocieze, cît mai mult, cu cele două instituţii – sau cu reprezentanţi ai acesteia.

acum 3 zile · comentarii (17)

România de azi e dezorganizată, haotică, la mâna bunului plac şi a minciunii instituţionalizate. Orice iniţiativă, orice analiză şi, în general, orice ins care încearcă să se adapteze civilizaţiei româneşti trebuie să înveţe mai întâi excepţiile, abaterea de la o normă minimă de convieţuire, în numele unui succes îndoielnic.

acum 3 zile · comentarii (77)

Cu câţiva ani în urmă, reprezentanţii UE implicaţi în monitorizarea angajamentelor cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare atrăgeau atenţia că ofensiva împotriva corupţiei merge sublim, dar din plasele Justiţiei lipsesc tocmai peştii cei mari. Acum, situaţia s-a schimbat radical şi năvoadele Parchetului livrează capturi care pun la încercare capacitatea de găzduire din instituţiile de profil.

acum 4 zile · comentarii (55)

La 50 de ani de la lovitura de stat care instituia dictatura militară (1964-1985) şi când se celebrau 30 de ani de la tranziţia la democraţie, cetăţeni ieşiţi să protesteze pe 15 martie pe străzile oraşelor braziliene,  pentru demiterea preşedintei Dilmei Roussef au strigat şi au expus pancarte pe care scria: vrem intervenţia militarilor! O imagine greu de înţeles în absenţa contextului... şi chiar şi aşa.

acum 4 zile · comentarii (0)

Odată un aliat al Occidentului, de peste 35 de ani Iranul s-a afişat ca un actor profund iraţional, unul care nu întreţine relaţii diplomatice cu opozanţii săi ideologici, care nu este intimidat de sancţiuni economice şi al cărui unic scop este perpetuarea regimului său autocratic. Însă prezenţa unui inamic puternic la frontierele sale au pus într-o cu totul altă lumină comportamentul Iranului – o republică deja frământată de disensiuni interne.

acum 4 zile · comentarii (1)

De vreo două sau chiar trei săptamâni, nu am mai reuşit să intru pe Facebook. Nu din lipsă de timp, pur şi simplu mi s-a interzis accesul fără nicio explicaţie. Parola şi userul cu care intram de obicei păreau moarte, aşa că am abandonat pentru o vreme această activitate, gândindu-mă că este un blocaj tehnic sau o eroare care se va rezolva la un moment dat.

acum 4 zile · comentarii (3)

Arestările televizate efectuate de DNA au scos la lumină nu doar natura coruptă a politicienilor, ci şi un întreg sistem malign care funcţiona în România ultimelor decenii. Sistemul a evoluat în jurul finanţării marilor campanii electorale, care, peste tot în lume, sunt extrem de costisitoare. Acum parlamentarii propun o lege care promite că va „vindeca” sistemul.

acum 4 zile · comentarii (0)

Succesul nu se măsoară prin recompensele pe care le primeşti atunci când câştigi. Succesul se măsoară prin sacrificiile făcute pentru a ajunge să învingi. Se măsoară prin orele pierdute la pregătire, antrenamente şi prin deplasări. Se mai măsoară şi prin micile bucurii ale oamenilor obişnuiţi pe care nu o să le simţi niciodată. Şi uneori se mai măsoară şi prin oamenii care rămân lângă tine atunci când pierzi.

acum 4 zile · comentarii (5)

Asociaţia P.A.V.E.L. (Asociaţia părinţilor copiilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave) e de-acum mare, doar a împlinit optsprezece ani. Pornită din iniţiativa unui grup de părinţi cu copii bolnavi, a funcţionat ani întregi pe bază de voluntariat. O parte din picturile, desenele şi poveştile copiilor care fac terapie prin artă s-au strâns în splendidul volum „a-casă. Despre copii, iubire şi culoare“, conceput de Mihaela Şchiopu.

acum 5 zile · comentarii (0)

Ne-am propus să începem o serie de interviuri cu oameni care mişcă lucrurile în turismul românesc, fie ei agenţi de turism, hotelieri, lideri de organizaţii, organizatori de evenimente sau oameni de cultură. Încep cu noul preşedinte al ANAT, Aurelian Marin, care are o experienţă de aproape 20 de ani în domeniu, atunci când a fondat agenţia de turism pe care o conduce şi în prezent, „Paradis - Vacanţe de vis”.

acum 5 zile · comentarii (0)

Cât de probabil ar fi să ne urăm „La mulţi ani!”, de Ziua Mondială a Apei, decretată în data de 22 martie? Perspectiva pare a fi îngrijorător de apropiată, având în vedere că, în ultimul timp, tot mai multe voci profeţesc o dezastruoasă criză mondială de apă potabilă.

acum 5 zile · comentarii (1)