VIDEO Şase persoane au fost reţinute de DIICOT Galaţi într-un dosar privind o reţea de contrabandă cu ţigări în valoare de 1,2 milioane de lei 0

Persoanele reţinute au fost propuse pentru arestare. Procurorii au făcut şi 16 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov. Făptuitorii au organizat un număr de cinci acţiuni infracţionale, în perioada  mai-august 2015, introducând în mod ilegal, din Republica Moldova în România, importante cantităţi importante de ţigări.

VIDEO Şase persoane au fost reţinute de DIICOT Galaţi într-un dosar privind o reţea de contrabandă cu ţigări în valoare de 1,2 milioane de lei Vezi comentarii 0

Eveniment sportiv în scop caritabil la Galaţi. Fondurile vor fi folosite pentru susţinerea unor proiecte locale

Eveniment sportiv în scop caritabil la Galaţi. Fondurile vor fi folosite pentru susţinerea unor proiecte locale

Evenimentul va avea loc pe 13 septembrie 2015, între orele 8,00 şi 12,00,  pe Faleza Dunării. Vor fi patru probe: semimaraton (21 kilometri), ştafetă (3x7 kilometri), cros (7 kilometri) şi cursa populară (3 kilometri, cursă recomandată copiilor sub 16 ani). Cursele sunt cu taxă de participare (banii vor fi donaţi în scopuri caritabile), dar şi cu premii.

E jale! Un sfert dintre şcolile şi grădiniţele din judeţul Galaţi nu sunt autorizate sanitar

E jale! Un sfert dintre şcolile şi grădiniţele din judeţul Galaţi nu sunt autorizate sanitar

Dintre cele 436 de şcoli şi grădiniţe existente în judeţul Galaţi, 100 ar trebui să rămână închise în noul an şcolar deoarece nu respectă normele sanitare în vigoare. Autorităţile sanitare le vor permite însă, după principiul „răul cel mai mic”, să funcţioneze chiar şi fără autorizaţie, deoarece autorităţile locale nu au găsit soluţii pentru a asigura elevilor alte spaţii, corespunzătoare.

Doctorul grec care a revoluţionat sistemul medical românesc: respectat de Cuza şi de Regina Elisabeta, şi-a lăsat averea moştenire unui spital din Galaţi

Doctorul grec care a revoluţionat sistemul medical românesc: respectat de Cuza şi de Regina Elisabeta, şi-a lăsat averea moştenire unui spital din Galaţi

Doctorul grec Aristide Serfioti a profesat prima dată medicina la Viena, iar în anul 1853 s-a mutat în Galaţi. A fost devotat meseriei sale şi a condus „Societatea Medicală” cu o mână de fier. Pentru meritele sale, Spitalul Militar din oraşul de la malul Dunării a primit numele doctorului Aristide Serfioti.

Pompierii gălăţeni au ţinut un moment de reculegere pentru Daniel Fripis, salvatorul constănţean mort în misiune

Pompierii gălăţeni au ţinut un moment de reculegere pentru Daniel Fripis, salvatorul constănţean mort în misiune

Pompierii gălăţeni au ţinut marţi un moment de reculegere pentru pompierul Marius Daniel Fripis. Salvatorul constănţean a murit sâmbătă în timp ce se afla în misiune, după ce o butelie a explodat. Medicii care au sosit atunci la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru subofiţerul de 42 de ani. Astăzi, Daniel a fost condus de familie, colegi şi prieteni pe ultimul drum.

Gabriela Teleman, erou naţional în Namibia după ce a înfiinţat cel mai eficient serviciu de ambulanţă din ţară. Localnicii o compară cu Maica Tereza

Gabriela Teleman, erou naţional în Namibia după ce a înfiinţat cel mai eficient serviciu de ambulanţă din ţară. Localnicii o compară cu Maica Tereza

Gabriela Teleman a înfiinţat în oraşul Walvis Bay din Namibia un serviciu de urgenţă şi ajunge la cazuri în mai puţin de cinci minute. Resuscitează, conduce ambulanţa şi salvează vieţi la peste 13 mii de kilometri distanţă de casă. Este omul pe care toţi cei din deşertul namibian se bazează. Venită în vizită la Galaţi, Gabriela a vrut să vadă cum lucrează salvatorii SMURD de la malul Dunării.

O nouă gaură-n buget. Primăria Galaţi vrea să cheltuiască banii oraşului pentru a cumpăra stadionul Oţelul de la ArcelorMittal

O nouă gaură-n buget. Primăria Galaţi vrea să cheltuiască banii oraşului pentru a cumpăra stadionul Oţelul de la ArcelorMittal

Marea problemă este că oraşul deţine deja un stadion, cu capacitate dublă faţă de Oţelul, dar care zace, din motive obscure, într-o stare avansată de degradare. Şi celelalte baze sportive ale Primăriei sunt într-o stare foarte proastă. Potrivit unor surse neoficiale, preţul tranzacţiei s-ar putea ridica la cinci milioane de euro.

Drama medicului genial care a operat-o pe Regina Maria de cataractă. A murit la doar 38 de ani, dintr-o eroare medicală

Drama medicului genial care a operat-o pe Regina Maria de cataractă. A murit la doar 38 de ani, dintr-o eroare medicală

Adela Leonida Paul a fost primul specialist român care a folosit curentul electric în tratamentul cataractei. Datorită priceperii cu totul speciale, a ajuns medic oftalmolog al Casei Regale. Provine dintr-o familie de intelectuali de mare valoare, originară din Galaţi. A murit de tânără, la doar 38 de ani, din cauza unei operaţii nereuşite la ficat.

Domnul Liviu Dragnea a declarat, de curînd, că avem nevoie de un nou mod de a face politică. Avem nevoie de un „pact” pe termen lung al tuturor partidelor ţării, de un armistiţiu bazat pe „dialog şi continuitate”, de conlucrarea patriotică a tuturor, în jurul unui „proiect de ţară peren”. Poţi să ai ceva împotrivă? E drept, ai mai auzit asemenea îndemnuri şi altădată: „consens”, „uniune naţională”, „ţara mai presus de interesele de partid” etc.

acum 2 zile · comentarii (149)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 zile · comentarii (3)

Viitorul  european al Republicii Moldova a fost în ultimii 3 ani doar un subiect de PR politic în campaniile electorale de la Chişinău, folosit de liderii formaţiunilor pro-europene doar pentru a cosmetiza o realitate diferită de cea prezentată la Bruxelles unde corupţia,  sifonarea banului public şi anchilozarea Justiţiei în carapacea sovietică, pun sub semnul incertitudinii aderarea la UE a societăţii moldoveneşti.

acum 3 zile · comentarii (3)

Zi de zi televiziunile ne pun pe gânduri, ne întristează sau ne înfurie – în funcţie de temperament, educaţie şi caracter – arătând-ne valuri fără sfârşit de imigranţi ce străbat Europa dinspre Balcani către miezul administrativ al UE.

acum 3 zile · comentarii (64)

Când văd această fotografie cu maşina poliţiei din Odorheiul Secuiesc pe care scrie „Poliţia locală" atât în limba română, cât şi în limba maghiară am sentimentul reconfortant că trăiesc într-o ţară civilizată, europeană, în care se fac eforturi vizibile şi apreciate pe plan internaţional pentru a se respecta drepturile minorităţilor.

acum 3 zile · comentarii (93)

Criza refugiaţiaţilor îngrijorează din ce în ce mai multă lume. Cei mai prăpăstioşi, adepţi ai teoriei conspiraţiei, văd în deplasarea convoiului cu imigranţi o adevărată campanie militară dusă de soldaţi ai Statului Islamic şi alţi jihadişti amatori. Mai mult se spune despre aceştia că ar fi finanţaţi de Soros şi alţi americani, ba chiar şi de Putin, care au cu toţii interesul să destabilizeze Europa.

acum 3 zile · comentarii (33)

Complicata dramaturgie politică a săptămânii pe cale să se încheie şi telenovela din jurul Codului fiscal, telenovelă întru prelungirea căreia rolul de principal scenarist i-a revenit preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea, tocmai întors din Brazilia unde se pare că a urmat un curs de calificare în domeniu, lasă loc de multe speculaţii legate de viitorul d-lui Victor Ponta.

acum 3 zile · comentarii (4)

Poate n-aş fi dat importanţă ultimelor ziceri ale dlui Adrian Severin dacă nu le-aş fi auzit recitate, în limba română, de radio Sputnik, radio oficial al Moscovei. Dl Adrian Severin, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, şi urmărit penal într-un alt dosar pentru spălare de bani – pune la zid politica externă a SUA în regiune, într-o recentă postare pe blog:

acum 3 zile · comentarii (80)

Opera nu a lipsit din programul Festivalului Enescu aproape niciodată. Încă de la prima ediţie din 1958, unul dintre punctele de atracţie ale programului a fost premiera absolută în România a lui Oedipe de Enescu, recent restituită sonor pe disc (Casa Radio, 2012). În ultimele ediţii ponderea operei în cadrul festivalului a crescut.

acum 4 zile · comentarii (0)

Situaţia relatată de mass-media cu refugiaţii care se agaţă de orice punct posibil pentru a înainta către Vest ar trebui judecată cu celeritate. Cu precădere U.E ar trebui să fie cea care să ofere soluţii având în vedere că emigranţii depun eforturi pentru accederea între graniţele sale. România, din punctul de vedere al siguranţei, traversează o perioadă pozitivă, noi suntem oarecum protejaţi, suntem sub umbrala NATO şi membrii ai U.E.

acum 4 zile · comentarii (11)

Uriaşul val de imigranţi ce intră ilegal în Europa a primit diverse etichete. Unii îl consideră efectul „primăverii arabe”, alţii îl etichetează ca fenomen economic (imigranţii fiind atraşi de un loc în care să câştige mai bine), alţii ca acţiune de invadare a Europei pusă la punct de duşmanii sau chiar de către aliaţii Uniunii Europene.

acum 4 zile · comentarii (170)

Am fost în urmă cu cîteva zile într-o zonă care îmi este foarte dragă: Slănic Prahova. Orăşelul, staţiune balneoclimaterică, este situat la fix o sută de kilometri de Bucureşti. Merg la Slănic cel puţin de două-trei ori pe an. Am ajuns acolo cu intenţia de a mă relaxa cîteva zile, între două weekend-uri. Pentru că nu-mi place aglomeraţia. Şi am fost inspirat.

acum 4 zile · comentarii (0)

Prezent la Chişinău, primul ministru al României a acordat un amplu interviu prin care a reliefat poziţia României faţă de Republica Moldova, precum şi realizările ultimilor ani. Dincolo de înşiruirea de întrebări dinainte pregătite şi regizate, un lucru este clar: s-a dorit a se transmite un mesaj dincolo de Prut.

acum 5 zile · comentarii (5)

În cei douăzeci şi cinci de ani de la instaurarea democraţiei în România, stânga a pierdut cele mai multe alegeri pentru preşedinţia României, două treimi, chiar dacă FSN, PDSR şi PSD au câştigat cele mai multe scrutine, fie că vorbim de alegeri locale, parlamentare sau europarlamentare.

acum 5 zile · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 luni · comentarii (82)

O anomalie de preţ remarcată în Galaţi chiar înainte de ultima scumpire ar putea fi indiciul că şi consumatorii au un cuvânt de spus. Fiindcă situaţia nu este una nouă, ci se perpetuează de la ultima ieftinire majoră încoace, ar putea fi demosntraţia că nu doar comercianţii stabilesc preţul, dar şi concurenţa acerbă, ajutată de cumpărători.

acum 4 luni · comentarii (0)
Postari Recente