Cum funcţionează efectul de turmă la români. Psiholog: „Le permite unor indivizi să creadă că se ascund, dar şi să se manifeste violent“ 0

De la statul la coadă şi până la cumpăratul de produse pe care nu le folosesc niciodată, românii au dezvoltat un adevărat spirit de turmă. Psihologic, această tendinţă de a urma un grup, fără a trece prin filtrul gândirii posibilele consecinţe, se explică prin programările la care am fost supuşi.

Cum funcţionează efectul
de turmă la români. Psiholog: „Le permite unor indivizi să creadă că se ascund, dar şi să se manifeste violent“ Vezi comentarii 0

Şi salvatorii devin victime. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost atacat de un pacient recalcitrant, înarmat cu o foarfecă

Şi salvatorii devin victime. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost atacat de un pacient recalcitrant, înarmat cu o foarfecă

Familia unui bărbat de 66 de ani din comuna Smârdan, judeţul Galaţi, a solicitat astăzi ajutorul ambulanţei deoarece acesta acuza dureri de cap. La sosirea echipajului medical s-a dezlănţuit însă coşmarul. Pacientul a atacat asistenta şi ambulanţierul şi a distrus autospeciala medicală cu care de altfel intenţiona să fugă.

Cum ne bagă în mormânt sărmăluţele, friptura şi piftiile. Greşelile grave pe care le fac românii în privinţa mâncărurilor tradiţionale

Cum ne bagă în mormânt sărmăluţele, friptura şi piftiile. Greşelile grave pe care le fac românii în privinţa mâncărurilor
tradiţionale

Românii s-au obişnuit să mănânce gras şi condimentat şi, pe deasupra, să consume şi băuturi alcoolice, pe considerentul că nu li se poate întâmpla nimic rău, pentru că aşa mâncau şi strămoşii noştri. Nimic mai greşit. Secţiile de gastroenterologie sunt pline de oameni care au exagerat cu tot soiul de combinaţii de mâncăruri, până au ajuns să facă ulcer, pancreatită acută sau afecţiuni grave ale vezicii biliare.

Răpeau fete şi le transformau în sclave sexuale. Victimele au sărit de la balcon ca să scape de traficanţii de carne vie

Răpeau fete şi le
transformau în sclave sexuale. Victimele au sărit de la balcon ca să scape de
traficanţii de carne vie

Doi gălăţeni i-au şocat şi pe procurorii DIICOT, după ce s-au dedat la acte pe care puţini dintre noi şi le pot închipui. Iulian Obreja şi Aristiţa Ali sunt concubini şi au decis să facă bani din exploatarea sexuală a tinerelor.  Ei se orientau cu predilecţie asupra fetelor din mediul rural, în special asupra celor care proveneau din familii dezorganizate, fără prea multă şcoală, care aveau copii în întreţinere.

Atentatul de la Nisa a demonstrat, iarăşi, profunda neputinţă a Europei acesteia, a noastră, a tuturor, de a răspunde reţelelor terorii. A mai demonstrat că măsurile luate nu au făcut decât să identifice, de cele mai multe ori post factum, autorii unor acte teroriste şi, eventual, pe membrii celulei din care făceau parte şi, câteodată, pe cei ai primei reţele de susţinere.

acum 13 zile · comentarii (49)

În orfelinate, în spitalele de psihiatrie, în penitenciare, în căminele de bătrâni şi de handicapaţi, nevolnicii patriei atârnă spânzuraţi şi sugrumaţi de un sistem de sănătate şi de asistenţă socială care generează suferinţă şi trăieşte de pe urma ei. Berevoieşti este o oglindă pentru România. Iată-ne! O ţară fără de milă!

acum 13 zile · comentarii (19)

Serghei Mironov este unul dintre cele mai importante figuri politice din Federaţia Rusă, chiar dacă nu face parte din partidul care exercită guvernarea, ”Rusia Unită” (Edinaya Rossia). Şi-a început cariera politică în urmă cu peste două decenii, la Sankt-Peterburg, ca deputat al Adunării Legislative a celui de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, cu peste 5 milioane de locuitori.

acum 13 zile · comentarii (13)

Cu toate că nu mi-am propus nicidecum să existe o continuare a primului meu articol pe tema "Brexit" -cel puţin până când realitatea nu mi-ar infirma opinia şi m-ar sili astfel să-mi torn cenuşă-n cap-, evoluţiile recente, precum şi o anumită neînţelegere (pe care mi-o asum) a "teoriei" mele, mă obligă să aduc aceste completări şi precizări.

acum 13 zile · comentarii (47)

Mulţi dintre românii „care au ales libertatea” până în 1989 şi-au fixat ca destinaţie Franţa şi, în special, Parisul care, potrivit unui document din arhiva Legaţiei României de la Paris din 14 martie 1951, „juca rolul unei adevărate staţii de triaj. Aici soseau oameni politici, ziarişti, oameni de cultură, profesori, militari, foşti prizonieri de război, oameni de afaceri români”.

acum 13 zile · comentarii (0)

Summitul NATO de la Varşovia reconfigurează politica de securitate europeană, dar şi „alianţele din spatele scenei politice“. NATO a trecut de la politica de asigurare-reasigurare la politica de adaptare strategică pe termen lung atât la ameninţările şi riscurile din est, cât şi la cele din sud. Marea Neagră rămâne o chestiune în dezbatere cu o soluţie în funcţie de de interesele geopolitice armonizate ale SUA, Turcia, Rusia şi UE.

acum 14 zile · comentarii (64)

Imaginea unor semeni ai noştri legaţi în lanţuri şi ţinuţi în coteţe, aidoma unor animale sălbatice, continuă să mă bântuie. În secolul XXI, când alte naţiuni fac planuri de colonizare a planetelor din sistemul solar, în România sunt locuri unde sclavia este un fenomen firesc. Copii ţinuţi ca slugi, fete tinere exploatate economic şi sexual, persoane cu handicap obligate să cerşească în beneficiul unor conaţionali fără scrupule.

acum 14 zile · comentarii (33)

Vreţi să aflaţi cum a fost agresat fizic în secţia de votare un observator electoral de către un consilier local PSD hiperprietenos cu alegătorii, tolerat în secţie de o preşedintă angajată a Primăriei condusă de un primar PSD? V-a luat durerea de cap citind întrebarea? Daţi vina pe legislaţia plină de găuri. Şi bun venit la Gheja, în Luduş, judeţul Mureş!

acum 14 zile · comentarii (2)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 3 luni · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 6 luni · comentarii (6)

Faptul că românii tineri şi cu forţă intelectuală au descoperit că izolarea lor de România zombizată este o eroare, înseamnă, de fapt, semnul că s-a atins masa critică. Categoric, aşa nu se mai poate! Este semnalul că trebuie schimbat ceva. Mai exact tot: clasă politică, societate civilă (care a ajuns o anexă a clasei politice) şi, mai ales mentalităţile.

acum 9 luni · comentarii (0)

Un ministru cu demnitate (nu doar demnitar de conjunctură) şi-ar fi dat demisia dacă ar fi fost implicat într-un abuz în urma căruia ar fi murit un om. Ar fi luat a treia cizmă de pe raftul de la manutanţă şi şi-ar fi tras una-n dos cu ea. Nu şi Gabriel Oprea, care-şi consultă busola morală doar în oglindă, loc în care, se ştie, lucrurile se văd taman invers decât în realitate.

acum 9 luni · comentarii (0)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 11 luni · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 11 luni · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 1 an · comentarii (82)
Postari Recente