Cum au minţit şefii Spitalului Judeţean Galaţi, încercând să ascundă probleme grave legate de scandalul Hexi Pharma: „Valoarea este normală” 1

Ministerul Sănătăţii a confirmat că la 51 de spitale din România au fost descoperite probe neconforme în ceea ce priveşte igiena şi substanţele dezinfectante. Printre unităţile cu probleme se numără şi două din judeţul Galaţi: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Cum au minţit şefii Spitalului Judeţean Galaţi, încercând să ascundă probleme grave legate de scandalul Hexi Pharma: „Valoarea este normală” Vezi comentarii 1

Primarul Marius Stan despre scandalul dezinfectanţilor diluaţi: ”O asemenea ticăloşie trebuie pedepsită fără milă. Nu te poţi juca aşa cu vieţile oamenilor”

Primarul Marius Stan despre scandalul dezinfectanţilor diluaţi: ”O asemenea ticăloşie trebuie pedepsită fără milă. Nu te poţi juca aşa cu vieţile oamenilor”

După ce Ministerul Sănătăţii le-a interzis responsabililor din D.S.P. să comunice rezultatele analizelor la probele de sanitaţie din spitale, în această după-amiază a fost făcută publică lista unităţilor în care au fost efectuate testele în cazul dezinfectanţilor Hexi Pharma. Rezultate negative au înregistrat şi două mari spitale din Galaţi.

Destinul tragic al lui Vasile Lehăduş, pugilistul care a murit în timp ce încerca să salveze o femeie din mâinile unui monstru înarmat cu un cuţit

Destinul tragic al lui Vasile Lehăduş, pugilistul care a murit în timp ce încerca să salveze o femeie din mâinile unui monstru înarmat cu un cuţit

În anii '70 - '80, Vasile Lehăduş scria istorie în boxul românesc. De-a lungul carierei sale, acesta a câştigat competiţii naţionale şi internaţionale, fiind şi astăzi un nume de referinţă în sport. Astăzi, cei doi fii ai săi, Octavian şi Adrian îi cinstesc memoria şi fac la rândul lor performanţă în box, în Emiratele Arabe Unite.

Doar 30 de gălăţeni au cerut de la Primărie tichete sociale pentru copiii de grădiniţă

Doar 30 de gălăţeni au cerut de la Primărie tichete sociale pentru copiii de grădiniţă

Cele 30 de dosare depuse vor fi analizate şi validate până pe 15 mai 2016, dată după care vor fi achiziţionate şi distribuite tichetele către beneficiari. Iniţial se estima că vor fi peste 700 de cereri, însă realitatea s-a dovedit a fi diferită. Autorităţile cred că numărul redus de cereri ţine de faptul că persoanele cu venituri mici nu-şi dau copiii la grădiniţă, deci nu îndeplinesc una dintre condiţiile de bază.

Satul cu cel mai scump pământ din România. Un hectar de teren agricol este de trei ori mai scump decât în Olanda

Satul cu cel mai scump pământ din România. Un hectar de teren agricol este de trei ori mai scump decât în Olanda

În localitatea Matca din judeţul Galaţi, hectarul de teren agricol a ajuns să coste şi peste 30.000 de euro. Circa 3.000 dintre cele 8.000 de hectare ale localităţii sunt cultivate cu legume, din care 800 de hectare sunt acoperite cu solarii. O şesime dintre solariile României sunt la Matca, iar producţia anuală de legume depăşeşte 200 de milioane de kilograme.

Alegeri locale 2016. Managerul unui „orăşel” cu 3.000 de locuitori vrea să devină consilier independent de Galaţi

Alegeri locale 2016. Managerul unui „orăşel” cu 3.000 de locuitori vrea să devină consilier independent de Galaţi

Dintre toţi candidaţii de la Galaţi care se prezintă ca independenţi la alegerile locale din 2016 unul atrage în mod deosebit atenţia. Este vorba despre Bogdan Ionel Rodeanu (35 de ani) un tânăr manager care nu are absolut nicio legătură cu politica, dar care de mai bine de trei ani administrează de la A la Z o comunitate cu 3.000 de locuitori: campusul sudenţesc al Universităţii „Dunărea de Jos”.

Nu mai sunt de multă vreme un admirator al fostului jurnalist Robert Turcescu. Mi-am luat adio de la el nu doar în octombrie 2014, cu atât mai puţin de abia în august 2015 ori decembrie acelaşi an. Atunci când am publicat pe adevărul.ro trei comentarii tăioase la adresa sa, a afirmaţiilor, a conduitei şi a derapajelor lui incalificabile de la etica de jurnalist. Ci cu mult mai devreme.

acum 2 zile · comentarii (56)

Momentul trecerii din stânga, în dreapta Milcovului de azi, a unor subunităţi americane a devoalat atât primitivismul unor pigmei politici, din stânga Prutului, cât şi perceperea romantică a prezenţei Unchiului Sam pe pământul românesc din dreapta Nistrului. Bomboana pe coliva aroganţei unor dâmboviţeni a fost reactivarea, după Sf.Paşti, a cădelniţei antiunioniste, în buna tradiţie a defetismului celor ce îşi fac din asta un titlu de glorie.

acum 3 zile · comentarii (33)

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Dacă eşti fericitul posesor al unui Rolls-Royce Wraith, nu poţi pleca cu maşina în concediu fără valizele potrivite. Prin urmare, designerul Michale Bryden, de la Studioul Rolls-Royce Bespoke, a creionat Wraith Luggage Collection, un set exclusivist de şase valize care intră perfect in portbagajul coupe-ului de lux şi costa mai mult decât trei modele de top Dacia Logan Prestige: 28.984 euro.

acum 3 zile · comentarii (0)

Pe mulţi îi contrariază faptul că americanii l-au primit pe Vlad Plahotniuc la un nivel de invidiat. Participând la cel mai important eveniment al prestigiosului centru de analiză Consiliul Atlantic, cel mai detestat oligarh din Republica Moldova s-a întâlnit cu Victoria Nuland, de la care a primit asigurarea sprijinului în condiţiile continuării reformelor.

acum 3 zile · comentarii (20)

Ceea ce urmează e o poveste nu despre Opera Naţională neapărat, ci despre o anume stare de lucruri care a făcut posibil „scandalul“ de la ONB. Va fi plicticos şi lipsit de termeni atrăgători precum „xenofobi“, „pui de legionari“, „cumplitul paradox“ etc. Şi nici nu voi declara că „I love Vlad“.

acum 3 zile · comentarii (8)

Pe 17 aprilie, Camera deputaţilor (513) din Brazilia vota demararea procedurii de destituire a preşedintei Dilma Rousseff, iar acum urmează ca Senatul (81 de membri) să voteze pe 11 mai. Dacă două treimi din senatori vor confirma votul deputaţilor, atunci preşedinta va fi suspendată timp de 180 de zile şi vice-preşedintele îi va lua locul, timp în care procesul de destituire va fi organizat.

acum 3 zile · comentarii (2)

Dispăreau în urmă cu patru secole, se pare că la interval de doar câteva zile, întâi scriitorul spaniol Miguel de Cervantes, apoi poetul şi dramaturgul britanic William Shakespeare. Iată că uneori timpul îndeasă în aceeaşi secvenţă daruri incalculabile, lăsând alte vremuri mult mai pustii, deşi le dă cadou internetul, călătoriile peste viteza sunetului sau altfel de iluzii mai ieftine, în altfel de lumi virtuale, inclusiv iluzia nemuririi.

acum 3 zile · comentarii (1)

Orice cititor al unui articol de ziar privind infecţiile intraspitaliceşti poate cădea un pic pe gânduri. Oare ce se întâmplă? Nu avem antibiotice? Nu ştim să întreţinem curăţenia? Sunt spitalele noastre atât de infectate încât nu se mai poate face nimic? Este o răfuială între doctori, îşi varsă unii frustrările lansând acuze fără noime sau ăştia chiar vor să ne omoare cu zile?

acum 3 zile · comentarii (24)

Nu agreez deloc scenarita şi tocmai de aceea nu dau nici măcar doi bani pe scenariile şchiopătânde, unele infantile de-a dreptul, altele mai proaste chiar decât filmele americane de mâna a cincea despre şi cu ofiţeri KGB, urzite în jurul succesiunii faptelor ce au determinat plecarea din Guvern a d-lui Vlad Alexandrescu. Devenită, între timp, demitere în lege.

acum 4 zile · comentarii (10)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 3 luni · comentarii (6)

Faptul că românii tineri şi cu forţă intelectuală au descoperit că izolarea lor de România zombizată este o eroare, înseamnă, de fapt, semnul că s-a atins masa critică. Categoric, aşa nu se mai poate! Este semnalul că trebuie schimbat ceva. Mai exact tot: clasă politică, societate civilă (care a ajuns o anexă a clasei politice) şi, mai ales mentalităţile.

acum 6 luni · comentarii (0)

Un ministru cu demnitate (nu doar demnitar de conjunctură) şi-ar fi dat demisia dacă ar fi fost implicat într-un abuz în urma căruia ar fi murit un om. Ar fi luat a treia cizmă de pe raftul de la manutanţă şi şi-ar fi tras una-n dos cu ea. Nu şi Gabriel Oprea, care-şi consultă busola morală doar în oglindă, loc în care, se ştie, lucrurile se văd taman invers decât în realitate.

acum 6 luni · comentarii (0)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 8 luni · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 8 luni · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 12 luni · comentarii (82)

O anomalie de preţ remarcată în Galaţi chiar înainte de ultima scumpire ar putea fi indiciul că şi consumatorii au un cuvânt de spus. Fiindcă situaţia nu este una nouă, ci se perpetuează de la ultima ieftinire majoră încoace, ar putea fi demosntraţia că nu doar comercianţii stabilesc preţul, dar şi concurenţa acerbă, ajutată de cumpărători.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente