Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a fost dat în urmărire naţională pentru că nu s-a prezentat la arest. Surse neoficiale spun că ar fi plecat de mult din ţară

Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a fost dat în urmărire naţională pentru că nu s-a prezentat la arest. Surse neoficiale spun că ar fi plecat de mult din ţară

Cătălin Chelu a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul „Mită la MAI”, pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne, Dan Valentin Fătuloiu. Alături de omul de afaceri gălăţean au mai fost judecaţi şi apropiaţii acestuia Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu.

Încă o zi de admitere la Universitatea „Dunărea de Jos”

Încă o zi de admitere la Universitatea „Dunărea de Jos”

Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a decis să prelungească perioada de înscriere pentru Admiterea de toamnă cu încă o zi. Astfel, candidaţii sunt aşteptaţi la centrele de înscriere din fiecare facultate şi vineri, între orele 8.00-12.00. În rest, calendarul Admiterii de toamnă rămâne neschimbat.

Decizie importantă a Tribunalului Galaţi: o femeie care avea credit luat în franci elveţieni îl va returna în lei

Decizie importantă a Tribunalului Galaţi: o femeie care avea credit luat în franci elveţieni îl va returna în lei

Decizia magistraţilor gălăţeni este în premieră în România şi dă câştig de cauză unei femei, director al unei sucursale bancare din Galaţi, care a cerut transformarea în lei a creditului luat în franci elveţieni de la o altă bancă, hotărârea instanţei stipulând ca acesteia să îi fie restituit şi comisionul de risc care i-a fost reţinut ilegal.

Atunci când interesul învăţământului este mai presus de cel al dascălului!

Atunci când interesul învăţământului este mai presus de cel al dascălului!

Tot mai mulţi profesori din învăţământul preuniversitar reclamă sindicatelor faptul că li se pun beţe în roate atunci când vor să-şi ia concediu fără plată. Potrivit legii, profesorii titulari au dreptul la un an de concediu fără plată o dată la 10 ani. Dar aceeaşi lege spune că decizia se ia în consiliile de administraţie, iar cei mai mulţi membri ai acestor foruri le refuză concediul pe motiv că rămân fără elevi.

Chiar dacă risc acuze de instigare la violenţă, despre asta este vorba mai jos. Despre violenţa propagandistică a unor jurnalişti, majoritatea respectabili, ce se complac însă într-o mistificare a dezbaterii civice până la a pune ei înşişi muniţie în armele adversarilor politici. Din arbitri, cărora simpatiile li s-ar putea accepta cu indulgenţă, se transformă în combatanţi cărora cu greu li se va ierta mercenariatul iar uita, poate, niciodată.

acum 14 zile · comentarii (5)

Omul cu cele mai mari puteri din istoria lumii, care poate să pornească, s-ar părea, un război nuclear, este garanţia tuturor libertăţilor pe care ni le dorim, ca să nu mai spun, un model pentru toţi ambiţioşii şi toate organizaţiile care vor conducere energetică şi discretă. Acesta este paradoxul republicii moderne.

acum 12 zile · comentarii (0)

Cunoscutul activist unionist de la Acţiunea 2012 George Simion mi-a făcut onoarea să mă includă în provocarea sa #tricolorchallenge. Răspund cu plăcere, mai ales că ne unesc multe gânduri şi idealuri comune. Dintre care cel mai important este acela al reunificării celor două state româneşti într-un moment în care Rusia stalinistă presează pe frontul de Est, iar Ungaria horthystă îi face jocurile dinspre Vestul ţării noastre.

acum 13 zile · comentarii (0)

Scriu asta aici ca să rămână scris şi în speranţa că realitatea mă va infirma: se pregăteşte un nou atac la adresa Curţii Constituţionale. Vârful de lance al atacului este un recidivist în astfel de operaţiuni, dar care acum este şi membru al Guvernului: Eugen Nicolicea, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

acum 13 zile · comentarii (36)

Retras sub clopotul de sticlă al lumii sale, inaccesibil, înconjurat de executanţi docili şi de consilieri fără profil, duşmănind pe critici şi promovând doar pe lăudători, convins de genialitatea lui, infailibil în decizii şi istoric în gesturi, îndrăgostit iremediabil de propria figură şi patronând publicaţii pline cu imaginile sale – un asemenea păstor este ultimul lucru de care ar avea nevoie Biserica noastră.

acum 13 zile · comentarii (10)

Evident, guvernul, PSD, au lansat o furibundă campanie de ademenire a electoratului în perspectiva alegerilor prezidenţiale. Nu era de aşteptat să se desmintă de înaintaşi. Poate scepticii nu credeau că se va merge până la măsuri extreme cum este cea privind suspendarea temporară a unei legi, pentru a răsturna rezultatele alegerilor locale de acum doi ani.

acum 13 zile · comentarii (0)

Se mai moare în Ucraina? Se prea poate. Se mai moare dacă eşti ziarist occidental sau dacă eşti creştin în Siria şi în Irakul devastat de terorişti? Se moare. Trăieşte în schimb utopia totalitară. Trăieşte şi încercarea de a o resuscita. Iată despre ce e vorba, între altele, în acest scrutin prezidenţial. Comunismul, ca şi fascismul, are şapte vieţi.

acum 13 zile · comentarii (9)

În ziua în care guvernul socialist  francez demisiona en messe, iar François Holland, încoronat recent de sondaje drept cel mai nepopular preşedinte al tuturor timpurilor, anunţa afabil şi condescendent că trăim într-adevar o „criză morală”, Tunisia interzicea portul hijabului.

acum 13 zile · comentarii (59)

Mi-am dorit încă de la începutul anilor 90, când am început activitatea mea de activist al Asociaţiei PRO DEMOCRAŢIA, în Clubul APD Craiova, ca cetăţenii români să voteze în temeiul unor programe politice clar definite, a unor proiecte de ţară care să aducă prosperitatea, iar nu să voteze contra-cost, cu votul plătit cu pomeni electorale ori din ficaţi, mânaţi de ură sau de prostie.

acum 13 zile · comentarii (10)

Demisia Monicăi Macovei din PDL trădează o posibilă anxietate că nu ar strânge semnăturile necesare, având nevoie să tragă un glonţ de argint care să îi permită să ajungă la ţinta de 200.000 de semnături. Tactica poate fi riscantă în ipoteza în care nu strânge semnăturile, căci rămâne complet în afara relevanţei politice dacă nu atinge pragul.

acum 13 zile · comentarii (2)

Mulţi dintre noi au crescut trecând zi de zi pe lângă plăcuţele pe care scria “Păstraţi liniştea!”, beneficiind de sfaturile părinţilor şi educaţia primită la grădiniţă ori în primii ani de şcoală. Azi însă hăţurile par a fi scăpate şi fondul sonor al vieţii a sărit din mers câteva niveluri de zgomot.

acum 13 zile · comentarii (0)

Aţi putea spune pe nerăsuflate zece cărţi, autori sau titluri, care v-au marcat la diverse vîrste ? Şi-apoi să-i provocaţi pe alţi zece prieteni să-şi divulge preferinţele ? Jocul pe care nu ştiu cine l-a numit, cu frumoasă ironie, leapşa cărţilor, s-a răspîndit ca un virus luminos pe facebook. Nu, cărţile n-au anulat niciodată vreun război.

acum 13 zile · comentarii (37)
Postari Recente