Percheziţii de amploare la traficanţii de alcool. Zeci de persoane vor fi aduse la audieri la DIICOT Galaţi 0

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (B.C.C.O.) Galaţi, au destructurat mai multe grupări infracţionale care, prin activitatea ilegală desfăşurată au pus în pericol sănătatea populaţiei.

Percheziţii de amploare la traficanţii de alcool. Zeci de persoane vor fi aduse la audieri la DIICOT Galaţi Vezi comentarii 0

Întâlnire CJI la Galaţi: Provocări ale discursului public

Întâlnire CJI la Galaţi: Provocări ale discursului public

Evenimentul face parte din proiectul Competenţe media pentru liceeni în lupta împotriva  discriminării şi a discursului incitator la ură în presă, implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu organizaţia norvegiană Norsensus Mediaforum. Proiectul – se adresează unui număr de peste 200 de liceeni, profesori de liceu, jurnalişti, bloggeri si activişti ai societăţii civile din 10 oraşe ale României.

FOTO Cea mai modernă secţie de Neonatologie Patologică din sud-estul României va fi dată în folosinţă la începutul săptămânii viitoare la Galaţi

FOTO Cea mai modernă secţie de Neonatologie Patologică din sud-estul României va fi dată în folosinţă la începutul săptămânii viitoare la Galaţi

Începând de luni, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfântul Ioan” din Galaţi, va fi dată în folosinţă Secţia de Neonatologie Patologică, cea mai modernă de altfel din regiunea de sud-est a României. Este vorba despre o investiţie ce depăşeşte suma de 1,3 milioane de euro şi care se ridică la cele mai înalte standarde europene. Aici vor putea fi trataţi nou-născuţii cu malformaţii şi alte afecţiuni grave.

Un punct de maximă atracţie în programul festivalului FESTin pe bulevard ce se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti în organizarea Teatrului „Nottara” a fost, indiscutabil, spectacolul cu piesa Titanic vals de la Teatrul „Odeon”. Pregătită în ultimele luni ale anului 2013, având avanpremiera în ultimele zile ale acestuia şi premiera cu presa la începutul lui 2014, montarea e, fără doar şi poate, una ce se va juca mult şi cu sălile pline.

acum 5 zile · comentarii (0)

Pe data de 12 octombrie 2014 peste 10 000 de români au ieşit pe străzile din Bucureşti şi au cerut Unirea celor două state româneşti şi măsuri concrete pentru ca acest deziderat să se întâmple. E nevoie ca România să aibă o politică activă şi unionistă pe Republica Moldova, fiind nu doar în interesul naţional ci şi în cel de securitate Unirea celor două state româneşti.

acum 5 zile · comentarii (0)

În 2014, PSD reutilizează ca temă centrală de comunicare conceptul liniştii. Acelaşi concept folosit, succesiv, de către Ion Iliescu la începutul anilor `90, de Adrian Năstase în 2004 şi de Mircea Geoană în campania din 2009. Campania din 2014 mai cunoaşte, ca supliment conceptual, şi o declinare a temei unităţii naţionale, folosită de către Mircea Geoană în 2009, prin sloganul „Învingem împreună!”.

acum 21 zile · comentarii (1)

Weekend-ul trecut a avut loc Maratonul de la Berlin, unul dintre cele mai mari din lume, unde înscrierea se face pe bază de tragere la sorţi. Ceea ce mă fascinează la toate maratoanele din capitalele lumii este atmosfera de lângă traseu. Zecile de mii de oameni care aplaudă, dansează, strigă, fac orice ca tu să nu te opreşti, să mai faci un pas.

acum 21 zile · comentarii (12)

Publicaţia ”Adevărul” ne oferă prin ”Alege preşedintele!” un interesant, deşi discutabil, mecanism virtual de testare a (in)compatibilităţii dintre opiniile noastre şi opiniile onor candidaţilor la funcţia de Preşedinte al Republicii despre teme importante din agora românească. Aplicând la acest sondaj, vă pot spune că este oarecum şi amuzant, atunci când rezultatul este surprinzător şi total opus preferinţelor personale.

acum 21 zile · comentarii (58)

Înlocuiţi vârsta pe care o dă dl Pleşu, 60, cu vârsta voastră, o voi face cu a mea, hai 42, şi veţi vedea că adevărurile sale sunt perfect valabile şi nouă. Tot demonul amiezii să fie de vină? Acel Mittagsdämon pe care cultura germană îl sintetizează mai bine ca alte culturi? Cine ştie…recitim, recitind poate ne revenim.

acum 22 zile · comentarii (75)

După cum era de aşteptat, parlamentarii fac scut în jurul celor implicaţi în „Dosarul Microsoft”. E drept, nu prin demonstraţii de stradă cum au fost cele conduse de Adrian Năstase şi Victor Ponta pentru a susţine baronii puşi sub urmărire penală, ci printr-o metodă mai „soft”: plecarea senatorilor în vacanţă.

acum 22 zile · comentarii (25)

Etapa a treia, semifinală, a concursului a fost un regal de artă pianistică. Toţi cei şase tineri artişti au evoluat la nivel înalt. Chiar în acest context ce s-a definit prin realizări deosebite, se cuvin a fi subliniate reuşitele excepţionale, precum Sonata a doua de S. Rachmaninov, creată cu forţă de convingere copleşitoare de către Vassilis Varvaresos.

acum 22 zile · comentarii (0)

17 septembrie. Ajun de referendum în Scoţia. Locuitorii capitalei, Edinburgh, s-au închis cu toţii, în casele lor atât de specifice: câteva etaje, foarte rare perdele, scări la intrare, lampadare, sunt cu toţii în faţa televizoarelor: Alex Salmond, primul lor ministru, rosteşte ultimul său discurs dintr-o campanie pasională şi pasionată care, foarte sincer vorbind, durează de mai mult de 30 de ani.

luna trecuta · comentarii (39)