VIDEO Amenzi care îi bagă în faliment pe comercianţii care vând ţigări la bucată. Ce riscă buticarii la a treia abatere

VIDEO Amenzi care îi bagă în faliment pe
comercianţii care vând ţigări la bucată. Ce riscă buticarii la a treia
abatere

O serie de verificări efectuate în ultimele zile de poliţiştii locali la unităţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în apropierea instituţiilor de învăţământ din Galaţi a scos la iveală numeroase nereguli. În doar două zile, oamenii legii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale comercianţilor care au fost depistaţi că vindeau ţigări la bucată, valoarea acestora ridicându-se la 30.000 lei.

„România lucrului prost făcut“, o nouă campanie Adevărul: parc în pustiu, la 2 kilometri de sat VIDEO

„România lucrului prost făcut“, o nouă campanie Adevărul: parc în pustiu, la 2 kilometri de sat

VIDEO

Ziarul „Adevărul“ dă startul unei campanii care poartă numele „România lucrului prost făcut“. Vă vom prezenta cele mai stupide proiecte pentru care s-au tocat foarte mulţi bani, greşit realizate, investiţii fără sens sau abandonate, dar şi planuri care ar fi putut ieşi bine dacă nu ar fi fost deturnaţi banii. Începem cu un caz din judeţul Galaţi: un parc sătesc de care nimeni nu are nevoie.

România întâlneşte duminică Danemarca într-un context deloc fericit pentru fotbalul nostru. Presiunea este mare pentru echipa naţională, deoarece competiţia internă este răvăşită de neajunsuri şi scandaluri, în cupele europene contăm din ce în ce mai puţin, iar naţionala pare singura echipă capabilă să mai umple un stadion.

acum 2 zile · comentarii (3)

Directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, profesorul Ion Iovcev a acordat un interviu, în exclusivitate pentru site-ul Asociaţiei Europene de Studii Geopolitice şi Strategice „Gheorghe I. Brătianu”, unde a punctat realităţile geopolitice cu care se confruntă românii transnistreni în cei 25 de ani care s-au scurs de la războiul care i-a scos de sub autoritatea Chişinăului.

acum 2 zile · comentarii (8)

Ne facem unii altora chip cioplit. Ne alegem reprezentatul cel mai rău al oponentului şi ne certăm cu el, indiferent cu cine vorbim. Toţi ceilalţi sunt nişte oameni de paie cu chip cioplit. Faptul că majoritatea suntem oameni rezonabili e desconsiderat ca truism. Teoretic om fi, practic ne comportăm toţi ca nebunii şi îi tratăm pe ceilalţi la fel.

acum 3 zile · comentarii (38)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 11 luni · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 1 an · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 2 ani · comentarii (82)
Postari Recente