FOTO Cum au ajuns câţiva elevi de şcoală profesională să facă practică marinărească pe nave de croazieră, din Germania şi până în Delta Dunării 0

Iniţiativa aparţine conducerii Liceului de Marină din Galaţi, care încearcă astfel să schimbe puţin percepţia despre meseria de marinar. Tinerii elevi erau, de cele mai multe ori, „adoptaţi” de comandanţii navelor, deoarece erau minori. S-au întors şi cu bani, dar şi cu experienţe care îi vor ajuta pe viitor să se angajeze mai uşor în acest domeniu.

Vezi comentarii 0

Traseu fascinant de mountain bike în Pădurea Gârboavele, la doar câţiva kilometri de Galaţi

Dacă v-ar lega cineva la ochi şi v-ar duce să vă daţi cu bicicleta în Pădurea Gârboavele, aţi spune că sunteţi undeva la munte. Nici prin cap nu v-ar trece că sunteţi la câţiva kilometri de un oraş de câmpie. În Pădurea Gârboavele, de lângă Galaţi, pe care v-o descriem în campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, se organizează anual un circuit de mountain bike apreciat de pasionaţii de ciclism din zonă.

Liga Studenţilor din Galaţi renunţă la locurile în taberele de la mare şi le donează studenţilor cu nevoi sociale

Studenţii cu venituri reduse, orfani, cu divizibilităţi, de etnie roma, proveniţi din mediul rural sau proveniţi din casele de copii sau plasament familial vor putea aplica pentru un loc de tabără la mare pus la dispoziţie de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România! La Galaţi, membrii Ligii Studenţilor nu ştiu încă număruil locurilor care le va fi alocat.

Aproape sigur va fi organizată o nouă sesiune de admitere în toamnă. Locuri bugetate mai sunt la câteva domenii ingieneşti

La doar o zi distanţă de finalizarea primei etape a Admiterii 2014 de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, se poate spune aproape cu certitudine că cel puţin patru facultăţi vor organiza o nouă sesiune de admitere la toamnă. Vorbim despre Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie şi Facultatea de Inginerie Brăila.

Profesorul Bogdan Murgescu - Societatea de Ştiinţe Istorice: „Cred că teoria iraţionalităţii Rusiei nu merge atât de departe încât să se sinucidă”

Afirmaţia preşedintelui Societăţii de Ştiinţe Istorice din România a fost făcută la deschiderea Şcolii de Vară de la Galaţi, organizată chiar în ziua în care se împlinesc 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial. Reputatul profesor fusese întrebat dacă există riscuri pentru România având în vedere apropierea de zonele de conflict în care Rusia este actor principal.

Şeful zonal al OMV Petrom Moldova Sud, trimis în judecată de procurorii DNA Galaţi

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul S.C. OMV PETROM S.A, şi a Anei Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul S.C. OMV PETROM S.A, ambii acuzaţi de luare de mită.

Proiectul Terminal Intermodal Galaţi, susţinut de Instituţia Prefectului

Proiectul vizează construirea unui terminal trimodal în Port Bazinul Nou şi reprezintă unul dintre proiectele strategice pentru realizarea reţelei centrale de transport în Uniunea Europeană (TEN-T), terminalul valorificând potenţialul municipiului Galaţi dat de amplasarea pe sectorul fluvio-maritim al coridorului Rhin-Dunăre şi de zona de conexiune a sistemelor feroviare de la graniţa de Est a UE.

Primarul Tecuciului, ilegalitate cu starleta Adelina Pestriţu

Primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel şi viceprimarul Daniel Radovei au început anul 2014 ciocnind o cupă de şampanie cu Adelina Pestriţu, vedeta TV de la WOWBiz, pe o scenă amenajată în mijlocul oraşului. La doar câteva zile de la acel fericit moment, Curtea de Conturi Galaţi a decis că Primaria din Tecuci a efectuat plăţi ilegale de 30.000 de euro către artiştii care au prestat în acea noapte dintre ani.

Desfăşurate simultan, renovările sălilor Olimpia şi Dunărea au scos în evidenţă incapacittea actualelor administraţii de a conserva edificiile construite de comunişti, în vremuri în care ne-am aştepta la construirea unora noi. Cu proiectanţii originali alături, la Ploieşti s-a renovat în sărăcie. Fără aceştia, la Galaţi s-a ajuns la un dezastru.

acum 11 zile · comentarii (0)

Luna iulie a fost o lună plină în ceea ce priveşte drepturile omului - de la conflictul din Fâşia Gaza, la hotărârea CEDO împotriva căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, la diversele raporturi, în comun sau nu, ce reflectă probleme serioase şi sistemice în diverse ţări şi culturi. Astfel, vom reveni cu partea a doua mâine. Monitorizare de Ana Budeanu.

"Astăzi, Europa păstrează tăcerea în faţa politicii imperialiste agresive a lui Vladimir Putin. Occidentul tolerează în tăcere politica sa agresivă, care violează clar suveranitatea altor state, cea a Moldovei, a Letoniei, a Georgiei – şi, mai ales – cea a Ucrainei." Adam Michnik, într-un articol preluat de pe Voxeurop.eu.

În partea a doua a interviului cu autorul Valentin Guţu vorbim despre teza filologului Maxim Kronhaus referitoare la limba rusă, despre limbajul colocvial urban afectat de angloamericanisme, dar şi despre limbajul de lemn, despre sursele şi cauzele greşelilor de limbă din Basarabia în raport cu cele din România, despre jargonul mediilor electronice şi, mai ales, despre armele cu care putem lupta împotriva greşelile gramaticale.

acum 2 zile · comentarii (5)

Intr-o după-amiază ploioasă de la sfârşitul lui iulie, la graniţa Europei, într-un glorios stat balcanic, o predică a răsunat în Marea Roşie de pesedişti. Candidatul botezat de potop, pornit într-o cruciadă veşnică împotriva tiraniei de la Cotroceni, scăldat în apariţii televizate şi sanctificat în sondaje nu era nimeni altul decât Victor Ponta. Alesul.

acum 2 zile · comentarii (32)

„Renunţarea la istorie şi tradiţii e cel mai sigur semn că o naţiune începe să aibă probleme insurmontabile”. Nu ştiu cui aparţine acest citat, dacă este rodul gândirii unei mari personalităţi sau aparţine înţelepciunii populare, dar exprimă un mare adevăr şi se încadrează perfect în planul realităţii româneşti de astăzi.

acum 2 zile · comentarii (4)

Apropiata campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale va dezbate o temă care, deşi veche şi specifică vieţii politice româneşti post-decembriste, devine specială şi delicată în contextul luptei extrem de dure pentru funcţia de Preşedinte al Republicii: referirea la credinţa religioasă a candidaţilor, la relaţia dintre Stat şi Biserică.

acum 2 zile · comentarii (23)

Nadia Savcenko a devenit simbolul de ultimă oră, al Ucrainei, care se eliberează de mitul înfrăţirii veşnice cu o ţară vecină, aflată la graniţa de răsărit. Luată prizonier pe 17 iunie, pe timpul acţiunilor de luptă derulate în zona separatistă Lugansk, juna din fotografie - ofiţer tânăr, credincios jurământului depus ca militar - a fost transferată pe teritoriul statului agresor, la Voronej, unde instanţa locală o va judeca pe domniţa Nadia.

acum 22 zile · comentarii (62)

Am realizat un interviu telefonic cu IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, pe care l-am rugat sã explice utilizarea mult mediatizatului „trafalet” de cãtre Patriarhul României.

luna trecuta · comentarii (43)

Am privit, pe de o parte, cu milă – gândind la căutarea neîmplinită după Lumină în care rătăceşte, la cei 29 de ani de viaţă, Luminiţa Saviuc, autoarea celor „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit” – iar pe de altă parte, cu mirare – descoperind câte opinii pro şi contra a declanşat înşiruirea candidă, oarecum copilărească, de îndemnuri „flower power” pe care Luminiţa Saviuc a oferit-o cititorilor.

acum 22 zile · comentarii (14)

30 iulie 2013, Washington D.C. O zi de vară, cu umiditate ridicată pe malurile Potomacului, o zi obişnuită pentru cetăţeanul american, o zi ca oricare alta în capitala SUA. În schimb, agitaţie la Casa Albă. În Biroul Oval s-au aşezat, de o parte, israelienii, de partea cealaltă, palestinienii.

acum 2 zile · comentarii (1)