Începe etapa zonală a „Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”. Cele mai bune echipaje de pompieri şi paramedici din ţară se vor întrece la Galaţi

Începe etapa zonală a „Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”. Cele mai bune echipaje de pompieri şi paramedici din ţară se vor întrece la Galaţi

Competiţia organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” Galaţi va începe miercuri, 29 iunie 2016. Aceasta va avea loc la ora 10:00, în parcarea Selgros din municipiu, iar gălăţenii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare.

Trei ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru taximetristul care a spulberat cu maşina un client arab: „Datorită nervozităţii, am accelerat“

Trei ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru taximetristul care a spulberat
cu maşina un client arab: „Datorită nervozităţii, am accelerat“

Pe 27 iunie, Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Nicu Florin Dediu, un taximetrist din Galaţi, la trei ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă la omor. Bărbatul şi-a ieşit din minţi pe 18 februarie 2016, după ce un client de origine arabă i-a trântit portiera la maşină şi, într-un acces de furie, l-a lovit cu autoturismul, fiind la un pas să îl omoare.

Donaţii pentru copiii cu handicap imaginari. Cum a reuşit o escroacă să păcălească inclusiv mai mulţi avocaţi

Donaţii pentru copiii cu handicap
imaginari. Cum a reuşit o escroacă să păcălească inclusiv mai mulţi avocaţi

Maricica Ciobanu pretindea că este preşedinte al unei asociaţii umanitare, în numele căreia cerea bani pentru copiii cu diverse probleme medicale, dar care ajungeau doar în buzunarele ei. Instanţa a condamnat-o la trei ani de închisoare cu executare, dar nu a luat nicio măsură preventivă împotriva acesteia, astfel că femeia a făcut apel şi a dispărut.

Cum se propagau ideile de pace şi cum se înfrăţeau popoarele cu ajutorul radioului în anii `30

Cum se propagau ideile de pace şi cum se înfrăţeau popoarele cu ajutorul radioului în anii `30

La Galaţi, bazele societăţii Radio Katto Club au fost puse la 19 august 1932, oameni de pe întreg mapamondul putând comunica cu ajutorul poştei de la Radio Kattowice. Grozava idee i-a aparţinut lui Stephane Tymicnecki, un reputat muzicant care a vrut să cunoască distanţa până la care putea fi ascultat acest post de radio, solicitând comunicări din toate colţurile lumii.

Cum a pălit una dintre cele mai fermecătoare zone din Galaţiul secolului trecut. Strada Domnească era comparată cu Calea Victoriei din Bucureşti

Cum a pălit una dintre cele mai fermecătoare zone din Galaţiul secolului trecut. Strada Domnească era comparată cu Calea Victoriei din Bucureşti

În urmă cu 100 de ani, Galaţiul era un oraş modern, în care se construia mult iar cu concepţiile de viaţă erau pe măsură. La sfârşitul secolului al XIX-lea, dar mai ales la începutul secolului al XX-lea, clădirile din oraşul de la Dunăre erau gândite de arhitecţi cu studii în marile oraşe europene. Aceştia au adus aici idei inovatoare, care frământau continentul dar pe care le-au îmbinat cu puternica tradiţie românească.

Azi, în mod normal, ar fi trebuit să scriu ceva despre mizele foarte complicate ale Consiliului European care începe mâine. Însă nu mă lasă inima să ignor un nou episod din seria „România pusă la zid şi umilită“ petrecut în Olanda unde, imediat după BREXIT, au apărut aceste afişe care pun întrebarea de ce Marea Britanie trebuie să părăsească UE şi nu România.

Am dedicate numeroase texte în ultimii ani desluşirii unor resorturi ale crizei financiare şi economice, frământărilor din UE (vezi şi volumele „Încotro se îndreaptă Capitalismul”, 2009; „Când finanţa subminează economia şi corodează democraţia”, 2012; „Marele impas din Europa”, 2015 - toate la Polirom). Rezultatul referendumului din Regatul Unit (UK) mă îndeamnă să reiau câteva gânduri pe aceste teme.

Fără îndoială, cel mai eficient recrutor din România ar fi o foarte proaspătă absolventă, pe la douăzeci şi foarte puţin, blondă-blondă, foarte senzuală, cu o fustă scurtă-scurtă, cu un decolteu larg-larg, cu ochi mari de la natură, plus mari de uimire, eventual şi cu ochelari. Voce subţire-subţire, evident.

Trei zile la Bucureşti pe scena Teatrului de Comedie după alte două la Sibiu la FITS, pe o căldură toropitoare, actorii trupei The Actors Gang a celebrului Tim Robbins au revărsat în jur bucuria de a fi pe scenă şi de a face această meserie. „Visul unei nopţi de vară” e poate cel mai potrivit text-manifest pentru a celebra splendoarea jocului de-a teatru cu travestiurile care-l legitimează drept simbol al acestei arte bazată în esenţă pe iluzie.

Vineri, 1 Iulie 2016, ONB va prezenta ultima premieră (care va fi şi ultimul spectacol) din stagiune. Regizorul britanic Graham Vick, CBE, revine după mai bine de un an la Bucureşti, după mult comentatul Falstaff din Februarie 2015. L-am reîntâlnit, într-o zi caniculară, pe marele regizor de operă, pentru un interviu despre această nouă punere în scenă a capodoperei lui Beethoven.

Meritorie iniţiativa preşedintelui Iohannis, care, descoperind virtuţile unei astfel de întreprinderi, doreşte ca, împreună cu toate forţele politice, să facă posibilă o astfel de acţiune. Sper că se va ajunge la un rezultat notabil, într-un timp rezonabil. Asta nu mă împiedică să-mi amintesc câteva lucruri, legate de ”proiectul de ţară”.

Pe Nea Vasile, vecinul meu de la doi, l-ar tenta să îmi repare laptop-ul dacă i-aş permite. Deşi e băiat bun şi săritor, are două hibe majore care îmi provoacă un stres anticipat. Nea Vasile nu are nicio pregătire de specialitate atunci când vine vorba de modul în care funcţionează un sistem de operare. La asta se adaugă şi opinia de nezdruncinat că lumea e în continuare simplă şi orice se strică se poate repara cu o sârmă.

Dacă se va scrie vreodată Istoria Hazlie a Dreptului, ar trebui alocat un subcapitol înverşunării cu care Curtea Constituţională a refuzat, în pofida ocaziilor ce le-a avut, să răspundă la o întrebare simplă: este constituţională alegerea primarilor într-un singur tur? Celor plictisiţi de subiect le recomand să se oprească aici. Mă simt însă dator cu un epilog faţă de cei interesaţi de acest demers, indiferent dacă au fost de acord cu el sau nu.

acum 2 zile · comentarii (33)

Exista numeroşi traineri şi coach-i care susţin ca deţin secretul pentru a deveni un lider de succes şi care iţi prezintă reţete sigure de urmat. Dr. Ichak K. Adizes se diferenţiază de aceştia prin faptul că susţine că nu existã un lider perfect. Managerii, sunt oameni în carne şi oase, cu slăbiciuni, influenţati de multe ori de propriile prejudecăţi şi idiosincrazii, care eşuează în unele domenii şi excelează în altele.

acum 2 zile · comentarii (0)

Am semnalat în ultima perioadă încălcarea legii, comportamente anormale şi manipulatorii, lipsa de transparenţă, abuzuri etc. Cu toate acestea nimic. Nimic şi nimeni nu se atinge de ANRE! A încercat Curtea de Conturi, dar a fost „trimisă la plimbare” de „lipsa de competenţă pe fond”. Totuşi cine poate controla ANRE ?

acum 2 zile · comentarii (0)

Reacţia la rezultatul referendumului Brexit ridică câteva semne de întrebare cu privire la felul de a gândi a unora dintre concetăţenii noştri. Aici îi am în vedere pe cei care, prin pregătire şi meserie, au o oarecare vizibilitate în societate şi, în consecinţă, sunt preţuiţi civic de cei care din comoditate preferă să le ia de bune ideile.

acum 2 zile · comentarii (6)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 luni · comentarii (1)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 5 luni · comentarii (6)

Faptul că românii tineri şi cu forţă intelectuală au descoperit că izolarea lor de România zombizată este o eroare, înseamnă, de fapt, semnul că s-a atins masa critică. Categoric, aşa nu se mai poate! Este semnalul că trebuie schimbat ceva. Mai exact tot: clasă politică, societate civilă (care a ajuns o anexă a clasei politice) şi, mai ales mentalităţile.

acum 8 luni · comentarii (0)

Un ministru cu demnitate (nu doar demnitar de conjunctură) şi-ar fi dat demisia dacă ar fi fost implicat într-un abuz în urma căruia ar fi murit un om. Ar fi luat a treia cizmă de pe raftul de la manutanţă şi şi-ar fi tras una-n dos cu ea. Nu şi Gabriel Oprea, care-şi consultă busola morală doar în oglindă, loc în care, se ştie, lucrurile se văd taman invers decât în realitate.

acum 8 luni · comentarii (0)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 10 luni · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 10 luni · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 1 an · comentarii (82)
Postari Recente