FOTO Atelier de artă plastică în spaţiul cultural „Nicolae Mantu”. Gălăţenii pot vedea în direct cum prind forme lutul şi mozaicul 0

Publicul este aşteptat în fiecare zi, în holul fostei Facultăţi de Mecanică, între orele 9.00 – 19.00, începând de astăzi şi până miercuri, 29 iulie, pentru a vedea pe viu cum artiştii modelează lutul. Pe 29 iulie, pe Stadionul Portul Roşu lucrările realizate în aceste zile vor fi arse într-un cuptor special, care urmează să fie amenajat tot de artiştii francezi.

Vezi comentarii 0

Restricţii de trafic pe Faleză, începând de mâine

Pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimentului ”Mix Music Evo”, Bulevardul Marea Unire (Faleza Superioară a Dunării) va fi complet închis circulaţiei, pe segmentul cuprins între străzile General Alexandru Cernat (Parcul Viva) şi Prelungirea Traian (Biserica Maica Precista), începând de joi, 24 iulie 2014, ora 10.00, şi până luni, 28 iulie 2014, ora 12.00.

Proiect îndrăzneţ de adaptare a programelor de studiu la piaţa muncii

Proiectul vizează dezvoltarea şi adaptarea a 11 programe de studii de licenţă şi masterat în concordanţă cu CNCIS şi nevoile pieţei muncii, consolidarea capacităţii a trei universităţi de a furniza calificări relevante pentru studenţi în vederea creşterii angajabilităţii şi îmbunătăţirea instrumentelor şi metodologiilor universitare pentru extinderea oportunităţilor de învăţare şi promovarea în învăţământul superior.

32 de elevi gălăţeni au învăţat cum să realizeze o afacere care să sprijine comunitatea locală

La iniţiativa unor tineri gălăţeni, plasticul ar putea fi transformat în combustibil şi energie folosind o tehnologie creată în China. Aceasta este doar una din ideile liceenilor gălăţeni care au învăţat - în cadrul Şcolii de Vară pe teme de antreprenoriat social, organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu ArcelorMittal - cum să gândească antreprenorial o afacere care să aducă un beneficiu comunităţii în care trăiesc.

Desfăşurate simultan, renovările sălilor Olimpia şi Dunărea au scos în evidenţă incapacittea actualelor administraţii de a conserva edificiile construite de comunişti, în vremuri în care ne-am aştepta la construirea unora noi. Cu proiectanţii originali alături, la Ploieşti s-a renovat în sărăcie. Fără aceştia, la Galaţi s-a ajuns la un dezastru.

acum 3 zile · comentarii (0)

Preluând iniţiativa Foreign Policy International de a comenta existenţa drepturilor culturale şi cum anume au fost ele folosite de şi în beneficiul dictatorilor, după sinteza în limba română, revenim cu o privire mai atentă asupra semnificaţiei drepturilor culturale la nivel internaţional. - De Ana Budeanu

acum 14 zile · comentarii (0)

Mă urc în trenul Bucureşti-Budapesta, cu puţin înainte de ora 6 dimineaţa, şi descopăr că am loc într-un „bou-vagon“, cu spatele la sensul de mers. Îndrăznesc să mă aşez pe locul din faţa mea, dar în câteva minute apare un domn nervos, la vreo 50 de ani, transpirat, bâlbâit, care târăşte după el două trolere imense şi câteva rucsacuri.

acum 14 zile · comentarii (25)

Situaţia pe scena europeană şi internaţională tinde să se complice din ce în ce mai mult. După mai multe acuzaţii aruncate din partea Germaniei către SUA, cu privire la spionarea oficialilor germani, astăzi s-a petrecut un eveniment unic de după cel de-Al Doilea Război Mondial: reprezentantul CIA de la Berlin a fost rugat frumos să părăsească ţara.

acum 14 zile · comentarii (1)

Nadia Savcenko a devenit simbolul de ultimă oră, al Ucrainei, care se eliberează de mitul înfrăţirii veşnice cu o ţară vecină, aflată la graniţa de răsărit. Luată prizonier pe 17 iunie, pe timpul acţiunilor de luptă derulate în zona separatistă Lugansk, juna din fotografie - ofiţer tânăr, credincios jurământului depus ca militar - a fost transferată pe teritoriul statului agresor, la Voronej, unde instanţa locală o va judeca pe domniţa Nadia.

acum 14 zile · comentarii (62)

Am realizat un interviu telefonic cu IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, pe care l-am rugat sã explice utilizarea mult mediatizatului „trafalet” de cãtre Patriarhul României.

luna trecuta · comentarii (43)

Am privit, pe de o parte, cu milă – gândind la căutarea neîmplinită după Lumină în care rătăceşte, la cei 29 de ani de viaţă, Luminiţa Saviuc, autoarea celor „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit” – iar pe de altă parte, cu mirare – descoperind câte opinii pro şi contra a declanşat înşiruirea candidă, oarecum copilărească, de îndemnuri „flower power” pe care Luminiţa Saviuc a oferit-o cititorilor.

acum 14 zile · comentarii (14)

Dacă e luna mai, e Turneul Naţional Stradivarius! Violonistul Alexandru Tomescu se pregăteşte să plece pentru al şaptelea an consecutiv într-o călătorie ce îl va purta în 12 centre culturale din România. Îl va avea alături de el pe scenă pe celebrul pianist rus Eduard Kunz, într-un program integral Prokofiev.

acum 2 luni · comentarii (0)

Multe cuvinte şi expresii frumoase însoţesc declaraţiile acestui foarte mediatizat om de teatru care se numeşte PIPPO DELBONO: „Adevărata semnificaţie a lucrurilor”, ”Teatrul e întâlnirea cu fiinţa umană”, „Teatrul este cunoaştere”, „în acest spectacol personal e multă poezie”, „Arta devine terapeutică pentru ceilalţi dar şi pentru tine”...

luna trecuta · comentarii (0)

O petiţie anti-autonomie ungurească cu autor necunoscut (ce gest nobil!) postată în februarie 2010 şi-a recăpătat suflul după ce am postat pe facebook textul ei şi rugamintea de a aduna cât mai multe semnături ca răspuns la petiţia autonomistă a maghiarilor. Pentru că acţiunea maghiară a beneficiat de mediatizare, postez şi eu aici petiţia românească şi linkul ei de pe petitiionline.net pentru a aduna cât mai multe semnături.

acum 6 luni · comentarii (30)
Postari Recente