Pregătirile pentru Serbările Galaţiului sunt în toi. Urmeaza opt zile de distracţie la malul Dunării

Pregătirile pentru Serbările Galaţiului sunt în toi. Urmeaza opt zile de distracţie la malul Dunării

Manifestările sunt organizate de Primăria municipiului Galaţi, Consiliului Local Galaţi şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Întregul program artistic este susţinut integral din sponsorizări, singurele cheltuieli făcute din bani publici fiind pentru asigurarea curentului electric şi salubrizarea domeniului public la manifestările ce vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor

Pentru că pluteşte o uşoară incertitudine asupra ajutoarele alimentare, iată atribuţiile instituţiilor şi categoriile de beneficiari

Pentru că pluteşte o uşoară incertitudine asupra ajutoarele alimentare, iată atribuţiile instituţiilor şi categoriile de beneficiari

Începând cu anul 2014, fostul Program European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (PEAD), derulat în perioada 2007-2013 de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie in Agricultura, devine Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi trece în competenţa Ministerului Fondurilor Europene, care este autoritate de management şi principal beneficiar.

Gălăţean de 18 ani, membru al comunităţii de hackeri „Anonymous România”, ridicat de procurorii DIICOT

Gălăţean de 18 ani, membru al comunităţii de hackeri „Anonymous România”, ridicat de procurorii DIICOT

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Centrală şi poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (D.C.C.O.) au neutralizat activitatea infracţională a persoanelor care, în repetate rânduri, au accesat fără drept sistemele informatice ale unor instituţii şi autorităţi publice autohtone, alterând integritatea datelor informatice.

Laurenţiu Gîdei, primarul oraşului Târgu Bujor: „Politica este o activitate de grup, în interes politico-electoral propriu şi personal”

Laurenţiu Gîdei, primarul oraşului Târgu Bujor: „Politica este o activitate de grup, în interes politico-electoral propriu şi personal”

Laurenţiu Viorel Gîdei este unul dintre cele mai importante „transferuri” făcute de PSD în perioada prevăzută de celebra „Ordonanţă Dragnea”. Nu regretă pasul făcut, nu s-ar mai întoarce la PDL pentru că între timp formaţiunea s-a desfiinţat şi crede că mai important este interesul alegătorului decât cel politic.

Precipitaţiile au influenţat negativ desfăşurarea traficului rutier. Doi bărbaţi şi o femeie au fost răniţi în urma unor accidente rutiere

Precipitaţiile au influenţat negativ desfăşurarea traficului rutier. Doi bărbaţi şi o femeie au fost răniţi în urma unor accidente rutiere

Un bărbat de 75 ani, din localitatea Umbrăreşti, a traversat un drum sătesc fără să se asigure, prin spatele unei autoutilitare care se punea în mişcare, condusă de un gălăţean de 48 ani. Bărbatul a fost acroşat de apărătoarea roţilor din spate, fiind rănit uşor. Victima a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul din oraşul Târgu Bujor pentru îngrijiri medicale

Situaţia actuală este extrem de asemănătoare cu cea din 2004, când diferenţa după primul tur era de 7%, iar sondajele pentru turul II îl dadeau invariabil câştigător cert şi detaşat pe Năstase, fost Ponta (sau invers, ce mai contează...). Pe lângă sondajele menţjonate voi prezenta date statistice importante referitoare la alegerile prezidenţiale din 1990 încoace:

acum 7 zile · comentarii (33)

„Transilvania va rămâne parte românească şi europeană şi nimeni nu va putea schimba acest lucru, iar religia şi faptul că cineva nu are copii sunt pur şi simplu argumente aberante pentru a demonstra incompatibilitatea unui candidat la preşedinţia României. Trăim într-o ţară şi pe un continent plin de culturi şi limbi diverse".

acum 7 zile · comentarii (18)

Eu nu am fost niciodată un erou! Dar în decembrie 1989 eram acolo unde „cocoşii au cântat de trei ori în noapte – şi-a trebuit să strig: Doamne, Doamne, de cine m-am lepădat?“. Iar acum sunt aici, unde „mistuiţi de răni lăuntrice ne trecem prin veac”, unde “din când în când ne mai ridicăm ochii spre zâvoaiele raiului, apoi ne-aplecăm capetele în şi mai mare tristeţe“.

acum 7 zile · comentarii (27)

Mâine românii vor merge din nou la vot pentru a-şi alege preşedintele şi în aproximativ 24 de ore toţii vor şti care este noul conducător al României. Peste o lună acesta se va instala la Cotroceni şi va avea în faţă pentru următorul mandat cel mai ambiţios proiect de după Marea Unire din 1918.

acum 8 zile · comentarii (5)

În toată înfierbântarea electorală de dinainte de turul II, uităm un adevăr fundamental: care e rădăcina răului, în toată afacerea asta pe care o numim politică românească. Iar rădăcina aceasta ne ajută să identificăm răul cel mai mare şi să scăpăm de sloganuri şi manipulări media. Întrebarea pe care oricine trebuie să şi-o pună, mâine, e de fapt o întrebare extrem de simplă.

acum 8 zile · comentarii (7)

Mergem la vot? Trebuie! Trebuie, fie că ne place sau nu ne place candidatul. Este ceea ce partidele ne-au oferit. Alternativă mai mult sau mai puţin bună. Totul este subiectiv, oricum. Se spune în popor că „cel ce te iubeşte te caută, cel care nu te vrea, te evită”! Poate că cei competenţi nu ar vrea să ne evite, poate că s-ar lăsa iubiţi cumva, dar aleg să „fugă” tocmai din teama de eşec.

acum 8 zile · comentarii (65)

Suntem cu mai mult decât o colecţie de judeţe roşii şi albastre, separate de linia Carpaţilor. Nu putem şterge liniile trasate prin vot, dar putem măcar încerca să le facem să lucreze în favoarea noastră ca naţiune, punând ce ne distinge în slujba a ce ne poate face mai puternici.

acum 8 zile · comentarii (8)

În ultimele zile în presa naţională a plouat cu tot felul de scrisori directe, otrăvite, înţelepte, usturătoare, dar mai ales personale, către viitorul preşedinte al României. Nu-i spun numele, nu am suficientă cerneală în tastatură. Dacă Eugen Ionescu mai trăia însă, duminica de 2 noiembrie 2014 scursă în faţa ambasadelor române din străinătate, ar fi putut deveni sub pana sa, o continuarea a piesei "Rinocerii".

acum 8 zile · comentarii (6)

47. Acesta este numărul de români înscrişi la Consulatul român din Paris, ca având domiciliul în Franţa. Cifra dată de Clara Staicu, consulul român, dă fiori. Să se fi înşelat francezii şi românii din Franţa să nu fie veniţi cu grămada? Ar fi bine. Dar realitatea este alta: românii din Franţa nu respectă legea. Este simplu.

acum 8 zile · comentarii (48)

Ai zeci de motive să nu mergi la vot - foarte multe dintre ele raţionale, logice şi bine ancorate în realitatea românească. Dacă te gândeşti puţin însă, aproape toate sunt personale. Cauza? Român fiind, şi tu înţelegi votul în stil autohton, crezând că acesta este despre şi pentru tine.

acum 8 zile · comentarii (7)

Ca tot românul interesat de soarta ţării sale, atunci când este chemat să aleagă oamenii care-i hotărăsc viitorul, duminică, 16 noiembrie 2014, mă voi duce din nou la vot să-mi aleg preşedintele. După aderarea României la NATO (29 martie 2004) şi Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007), alegerile de duminică, 16 noiembrie, constituie cel mai important eveniment politic al ultimilor 10 ani, cu impact major asuma viitorului ţării noastre.

acum 9 zile · comentarii (2)

În seara primei confruntări dintre Ponta şi Iohannis am declarat pentru „Adevărul” că Ponta a plagiat scena din serialul „House of Cards” în care congresmenul Frank Underwood, interpretat de Kevin Spacey, îi solicita oponentului, în direct pe un post naţional de televiziune, să îi ceară scuze soţiei pentru o falsă problemă.

acum 9 zile · comentarii (1)
Postari Recente