Cât de pregătite sunt autorităţile de la Galaţi pentru alegerile parlamentare 2016. Câţi gălăţeni au drept de vot 0

Autorităţile reamintesc că alegătorii pot vota la secţia la care sunt arondaţi sau, dacă nu se află în localitate, la orice secţie din cadrul circumscripţiei electorale (judeţului) unde îşi au domiciliul sau reşedinţa, pe lista suplimentară, cu cartea de identitate, cu buletinul de identitate sau cu paşaportul diplomatic ori de serviciu. Nu se poate vota în alt judeţ.

Cât de pregătite sunt autorităţile de la Galaţi pentru alegerile parlamentare 2016. Câţi gălăţeni au drept de vot Vezi comentarii 0

Secretele comorii cavalerilor templieri. Cine sunt catarii şi cum au forţat Templierii înfiinţarea Inchiziţiei

Secretele comorii cavalerilor templieri. Cine sunt catarii şi cum au forţat Templierii înfiinţarea Inchiziţiei

Ordinul Cavalerilor Templieri a fost fondat în anul 1118, în Ierusalimul din vremea cruciaţilor, de către cavalerul francez Hugues de Payens împreună cu alţi opt tovarăşi de arme. Regele Ierusalimului, Baldwin al II-lea, le-a oferit o zonă din preajma complexului de pe Muntele Templului, unde să îşi stabilească tabăra. În doar câţiva ani, cavalerii templieri acumulaseră putere, bogăţie şi o faimă nemaiîntâlnite în epocă.

Ţinuturile româneşti, văzute prin ochii călătorilor străini: „Locul în care cei mai mari pungaşi sunt puşi dregători“

Ţinuturile româneşti, văzute prin ochii călătorilor străini: „Locul în care cei mai mari pungaşi sunt puşi dregători“

Relatările sunt din Evul Mediu, însă unele dintre constatări sunt valabile, fără îndoială, şi în zilele noastre. Cele mai „picante“ dintre toate sunt mărturiile aristocratului francez Louis Emmanuel D’Antraigues (1753-1812), conte, regalist fanatic şi personaj implicat în numeroase comploturi, motiv pentru care a petrecut mulţi ani în exil prin Europa, prilej cu care a poposit, la 1779, la Galaţi şi Brăila.

Au fost scoase de la naftalină clişee naţionaliste şi xenofobe care circulau prin anii ’90. Şi prind de minune în campania electorală. Din nou, străinii sunt de vină, vor să ne ia ţara pe sus, iar noi suntem nişte bieţi oameni oropsiţi de soartă. Faptul că ai noştri au furat de-au rupt nu deranjează. Căci „mândria de a fi român” e tolerantă cu furturile naţionale.

acum 22 ore · comentarii (45)

Este important să extragem din Raportul de 516 pagini cu rezultatele PISA 2015 cât mai multe evaluări care să ne permită să înţelegem etapa actuală din educaţia românească, comparativ cu alte state europene. Ne propunem să vedem cum au evoluat scorurile testelor PISA între 2009 şi 2015, pe ţări, şi cum stă România în această evoluţie.

În viitorul Parlament vom avea atât dalmaţieni, dinozauri politici, marionete care vor fi doar la număr servind păpuşarilor, personalităţi notorii în domeniul lor profesional, dar naivi idealişti şi victime sigure ale caracatiţei politice şi mafiote, precum şi aleşi tineri competenţi pe zona lor de activitate nepolitică, dar care nu ştiu cu ce se mănâncă politica românească.

Singurul eveniment cu adevărat notabil din această campanie electorală a fost o confruntare prin interpuşi: tentativa eşuată de linşaj orchestrată marţi seara de Antena 3 la adresa lui Dacian Cioloş. Un delegat al PSD-ALDE şi un delegat al PNL-USR şi-au disputat semnificaţiile profunde ale cuvântului „mocirlă”. De ce s-a ajuns aici?

acum 2 zile · comentarii (175)

Când eram mici nu prea îl sărbătoream pe Moş Nicolae. Era ziua de nume a unor rude nesuferite cu care ai mei nu prea se înţelegeau motiv pentru care această zi îmi aduce aminte, în primul rând, de urarea pe care o primea unchiu-meu Guguţai de la nevastă-sa: „să fac ceva în ziua ta şi ziua ta să fie în fiecare zi!”.

acum 2 zile · comentarii (10)

La Bruxelles s-a încheiat reuniunea miniştrilor de Externe ai Alianţei care, printre altele, au aprobat ansamblul de 40 de propuneri comune în 7 domenii în vederea punerii în aplicare a declaraţiei comune de la Varşovia a Preşedintelui Consiliului European, Preşedintelui Comisiei Europene şi a Secretarului General al NATO.

acum 2 zile · comentarii (23)

Incomod deopotrivă în română şi maghiară pentru unii cititori, Demény Péter e, pentru alţii şi pentru mine, un autor cu o exprimare atrăgătoare şi cu idei cel puţin interesante, dacă nu şi îndrăzneţe. Îndrăzneţ, - în contextul anumitei atitudini faţă de trecut în rândul maghiarilor (dar, vai, nu doar al lor) -, îndrăzneţ, ziceam, este şi textul de mai jos al lui Demény.

acum 2 zile · comentarii (4)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 7 luni · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 11 luni · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 1 an · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 1 an · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 2 ani · comentarii (82)
Postari Recente