Centrale termice de apartament pe banii Primăriei. În medie, un apartament aflat într-un bloc de debranşaţi înghite acum subvenţii de peste 6.500 de lei pe an 0

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, de proiect ar putea beneficia, într-o primă etapă, circa 150 de familii ale căror locuinţe au rămas branşate la sistemul centralizat, dar sunt situate în ansamblurile de blocuri în care peste 98% dintre locatari s-au debranşat. Apartamentele „insulă” costă bugetul public peste 6.500 de lei de fiecare, anual, pentru subvenţia pe gigacalorie şi compensarea pierderilor din reţea.

Centrale termice de apartament pe banii Primăriei. În medie, un apartament aflat într-un bloc de debranşaţi înghite acum subvenţii de peste 6.500 de lei pe an Vezi comentarii 0

Consiliul Judeţean Galaţi şi Consiliul Local vor fi dizolvate în urma votului ilegal al consilierilor judeţeni şi consilierilor locali de la PSD

Consiliul Judeţean Galaţi şi Consiliul Local vor fi dizolvate în urma votului ilegal al consilierilor judeţeni şi consilierilor locali de la PSD

Situaţie nemaiîntâlnită în ultimii 25 de ani în România. Un consiliu judeţean şi un consiliu local vor fi dizolvate în urma unor decizii ale instanţelor de judecată. Totul a pornit după ce fostul primar Marius Stan a acţionat în judecată cele două instituţii în urma  invalidării ilegale a mandatului de consilier judeţean şi a celui de consilier local.

Încep înscrierile pentru „Universitatea vârstei a treia”. Seniorii pot alege discipline dintr-o listă de zece module opţionale

Încep înscrierile pentru „Universitatea vârstei a treia”. Seniorii pot alege discipline dintr-o listă de zece module opţionale

Proiectul „Universitatea vârstei a treia” intră în linie dreaptă: înscrierile pentru anul universitar 2016-2017 încep astăzi, 29 august, şi se vor încheia pe 16 septembrie 2016. Dosarele se pot depune la sediul Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (strada Domnească nr. 47, vizavi de Primărie).

A fost achitat pentru un viol în grup după ce a batjocorit o copilă de 16 ani, pentru a fi ulterior condamnat definitiv tot pentru viol

A fost achitat pentru un viol în grup după ce a
batjocorit o copilă de 16 ani, pentru a fi ulterior condamnat definitiv tot
pentru viol

Grigoraş Marian, un infractor extrem de periculos dat în urmărire generală, a fost prins pe când încerca să fugă din ţară, după ce a fost condamnat anterior la 5 ani de închisoare pentru viol. Între timp, Judecătoria Galaţi a pronunţat o decizie de neînţeles, prin care îl achita pe Grigoraş Marian alături de alţi cinci bărbaţi, acuzaţi că în iunie 2014 au violat o minoră de 16 ani.

Apneea, o problemă de sănătate publică pe care mulţi o neglijează. Medic: „În timpul somnului, aceşti pacienţi duc o luptă pentru supravieţuire“

Apneea, o problemă de sănătate publică pe care mulţi o neglijează. Medic: „În timpul somnului, aceşti pacienţi duc o luptă pentru supravieţuire“

Dacă vi se întâmplă să aveţi dificultăţi în respiraţie, somnolenţă accentuată în cursul zilei şi slăbiciune pe o parte a corpului, este posibil să suferiţi de apnee de somn şi trebuie să mergeţi cât mai repede la medic. Şi asta deoarece afecţiunea poate pune viaţa în pericol şi este mult mai frecventă decât se credea.

Cum erau îmblânzite animalele în antichitate. Secretele plantelor folosite pentru narcotizarea sălbăticiunilor

Cum erau îmblânzite animalele în antichitate. Secretele
plantelor folosite pentru narcotizarea sălbăticiunilor

Din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au folosit de plante pentru a îmblânzi fiarele sălbatice, astfel încât să poată trăi şi vâna în zonele unde intrau în contact cu acestea. Metodele au fost rafinate şi sunt folosite şi în prezent, în special de îmblânzitorii de animale din circuri, pentru a se feri de reacţiile imprevizibile ale sălbăticiunilor.

„Dacă tăceai, filosof rămâneai!” Este o vorbă veche, de care ambasadorul american la Chişinău, James Pettit, ar fi trebuit să ţină seama. Prin declaraţia sa publică împotriva Unirii Republicii Moldova cu România a deschis cutia Pandorei, pentru că a lansat propaganda antiamericană în România. Românii s-au înşelat când au crezut că SUA este aliatul României!

acum 20 ore · comentarii (66)

Un val de isterie a cuprins Moldova şi o parte a clasei politice româneşti după declaraţiile ambasadorului SUA la Chişinău James Pettit. Dacă în ceea ce-i priveşte pe unioniştii de peste Prut, frustrarea poate fi înţeleasă, în contextul luptei lor pentru păstrarea românismului în ţara vecină, reacţiile de la Bucureşti sunt doar poziţionări electorale, care nu fac deloc bine României.

acum 13 ore · comentarii (58)

Mă uit în „vitae-le” oamenilor de un sfert de secol, asta fac în fiecare zi, şi văd că oamenii cu CV-uri apropiate seamănă mult mai mult decât le-ar plăcea lor să creadă. Când citesc o astfel de hârtie, şi apoi am în faţă un om care pare să nu-mi mai spună nimic nou faţă de ce am citit eu acolo, nu mai ştiu ce să cred. O fi lumea mult mai mică decât se spune...

acum 15 ore · comentarii (4)

Stagiunea estivală oferită (şi) anul acesta de către Lanto Communication şi al său dăruit Dorin Ioniţă a adus, la Ateneu, sub genericul deja familiar nouă, „Vara magică” - ajunsă la ediţia a V-a -, o adevărată paradă a ansamblurilor simfonice, chiar şi de peste hotare, toate din marea familie a orchestrelor de tineri, realizare posibilă prin implicarea efectivă a directorului artistic Marin Cazacu.

acum 16 ore · comentarii (0)

Este important de aflat dacă declaraţiile ambasadorului american în Republica Moldova, James Pettit, făcute într-un interviu prilejuit de Ziua Independenţei Republicii Moldova,  reprezintă opinii personale sau  poziţia oficială a Departamentului de Stat American? Declaraţiile dlui ambasador sunt cel puţin şocante.

acum 20 ore · comentarii (22)

Cînd mă plictisesc, sau ma înfurii, sau cad în depresie, sau îmi vine să las totul baltă, (ceea ce mi se întîmplă zilnic, de îndată ce răsfoiesc ziarele), mă salvez, sau măcar mă ţin pe linia de plutire, răsfoind scrierile lui Nenea Iancu. O adevărată vitamină naţională, un bărbat curajos, realist, necomplezent, plin de haz, de relativism mîntuitor şi de o sănătoasă melancolie…

acum 21 ore · comentarii (90)

Ca unul care am poposit la Departamentul de Stat al SUA, inclusiv în sala cu harta vizând intenţiile, pe diferite continente, ale superputerii lumii, pe un deceniu, îmi aduc aminte, cu plăcere, de interlocutorii tineri, extrem de bine pregătiţi, temeinic documentaţi, cu răspunsuri pertinente, la întrebările unor militari şi experţi civili veniţi din state europene centrale şi răsăritene.

În urmă cu o lună, publicam pe acest blog semnalul de alarmă „Atenţie la Vlad Voiculescu!”. Nu ştiu dacă semnalul respectiv a influenţat. Cert este că memorandumul semnat miercuri de premierul Dacian Cioloş oglindeşte o cu totul altă realitate decât cea din materialul amintit.

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 4 luni · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 7 luni · comentarii (6)

Faptul că românii tineri şi cu forţă intelectuală au descoperit că izolarea lor de România zombizată este o eroare, înseamnă, de fapt, semnul că s-a atins masa critică. Categoric, aşa nu se mai poate! Este semnalul că trebuie schimbat ceva. Mai exact tot: clasă politică, societate civilă (care a ajuns o anexă a clasei politice) şi, mai ales mentalităţile.

acum 10 luni · comentarii (0)

Un ministru cu demnitate (nu doar demnitar de conjunctură) şi-ar fi dat demisia dacă ar fi fost implicat într-un abuz în urma căruia ar fi murit un om. Ar fi luat a treia cizmă de pe raftul de la manutanţă şi şi-ar fi tras una-n dos cu ea. Nu şi Gabriel Oprea, care-şi consultă busola morală doar în oglindă, loc în care, se ştie, lucrurile se văd taman invers decât în realitate.

acum 10 luni · comentarii (0)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 12 luni · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 1 an · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 1 an · comentarii (82)