Misterul extratereştrilor de la Cerţeşti. Întâlnirea de gradul III care a provocat anchete oficiale şi bancuri locale

Misterul extratereştrilor de la Cerţeşti. Întâlnirea de gradul III care a provocat anchete oficiale şi bancuri locale

În urmă cu 20 de ani, în localitatea Cerţeşti a avut loc o întâmplare stranie, care a a provocat o dezbatere ştiinţifică aprinsă, dar a iscat şi numeroase ironii şi bancuri. În noaptea de 8 spre 9 iunie 1996, un plutonier de poliţie şi un paznic s-au întâlnit – spun ei – cu o farfurie zburătoare şi cu câţiva extratereştri. Întâlnirea de gradul III n-a fost niciodată confirmată oficial, iar martorii „oculari” şi-au retras apoi declaraţiile.

Un tânăr a intrat cu maşina în garajul ambulanţelor, până în sala de aşteptare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Imaginile, surprinse de camerele de supraveghere

Un tânăr a intrat cu maşina în garajul ambulanţelor, până în sala de aşteptare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Imaginile, surprinse de camerele de supraveghere

Un bărbat care şi-a adus mama la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi a distrus cu maşina uşa sălii de aşteptare şi a creat panică în rândul pacienţilor şi al personalului  medical. Totul s-ar fi putut încheia tragic. Acum, unitatea sanitară este nevoită să repare din fonduri proprii uşa distrusă.

Yoga în timpul sarcinii. Cum te ajută celebrele exerciţii să îţi asculţi bebeluşul

Yoga în timpul sarcinii. Cum te ajută celebrele exerciţii să îţi asculţi bebeluşul

O sarcină nu condamnă femeile la inactivitate. Din contra, specialiştii recomandă mişcarea în timpul sarcinii. Chiar dacă viitoarea mămică este sau nu o împătimită a sportului, exerciţiile fizice nu trebuie excluse din activitatea zilnică. Şi dacă doreşti să încerci ceva nou, yoga începe să câştige din ce în ce mai mult teren. Atenţie însă: pentru orice mişcare, ai nevoie de acordul medicului.

Când Barak Obama a devenit preşedinte, majoritatea populaţiei de culoare din Statele Unite a respirat exaltată si uşurată. Un afro-american, un campion al dreptăţii, egalităţii, al drepturilor umane şi, nu îl ultimul rând, o speranţă pentru majoritatea minoritarilor de pe glob a ajuns liderul lumii libere.

Nu mică mi-a fost mirarea când mi-au căzut ochii pe textul lui Nicolae Manolescu pe tema „femei, feminitate, feminism”. Cunoscându-l pe autor drept un intelectual – prin definiţie, capabil de empatie şi nuanţare – am fost frapat de text din două perspective: incoerenţa logică şi, mai grav, mascarea sub un limbaj aparent afectuos al unor stereotipuri la adresa femeilor, specifice unor persoane cu mai puţine pretenţii de la propriile idei.

Asist de ceva vreme la un soi de linşaj a cărui ţintă este actriţa Anca Sigartău, director al Teatrului Bacovia din Bacău. Că vine pe linie politică, de interese financiare sau din gelozii profesionale, atacul sub centură a dus la demisia anunţată a actriţei, care anunţa un început fenomenal pentru teatrul pe care îl conduce.

Vara această a găzduit câteva evenimente semnificante pentru Egipt şi nu numai. Pe măsură ce regimul generalului al-Sisi se consolidează, transformându-se dintr-o variabilă într-o constantă (cel puţin pe termenul scurt-mediu), Cairo se reafirmă pe scena internaţională.

Astăzi este Ziua Internaţională a Educaţiei – de fapt, a profesorilor. Se cuvine să celebrăm încăpăţânarea unor educatori şi profesori dăruiţi, care, într-un mediu neprietenos, continuă să-şi îmbrăţişeze meseria cu pasiune. Un gând de respect se cuvine şi acelor directori de şcoli care înţeleg că şcoala este inima comunităţii şi răspund nevoilor oamenilor şi copiilor deopotrivă.

acum 2 zile · comentarii (2)

Funcţionarii Primăriei Capitalei au un talent deosebit să crească cheltuielile pentru lucrările de infrastructură. Pe Calea Victoriei preţul lucrărilor s-a dublat, în opinia unor jurnalişti. Alţii vorbesc de sume chiar şi de 4 ori mai mari. Dacă punem la socoteală că lucrările au multe deficienţe, te întrebi, cum reuşeşte Primăria astfel de „performanţe”?

acum 2 zile · comentarii (5)

Ceea ce îngrijorează urmărind elemente din rechizitoriile DNA întocmite cu privire la diverşii oameni politici arestaţi sau condamnaţi în dosare de corupţie, manifestată sub diferitele sale forme, este nu atât dimensiunea caracatiţei politico-economice care a capturat România după 1989, pe care mulţi o intuiam, ci mai cu seamă caracterul său transpartinic şi anomia morală şi doctrinară a principalelor personaje anchetate.

acum 2 zile · comentarii (0)

Se dă următoarea situaţie: un cetăţean a cîştigat 10 lei la loz în plic; se duce să încaseze banii, iar vînzătorul îi spune: „Nu pot să-ţi dau banii acum, vino peste o lună, că pînă atunci se închide chioşcul şi nu mai trebuie să-ţi dau cei 10 lei“. Sună uşor absurd şi abuziv?

acum 2 zile · comentarii (3)

Protestele în formă continuată de la Chişinău lasă clasa politică din România cu gura larg căscată şi incoerentă să formuleze un mesaj comun. Siria de lângă noi, cum au numit-o experţii, proiectul statal Republica Moldova este pe ultima sută de metri a existenţei iar prea micii politicieni de pe Dâmboviţa nu văd oportunitatea.

acum 2 zile · comentarii (13)

Cuvântul aflat în sufletul şi pe buzele tuturor, în primele zile de după expedierea dictatorului în lumea de apoi, sau în neant, a fost cuvântul „Libertate”, scris cu majusculă. Ordinea rigidă a societăţii socialiste a fost ruinată printr-o revoltă generală, generatoare de haos. Nu s-a observat, sau s-a observat prea târziu că acest haos era un „haos activ”, cum l-am mai numit de câteva ori.

acum 2 zile · comentarii (4)

Un bătran de 73 de ani a furat banii din cutia milei. Biserica avea camere video şi l-au dat pe toate posturile, că să se înţeleagă bine raportul de forţe. Reporteriţa face ce ştiu reporteritele să facă, se duce la preot şi-l întreabă ce părere are. Preotul opinează că dacă ar fi după el, nu l-ar băga la zdup, însă că ar trebui să i se tăie degetele.

acum 2 zile · comentarii (25)

Pe mătuşa Petra, sora cea mai mică a mamei mele, a ajutat-o destinul! Din satul în care s-a născut, a nimerit, prin măritiş, într-un sat din Bucureşti. Doar că n-a mai fost nevoită să meargă cu căruţa la muncă, ci cu tramvaiul. Altminteri, a rămas, ca toate cele trei surori ale ei şi ca singurul lor frate, Florea, un om simplu de la ţară. Ce-i drept, a ajutat-o mult în privinţa aceasta şi puţina ştiinţă de carte.

acum 2 zile · comentarii (2)

Există în mod cert o contradicţie între ideea democraţiei votului fiecărui membru şi filtrul preşedinţilor de organizaţii: cum ar spune unii, ori eşti inclusiv ori nu mai eşti. Conducerea PSD a ratat o oportunitate. Contrar a ceea ce încearcă să transmită conducerea PSD, în evidenţă iese nu unitatea pesedistă, ci ideea candidatului unic.

acum 2 zile · comentarii (1)

Dacă Estul Europei nu intră într-o criză neaşteptată, 2016 are toate şansele să fie, economic vorbind, un an bun pentru România. Se simte deja interesul în creştere pentru companiile româneşti, cel puţin în rândul investitorilor instituţionali din străinătate care operează pe piaţa de capital.

acum 2 zile · comentarii (0)

Un istoric serios e dator să se dea în vînt după sfîrşitul lumii. Nimic mai captivant decît un imperiu care se sparge în zeci de muzee regionale sau o cultură care se duce la fund şi reapare, închinîndu-se unor zei noi. Cîte încap într-un sfîrşit de lume reuşit! Cîte specualţii scăpărătoare şi cîte vorbe de dat duhul în mijlocul Academiei!

acum 2 zile · comentarii (51)

Problematica relaţiilor dintre ţările Europei Central-Răsăritene şi Rusia a revenit pe agenda cancelariilor occidentale odată cu criza din estul şi sudul Ucrainei. Se întâmplă adeseori ca guvernele şi diplomaţiile Europei Occidentale să privească cu reticenţă sensibilităţile, angoasele sau cel puţin rezervele acestor state cu privire la intenţiile imediate sau de perspectivă ale Moscovei.

acum 2 zile · comentarii (1)

Arestul preventiv, arestul la domiciliu sau controlul judiciar sunt, în acest moment, măsurile pe care procurorii le cer şi judecătorii le aprobă pentru corupţii noştri cei de toate zilele prinşi la furat. Uneori, mai ales când ne confruntăm la firul ierbii cu efecte ale acestor furturi, ne gândim că ar putea exista şi altfel de pedepse pentru cei care sunt puşi în funcţii să ne facă viaţa mai uşoară şi de fapt ne-o fac un iad.

acum 2 zile · comentarii (39)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

luna trecuta · comentarii (4)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi: cei care nu ştiu şi nici nu vor să pună osul la muncă, preferând să escrocheze, în toate felurile, lumea civilizată.

acum 21 zile · comentarii (11)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 5 luni · comentarii (82)

O anomalie de preţ remarcată în Galaţi chiar înainte de ultima scumpire ar putea fi indiciul că şi consumatorii au un cuvânt de spus. Fiindcă situaţia nu este una nouă, ci se perpetuează de la ultima ieftinire majoră încoace, ar putea fi demosntraţia că nu doar comercianţii stabilesc preţul, dar şi concurenţa acerbă, ajutată de cumpărători.

acum 5 luni · comentarii (0)