Patronii turci ai societăţii Beyler, condamnaţi la închisoare grea în România. Tată şi fiu au răpit şi au sechestrat ca-n filme un conaţional

Patronii turci ai societăţii Beyler, condamnaţi la închisoare grea în România. Tată şi fiu au răpit şi au sechestrat ca-n filme un conaţional

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi i-au condamnat definitiv pe patronii turci ai societăţii Beyler, Osman Hos şi Ahmet Hos, judecaţi pentru lipsire de libertate şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Ahmet Hos va petrece următorii şapte ani şi opt luni în spatele gratiilor, în timp ce Osman Hos a primit şapte ani de închisoare.

Olimpicul la Fizică ce se va specializa în aeronautică şi robotică: „Îmi folosesc cunoştinţele de Matematică la Fizică“

Olimpicul la
Fizică ce se va specializa în aeronautică şi robotică: „Îmi folosesc
cunoştinţele de Matematică la Fizică“

Alexandru Dumitriu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, a obţinut medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică încă din clasa a VI-a, trecându-şi apoi în cont o medalie de argint şi alte două medalii de bronz la aceeaşi olimpiadă. Este pasionat de Matematică şi de Informatică, dar doreşte să îşi pună amprenta şi în robotică.

De ce e amară mierea în România: „Mulţi s-au apucat de apicultură doar ca să ia fondurile de la stat. După aceea, cu portofelul plin, au abandonat”

De ce e amară mierea în România: „Mulţi s-au apucat de apicultură doar ca să ia fondurile de la stat. După aceea, cu portofelul plin, au abandonat”

Prezenţi la deschiderea unei expoziţii despre rolul albinelor în natură, apicultorii din judeţele Galaţi şi Tulcea au criticat strategia guvernamentală în domeniu, făcând aluzie la faptul că subvenţiile au fost transformate în „tunuri financiare” de către „băieţii şmecheri” care n-au legătură cu stupăritul.

Premierul Tudose este nervos. S-a supărat atât de tare că ministrul Sănătăţii a încercat să-i pună în cârcă responsabilitatea unui grup interministerial privind relansarea producţiei de la Cantacuzino, încât era cât pe ce să-l demită pe secretarul de stat care a livrat propunerea în absenţa ministrului Bodog. Oricum perspectiva unei noi comisii, cu şedinţe şi cu memorandumuri, dar fără pic de responsabilitate, pare a deveni certitudine.

acum 2 zile · comentarii (4)

Va avea oare Comisia Europeană curajul necesar de a merge până la capăt cu jocurile principiale despre democraţie şi drepturile omului, sancţionând (în fine) guvernul de la Varşovia care îşi trimite ţara în epoca unui naţionalism extrem, autoritar şi mult dincolo de ceea ce, tehnic, ar fi acceptabil în termenii legislaţiilor, prevederilor şi normelor europene?

acum 2 zile · comentarii (59)

Fără însă, să-l întrebe nimeni, public, cine este statul, cine sunt reprezentanţii acestui stat infractor, învăţat să fure de ani de zile? Fără să-l întrebe dacă statul poate fi reprezentat şi de el şi de alţi colegi din politică, din partidul propriu sau din alte partide, demnitari înalţi??? Dacă statul este hoţ şi fură, atunci reprezentanţii puterii nu sunt şi ei hoţi??? Aceste mistere nu ni le-a lămurit înaltul demnitar..

acum 2 zile · comentarii (11)

Trei sferturi de veac am urcat primăvara şi vara şi, mai ales, toamna şi uneori chiar şi iarna, la mijlocul ei, drumul de ţară îngust cât să se strecoare un car cu boi, unul singur şi pe urmă o potecuţă şerpuitoare prin grădini cu pruni albi care duceau la bisericuţa de lemn a Mănăseştilor, încinsă cu bârne de gorun încheiate în coadă de rândunică, uitată ca amintirea unui vis fericit din copilărie, sub ţâţa Măgurii Slătiorului.

acum 2 zile · comentarii (0)

Joi, 20 iulie 2017, în sala de conferinţe „Safir“ a hotelului „Marshall Garden“ din Bucureşti, a avut loc o masă rotundă cu tema „Turcia, la un an după tentativa de puci”. În cadrul evenimentului au fost luate în discuţie evenimentele sângeroase din 15-20 iulie 2016 din Istanbul şi Ankara şi faptele petrecute începând din acele zile până în prezent.

acum 3 zile · comentarii (0)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 1 an · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 2 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 2 ani · comentarii (82)