Bărbat bolnav de cancer, lăsat de rude să moară de frig. Malnutriţia severă i-a grăbit gălăţeanului sfârşitul cumplit

Bărbat bolnav de cancer, lăsat de rude să moară de frig. Malnutriţia severă i-a grăbit gălăţeanului sfârşitul cumplit

Drama s-a petrecut în localitatea gălăţeană Vânători, acolo unde victima în vârstă de 67 de ani locuia. Deocamdată, nicio instituţie a statului nu s-a sesizat în legătură cu situaţia revoltătoare, sancţionată în mod explicit de legea penală. Nu mai puţin de cinci gălăţeni au murit în condiţii asemănătoare de la începutul lui 2018.

VIDEO Bărbat purtat zeci de metri pe capota unui jeep după ce fusese înşelat, în încercarea de a-i prinde pe escroci

VIDEO Bărbat purtat zeci
de metri pe capota unui jeep după ce fusese înşelat, în încercarea de a-i prinde
pe escroci

Un bărbat şi o femeie care au fost protagoniştii unei înşelăciuni cu ţigări au abandonat maşina cu care încercau să fugă de la locul faptei. Proprietarul jeepului a fost identificat de poliţiştii locali şi va răspunde pentru complicitate la înşelăciune după ce în maşină au fost găsite zeci de pachete şi cartoane, în care se găsea polistiren şi cuie în loc de ţigări.

Tânărul crescut la casa de copii care îşi va dedica viaţa salvării mediului. ”Rămân copiii noştri în urmă. Ei sunt cei care vor duce greul”

Tânărul crescut la
casa de copii care îşi va dedica viaţa salvării mediului. ”Rămân copiii noştri
în urmă. Ei sunt cei care vor duce greul”

Ionuţ Scutaru (40 de ani) a fost abandonat de mamă la casa de copii pe când avea un an, fiind crescut într-un centru de plasament. Tânărul a trecut peste  umilinţele şi privaţiunile la care a  fost supus şi îşi creşte singur cei doi copii, continuându-şi studiile pentru a-şi împlini visul de a se angaja ca inspector de mediu.

Premieră naţională la „Măcin Mountain Fun – 2018”, cel mai mare eveniment de ciclism montan din estul României

Premieră naţională la „Măcin Mountain Fun – 2018”, cel mai mare eveniment de ciclism montan din estul României

Asociaţia Bike Works anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru „Măcin Mountain Fun – Greci, 2018”, cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului. Festivalul va avea loc în perioada 9-10 iunie 2018 şi, pe lângă concursurile de MTB şi cross montan, va include spectacole, un foc de tabără şi multe surprize. De asemenea, în premieră naţională pentru un concurs de MTB, a fost inclusă şi categoria e-bike.

Trăim vremuri turbulente, cu schimbări majore la nivelul relaţiilor internaţionale. Şi nu e o întâmplare faptul că regăsim această afirmaţie la toţi analiştii, editorialiştii şi profesorii de relaţii internaţionale, studii strategice, studii de securitate.

acum 4 zile · comentarii (6)

Câteodată cred că unii dintre politicienii noştri chiar nu ştiu ce implicaţii pot avea vorbele pe care le rostesc şi care pot lovi departe, foarte greu, chiar mortal, în interesele naţionale ale unei Românii care se doreşte a fi recunoscută drept stat de drept, ca atare stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi în NATO.

acum 4 zile · comentarii (86)

Chiar dacă există o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată calitatea de colaborator al Securităţii, Pr. Ioan Ică senior a fost omagiat de Biserica Ortodoxă la implinirea vârstei de 85 de ani. Î.P.S. Laurenţiu Streza a mulţumit lui Dumnezeu „pentru lucrarea extraordinară care s-a împlinit printr-un ales al Lui, prin profesorul de vocaţie (Ioan Ică senior).”

acum 4 zile · comentarii (52)

BRUA, TAP şi Nord Stream 2 sunt trei dintre cele mai importante proiecte energetice din Uniunea Europeană. Atunci când vor fi funcţionale, există mari şanse ca aceste gazoducte să schimbe polii de putere din blocul european. În următorii ani, ţara noastră ar trebui să betoneze legislaţia din domeniu care asigură un mediu transparent şi nediscriminatoriu de tranzacţionare al gazelor naturale.

acum 4 zile · comentarii (4)

Într-un oraş cenuşiu în care ploaia sporea masiv melancolia dusul la teatru devine cu adevărat o sărbătoare. Cei ce-l păstoresc cunosc fenomenul, iar mai nou mizează pe  cartea asta şi edilii. Cârcotaşii zic că Galaţiul îşi trăieşte ultimele ceasuri de fost oraş industrial, combinatul privatizat fiind pe cale să devină un paradis al jocurilor de noroc.

acum 4 zile · comentarii (1)

România trebuie să-şi definească drept obiectiv strategic aderarea la Zona Euro pe termen mediu. O strategie de tip Snagov 2.0 asumată la nivelul societăţii româneşti ar putea stabili principiile/priorităţile de politici publice asumate pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Consolidarea îndeplinirii criteriilor de convergenţă nominală concomitent cu mărirea convergenţei reale reprezintă prioritatea reală a următorilor 5 ani.

acum 4 zile · comentarii (8)

„Bătaia e ruptă din rai, iar copilul trebuie să-ţi ştie de frică“. Pentru cei care încă nu au aflat, textul acesta l-am copiat de pe piatra de temelie a educaţiei din secolul trecut. Educaţia aceea în care frica era mama inţelepciunii şi bătaia izvorul cu mir al viitorilor „oameni desăvârşiţi“.

acum 4 zile · comentarii (7)

În fiecare zi sunt informat de către cei cu care stau de vorbă că managerii, în general, şi cei români, în special, sunt proşti, nu au viziune, nu au strategie, iau decizii impulsive, de moment, pe care le schimbă radical peste câteva zile sau peste câteva săptămâni, că firmele în cauză ar putea să meargă mult, mult mai bine fără acei manageri, nici nu vă imaginaţi cât de bine.

acum 5 zile · comentarii (17)

Atunci când funcţionarea aparatului de stat consumă mai mult decât serviciile publice de care beneficiază românii, aşa cum deja de întâmplă în România, este cât se poate de clar că administraţia ţării funcţionează contrar principiilor pentru care a fost înfiinţată: acela de a folosi cetăţeanului. Iar când premierul declară în Parlament că va da socoteală pentru guvernare doar partidului, nu românilor, lucrurile o iau razna.

acum 22 zile · comentarii (12)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 2 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)
Postari Recente