Un psiholog din Galaţi a construit o piramidă în care practică terapii tibetane şi şamanice 0

Într-o societate modernă, care ne obligă să trăim pe repede-înainte, stresul se răspândeşte precum un virus. Majoritatea adulţilor susţin că acest flagel a avut în timp un impact negativ asupra sănătăţii lor fizice şi psihice. Iar consecinţele pot fi dezastruoase: sistemul imunitar scade, suntem predispuşi la insomnie şi chiar la boli de inimă

Un psiholog din Galaţi a construit o piramidă în care practică terapii tibetane şi şamanice Vezi comentarii 0

Elevii de la două şcoli din Galaţi au primit lecţii de dirigenţie de la „mascaţii” Poliţiei Locale

Elevii de la două şcoli din Galaţi au primit lecţii de dirigenţie de la „mascaţii” Poliţiei Locale

Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 şi Şcoala Gimnazială Nr. 15 s-au întâlnit, în cadrul orelor de dirigenţie, cu reprezentanţii Poliţiei Locale. Oamenii legii au răspuns invitaţiei de a fi prezenţi la o serie de activităţi de prevenire, acţiuni pe care Poliţia Locală Galaţi intenţionează să le desfăşoare în cât mai multe şcoli de pe raza municipiului

Specialişti în chimie alimentară: „Dacă alcoolul produs la fabrica din Brăila a fost amestecat cu lichid de iarnă, atunci putem vorbi despre riscuri pentru oameni”

Specialişti în chimie alimentară: „Dacă alcoolul produs la fabrica din Brăila a fost amestecat cu lichid de iarnă, atunci putem vorbi despre riscuri pentru oameni”

Specialiştii în industrie alimentară din Galaţi cred că dacă procedurile de redistilare şi rafinare a soluţiilor care conţineau alcool şi care au ieşit ilegal şi miraculos de poarta fabricii din Brăila nu au fost făcute de persoane specializate şi în instalaţii profesionale, există posibilitatea ca mulţi compuşi chimici să fi ajuns în băuturile alcoolice care erau ulterior vândute în baruri.

VIDEO Noapte albă şi dimineaţă extrem de tensionată pentru procurorii DIICOT Galaţi. Ei audiază încă 150 de persoane bănuite de falsificare de alcool

VIDEO Noapte albă şi dimineaţă extrem de tensionată pentru procurorii DIICOT Galaţi. Ei audiază încă 150 de persoane bănuite de falsificare de alcool

Peste 150 de persoane au fost aduse azi noapte la audieri la sediul  Inspectoratului  Judeţean de Poliţie Galaţi, în dosarul falsificatorilor de alcool. Suspecţii şi martorii au fost aduşi la comun, cu acelaşi autobuz, din Bucureşti şi din alte nouă judeţe. Ei au fost interogaţi toată noaptea şi nu este exclus ca în această dimineaţă să fie emise mai multe ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

ArcelorMittal Galaţi salută decizia Comisiei Europene de reducere a cotei de certificate verzi pentru consumatorii energo-intensivi

ArcelorMittal Galaţi salută decizia Comisiei Europene de reducere a cotei de certificate verzi pentru consumatorii energo-intensivi

ArcelorMittal subliniază necesitatea urgentării implementării acestei decizii începând cu 2014 – în conformitate cu schema adoptată şi aprobată anul acesta atât de Guvernul României, cât şi de CE - sprijinind, astfel, industria şi oferind baza pentru a concura pe piaţa europeană şi internaţională, de pe poziţii de egalitate cu alte companii similare.

Perioada ce corespunde sfârşitului Antichităţii şi începutului Evului Mediu se bucură în ultimul timp de un interes crescut din partea cercetătorilor atât din istorie, cât şi din alte domenii. Există noi interpretări ale evenimentelor din trecut şi noi metode de lucru, iar descoperirile din România le completează pe cele din alte ţări.

acum 3 zile · comentarii (0)

Făt-Frumos, în mai toate poveştile, creşte într-o zi cât alţii în zece. Realitatea tristă pe care evităm să o vedem vine din aceea că personajul îmbătrâneşte foarte repede şi riscă să moară înainte de vreme. Priviţi evoluţia statelor emergente din ultimul timp şi vă veţi aminti de cărţile copilăriei.

acum 3 zile · comentarii (10)

În urmă cu mai bine de o lună, mai exact pe 18 septembrie, în miezul scandalului Cornel Nistorescu-Sorin Avram, creat artificial de dl. Stelian Tănase cu scopul autovictimizării, preşedintele-director general al SRTV acorda un interviu ziarului Gândul. Mustind de minciuni, de falsuri, de auto-laudaţii, de iluzii bolnave, de fantasme şi dezinformări.

acum 3 zile · comentarii (0)

În cenuşa rozalie a destrămării mitului personal al celui care ar fi trebuit să îi supravieţuiască lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi chiar Victor Ponta, se poate citi istoria ultimilor 25 de ani. Efectele pseudo-sinuciderii lui Adrian Năstase sunt infinitezimale pe lângă posibila arestare a lui Viorel Hrebenciuc. Imaginea cu el în celulă, dotat cu un pix şi o coală de hârtie e suficientă încât să tremure tot PSD-ul.

acum 3 zile · comentarii (40)

“Vino în Los Angeles! Soarele străluceşte luminos, plajele sunt late şi îmbietoare, iar păduricea de portocali se întinde cât vezi cu ochii. Slujbele sunt din belşug, iar pământul este ieftin. Orice om lucrător poate avea propria casă, iar în fiecare casă, o familie pur americană, fericită.

acum 4 zile · comentarii (0)

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, a fost lansat la Constanţa, cu ocazia celei de-a XXIV-a ediţii a Salonului Internaţional al Benzii Desenate, romanul grafic „Bărăgan 1917“ (autori- artiştii plastici Robert Obert şi Diana Necşulescu, după scenariul lui Felix Tzele). Prefaţa cărţii este semnată de către istoricul Adrian Cioroianu.

acum 4 zile · comentarii (34)

Cu ocazia alegerilor parlamentare din data de 30 noiembrie, în Republica Moldova a reînceput să fie avansată tema schimbării, printr-un referendum, a modalităţii de alegere a preşedintelui prin modificarea articolului 78 din constituţie. O parte a clasei politice îşi doreşte revenirea la alegerea preşedintelui prin vot direct, asta după ce un referendum organizat pe 5 septembrie 2010 nu a întrunit o treime din alegătorii înscrişi pe liste.

acum 4 zile · comentarii (1)

Aceste alegeri prezidenţiale 2014 mai au o mână de zile până vor ajunge la primele voturi. Candidaţii grăbesc ritmul, ies prin oraşe şi suie pe Facebook poze cu duiumul, care mai filtrate artistic, care mai naturale şi aduse din mesaj.

acum 4 zile · comentarii (13)

Dacă Victor Ponta câştigă alegerile prezidenţiale cu PSDul deţinând majoritatea absolută în Parlament, România ar cădea în plasa unei dictaturi. Aceasta este îngrijorarea Anei Blandiana, exprimată într-un interviu acordat cotidianului elveţian „Berner Zeitung“.

acum 4 zile · comentarii (20)

Acum câteva luni, nu foarte multe, Vladimir Putin se lăuda că dacă asta îşi doreşte în câteva zile va fi la Bucureşti. Dincolo de ameninţări însă, se pare că Rusia nu este capabilă să ajungă nici măcar până la Kiev, conflictul din Estul Ucrainei fiind unul restrâns.

acum 4 zile · comentarii (8)

Porniserăm cu noaptea-n cap. Ca să ajungă la timp la deschiderea anului şcolar, copiii erau nevoiţi să se trezească înainte să răsară soarele, iar noi, cu mica noastră echipă de filmare, trebuia să ajungem la ei în cătun pe întuneric, pe drumuri de ţară. Ţineam să înregistrăm pregătirile: spălatul, încălţările noi, ghiozdanele din plastic nou care scîrţîie.

acum 4 zile · comentarii (2)

Votul identitar, cel al minorităţilor etnice, rasiale sau religioase devine hotărâtor în tot mai multe ţări ale lumii. Alegătorii minoritari ar putea avea un rol decisiv şi în alegerile prezidenţiale din România. Despre cum funcţionează această strategie electorală, vă propun să luaţi cunoştinţă în baza unui exemplu concret –ascensiunea lui Obama în funcţia de preşedinte al SUA.

acum 4 zile · comentarii (0)

500 de pagini de text extrem de bogat în informaţie, pagini completate cu încă alte peste 60 rezervate unui post-scriptum, notelor despre surse, bibliografiei şi indexului, un remarcabil, atent şi subtil aliaj între informaţie şi analiză, înclinaţia spre problematizare şi nuanţare sunt doar câteva dintre caracteristicile cărţii „Stalin-Curtea Ţarului Roşu“.

acum 4 zile · comentarii (1)

17 septembrie. Ajun de referendum în Scoţia. Locuitorii capitalei, Edinburgh, s-au închis cu toţii, în casele lor atât de specifice: câteva etaje, foarte rare perdele, scări la intrare, lampadare, sunt cu toţii în faţa televizoarelor: Alex Salmond, primul lor ministru, rosteşte ultimul său discurs dintr-o campanie pasională şi pasionată care, foarte sincer vorbind, durează de mai mult de 30 de ani.

luna trecuta · comentarii (39)