Nu poţi dormi? Rezistă tentaţiei de a lua somnifere şi reglează-ţi ritmul circadian în mod natural

Nu poţi dormi? Rezistă tentaţiei de a lua somnifere şi reglează-ţi ritmul circadian în mod natural

Tuturor ni s-a întâmplat cel puţin o dată să avem probleme cu somnul: să ne aşezăm în pat şi să nu reuşim să adormim. Vara, când nopţile sunt fierbinţi, insomniile sunt tot mai întâlnite, astfel că 1 din 3 persoane se luptă cu oboseala. Pentru ca nopţile albe să nu devină o rutină, dr. Sînziana Lovin, expert în probleme de somn, ne explică la ce trucuri putem recurge pentru ca somnul să fie unul odihnitor.

Constatăm cu tristeţe că Parlamentul a ratat ocazia de a dezbate cum se cuvine încă o temă de importanţă strategică pentru România. Iar situaţia e de-a dreptul dramatică dacă ne gândim că acest Parlament este singurul for care are dreptul de a controla activitatea serviciilor secrete. În mod ironic, am asistat la o mostră clară de „politică măruntă, de tranşee” chiar în timp ce UNPR relua robotic placa „interesului naţional”.

acum 3 zile · comentarii (0)

Scriu aceste rânduri după ce am parcurs, la volanul autoturismului personal, două sute de kilometri, din Capitala tuturor românilor, până la munţii de unde pot fi admirate: Ţara Românească, Transilvania, pământ în veci românesc, precum şi Moldova mutilată de Stalin, în urma perfidei înţelegeri, dintre Berlin şi Moscova. Avem o ţară frumoasă! Una cu câmpuri ale căror fascinante culori nu depind de iluziile trecătorilor conducători de la Bucureşti.

acum 3 zile · comentarii (48)

Un personaj luminos al vieţii noastre publice dinainte de război, preţuit şi simpatizat de multă lume, Ion Valjan, avocat celebru, dramaturg de succes, publicist mereu în vervă, memorialist, om politic de bună-credinţă, iniţiator al Legii teatrelor din 1926 (care îi şi poartă numele), este arestat în noaptea de 5 spre 6 iulie 1950. Este acuzat în mod fantezist de autorităţile comuniste de „înaltă trădare” şi anchetat mai mult de un an.

acum 3 zile · comentarii (8)

“Nu meritaţi să vă numiţi europeni!”, le-a reproşat premierul italian liderilor europeni indecizia privind repartiţia migranţilor. Europa devine “casa egoismului”, a clamat Matteo Renzi, între o afacere cu Putin şi o pledoarie pentru parteneriatul cu Rusia. Când ipocrizia ajunge aici, ar fi bine ca est-europenii să spună lucrurilor pe nume: fără o strategie europeană în faţa Rusiei, nu poate exista o strategie europeană în criza migranţilor.

acum 3 zile · comentarii (8)

Cu Parlamentul intrat in vacanta, cu un Victor Ponta revenit din Turcia, un presedinte Iohannis din ce in ce mai implicat in politica interna si PNL ceva mai increzator in sansele de a ajunge la guvernare, mi-e teama ca nu ne vom plictisi in sezonul estival. Ce urmeaza?

acum 3 zile · comentarii (2)

Alexis Tsipras minte. Spune că, în 24 de ore după referendum, va încheia un acord cu creditorii şi Grecia va începe să primească iar bani, dar de data asta în condiţiile impuse de el, guvernul radical care ar cam da FMI-ul afară din ţară, dar i-ar opri banii. Toţi - dar absolut toţi - reprezentanţii creditorilor anunţă însă că, în cazul rezultatului „NU” sperat de Tsipras, cam toate şansele pentru încheierea unui acord se vor nărui.

acum 3 zile · comentarii (77)

În ultimii 2 ani de zile, a adus prin munca şi performanţele ei, este o extraordinară imagine a românilor şi României, pe plan internaţional, cum nu a făcut-o niciun politician în ultimii 25 de ani. De câteva săptămâni, Simona Halep, o fată, o sportivă de 23 de ani, pe care statul roman nu a ajutat-o în niciun fel să se formeze şi să facă performanţă, dar cu rezultatele căreia se mândreşte, este pusă la zid. Executată public.

acum 3 zile · comentarii (14)

Chiar dacă nu este recunoscut la lumina zilei, acest enunţ machiavelic este practicat de către politicieni aproape tot timpul, ziua şi noaptea. Numai că, pentru a ne lua faţa, sau pentru a ne îmbăta cu apă de ploaie, ei îmbracă scopul, de regulă dubios dacă nu chiar mârşav, într-o haină de sărbătoare.

acum 4 zile · comentarii (14)

Luna iulie a venit cu o serie de surprize plăcute pentru români, care demonstrează că trendul accelerat de creştere economică are efecte concrete în vieţile oamenilor, iar în ciuda scandalurilor politice recente şi a contextului internaţional dificil (conflictul din Ucraina, criza din Grecia), avem parte de stabilitate şi de condiţii prielnice pentru mediul de afaceri.

acum 4 zile · comentarii (0)

Este doar o chestiune de timp până la demisia lui Victor Ponta. Condiţiile interne şi externe sunt „coapte” pentru aceasta decizie, lucru înţeles de tot mai mulţi români şi politicieni. Faptul ca Ponta a plecat din ţară, în condiţii interne şi externe dificile, întăreşte ideea că-şi pregăteşte o ieşire cât mai onorabilă, eventual medicală şi are nevoie de timp. Iata şi argumentele.

acum 4 zile · comentarii (28)

Grecia şi România au multe puncte comune: apartenenţa la spaţiul balcanic, religia ortodoxă, un parcurs istoric asemănător în secolul al XIX-lea. De aceea ar trebui să învăţam din greşelile proastei guvernări din ultimele decenii de la Atena, guvernare care a adus ţara în pragul falimentului.

acum 4 zile · comentarii (3)

Ajunsă la a patruzeci şi şaptea ediţie şi, minune, în prezenţa octogenarului ei inspirator şi izvoditor, ultimul Apostol al satului din Oltenia de sub munte, Profesorul artist Vicu Todeci, creator deopotrivă al unui vestit ansamblu de fluieraşi - Învârtita dorului, sărbătoarea oierilor din Vaideeni, purtând numele unui  dans ciobănesc de o vitalitate ameţitoare chiar şi pentru privitori,

acum 4 zile · comentarii (0)

În România anului 2015, o ţară cu pretenţii europene, mai circulă trenuri de persoane în care ar trebui să nu fie permis nici măcar transportul de oi, darămite de oameni. Dar cui îi pasă? Cu siguranţă nu celor care nu întreprind nimic pentru a schimba situaţia, ei fiind mult prea preocupaţi de luxul propriei vieţi!

acum 4 zile · comentarii (36)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 2 luni · comentarii (82)

O anomalie de preţ remarcată în Galaţi chiar înainte de ultima scumpire ar putea fi indiciul că şi consumatorii au un cuvânt de spus. Fiindcă situaţia nu este una nouă, ci se perpetuează de la ultima ieftinire majoră încoace, ar putea fi demosntraţia că nu doar comercianţii stabilesc preţul, dar şi concurenţa acerbă, ajutată de cumpărători.

acum 2 luni · comentarii (0)