Bărbatul care şi-a ucis bebeluşul pentru că plângea, greu de condamnat definitiv. Copilul a fost omorât crunt, cu cel puţin două lovituri în cap 0

Judecătorii nu reuşesc să finalizeze procesul care îl are ca protagonist principal pe Paul Constantin Pohrib (33 de ani), inginer la ArcelorMittal Galaţi, acuzat că şi-a omorât propriul copil, din cauza unei expertize medico-legale dispuse de instanţă şi care nu a ajuns nici până acum la dosar.

Bărbatul care şi-a ucis bebeluşul pentru că plângea, greu de condamnat definitiv. Copilul a fost omorât crunt, cu cel puţin două lovituri în cap Vezi comentarii 0

Produse de îmfrumuseţare care te bagă în spital. Cum fac bani comercianţii de duzină cu oje,  farduri de ochi şi balsam de buze expirate chiar şi de trei ani

Produse de
îmfrumuseţare care te bagă în spital. Cum fac bani comercianţii de duzină cu oje,  farduri de ochi şi balsam de buze expirate
chiar şi de trei ani

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au verificat 23 operatori economici, aplicând  15 amenzi contravenţionale, în valoare de 54.500 de lei, şi 17 avertismente. Au fost verificate produse în valoare totală de 14.599 de lei, fiind oprite temporar de la vânzare produse în valoare de 3.907 de lei şi definitiv produse în valoare de 1.331 de lei.

Cum ne îmbolnăvesc comercianţii de produse alimentare: brânzeturi cu  mucegai şi lapte, caşcaval, iaurt, unt şi sana expirate

Cum ne îmbolnăvesc
comercianţii de produse alimentare: brânzeturi cu  mucegai şi lapte,
caşcaval, iaurt, unt şi sana expirate

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat 15 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 39.000 de lei, în urma unor controale efectuate la magazinele alimentare din municipiul şi judeţul Galaţi. Au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 1.935 de lei şi definitiv produse în valoare de 4.080 de lei.

S-a redeschis Grădina Senzorială, zona inedită care aduce natura mai aproape de vizitator. Publicul poate umbla desculţ pe aleea terapeutică

S-a redeschis Grădina
Senzorială, zona inedită care aduce natura mai aproape de vizitator. Publicul poate umbla desculţ pe aleea terapeutică

Grădina Senzorială de la  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi a fost redată circuitului de vizitare începând cu 24 mai 2018. Primii vizitatori care s-au bucurat de acest spaţiu deosebit au fost studenţii din anul I de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, precum şi o grupă de copii de la Grădiniţa nr.36 Galaţi.

În loc să fie întărită, curăţată de corupţie, obiectivă şi pusă în slujba tuturor cetăţenilor, Justiţia zilelor noastre pare tot mai slabă, în slujba celor care o legiferează, o controlează şi o aplică. Este percepţia pe care o au tot  mai mulţi oameni. Efectele, consecinţele a ceea ce se întâmplă în această zonă esenţială pentru statul de drept se văd, se simt. Credibilitatea Justiţiei este la cote din ce în ce mai scăzute.

acum 19 ore · comentarii (5)

Dragă cititorule, cuvântul Democraţie vine din limba greacă şi înseamnă „puterea poporului“. Într-un sistem democratic, poporul îşi alege o serie de reprezentanţi care să administreze treburile statului – aşa cum am discutat şi în articolele anterioare. Este un contract social calibrat cu atenţie între popor şi cei aleşi să îl reprezinte.

acum 19 ore · comentarii (1)

Pentru guvernanţii români este mai comod să băltească în cartierul rău-famat al Uniunii Europene format din statele anti-europene decât să îşi dorească să ne mute în clubul select al zonei euro. La cum se mişcă lucrurile în România, moneda unică începe să devină un vis interzis. De ce este o veste proastă pentru noi acest lucru?

acum 21 ore · comentarii (13)

Mare scandal, mare, că de ce se dau achitări în justiţie. Aţi vrea o justiţie în care toată lumea să fie condamnată? Eu nu. Începerea unei cercetări penale se face atunci când există suspiciuni rezonabile. Care se pot confirma pe parcursul cercetării, sau nu. De asta există în lege NUP (neînceperea urmăririi penale) sau SUP (suspendarea urmăririi penale).

acum 21 ore · comentarii (17)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 23 ore · comentarii (9)

Şefii agenţiilor de informaţii din Marea Britanie şi Germania, precum şi oficialii de securitate din NATO şi UE, au identificat Moscova ca fiind prima sursă de ameninţări hibride, citând încercările de a manipula alegerile, de a fura date sensibile, de a declanşa o lovitură de stat în Muntenegru sau de a utiliza gaz neurotoxic împotriva adversarilor.

acum 24 ore · comentarii (30)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)
Postari Recente