FOTO VIDEO Exerciţiul militar la care au participat peste 2.200 de militari din cadrul armatelor SUA, Marii Britanii şi Republicii Moldova a ajuns la final 0

După aproape două săptămâni de antrenamente intense, exerciţiul „Wind Spring 15”, la care au participat peste 2.200 de militari din cadrul armatelor Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii şi Republicii Moldova a ajuns la final. Ceremonia de închidere a exerciţiului a fost emoţionantă pentru militarii ţărilor participante.

FOTO VIDEO Exerciţiul militar la care au participat peste 2.200 de militari din cadrul armatelor SUA, Marii Britanii şi Republicii Moldova a ajuns la final Vezi comentarii 0

Pe malul lumii noastre se zbat cu zgomot şi scandal balenele conştiinţei noastre. Nu vă gândiţi la bietele mamifere pe care le vedeţi eşuate la ştiri sau în documentare. Acelea sunt nişte suflete suferinde pentru care merită să faci sacrificii. Balenele noastre, în schimb, sunt urâte ş gălăgioase, îşi ridică fustele şi zbiară la oricine e dispus să le asculte. Şi cum ai făcut greşeala să pleci urechea, te şi iau captiv în nebunia discursului lor.

acum 10 zile · comentarii (26)

Da, am fost coleg de redacţie cu Florin Gheorghiu. „Coleg de redacţie” este un mod de a spune. Şi eu, şi el făceam parte din redacţia Scânteii tineretului, dar eu lucram la un supliment săptămânal literar-artistic, iar el, angajat ca publicist sportiv al ziarului,lipsea cu lunile din redacţie, participând la turnee internaţionale de şah.

acum 11 zile · comentarii (13)

Încet, încet, reforma şcolii devine o cauză prioritară în mai multe ţări ale lumii. Rapoartele OCDE au pus în lumină, de câţiva ani încoace, progresul şcolii din ţări ca Finlanda sau Coreea de Sud, al căror exemplu e tot mai des recomandat unor ţări europene cu tradiţii mult mai vechi şi socotite până deunăzi inconturnabile.

acum 11 zile · comentarii (30)

Aşteptam pe cineva într-un restaurant şi, în timp ce încercam să mă concentrez asupra unui articol găsit pe Twitter, puteam să simt cum fetele de la masa vecină devin mai gălăgioase. Şi pentru că decibelii creşteau mai ceva ca aluatul de cozonaci de la bunica, m-am văzut forţată să le ascult conversaţia. Mare lucru nu era, dar conversaţiile despre gătit şi curăţenie mi se par mereu fascinante.

acum 11 zile · comentarii (13)

În toamna anului trecut, am scris pe blog o serie de articole despre distributism. Moneda digitală denumită sugestiv "Bitcoin" reprezintă o expresie a acestui model economic, dar nu numai. Este un fenomen care confirmă excepţionalul potenţial creator al omului şi, important de menţionat, o dovadă vie a solidarităţii interumane.

acum 11 zile · comentarii (6)

Când nu mai ştiu cum să scape de un scandal, politicienii români inventează sau lansează teme fantasmagorice, uneori de basm, pentru ca publicul să fie captivat şi nimeni să nu se mai concentreze pe murdăria cotidiană. Măriri de salariu de o zi, gazoducte inexistente, coduri redactate în 2-3 zile, reduceri de taxe care se aplică peste ani, autostrăzi inaugurate de mai multe ori la fiecare kilometru.

acum 11 zile · comentarii (13)

Povestea este următoarea. În pauza unui meci jucat de F.C. Liverpool împotriva lui Blackburn pe teren propriu, Stephen Dodds, un fan englez al cormoranilor, i-a fotografiat pe Asif Bodi şi Abubakar Bhula, doi suporteri musulmani, în timp ce se rugau pe scările stadionului Anfield Road. Dodds a postat imaginea pe Twitter şi i-a numit o "ruşine" pe cei doi fani musulmani, care şi ei ţin cu Liverpool. În poză mai poate fi văzut şi un copil.

acum 11 zile · comentarii (4)

Deşi preşedintele mioriticilor are drept atribuţie coordonarea politicii externe a României, ca stat membru al NATO, Alianţă declarată inamic, de Moscova, prin doctrina militară rusă, totuşi şeful actual al statului nostru nu a avut nicio reacţie, nici măcar în faţa internauţilor, faţă de oratoria duplicitară a omologului de la Kremlin. Rusia revigorează forţa imperială, iar în România ni se spune să stăm liniştiţi, pe locurile noastre. Exclus.

acum 11 zile · comentarii (61)

Dacă este să asociem o dată din calendar cu terorismul, 11 septembrie 2001 ne vine imediat în minte. Dar poate că în Balcani, ar trebui să reţinem şi data de 16 aprilie 1925, când la Sofia, capitala Bulgariei, aflată la nici 400 de kilometri de Bucureşti a avut loc unul dintre cele mai mari atentate din secolul XX. Azi se împlinesc 90 de ani de la acest eveniment tragic.

acum 11 zile · comentarii (0)

Câţi dintre noi ştim cu adevărat cu ce se ocupă Parlamentul României? Ne reprezintă pe noi sau se „reprezintă” pe ei? Dar câţi dintre noi avem un smartphone? Probabil că vor fi mai multe răspunsuri pozitive la a doua decât la prima întrebare. Tehnologia modernă poate fi o soluţie pentru a face legislativul mai bine cunoscut în rândul cetăţenilor, dar şi pentru a-i implica mai mult pe aceştia în procesul decizional din Parlament.

acum 11 zile · comentarii (1)

La Lausanne, ieri seară, grupul marilor puteri (Germania, Marea Britanie, China, Franţa, Rusia şi SUA) plus UE au încheiat cu succes negocierile cruciale cu Iranul, singura speranţă pentru detensionarea situaţiei din zonă şi pentru un început de şansă în redactarea unei hărţi de putere bazată pe altceva decât pe forţa armelor.

acum 25 zile · comentarii (16)

La Lausanne, ieri seară, grupul marilor puteri (Germania, Marea Britanie, China, Franţa, Rusia şi SUA) plus UE au încheiat cu succes negocierile cruciale cu Iranul, singura speranţă pentru detensionarea situaţiei din zonă şi pentru un început de şansă în redactarea unei hărţi de putere bazată pe altceva decât pe forţa armelor.

acum 25 zile · comentarii (16)
Postari Recente