Protest la o şcoală din Galaţi din cauza unui copil cu probleme de comportament

Părinţii elevilor de la o clasă de învăţământ primar de la Şcoala nr. 3 nu au mai vrut să-şi lase astăzi copiii la cursuri pe motiv că unul dintre şcolari are un comportament agresiv. Conducerea instituţiei spune că este obligată, potrivit recomandărilor Ministerului Educaţiei, să lupte pentru integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcolile de masă şi a luat măsuri în acest sens.

Şapte garnituri feroviare de călători au oprit în staţia Galaţi, pentru două ore, în semn de protest

Trenurile au înţepenit în Gara Galaţi în această dimineaţă. Angajaţii CFR au încetat lucrul nemultumiţi de eşuarea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă. Angajaţii din sectorul feroviar acuză starea precară a infrastructurii şi a condiţiilor de muncă, dar şi nivelul scăzut al veniturilor lunare, ultima majorare salarială fiind operată în 2009.

Masă de Paşte asortată cu bucăţi din tavanul apartamentului!

Supriză enormă şi mai ales neplăcută pentru o familie care locuieşte în cartierul de blocuri ANL dintre Galaţi şi Brăila. Chiar în momentul în care se pregăteau să se aşeze la masă, locatarii au auzit câteva zgomote ciudate dinspre tavan, iar când au ridicat privirile au văzut cum o parte din el se prăbuşeşte peste ei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Care-ai zis, bre, că Ponta Victor Viorel e vreun papă-lapte? Aţi văzut cum a luat-o-n barcă precum în balon pe ditamai ministreasa de mediu? Ziceai că-i o pană-n vânt, ce pana lui!... Până şi ditamai baronul de Teleorman se chircise pe-un colţ de băncuţă, să nu-l stânjenească pe barosanul ginere cu burtă de popă al ălui mai „ouat-dă-fac”(1) socru din partid...

Preşedintele României, Traian Băsescu, a recunoscut ieri, în cadrul unei emisiuni online pe www.adevărul.ro, că România ar avea probleme cu mobilizarea rezerviştilor, deoarece mulţi sunt plecaţi în străinătate la muncă. Nu plecarea românilor la muncă în străinătate este adevărata piedică într-o eventuală mobilizare a rezerviştilor, ci distrugerea oricărei motivaţii patriotice de către politicienii iresponsabili.

acum 17 ore · comentarii (46)

Peste 48% din respondenţii unui sondaj de opinie s-au arătat favorabili faţă de PCRM, topul fiind completat de către PLDM cu 32% şi PL cu 28%. Acest lucru evidenţiază clar că traseul european al celui de al doilea stat românesc se va opri în această iarnă, dacă sondajul se va confirma.

acum 17 ore · comentarii (4)

Primul lucru care te uimeşte în Săpânţa e că Maramureşul lăsat în urmă, dincolo de Sighetu Marmaţiei, s-a schimbat. Casele sunt mai altfel, oamenii par de alt soi, şi Tisa e la doi paşi. Ceva din istoria şi tradiţia care până acum îşi arătaseră chipul pe fiecare uliţă s-a dus. În schimb, ai senzaţia de loc mai modern, mai ancorat în realităţile veacului.

În parteneriat cu excelenta echipă de profesionişti Petrom, cărora cu gratitudine le mulţumesc public, în primăvara lui 2013 am pregătit proiectul de educaţie non-formală de leadership „Petrom-Şcoala Altfel: creşteţi ce-i mai bun în elevii voştri!“. Pentru că România ar trebui să crească prin bun-simţ şi responsabilitate. Firesc, nu-i aşa?!...

Impardonabil de tânăr exponent al scriitorimii române, Andrei Ruse, cunoscut pentru titluri ca „Dilăr pentru o zi“ sau „Soni“, e din nou pe val, după ce şi-a lansat oficial,  la începutul acestei luni, romanul „Zaraza“. Îi reţinusem un vers (din volumul de poezii „Black Job“), „Viaţa asta e o zi de luni“, şi îi răsfoisem, fără să apuc să le şi citesc, romanele, fiindcă ziua asta de luni are atât de puţine ore!

O serie de analişti economici din străinătate au ajuns la o concluzie care anihilează teoriile cu privire la intenţiile Rusiei de anexare a altor teritorii din Ucraina. Pe baza calculelor proprii dar şi ale unor economişti ruşi, ei au arătat că, din punct de vedere financiar, Rusia nu ar putea susţine integrarea teritoriilor din estul Ucrainei.

Zoli TÓTH – promotorul muzicii neconvenţionale de percuţie din România – este “Bach in ShowBiz” din 30 aprilie. Artistul pregăteşte un spectacol extraordinar cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”. Toate acestea într-un turneu naţional extraordinar.

Integrarea europeană reprezintă un plus imens, mai ales pentru tineri.  Doborârea barierelor pentru comunicare, transport, muncă şi studiu înseamnă dezvoltare multiculturală şi multilingvistiscă. Nu e de mirare că modelul noii generaţii europene este Erasmus de Rotterdam - filozof şi umanist olandez, care a trăit şi a lucrat în mai multe tări din Europa pentru a-şi lărgi cunoştinţele – un adevărat model pentru integrarea Europeană.

În timp ce multe din ţările est europene se mulţumesc să păstreze un număr constant de studenţi la master, sau în cel mai bun caz să crească numărul aplicaţiilor, economiile dezvoltate inovează. Franţa este unul dintre cele mai bune exemple – casa celui mai bun program de MBA din Europa (HEC Paris), nu lasă de dorit nici când vine vorba de mastere.

acum 2 zile · comentarii (2)

Era de aşteptat ca o carte de doar 200 de pagini, aşa cum e cea intitulată Monica Lovinescu în documentele Securităţii, scrisă de o tânără cercetătoare pe nume Iulia Vladimirov, apărută în 2012 în colecţia Istorie contemporană a Editurii Humanitas, să nu cuprindă tot ceea ce se presupune că ar exista în arhivele rămase de la fostele servicii secrete comuniste cu referire la subiectul („obiectivul”) în cauză.

acum 2 zile · comentarii (1)

Baronul local a fost atestat documentar, pentru prima oară, în guvernarea Năstase. Specialiştii încă studiază condiţiile în care s-a produs apariţia acestei malformaţii politico-administrative. Deocamdată, doar DNA pare să fie tratamentul eficient împotriva baronului local care a capturat democraţia şi economia locală. Dar nu e suficient.

acum 2 zile · comentarii (44)

O petiţie anti-autonomie ungurească cu autor necunoscut (ce gest nobil!) postată în februarie 2010 şi-a recăpătat suflul după ce am postat pe facebook textul ei şi rugamintea de a aduna cât mai multe semnături ca răspuns la petiţia autonomistă a maghiarilor. Pentru că acţiunea maghiară a beneficiat de mediatizare, postez şi eu aici petiţia românească şi linkul ei de pe petitiionline.net pentru a aduna cât mai multe semnături.

acum 3 luni · comentarii (30)
Postari Recente