Primăria Tecuci a decontat note de plată pentru băuturi alcoolice consumate de angajaţi. Dezmăţul financiar cu bani publici descoperit de Curtea de Conturi 2

Curtea de Conturi a stabilit că în cursul anului 2016 au fost cheltuite ilegal la Primăria Tecuci sume importante pentru tot felul de achiziţii publice cu iz de promovare electorală: felicitări, calendare, publicaţii cu dedicaţie. A fost decontată inclusiv consumaţia la bar a unor angajaţi ai primăriei.

Primăria Tecuci a decontat note de plată pentru băuturi alcoolice consumate de angajaţi. Dezmăţul financiar cu bani publici descoperit de Curtea de Conturi Vezi comentarii 2

Bijuteria urbană de 2 milioane de euro: parcare etajată cu staţie cu 21 de posturi pentru alimentarea maşinilor electrice

Bijuteria urbană de 2 milioane de euro: parcare etajată cu staţie cu 21 de posturi pentru alimentarea maşinilor electrice

Investiţia va fi realizată la Galaţi, în cartierul Mazepa 1, iar municipalitatea a anunţat că lucrările vor începe în scurt timp, după ce licitaţia a fost deja finalizată, iar contractul pentru proiectare şi construire este în curs de a fi semnat. Conform contractului, investiţia va fi dată în folosinţă în 20 de luni, adică în toamna lui 2019.

Ofertă în premieră lansată de Teatrul Dramatic din Galaţi. Dacă-i joi, e „Happy Hour”, deci cultura e la preţ redus

Ofertă în premieră lansată de Teatrul Dramatic din Galaţi. Dacă-i joi, e „Happy Hour”, deci cultura e la preţ redus

Prestigioasa instituţie de cultură a decis ca în fiecare joi, între 17,30 şi 18,30, să pună în aplicare „Happy Hour” (un concept de reduceri inspirat din comerţ şi servicii) în care biletele se pot cumpăra la preţ mai mic decât de obicei. Experimentul s-a desfăşurat în premieră pe 15 martie, iar următoarele ocazii de a lua bilete ieftine sunt pe 22 şi 29 martie.

Cum a fost reinterpretată de români într-un mod total bizar cea mai mare controversă religioasă a lumii moderne

Cum a fost reinterpretată de români într-un mod total bizar cea mai mare controversă religioasă a lumii moderne

Două treimi dintre români cred nu-i nicio diferenţă între reîncarnare şi înviere deşi, fundamental, cele două concepte sunt antagonice. Reîncarnarea presupune că există un număr finit de suflete, care trăiesc o infinitate de vieţi într-o infinitate de trupuri (inclusiv în formă animală), iar învierea merge pe ideea că există o infinitate de suflete care îşi trăiesc viaţa trupească o singură dată, după care se întorc la Domnul.

S-a finalizat procesul fostului manager Petrom care cerea mită ca să vândă clădirile companiei la un preţ mult sub cel al pieţei

S-a finalizat procesul fostului manager Petrom care cerea mită ca să vândă clădirile companiei la un preţ mult sub cel al pieţei

Nicolae Gavrilescu, fost manager de sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul Petrom, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul SC Omv Petrom SA, au fost condamnaţi iniţial la închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru luare de mită.

Ce au în comun Dragnea, Ghiţă, Ponta, Oprea, Udrea etc.? Sunt simple clone ale unui model de politician care a populat scena publică în ultimii 10-15 ani: corupt, tupeist, imoral. Sunt oameni care au bătut de bună voie şi nesiliţi de nimeni la porţile SRI, oferindu-se voluntar să fie „îndrumaţi“ şi „sprijiniţi“ pentru a avea o carieră politică de succes şi lipsită de probleme cu Justiţia.

Duminică, 18 martie, în ziua în care se împlinesc 4 ani de la anexarea Crimeei la Rusia, Vladimir Putin candidează pentru a-şi adjudeca fără emoţii cel de-al patrulea mandate de preşedinte al Federaţiei Ruse. Putin se află deja la conducerea statului rus de 18 ani, cu un intermezzo de 4 ani ca premier, în timpul lui Dmitri Medvedev.

Comitetul Executiv al PSD a trebuit să se întrunească la „Băile Herculane“ pentru a rosti un cuvânt şi a da  un verdict cu privire la „Statul paralel“. Locul a fost bine ales, dat fiind că, în mitologia elinilor, Hercule era Zeul Puterii. Altfel spus, acolo ideologia s-a întâlnit logic (chiar supra-logic) cu mitologia. Ce anume este acest „Stat paralel“ nu ni s-a spus ceva mai clar, nici atunci, nici după aceea.

Când scriam romanul „Ciocoii noi cu bodyguard“, acum mai bine de 15 ani, nu mă gândeam la ecoul pe care îl va avea şi îl are şi astăzi filmul inspirat de el regizorului Şerban Marinescu şi trupei actoriceşti, ultimul mare florilegiu care de atunci, din nefericire, n-a mai putut şi nu mai va putea fi întâlnit pe nicio scenă de teatru, pe nicio peliculă.

La TVR s-a umplut paharul. Simptomatic faptul că, în fine, cineva din Consiliul Naţional al Audiovizualului, un instrument altminteri complet politizat, inutil, bugetofag, furnizor doar de sinecuri şi subordonat pe faţă intereselor alianţei aflate la guvernare, dar şi Comisia pentru cultură, arte şi mass-media din Parlamentul României şi-au venit în fire.

Suntem deja într-o nouă etapă, cu mult mai periculoasă, a Noului Război Rece? Cu siguranţă că da, mărturie documentul semnat de liderii SUA, Franţei, Germaniei şi Mariii Britanii.  Este condamnată în termenii cei mai fermi implicarea Rusiei pentru atacul produs, pe teritoriul britanic, împotriva unui fostv agent de informaţii rus.

acum 2 zile · comentarii (40)

Premiera citeşte după foaie la Guvern. Sunt vreo 13 judeţe inundate. Se ocupă. Ura şi la nuntă! Avem o primă doamnă în aşteptare! Ce cadou să-i facem? Dar lui Şefu' ce să-i dăm să-l satisfacă? Aoleu, cu ce ne îmbrăcăm, că doar nu o să ne ducem ca nişte ţoape? Vin la nuntă şi românii de vază din Madagascar, Costa Rica? Măcar din Serbia să vină, că-i mai aproape de noi!

acum 2 zile · comentarii (4)

Atunci când funcţionarea aparatului de stat consumă mai mult decât serviciile publice de care beneficiază românii, aşa cum deja de întâmplă în România, este cât se poate de clar că administraţia ţării funcţionează contrar principiilor pentru care a fost înfiinţată: acela de a folosi cetăţeanului. Iar când premierul declară în Parlament că va da socoteală pentru guvernare doar partidului, nu românilor, lucrurile o iau razna.

luna trecuta · comentarii (12)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)
Postari Recente