Made in Galaţi. Şantierul naval Damen a realizat o bijuterie tehnologică: o super-navă pentru montarea de cabluri de electricitate subacvatice 0

Societatea olandezo-română Damen Galaţi a lansat o super-navă pentru montarea de cabluri electrice subacvatice. În acelaşi timp, a început lucrul şi la o navă specializată pentru montarea de instalaţii eoliene în Marea Nordului, la comanda unui dintre cei mai mari investitori din Europa în piaţa energiilor alternative.

Made in Galaţi. Şantierul naval Damen a realizat o bijuterie tehnologică: o super-navă pentru montarea de cabluri de electricitate subacvatice Vezi comentarii 0

Un munte de deşeuri de 22 de ori mai mare decât piramida lui Keops otrăveşte aerul şi apele lângă Galaţi

Un munte de deşeuri de 22 de ori mai mare decât piramida lui Keops otrăveşte aerul şi apele lângă Galaţi

Halda de zgură a combinatului siderurgic ArcelorMital – unul dintre cele mai mari depozite de deşeuri industriale din Europa – ar fi trebuit închisă, conform acordurilor cu UE, încă din 2014, însă, din considerente economice, va mai fi exploatată până în 2023. Profitul din reciclarea deşeurilor metalice din haldă este estimat la circa 200 de milioane de euro.

Doi constănţeni, arestaţi la Galaţi pentru trafic de minori şi proxenetism. Cei doi ofereau pe internet, pentru sex, serviciile unor fete de 14 ani

Doi constănţeni, arestaţi la Galaţi pentru trafic de minori şi proxenetism. Cei doi ofereau pe internet, pentru sex, serviciile unor fete de 14 ani

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Galaţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. cercetează două persoane, bănuite de trafic de minori şi proxenetism. Unul dintre suspecţi a fost arestat preventiv încă de acum două săptămâni, iar celălalt a fost trimis după gratii vineri.

Reacţia furioasă a lui Nicolae Iorga după ce Ion Antonescu a înăbuşit în sânge răscoala ţărănească de la Galaţi: „S-au dezonorat. Nu mai calc pe acolo“

Reacţia furioasă a lui Nicolae Iorga după ce Ion Antonescu a înăbuşit în sânge răscoala ţărănească de la Galaţi: „S-au dezonorat. Nu mai calc pe acolo“

În martie 1907, în toiul răscoalei ţărăneşti, marele istoric român Nicolae Iorga ar fi trebuit să ţină o conferinţă la Galaţi, la un eveniment organizat de Comisia Dunării. Auzind de represaliile sângeroase ordonate împotriva răsculaţilor intraţi în oraş, istoricul a avut o reacţie furibundă, anulând participarea şi restituind banii de drum. Apoi, s-a jurat că nu mai calcă în veci prin oraşul dunărean.

Acuzaţii de corupţie la Primăria Galaţi. Plângere penală împotriva întregului consiliu de administraţie al unei societăţi publice locale

Acuzaţii de corupţie la Primăria Galaţi. Plângere penală împotriva întregului consiliu de administraţie al unei societăţi publice locale

Întregul Consiliu de Administraţie al societăţii Gospodărie Urbană este acuzat de abuz în serviciu, după ce a profitat de plecarea în concediu a primarului pentru a-l destitui pe directorul pus să redreseze situaţia economică.  Se pare că directorului demis „i se trage” de la încercările de a clarifica modul cum s-au scurs banii societăţii publice către diverse firme private şi persoane.

Imaginaţi-vă că în oricare ţară europeană, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte ar fi declarat public că acesta are informaţii din dosare penale. Mai mult, că primeşte stenograme cu convorbirile dintre unii politicieni şi membri ai staff-ului prezidenţial. Ba, şi mai mult, că primeşte direct înregistrările convorbirilor.

acum 3 zile · comentarii (174)

Multi dintre romanii care doresc sa ajunga în Statele Unite asteapta, cu nerabdare, introducerea Romaniei in programul Visa Waiver.  Acest program, contrar zvonurilor, nu elimina necesitatea vizelor turistice pentru calatoria in SUA si nici nu implica accesul liber pe piata muncii de acolo.

acum 3 zile · comentarii (0)

Cu doar puţin peste 2.500 de locuitori, numeroase vile de vacanţă distruse şi-un sentiment acut de părăsire (cam ce va fi simţit puiul lui Brătescu-Voineşti), Borsecul trăieşte azi mai mult în umbra unui brand. Apa minerală îmbuteliată aici ţine încă urbea-n picioare, dar turismul pare a fi mai mult o amintire a altor vremuri.

acum 3 zile · comentarii (18)

Dacă poluarea nu ar ucide, votul eurodeputaţilor de ieri privind limitele emisiilor la maşinile diesel te-ar face să te rostogoleşti de râs. Ca în toate celelalte dezastre ecologice, şi aici e vorba de disjuncţia capitalist sălbatică: sănătate publică şi mediu curat, pe de o parte, sau câteva locuri de muncă şi profituri mari pentru multinaţionalele triumfătoare în mijlocul unui deşert otrăvit, pe de altă parte.

acum 4 zile · comentarii (12)

„Eu cu cine votez?“ Celebra replică a Cetăţeanului turmentat din „O scrisoare pierdută“ a lui Caragiale ar putea să-şi găsească un răspuns în zilele noastre, când actualitatea acestei întrebări preocupă o mare parte dintre români. Mai precis, pe cei interesaţi de schimbarea din temelie a modului falimentar în care se face politică.

acum 4 zile · comentarii (51)

Editorul „Adevărul“ dl. Răzvan Băltăreţu (RB) mi-a adresat câteva întrebări ca documentare pentru un articol. Redau mai jos răspunsurile mele (VB) în care fac referiri la trecutul, prezentul şi viitorul industriei IT din România. Precizez că m-am rezumat să răspund la întrebări, tematica fiind mult mai vastă şi fiind posibile multe precizări

acum 4 zile · comentarii (1)

În Adevărul de luni, 1 februarie 2015, domnul Andrei Pleşu a publicat un text intitulat „Greşeală, vină, justiţie” prin care a deplâns, din nou, efectele nefericite ale aplicării în practică a dispoziţiilor Legii nr. 217 din 23 iulie 2015
 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind:

acum 4 zile · comentarii (3)

Bombastica realizare de presă „O nevăstuică a poftit la penisul unui tânăr din Ghergheşti (foto, video)”, apărută într-o publicaţie obscură de provincie („Vremea nouă”), se bucură de o frumoasă carieră digitală. La câte probleme de formă şi de fond are, ca să nu mai pomenim de subiect în sine, nici nu-i de mirare: în social media, femeia cu barbă şi înghiţitorul de săbii sunt populare ca pe vremea bâlciurilor.

acum 4 zile · comentarii (6)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 12 zile · comentarii (6)

Faptul că românii tineri şi cu forţă intelectuală au descoperit că izolarea lor de România zombizată este o eroare, înseamnă, de fapt, semnul că s-a atins masa critică. Categoric, aşa nu se mai poate! Este semnalul că trebuie schimbat ceva. Mai exact tot: clasă politică, societate civilă (care a ajuns o anexă a clasei politice) şi, mai ales mentalităţile.

acum 3 luni · comentarii (0)

Un ministru cu demnitate (nu doar demnitar de conjunctură) şi-ar fi dat demisia dacă ar fi fost implicat într-un abuz în urma căruia ar fi murit un om. Ar fi luat a treia cizmă de pe raftul de la manutanţă şi şi-ar fi tras una-n dos cu ea. Nu şi Gabriel Oprea, care-şi consultă busola morală doar în oglindă, loc în care, se ştie, lucrurile se văd taman invers decât în realitate.

acum 3 luni · comentarii (0)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 5 luni · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 5 luni · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 9 luni · comentarii (82)

O anomalie de preţ remarcată în Galaţi chiar înainte de ultima scumpire ar putea fi indiciul că şi consumatorii au un cuvânt de spus. Fiindcă situaţia nu este una nouă, ci se perpetuează de la ultima ieftinire majoră încoace, ar putea fi demosntraţia că nu doar comercianţii stabilesc preţul, dar şi concurenţa acerbă, ajutată de cumpărători.

acum 9 luni · comentarii (0)