Operaţiunea „Aducem steagul înapoi!“. Un grup de români va străbate Europa ca să aducă de la Bruxelles la Guvernul României steagul Uniunii Europene

Operaţiunea „Aducem steagul înapoi!“. Un
grup de români va străbate
Europa ca să aducă de la Bruxelles la Guvernul României steagul Uniunii Europene

Un grup de clujeni va străbate Europa, pe jos şi cu maşina, ca să aducă steagul Uniunii Europene din mâna unui oficial de la Bruxelles şi să-l lase la sediul Guvernului, „acolo unde îi este locul, atât în prezent, cât şi pe viitor”. Ideea a plecat de la fotografia de învestire a Guvernului Dăncilă, când din imagine lipsea steagul UE.

Cum sunt spionaţi angajaţii hotelurilor de lux. Românul care conduce cele mai complexe „anchete“ turistice

Cum sunt spionaţi angajaţii hotelurilor de lux. Românul care conduce cele mai complexe „anchete“ turistice

Un clujean a înfiinţat o firmă care face audit turistic după criterii total diferite de cele practicate în România. Conduce o echipă de experţi în turism, design, marketing, cultură organizaţională, inteligenţă emoţională şi branding. Împreună pun în aplicare un sistem complex şi inovativ de auditare care măsoară dedesubturile experienţei turistului în hoteluri de 4 şi 5 stele.

Sportiva cu origini româneşti care a fost desemnată tenismena anului 2017 în Canada. E prietenă cu Halep şi va înfrunta România la Fed Cup | simona halep

Sportiva cu origini româneşti care a fost desemnată tenismena anului 2017 în Canada. E prietenă cu Halep şi va înfrunta România la Fed Cup

Bianca Andreescu are 17 ani, s-a născut în Canada din părinţi români şi va juca pentru echipa statului nord-american în confruntarea cu România, din cadrul Fed Cup. Deşi evoluează abia de un an în competiţiile senioarelor, tânăra sportivă cu origini române a uimit prin ascensiunea ei şi a fost desemnată tenismena anului 2017 în Canada.

Un „DJ“ care mixează cu imagini: artistă din România cu expoziţii în Paris, New York şi Bruxelles

Un „DJ“ care mixează cu imagini: artistă din România cu expoziţii în Paris, New York şi Bruxelles

Ana Maria Huluban (30 de ani), artist fotograf care a obţinut recunoaşterea şi afară, a avut expoziţii la Paris, New York şi Bruxelles. Ea experimentează o gamă largă de medii, de la fotografie (analog şi digital) şi până la grafică 3D, medii mixte, video, instalaţii interactive audio-video. În acelaşi timp, este profesor la o şcoală privată din Cluj, Transylvania College.

Este poate cea mai gravă eroare a guvernării din ultimii ani. Pentru că grevează  viitorul ţării noastre pe mulţi ani de acum înainte. O fi adevărat că „guvernanţii ne vor proşti?” Aveam exemplul unor ţări precum Japonia, Coreea de Sud, Finlanda, Singapore, şi altele, care au investit în educaţie şi au nivelul de trai pe care îl ştim cu toţii. Cel puţin Japonia investeşte anual 10-12% din PIB în sistemele educaţionale, şi ce PIB!

acum 15 zile · comentarii (10)

„Sindrom” este asociat cu o patologie. Eu voi încerca să arăt că „sindromul fuga creierelor” are multiple aspecte benefice! Mă încumet să propun o „reţetă” prin care România îşi poate creşte şansele în a beneficia de fonduri alocate de UE pentru cercetare. Este nevoie de parteneriate între cercetători din diaspora - instituţii din ţară pentru transferul de competenţe care să fie integrate în propuneri de proiecte cu şanse mari de finanţare.

acum 16 zile · comentarii (4)

Marţi, 23 ianuarie, a avut loc primirea corpului diplomatic acreditat la Bucureşti şi rostirea celui de-al doilea discurs anual ca importanţă în materie de politică externă, securitate şi apărare al preşedintelui României, după cel de la Zilele diplomaţiei române, la 1 septembrie.

acum 17 zile · comentarii (41)

Traficul aglomerat este în topul problemelor clujenilor. Maşinile poluează oraşul, ocupă spaţiul public, ne ţin cu nervi în tranzit. Traficul auto în oraş a sporit cu 40%. Peste 80% dintre maşini au o singură persoană înăuntru. Este o situaţie similară cu alte oraşe mari din ţară, de aceea administraţiile locale sunt puse în faţa unei întrebări importante: încurajăm traficul auto privat sau transportul în comun şi deplasarea sănătoasă?

acum 23 zile · comentarii (19)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 8 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 9 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 9 luni · comentarii (139)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 1 an · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 2 ani · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 2 ani · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 ani · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 3 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 3 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 3 ani · comentarii (4)