Tudor Giurgiu, despre „revoluţia“ de la TIFF: „Am încercat să aducem staruri din Vikingi sau din Game of Thrones. L-am chemat pe Jude Law”

Tudor Giurgiu, despre „revoluţia“ de la TIFF: „Am încercat să aducem staruri din Vikingi sau din Game of Thrones. L-am chemat pe Jude Law”

„Cu Alain Delon se încheie o epocă dedicată unei epoci de glorie a filmului”, spunea directorul TIFF, Tudor Giurgiu, în primăvara anului trecut. Înaintea începerii ediţiei din 2018 a celui mai mare festival de film din ţară, acesta a explicat într-un interviu pentru „Adevărul” despre schimbările pe care le vom vedea în festival, în sensul invitării unor staruri de seriale şi a unor actori cunoscuţi generaţiei tinere.

Competiţia care îi stimulează pe inventatori să-şi transfere invenţiile spre domeniul securităţii naţionale. PatriotFest debutează la Cluj

Competiţia care îi stimulează pe inventatori să-şi transfere invenţiile spre domeniul securităţii naţionale. PatriotFest debutează la Cluj

Inventatorii români, din ţară şi din străinătate, sunt invitaţi să-şi prezinte inovaţiile sub formă de prototipuri funcţionale la PatriotFest. Competiţia este structurată pe următoarele domenii: agilitatea cunoaşterii, optimizarea performanţei umane, siguranţa pericolului şi creativitate pentru securitate. PatriotFest se află la cea de-a doua ediţie, iar primele evenimente sunt programate vineri, 18 mai, la Cluj.

Chiria plătită de cel mai mare festival de muzică din ţară - Untold - pentru Polivalenta din Cluj: 35 de bilete pe zi | emil boc

Chiria plătită de cel mai mare festival de muzică din ţară - Untold - pentru Polivalenta din Cluj: 35 de bilete pe zi

Un clujean se judecă de aproape un an de zile cu firma care administrează Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pentru contractele de închiriere încheiate cu Untold SRL pentru cel mai mare festival de muzică din ţară. În 2017, chiria pentru 24 de ore a Polivalentei a fost de 2.545 de euro, echivalentul a 35 de bilete de o zi la festival. La eveniment au participat 330.000 de oameni, bugetul fiind de 10 milioane de euro.

Studenţii de la USAMV Cluj-Napoca au obţinut 18 premii la Agronomiada 2018, de la Iaşi

Studenţii de la USAMV Cluj-Napoca au obţinut 18 premii la Agronomiada 2018, de la Iaşi

La ediţia din 2018 a Agronomiadei, a 24-a, care a avut loc la Iaşi, între 9-12 mai, studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV) au obţinut 18 premii. Agronomiada a reunit sute de studenţi de la USAMV Cluj-Napoca, USAMV Bucureşti, USAMV Iaşi, USAMVBT Timişoara, Universitatea din Craiova şi Universitatea Agrară de Stat a Moldovei.

Aşteptăm azi decizia CCR în privinţa sesizării conflictului juridic de natură constituţională între preşedinţie şi guvern, generată de refuzul preşedintelui Iohannis de a o revoca pe şefa DNA, dna Koveşi. Că ministrul Tudorel Toader joacă politic, este clar. Rămâne să vedem dacă şi CCR s-a înregimentat politic, sau este o instituţie independentă, aşa cum prevede Constituţia.

acum 15 zile · comentarii (44)

Când un personaj ca Sebastian Ghiţă plânge după acea mlaştină din care încă nu am ieşit cu totul, eu cred că un jurnalist nu trebuie să-i ofere batista lui, aşa cum a făcut Ion Cristoiu, ci să-şi respecte profesia.

acum 2 luni · comentarii (33)

Traficul aglomerat este în topul problemelor clujenilor. Maşinile poluează oraşul, ocupă spaţiul public, ne ţin cu nervi în tranzit. Traficul auto în oraş a sporit cu 40%. Peste 80% dintre maşini au o singură persoană înăuntru. Este o situaţie similară cu alte oraşe mari din ţară, de aceea administraţiile locale sunt puse în faţa unei întrebări importante: încurajăm traficul auto privat sau transportul în comun şi deplasarea sănătoasă?

acum 4 luni · comentarii (19)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 12 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 12 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 12 luni · comentarii (139)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 1 an · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 2 ani · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 2 ani · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 ani · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 3 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 3 ani · comentarii (0)