Culisele trimiterii în judecată a şefului CNADNR: cum a câştigat un avocat clujean 1,7 milioane de euro fără să facă nimic

Culisele trimiterii în judecată a şefului CNADNR: cum a câştigat un avocat clujean 1,7 milioane de euro fără să facă nimic

Fostul director al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) Dorin Gavril Debucean, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, a încheiat un contract de asistenţă juridică cu un avocat clujean care prevedea penalităţi de 1,7 milioane de euro în situaţia în care acesta va fi concediat. La doi ani de la încheierea actului, compania a reziliat contractul, fapt care i-a permis avocatului să devină milionar.

Acuzaţii grave la adresa unui renumit medic: „Pacienţii erau ţinuţi ore întregi să aştepte şi cu cât creşteau durerile, cu atât creştea preţul“

Acuzaţii grave la adresa unui renumit medic: „Pacienţii erau ţinuţi ore întregi să aştepte şi cu cât creşteau durerile, cu atât creştea preţul“

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR) continuă seria acuzaţilor la adresa medicului Mihai Lucan, fost manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant din Cluj. Ungureanu spune despre acesta că ar fi dezvoltat un sistem paralel prin care pacienţii erau înregistraţi la stat, dar erau operaţi la clinica privată a medicului.

Clujul din afara bulei hipsterilor creativi: „În spatele strălucirii culturale sunt oameni de calibrul lui Tudor Giurgiu care cerşesc bani”

Clujul din afara bulei hipsterilor creativi: „În spatele strălucirii culturale sunt oameni de calibrul lui Tudor Giurgiu care cerşesc bani”

Strategia culturală a Clujului după pierderea titlului de Capitală Culturală a Europei a virat „crud” spre hipsterime, crede Szakats Istvan, fondatorul fundaţiei Alt Art. Aceasta în condiţiile în care celebra teorie a „hipsterilor care salvează lumea”, a lui Richard Florida, s-a dovedit a fi o greşeală. Două festivaluri de tradiţie din oraş au intrat anul acesta în criză.

Strategia Ministerului Sănătăţii pentru Institutul de Transplant Renal din Cluj, criticată de manager: „Vor să pară sinucidere, nu crimă“

Strategia Ministerului Sănătăţii pentru Institutul de Transplant Renal din Cluj, criticată de manager: „Vor să pară sinucidere, nu crimă“

Managerul interimar al Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, Silviu Moga, susţine că ministerul urmăreşte desfiinţarea institutului şi transformarea lui într-o secţie în cadrul Spitalului Judeţean. Institutul riscă să intre în faliment din cauza datoriilor şi riscă să nu-şi mai poată desfăşura activitatea, după ce i-au fost blocate conturile.

VIDEO Cum ne dăm seama că suntem minţiţi. „Freud avea dreptate când spunea că nu doar cuvintele contează“

VIDEO Cum ne dăm seama că suntem minţiţi. „Freud avea dreptate când spunea că nu doar cuvintele contează“

Studiile existente în lume arată că un om este minţit zilnic între 10 şi 200 de ori. Extrovertiţii mint mai mult decât introvertiţii. Într-un cuplu, soţii îşi mint partenerul în unul din zece situaţii. Sunt câteva concluzii ale unor studii prezentate de Pamela Meyer, la o prelegere TEDxGlobal în 2011. Ea este antreprenor, autor de cărţi şi expert în detectarea minciunilor.

Calendarul creştin-ortodox românesc pe anul 2017 se află pus emblematic sub semnul „comemorării lui Justinian Patriarhul“, cel mai de seamă, după opinia mea, înalt slujitor al Bisericii Naţionale, cunoscut la un moment dat, poate că şi astăzi, din ignoranţă sau şi din rea credinţă, drept „Patriarhul roşu“, căruia, din fericire, timpul şi înţelegerea superioară a misiunii şi a operei lui i-au redat meritele de salvator

acum 15 zile · comentarii (3)

Anunţul că România ar putea rămâne fără gaze în plină iarnă devine o poveste cu multe împletituri. Într-un cadru normal, aşa ceva ar fi tehnic şi comercial de neconceput. Dacă nu, poate, chiar penal. Iarna aceasta, însă, cineva a schimbat planurile. În spatele misiunii unor falşi profeţi de a pregăti populaţia pentru ceva rău ca, apoi, să se transforme în salvatori, se poate prefigura, la orizont, o adevărată bătălie comercială.

acum 15 zile · comentarii (14)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 6 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 6 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 6 luni · comentarii (139)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 9 luni · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 2 ani · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 2 ani · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 ani · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 3 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 3 ani · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 3 ani · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 3 ani · comentarii (36)