Ce spune renumitul chirurg Alexandru Georgescu despre operaţia greşită pe care a făcut-o unui pacient: „E o chestie transformată într-un mod total aiurea“

Ce spune renumitul chirurg Alexandru Georgescu despre operaţia greşită pe care a făcut-o unui pacient: „E o chestie transformată într-un mod total aiurea“

Renumitul chirurg Alexandru Georgescu, acuzat de un tânăr clujean că i-a operat degetul greşit, s-a ferit să facă multe comentarii vizavi de incident. În opinia sa, situaţia „a fost preluată de presă şi transformată într-un mod total aiurea”. Spitalul de Recuperare din Cluj a demarat o anchetă internă.

Încă un scandal între români şi unguri la un eveniment sportiv din Cluj. „Am încercat cu disperare să le explicăm că sunt copii şi femei însărcinate cu noi“

Încă
un scandal între români şi unguri la un eveniment sportiv din
Cluj. „Am încercat cu disperare să le explicăm că sunt copii şi
femei însărcinate cu noi“

La un turneu de fotbal amator - Cupa KVSC, la care participă echipe din România, Ungaria şi Slovacia  - organizat sâmbătă, 9 septembrie, la Cluj, a avut loc un scandal între un grup de fani ai echipei Universitatea Cluj şi participanţii la turneu. Cei de la U Cluj aveau asupra lor bâte, lanţuri, cuţite şi scandau injurii, spune un martor la incident. Poliţiştii adresează un apel oamenilor pentru prinderea scandalagiilor.

Universitatea din România aflată între primele 1.000 de universităţi ale lumii: a depăşit Oxfordul într-un top pe materii

Universitatea din România aflată între primele 1.000 de universităţi ale lumii: a depăşit Oxfordul într-un top pe materii

Cea mai mare universitate din România în ceea ce priveşte numărul de studenţi s-a situat conform clasamentelor publicate în această vară pe primul loc în ţară şi între cele mai bune 5% universităţi ale lumii. UBB apare în 6 topuri internaţionale de prestigiu, reuşind obţină locul 37 în lume la inginerie mecanică în prestigiosul Top Shanghai.

Primăria Cluj a declarat „război” caselor dărăpănate: impozitele se majorează cu 500%. Cum răspunde la acuzaţiile unei clujence | emil boc

Primăria Cluj a declarat „război” caselor dărăpănate: impozitele se majorează cu 500%. Cum răspunde la acuzaţiile unei clujence

Peste 500 de persoane fizice şi juridice din Cluj-Napoca vor plăti impozite locale mai mari cu 500% din cauza stării de degradare în care se află clădirile pe care le deţin. Măsura a fost luată de Primărie pentru a rezolva problema clădirilor vechi cu faţade scorojite şi tencuiala care cade în capul trecătorilor. Zilele trecute, a apărut prima plângere împotriva hotărârii.

Cine sunt scriitorii invitaţi de onoare ai Festivalului Internaţional de Carte Transilvania. Manifestarea va fi deschisă prin obişnuitul marş al lecturii

Cine sunt scriitorii invitaţi de onoare ai Festivalului Internaţional de Carte Transilvania. Manifestarea va fi
deschisă prin obişnuitul marş al lecturii

Peste mai puţin de o lună începe a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania care va aduce la Cluj autori precum: Sandrone Dazieri, Alice Notley şi Maria Berényi. Manifestarea va debuta marţi, 3 octombrie, cu deja obişnuitul marş al lecturii unde participanţii sunt aşteptaţi să vină cu câte o carte, iar pe drum se vor face popasuri pentru a citi.

„Mamaie, noi furăm copii?”. „Ce-ţi veni, copilă?”. „Ştii, azi la grădiniţă mama lui X a spus că dacă nu stă cuminte o să vină un ţigan să o fure!”. Mama s-a cam blocat şi a încercat să bălmăjească un răspuns fără să ştie cam de unde să înceapă. Ochii negri ai nepoată-mii se înecau în lacrimi şi mâinile îi atârnau pe lângă corp. „Spune-mi!”, se auzi vocea ei nervoasă, „Vreau să ştiu! Acum!”.

acum 20 ore · comentarii (46)

În timp ce realitatea cotidiană e poluată cu ştiri false şi scandaluri privind atmosfera de intoleranţă din Ardealul multietnic, la faţa locului lumea îşi vede de treabă, şi, spre exemplu un teatru precum Tomcsa Sandor, din Odorheiul Secuiesc se face gazda unui interesant festival focusat pe dramaturgia contemporană română şi maghiară.

acum 18 ore · comentarii (2)

În această cercetare a fost studiat un grup de 94 pagini web care promovează, susţin sau sunt partenere a mişcării separatiste din Doneţk şi Lugansk. Metodologia aplicată în cercetare a fost analiza de reţea, scopul cercetării fiind identificarea unui model de construcţie şi funcţionare a reţelelor online de pagini web care susţin mişcarea Novorossia.

acum 18 ore · comentarii (15)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 4 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 4 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 4 luni · comentarii (139)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 7 luni · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 1 an · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 1 an · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 ani · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 2 ani · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 2 ani · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 3 ani · comentarii (36)
Postari Recente