Concursul care vrea să transforme Clujul în „capitala florilor”

Concursul care vrea să transforme Clujul în „capitala florilor”

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Clujului a dat startul celei de-a doua ediţii a concursului ’’Clujul cu flori’’, o iniţiativă prin care locuitorii oraşului sunt îndemnaţi să îşi înfrumuseţeze cu flori ferestrele, terasele, faţadele locuinţelor şi să amenajeze cât mai plăcut vederii grădinile caselor şi spaţiile verzi din faţa blocurilor în care locuiesc.

Amendă infimă pentru şoferul care a pus în pericol viaţa unui pacient cu infarct. Bărbatul a fost dus cu targa peste gard

Amendă infimă pentru şoferul care a pus în pericol viaţa unui pacient cu infarct. Bărbatul a fost dus cu targa peste gard

Un clujean care a făcut infarct a fost dus la ambulanţă peste gardul casei sale, deoarece poarta a fost blocată de o maşină aparţinând unor furnizori implicaţi în evenimentul „Zilele Clujului”. Poliţiştii locali ajunşi la faţa locului nu au solicitat autoutilitara de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal şi nu au cerut intervenţia Poliţiei Rutiere.

Premii din State pentru cercetarea din România. Rada Mihalcea: „În ea stă viitorul nostru ca societate“

Premii
din State pentru cercetarea din România. Rada Mihalcea: „În ea
stă viitorul nostru ca societate“

Concursul „Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie“, iniţiat de Rada Mihalcea, o clujeancă inclusă în 2010 în topul 100 al cercetătorilor americani şi premiată la Casa Albă, a ajuns la a patra ediţie. Competiţia răsplăteşte, în bani şi diplome, strădania tinerilor cercetători din România care au avut rezultate excepţionale. Până pe 30 mai se mai fac înscrieri.

Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“

Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“

Fundaţia „Corneliu Coposu” a făcut public astăzi „Testamentul Seniorului” la 23 de ani de la moartea marelui om politic. Aflat în faţa „scadenţei inevitabile”, Seniorul a lăsat moştenire într-un mesaj emoţionant esenţa gândirii sale politice, care a avut în centru moralitatea şi refuzul de a face compromisuri.

Diaspora, către premier: „Dacă este un salariu atât de bun minimul pe economie, de ce toţi angajaţii din instituţiile publice câştigă cu mult peste media naţională?“

Diaspora, către premier: „Dacă este un salariu atât de bun
minimul pe economie, de ce toţi angajaţii din instituţiile
publice câştigă cu mult peste media naţională?“

Vicepreşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Florin Ţîra, a scris pe contul de Facebook al asociaţiei amintite un mesaj intitulat „Ce trebuie să facem pentru a se întoarce românii în ţară?“, ca răspuns la discursul primarului Capitalei, dar şi la cel al premierului Dăncilă.

„Umbra lui Funar“ la Primăria Cluj: cum a fost falsificată o fotografie de început de secol XX pentru un poster folosit la Zilele Clujului | emil boc

„Umbra lui Funar“ la Primăria Cluj: cum a fost falsificată o fotografie de început de secol XX pentru un poster folosit la Zilele Clujului

Primăria a amplasat pe latura vestică a Pieţei Unirii un poster gigant înfăţişând reproducerea unei fotografii cu centrul oraşului de la începutul secolului al XX-lea. Angajaţii municipalităţii au şters în Photoshop inscripţiile maghiare de pe magazinele prezentate în fotografie, acuză Asociaţia Musai- Muszáj. Replica Primăriei a venit după câteva ore.

Aşteptăm azi decizia CCR în privinţa sesizării conflictului juridic de natură constituţională între preşedinţie şi guvern, generată de refuzul preşedintelui Iohannis de a o revoca pe şefa DNA, dna Koveşi. Că ministrul Tudorel Toader joacă politic, este clar. Rămâne să vedem dacă şi CCR s-a înregimentat politic, sau este o instituţie independentă, aşa cum prevede Constituţia.

acum 15 zile · comentarii (44)

Când un personaj ca Sebastian Ghiţă plânge după acea mlaştină din care încă nu am ieşit cu totul, eu cred că un jurnalist nu trebuie să-i ofere batista lui, aşa cum a făcut Ion Cristoiu, ci să-şi respecte profesia.

acum 2 luni · comentarii (33)

Traficul aglomerat este în topul problemelor clujenilor. Maşinile poluează oraşul, ocupă spaţiul public, ne ţin cu nervi în tranzit. Traficul auto în oraş a sporit cu 40%. Peste 80% dintre maşini au o singură persoană înăuntru. Este o situaţie similară cu alte oraşe mari din ţară, de aceea administraţiile locale sunt puse în faţa unei întrebări importante: încurajăm traficul auto privat sau transportul în comun şi deplasarea sănătoasă?

acum 4 luni · comentarii (19)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 12 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 12 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 12 luni · comentarii (139)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 1 an · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 2 ani · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 2 ani · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 ani · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 3 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 3 ani · comentarii (0)