Directorul Aeroportului Cluj-Napoca, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită o vilă. Afacerea din spatele şpăgii

Directorul Aeroportului Cluj-Napoca, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită o vilă. Afacerea din spatele şpăgii

David Ciceo, director general al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, a fost trimis în judecată cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită. El ar fi primit o vilă în valoare de aproape 300.000 de euro de la omul de afaceri Ioan Bene, patronul firmei care a realizat fără licitaţie parcarea pentru avioane Apron 4. Studiu de fezabilitate prevedea un cost de 4 milioane de lei, însă s-a plătit de 4 ori mai mult.

De la Cluj pe Everest. Călătoria în „Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii“ a doi temerari

De la Cluj pe Everest. Călătoria în „Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii“ a doi temerari

Alpinistul Vasile Cipcigan, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, a anunţat că va continua proiectul „Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii", început acum vreo 6 ani. Scopul - să cucerească cele mai înalte şapte vârfuri de pe fiecare continent: Kilimanjaro în Africa, McKinley în America de Nord, Elbrus în Europa, Aconcagua în America de Sud, Carstensz Pyramid în Australia/Oceania, Vinson în Antartica şi Everest în Asia.

Jobul, un calvar sau o plăcere? Expert în demisii: „Multe probleme s-ar rezolva dacă oamenii ar vorbi“

Jobul,
un calvar sau o plăcere? Expert în demisii: „Multe probleme s-ar
rezolva dacă oamenii ar vorbi“

O companie din Cluj vine cu un concept neobişnuit pentru o bursă a locurilor de muncă: Standul de Demisii. Ideea va fi pusă în practică la ediţiile din acest an ale Târgului de Cariere, cea mai mare reţea care organizează evenimente de carieră din România şi Republica Moldova. Specialişti în consiliere, resurse umane şi psihologie îi vor ajuta pe curioşi să vadă dacă e bine sau nu să îşi caute un alt job.

Ziua #17 la Cluj. Manifestanţii din mai multe oraşe au gândit un program: „Ne dorim să asigurăm continuitatea impactului protestelor“

Ziua #17 la Cluj. Manifestanţii din mai multe oraşe au gândit un program: „Ne dorim să asigurăm continuitatea impactului protestelor“

„Ieşim deja de 15 zile, iar cauza pentru care ne-am mobilizat presupune un efort de durată din partea tuturor. Cu toţii ne dorim să asigurăm continuitatea impactului protestelor şi un număr cât mai mare de participanţi“, spun manifestanţii pe pagina de Facebook Corupţia ucide, unde îi îndeamnă pe oameni să vină cu idei şi sugestii legat de protest.

Ziua #16 de proteste la Cluj. „Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie“

Ziua #16 de proteste la Cluj. „Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie“

Clujenii au protestat şi miercuri seara, 15 februarie, în stradă. Ei au anunţat, pe Facebook, că protestele vor continua organizat şi paşnic şi că nu se vor opri până când nu se va rezolva situaţia incertă a Ordonanţei 13, până când premierul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului nu-şi vor da demisia. Oamenii subliniază că ei nu îşi doresc nerespectarea votului din decembrie.

Judecătorul clujean Cristi Danileţ: „Decizia CCR de interpretare nu scoate din legislaţie abuzul în serviciu”

Judecătorul clujean Cristi Danileţ: „Decizia CCR de interpretare nu scoate din legislaţie abuzul în serviciu”

„Chiar dacă textul care incrminează abuzul în serviciu ar fi fost pus în acord cu decizia Curţii Constituţionale (CCR) de vara trecută, soluţia de la Alba-Iulia ar fi fost aceeaşi”, a explicat judecătorul Cristi Danileţ. El a susţinut că în cazul unei decizii a CCR de interpretare, cum este cea privind abuzul în serviciu, textul de lege nu este eliminat din legislaţie.

Avarul după Molière, cum stă scris pe afişul spectacolului la care ne vom referi, poate să însemne nu numai o raportare/distanţare la/de opera clasică a marelui comediograf indiferent în ce termeni, ci şi referirea la o posteritate critică a acesteia. Cu alte cuvinte, ce-a rămas astăzi după/din piesa Avarul de Moliere, capodoperă a genului care a trimis în lume o tipologie valabilă până-n zilele noastre.

acum 2 zile · comentarii (0)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 5 zile · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 9 luni · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 10 luni · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 11 luni · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 2 ani · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 2 ani · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 2 ani · comentarii (36)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 2 ani · comentarii (3)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 3 ani · comentarii (14)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 3 ani · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 4 ani · comentarii (0)
Postari Recente