Putea fi evitat dezastrul din vestul ţării dacă se ţinea cont de legea avertizărilor meteorologice? Orele la care au primit avertizările pompierii clujeni

Putea fi evitat dezastrul din vestul ţării
dacă se ţinea cont de legea avertizărilor meteorologice? Orele la care au primit avertizările pompierii clujeni

Pompierii clujeni au fost anunţaţi duminică, 17 septembrie, cu foarte puţin timp înainte de furtună. Aceştia au primit trei avertizări: prima de cod galben de furtună la ora 16.51 pentru intervalul 17.00-18.30, a doua avertizare de cod galben de furtună la ora 17.20 pentru intervalul 17.25-18.30 şi a treia avertizare de cod portocaliu de furtună la ora 17.29 pentru intervalul 17.35-18.35. Există un ordin din 2012 care stabileşte clar procedura.

Ce a căutat Mirel Palada la Cluj. Reacţia preşedintelui clubului de arte marţiale unde fostul purtător de cuvânt al Guvernului se antrenează de peste 8 ani

Ce a căutat Mirel Palada la Cluj. Reacţia preşedintelui clubului de arte marţiale unde fostul purtător de cuvânt al Guvernului se antrenează de peste 8 ani

Mirel Palada a participat, weekend-ul trecut, la un seminar de arte marţiale desfăşurat la Cluj ca membru al delegaţiei Clubului Aikibudo din Bucureşti, unde se antrenează de peste 8 ani. Potrivit preşedintelui acestui club, Nicolae Mitu, Palada şi-ar fi cerut scuze în public pentru că l-a lovit pe senatorul Mihai Goţiu şi s-ar fi autosuspendat din club.

Pedalează pentru educaţia unui copil nevoiaş din Cluj. Elevă: „Indiferent de vârstă poţi veni să faci o faptă bună“

Pedalează pentru educaţia unui copil nevoiaş din Cluj. Elevă: „Indiferent de vârstă poţi veni să faci o faptă bună“

O asociaţie din Cluj organizează un maraton ciclistic caritabil în Pădurea Hoia-Baciu ca să ajute 30 de copii din clasele I-IV pe parcursul întregul an şcolar ce tocmai a început. „Eu sunt la Centrul de Zi Something New de mai bine de 4 ani şi în aceşti ani am evoluat peste aşteptările mele”, a mărturisit un elev din Cluj pentru „Adevărul“.

VIDEO Locuri pe care doar bogaţii şi le permit. Cât costă una dintre cele mai scumpe camere de hotel din lume

VIDEO Locuri pe care doar bogaţii şi le permit. Cât costă una dintre cele mai scumpe camere de hotel din lume

Apartamentele prezidenţiale ale unor hoteluri din New York, Las Vegas, India, Cannes, Hong Kong şi Dubai figurează în topurile celor mai scumpe camere de hotel din lume. Luxurioasele spaţii au de la 3 până la 6 dormitoare, fiecare cu propria baie, piscină, spa, jacuzzi, terase cu privelişti superbe, biblioteci şi camere de conferinţe. Preţul lor poate ajunge şi la 100.000 de dolari, pentru o noapte.

Un festival de jazz finanţează proiecte culturale. Ideile ce vizează şi Pata Rât, comunitatea de lângă groapa de gunoi a Clujului, primesc punctaj suplimentar

Un festival de jazz finanţează proiecte culturale. Ideile ce vizează şi Pata Rât, comunitatea de lângă groapa de gunoi a Clujului, primesc punctaj suplimentar

Organizatorii Festivalului Jazz in the Park au lansat un apel public: până pe 22 octombrie se pot depune proiecte culturale care, după selecţie, vor primi finanţare din partea Fondului Jazz in the Park. Suma maximă pusă la dispoziţia proiectului câştigător sau a proiectelor câştigătoare este de 11.000 de lei, iar cei ce au idei care vizează şi Pata Rât, comunitatea de lângă groapa de gunoi a Clujului, vor primi punctaj suplimentar.

Ce zic fanii U Cluj despre incidentul violent de la un turneu de fotbal amator al etnicilor maghiari: A fost provocat de organizatorii turneului

Ce zic fanii U Cluj despre incidentul violent de la un turneu de fotbal amator al etnicilor maghiari: A fost provocat de organizatorii turneului

Fanii echipei de fotbal Universitatea Cluj au dat publicităţii o declaraţie oficială legat de incidentul de sâmbăta trecută când la un turneu de fotbal amator, organizat de etnici maghiari, au avut loc violenţe. Suporterii susţin că situaţia fost prezentată „trunchiat“, că fanii U ar fi încercat un dialog, dar şi că victime ar fi fost suporteri U Cluj „loviţi cu bestialitate cu lemne rupte din gard, dale de beton“.

Bebeluş traumatizat pentru că asistenta nu i-a găsit vena. Tatăl: „Ştiu florari care se poartă mai frumos cu florile lor“. Cât costă aparatul care uşurează procedura

Bebeluş traumatizat pentru că asistenta nu i-a găsit vena. Tatăl: „Ştiu florari care se poartă mai frumos cu florile lor“. Cât costă aparatul care uşurează procedura

Recoltarea de sânge la un copil de trei săptămâni a fost transformată într-o experienţă traumatizantă pentru familia Mosoia, din Cluj. Părinţii îi acuză pe medicii de la UPU Pediatrie 1 că nu au lăsat-o pe mamă să asiste la recoltare, care a durat 30 de minute, iar copilaşul a ajuns acasă plin de vânătăi şi înţepături. Spitalul nu este dotat cu un iluminator de vene, care ar putea să-i scape de multă suferinţă pe bebeluşi.

„Mamaie, noi furăm copii?”. „Ce-ţi veni, copilă?”. „Ştii, azi la grădiniţă mama lui X a spus că dacă nu stă cuminte o să vină un ţigan să o fure!”. Mama s-a cam blocat şi a încercat să bălmăjească un răspuns fără să ştie cam de unde să înceapă. Ochii negri ai nepoată-mii se înecau în lacrimi şi mâinile îi atârnau pe lângă corp. „Spune-mi!”, se auzi vocea ei nervoasă, „Vreau să ştiu! Acum!”.

acum 20 ore · comentarii (46)

În timp ce realitatea cotidiană e poluată cu ştiri false şi scandaluri privind atmosfera de intoleranţă din Ardealul multietnic, la faţa locului lumea îşi vede de treabă, şi, spre exemplu un teatru precum Tomcsa Sandor, din Odorheiul Secuiesc se face gazda unui interesant festival focusat pe dramaturgia contemporană română şi maghiară.

acum 18 ore · comentarii (2)

În această cercetare a fost studiat un grup de 94 pagini web care promovează, susţin sau sunt partenere a mişcării separatiste din Doneţk şi Lugansk. Metodologia aplicată în cercetare a fost analiza de reţea, scopul cercetării fiind identificarea unui model de construcţie şi funcţionare a reţelelor online de pagini web care susţin mişcarea Novorossia.

acum 18 ore · comentarii (15)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 4 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 4 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 4 luni · comentarii (139)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 7 luni · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 1 an · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 1 an · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 ani · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 2 ani · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 2 ani · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 3 ani · comentarii (36)
Postari Recente