UPDATE VIDEO Opt răniţi într-un grav accident rutier. Unul e dus cu elicopterul la Târgu-Mureş. Pasagerii din autocar îşi continuă călătoria spre Bucureşti

UPDATE VIDEO Opt răniţi într-un grav accident rutier. Unul e dus cu elicopterul la Târgu-Mureş. Pasagerii din autocar îşi continuă călătoria spre Bucureşti

Şapte oameni au ajuns la spital, miercuri seară, 19 iulie, după ce autocarul în care se aflau s-a ciocnit cu o maşină şi s-a răsturnat, în zona localităţii clujene Câţcău. A opta victimă e grav rănită şi a fost transportată cu elicopterul la Târgu-Mureş. Autorităţile clujene au activat planul roşu de intervenţie.

Fotografie cu o femeie care stă pe un scaun fără spătar într-un avion Wizz Air. „În câţiva ani nici scaune n-o să mai fie“

Fotografie cu o femeie care stă pe un scaun fără spătar într-un avion Wizz Air. „În câţiva ani nici scaune n-o să mai fie“

O imagine cu o femeie care călătoreşte cu o cursă Wizz Air pe un scaun fără spătar a apărut miercuri, 19 iulie, în mediul online şi a iscat numeroase discuţii. Reprezentanţii companiei aeriene spun că doamna a fost mutată în timpul zborului pe un alt scaun şi că „se întâmplă uneori ca scaunele din aeronave să devină inutilizabile din cauza folosirii necorespunzătoare de către pasageri“.

VIDEO Un băcăuan a muşcat de picior un poliţist din Cluj. Soţia lui conducea beată o maşină în care se aflau 4 copii

VIDEO Un băcăuan a muşcat de picior un poliţist din Cluj. Soţia lui conducea beată o maşină în care se aflau 4 copii

Un bărbat de 40 de ani, din Bacău, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru ultraj, după ce a agresat mai mulţi poliţişti, pe unul dintre ei muşcându-l de picior. Băcăuanul a fost supărat pe agenţii de la circulaţie, deoarece au oprit maşina condusă de soţia lui, care era în stare de ebrietate. În autoturism se aflau 4 copii.

FOTO VIDEO Bălăceală în noroi la preţ de câteva beri. Festivalul unde sute de mii de oameni vin să se murdărească

FOTO VIDEO Bălăceală în noroi la preţ de câteva beri. Festivalul unde sute de mii de oameni vin să se murdărească

Pe 21 iulie începe o nouă ediţie a Festivalului Noroiului din Boryeoung, oraş aflat la vreo 200 de kilometri de Coreea de Sud. Evenimentul durează 10 zile şi cuprinde de la înot în noroi, wrestling în noroi, masaj în noroi până la concerte, artificii şi petreceri pe plajă. Festivalul adună în fiecare an sute de mii de turişti. Şi totul a plecat de la promovarea unor cosmetice pe bază de noroi.

De ce fotbalul nu e doar pentru băieţi. Puştoaicele de la o şcoală din Cluj au câştigat bronzul la Olimpiada Naţională a Sportului pentru ciclul primar

De
ce fotbalul nu e doar pentru băieţi. Puştoaicele de la o şcoală din Cluj au câştigat bronzul la Olimpiada Naţională a Sportului pentru ciclul primar

Fetele care au terminat clasa a IV-a la Şcoala Elf din Cluj bat mingea mai ceva ca băieţii. Fac asta la şcoală pe terenul pe fotbal, la competiţii, dar şi acasă unde fie au spart vaza preferată a mamei, fie geamul maşinii tatei abia a scăpat cu o crăpătură infimă. Şi lista cu năzdrăvănii poate continua. Anul acesta au urcat pe podium, pe locul al III-lea pe ţară.

Poveste din Clujul pe care nu-l vezi la TV. Lecţia Paulei: „Am văzut că unor străini, că aşa i-am numit la început, le-a păsat de mine“

Poveste din Clujul pe care nu-l vezi la TV. Lecţia Paulei: „Am văzut că unor străini, că aşa i-am numit la început, le-a păsat de mine“

La 17 ani, Paula a absolvit liceul şefă de promoţie şi visul ei e să ajute copii mai puţin norocoşi ca ea. În şapte ani a stat în zece chirii, clasa a V-a a făcut-o la trei şcoli, a fost internată de trei ori din cauza stresului şi era cât pe ce să renunţe la liceu din pricina banilor. Programul unei fundaţii a ajutat să meargă mai departe. Deşi acum par simple relatări, ele ascund multe frământări, suferinţă şi nenumărate griji.

În România sau în străinătate? Unde vor să trăiască şefii de promoţie ai celei mai mari facultăţi din ţară. Ce ar schimba la România

În România sau în străinătate? Unde vor să trăiască şefii de promoţie ai celei mai mari facultăţi din ţară. Ce ar schimba la România

Sintagma „ne pleacă valorile” nu este valabilă dacă ne gândim la cei 19 şefi de promoţie ai celei mai mari facultăţi din România - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB). I-am întrebat unde vor să-şi continue viaţa, dar şi ce cred că ar trebui schimbat la România şi la sistemul de educaţie din ţară.

Texte esenţiale ale Scripturii amendează drastic obiceiul de a-i judeca pe alţii. „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi!“, „A vedea paiul din ochii altuia şi nu bârna din ochiul tău“, „A arunca piatra crezîndu-te fără de păcat“ sunt tot atîtea îndemnuri la răbdare, iertare, concentrare pe limitele proprii şi nu pe derapajele altora. Dar nu rezultă de nicăieri că trebuie suspendată şi judecata de sine.

acum 2 zile · comentarii (240)

Este bine-cunoscută zicerea populară: „fiecare pasăre pe limba ei piere”. Ei bine, de data asta se aplică unei „păsări” de pradă, PSD. USL a câştigat alegerile în 2012, PSD-ALDE în 2016. Există un electorat dur al PSD care trebuie să înţeleagă ce fel de „pasăre” este PSD. Trebuie să înţeleagă că a fost păcălit cu tot felul de promisiuni, de pomeni peste pomeni, pe care PSD nu le poate onora.

acum 2 zile · comentarii (7)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 2 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 2 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 2 luni · comentarii (137)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 5 luni · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 1 an · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 1 an · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 1 an · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 2 ani · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 2 ani · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 3 ani · comentarii (36)
Postari Recente