Iohannis versus Patriarhul, în disputa privind cuplurile homosexuale şi habotnicii religioşi. „Fiecare are dreptul de a-şi trăi viaţa aşa cum crede“ 63

Să discuţi public, cu subiect şi predicat, despre homsexualitate şi lesbianism, adică „ceilalţi români“ a fost mereu un tabu pe care nimeni, sub nicio formă nu avea voie să-l atingă. În caz contrat, se isca un „potop“ de reacţii. Ceea ce s-a şi petrecut după ce în România mileniului 3 un preşedinte a deschis, într-un final, discuţia pe care alte state, cu care mereu ne comparăm, au avut-o demult.

Iohannis versus Patriarhul, în disputa privind cuplurile homosexuale şi habotnicii religioşi. „Fiecare are dreptul de a-şi trăi viaţa aşa cum crede“ Vezi comentarii 63

Kelemen Hunor: Vom susţine activitatea viitorului Guvern cu condiţia finalizării autostrăzilor Transilvania Nord şi Transilvania Sud | kelemen hunor

Kelemen Hunor: Vom susţine activitatea viitorului Guvern cu condiţia finalizării autostrăzilor Transilvania Nord şi Transilvania Sud

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că una dintre principalele condiţii pentru ca UDMR să susţină viitorul Guvern ţine de finalizarea autostrăzilor Transilvania Nord şi Sud, proiectul electoral al Uniunii făcând referire şi la necesitatea unei noi constituţii sau introducerea limbii maghiare ca a doua limbă oficială în Ţinutul Secuiesc.

Află gratuit dacă eşti expus la gazul cancerigen prezent în toate locuinţele. Se lansează proiectul european SMART-RAD-EN

Află gratuit dacă eşti expus la gazul cancerigen prezent în toate locuinţele. Se lansează proiectul european SMART-RAD-EN

Unul dintre cele 12 puncte ale Codului european de luptă împotriva cancerului se referă la iradierea cu radon, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că este a doua cauză, după fumat, a cancerului pulmonar. Proiectul finanţat din fonduri europene prin care vor fi monitorizate, gratuit, 1000 de case din România se lansează, oficial, vineri.

Soţia lui Ion Raţiu a murit. Elisabeth Pilkington Raţiu, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul” acum 6 ani: „Am fost uimită de generozitatea românilor“

Soţia lui Ion Raţiu a murit. Elisabeth Pilkington Raţiu, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul” acum 6 ani: „Am fost uimită de generozitatea românilor“

Elisabeth Pilkington Raţiu, soţia omului politic Ion Raţiu, a murit miercuri, 19 octombrie, la Londra, la vârsta de 94 de ani. În 2010 ea a acordat un interviu cotidianului „Adevărul“ în care a vorbit despre România anului 1990 şi despre cum i-au devastat minerii casa, dar şi cum crede că ar fi arătat România cu Ion Raţiu preşedinte.

Fostul premier Emil Boc a fost audiat ca martor în dosarul Rompetrol 2 | emil boc

Fostul premier Emil Boc a fost audiat ca martor în dosarul Rompetrol 2

Fostul premier Emil Boc a fost audiat la DIICOT în calitate de martor în dosarul Rompetrol 2, în care 14 persoane sunt urmărite penal pentru manipularea pieţei de capital, delapidare, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, printre care şi foştii miniştri Dan Ioan Popescu, Mihai Tănăsescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea, au declarat miercuri surse judiciare.

Percheziţii la firme ce comercializează carne de pui. Prejudiciul ar fi estimat la 6 milioane de lei. Patru persoane, puse sub control judiciar

Percheziţii la firme ce comercializează carne de pui. Prejudiciul ar fi estimat la 6 milioane de lei. Patru persoane, puse sub control judiciar

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române efectuează, la această oră, 19 percheziţii în judeţul Cluj, la firme din domeniul comercializării cărnii de pui, bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 6.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Premierul Cioloş a dat publicităţii programul ”Platforma România 100” , de fapt programul pe care şi-l asumă pentru un nou mandat la Palatul Victoria.  Publicarea documentului va galvaniza campania electorală, deşi Dacian Cioloş îşi va respecta promisiunea şi nu se va afla pe listele electorale ale niciunui partid.

acum 4 zile · comentarii (84)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 5 luni · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 6 luni · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 7 luni · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 1 an · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 1 an · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 1 an · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 1 an · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 2 ani · comentarii (36)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 2 ani · comentarii (3)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 3 ani · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 3 ani · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 4 ani · comentarii (0)
Postari Recente