Tudor Helgiu a câştigat prima luptă cu directorul şcolii: pletoşii şi bărboşii pot intra la ore. Urmează „războiul” 17

Tudor Helgiu, elevul de la un liceu confesional din Cluj care a fost trimis acasă pentru că avea părul lung, a câştigat prima luptă cu directorul şcolii: i se permite să meargă la ore chiar dacă nu se tunde. „Războiul” însă acum începe: tânărul strânge semnături pentru schimbarea regulamentului şcolar de la Liceul Greco-Catolic Inochenţie Micu.

Tudor Helgiu a câştigat prima luptă cu directorul şcolii: pletoşii şi bărboşii pot intra la ore. Urmează „războiul” Vezi comentarii 17

Datorii de 29 de milioane de lei la Cluj Arena. Managementul de partid nu a reuşit nici măcar să plătească apa, gazul sau paza

Datorii de 29 de milioane de lei la Cluj Arena. Managementul de partid nu a reuşit nici măcar să plătească apa, gazul sau paza

Publicarea tabelului preliminar al creanţelor  SC Cluj Arena SA relevă dimensiunea managementului dezastruos pe linie de partid. Sunt datorii de 15 milioane de lei faţă de Primăria Cluj-Napoca, 13 milioane faţă de Fisc, dar si sume mai mici reprezentând salarii compensatorii, cheltuieli pentru apă, gaz, pasă, întreţinere gazon.

Mihai Goţiu cere explicaţii oficiale ministrului Educaţiei în cazul liceenilor trimişi acasă pentru că aveau părul lung

Mihai Goţiu cere explicaţii oficiale ministrului Educaţiei în cazul liceenilor trimişi acasă pentru că aveau părul lung

Senatorul USR Mihai Goţiu a solicitat explicaţii oficiale Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj în cazul elevilor Liceului „Inochenţie Micu” din Cluj-Napoca trimişi acasă ieri pe motiv că aveau părul lung şi barbă. Statutul elevului prevede că „elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii”, arată senatorul.

Vocea ascultată de milioane de creştini, de sărbători: „Am auzit că anumite bătăi muzicale ar indica o activitate demonică“

Vocea ascultată de milioane de creştini, de sărbători: „Am auzit că anumite bătăi muzicale ar indica o activitate demonică“

Aaron Shust este un cântăreţ de muzică creştină din State care va cânta la Cluj în cadrul unui eveniment numit Festivalul Internaţional „Sărbătoarea Speranţei”, unde sunt aşteptaţi să vină peste 20.000 de oameni de rit evanghelic. Acesta a compus în 2006 propria versiune a unui colind german, iar de atunci încoace, în fiecare an, piesa lui este numărul 1 în topul celor mai ascultate melodii la un radio creştin din SUA.

VIDEO Concertul Sting la Cluj, „o afacere de familie”: a făcut show alături de fiul său şi de fiul chitaristului Dominic Miller

VIDEO Concertul Sting la Cluj, „o afacere de familie”: a făcut show alături de fiul său şi de fiul chitaristului Dominic Miller

Fiul lui Sting, Joe Summer, a deschis concertul legendarului rocker britanic de la Cluj-Napoca şi apoi a participat la show ca backing vocalist. Pe scenă a urcat şi fiul chitaristului lui Sting, Dominic Miller. Spartan din punct de vedere vizual, concertul a sunat „ca de pe CD”, rockerul de 66 de ani reuşind să-i ridice în picioare pe cei 10.000 de spectatori din Polivalentă.

Concert aniversar la UBB cu Young Famous Orchestra, dirijorul Vlad Agachi şi pianista Sînziana Mircea

Concert aniversar la UBB cu Young Famous Orchestra, dirijorul Vlad Agachi şi pianista Sînziana Mircea

Iubitorii muzicii sunt invitaţi miercuri, 18 octombrie, de la ora 20.00, în Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, la un concert inedit de muzică clasică susţinut de membrii orchestrei Young Famous, dirijorul Vlad Agachi şi pianista Sînziana Mircea. Manifestarea a fost organizată cu spirjinul Ancăi Lemaire, nepoata profesorului Florian Ştefănescu-Goangă, fost rector UBB în perioada interbelică.

Tigăi, ceasuri, flexuri, saltele şi alte bunuri în valoare de 50.000 de lei au fost confiscate de la doi bărbaţi dintr-o comună clujeană

Tigăi, ceasuri, flexuri, saltele şi alte bunuri în valoare de 50.000 de lei au fost confiscate de la doi bărbaţi dintr-o comună clujeană

În urma unor percheziţii, poliţiştii din comuna clujeană Floreşti au confiscat de la domiciile a trei oameni zeci de bunuri în valoare de circa 50.000 de euro. Dintre aceste bunuri amintim: maşini de spălat, televizor, tigăi, aspirator, maşină de tuns iarba, saltele, ceasuri etc. Doi bărbaţi sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

VIDEO Ţara unde oamenii se bat până la sânge pentru recolte bogate. Antropolog: „Tinku este ca un psiholog care ne ajută să ne depăşim traumele“

VIDEO
Ţara unde oamenii se bat până
la sânge pentru
recolte bogate. Antropolog:
„Tinku este ca un psiholog care ne ajută să ne depăşim traumele“

Un obicei vechi de sute de ani, ţinut cu sfinţenie de strămoşii actualilor bolivieni, garanta recolte bogate: Festivalul Tinku. Tradiţia se păstrează în regiunea Potosi, unde se organizează în fiecare an câte două astfel de festivaluri: unul în februarie, în oraşul Sacaca, iar al doilea în mai, la Macha.

Pe ce criterii primesc salarii majorate uriaşe funcţionarii publici din România: „Ne lovim de numiri politice, care n-au de-a face cu competenţa“

Pe ce criterii primesc salarii majorate uriaşe funcţionarii publici din România: „Ne lovim de numiri politice, care n-au de-a face cu competenţa“

Creşterea salariilor în sectorul public va pune presiune pe angajatorii privaţi, care se confruntă cu o criză majoră a forţei de muncă, susţine Claudia Indreica, CEO-ul agenţiei de resurse umane  Psihoselect. Nu există o corelaţie între competenţe şi pachetul salarial al angajaţilor mai ales în sectorul public, mai spune specialista.

Acest text este radiografia unei manipulări de presă lansată de dincolo de Prut şi devenită deja iritantă prin persistenţă şi intensitate. Se încearcă acreditarea ideii că acolo ar exista un război fără rest şi fără prizonieri între guvern şi preşedinţie de tipul confruntării între Vest şi Est, Bine şi Rău, „cei buni“ şi „cei răi“.

Sub umbrela hashtag-ului „metoo“/„şi eu“, femei din întreaga lume au început să povestească experienţele personale legate de hărţuire. De la forme pe care cinic şi imprecis le-am califica drept soft până la forma cea mai gravă de violenţă sexuală, violul, s-au rostogolit, cu un ritm galopant, înspăimântător de multe mărturii.

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 4 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 4 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 5 luni · comentarii (139)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 8 luni · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 1 an · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 1 an · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 ani · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 2 ani · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 2 ani · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 3 ani · comentarii (36)
Postari Recente