FOTO O afacere cum doar în Cluj se poate face. Doi tineri şi-au pus în minte să vândă cu tâlc, pe strada preşedintelui Americii

FOTO O afacere cum doar în Cluj se poate face. Doi tineri şi-au pus în minte să vândă cu tâlc, pe strada preşedintelui Americii

Doi tineri entuziaşti, soţ şi soţie, şi-au deschis o afacere cu dulciuri în buricul Clujului cu bani de la stat şi multe economii. Lor li s-a alăturat şi o prietenă. Soţii Laura şi Radu Beligăr şi Alexandra Cenuşă au un magazin numit BonBonCandy în centru, pe o stradă cu nume de preşedinte. În mica lor afacere au investit 30.000 de euro.

Pelerinaj. Crucea Tineretului, înaltă de 4 metri şi sfinţită de Papa Ioan-Paul al II-lea, ajunge duminică la Cluj

Pelerinaj. Crucea Tineretului, înaltă de 4 metri şi sfinţită de Papa Ioan-Paul al II-lea, ajunge duminică la Cluj

Duminică, 26 octombrie, va ajunge la Cluj Crucea Tineretului. Aceasta este o cruce sfinţită în anul 1984 de către Sfântul Ioan-Paul al II-lea, pe atunci Papă al Romei, şi trimisă în pelerinaj în toată lumea, pentru a vesti Zilele Mondiale ale Tineretului. Crucea de lemn este înaltă de patru metri şi va fi însoţită de o icoană a Maicii Domnului, sfinţită şi ea de Sfântul Ioan-Paul al II-lea în 2003. Crucea va ajunge duminică, în jurul orei 17.30.

Robbie Williams ar putea concerta, în 2015, la Cluj. Directorul Cluj Arena: „Suntem în discuţii cu firme care vor aduce la Cluj doi artişti mari“

Robbie Williams ar putea concerta, în 2015, la Cluj. Directorul Cluj Arena: „Suntem în discuţii cu firme care vor aduce la Cluj doi artişti mari“

Robbie Williams la Cluj? Un site francez al unui fan Robbie Williams a postat azi, 23 octombrie, o informaţie potrivit căreia artistul ar concenta în 2015 în România, pe stadionul Cluj Arena. Directorul stadionului susţine că se poartă discuţii cu două firme organizatoare de evenimente care ar putea aduce la anul doi artişti/două trupe de rneume mondial.

Cum avansează lucrările la „Hollywood-ul pitic“ şi „Silicon Valley de Cluj“. Orăşelul informaticienilor cu 100.000 de locuitori şi cu 20.000 de joburi

Cum avansează lucrările la „Hollywood-ul pitic“ şi „Silicon Valley de Cluj“. Orăşelul informaticienilor cu 100.000 de locuitori şi cu 20.000 de joburi

Pe dealul Lomb, de lângă Cluj, se construieşte, pe 200 de hectare, un adevărat orăşel care va cuprinde un centru de afaceri, un centru pentru industrii creative cunoscut şi sub numele de „Buftea de Cluj“ (ori sub cel de “Hollywood-ul pitic”). Acestea vor face parte din Cluj Innovation City sau „Silicon Valley de Cluj“ ori, simplu, din „orăşelul informaticienilor“. Lucrările, aflate la jumătate, au ca termen de finalizare iulie 2015.

Un clujean oferă gratuit cărţi profesorilor de liceu

Un clujean
oferă gratuit cărţi profesorilor de liceu

Victor Miron, clujeanul care a inventat book-selfie-ul, oferă gratuit cartea pe care a scris-o tuturor profesorilor de Limba Română din licee. Columul său, intitulat „Cărţile pe faţă“, ca şi campania de promovare a cititului, a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. Cartea spune povestea campaniei de promovare a lecturii Cărţile pe faţă şi detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi.

Dragnea a venit la Cluj pentru a primi mulţumiri. Guvernul a alocat 1 milion de lei pentru finalizarea unei catedrale greco-catolice

Dragnea a venit la Cluj pentru a primi mulţumiri. Guvernul a alocat 1 milion de lei pentru finalizarea unei catedrale greco-catolice

Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a venit astzi la Cluj-Napoca pentru a primi mulţumiri. PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, i-a mulţumit reprezentantului Guvernului pentru banii alocaţi zilele trecute pentru finalizarea unei catedrale în centrul Clujului.

Cu Teodor Tihan şi interlocutorii săi despre cultură şi despre ştiinţă, despre obtuzitatea sistemelor politice, despre reuşite şi despre piedici, despre evenimente mari şi întâmplări mici.  Concluziile autorului nu sunt optimiste. Trăim într-o societate parcă mereu mai bolnavă, în care falsul şi impostura sunt susţinute împotriva valorilor autentice.

Boşilor, ca să fie clar: în 25 de ani, noi, cetăţenii de rând ai acestei ţări, am fost cei care am belit-o zi de zi. Ne-am lepădat de comunism când era prea târziu, dar poate că România va reuşi să se cureţe la timp de aceşti 25 de ani mizerabili, pestilenţiali, plini de putregai, în care s-au făcut combinaţii, şmecherii şi s-a furat pe rupte.

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

Mă preocupă de ceva vreme tehnologia pe care o foloseşte Victor Ponta atunci când mânuieşte neadevărul. Materie primă e destulă, nu e zi în care să nu primim marfă proaspătă, dar cu toate acestea ajunsesem într-un punct mort. Un text fabulos al lui Gabriel Liiceanu a avut darul de a-mi debloca situaţia: Victor Ponta pur şi simplu nu minte ca noi, toţi ceilalţi. El face artă.

acum 2 zile · comentarii (57)

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

acum 2 zile · comentarii (9)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 2 zile · comentarii (6)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 8 luni · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 10 luni · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente