Cum explică managerul de la „Tribuna” apariţia în paginile revistei culturale a „odei” închinate lui Crin Antonescu 3

În ediţia revistei culturale Tribuna, apărută în 16 aprilie, a fost publicat integral pe două pagini, discursul ţinut de preşedintele PNL, Crin Antonescu, la Cluj cu ocazia lansării candidaţilor la europarlamentare. Explicaţia lui Mircea Arman, managerul revistei finanţate din bani publici, în legătură cu motivul publicării unui discurs politic denotă dispreţul total faţă de cititori.

Vezi comentarii 3
Crin Antonescu

Cluj-Napoca, pe primul loc între polii de creştere la absorbţia de bani europeni. Municipalitatea a depus proiecte care depăşesc suma de 82 de milioane de euro | emil boc

Cluj-Napoca a fost desemnat drept cel mai activ pol de creştere din România, în baza unui studiu realizat de către compania de consultanţă KPMG şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR). Până în prezent, municipiul a primit efectiv 38 de milioane de euro pe findurile POR, dar a depus proiecte care depăşesc 82 de milioane de euro.

Poştaşii din Cluj au făcut grevă

Circa o sută de poştaşi de la Oficiul de Distribuire al Corespondenţei din Cluj-Napoca au întrerupt lucrul joi, de la 7.30. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile mici, dar şi de faptul că există un deficit mare de personal, nu li se decontează integral transportul, că nu au echipamente de protecţie şi că nu şi-au putut lua concediile pe anul trecut.

Singurul „spital“ din ţară care vindecă şi trupul şi sufletul s-a deschis la Cluj

La Cluj s-a deschis miercuri, 23 aprilie, prima clinică privată de recuperare de medicină psihosomatică, unde se îmbină medicina tradiţională cu cea alternativă. Clinica constituie o investiţie de circa 1,5 milioane de euro, şi va trata inclusiv dependenţele de alcool, droguri, jocuri de noroc, calculator sau  tulburările de alimentaţie de genul bulimie sau anorexie.

VIDEO O casă s-a făcut scrum în centrul Dejului

O casă din localitatea Dej, judeţul Cluj, a luat foc, luni seara, în jurul orei 23.30, circulaţia fiind închisă în centrului oraşului timp de mai bine de trei ore.  Focul a pornit de la un atelier de tâmplărie improvizat în spatele curţii, după care s-a extins la mai multe anexe gospodăreşti, care s-au facut scrum.

În domeniul tehnologiei informaţiei România nu duce lipsă de evenimente/conferinţe, la ora actuală având peste 34 de evenimente care se desfăşoară regulat. Techsylvania, cu desfăşurare in Cluj-Napoca (31 Mai-2 Iunie), este cea mai nouă conferinţă din peisajul românesc al acestui tip de evenimente.

acum 4 zile · comentarii (2)

„Un veac de singurătate“ face parte dintr-o categorie rară de cărţi, în imaginarul şi biblioteca mea. Cea a cărţilor pe care le îndrăgesc în tăcere, de la distanţă, despre care îmi spun adeseori că le voi citi... într-o zi. Spre ruşinea mea, această zi a venit: am citit cartea, dar Marquez a murit.

acum 7 zile · comentarii (5)

Dormi. Zorile n-au căzut în fereastră. Mi-e teamă... Mi-e teamă că n-am să te pot apăra de toate nenorocirile acestei lumi, de război, de foamete şi de boli. Mai ales de boli. Degeaba te bat la cap: spală-te pe mâini!, spală-te pe dinţi!, spală-te pe faţă!, am ajuns o moară stricată, care te bate la cap, spală-te pe mâini!, spală-te pe dinţi!...

acum 7 zile · comentarii (24)

Arătam anul trecut că în limba română cuvântul „Paşti” (sau „Paşte”) ne vine, cu acelaşi înţeles, din latinescul bisericesc „paschae” (pluralul lui „pascha”), care, la rândul său, provine din grecescul „pásha (Πάσχα)”, iar acesta din ebraicul: „pésah (פֶּסַח‎)”, doar că, ajunşi aici, dăm de necunoscut.

acum 7 zile · comentarii (25)

După o lungă perioadă aglomerată şi agitată, debutând încă din copilărie, când la zece-unsprezece ani suna gongul fixat de mine la cinci dimineaţa ca să mai repet o lecţie sau alta, cu un ritm intensificat în adolescentă, apoi în facultate şi chiar cu mai mare încrâncenare ulterior, am simţit la un moment dat nevoia urgentă a unui respiro, ca un muribund asfixiat care caută oxigen.

acum 7 zile · comentarii (4)

Ştiţi scena celebră din cinematografia americană în care încercările stângace ale eroului de a trece neobservat la supermarket  cu o cutie de prezervative sau cu vreun unguent stânjenitor sunt zădărnicite de goarna casieriţei, care tocmai acum, în spiritul lui Murphy, nu găseşte codul de bare şi îl cere impacientată la microfon?

acum 14 zile · comentarii (7)

Scriu această scrisoare în nume propriu şi în atenţia domnului Ministru de Externe Titus Corlăţean, pentru a-i atrage atenţia acestuia asupra lipsei de transparenţă a modului în care DPRP, departament aflat în subordinea sa, a încercat alocarea de fonduri pentru asociaţiile care ar trebui să promoveze consolidarea comunităţilor româneşti din afara graniţelor.

acum 17 zile · comentarii (8)

Aşa cum am promis, am demarat deja o nouă campanie de informare privind fondurile europene pe care România le poate accesa în perioada 2014-2020. Am primit sute întrebări şi solicitări de informaţii din toată ţara, de la români interesaţi să afle cum pot beneficia de bani de la Uniunea Europeană.

acum 17 zile · comentarii (0)

Deunăzi am avut ocazia să petrec câteva ore alături de forţele paramilitare loiale Moscovei, la graniţa Crimeei. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale prezenţei acestor trupe speciale o constituie chiar componenţa lor. O legitimitate aparentă, susţinută şi încurajată de Mosocova, cu consecinţe dintre cele mai grave pentru stabilitatea regiunii.

acum 29 zile · comentarii (49)

Ieri a avut loc un protest al moldovenilor împotriva ocupaţiei ruse în Republica Moldova. Iată cum a fost acesta prezentat de către unul din cele mai citite ziare online din Rusia, în totală opoziţie faţă de realitatea de pe teren. Forţa Rusiei la Chişinău, în rândul societăţii civile, este practic inexistentă, situaţia fiind contrară celei din Ucraina.

acum 17 zile · comentarii (4)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 2 luni · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 3 luni · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente