Prima lecţie de securitate cibernetică începe cu un film pe care trebuie să-l vezi. Sfaturile fondatorul primului „poligon“ pentru hackeri din România

Prima lecţie de securitate cibernetică începe cu un film pe care trebuie să-l vezi. Sfaturile fondatorul primului „poligon“ pentru hackeri din România

Singurul program de training în securitate cibernetică din România va funcţiona, din această toamnă, în Parcul Ştiinţific Tetapolis din Cluj-Napoca. „Adevărul” a vorbit cu „creierul” acestui program de training, Marius Corîci, despre premiul primit de la Kaspersky, colaborarea cu MIT, dar şi despre lucrurile pe care trebuie să le ştie fiecare utilizator de internet.

Curiozităţi din ghidul tranzacţiilor imobiliare al celui mai scump oraş al României. Cine a cumpărat cea mai scumpă casă în 2016

Curiozităţi
din ghidul tranzacţiilor imobiliare al celui mai scump oraş al României.  Cine a
cumpărat cea mai scumpă casă în 2016

A patra ediţie a ghidului Tranzacţiilor Imobiliare din Cluj-Napoca 2016 a fost lansat şi ulterior publicat pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare în 2016 a fost de aproape 457 de milioane de euro. Luna în care s-au făcut şi cele mai multe, dar şi cele mai valoroase tranzacţii a fost septembrie. 83% dintre tranzacţiile cu proprietăţi au fost finanţate din resurse proprii.

Din Florida la Cluj pentru un curs de arhitectură altfel. Indian: „A fost o mare şansă pentru mine să vin într-un loc diferit şi să învăţ ce mă interesa“

Din Florida la Cluj pentru un curs de arhitectură altfel. Indian: „A fost o mare şansă pentru mine să vin într-un loc diferit şi să învăţ ce mă interesa“

Studenţi şi tineri antreprenori din 7 ţări au venit la o şcoală de vară la Cluj. Pasionaţi cu toţii de clădiri verzi şi cu gândul la viitor, aceştia au învăţat în două săptămâni lucruri noi şi, împărţiţi în echipe, au creat proiecte pe ideea cursului - „cum transformăm proiectul unei clădiri, într-un brand?”.

Cele mai interesante momente de vineri ale Zilelor Culturale Maghiare: şah cu un campion, relaxare pe muzica unui pianist lăudat în The Guardian

Cele mai interesante momente de vineri ale Zilelor Culturale Maghiare: şah cu un
campion, relaxare pe muzica unui pianist lăudat în The Guardian

Programul de vineri, 18 august, al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj cuprinde o competiţie de şah pentru amatori la care va fi prezent un campion de opt ori al Ungariei la acest sport al minţii, dar şi un recital al unui pianist despre care publicaţia The Guardian îl cataloga drept unul dintre cei mai promiţători muzicieni din lume. Seara se va încheia cu un concert susţinut de doi artişti consideraţi părinţi ai bluesului maghiar.

De ce referendumul Coaliţiei pentru Familie înseamnă 100 de milioane de lei aruncate pe fereastră. Explicaţiile unui judecător

De ce referendumul Coaliţiei pentru Familie înseamnă 100 de milioane de lei aruncate pe fereastră. Explicaţiile unui judecător

Judecătorul clujean Cristian Danileţ explică de ce demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a definiţiei familiei din Constituţie nu va avea efecte juridice. „Paragraful 42 din Decizia 580/2016 a Curţii Constituţionale a României spune clar că în Constituţia actuală prin căsătorie se înţelege numai uniunea dintre bărbat şi femeie”, a precizat magistratul.

Trei bărbaţi din judeţul Cluj, reţinuţi pentru tăieri ilegale şi fals intelectual. Printre acuzaţi e şi primarul comunei Beliş. Prejudiciul: 250.000 de euro

Trei bărbaţi din judeţul Cluj, reţinuţi pentru tăieri ilegale şi fals intelectual. Printre acuzaţi e şi primarul comunei Beliş. Prejudiciul: 250.000 de euro

Trei bărbaţi din judeţul Cluj au fost reţinuţi de poliţişti în urma percheziţiilor făcute luni, 14 august, în oraşele Cluj-Napoca şi Huedin, respectiv în comunele Beliş, Mărişel şi Poieni. Acuzaţiile care li se aduc sunt de instigare la tăiere ilegală de arbori, furt de arbori şi fals intelectual. Prejudiciul se ridică la 250.000 de euro.

ISIS a lovit din nou, necruţător şi sângeros. La câteva ore după atentat, Amaq News Agency, agenţia care de regulă difuzează mesajele teroriştilor islamişti în care apar revendicările atentatelor, i-a numit pe teroriştii de la Barcelona drept „Soldaţi ai Islamului“:

acum 3 zile · comentarii (26)

Doi tineri bucureşteni – Alina Pătru şi soţul ei, Radu Bârlă –, fondatori ai Asociaţiei Renascendis, şi-au părăsit carierele din capitală (lucrau la Muzeul Naţional de Artă), s-au stabilit în Felmer şi şi-au dedicat activitatea punerii în valoare a patrimoniului săsesc (în principal religios) din Braşov, Făgăraş şi, în viitor, restul Ardealului. Fac astfel ce-ar trebui să facă statul român – putrid, corupt şi într-o agonie urât mirositoare.

acum 4 zile · comentarii (1)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 2 luni · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 2 luni · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 3 luni · comentarii (137)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 6 luni · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 1 an · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 1 an · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 1 an · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 2 ani · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 2 ani · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 3 ani · comentarii (36)