Mitropolia Clujului acordă „cu inimă largă” cea mai importantă distincţie politicienilor sensibili la finanţele Bisericii 0

Crucea Transilvană, cea mai importantă distincţie acordată de Mitropolia Clujului, a ajuns la personalităţi precum regele Mihai I, Ionel Haiduc sau Mugur Isărescu. Decoraţia a fost acordată şi unor politicieni precum Victor Ponta- „principalul nostru sponsor”,  Emil Boc – „pentru sprijinul oferit Mitropoliei Clujului” şi ex-ministrului Adrian Videanu "pentru contribuţia lor la rectitorirea mănăstirii Nicula”.

Mitropolia Clujului acordă „cu inimă largă” cea mai importantă distincţie politicienilor sensibili la finanţele Bisericii Vezi comentarii 0
Victor Ponta

Alegeri prezidenţiale 2014. Kelemen Hunor: „Avem nevoie de o nouă Constituţie. România trebuie definită ca stat multietnic” | kelemen hunor

Alegeri prezidenţiale 2014. Kelemen Hunor: „Avem nevoie de o nouă Constituţie. România trebuie definită ca stat multietnic”

Candidatul UDMR la preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat la Cluj, că România are nevoie de o nouă Constituţie. Păstrarea sistemului bicameral, reforma administrativă şi definirea statului ca multietnic sunt principiile după care se va face această modifcare în viziunea lui Hunor. El a explicată că  momentul propice pentru schimbare este anul 2016, după alegerile parlamentare.

FOTO Provocare de Halloween la Cluj: evadează din Hoia Baciu, cea mai bântuită pădure din România

FOTO Provocare de Halloween la Cluj: evadează din Hoia Baciu, cea mai bântuită pădure din România

Ce rezultă dacă combini una dintre cele mai bântuite păduri din lume, Hoia Baciu, cu una dintre cele mai populare atracţii din Cluj, jocul „The Dungeon”? Răspunsul îl vor afla clujenii vineri, de Halloween, la „Mystery Cluj Day”. „Cum vei reacţiona în momentul în care vei rămâne singur în pădure?”, aceasta este întrebarea la care vei putea răspunde dacă te înscrii la aventură.

Autorul cărţii „Francmasoneria. Relaţiile dintre cultele religioase – masonerie şi alte conspecte”, apărută la editura clujeană Grinta, se defineşte ca fiind un „ucenic tradiţionalist”, care „a cioplit piatra în ateliere”, cu „uneltele artei regale”, timp de „peste două decenii”. Un autor cu o cultură masonică de excepţie, vastă şi foarte bine structurată, pe care nu foarte mulţi dintre confraţii săi ar putea, în momentul de faţă, să o egaleze.

acum 5 zile · comentarii (5)

Cu Teodor Tihan şi interlocutorii săi despre cultură şi despre ştiinţă, despre obtuzitatea sistemelor politice, despre reuşite şi despre piedici, despre evenimente mari şi întâmplări mici.  Concluziile autorului nu sunt optimiste. Trăim într-o societate parcă mereu mai bolnavă, în care falsul şi impostura sunt susţinute împotriva valorilor autentice.

acum 7 zile · comentarii (0)

Boşilor, ca să fie clar: în 25 de ani, noi, cetăţenii de rând ai acestei ţări, am fost cei care am belit-o zi de zi. Ne-am lepădat de comunism când era prea târziu, dar poate că România va reuşi să se cureţe la timp de aceşti 25 de ani mizerabili, pestilenţiali, plini de putregai, în care s-au făcut combinaţii, şmecherii şi s-a furat pe rupte.

acum 7 zile · comentarii (21)

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 7 zile · comentarii (51)

Mă preocupă de ceva vreme tehnologia pe care o foloseşte Victor Ponta atunci când mânuieşte neadevărul. Materie primă e destulă, nu e zi în care să nu primim marfă proaspătă, dar cu toate acestea ajunsesem într-un punct mort. Un text fabulos al lui Gabriel Liiceanu a avut darul de a-mi debloca situaţia: Victor Ponta pur şi simplu nu minte ca noi, toţi ceilalţi. El face artă.

acum 8 zile · comentarii (58)

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

acum 8 zile · comentarii (9)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 8 zile · comentarii (7)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 8 luni · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 10 luni · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente