Clujul, oraşul TIFF-ului, capitala europeană a tinerilor în 2015, „Silicon Valley al Europei“

Clujul, oraşul TIFF-ului, capitala europeană a tinerilor în 2015, „Silicon Valley al Europei“

Clujul este oraşul care adună tinerii la un loc, fie că vorbim de universităţi - când zici UBB, zici Cluj, fie de un pol al IT-ului care, datorită ultimelor investiţii, i-a făcut pe străini să vadă oraşul drept un „Silicon Valley al Europei“, fie de zecile de festivaluri care vor fi şi mai numeroase anul acesta când oraşul este Capitală Europeană a Tineretului. Peste 1500 de evenimente vor ţine treaz Clujul.

Evadare ca în filme la Cluj: un complice şi-a dat foc, iar ceilalţi au profitat de neglijenţa unor muncitori care au lăsat mai multe gratii nesudate

Evadare ca în filme la Cluj: un complice şi-a dat foc, iar ceilalţi au profitat de neglijenţa unor muncitori care au lăsat mai multe gratii nesudate

Cei patru infractori care au evadat sâmbătă din arestul Poliţiei Cluj au avut un plan bine pus la punct. Ei au rămas nesupravegheaţi , deoarece un complice şi-a dat foc. Au reuşit să evadeze  din sala de recreaţie a arestului, întrucât subsolul a fost inundat, iar muncitorii au îndepărtat mai multe gratii pentru a putea scoate apa. Evadaţii au trecut pe lângă birourile SRI Cluj, aflate la etaj.

Interlopii care au speriat Clujul

Interlopii care au speriat Clujul

Gore, Vlad Ţepeş sau Balibacea sunt numele unor interlopi ai Clujului despre care presa a scris foarte mult anii trecuţi. Implicaţi în afaceri cu taxe de protecţie, şantaj, furturi de materiale de construcţii sau violenţe, cei trei se numărau printre cei mai periculoşi infractori din Cluj.

Om de teatru multilateral, Robert Cohen este deopotrivă dramaturg, eseist, critic, dramaturg, dar şi profesor de actorie. În România este cunoscut ca scriitor de literatură dramatică, dar şi ca eseist sau, mai corect spus, în calitate de creator a unei metode proprii de însuşire a artei actorului, metodă nu foarte apropiată de metoda tradiţională a lui Stanislavski.

acum 5 zile · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai spune că săptămnalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 13 zile · comentarii (36)

Nu vreau să minimalizez lupta anti-tero care l-a înflăcărat pe Iohannis, dar cred că în România operează de vreo 25 de ani un terorist foarte periculos pe care l-am lăsat să-şi facă de cap şi care a produs multe, enorm de multe victime. Sărăcia omoară în fiecare zi români reali, oameni care ar avea zile dacă nu le-ar fi curmate de sărăcie. Iohannis a chemat partidele la consultări pentru bugetul Apărării, dar de sărăcie cine ne apără?

acum 13 zile · comentarii (7)

România nu a pierdut alegerile în Republica Moldova: nici măcar nu a participat la ele. Ceea ce societatea civilă unionistă susţine de ani buni despre gestionarea problemei Basarabiei se adevereşte: politicienii duplicitari şi corupţi, iluzia integrării europene ca stat independent şi renunţarea la promovarea României ca Ţară-mamă, au făcut ca 2014 să ne găsească în acelaşi loc în care eram la alegerile din 2009.

acum 2 luni · comentarii (18)

Social-democraţia românească e moartă şi plimbată pe străzi către o iluzorie coborâre în mormânt. Speranţa unei învieri sub aceiaşi lideri, care au siluit-o permanent, e deşertăciune pură. Cei 25 de ani de existenţă a PSD (sub nume diferite) demonstrează că banii pot aduce fericirea, dar în niciun caz nu aduc şi clarviziunea. Ultimul spectacol e izgonirea din rai a celui care a fost``Adam şi Eva`` pentru liderii PSD de până acum: Ion Iliescu.

acum 2 luni · comentarii (28)

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 3 luni · comentarii (51)

Mă preocupă de ceva vreme tehnologia pe care o foloseşte Victor Ponta atunci când mânuieşte neadevărul. Materie primă e destulă, nu e zi în care să nu primim marfă proaspătă, dar cu toate acestea ajunsesem într-un punct mort. Un text fabulos al lui Gabriel Liiceanu a avut darul de a-mi debloca situaţia: Victor Ponta pur şi simplu nu minte ca noi, toţi ceilalţi. El face artă.

acum 3 luni · comentarii (58)

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

acum 3 luni · comentarii (9)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 3 luni · comentarii (7)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

luna trecuta · comentarii (3)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 11 luni · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 1 an · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente