Terapeutul din Cluj ce antrenează liceenii pentru BAC. Ce face diferenţa dintre un elev ce ia examenul şi altul care-l pică 0

Un terapeut din Cluj a gândit un program de pregătire pentru liceenii ce dau BAC-ul. Timp de o lună au loc întâlniri individuale şi de grup în care specialistul îi antrenează mental pentru acest examen. „Diferenţa dintre un tânăr care ia BAC-ul şi unul care îl pică – sau îl promovează cu notă mică – nu e, uneori, legată de coeficientul de inteligenţă, ci de modul în care acea persoană se raportează la examen“, subliniază terapeutul Cristina Varo.

Terapeutul din Cluj ce antrenează liceenii pentru BAC. Ce face diferenţa dintre un elev ce ia examenul şi altul care-l pică Vezi comentarii 0

FOTO Primul muzeu  în aer liber din România se transformă. Parcul Etnografic şi Pădurea Hoia din Cluj, incluse într-un proiect unic pe ţară

FOTO Primul muzeu  în aer liber din România se transformă. Parcul Etnografic şi Pădurea Hoia din Cluj, incluse într-un proiect unic pe ţară

O arhitectă din Cluj-Napoca, Alice Florean, a câştigat proiectul de amenajarea şi extindere a zonei Parcul Etnografic „Romulus Vuia” - Pădurea Hoia. Planul, care a fost preferat unor lucrări din Japonia şi Marea Britanie, pune accent pe activităţile ce vor fi desfăşurate aici pe tot parcursul anului. Banii pentru realizarea proiectului vor veni de la Consiliul Judeţean, care a estimat un termen de realizare de circa un an de zile.

Un nou scandal legat de fotografia de pe pachetele de ţigări: o familie din Anglia şi trei români ameninţă UE cu procese

Un nou scandal legat de fotografia de pe pachetele de ţigări: o familie din Anglia şi trei români ameninţă UE cu procese

Jodi Charles, din Essex, susţine că bărbatul intubat care apare în fotografia ce însoţeşte pachetele de ţigări aparţine tatălui ei şi ameninţă UE cu un proces. La finalul lunii martie, trei români stabiliţi în Anglia declarau că vor da în judecată autorităţile române pentru că ar fi folosit pe pachetele de ţigări o fotografie cu tatăl lor pe patul de spital. Este vorba despre aceeaşi fotografie.

„Marşul pentu Ştiinţă” în ţara în care se fac analize economice bazate pe numerologie. Cum poate fi România „reparată”

„Marşul pentu Ştiinţă” în ţara în care se fac analize economice bazate pe numerologie. Cum poate fi România „reparată”

Într-o Românie în care o vedetă TV dă sfaturi despre vaccinare, iar la televiziunile de ştiri se fac analize economice şi politice pe baza de astrologie, numerologie şi/sau chiar vrăjitorie, cercetătorii au ieşit în stradă la „Marşul pentru ştiinţă”. Cercetători din Psihologie, Economie şi Biologie au explicat pentru „Adevărul” cum poate fi România „reparată” cu ajutorul ştiinţei.

VIDEO Marş pentru Ştiinţă la Cluj: „În România, pseudoştiinţa este la ea acasă. Cercetătorii trebuie să lupte împotriva acestui flagel”

VIDEO Marş pentru Ştiinţă la Cluj: „În România, pseudoştiinţa este la ea acasă. Cercetătorii trebuie să lupte împotriva acestui flagel”

Circa 100 de persoane au participat, sâmbătă dimineaţa, la Marşul pentru Ştiinţă organizat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca de Ad Astra, Asociaţia Cercetatorilor Români. „Cercetaătorii trebuie să lupte împotriva acestuli flagel al pseudoştiinţei, să iasă din labratoare şi să comunice ştiinţa pe limba cetăţeanului de de rând”.

Nadia Comăneci şi Nicolae Forminte, păreri diferite despre criza gimnasticii româneşti. Va lua România medalii la Campionatele Europene de la Cluj?

Nadia Comăneci şi Nicolae Forminte, păreri diferite despre criza gimnasticii româneşti. Va lua România medalii la Campionatele Europene de la Cluj?

Dacă Nadia Comăneci s-a ferit să vorbească deschis despre problemele gimnasticii româneşti, arătând că unele aspecte nu trebuie spuse presei, antrenorul lotului feminin de gimnastică, Nicolae Forminte, a declarat că e rezervat în ceea ce priveşte rezultatul României la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj. Nadia crede că cea mai mare problemă este baza de selecţie, iar Forminte spune că e vorba despre lipsa antrenorilor calificaţi.

Strat consistent de zăpadă în multe zone din Transilvania. Precipitaţiile se vor opri la noapte, dar vine frigul

Strat consistent de zăpadă în multe zone din Transilvania. Precipitaţiile se vor opri la noapte, dar vine 
frigul

Un strat consistent de zăpadă s-a depus în multe zone din Transilvania, înregistrându-se 20 de centimetri la Sfântu Gheorghe, 15 centimetri la Miercurea Ciuc şi Întorsura Buzăului şi 14 centimetri la Braşov. Meteorologii anunţă că în noaptea de vineri spre sâmbătă va fi mult mai frig, întrucât se opresc precipitaţiile, iar temperaturile vor scădea până la minus 10 grade Celsius.

Nadia Comăneci la Cluj: „Lipsa unei baze de selecţie este cea mai mai mare problemă a gimnasticii din România”

Nadia Comăneci la Cluj: „Lipsa unei baze de selecţie este cea mai mai mare problemă a gimnasticii din România”

Cea mai cunoscută gimnastă a României, Nadia Comăneci a vorbit la Cluj-Napoca despre problemele sportului la care a excelat. Gimnasta crede că cea mai mare problemă a gimnasticii româneşti este lipsa unei baza de selecţie. „Noi nu avem şi trebuie să motivăm părinţii, să-i facem să înţeleagă că sportul este important pentru copii”, a explicat Nadia.

Este o lectură fascinantă. Gratis. Poate stârni reacţii emoţionale, trăiri diverse, stări de revoltă sau, cine ştie, admiraţie. Întrebări, semne mari de îndoială şi credibilitate la adresa aleşilor ţării. Păi cine se aşteaptă să avem parlamentari fără nimic avere? Citind declaraţiile de avere ale unora aleşi ai poporului rămâi perplex!!! Te întrebi stupefiat, cum mama dracului, au strâns unii bogăţii impresionante?!!!

acum 14 ore · comentarii (1)

Evenimentele recente din Budapesta şi Moscova, unde guvernul Viktor Orban îl demonizează pe George Soros, conform unui model folosit cu succes şi de PSD în campania electorală pentru alegerile parlamentare, ne arată un pattern, un tipar similar după care noii populişti acţionează în Europa de Est, către destinaţia firească a unui model putinist desăvârşit.

acum 10 ore · comentarii (40)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 2 luni · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 11 luni · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 1 an · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 1 an · comentarii (21)

Simona Bernat, o profesoară de 41 de ani din Cluj-Napoca, a fost găsită moartă în apartamentul ei, la cinci zile după ce sunase la 112 pentru a anunţa că se simte rău şi că are nevoie de asistenţă medicală. Reprezentanţii Ambulanţei spun că medicii trimişi la faţa locului au sunat la uşă timp de 15 minute, după care au plecat. Femeia locuia singură. Ştirea asta e tot ce poate fi mai rău pentru cineva anxios (ca mine).

acum 2 ani · comentarii (30)

Ziua de luni a TIFF-ului a început cu un iaurt şi o grămadă de soare, cel puţin pentru mine. Clujul are şi filme bune, dar şi multe străzi sparte („în lucru“). Ce bine că totuşi există în Cluj-Napoca o oră perfectă în care lumina e atât de galbenă şi cade într-un aşa fel încât salvează totul, absolut totul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Un bărbat de vreo 50 de ani, un subsol, un pămătuf de praf. Bărbatul şterge cu duioşie un tablou care-l înfăţişează pe Hitler din profil. „Am primit tabloul ăsta cadou de nuntă de la colegii de la lucru. A fost cel mai frumos cadou. Când l-am deschis şi l-am văzut mi-a venit să plâng de bucurie. Mă gândeam doar la cum o să merg acasă şi o să-l atârn pe perete în pivniţă“.

acum 2 ani · comentarii (4)

„Dacă până la 30 de ani ai fost la Gărâne, Szigeturi şi alte festivaluri cool, dar ai ratat Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ar fi bine să faci ceva în sensul ăsta“, mi-a zis o voce în cap, voce pe care am ascultat-o fără să mă gândesc că de la Bucureşti la Cluj-Napoca va trebui să ajung cu ajutorul unui tren CFR. Dar asta este o altă poveste de groază.

acum 2 ani · comentarii (2)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 2 ani · comentarii (36)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 2 ani · comentarii (3)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 3 ani · comentarii (14)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 3 ani · comentarii (1)
Postari Recente