Un club din centrul oraşului, sală de curs pentru elevii clujeni 0

"Club 69” este numele localului în care în fiecare dimineaţă elevii unei clase de la Şcoala Generală „Ioan Bob” din Cluj-Napoca îşi încep orele. Inspectoratul Şcolar susţine că este vorba despre un program „after school” care nu are nicio legătură cu instituţia de învăţământ.

Un club din centrul oraşului, sală de curs pentru elevii clujeni Vezi comentarii 0

Patronul Unicarm, achitat la Cluj. Cum a interpretat Curtea de Apel  „limbajul codat” al inculpaţilor

Patronul Unicarm, achitat la Cluj. Cum a interpretat Curtea de Apel  „limbajul codat” al inculpaţilor

Patronul Unicarm, Vasile Lucuţ, a fost achitat la Curtea de Apel Cluj pentru cumpărare de influenţă. Procurorii au adus ca  probă o interceptare în care soţul unei judecătoare, care avea pe rol un proces în care era implicat Lucuţ, a vorbit despre o programare la doctor. Procurorii au susţinut că este vorba despre mesaje codate, având în vedere că patronul Unicarm a obţinut sentinţa dorită, iar soţul judecătoarei a beneficiat de o sponsorizare.

Cum ar trebui să fie amenajată turistic o peşteră în România. Printr-un proiect pilot, speologi români şi norvegieni vor scoate un ghid de bune practici

Cum ar trebui să fie amenajată turistic o peşteră în România. Printr-un
proiect pilot, speologi români şi norvegieni vor scoate un ghid de bune practici

Silviu Constantin de la Institutului de Speologie „Emil Racoviţă“ a prezentat sâmbătă, 20 septembrie, la filiala din Cluj a Academiei Române, proiectul „Cavemonitor“ prin care speologi români împreună cu parteneri de la Universitatea Bergen din Norvegia şi UBB, vor cerceta, timp de doi ani, cât de mult îşi pune amprenta turistul asupra formelor de viaţă din peşteri. Ei vor căuta soluţii pentru o iluminare corespunzătoare fiecărei peşteri.

Nu este manifestare maghiară în Transilvania la care să nu apară “omuleţii verzi”, ştiţi, personajele acelea care strigă autonomie, adică separatism, şi care îndeplinesc în România rolul separatiştilor ruşi din Ucraina. Noroc că la noi metodele sunt doar ideologice şi politice. De exemplu, la Zilele Culturii Maghiare de la Cluj a apărut şi omuleţul verde, Nemeth Zsolt, care a apărat dreptul Ungariei de a decide autonomia maghiară în România!

luna trecuta · comentarii (23)

Nu ştiu ce să cred despre campania asta, ”Litoralul pentru toţi”. Un zgomotos act de milostivire, care fascinează multe suflete naive. Le creează acces la mare celor care au mâncat un an de zile macaroane cu sos de roşii, ca să strângă 235 de lei de persoană – atât costă şase nopţi la un hotel de două stele, în extrasezon, în cadrul campaniei susamintite. Ieftin ca braga, ce-i drept.

acum 23 zile · comentarii (136)

După câţiva ani am revizitat fostul domeniu regal asociat etern cu Regina României, creatoarea acestui loc. Am observat în modul de administrare lipsa unei viziuni coerente asupra a ceea ce trebuie să menţină spiritul locului. Este un declin determinat probabil şi de recesiunea economică, un efect direct al situaţiei din Ucraina. Pe lângă acestea au fost ploile torenţiale din ultimele luni care au afectat terasele.

acum 23 zile · comentarii (8)

Trupe ruseşti au intrat în Ucraina, sunt acuzele oficialilor de la Kiev. Federaţia Rusă nu neagă, dar afirmă deschis că: "sunt soldaţi  în timpul lor liber". Doar unii au fost paraşutaţi întâmplător iar alţii pur şi simplu s-au rătăcit. NATO "reacţionează dur": vor trimite 600 de soldaţi americani... în Polonia. Germania reacţionează şi ea "foarte dur", Angela Merkel afirmând răspicat şi bărbăteşte: "Să se Facă lumină" şi să "Votăm o Rezoluţie".

acum 23 zile · comentarii (4)

Informaţiile private trebuie să rămână private. E important să nu uitaţi că, dacă vă păstraţi pe Faceboook un profil public, oricine poate vedea toate informaţiile pe care le postaţi. Nu spun să devenim acum paranoici şi să nu mai folosim reţelele de socializare. Spun doar că puţină prudenţă nu strică nici măcar pe Facebook – sau cu atât mai mult pe Facebook.

acum 23 zile · comentarii (4)

Ok, ne-am mutat la casă, ce e de făcut? Păi în primul rând grădina! Altfel am fi rămas la bloc, unde am fi îngrijit vreo două-trei muşcate pe balcon şi cam atât. O variantă mult mai simplă de altfel, dar care nu ne poate da acelaşi sentiment de libertate şi relaxare precum minutele petrecute la umbra unui nuc ori satisfacţia recoltei proprii din grădina de legume.

luna trecuta · comentarii (1)

Războiului româno-ungar din anul 1919 nu i-au fost acordate nici măcar câteva rânduri în manualele şcolare alternative de istorie a românilor, pentru clasa a VIII-a sau a a XII-a, cum de altfel, un alt succes militar al României din secolul XX- participarea la al II-lea război balcanic, este tratat în mod superficial, în cadrul unui studiu de caz pe tema „România în relaţiile internaţionale (1878-1914)”.

luna trecuta · comentarii (140)

Aflu că, atunci când consimte să vorbească angajaṭilor Televiziunii Române, Stelian Tănase, ca să fie penetrant, repetă destul de des întrebarea: „Ṣtii cine sunt eu?” Astfel încât cel ales, să înṭeleagă importanṭa momentului, dar îndeosebi pe cea a interlocutorului. Selecṭia sintagmei pleacă poate de la prezumṭia că „vinovatul” nu ṣtie cine îi face onoarea să i se adreseze.

acum 2 luni · comentarii (5)

Privatizarea este doar una dintr-o multitudine de mijloace prin care oameni obişnuiţi au ajuns milionari sau miliardari în euro, în două decenii şi jumătate. Nu vă aşteptaţi ca aceste metode să semene prea mult cu cele care i-au propulsat pe miliardarii americani în acelaşi interval de timp.

acum 2 luni · comentarii (11)

Vă ofer un portret al românului la volan. Nu am să folosesc metafore despre cum condusul maşinii sugerează şi independenţa individului, şi societatea ea însăşi, în imaginea individului. Vreau numai să vă arăt trei trăsături evidente într-un accident: Neruşinarea, urâţenia gratuită şi corupţia aşa cum există ele în mediul banal, cotidian, fără mize şi fără interes mediatic naţional.

acum 2 luni · comentarii (32)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 7 luni · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 9 luni · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente