FOTO Afacere de succes cu un castel ridicat de la zero în Cluj. Cum să faci bani din petreceri pentru copii 0

Imaginează-ţi că pentru câteva ore eşti prinţ sau prinţesă într-un castel adevărat, unde poţi să îţi serbezi ziua alături de prieteni şi de personajele preferate din ultimele desene animate. Un astfel de loc există la Cluj-Napoca şi se numeşte „Castelul vesel”, iar afacerea merge ca pe roate. „Secretul” este clădirea superbă şi reclama făcută de clienţii mulţumiţi.

FOTO Afacere de succes cu un castel ridicat de la zero în Cluj. Cum să faci bani din petreceri pentru copii Vezi comentarii 0

Stradă de pământ în centrul Clujului, „obiectiv turistic” în Capitala Culturală a Tineretului 2015. Localnicii: „E un dezastru în mijlocul oraşului”

Stradă de pământ în centrul Clujului, „obiectiv turistic” în Capitala Culturală a Tineretului 2015. Localnicii: „E un dezastru în mijlocul oraşului”

La nici doi paşi de Sala Polivalentă din Cluj, cea mai modernă din ţară, dai de o stradă numită Cobzarilor unde, după cum arată, zici că eşti în vreun sat. Nu e nicio greşeală. E o stradă neasfaltată, destul de aproape de centrul oraşului. Clujenii în vârstă care stau acolo spun că nu au văzut asfalt pe strada lor, în schimb, au văzut lângă strada lor şi mai cred că vor închide ochii până când administraţia locală va schimba lucrurile.

ANAF în control la CFR Cluj. Datoriile se ridică la circa 11 milioane de euro

ANAF în control la CFR Cluj. Datoriile se ridică la circa 11 milioane de euro

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut un control la Clubul de fotbal CFR Cluj şi analizând activitatea pe mai mulţi ani a găsit că administratorii clubului datorează statului circa 11 milioane de euro. În lei, suma datorată este de 26 milioane de lei - reprezintă impozite nereţinute din salariile jucătorilor - iar la aceasta se adaugă 24,3 milioane de lei, dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Sărbătorile şi Black Friday au blocat Poşta Cluj: oamenii stau ore întregi în frig pentru a-şi primi coletele extacomunitare

Sărbătorile şi Black Friday au blocat Poşta Cluj: oamenii stau ore întregi în frig pentru a-şi primi coletele extacomunitare

Să primeşti un colet dintr-o ţară din afara UE prin Poşa Română la Cluj-Napoca este, în perioada sărbătorilor, un calvar. Într-un oraş cu 300.000 de locuitori există un singur punct în care se pot ridica astfel de colete, unde programul este de la 8 la 15.00. Oamenii stau la cozi ore întregi. Autorităţile promit că situaţia se va schimba.

Ion versus John. Comparaţie între profilul psihologic al românilor şi cel al americanilor. Ion - sociabil şi creativ, John - disciplinat şi independent

Ion versus John. Comparaţie între profilul psihologic al românilor şi cel al americanilor. Ion - sociabil şi creativ, John - disciplinat şi independent

„Poporul ideal” nu există pentru psihologi, motiv pentru care în încercarea de a determina trăsăturile „sufletului românesc”, cercetătorii clujeni au comparat personalitatea românilor cu cea a americanilor. În comparaţie cu John, Ion este mai puţin disciplinat, mai supus autorităţii şi acceptă greu schimbarea. De asemenea, Ion este mai creativ şi mai flexibil emoţional.

Pierdere pentru procurorii clujeni: fosta şefă a DNA Cluj a devenit judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel

Pierdere pentru procurorii clujeni: fosta şefă a DNA Cluj a devenit judecătoare la Secţia penală a Curţii de Apel

Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj a dispus repartizarea Elenei Botezan, fosta şefă a DNA, la Secţia penală şi de minori a Curţii de Apel. Transferul de la DNA a fost făcut la cererea fostei procuroare, care a instrumentat cazuri importante de corupţie, precum dosarul ex-primarului din Cluj-Napoca Sorin Apostu, ex-vicepreşedintele CJ Cluj- Radu Bica, fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu.

Noul Badea Cârţan a încălecat pe-o şa prin Europa: englezii beau de vineri până duminică, turcii – cei mai ospitalieri, românii n-au învăţat nimic de la Occident

Noul Badea Cârţan a încălecat pe-o şa prin Europa: englezii beau de vineri până duminică, turcii – cei mai ospitalieri, românii n-au învăţat nimic de la Occident

Mirel Magop, globe trotterul român de 45 de ani care a călătorit pe jos prin toate oraşele din România şi prin aproape toate capitalele ţărilor din Europa (45 de oraşe), are un nou proiect. După ce a reconstituit drumul lui Badea Cârţan la Roma, el va porni, în primăvară, în turul lumii pe bicicletă. Înainte de plecare, românul face o radiografie curajoasă a ţărilor prin care a fost.

Targa scârţâi scurt şi porni spre sala de operaţie. În lift aerul mirosea înţepător a dezinfectant. Pentru o fracţiune de secundă cele două tărgi se ciocniră şi simţi că-l atinge o mână rece. Se uită pentru prima dată la „vecinul“ din dreapta.

acum 7 zile · comentarii (46)

Azi, la Târgu Mureş, Kelemen Hunor, liderul UDMR, formaţiune politică membră în toate formulele de guvernare ale României post-decembriste, a afimat deschis ceea ce nici măcar Laszlo Tokes nu îndrăznise să spună în public: Trebuie să continuăm pe această cale pas cu pas pentru a recupera pământul natal. Această alianţă (UDMR) a fost creată acum 25 de ani ca să lucreze pentru noi şi după 25 de ani e nevoie de această alianţă.

acum 6 zile · comentarii (220)

România nu a pierdut alegerile în Republica Moldova: nici măcar nu a participat la ele. Ceea ce societatea civilă unionistă susţine de ani buni despre gestionarea problemei Basarabiei se adevereşte: politicienii duplicitari şi corupţi, iluzia integrării europene ca stat independent şi renunţarea la promovarea României ca Ţară-mamă, au făcut ca 2014 să ne găsească în acelaşi loc în care eram la alegerile din 2009.

acum 18 zile · comentarii (18)

Social-democraţia românească e moartă şi plimbată pe străzi către o iluzorie coborâre în mormânt. Speranţa unei învieri sub aceiaşi lideri, care au siluit-o permanent, e deşertăciune pură. Cei 25 de ani de existenţă a PSD (sub nume diferite) demonstrează că banii pot aduce fericirea, dar în niciun caz nu aduc şi clarviziunea. Ultimul spectacol e izgonirea din rai a celui care a fost``Adam şi Eva`` pentru liderii PSD de până acum: Ion Iliescu.

acum 18 zile · comentarii (28)

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 2 luni · comentarii (51)

Mă preocupă de ceva vreme tehnologia pe care o foloseşte Victor Ponta atunci când mânuieşte neadevărul. Materie primă e destulă, nu e zi în care să nu primim marfă proaspătă, dar cu toate acestea ajunsesem într-un punct mort. Un text fabulos al lui Gabriel Liiceanu a avut darul de a-mi debloca situaţia: Victor Ponta pur şi simplu nu minte ca noi, toţi ceilalţi. El face artă.

acum 2 luni · comentarii (58)

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

acum 2 luni · comentarii (9)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 2 luni · comentarii (7)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 4 zile · comentarii (3)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 10 luni · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 11 luni · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente