UPDATE Mită la BAC-ul de toamnă. Unul dintre adjuncţii IŞJ Cluj, Tünde Péter, reţinut de DNA Cluj pentru trafic de influenţă în formă continuată 0

Tünde Péter, unul dintre cei doi inspectori şcolari adjuncţi din judeţul Cluj, se află la sediul DNA Cluj unde este audiat de procurori. Biroul inspectoarei a fost percheziţionat luni dimineaţa, 1  septembrie, de DNA. S-ar fi găsit mai multe documente şi suma de 400 de euro, bancnote pe care ar fi marcat cuvântul „mită“.

UPDATE Mită la BAC-ul de toamnă. Unul dintre adjuncţii
IŞJ Cluj, Tünde Péter, reţinut de DNA Cluj pentru trafic de influenţă în formă
continuată Vezi comentarii 0

VIDEO Cu ce se ocupă unii slujitori ai Domnului: un preot clujean s-a întors rupt de beat de la un botez şi pe drum a bătut un enoriaş. I s-au pus cătuşe

VIDEO Cu ce se ocupă unii slujitori ai Domnului: un preot
clujean s-a întors rupt de beat de la un botez şi pe drum a bătut un enoriaş.
I s-au pus cătuşe

„Doamne, iartă-mă!“, sunt cuvintele pe care le repeta, duminică noaptea, un preot beat, după ce s-a întors de la un botez şi după ce a bătut un enoriaş în mijlocul străzii, într-o maşină de poliţie oprită în satul clujean Nireş. Poliţiştii i-au pus cătuşe, iar acum îl cercetează, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,lovire sau alte violenţe”.

Cât câştigă „regele mall-urilor”, Iulian Dascălu, din afacerea secretă de la Cluj

Cât câştigă „regele mall-urilor”, Iulian Dascălu, din afacerea secretă de la Cluj

Omul de afaceri Iulian Dascălu, cunoscut ca „regelui mall-urilor” din România, dă, astăzi, în folosinţă prima clădire de birouri din cartierul clujean din zona rezidenţială Gheorgheni, ridicată în baza unui contract de asociere în participaţiune cu Consiliul Judeţean, act ţinut la secret atât de investitor, cât şi de instituţia publică. Afacerea este, însă, derulată după o reţetă dovedită de succes pentru investitor.

Dacii iau Clujul cu asalt

Dacii iau Clujul cu asalt

Pădurea Făget va găzdui, pe 7 septembrie, o competiţie cu obstacole destinată tuturor celor ce doresc să pornească într-o aventură care le va testa limitele fizice şi psihice. Evenimenutl organizat de clubul sportiv „Clujul pedaleaza” se numeşte „Asaltul dacilor”.

Alexandru Chiş şi Andrei Vig, doi tineri antreprenori din Cluj, lansează la nivel internaţional Tintag www.tint.ag, un dispozitiv pentru localizare reîncărcabil, extrem de eficient în a localiza obiectele pierdute, rătăcite sau furate. Dispozitivul are şi o aplicaţie mobilă pentru iOS şi Android, care îi indică utilizatorului în timp real unde se află obiectul supravegheat.

acum 6 zile · comentarii (14)

Nu este manifestare maghiară în Transilvania la care să nu apară “omuleţii verzi”, ştiţi, personajele acelea care strigă autonomie, adică separatism, şi care îndeplinesc în România rolul separatiştilor ruşi din Ucraina. Noroc că la noi metodele sunt doar ideologice şi politice. De exemplu, la Zilele Culturii Maghiare de la Cluj a apărut şi omuleţul verde, Nemeth Zsolt, care a apărat dreptul Ungariei de a decide autonomia maghiară în România!

acum 14 zile · comentarii (23)

Nu ştiu ce să cred despre campania asta, ”Litoralul pentru toţi”. Un zgomotos act de milostivire, care fascinează multe suflete naive. Le creează acces la mare celor care au mâncat un an de zile macaroane cu sos de roşii, ca să strângă 235 de lei de persoană – atât costă şase nopţi la un hotel de două stele, în extrasezon, în cadrul campaniei susamintite. Ieftin ca braga, ce-i drept.

acum 2 zile · comentarii (136)

După câţiva ani am revizitat fostul domeniu regal asociat etern cu Regina României, creatoarea acestui loc. Am observat în modul de administrare lipsa unei viziuni coerente asupra a ceea ce trebuie să menţină spiritul locului. Este un declin determinat probabil şi de recesiunea economică, un efect direct al situaţiei din Ucraina. Pe lângă acestea au fost ploile torenţiale din ultimele luni care au afectat terasele.

acum 2 zile · comentarii (6)

Trupe ruseşti au intrat în Ucraina, sunt acuzele oficialilor de la Kiev. Federaţia Rusă nu neagă, dar afirmă deschis că: "sunt soldaţi  în timpul lor liber". Doar unii au fost paraşutaţi întâmplător iar alţii pur şi simplu s-au rătăcit. NATO "reacţionează dur": vor trimite 600 de soldaţi americani... în Polonia. Germania reacţionează şi ea "foarte dur", Angela Merkel afirmând răspicat şi bărbăteşte: "Să se Facă lumină" şi să "Votăm o Rezoluţie".

acum 2 zile · comentarii (4)

Informaţiile private trebuie să rămână private. E important să nu uitaţi că, dacă vă păstraţi pe Faceboook un profil public, oricine poate vedea toate informaţiile pe care le postaţi. Nu spun să devenim acum paranoici şi să nu mai folosim reţelele de socializare. Spun doar că puţină prudenţă nu strică nici măcar pe Facebook – sau cu atât mai mult pe Facebook.

acum 2 zile · comentarii (4)

Ok, ne-am mutat la casă, ce e de făcut? Păi în primul rând grădina! Altfel am fi rămas la bloc, unde am fi îngrijit vreo două-trei muşcate pe balcon şi cam atât. O variantă mult mai simplă de altfel, dar care nu ne poate da acelaşi sentiment de libertate şi relaxare precum minutele petrecute la umbra unui nuc ori satisfacţia recoltei proprii din grădina de legume.

acum 24 zile · comentarii (1)

Războiului româno-ungar din anul 1919 nu i-au fost acordate nici măcar câteva rânduri în manualele şcolare alternative de istorie a românilor, pentru clasa a VIII-a sau a a XII-a, cum de altfel, un alt succes militar al României din secolul XX- participarea la al II-lea război balcanic, este tratat în mod superficial, în cadrul unui studiu de caz pe tema „România în relaţiile internaţionale (1878-1914)”.

acum 24 zile · comentarii (140)

Aflu că, atunci când consimte să vorbească angajaṭilor Televiziunii Române, Stelian Tănase, ca să fie penetrant, repetă destul de des întrebarea: „Ṣtii cine sunt eu?” Astfel încât cel ales, să înṭeleagă importanṭa momentului, dar îndeosebi pe cea a interlocutorului. Selecṭia sintagmei pleacă poate de la prezumṭia că „vinovatul” nu ṣtie cine îi face onoarea să i se adreseze.

acum 24 zile · comentarii (5)

Privatizarea este doar una dintr-o multitudine de mijloace prin care oameni obişnuiţi au ajuns milionari sau miliardari în euro, în două decenii şi jumătate. Nu vă aşteptaţi ca aceste metode să semene prea mult cu cele care i-au propulsat pe miliardarii americani în acelaşi interval de timp.

acum 24 zile · comentarii (10)

Vă ofer un portret al românului la volan. Nu am să folosesc metafore despre cum condusul maşinii sugerează şi independenţa individului, şi societatea ea însăşi, în imaginea individului. Vreau numai să vă arăt trei trăsături evidente într-un accident: Neruşinarea, urâţenia gratuită şi corupţia aşa cum există ele în mediul banal, cotidian, fără mize şi fără interes mediatic naţional.

luna trecuta · comentarii (32)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 6 luni · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 8 luni · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente