Sylvia Plachy, unul dintre cei mai apreciaţi fotografi din lume, expune pentru prima dată în România

Sylvia
Plachy, unul dintre cei mai apreciaţi fotografi din lume, expune pentru prima dată în România

Artista americană de origine maghiară Sylvia Pachy va participa azi, 22 mai, de la ora 17.00, la vernisajul primei sale expoziţii din România organizat la Muzeul de Artă din Cluj. Evenimentul face parte din Photo Romania Festival, iar expoziţia artistei e intitulată „Waiting patiently”. Sylvia Plachy este unul dintre cei mai importanţi invitaţi ai festivalului din acest an.

O fotografă din România, prezentată de Oprah, face „Atlasul frumuseţii“: „Dacă femeile ar accepta că sunt frumoase ar fi mai împăcate”

O fotografă din România, prezentată de Oprah, face „Atlasul frumuseţii“: „Dacă femeile ar accepta că sunt frumoase ar fi mai împăcate”

O româncă a fotografiat femei frumoase în 37 de ţări extrem de diverse, trecând prin jungla amazoniană, pe străzile oraşului lui Palbo Escobar din Columbia, prin favelele periculoase din Rio de Janeiro, dar şi San Francisco, Londra sau Jakarta. Mihaela Noroc, care a apărut în sute de articole şi emisiuni din toată lumea, a povestit pentru „Adevărul” cateva dintre aventurile ei.

FOTO Submarinul petrecăreţ din adâncurile Clujului. Un nou pub care te îmbie la o călătorie într-un decor fantastic cu torpile şi căşti de scafandru

FOTO Submarinul petrecăreţ din adâncurile Clujului. Un nou pub care te îmbie la o călătorie într-un decor fantastic cu torpile şi căşti de scafandru

În Piaţa Unirii, kilometrul zero al Clujului, s-a deschis, lângă bătrâna cofetărie Carpaţi, un nou pub cu un decor ce-ţi poartă mintea spre filme SF. Se numeşte Submarine şi este „fratele mai mic“ al Joben Bistro, pubul clujean inclus într-un top 20 al celor mai reuşite creaţii de design interior, clasament făcut de boredpanda.com.

Ce puteţi face de 1 Iunie lângă Cluj? Baie în lacurile sărate de la Cojocna şi petrecere cu Mahala Rai Banda, fanfara ce a cântat pe scena Operei din Paris

Ce puteţi face de 1 Iunie lângă Cluj? Baie în lacurile sărate de la Cojocna şi petrecere cu Mahala Rai Banda, fanfara ce a cântat pe scena Operei din Paris

Cojocna sărbătoreşte pe 1 Iunie Ziua Multiculturală cu băi în lacurile sărate de acolo, ateliere interactive, ceaune cu gulaş, concursuri şi concerte. Seara va cânta Mahala Rai Banda, o fanfară care a cântat pe toate continentele şi a urcat pe scena pe care au cântat Lenny Kravitz, Scorpions şi Mariah Carey.

Guvernul a trimis ANAF-ul în control la Cluj să verifice acte despre stadionul Cluj Arena. Directorul regiei controlate: ”Mi se pare un control ţintit” | victor ponta

Guvernul a trimis ANAF-ul în control la Cluj să verifice acte despre stadionul Cluj Arena. Directorul regiei controlate: ”Mi se pare un control ţintit”

Două inspectoare ANAF din Cluj se află în control la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), structură în subordinea CJ Cluj şi care coordonează stadionul Cluj Arena din octombrie 2011. Directorul RAADPP spune că e surprins de verificarea inopinată ce vizează documente economico-financiare privind stadionul din anii 2009-2011, întrucât acestea au fost deja verificate de Curtea de Conturi şi totul a fost în regulă.

La începuturile timpurilor moderne, Transilvania a început să fie considerată unul dintre spaţiile europene importante din punctul de vedere al transmiterii tradiţiei hermetice. În 1612, marele hermetist Michael Maier, medicul personal al împăratului Rudolf al II-lea, îl înscrie pe alchimistul Melchior Cibinensis (Sibianul) în lista celor mai mari filosofi ai tuturor timpurilor.

acum 5 zile · comentarii (0)

André Krouwel, strateg politic olandez, profesor universitar la Vrije Universiteit Amsterdam, specializat în ştiinţe politice şi comunicare, a participat în saptămâna ce tocmai s-a încheiat la mai multe evenimente universitare şi la un seminar politic, organizat de coordonatorul PES Cluj, dl. Mihnea Stoica.

acum 7 zile · comentarii (5)

Să ne imaginăm o nuntă la Ateneul Român, monument de arhitectură de clasa A („valoare universală şi naţională") şi simbol al Bucureştilor. Într-o sâmbată, de la ora 7pm. Concertul Filarmonicii a fost reprogramat, iar sala a fost îmbodobită în haine de nuntă. Deasupra intrării, scrie mare: Athene Ballroom. Scările din marmură au fost îmbrăcate şi împodobite cu lumânări în care au fost prinşi trandafiri şi ferigi. Miroase a parfum.

acum 7 zile · comentarii (1)

Răscoala lui Horea, încheiată prin îndelung discutata execuţie de la care se împlinesc, în această lună, 230 de ani, este unul dintre episoadele cele mai controversate ale istoriei Transilvaniei premoderne. Misterul care o învăluie îşi are originea, într-o foarte mare măsură, în suspiciunile şi interpretările legate de obscurele sale conexiuni cu cercurile francmasonice şi cu societăţile secrete.

acum 3 luni · comentarii (41)

Tocmai când reflectam  la ideea unui articol legat de apropierea centenarului, sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire, de la săvârşirea idealului naţional, despre lupta acestui neam greu încercat de istorie, poziţionat la graniţă de Imperii, văd că aleşii noştri vor să adauge încă o zi în calendarul cu zile libere, şi anume 10 mai.

acum 20 zile · comentarii (4)

Se pregăteşte o mare schimbare. Nu una de etapă, aşa cum au fost multe până acum. Mai mult sau mai puţin reuşit, departe sau foarte departe de România care, în continuarea, pare să rămână ancorată doar în scandalurile, urile, intoleranţele şi comportamentul cretinoid al unei clase politice auto-suficiente şi abulice.

acum 20 zile · comentarii (29)

Autorităţile, societatea civilă, reprezentanţii cultelor religioase au de rezolvat o gravă problemă actuală, ce tinde să se accentueze odată cu păstrarea notării orei de religie în şcoli - discriminarea în educaţie. Putem spune că este o discriminare pe motiv de religie, din moment ce nota la această materie şcolară, dacă pot spune aşa, este cauza.

acum 2 luni · comentarii (4)

În contextul redeschiderii dosarului privind evenimentele din 13 – 15 iunie 1990, una dintre cele mai negre perioade din istoria postdecembristă a României, cu efecte devastatoare asupra acelui prezent şi al viitorului României, numeroşi analişti politici, istorici, publicişti, formatori de opinie fac referire la aceste evenimente ca fiind născute dintr-o posibilă confruntare a noilor structuri de informaţii româneşti,

acum 3 luni · comentarii (11)

Apple a prezentat aseară preţurile finale pentru Apple Watch, iar acestea variază de la 350 de dolari la 17.000 de dolari. Noul MacBook are un singur port, de tip USB-C, şi va avea nevoie de cel puţin două adaptoare pentru o conectivitate ridicată. Cele două produse au provocat reacţii aşteptate legate de preţul şi funcţionalitatea lor.

acum 3 luni · comentarii (0)

Să afirmi zilele acestea „cei 10 jurnalişti de la Charlie Ebdo nu trebuiau omorâţi, dar libertatea presei trebuie limitată” este ca şi cum ai accepta că ziariştii francezi au avut vreo vină pentru atentatul de la Paris. A spune acum, după masacrul din capitala Franţei, că presa are o problemă este ca şi cum ai afirma că săptămânalul de caricaturi a provocat atacul barbar al teroriştilor.

acum 4 luni · comentarii (36)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 5 luni · comentarii (3)

Cercetătorii din Cluj lucrează la o invenţie care ar putea revoluţiona lumea medicinei: sângele artificial. Totuşi, din 2007, de când există acest proiect, clujenii spun că în fiecare an apare aceeaşi problemă: banii pentru cercetare vin foarte greu şi întârzie să apară în primele trei-patru luni ale anului, îngreunând, ba chiar blocând procesul.

acum 1 an · comentarii (13)

Recent, o publicaţie culturală clujeană a lansat cititorilor săi un „sondaj”, ca modalitate pentru stabilirea unui top al cafenelelor ce sprijină cultura locală. În calitatea mea de cârciumar cu oarecare experienţă şi succes, îmi permit să mă aplec niţel asupra temei. Mai întâi, cred că orice dezbatere ar trebui începută cu precizarea termenilor, ce anume se înţelege prin „cultură de cafenea”.

acum 1 an · comentarii (1)

Uitându-mă pe o hartă a zonelor de dezvoltare regională, România este asemenea unei flori. Zonele respective servesc la colectarea datelor statistice după sistemul NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics). Pe această bază se porneşte unul dintre cele mai mari proiecte de reformă din istoria administrativă a ţării: a pornit procesul de „decentralizare-regionalizare“ al României.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente