Un deţinut şi concubina acestuia au fost trimişi în judecată după ce au încercat să mituiască un poliţist chiar în arestul Poliţiei

Un deţinut şi concubina acestuia au fost trimişi în judecată după ce au încercat să mituiască un poliţist chiar în arestul Poliţiei

Marian Pandrea şi concubina acestuia, Ionela Păun Călin, vor răspunde în instanţă pentru dare de mită, instigare la dare de mită şi instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool.

Şefa Evidenţei Populaţiei Brăila a fost reangajată pe acelaşi post de pe care tocmai se pensionase. Cu tot cu pensie, va încasa lunar 15.000 de lei

Şefa Evidenţei Populaţiei Brăila a fost reangajată pe acelaşi post de pe care tocmai se pensionase. Cu tot cu pensie, va încasa lunar 15.000 de lei

Decizia de revenire a Liviei Damian pe funcţia de director al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Brăila a fost aprobată de Consiliul Judeţean după ce aceasta, proaspăt pensionată cu o pensie de 6.000 de lei (pe care o va cumula cu salariul), a câştigat concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. ANFP - acuzată că aranjează concursurile.

PSD Dolj, organizaţia ale cărei toxice, descalificante embleme sunt două personaje cu tentă evidentă peremistă şi neo-bolşevică- i-am numit pe d-na Lia Olguţa Vasilescu şi pe dl. Claudiu Manda- şi-a chemat duminică membrii, simpatizanţi şi adepţii la un miting pretins în memoria Regelui Mihai.

acum 5 ore · comentarii (4)

Câtă vreme Parlamentul, la iniţiativa senatorului Şerban Nicolae, se ocupă de fenomenologia sexului anal, era practic inevitabil ca cele mai interesante dezbateri privind Legile Justiţiei să se poarte în afara Parlamentului, mai exact în spaţiul public. Să lăsăm aşadar Parlamentul în impotenţa sa şi să vorbim despre un subiect crucial: independenţa procurorilor.

acum 21 ore · comentarii (74)

Zilele acestea Franţa şi-a plâns, republican şi popular, doi oameni, două personalităţi şi până la urmă două simboluri. Scriitorul Jean d’Ormesson şi rockerul Johnny Hallyday au murit la o zi diferenţă, amestecând halucinant elitele şi masele: academicianul literat a fost omagiat ca un erou al republicii la Invalides, starul trubadur a fost prohodit pe Champs-Élysées de sute de mii de fani. „Un récit national“.

acum 24 ore · comentarii (6)

E timpul să ne amintim că „democraţia nu constă în punerea episodică a unui buletin în urnă, în delegarea de putere aleşilor, pentru ca apoi să fii dezinteresat, să te abţii, să taci timp de cinci ani“, după cum avertiza fostul luptător din Rezistenţă şi prim-ministru francez Pierre Mendès France. Democraţia, sintetiza el, „este acţiunea continuă a cetăţeanului“.

Zilele acestea, când majoritatea parlamentară PSD-ALDE îndeplineşte, fără să crâcneacă, ordinele lui Dragnea-Trei Dosare şi Călin Popescu-Tăriceanu, încalcă orice urmă de conduită democratică şi dă lovitură după lovitură îndependenţei justiţiei pe care vrea să şi-o subordoneze readucând-o la stadiul în care era în vremea guvernării lui Adrian Năstase, se face tot mai frecvent referire la tragicul caz al procurorului Cristian Panait.

În timp ce preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, precum şi vicepreşedintele aceluiaşi for legislativ, Iurie Leancă, se aflau peste Ocean, unde erau invitaţi să explice, la Atlantic Council, pe 7 decembrie, atât efectele de reformare a judeţelor dintre Prut şi Nistru, cât şi evaluarea situaţiei din bazinul Mării Negre, la Moscova tocmai Vladimir Plahotniuc era dat în urmărire internaţională, în aceeaşi zi. Simplă coincidenţă...

acum 2 zile · comentarii (30)

În contextul uriaşelor tensiuni de acum din Orientul Apropiat, preşedintele Erogan, aflat în vizită în Grecia, s-a întrebat din nou dacă nu ar fi cumva cazul să se înceapă o discuţie de fond asupra întregului conţinut al Tratatului de la Lausanne din 1923. Dat fiind faptul că vorbim despre tratatul care a desenat ceea ce sunt acum graniţele Turciei, sensul demersului pare limpede.

acum 2 zile · comentarii (48)