Vrâncean depistat de poliţişti în trafic cu peste 300 de kilograme de fier vechi, pentru care nu avea acte de provenienţă

Vrâncean depistat de
poliţişti în trafic cu peste 300 de kilograme de fier vechi, pentru care nu
avea acte de provenienţă

Pe 15 martie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Oraşul haiduciei fiscale supreme din România. Cum au ajuns 77% din locuitori să nu-şi plătească taxele şi impozitele

Oraşul haiduciei fiscale supreme din România. Cum au ajuns 77% din locuitori să nu-şi plătească taxele şi impozitele

Localitatea brăileană Ianca a reuşit performanţa deloc de invidiat de a avea cei mai mulţi rău-platnici din România. Trei sferturi dintre contribuabili nu şi-au plătit impozitele şi au ajuns în faza executării silite, după ce Curtea de Conturi a constatat problemele. Nu mai puţin decât 7.727  dintre cei 10.000 de locuitori ai aşezării n-au plătit taxele.

Recomandările poliţiştilor pentru reducerea riscurilor de furt şi tâlhării în mediul rural. Ce gen de persoane nu este bine să lăsaţi în casă

Recomandările
poliţiştilor pentru reducerea riscurilor de furt şi tâlhării în mediul rural. Ce
gen de persoane nu este bine să lăsaţi în casă

Fie că este vorba de furturi din locuinţe, curţi şi anexe gospodăreşti, de tâlhării pe stradă sau în locuinţă sau de furturi din societăţi comerciale şi magazine săteşti, poliţiştii brăileni au discutat cu sătenii despre măsurile de prevenire şi de descurajare a persoanelor certate cu legea, în scopul protejării bunurilor personale şi a integrităţii fizice şi psihice.

Nu mulţi cunosc faptul că avem o zi dedicată comemorării deţinuţilor anticomunişti din perioada 1944-1989, statuată încă din anul 2011 prin legea cu numărul 247. A fost asociată cu sărbătoarea religioasă a celor 40 de mucenici ucişi de romani în secolul al III-lea, anterior siliţi să se închine idolilor după ce au mărturisit credinţa în Hristos.

acum 5 zile · comentarii (6)

Partidul Social Democrat este mai puţin democrat decât a fost până duminică, 11 martie 2018. Celor care îmi vor striga de pe la mese că „ăsta n-a fost niciodată partid democrat“ n-am să le dau cuvântul. Pentru că funcţionarea democratică a unei structuri de acest gen presupune ca mai multe criterii să fie satisfăcute simultan.

acum 5 zile · comentarii (32)

După condamnările definitive ale jurnaliştilor turci, câteva ştiri temporare au răsărit şi în mass-media de la noi. Surprinzător este că cei care au transmis ştirile chiar au crezut că transmit „o ştire“. Pentru cei care urmăresc atent ce se întâmplă în Turcia, arestările şi condamnările nu mai sunt de mult o ştire

acum 5 zile · comentarii (9)

Sindicatele din sănătate au ameninţat de multe ori cu grevă. De cele mai multe ori fiind vorba de un dans de societate în care, prin bună înţelegere, sindicatelor li se acorda ceea ce era în prealabil stabilit. Sincer, nu mă interesează dacă va avea sau nu va avea loc o grevă în sănătate. Consider că mult mai importantă este cauza şi consecinţele acestor poziţionări antagonice între salariaţi şi guvern.

acum 5 zile · comentarii (9)

Au existat mai multe experimente cu implementarea unor Coduri de reţea în România, fiecare eşuând. Este important de menţionat că aceste experienţe au adus după ele costuri de milioane de euro, cu consultanţi, echipamente de măsurare, platforme informatice, tehnică informatică etc., care se vor reflecta din nou în buzunarul consumatorului final.

acum 6 zile · comentarii (0)

Au existat mai multe experimente cu implementarea unor Coduri de reţea în România, fiecare eşuând. Este important de menţionat că aceste experienţe au adus după ele costuri de milioane de euro, cu consultanţi, echipamente de măsurare, platforme informatice, tehnică informatică etc., care se vor reflecta din nou în buzunarul consumatorului final.

acum 6 zile · comentarii (0)

Discursul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la congresul partidului a zugrăvit o Românie fabuloasă, viitor nod energetic şi de transport, cu trenuri de mare viteză, autostrăzi, educaţie şi sănătate. Dar totul în 2040, pentru cine va apuca măreaţa lume nouă anunţată de Liviu Dragnea.

acum 6 zile · comentarii (69)

Dacă aşteptăm ca funcţionarii statului român să organizeze manifestări dedicate Centenarului României, sunt şanse mari ca să treacă anul 2018 fără să sărbătorim Unirea tuturor Românilor din 1918. Românii din Diaspora, care sunt cei mai întreprinzători, ar trebui să preia iniţiativa şi să sărbătorească Centenarul României. Ar putea da o lecţie guvernanţilor care se bâlbâie şi cu ocazia celei mai frumoase aniversări din istoria Românilor.

acum 6 zile · comentarii (37)

În Republica Moldova vinovaţii devin deseori cunoscuţi doar pe baza probelor din presă. Procese nu există. În presă am aflat primele detalii despre „furtul miliardului“. Tot prin intermediul mass-media autorii furtului au încercat să îngroape subiectul şi să-l facă uitat pentru cetăţenii de-a dreptul jefuiţi.

acum 6 zile · comentarii (4)

Puştimea stă stup în jurul unei bălţi şi declină în 1001 de moduri aceeaşi întrebare: De ce?  De ce apa se strânge în anumite locuri? De ce şcoala se oglindeşte invers în baltă? De ce apar la suprafaţa apei valuri? De ce unele frunze plutesc, iar altele se scufundă?... Doar întrebările sunt importante. Răspunsurile, oricum nu le au.

acum 6 zile · comentarii (2)
Postari Recente