Rudele „regelui“ Cioabă, amendate de Poliţia Locală Brăila cu 50.000 lei, pentru că au început tăierea unei conducte de termoficare fără autorizaţie

Rudele „regelui“ Cioabă, amendate de Poliţia Locală Brăila cu
 50.000 lei, pentru că au început tăierea unei conducte de termoficare 
fără autorizaţie

Firma rudelor autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, care a câştigat la licitaţie contractul pentru valorificarea fostei conducte de termoficare a municipiului Brăila, a început cu stângul operaţiunea. Pentru că a tăiat conducta pe o lungime de circa un kilometru înainte de a obţine autorizaţia de desfiinţare, Poliţia Locală Brăila a amendat SC „Laromet Transib” SRL Sibiu cu 50.000 lei.

Fermierii care dau foc la mirişti ar putea rămâne fără subvenţii

Fermierii care dau foc la mirişti ar putea rămâne fără subvenţii

Agricultorii care folosesc metoda arderii miriştilor pentru a scăpa de resturile vegetale de pe câmp riscă să fie penalizaţi la plata subvenţiilor. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) anunţă că celor depistaţi arzând mirişi li se vor aplica reduceri ale cuantumului total al schemelor de plăţi directe şi ale ajutoarelor naţionale tranzitorii.

Primăria Brăila nu reuşeşte de patru ani să reabiliteze un monument de referinţă al oraşului, care în urmă cu un secol a fost construit în numai câteva luni

Primăria Brăila nu reuşeşte de
patru ani să reabiliteze un monument de referinţă al oraşului,
care în urmă cu un secol a fost construit în numai câteva luni

Realizare de referinţă a arhitecturii şi ingineriei româneşti, în prezent monument istoric clasa B, fostul castel de apă din parcul Grădina Mare continuă să se degradeze, deşi Primăria Brăila a avut la dispoziţie o finanţare europeană consistentă cu ajutorul căreia l-ar fi putut reabilita. Deoarece nicio firmă de construcţii nu a depus oferte pentru preluarea contractului, finanţarea este pierdută.

Executare silită imorală într-un bloc din Brăila. Locatarii bun-platnici ameninţaţi cu popriri pe pensii sau salarii, în timp ce datornicii nu păţesc nimic

Executare silită imorală într-un bloc din Brăila. Locatarii bun-platnici
 ameninţaţi cu popriri pe pensii sau salarii, în timp ce datornicii nu păţesc nimic

Executare silită care sfidează logica şi moralitatea, la o asociaţie de proprietari din Brăila, unde lichidatorul judiciar al fostei CET SA a declanşat procedura pentru 15 familii, din cele 60 existente în bloc, pentru recuperarea unei datorii de 4.000 euro. Problema e că proprietarii cărora li s-au pus popriri pe pensii sau salarii sunt dintre cei buni platnici, care n-au nicio restanţă la întreţinere.

Simpozion internaţional de sculptură la Brăila. Şapte artişti vor realiza din blocuri masive de piatră tot atâtea opere cu temă centrală Dunărea şi pescuitul

Simpozion internaţional de sculptură la Brăila. Şapte artişti vor 
realiza din blocuri masive de piatră tot atâtea opere cu temă 
centrală Dunărea şi pescuitul

Municipiul Brăila va găzdui, în perioada 24 august – 13 septembrie, un simpozion internaţional de sculptură în cadrul şapte artişti de talie internaţională vor realiza tot atâtea opere de artă din blocuri de piatră masive, pe tema „Brăila – bătrânul pescar care a întemeiat comunitatea”.

O tânără din Brăila a intrat prima la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti: „Am construit în mod conştient un vis“

O tânără din Brăila a intrat prima la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti: „Am construit în mod conştient un vis“

Deşi s-a hotărât abia în ultimul an de liceu să urmeze Medicina, brăileanca Diana Bădărău (18 ani) se poate mândri cu un rezultat de excepţie: a intrat prima pe listă la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. La examenul de admitere, Diana a obţinut 99 de puncte din 100 posibile, fiind prima dintre cei 508 studenţi de la buget, dintr-un total de peste 2.000 de candidaţi.

Povestea tristă a fântânii cinetice din Brăila. Autorităţile au preferat să o vopsească în loc să o placheze cu granit, iar acum o ţin tot timpul oprită

Povestea tristă a fântânii cinetice din Brăila. Autorităţile au preferat
 să o vopsească în loc să o placheze cu granit, iar acum o ţin tot 
timpul oprită

După ce s-au apucat să o renoveze fără să ţină cont de forma iniţială dată de sculptorul Constantin Lucaci, cel care a realizat fântâna cinetică din Brăila, cel mai important monument de artă contemporană din oraş, autorităţile locale nu reuşesc să dea un aspect final bazinului acestei fântâni.

Guvernul ar trebui să se strângă într-o şedinţă de urgenţă care să pregătească organizarea unei licitaţii în vederea construirii unui gard enorm care să ne înconjoare din toate părţile. Studiile de fezabilitate să fie plătite cu celeritate. Cocoţaţi pe metereze să terminăm o dată pentru totdeauna cu corectitudinea politică şi alte prostii care au distrus Imperiul Roman. Şi Dacia.

acum 4 zile · comentarii (156)

Un judecător acuză: conducătorii auto depistaţi conducând sub influenţă sunt insuficient pedepsiţi, ar trebui mărite sentinţele cu închisoarea, ar trebui să li se confişte maşinile, ar trebui să li se suspende carnetele. Un doctor propune: să li se refuze alcoolicilor tratamentul, ar trebui să şi-l plătească singuri şi dacă nu au bani, aşa le trebuie, de băutură cum au avut bani?

acum 4 zile · comentarii (19)

Ministrul Sănătăţii a fost foarte ferm: „Plicul cu bani nu se va mai putea întâlni în România, având toate regulile şi soluţiile prevăzute.” Această poziţie este fundamentată de decizia 19/2005 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care arăta că medicul este funcţionar public, iar infamul plic, tolerat tacit de autorităţi de atâta vreme, este mită.

acum 4 zile · comentarii (43)

La o vârstă la care alţii, cei mai mulţi, îşi caută înfriguraţi o cărare, nu drumul, Chris Simion, scriitorul, regizorul, iscoditorul neliniştit al înţelesurilor  filosofice ale vieţii, agitatorul şi animatorul evenimentelor teatrale şi social culturale, cheltuitorul lacom al unei energii pozitive istovitoare se înfăţişează, şi cu cea de-a şaptea carte, după debutul editorial la 16 ani

acum 4 zile · comentarii (0)

„Moştenirea noastră care face din noi fiinţe superioare merită să fie păstrată, întreţinută şi transmisă atât autohtonilor, cât şi noilor veniţi. Rămâne de văzut dacă, într-o lume care înlocuieşte arta lecturii cu interconexiunea permanentă şi care reneagă elitismul cultural în numele egalităţii, mai este posibil să moşteneşti şi să transmiţi” (Alain Finkielkraut, L’identité malhereuse, 2013)

acum 4 zile · comentarii (11)

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care prevede recunoaşterea diplomelor absolvenţilor de studii universitare neautorizate, majoritatea absolvenţi de la Spiru Haret. Ministerul Educaţiei apreciază că numărul persoanelor cărora li se vor recunoaşte studiile, prin această OUG, este de 70.000.

acum 5 zile · comentarii (23)

Dezbaterile pe marginea Legii 217/2015 care reglementează statutul organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, denumită în presă „legea antilegionară”, sunt departe de a se fi terminat, fapt ce dovedeşte că societatea românească, ce a probat cele două forme de totalitarism ale secolului XX, fascismul şi comunismul, nu a beneficiat de o dezbatere serioasă cu privire la aceste fenomene politice.

acum 5 zile · comentarii (19)

M-am trezit într-o noapte în sunetul plăcut al lemnelor aruncate pe jăratic. Pâr-pâr-pâr. Apoi, legând în mintea mea acest sunet de nişte voci bărbăteşti uşor răstite, mi-am zis: „Eh, băieţii din cartier fac grătar la parter“. Am mai dormit vreo 20 de secunde, apoi am sărit în picioare: la parter ardea Terasa Fericirii, un bar de cartier în care îşi oblojesc rănile spirituale toţi bărbaţii trecuţi de 45 de ani de pe bulevard

acum 5 zile · comentarii (17)

Situaţia-limită în care a intrat Uniunea Europeană din cauza neştiinţei/nehotărârii/lentorii inacceptabile cu care reacţionează la criza migranţilor ilegali, transformată acum în ameninţare de mari dimensiuni, face să reapară mai vechea întrebare: există cu adevărat mijloace comune de reacţie, cele pe care ar trebui să le aibă la îndemână decidenţii spaţiului european?

acum 5 zile · comentarii (31)
Postari Recente