Lumina Învierii a intrat în sufletele şi casele creştinilor brăileni 0

Lumina Învierii a fost primită cu bucurie de mii de brăileni care au participat la slujbele oficiate în bisericile din municipiu. Ca de obicei, lăcaşele de cult au fost neîncăpătoare pentru veniţi să îşi aprindă lumânările şi candelele din mâna preoţilor, astfel că lumina Sfântă şi vestea că Hristos a Înviat au fost oferite în afara bisericilor, pentru ca toată lumea să simtă binecuvântarea celei mai mari sărbători creştine.

Vezi comentarii 0

Jandarmii intră în dispozitiv pentru Sărbătorile Pascale

Jandarmii brăileni promit că vor face tot posibilul pentru protejarea cetăţenilor în perioada sărbătorilor de Paşte. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila a anunţat că vor fi asigurate măsuri de ordine şi siguranţă publică în zona a 18 biserici din municipiu, 10 lăcaşe de cult din judeţ, precum şi la mănăstirea "Sf. Pantelimon" din staţiunea Lacu Sărat.

Sirene de alarmă puse în funcţiune la Brăila

În zilele de joi şi vineri, sunetul lugubru al sirenelor de alarmă se va face auzit în câteva zone din municipiu, precum şi pe raza a patru comune din judeţ. Semnalele acustice se vor face auzite în intervalul orar 11.00 – 16.00. Nu este motiv de îngrijorare, deoarece sirenele vor fi puse în funcţiune pentru a li se testa gradul de audibilitate.

Bariera sinucigaşilor

O trecere la nivel cu calea ferată din municipiul Brăila a devenit un fel de poartă către lumea de dincolo. Din păcate, nu este vorba de cine ştie ce portal sofisticat de sorginte ştiinţifico-fantastică, ci de un loc care a început să îşi consolideze o macabră reputaţie, după ce mai mulţi sinucigaşi au decis să îşi încheie exact acolo socotelile cu viaţa.

Inspectorii veterinari ai DSVSA Brăila dau amenzi puţine dar foarte mari

Inspectorii sanitar veterinari brăileni le-au aplicat amenzi foarte mari comercianţilor din pieţele municipiului care au fost prinşi încălcând normele de siguranţă sanitară veterinară. Astfel, deşi în ultima perioadă au fost aplicate doar 7 sancţiuni contravenţionale, valoarea însumată a acestora se ridică la nu mai puţin de 55.800 lei (558 milioane de lei vechi n.n.).

Voluntarii brăileni dau piept cu situaţiile de urgenţă

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Brăila încep să îşi facă tot mai bine treaba. În primele luni ale anului în curs, voluntarii brăileni au participat la 46 de intervenţii, dintre care 28 pentru limitarea şi lichidarea incendiilor şi 18 pentru îndepărtarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase - deszăpeziri şi inundaţii.

A dispărut scrumbia de Dunăre. La Brăila, pescarii se plâng că nu prind deloc, iar gospodinele sunt necăjite că nu pot respecta tradiţia de Florii

Scrumbiile de Dunăre lipsesc aproape cu desăvârşire de pe tarabele pieţelor brăilene, iar dacă se găsesc au preţuri foarte mari, de 28 – 30 lei per kilogram. Comercianţii se plâng că nu s-au mai confruntat niciodată cu o asemenea penurie de scrumbii în preajma sărbătorii Floriilor. „Au dispărut aproape de tot. Nu găsim pe nicăieri ca să ne aprovizionăm”, ne-a spus un patron de magazin specializat în vânzarea peştelui.

„Atleţii cerului” în vizită la elevii brăileni

În săptămâna „Şcoala Altfel”, elevii din două instituţii de învăţământ brăilene au putut afla lucruri foarte interesante despre creşterea porumbeilor, despre rolul acestor păsări în cele două războaie mondiale şi despre concursurile la care participă aceşti "atleţi ai cerului".

Hoţii de fier vechi din Brăila lucrează ştiinţific. Mai nou, pe lângă baroase şi târnăcoape, ei se dotează şi cu detectoare de metal de ultimă generaţie

Pe lângă mult tupeu, hoţii de fier vechi din Brăila au în dotare şi scule de ultimă generaţie. Jandarmii brăileni au găsit asupra unor indivizi care sustrăgeau fier din armătura clădirilor unei socităţi comerciale de la periferia municipiului baroase, târnăcoape, cazmale şi... un detector de metale de toată frumuseţea.

Declaraţiile lui Vladimir Putin că Rusia nu va merge mai departe nu au fost şi se dovedesc a nu fi credibile. Acesta a încercat în mod făţiş să obţină o înţelegere cu americanii, dar a fost categoric refuzat: Ucraina trebuie să îşi decidă singură liberă viitorul şi asta în condiţii democratice. Scenariul din Crimeea se repetă în aceste zile în teritoriile în care comunităţile de ruşi sunt importante, dat atenţie, nu majoritare.

acum 6 zile · comentarii (25)

O discuţie foarte lungă şi principială pe teme administrative şi umane: portul, Cazinoul, lucrările din Peninsulă şi din Mamaia, măreaţa gigacalorie de la Constanţa, filosofia de viaţă şi misiunea în această viaţă, relaţia cu Biserica, unde va fi România peste 20-30 de ani şi, nu în ultimul rând, un mesaj către tineri.

acum 6 zile · comentarii (21)

În probabil ultimul interviu pe care l-a acordat înainte de a pleca din România, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a arătat – într-o limbă română pe care a învăţat-o cu toate nuanţele ei – cum poţi să iubeşti o ţară care nu este a ta şi să fii ferm cu greşelile celor care o conduc. A fost un interviu lecţie pentru politicienii români.

acum 7 zile · comentarii (2)

Comedie mare cu unii jurnalişti occidentali, care se dau după copac, pentru a nu numi pe cei care au tras în sediul poliţiei ucrainene, ceea ce de fapt sunt fără nicio putinţă de tăgadă: militari bine antrenaţi.  Concomitent, guvernul interimar de la Kiev se roagă la Cel de Sus să treacă mai repede timpul până la data alegerilor programate pe 25 mai.

acum 7 zile · comentarii (30)

La mijlocul secolului XX, odată cu dezvoltarea fără precedent a televiziunii şi radio-ului (ceea ce s-a numit comunicare de masă), s-a afirmat pe bună dreptate că omenirea a devenit un sat global. Cunoaştem în timp real totul despre toată lumea, putem schimba informaţii în mod rapid, putem să ne cunoaştem unii pe alţii chiar dacă locuim la mii de kilometrii distanţă.

acum 7 zile · comentarii (4)

Mergi pe stradă şi te gândeşti, la una, la alta, la masa de Paşte, la cât de încărcată va fi aceasta, pui drobul de miel pe listă, apoi îl tai de nevoie, faci calcule, eşti cu capul ca o varză. Dar te gândeşti şi la ceva politică, că (cacofonie voită) fără ea nu se poate, iar bucatele de pe masă de ea depinde, fir-ar mama ei....., completaţi dumneavoastră.

acum 8 zile · comentarii (26)

Începând cu 6 aprilie, grupuri pro-ruse locale din regiunile Harkov, Lugansk, Doneţk, Nikolaev, Odesa, au ocupat clădiri administrative din oraşele-reşedinţă ale respectivelor regiuni, şi au proclamat ”republici independente” (Republica Populară a Doneţkului şi Republica populară a Luganskului).

acum 8 zile · comentarii (82)

Monica Macovei a fost acum ceva timp la Chişinău, imediat după ce Uniunea Europeană a stabilit ca finală data de la care cetăţenii Republicii Moldova vor putea circula fără vize pe teritoriul majorităţii statelor europene. Ea a rămas profund marcată că această veste nu a stârnit un mare val de emoţie şi de bucurie din partea românilor de dincolo de Prut.

acum 8 zile · comentarii (11)

România poate deveni hub tehnologic şi industrial în regiune până în 2016. Analiza arată viziunea de strategie industrială, ce am reuşit până acum şi ce mai avem de făcut pentru acest sector. România performează puternic în domeniul industrial, având cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani. Tendinţa de Renaştere industrială în România este evidentă.

acum 8 zile · comentarii (14)

Rezoluţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adoptată marţi, care recomandă drepturi colective pentru minorităţi, printre care şi autonomia teritorială, are toate şansele să arunce în aer şi puţina coeziune care a mai rămas în Europa. Rezoluţia este iniţiată, desigur, de maghiarul Ferenc Kalmár (PPE) şi vine mănuşă pentru mişcările Rusiei care tocmai a obţinut drepturi definitive pentru ruşii din Crimeea, anexând-i!

acum 8 zile · comentarii (382)

După 11 septembrie 2001, 90% din americani sprijineau intervenţia militară din Afganistan. În iunie 2013, numărul lor scăzuse la 28%. Pentru Statele Unite, moştenirea Marelui Război este următoarea: peste 2.300 de vieţi pierdute şi aproximativ 650 de miliarde de dolari cheltuite pentru un teatru de operaţiuni aflat la peste 10.000 de kilometri de SUA. Apogeul acestei moşteniri este ziua de 5 aprilie.

acum 16 zile · comentarii (15)