14 ani de închisoare pentru un brăilean care şi-a ucis concubina cu o cruzime ieşită din comun. Criminalul, la anchetă: „Am dat ca într-un câine“

14 ani de închisoare pentru un brăilean care şi-a ucis concubina cu o cruzime ieşită din comun. Criminalul, la anchetă: „Am dat ca într-un câine“

Aurel Gheorghe, recidivist cu 23 de condamnări la activ, a mai primit o sentinţă de la Tribunalul Brăila, care ar trebui să-l ţină 14 ani după gratii, după ce, în luna decembrie a anului trecut, şi-a ucis cu o cruzime de nedescris concubina. Deocamdată, sentinţa nu este definitivă, deoarece inculpatul a făcut recurs.

Au năvălit cu săbiile într-un local şi au început să lovească clienţii. Trei persoane au suferit răni grave şi au fost spitalizate

Au năvălit cu săbiile într-un local şi au început să lovească clienţii. Trei persoane au suferit răni grave şi au fost spitalizate

Din motive neelucidate încă de oamenii legii, trei indivizi au pătruns în incinta unui local şi au început să lovească clienţii cu săbii, cuţite şi un topor. Angajaţii localului au scăpat cu fuga, dar câţiva clienţi au suferit răni serioase în urma loviturilor primite de la agresori şi doar intervenţia medicilor le-a salvat viaţa.

Asfaltul turnat de doar câteva zile, un coşmar pentru şoferii brăileni care circulă pe Şos. Râmnicu Sărat

Asfaltul turnat de doar câteva zile, un coşmar pentru şoferii brăileni care circulă pe Şos. Râmnicu Sărat

O lucrare începută încă din luna iunie a acestui an, pe Şos. Râmnicu Sărat din municipiul Brăila, continuă şi la ora actuală să îi streseze pe şoferi. După ce toată vara au trebuit să suporte restricţiile provocate de îngustarea benzilor de mers, aceştia se confruntă acum cu asfaltul turnat de constructor, care este atât de denivelat încât le zdruncină maşinile.

Civilii brăileni se vor bucura în curând de un parc oferit oraşului de Armată. Pe alei se vor afla busturile unor mari personalităţi ale României

Civilii brăileni se vor bucura în curând de un parc oferit oraşului de 
Armată. Pe alei se vor afla busturile unor mari personalităţi ale 
României

Câteva sute de metri pătraţi din incinta cazărmii care găzduieşte în prezent două batalioane din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila” vor fi ocupate în viitorul apropiat un mic parc amenajat de Armată, în colaborare cu Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, Consiliul Judeţean şi Primăria Brăila.

Închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru cele trei doctoriţe care primeau mită pentru a elibera decizii de pensionare

Închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru cele 
trei doctoriţe care primeau mită pentru a elibera decizii de pensionare

Cele trei doctoriţe de la Serviciul de Expertiză Medicală prinse anul trecut luând mită pentru a aviza pensionarea unor persoane care nu aveau acest drept au fost condamnate de Tribunalul Brăila la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Dr. Ana Boală, şef Serviciu de Expertiză Medicală Brăila, dr. Ţone Rodica şi Andreicuţ Cristinel, şi-au recunoscut faptele, ceea ce a contat la stabilirea pedepsei.

Ajutoarele alimentare de la UE riscă să se strice în depozite, pentru că „săracii” nu se obosesc să meargă să le ridice

Ajutoarele alimentare de la UE riscă să se strice în depozite, pentru că „săracii” nu se obosesc să meargă să le ridice

Persoanele considerate sărace din municipiul Brăila nu prea se grăbesc să îşi ia pachetele cu alimente oferite ca ajutor de Uniunea Europeană. Până pe 10 octombrie, doar 65% dintre beneficiari îşi ridicaseră aceste ajutoare. Cum ceilalţi nu dădeau niciun semn că ar vrea să intre în posesia alimentelor, Primăria a decis să le redistribuie către cei care au cu adevărat nevoie.

Pofta de joacă a copiilor brăileni, stimulată cu desene profesionale pe asfalt, în zonele de promenadă ale oraşului

Pofta de joacă a copiilor brăileni, stimulată cu desene profesionale pe asfalt, în zonele de promenadă ale oraşului

Brăilenii care s-au plimbat, în week-end, prin Parcul Monument au avut surpriza plăcută de a găsi pe alei mai multe desene deosebite. Realizate cu vopseluri speciale, plastificate, acestea au o durată de viaţă de cel puţin zece ani şi sunt menite să îi provoace la jocuri interactive pe copiii care ies la plimbare cu părinţii în cele două parcuri din oraş - Monument şi Grădina Mare -, dar şi pe faleza Dunării.

Festivalul Florilor de Toamnă, o încântare pentru brăileni, în ciuda frigului pătrunzător de octombrie

Festivalul Florilor de Toamnă, o încântare pentru brăileni, în ciuda frigului pătrunzător de octombrie

În ciuda frigului şi a stropilor de ploaie, ediţia din acest an a Festivalului Florilor de Toamnă, derulată în perioada 14-16 octombrie, s-a dovedit o reuşită. Primăria Brăila, principalul organizator, a încercat să facă ceva deosebit faţă de precedentele ediţii, iar reacţiile pozitive primite la faţa locului şi pe reţelele de socializare lasă să se înţeleagă că schimbările au fost bine primite de public.

Închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru o profesoară de religie care a încercat să dea mită după ce a fost prinsă trecând pe roşu

Închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru o 
profesoară de religie care a încercat să dea mită după ce a fost prinsă 
trecând pe roşu

După ce, în luna mai a acestui an, a încercat să dea mită 100 lei unui echipaj de Poliţie, Mariana S, 34 de ani, profesoară de religie la Şcoala Gimnazială “Spiru Haret” Însurăţei, a fost condamnată recent la 10 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, plus 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul şcolii din oraşul Însurăţei. Procurorii au declarat apel.

Evenimentele din această săptămână mi-au readus în minte o înşiruire de cuvinte scrise de unul dintre gânditorii pe care l-am descoperit când eram elev de liceu. Nu ştiam, la vremea aceea, cât de tare mă vor influenţa ideile pe care le descopeream, însă eram fascinat cum Nietzsche reuşea să strângă esenţe în doar câteva cuvinte. Mostra: „Prostiile debitate de înţelepţi nu sunt crezute: ce prejudiciu cauzat drepturilor omului”[1].

acum 5 zile · comentarii (37)

Ceea ce şochează în afacerea tenebroasă a morţii tânărului poliţist Bogdan Cosmin Gigină, afacere în care este implicat nu doar până peste epoleţii câştigaţi la apelul de seară, nu doar până în gât, nu numai peste fălcile tot mai proeminente, ci şi până peste chipiu ministrul de Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea, este atitudinea sfidătoare a demnitarilor noştri.

acum 5 zile · comentarii (21)

SCOOP: Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT), organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, are loc în perioada 26-30 octombrie. Mai întîi a fost zvonul, aproape certitudinea, că ediţia din 2016, a patra la număr, nu se va ţine. Defăimările din anii anteriori au erodat energiile, entuziasmul, motivaţia pentru a menţine la Iaşi un program cultural care se dovedise, federator, o bucurie.

acum 5 zile · comentarii (6)

La ora la care citiţi acest text, începe reuniunea Parlamentului wallon care trebuie să dea votul final asupra „scrisorii politice” care va motiva fie acceptarea, fie, destul de probabil, refuzul Tratatului de liber-schimb cu Canada. Ieri, până târziu în noapte, a avut loc şedinţa guvernului regiunii wallone în care s-au analizat ultimele concesii pe textul acordului, considerate însă nu îndestul de importante şi convingătoare.

acum 5 zile · comentarii (52)

Unul are 24 ani, celălalt 25 ani; ambii au deja în spate o carieră pe care alţii visează să şi-o construiască într-o viaţă; unul este britanic, celălalt un rus cu o intensă activitate în Statele Unite ale Americii, unde încă studiază. Amândoi amintesc de pianişti legendari ai secolului XX. Este bine, deci, să-i cunoaştem: Benjamin Grosvenor şi Daniil Trifonov.

acum 5 zile · comentarii (0)

Invitat insistent şi hotărât ţărăneşte să-i cunosc vatra părintească, am ajuns, în sfârşit, după ce-i îi citisem cucerit ,,Jocurile de nenoroc" şi ,,Bâlciul de argint" - mai ales – la poarta casei din inima bătrână a Teleormanului, într-o târzie după-amiază de toamnă când soarele ameninţa să se prăbuşească greu şi spart ca o baltă de sânge peste câmpia ce părea să nu se mai sfârşească nicăieri şi niciodată.

acum 5 zile · comentarii (0)

Un comunicat isteric al Primăriei Capitalei a fost transmis aseară către presa. Surprinzător, pentru prima dată, Primăria recunoaşte faptul că, pe subiectul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, asociaţia OPTAR a realizat mai multe întâlniri cu cetăţenii decât a realizat administraţia din Bucureşti. Chiar şi Consiliul Judeţean Ilfov a organizat mai multe, chiar dacă a organizat una singură.

acum 5 zile · comentarii (1)

Pe data de 16 octombrie, conducătorul batalionului „Sparta” din armata separatistă a autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Arsen Pavlov, indicativ „Motorola”, se întorcea de la serviciu în locuinţa personală din Doneţk, primită de la pretinsele autorităţi ale aşa-zisei republici. Acasă îl aşteptau soţia, Elena, şi cei doi copii, în vârstă de un an şi de două săptămâni.

acum 5 zile · comentarii (19)

Zic ăştia tot mai des în ultimul timp că vine cutremuru’ ăl’ mare peste noi. „O să se facă totul praf şi o să plătim pentru relele pe care le facem de treij’ de ani încoace.” Şi nimeni din Bucureşti nu are vreo şansă să scape; e o zonă mlăştinoasă, iar constructorii, toţi, nişte bandiţi. Ca şi ăia din Taiwan, care au pus PET‑uri în betoanele pentru stîlpi. Dacă pînă ş‑ăia!

acum 5 zile · comentarii (5)

La sfârşitul săptămânii trecute, Focşanii au fost gazda Conferinţei Naţionale a Federaţiei Naţionale Sindicale AGRO PROPACT la care au participat liderii judeţeni şi zonali ai acestui sindicat, reprezentanţi ai direcţiilor şi camerelor agricole judeţene, ai altor instituţii din teritoriu aflate în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fermieri, specialişti din conducerea unor structuri profesionale cu profil agricol.

acum 6 zile · comentarii (1)

…sunt tineri muzicieni ai Colegiului enescian, de asemenea elevi ai şcolilor de muzică din Italia şi din Lithuania, liceeni care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani. S-au întâlnit şi au cântat împreună, zilele trecute, pe scena Studioului de Concerte al Colegiului George Enescu.

acum 6 zile · comentarii (0)

DNA va merge mai departe, poate chiar mai puternică şi eficientă de cât până acum. Activitatea acestei instituţii nu a stat şi nu va sta într-un om sau altul, fie el şi procurorul şef, oricare ar fi acesta. Îşi va regla mai bine activitatea, devenind un tăvălug de neoprit pentru micii şi marii corupţi ai ţării. Unii corupţi simt acest lucru sunt disperaţi şi se tem.

acum 6 zile · comentarii (4)
Postari Recente