FOTO Cei mai eficienţi patroni brăileni şi-au acordat o seară relaxantă la Balul Oamenilor de Afaceri , un eveniment organizat în premieră la Brăila 0

În organizarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Brăila, Topul Firmelor a ajuns la cea de-a XXI-a ediţie. Spre deosebire de ediţiile precedente, de data aceasta participanţii care au avut de primit diplome şi trofee de excelenţă au fost invitaţi să participe şi la Balul Oamenilor de Afaceri.

FOTO Cei mai eficienţi patroni brăileni şi-au acordat o seară relaxantă 
la Balul Oamenilor de Afaceri , un eveniment organizat în premieră la 
Brăila Vezi comentarii 0

FOTO Ziua Armatei României, serbată la Brăila cu o paradă militară, expoziţie cu armament greu şi fasole la cazan

FOTO Ziua Armatei României, serbată la Brăila cu o paradă militară, expoziţie cu armament greu şi fasole la cazan

Garnizoana Brăila a pregătit un program deosebit pentru celebrarea Zilei Armatei României. Faţă de alţi ani, când manifestările se desfăşurau în Cimitirul Eroilor şi se rezumau la depuneri de coroane la monumentul ostaşilor căzuţi în Primul Război Mondial, de data aceasta locaţia aleasă a fost Piaţa Independenţei, iar participanţii au putut vedea, pe lângă defilarea tradiţională, şi o expoziţie cu tehnică militară.

FOTO Crescătorie de porumbei voiajori la şcoala din Ciocile. Elevii vor îngriji şi antrena păsările, pentru a le transforma în viitorii campioni ai cerului

FOTO Crescătorie de porumbei voiajori la şcoala din Ciocile. Elevii 
vor îngriji şi antrena păsările, pentru a le transforma în viitorii campioni ai cerului

Elevii şcolii gimnaziale din comuna Ciocile, judeţul Brăila, au devenit columbofili cu acte în regulă, după ce, într-o anexă a instituţiei de învăţământ respective a fost amenajată o mini crescătorie de porumbei voiajori. Iniţiativa le-a aparţinut membrilor Asociaţiei de Prietenie Ciocile – Mardelles - o localitate din Franţa cu care este înfrăţită comuna brăileană.

Cum s-a ales un maidan dintr-o carte de vizită a Brăilei din cauza unui proces în justiţie care s-a lungit timp de 9 ani

Cum s-a ales un maidan dintr-o carte de vizită a Brăilei din cauza unui proces în justiţie care s-a lungit timp de 9 ani

Una dintre porţile Brăilei, intrarea dinspre şoseaua dig care vine dinspre Galaţi, este o carte de vizită de-a dreptul ruşionasă. De ani de zile, această cale de acces în municipiu este încadrată de mormane de gunoi şi de buruieni. Situaţia ar fi putut fi cu totul alta, dacă se concretiza o investiţie plănuită în urmă cu 9 ani, ce viza construirea unei baze de agrement Un proces între CLM şi Prefectura Brăila a stricat acest plan.

Caz unic în analele justiţiei brăilene: o procuroare a fost înjurată în sala de judecată

Caz unic în analele justiţiei brăilene: o procuroare a fost înjurată în sala de judecată

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a noului Cod penal, un infractor brăilean a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de "încălcarea solemnităţii şedinţei".  Marius Ali, în vârstă de 20 de ani, originar din municipiul Galaţi şi încarcerat în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, judeţul Brăila, se afla în sala de judecată, când a început să-i adreseze injurii şi cuvinte obscene procurorului de şedinţă.

FOTO Povestea neştiută a Anei Aslan, românca din Brăila care a revoluţionat lumea cu secretele tinereţii

FOTO Povestea neştiută a Anei Aslan, românca din Brăila care a revoluţionat lumea cu secretele tinereţii

Ana Aslan este savantul român care a ajutat milioane de oameni din întreaga lume să îmbătrânească frumos. Pe plan mondial, numele său este echivalentul tinereţii fără bătrâneţe, însă acasă, în oraşul natal, puţini mai ştiu cine a fost de fapt. Ana Aslan nu are o casă memorială în Brăila, deşi imobilul în care a venit pe lume şi a locuit în primii ani de viaţă încă mai există şi se află într-o stare destul de bună.

Soţia primarului Brăilei, jefuită de o cerşetoare de 15 ani

Soţia primarului Brăilei, jefuită de o cerşetoare de 15 ani

Gabriella Căldăraru, în vârstă de 15 ani, cerşetoare de etnie romă, a intrat în biroul directoarei Liceului Anghel Saligny, Petruţa Simionescu, nimeni alta decât soţia primarului Brăilei, Aurel Simionescu, şi a furat un Iphone2. Hoaţa obişnuia să cerşească în zona centrală a oraşului, însă atunci când nu primea nimic de pomană se apuca de furat.

FOTO Garnizoana Brăila serbează Ziua Armatei atrăgând tinerii spre cariera militară

FOTO Garnizoana Brăila serbează Ziua Armatei atrăgând tinerii spre cariera militară

Spre deosebire de anii trecuţi, când Ziua Armatei era marcată doar printr-o ceremonie de depunere de coroane la Cimitirul Eroilor, în toamna aceasta Garnizoana Brăila a programat o serie de manifestări menite, în primul rând, să atragă tinerii spre profesia militară. Ziua Armatei României se pe 25 octombrie, în amintirea luptelor de la Carei şi Satu Mare care, în urmă cu 70 de ani, au dus la eliberarea ţării de armatele hortisto-hitleriste.

Metoda unor brăileni de a scăpa de copacii masivi din dreptul casei: leagă trunchiurile cu sârmă sau bat o mulţime de cuie

Metoda unor brăileni de a scăpa de copacii masivi din dreptul casei: leagă trunchiurile cu sârmă sau bat o mulţime de cuie

Din cauza stării precare în care se aflau, mai mulţi copaci de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din municipiul Brăila au fost doborâţi de angajaţii Direcţiei „Seroplant”, din cadrul Primăriei. Câţiva dintre aceştia se pare că s-au uscat prematur din cauza unor persoane care, în urmă cu mai mulţi ani, au bătut cuie sau au legat trunchiurile cu sârmă, ca să le împiedice dezvoltarea normală.

FOTO Casa Popeea, o perlă arhitectonică uitată a Brăilei, are şansa să strălucească din nou

FOTO Casa Popeea, o perlă arhitectonică uitată a Brăilei, are şansa să strălucească din nou

Deşi este aproape necunoscută brăilenilor, fiind ascunsă pe o străduţă din centrul vechi al oraşului prea puţin frecventată în prezent, Casa Popeea este o bijuterie arhitectonică reprezentativă pentru ceea ce a fost cândva Brăila. Ajunsă în pragul ruinării, clădirea are acum şansa de a-şi recăpăta strălucirea, după ce actualul proprietar, Tracon SRL, firma fostului prefect brăilean Mihai Manea, a decis să deschidă acolo un hotel de lux.

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 3 zile · comentarii (48)

Boşilor, ca să fie clar: în 25 de ani, noi, cetăţenii de rând ai acestei ţări, am fost cei care am belit-o zi de zi. Ne-am lepădat de comunism când era prea târziu, dar poate că România va reuşi să se cureţe la timp de aceşti 25 de ani mizerabili, pestilenţiali, plini de putregai, în care s-au făcut combinaţii, şmecherii şi s-a furat pe rupte.

acum 3 zile · comentarii (21)

Rezultatele unui sondaj recent realizat de INSCOP Research şi prezentat în paginile virtuale ale „Adevărului” ne prezintă sec, în procente statistice, evoluţia descendentă a încrederii românilor în cea mai veche şi, îndrăznesc să spun, importantă instituţie a poporului nostru: Biserica.

acum 3 zile · comentarii (65)

Deşi reglementarea celor două penalităţi este distinct prevăzută de lege, se pare că o parte importantă dintre proprietari nu fac diferenţa între cele două tipuri de penalităţi. Îngrijorător este faptul că o parte importantă dintre administratori nu fac distincţia, în listele de plată, între cele două tipuri de penalităţi .

acum 3 zile · comentarii (1)

Mă preocupă de ceva vreme tehnologia pe care o foloseşte Victor Ponta atunci când mânuieşte neadevărul. Materie primă e destulă, nu e zi în care să nu primim marfă proaspătă, dar cu toate acestea ajunsesem într-un punct mort. Un text fabulos al lui Gabriel Liiceanu a avut darul de a-mi debloca situaţia: Victor Ponta pur şi simplu nu minte ca noi, toţi ceilalţi. El face artă.

acum 3 zile · comentarii (58)

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

acum 3 zile · comentarii (9)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 3 zile · comentarii (7)

Show-ul alegerilor prezidenţiale a fost împins într-o zonă în care şi ultimele fărîme de raţionalitate au fost distruse. Orice încercare de a mai dezbate teme, proiecte de ţară, programe electorale a eşuat. Asistăm la bătălii între instituţii ale statului, grupuri şi structuri de putere.

acum 4 zile · comentarii (24)
Postari Recente