Consilierii judeţeni, împotriva revenirii doctoriţei şpăgare în fruntea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila 0

Toţi consilierii judeţeni au votat împotriva proiectului de hotărâre ce viza modificarea componenţei Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila. Deşi medicul Anreicuţ Cristinel a promovat corect concursul dat pentru medic în cadrul DGASPC Brăila, consilierii nici nu au vrut să audă de întoarcerea acesteia în Comisia de Evaluare.

Consilierii judeţeni, împotriva revenirii doctoriţei şpăgare în fruntea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila Vezi comentarii 0

Brăila, oraş multietnic. Brăila este unul dintre oraşele unde şi-au găsit locul multe comunităţi încă din cele mai vechi timpuri

Brăila, oraş multietnic. Brăila este unul dintre oraşele unde şi-au găsit locul multe comunităţi încă din cele mai vechi timpuri

Refugiate din diferite state, prigonite din punct de vedere religios sau pur şi simplu urmaşe ale cuceritorilor de altădată, minoritaţile au găsit un colţ de linişte pe meleagurile brăilene. Cifrele arată că dintr-un total aproximativ de 300.000 locuitori, nu mai puţin de 11.000 sunt ruşi lipoveni, rromi, greci, evrei, maghiari, armeni, turci, germani, ucraineni, bulgari, italieni.

Un întreprinzător din Brăila a pus stăpânire cu de la sine putere pe câteva panouri electorale. Primăria l-a amendat şi l-a somat să îşi dea reclamele jos

Un întreprinzător din Brăila a pus stăpânire cu de la sine putere pe câteva panouri electorale. Primăria l-a amendat şi l-a somat să îşi 
dea reclamele jos

O pizzerie din Brăila a ocupat timp de mai multe zile câteva panouri destinate exclusiv publicităţii electorale, pentru a-şi face reclamă la propriile produse. Conducerea Primăriei Brăila susţine că acţiunea respectivei firme private este abuzivă. În consecinţă, Poliţia Locală a aplicat o amendă, somând agentul economic să elibereze panourile electorale.

Dosarul „Sportul” în care este acuzat Gheorghe Bunea Stancu, amânat la judecată pentru luna decembrie

Dosarul „Sportul” în care este acuzat Gheorghe Bunea Stancu, amânat la judecată pentru luna decembrie

Judecătorii Tribunalului Vrancea au dat o nouă amânare în dosarul „Sportul”, ce-i are ca inculpaţi pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi fostul director economic al instituţiei, Alina Rusu. Noul termen de judecată a fost stabilit pentru 9 decembrie, decizia instanţei fiind motivată de faptul că inculpata Alina Rusu a depus o cerere la dosar pentru a i se da timp să îşi angajeze un apărător.

Sfaturi pentru o nuntă reuşită. Când trebuie să începi, de fapt, pregătirile pentru a avea timp de toate detaliile

Sfaturi pentru o nuntă reuşită. Când trebuie să începi, de fapt, pregătirile pentru a avea timp de toate detaliile

Nunta este, probabil, cel mai aşteptat moment din viaţa unei femei, iar în acele momente totul trebuie să iasă perfect. Nu vrei ca după eveniment să auzi de la „prietene” comentarii negative la adresa nunţii tale, aşa că trebuie să îţi iei câteva măsuri de precauţie. Secretul? Trebuie să pregăteşti totul din timp, să ai posibilitatea să te gândeşti la toate detaliile, fără ca niciunul să îţi scape.

Sergiu Diacomatu, fost vicepreşedinte ANRP şi fost candidat al CJ Brăila, reţinut de DNA. A fost reţinut şi omul de afaceri Mihai Rotaru

Sergiu Diacomatu, fost vicepreşedinte ANRP şi fost candidat al CJ Brăila, reţinut de DNA. A fost reţinut şi omul de afaceri Mihai Rotaru

Fostul candidat la funcţia de preşedinte al CJ Brăila, Sergiu Diacomatu, şi omul de afaceri Mihai Rotaru, au fost reţinuţi de DNA într-un dosar privind o despăgubire de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren din municipiul Piteşti, care i-a fost acordată de comisia ANRP din care făcea parte şi Diacomatu, omului de afaceri.

FOTO Elevii brăileni îndrăgesc baschetul. Proiectul “Caravana Baschetului brăilean” a ajuns la final

FOTO Elevii brăileni îndrăgesc baschetul. Proiectul “Caravana Baschetului brăilean” a ajuns la final

CS Cuza Sport Brăila a promovat în ultimii 8 ani baschetul în rândul tinerilor brăileni prin implicarea în diverse acţiuni sportive. În decursul anilor preşedintele clubului şi antrenorul Mircea Emil Totolici a încercat ca, pe lângă dezvoltarea şi promovarea acestui sport, să crească jucători de baschet, iar unii dintre ei au reuşit să ajungă în loturile naţionale de juniori ale României.

Cât de distrusă este cea mai periculoasă şosea de pe raza judeţului Brăila, care n-a mai fost reparată de pe vremea lui Ceauşescu

Cât de distrusă este cea mai periculoasă şosea de pe raza judeţului 
Brăila, care n-a mai fost reparată de pe vremea lui Ceauşescu

Una dintre cele mai distruse şosele de pe raza judeţului Brăila face legătura între municipiu şi comuna învecinată, Vădeni. Are o lungime de circa 5 kilometri şi reprezintă efectiv un pericol pentru participanţii la trafic, pentru că, în contextul în care nu a mai fost reparată corespunzător de ani de zile, fundaţia a cedat, iar de-a lungul părţii carosabile s-au format făgaşe de până la jumătate de metru adâncime.

Dreptate ca în România. Unul dintre medicii prinşi de procurori cu şpaga în buzunar va fi şeful Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Brăila

Dreptate ca în România. Unul dintre medicii prinşi de procurori cu şpaga în buzunar va fi şeful Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Brăila

Cristinel Andreicuţ, unul dintre medicii de la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila acuzaţi de luare de mită, se va întoarce la serviciu. Aceasta a fost şi preşedintele Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila, iar acum urmează a se instala în aceeaşi funcţie după ce a dat concurs pe postul de medic in cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila.

Mozaicul montat pe sticlă securizată, inovaţia unui meşter vitralier brăilean. Este indestructibil la cutremur

Mozaicul montat pe sticlă securizată, inovaţia unui meşter vitralier brăilean. Este indestructibil la cutremur

Biserica cu hramul „Sfinţii Constantin şi Elena” din comuna Şuţeşti, judeţul Brăila, are de câteva zile faţada împodobită cu un mozaic nou ce îi reprezintă pe Iisus, Fecioara Maria şi Sfântul Ioan Botezătorul. Deosebit la acest mozic este faptul că, la realizarea lui, s-a folosit o tehnică inovativă pusă la punct de un meşter vitralier care, într-o carieră 30 de ani, şi-a pus semnătura pe vitralii ce împodobesc biserici din toată ţara.

Atentatele teroriste de la Paris au reconfigurat lumea în care trăim, îndoliind familii, îngrozind naţiuni şi demolând fundamentele stângii (de fapt, ale stângăciei) politice. „Problema orientală” a redevenit una europeană, iar agresorul de la Kremlin a îmbrăcat mantia salvatorului. Din acest moment nu există cale de întoarcere – alea iacta est (zarurile au fost aruncate).

acum 5 zile · comentarii (23)

Destinul este implacabil, dar în acelaşi timp el este imaterial; el poate fi perceput doar sub forma unei naraţiuni. Pe de altă parte, o poveste, cu cât e mai captivantă, poate să piardă pe drum tocmai implacabilul, din cauza detaliilor. O reprezentare concretă a implacabilului este timpul care se scurge, fără să-l poată opri nimeni şi nimic (doar viteza poate să-l relativizeze).

acum 5 zile · comentarii (0)

Această a doua apariţie sub egida tinerei edituri a Operei Naţionale Bucureşti este, sper să nu mă înşel, primul volum dedicat în ţară şi pretutindeni unui mare cântăreţ român aflat în plină activitate pe scenele internaţionale şi indigene, mezzosoprana Ruxandra Donose. O premieră, aşadar.

acum 5 zile · comentarii (0)

În noaptea de vineri, 13 septembrie, americanul Matthew a fost împuşcat de teroriştii care au intrat în sala de concerte Bataclan din Paris, unde au murit 89 de oameni. Dar Matthew a supravieţuit pentru că jurnalistul francez Daniel Psenny l-a tras din faţa unor noi tiruri turbate. Daniel a fost şi el împuşcat. Dacă pentru acesta din urmă moartea părea atât de reală acum, Matthew s-a aflat pentru a doua oară, în viaţă, în raza teroriştilor.

acum 5 zile · comentarii (3)

O zicătoare populară sună ca o rugă, sau ca o rugăciune, ea spunându-ne: „Nu-i da, Doamne, omului, cât poate el să îndure!” Fiind a românilor, „omul” din zicătoare este în primul rând, sau mai ales, românul. De altfel, zicătoarea este în consens cu o teorie mai generală, care ne vorbeşte despre fatalism, ca mentalitate proprie poporului român.

acum 6 zile · comentarii (16)

Un cetăţean spaniol care lucrează in România, profund emoţionat de modul cumplit în care s-a murit la Colectiv şi obişnuit ca sistemul de ajutorare a cetăţenilor să funcţioneze într-o oarecare normalitate – pe care noi nu o cunoaştem şi se pare că nici nu o înţelegem – i-a scris profesorului drJuan P. Barret, şeful secţiei de arşi al departamentului de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul Universitar Vall d’ Hebron, Barcelona.

acum 6 zile · comentarii (4)

Un diagnostic pe cât de simplu, pe atât de grav: România suferă de o criză acută şi extinsă de încredere! Pe de o parte, cetăţenii au epuizat naivitatea, impulsul spontan faţă de noutate, răbdarea pentru cele pretinse şi amânate la nesfârşit, pe de altă parte, “clasa politică” a irosit sistematic şi în adâncime ÎNCREDEREA! Tocmai premisa de bază a democraţiei”.

acum 7 zile · comentarii (1)

Toţi cei ce se îndeletnicesc cu scrisul, în sensul că şi-au făcut din aceasta o profesie ori că scrisul este o componentă a acesteia, ştiu foarte bine că nimic nu e mai greu decât găsitul primei fraze. Al frazei de început, frază de tip iluzie, de tip garanţie că ai ales drumul cel bun şi că cel care te citeşte va continua să o facă stârnit de ideea din incipit.

acum 7 zile · comentarii (0)

Legea concurenţei afirmă că atunci când oferta este mai diversificată, calitatea are şanse mai mari să fie „degustată” şi, totodată, să genereze calitate. O asemenea supoziţie se aplică pentru orice activitate umană, inclusiv pentru cea politică. Pentru ca politica să îmbrace haina „posibilului”, este nevoie de idei capabile să se transforme în acţiune şi care să se concretizeze material spre folosul cetăţii.

acum 7 zile · comentarii (3)
Postari Recente