Băutor de cursă lungă. Un brăilean lăsat fără permis după ce a fost prins beat la volan s-a prezentat la reexaminare sub influenţa alcoolului 0

După ce a rămas fără permis pentru că a fost prins la volan sub influenţa alcoolului, Daniel C., un brăilean în vârstă de 32 de ani nu a renunţat la prietenia cu Bachus nici măcar când s-a prezentat la testarea pe traseu, pentru a-şi redobândi dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

Băutor de cursă lungă. Un brăilean lăsat fără permis după ce a fost prins beat la volan s-a prezentat la reexaminare sub influenţa alcoolului Vezi comentarii 0

Au primit roabe şi lopeţi gratuit să-şi deszăpezească gospodăriile, dar le-au vândut imediat. „Au fost curţi în care au ajuns şi 2, 3, 4, chiar şi 5 roabe“

Au primit roabe şi lopeţi gratuit să-şi deszăpezească gospodăriile, dar le-au vândut imediat. „Au fost curţi în care au ajuns şi 2, 3, 4, chiar şi 5 roabe“

Angajaţii fundaţiei umanitare Habitat for Humanity România, în colaborare cu Kaufland România, au împărţit gratuit 350 de kituri de deszăpezire, formate din roabe şi lopeţi, în satele brăilene Ţepeş Vodă şi Esna. Ulterior, a ieşit la iveală că unii dintre săteni au vândut tărăboanţele primite cadou la scurt timp, iar alţi beneficiari s-au aşezat de mai multe ori la rând, pentru a primi câte 3-4.

Dreptate la CEDO, după ani de umilinţe în România: 12.000 euro daune morale, pentru copilul care le-a murit în spital

Dreptate la CEDO, după ani de umilinţe 
în România: 12.000 euro daune morale, pentru copilul care le-a murit 
în spital

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) le-a dat dreptate unor părinţi din Brăila care s-au luptat mai bine de şase ani cu “morile de vânt” ale justiţiei din România, după ce au acuzat de malpraxis medicii care le-au operat copilul în vârstă de numai 4 ani şi 9 luni. Băieţelul a murit în urma unei banale operaţii de extirpare a polipilor, iar instanţele de judecată din Brăila şi Galaţi au stabilit că medicii sunt nevinovaţi.

Comuna ruptă în două de un zid de beton. Conceput să prevină accidentele auto, barajul este coşmarul localnicilor

Comuna ruptă în două de un zid de beton. Conceput să prevină accidentele auto, barajul este coşmarul localnicilor

Parapeţii de beton montaţi de-a lungul unui drum naţional care traversează localitatea Vărsătura de lângă municipiul Brăila continuă să provoace iritare maximă nu doar în rândul localnicilor ci şi a mai multor agenţi economici din zonă care se plâng că, din cauza separatoarelor de sens, sunt obligaţi să ocolească circa 3 kilometri cu maşinile de mare tonaj din dotare pentru a putea intra în curtea propriilor întreprinderi.

Din pasiune pentru limba lui Goethe, patru elevi brăileni au ajuns profesori de ocazie pentru colegii lor

Din
pasiune pentru limba lui Goethe, patru elevi brăileni au ajuns
profesori de ocazie pentru colegii lor

Patru elevi de clasele a X-a şi a XI-a, de la Colegiul Naţional ”Nicolae Bălcescu” din Brăila încearcă să ridice la un nivel superior propria lor pasiune pentru limba şi cultura lui Goethe. Ei organizează cursuri interactive la care vor să atragă cât mai mulţi adolescenţi, dar şi copii de şcoală primară dornici să-şi dezvolte abilităţile de limbă germană.

UPDATE Misiune de salvare printre nămeţi, în pădurea din lunca Buzăului, unde a dispărut un tânăr de 18 ani din satul brăilean Constantineşti

UPDATE Misiune de salvare printre nămeţi, în pădurea din lunca Buzăului, unde a dispărut un tânăr de 18 ani din satul brăilean Constantineşti

Un tânăr de 18 ani din satul brăilean Constantineşti, comuna Râmnicelu, a plecat azi în pădurea de pe lunca râului Buzău, din câte se pare pentru a aduce acasă lemne de foc, şi nu a revenit până seara târziu. Familia a încercat să îl caute, însă fără succes. Disperate, rudele au cerut sprijinul autorităţilor.

„Omul-pădurii“ din Brăila preferă să stea în viscol şi ger, lângă pisicile şi câinii săi, decât să meargă la adăpostul social al Primăriei. „Dacă mă duceţi acolo, fug!“

„Omul-pădurii“ din Brăila preferă să stea în viscol şi ger, lângă pisicile şi câinii săi, decât să meargă la adăpostul social al Primăriei. „Dacă mă duceţi acolo, fug!“

Deşi locuieşte într-o colibă improvizată, dintr-un pâlc de pădure de la marginea municipiului Brăila, Gabriel Pradevin, un bărbat în vârstă de 54 de ani, refuză să îşi părăsească, fie şi pentru doar o zi sau două, micul avut, chiar şi atunci când e viscol şi ger pătrunzător.

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşa cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

acum 6 zile · comentarii (11)

Fiind singurul şef de instituţie din România care a făcut două plîngeri contra SRI anul trecut, pe lîngă o serie de articole în care criticam imixtiunea lor cu totul exagerată în guvernul Cioloş (unde erau cei mai mari actori invizibili, deşi se mai împiedicau de STS, DIPI etc.), nu cred că mă bănuie nimeni de vreo mare simpatie cu serviciile. Şi nici reciproc.

acum 6 zile · comentarii (0)

Dinu Săraru: (…) Am început ca administrator, schimbând faţa teatrului. Se puneau geamuri, se schimbau oglinzi, se reparau mesele de machiaj, se puneau mochete, se văruia, s-a făcut o deratizare generală. Şi, mă rog, în primul rând m-am zbătut să înceapă spectacolul la ora 18.00. Nu prea erau spectatori în sală! Am îmbrăcat personalul de sală. Pe urmă mi-am dat seama că era o ură îngrozitoare între actorii care mai rămăseseră în Teatrul Mic.

acum 7 zile · comentarii (3)

Fac parte, încă, din categoria tinerilor de clasă mijlocie care priveşte cu perplexitate la scena politico-socială a României şi nu înţelege mai nimic. Şi asta în timp ce istoria se petrece chiar în faţa ochilor noştri, în faţa sentimentului înceţoşat de neputinţă fiindcă doar nu ne vine a crede.

acum 7 zile · comentarii (20)

Unul dintre premiile importante ale industriei discografice este Diapason d'or, acordat de revista franceză care-i dă numele: Diapason. Acest premiu se acordă în fiecare lună unui disc din fiecare categorie (simfonic, muzică de cameră, recital operă, muzică sacră etc.), dintr-un total de zeci de înregistrări primite la redacţie.

acum 7 zile · comentarii (0)

Că tot i-am aşteptat pe americani toată istoria noastră modernă, acum sunt vremuri de adio. Cu discursul final, Barack Obama şi-a făcut impecabil ultimele lecţii de lider carismatic, de subtil comunicator: în afară de a ne autolamenta pe reţelele sociale că ai noştri au pierdut, ce facem de mâine, cînd în lume începe domnia celor ca Trump?

acum 8 zile · comentarii (64)

În timp ce România este afectată grav de iarna aspră şi zeci de români mor cu zile îngheţaţi în casele lor modeste, marii conducători ai ţării, penalii, deontologii şi manipulatorii omniprezenţi la televizor, dezbat, în funcţie de interes, înregistrările fugarului Sebastian Ghiţă. Serialul dezvăluirilor „şoc” ale urmăritului sunt premeditate, bine pregătite şi au ţinte clare.

acum 8 zile · comentarii (4)
Postari Recente