Cartierele de blocuri din Brăila au intrat în curăţenie generală. Toate spaţiile verzi vor fi ecologizate, iar plopii bătrâni vor fi tăiaţi 0

Spaţiile verzi din cartierele brăilene vor fi curăţate de buruieni şi crengi uscate, iar plopii bătrâni care reprezintă un potenţial pericol vor fi tăiaţi. Primăria a demarat o amplă operaţiune în acest sens, în cartierul Ansamblul Buzăului, urmând ca echipele de muncitori ale Serviciului „Seroplant”, să acopere gradual toate cartierele de blocuri.

Cartierele de blocuri din Brăila au intrat în curăţenie generală. Toate 
spaţiile verzi vor fi ecologizate, iar plopii bătrâni vor fi tăiaţi Vezi comentarii 0

Primăria Brăila le impune firmelor care fac branşamente la reţelele suterane de utilităţi să folosească metoda subtraversărilor

Primăria Brăila le impune firmelor care fac branşamente la reţelele suterane de utilităţi să folosească metoda subtraversărilor

În încercarea de a menţine străzile cât mai puţin afectate de lucrările de branşare a unor conducte sau de reparare a unor avarii la reţele electrice, de gaze sau apă-canal, Primăria le impune firmelor din domeniu să nu mai sape la suprafaţă ci să folosească metoda subtraversării, care presupune realizarea unor tunele de diametre reduse prin care să fie trecute conductele.

Pierduţi în hăurile birocraţiei. Cum se chinuie un brăilean să convingă autorităţile locale că o stradă pe care locuiesc 15 familii chiar există

Pierduţi în hăurile birocraţiei. Cum se chinuie un brăilean să convingă 
autorităţile locale că o stradă pe care locuiesc 15 familii chiar există

O stradă de la marginea municipiului Brăila, înfiinţată în urmă cu circa 10 ani, a fost complet ignorată de autorităţile locale, pe motiv că s-ar afla pe un teren al Consiliului Judeţean. Din acest motiv, cele 15 familii care locuiesc acolo nu pot beneficia de un minim de confort urban, adică iluminat pe timp de noapte, serviciu de salubritate, asfalt sau servicii de deszăpezire pe timp de iarnă.

Brăila, gazda primitoare a poeţilor din Balcani

Brăila, gazda primitoare a poeţilor din Balcani

În perioada 23-24 septembrie, la Brăila se va desfăşura cea de-a X-a ediţie a Festivalului Poeţilor din Balcani, România - Turcia, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila şi Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est.

Inundaţie de proporţii pe o stradă principală a Brăilei. Mai multe maşini au rămas blocate în puhoaie, iar o şoferiţă a fost scoasă de pompieri din habitaclu

Inundaţie de proporţii pe o stradă principală a Brăilei. Mai multe maşini au rămas blocate în puhoaie, iar o şoferiţă a fost scoasă de pompieri din habitaclu

Precipitaţiile abundente din cursul nopţii de duminică spre luni, la care s-a adăugat şi o pană de curent, au provocat o puternică inundaţie pe Şos. Râmnicu Sărat din municipiul Brăila, sub un pod de cale ferată, pe o porţiune unde strada are o cotă mai joasă. Explicaţia oficială oferită de autorităţi a fost că lipsa de curent a determinat oprirea pompelor care ar fi trebuit să împingă apa spre canalul colector.

"Valuri" de funingine peste Brăila. Un incendiu de vegetaţie izbucnit la zeci de kilometri distanţă i-a impacientat pe brăileni

Joi după-amiază, peste municipiul Brăila s-a abătut o adevărată ploaie cu funingine de dimensiuni destul de mari. Fenomenul s-a manifestat în tot oraşul, fiind mai intens în zona centrală.  Brăilenii s-au temut că pe raza municipiului se manifestă un incendiu foarte puternic, însă până la urmă s-a dovedit că alarma a fost falsă. Era, într-adevăr, un incendiu, însă la zeci de kilometri distanţă, într-o localitate din judeţul Tulcea.

Antreprenori de top vin în sprijinul unor comunităţi care vor să prospere. Satele vor fi alese în urma unui concurs derulat în mai multe judeţe, inclusiv în Brăila

Antreprenori de top vin în sprijinul unor comunităţi care vor să prospere. 
Satele vor fi alese în urma unui concurs derulat în mai multe judeţe, 
inclusiv în Brăila

Romanian Business Leaders, organizaţie care reuneşte cei mai importanţi antreprenori şi manageri de top din România, intenţionează să sprijine zece comunităţi din ţară, pentru întocmirea unor planuri strategice de dezvoltare. Concursul “Antreprenoreşti - Adoptă un sat!” a fost lansat oficial şi la Brăila, în urmă cu două zile.

Cine-i angajează pe detectivii particulari în România. Topul celor mai frecvente investigaţii discrete solicitate de clienţi

Cine-i angajează pe detectivii particulari în România. Topul celor mai frecvente investigaţii discrete 
solicitate de clienţi

În ultimii ani, existenţa detectivilor particulari a devenit o realitate în România, serviciile acestora fiind tot mai solicitate, pentru a ajuta la rezolvarea unor situaţii mai mult sau mai puţin dramatice. Nu doar soţii încornoraţi sunt cei care apelează la abilităţile unui detectiv privat, aşa cum am putea crede, influenţaţi de filmele hollywoodiene sau reality-show-rile care au invadat televiziunile comerciale.

De ce sunt lăsate la mâna hoţilor fostele puncte termice ale CET Brăila, cu valoare de inventar de circa 10 milioane de euro

De ce sunt lăsate la mâna hoţilor fostele puncte termice ale CET Brăila, cu valoare de inventar de circa 10 milioane de euro

După ce fosta fabrică de căldură a municipiului Brăila, CET SA, a intrat în faliment, toate punctele termice din cartiere, a căror valoare de inventar se ridică la circa 45 milioane de lei, deci în jur de 10 milioane de euro, au rămas ale nimănui. Evident, hoţii profită din plin de această situaţie, iar iar mare parte din instalaţiile care până nu demult generau căldură pentru locuinţe au ajuns deja la fier vechi.

Îmi pun de la un timp câteva întrebări naive, şi nu pentru că n-ar avea răspuns, fiind, altfel zis, inutile, ci pentru că pot fi considerate un picuţ retorice, conţinându-şi,  adică, răspunsul. Problema ar fi de ce mi le mai pun. Fiindcă nu pot să nu mi le pun: au devenit o obsesie. Într-o anumită măsură, mă confortează faptul că şi alţii împărtăşesc aceeaşi obsesie.

acum 3 zile · comentarii (33)

E de poveste. La Auvers-sur-Oise s-a pus în vânzare o biserică. Un promotor imobiliar a vrut să-i dărâme turla şi să construiască în loc un bloc de locuinţe. Parohia română din apropiere, de la Cergy, a făcut o ofertă. Povestea cu suspans o spune părintele Răzvan Ionescu, teolog şi om de ştiinţă, preot paroh la St. Sulpice, la Paris.

acum 3 zile · comentarii (94)

Toamna aceasta care abia izbuteşte să ia locul unei veri năzbâtioase ce va fi multă vreme ţinută minte pentru seceta şi căldurile ei tropicale, toamna aceasta despre care ne pregătim să spunem că ,,niciodată nu fu mai frumoasă”, vine în capitala Olteniei de sub munte, Râmnicul-Vâlcii, cu poezia emoţionantă a unei mari sărbători creştine, aducând în atenţia întregii suflări româneşti un praznic cu adevărat împărătesc.

acum 3 zile · comentarii (8)

Mi se pare perfect justificată sau justificabilă decizia directorului Lucian Sabados de a-l invita pe regizorul Radu Afrim să monteze spectacolul cu care se redeschide, după renovare, Teatrul Maria Filotti. Afrim fiind, alături de Victor-Ioan Frunză, directorul de scenă care, în vremea beneficului directorat al d-nei Veronica Dobrin, a conferit o mare strălucire Teatrului din Brăila.

acum 3 zile · comentarii (0)

Textul de mai jos cuprinde citate din discuţii, comentarii şi imagini surprinse pe data 21 septembrie 2016. Vă rog să citiţi acest text doar dacă sunteţi interesaţi să aflaţi cum mi-am petrecut 6 ore din viaţă încercând să solicit respectarea legii, remedierea unor proiecte dovedite ca având erori şi oprirea irosirii banilor publici.

acum 4 zile · comentarii (6)

Acest text nu este o cronică de carte. Nu scriu cronici de cărţi pentru că o carte pentru mine este o lume în faţa căreia simt nevoia unei plecăciuni. Mă emoţionează şi mă blochez în starea pe care mi-o transmite. Ca şi cum nu poţi vorbi despre iubire fără să fii stângaci. Textul acesta este mai degrabă un fel de scrisoare de admiraţie pentru o carte neaşteptată, o carte de o tandreţe a scrisului care te surprinde.

acum 4 zile · comentarii (0)

În anii 90 ai secolului trecut, când apărea la Editura Univers, pentru prima oară, în versiune integrală teatrul ionescian, a provocat destule controverse decizia traducătorului şi alcătuitorului ediţiei, Dan C. Mihăilescu, de a plasa la începutul întâiului volum piesa Englezeşte fără profesor. O primă versiune, scrisă în româneşte, a Cântăreţei chele.

acum 4 zile · comentarii (0)

Eram în Herculane, pe un pod, la apus de soare, şi bunică-miu se chinuia să-mi arate nişte peşti mărunţi din Cerna. „Nu pot să cred că nu-i vezi. Uite-i acolo, îi vezi? Dacă nu-i vezi, mă arunc în apă şi îţi aduc unul în dinţi să-l vezi, bine? Acum îi vezi?“. Am zis că nu, speram să se arunce în apă şi să pescuiască un peşte cu mâna, dar n-a fost aşa. I-am văzut până la urmă.

acum 4 zile · comentarii (62)

Diagnosticul lui Caragiale e încă actual. Românul e „imparţial” şi adeseori lipsit de orice consistenţă. N-avem ce face, România e plină de făţarnici, prefăcuţi şi impostori. Dar ipochimenii deversaţi în spaţiul politic şi mediatic de azi sunt tot mai detestabili. După ce timp de 25 de ani au supervizat catastrofalele guvernări ale ţării, acum vor să ne convingă că nu sunt ei de vină. Vor să îi votăm ca şi când nu ar avea nicio responsabilitate.

acum 4 zile · comentarii (40)

Implacabilul s-a produs: partidul lui Putin, „Rusia Unită”, a câştigat alegerile parlamentare din Rusia. Mai mult decât atât, scorul de 54,2% pe care oamenii preşedintelui rus l-au obţinut în aceste alegeri este cel mai mare de când există partidul, iar numărul mandatelor deţinute în Duma rusă, camera inferioară a parlamentului, va atinge, în urma procedurii de redistribuire, 343 din 450, adică 76,2%.

acum 4 zile · comentarii (37)

Ministerul Educaţiei doreşte să organizeze concursuri pentru posturile de directori de şcoli, cu metodologie, cu criterii şi cu tot tacâmul. Doamna Ecaterina Andronescu doreşte să modifice Legea Educaţiei, astfel încât concursurile să fie amânate. De-aici, o întreagă tevatură. Mult zgomot pentru nimic? Eu cred că da.

acum 4 zile · comentarii (12)
Postari Recente