Primăria vrea să facă din hrubele din zona veche a Brăilei un important obiectiv turistic. Mai înâi, însă, hrubele trebuie găsite

Primăria vrea să facă din hrubele din zona veche a Brăilei un 
important obiectiv turistic. Mai înâi, însă, hrubele trebuie găsite

Primăria Brăila intenţionază ca, pe parcursul anului viitor, să înceapă investigaţii serioase în parcul Grădina Mare, pentru a lămuri odată pentru totdeanul problema existenţei hrubelor turceşti de sub acel perimetru. „Până acum nu am putut face săpături pentru că aleile parcului au fost reabilitate, în 2009, cu bani europeni, iar timp de 5 ani nu s-a permis nicio intervenţie asupra asfaltului”, a precizat primarul Brăilei.

Firma „Risk Com”, aflată în insolvenţă, va distribui produse lactate în şcolile brăilene. Distribuitorul produselor de patiserie nu s-a stabilit încă

Firma „Risk Com”, aflată în insolvenţă, va distribui produse lactate în 
şcolile brăilene. Distribuitorul produselor de patiserie nu s-a stabilit
 încă

SC „Risk Com” SRL Brăila, o societate aflată în insolvenţă, a câştigat, din nou, după mai mulţi ani la rând, contractul de distribuire a produselor lactate în şcolile brăilene, în cadrul programului guvernamental „Lapte-Corn”. Consiliul Judeţean Brăila a semnat contractul de atribuire, după ce firma respectivă a fost singura înscrisă la licitaţie. Preţul final de achiziţie este de 3.878.797,23 lei plus TVA.

115 posturi încă disponibile în învăţământul brăilean

115 posturi încă disponibile în învăţământul brăilean

Învăţământul brăilean mai are, în prezent, 115 posturi încă neocupate, în şcolile din judeţ şi municipiu. Dintre acestea, doar 11 sunt în municipiu, 4 în oraşele din judeţ, iar celelalte în comune. Majoritatea posturilor din mediul rural se află în localităţi din Insula Mare a Brăilei, ceea ce face ca naveta cadrelor didactice să fie destul de dificilă

FOTO Liceul de Artă a început anul şcolar cu dreptul. S-a inaugurat un corp de clădire recent reabilitat care le oferă elevilor talentaţi condiţii pentru perfomanţă

FOTO Liceul de Artă a început anul şcolar cu dreptul. S-a inaugurat un 
corp de clădire recent reabilitat care le oferă elevilor talentaţi 
condiţii pentru perfomanţă

Liceul de Artă „Hariclea Darclee” Brăila şi-a recăpătat, după 20 de ani, corpul de clădire de pe Calea Galaţi. Imobilul nu a mai fost disponibil, în ultima vreme, din cauza stării precare în care se afla, însă acum este perfect funcţional, graţie unei investiţii în reabilitare făcută de Primăria Brăila.

FOTO Motocicliştii brăileni şi gălăţeni au mărşăluit în coloană prin Brăila, pentru a  le atrage atenţia şoferilor că şi ei există în trafic

FOTO Motocicliştii brăileni şi gălăţeni au mărşăluit în coloană prin 
Brăila, pentru a  le atrage atenţia şoferilor că şi ei există în trafic

Zeci de motociclişti din Brăila şi Galaţi au defilat, vineri, începând cu ora 17.45, pe un traseu prestabilit din municipiul Brăila, în cadrul unei acţiuni menite să conştientizeze şoferii despre importanţa respectării în trafic a vehiculelor pe două roţi. Marşul a fost organizat în colaborare cu Poliţia Rutieră care a însoţit, cu două echipaje, coloana de mtociclete

Micii fermieri, forţaţi să îşi înfiinţeze PFA-uri sau societăţi comerciale pentru a putea angaja zilieri. “Legea asta ne aduce la sapă de lemn!”

Micii fermieri, forţaţi să îşi înfiinţeze PFA-uri sau societăţi 
comerciale pentru a putea angaja zilieri. “Legea asta ne aduce la sapă 
de lemn!”

O lege ale cărei modificări au intrat în vigoare pe 17 iunie, anul acesta, este considerată ca fiind aberantă şi împovărătoare de către micii fermieri brăileni. Aceştia spun despre noua lege a zilierilor – Legea nr. 52/2011 – că o să-i ducă la sapă de lemn, lichidându-le şi bruma de profit pe care îl făceau până acum.

Astăzi, fără să vă daţi seama, a început Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Ea se sărbătoreşte în oraşele unde autorităţile cunosc conceptul de „mobilitate urbană durabilă”. Acolo, la ei, deviza acestei săptămani este „Our streets, our choice” („Străzile noastre, alegerea noastră”). Este o campanie asemănătoare cu „Tu esti traficul”, iniţiata de OPTAR. (foto sus)

acum 4 zile · comentarii (3)

Distanţa dintre localitatea Yavoriv, din vestul Ucrainei, pe şosea, cu traseu prin Liov, până la Doneţk, este de 1281 de kilometri, ceea ce înseamnă că maşini de luptă performante o pot parcurge, într-un sens, sau altul - fără să întâmpine rezistenţe locale sau să le lase în seama altor subunităţi, specializate în lupta în localitate, ca în Irak -, într-o zi de luptă. Un enunţ valabil la Pentagon, dar şi la Moscova, chiar dacă numai ipotetic.

acum 4 zile · comentarii (0)

După o fastuoasă deschidere pe scena Atheneului Român, în care au evoluat doi dintre premiaţii ediţiilor precedente – Amir Tebenikhin şi Alexandru Tomescu - , secondaţi de orchestra Filarmonicii George Enescu la pupitrul căreia s-au aflat cei trei laureaţi ai Concursului Internaţional de dirijat Jeunesses Musicales ediţia a V-a : Li Haoran, Jiao Yang şi Donka Miteva, concursul de interpretare s-a deschis mai întâi la secţiunea vioară.

acum 4 zile · comentarii (0)

StartupBootcamp este un altfel de program de accelerare pentru startup-uri, în principal datorită structurii sale specializate pe diferite industrii. Programul a debutat în anul 2010 si astăzi operează la nivel global prin cele 8 programe dezvoltate în 7 oraşe diferite: Amsterdam, Berlin, Copenhaga, Eindhoven, Israel, Istanbul şi Londra.

acum 4 zile · comentarii (0)

E un mijloc de septembrie frumos în Marea Britanie, colorat, încă verde, încă tăcut. Asta până când porneşti radioul, aprinzi televizorul, deschizi un ziar sau contul de Twitter plin cu hastag-uri cu #Yes sau #BetterTogether. Toamna lui 2014 e o toamnă scoţiană. Despre Scoţia şi ideile ei.

acum 4 zile · comentarii (18)

În primul rând, vă propun să cădem de acord asupra unui aspect prea puţin conştientizat, dar cât se poate de relevant. Avem o organizaţie teroristă numită la un moment dat ISIL – Istamic State of Irak and Levant (Levant cu referire la spaţiul care ar putea fi azi tradus geografic ca Siria cea Mare). Levant în limba arabă este tradus al-Sham şi de aici următorul acronim mai des folosit: ISIS – Islamic State of Irak and al-Sham.

acum 4 zile · comentarii (12)

Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

acum 4 zile · comentarii (6)

Grupul de strategie Aspen, un grup apartinic de experţi în politici externe, coprezidat de Brent Scowcroft, fost consilier pe probleme de securitate naţională al SUA, şi de mine, s-a confruntat de curînd cu problema modului în care trebuie reacţionat la intervenţia Rusiei din Ucraina. NATO se confruntă acum cu aceeaşi problemă.

acum 4 zile · comentarii (4)
Postari Recente