FOTO Mii de credincioşi au stat la coadă ore în şir, convinşi de puterea tămăduitoare a apei care izvorăşte sub Biserica Greacă din Brăila 1

Mii de credincioşi au venit şi anul acesta la Biserica Greacă din Brăila, de Izvorul Tămăduirii, pentru a lua apă din izvorul care se găseşte la 12 metri adâncime sub acest lăcaş de cult construit în secolul XIX şi care şi-a căpătat, în timp, renumele că ar avea apă cu puteri miraculoase.

FOTO Mii de credincioşi au stat la coadă ore în şir, convinşi de puterea 
tămăduitoare a apei care izvorăşte sub Biserica Greacă din Brăila Vezi comentarii 1

Cum să-ţi baţi joc de un brand de ţară. Cazul staţiunii Lacu Sărat, locul în care turiştii se încăpăţânează să vină chiar şi printre ruine

Cum să-ţi baţi joc de un brand de ţară. Cazul staţiunii Lacu Sărat, locul în care turiştii se încăpăţânează să vină chiar şi printre ruine

Staţiunea Lacu Sărat de lângă Brăila, altădată perla turismului balnear din Bărăgan, se pregăteşte să înceapă un nou sezon estival la fel de încremenită în timp cum a fost anul trecut sau în urmă cu doi ani. De fapt, sunt cam zece ani de când această staţiune nu a mai beneficiat de investiţii care să îi redea strălucirea din vremurile bune.

Cum a încercat o mamă să îşi ascundă infidelitatea faţă de soţ: a aruncat copilul nedorit în latrina din fundul curţii

Cum a încercat o mamă să îşi ascundă infidelitatea faţă 
de soţ: a aruncat copilul nedorit în latrina din fundul curţii

O crimă groaznică săvârşită în vara anului 2015, în satul Pitulaţi, comuna Scorţaru Nou din judeţul Brăila, a ieşit la iveală abia recent, în Postul Paştelui. O mamă şi-a ucis cu sânge rece fetiţa nou-născută, aruncând-o în latrina din fundul curţii. Femeia a încercat astfel să ascundă faptul că a făcut un copil cu un bărbat din sat, în timp ce soţul său se afla în închisoare.

Fosta şefă a Pro-Democraţia pe plan local şi fostul arhitect-şef al municipiului, candidaţii independenţi care promit să fie un primar „altfel” al Brăilei

Fosta şefă a Pro-Democraţia pe plan local şi fostul arhitect-şef al 
municipiului, candidaţii independenţi care promit să fie un primar 
„altfel” al Brăilei

La Brăila, s-au înscris în cursa electorală 13 candidaţi, cei mai mulţi dintre aceştia având state vechi în politică şi venind de pe funcţii care le-au asigurat până acum suficiente pârghii pentru a îşi demonstra bunele intenţii şi capacitatea de a schimba ceva în societate. Alţii însă, abia acum intră în politică, din postura de candidaţi independenţi.

An electoral cu noroc pentru şoferii brăileni. CJ a alocat cel mai generos buget pentru repararea drumurilor judeţene de la Revoluţie încoace

An electoral cu noroc pentru şoferii brăileni. CJ a alocat cel mai generos buget pentru repararea drumurilor judeţene de la Revoluţie încoace

Coincidenţă sau nu, în acest an electoral autorităţile brăilene au alocat un buget de zece ori mai mare decât de obicei pentru repararea drumurilor judeţene. Astfel, dacă până acum se dădeau pentru drumuri, din fondurile Consiliului Judeţean, câte 5 milioane de lei pe an, de data asta s-au alocat nu mai puţin de 50 de milioane de lei.

Cum erau pedepsiţi bandiţii brăileni în urmă cu 150 de ani: bătuţi cu biciul „la părţile moi“ şi puşi să strige „Cine face ca mine - ca mine să păţească“

Cum erau pedepsiţi bandiţii brăileni în urmă cu 150 de ani: bătuţi cu 
biciul „la părţile moi“ şi puşi să strige „Cine face ca mine - ca mine să 
păţească“

Brăila, oraşul banditului Terente şi al cuţitarului Codin, a fost, în a doua jumătate a secolului XIX şi prima jumătate a secolului XX, un oraş cosmopolit, renumit pentru bogăţia sa, dar şi pentru violenţele extreme de care erau capabili „băieţii răi“ din toate neamurile adunate aici: români, greci, turci, lipoveni, romi, evrei etc.

FOTO Consiliul Judeţean Brăila şi-a deschis propriul magazin de suveniruri pentru turiştii care vizitează oraşul

FOTO Consiliul Judeţean Brăila şi-a deschis propriul magazin de suveniruri pentru turiştii care vizitează oraşul

Brăila are, începând de vineri, 29 aprilie, un magazin de suveniruri patronat de Consiliul Judeţean. Micul spaţiu comercial este situat în zona centrală a oraşului, la parterul magazinului Romarta Noua, din zona Esplanadei şI oferă turiştilor care îi treg pragul peste 100 de produse care evocă Brăila, în imagini dar şi în cuvinte, putând fi găsite aici şi cărţi ale unor celebrii scriitori brăileni.

Zeci de angajaţi ai Primăriei Brăila care s-au ocupat de implementarea unor proiecte cu finanţare europeană defectuase au rămas fără sporuri la salariu

Zeci de angajaţi ai Primăriei Brăila care s-au ocupat de 
implementarea unor proiecte cu finanţare europeană defectuase au rămas 
fără sporuri la salariu

Multe proiecte cu finanţare europeană puse în practică de Primăria Brăila au primit critici constante legate de calitatea lucrărilor şi depăşirea mult prea mare a termenelor de finalizare. Interpelat, într-o şedinţă recentă a Consiliului Local Municipal cu privire la măsurile luate împotriva funcţionarilor responsabili de derularea acestor proiecte , primarul Aurel Simionescu a răspuns: „Le-am tăiat sporurile la salarii!".

Se surpă străzile modernizate de „firma de casă“ a lui Bunea Stancu

Se surpă străzile modernizate de „firma de casă“ a lui Bunea
Stancu

În urmă cu câteva zile, o autospecială a unei firme de salubritate din Brăila a fost pe punctul de a rămâne captivă pe o stradă din municipiu, după ce o roată a început să se afunde în carosabil. Şoferul a reacţionat rapid şi a reuşit să scoată maşina din zona cu probleme. În urmă a rămas o surpare destul de pronunţată, care încă mai pune în pericol traficul pe strada respectivă.

Analiza săptămânală (28 aprilie - 6 mai) a apariţiilor în Social Media ale candidaţilor înscrişi în cursa electorală pentru Primăria Generală a Capitalei. A fost analizat numărul de menţiuni al fiecăruia dintre următorii candidaţi: Gabriela Firea, Nicuşor Dan, Cătălin Predoiu, Robert Turcescu şi Daniel Barbu.

acum 4 ore · comentarii (1)

Băiatul cu piele bronzată şi ochi migdalaţi s-a ridicat din mijlocul grupului său de prieteni, s-a apropiat de cameramanul care filma trupul pe jumătate dezgolit al unui om care dormea pe plajă într-o stare avansată de intoxicaţie etanolică şi a început să-l dojenească părinteşte, deşi probabil diferenţa de vârstă între ei era de cel puţin zece ani.

acum 7 ore · comentarii (4)

De astăzi funcţia de ministru al Sănătăţii este asumată de către premierul Dacian Cioloş, inedit fiind că nu l-a demis pe domnul Achimaş, ci l-a trecut neoficial pe post de prim secretar de stat! La Cluj, vicepremierul Dîncu a lămurit lucrurile, Achimaş este inamovibil deoarece - „Lucrează foarte bine cu domia sa”! Cu acelaşi prilej, sănătatea este declarată, pentru prima oară, prioritatea numărul 1 a Guvernului!

acum 21 ore · comentarii (6)

A apărut numărul pe luna Iunie al revistei britanice Opera. După Opera Naţională Cluj, în mai este rândul Operei Naţionale Române Iaşi să apară în paginile acestei publicaţii, cu o cronică pe care am scris-o la reluarea excelentei producţii a lui Andrei Şerban pentru Lucia di Lammermoor.

acum 22 ore · comentarii (0)

Un video filmat cu telefonul în tramvaiul 41 din Bucureşti, care ne arată scene de bătaie împotriva unui bărbat şi a unei femei – ce pretinde că este însărcinată, ambii romi (deşi nu există nicio dovadă concretă cu referire la identitea lor etnică), e distribuit masiv pe reţelele sociale cu comentarii care fac din agresori nişte eroi.

acum 23 ore · comentarii (147)

La începutul acestui an, un grup de tineri cu aspiraţii inspiraţionale au lansat un partid politic cu nume studiat: PACT – Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor. Proiectul are potenţialul de a marca următorul deceniu politic. Pentru a-i înţelege, dincolo de acuzele care i-au luat deja la ţintă, am invitat zece dintre ei să se prezinte, uman, profesional şi politic.

Postari Recente