FOTO Casa Popeea, o perlă arhitectonică uitată a Brăilei, are şansa să strălucească din nou 1

Deşi este aproape necunoscută brăilenilor, fiind ascunsă pe o străduţă din centrul vechi al oraşului prea puţin frecventată în prezent, Casa Popeea este o bijuterie arhitectonică reprezentativă pentru ceea ce a fost cândva Brăila. Ajunsă în pragul ruinării, clădirea are acum şansa de a-şi recăpăta strălucirea, după ce actualul proprietar, Tracon SRL, firma fostului prefect brăilean Mihai Manea, a decis să deschidă acolo un hotel de lux.

FOTO Casa Popeea, o perlă arhitectonică uitată a Brăilei, are şansa să strălucească din nou Vezi comentarii 1

PSD a avut cel mai mult de câştigat în judeţul Brăila de pe urma ordonanţei traseiştilor. PDL a fost partidul de la care au plecat cei mai mulţi aleşi | psd

PSD a avut cel mai mult de câştigat în judeţul Brăila de pe urma 
ordonanţei traseiştilor. PDL a fost partidul de la care au plecat cei 
mai mulţi aleşi

Ordonanţa traseiştilor s-a dovedit a fi de bun augur în primul rând pentru PSD, în judeţul Brăila. Acesta este partidul care a avut cel mai mult de câştigat în urma migraţiei aleşilor locali, câştigând trei primari, 14 consilieri şi un viceprimar. Cei mai mulţi dintre aceştia au plecat de la PDL. În rest, doar PNL a mai câştigat trei consilieri, din CLM Brăila.

Tot mai puţini brăileni profită de campaniile de sterilizare gratuită a câinilor organizate de Primărie şi Asociaţia Dog Rescue Bucureşti

Tot mai puţini brăileni profită de campaniile de sterilizare gratuită
 a câinilor organizate de Primărie şi Asociaţia Dog Rescue Bucureşti

Numărul câinilor cu stăpân aduşi pentru operaţie, în cadrul celei de-a treia campanii de sterilizări gratuite organizate de Primăria Brăila în colaborare cu Asociaţia Dog Rescue Bucureşti a fost vizibil mai mic decât la precedentele acţiuni de acest gen. Astfel, în campania organizată la sfârsitul săptămânii trecute au fost sterilizate 65 de exemplare, faţă de cele 440 operate, cumulat, în campaniile din iulie şi septembrie.

FOTO Mii de credincioşi brăileni au participat la hramul bisericii „Sf. Cuvioasa Paraschiva”, lăcaş de cult sfinţit în urmă cu doar două zile de ÎPS Casian

FOTO Mii de credincioşi brăileni au participat la hramul bisericii „Sf. 
Cuvioasa Paraschiva”, lăcaş de cult sfinţit în urmă cu doar două zile de
 ÎPS Casian

Mii de credincioşi brăileni au mers astăzi la biserica „Sf. Cuvioasă Paraschiva” pentru a se închina la icoana sfintei, aşezată la intrarea în noul lăcaş de cult de pe Str. Mihai Bravu. De altfel, de câteva zile, aici este un adevărat pelerinaj, care a început duminică, 12 octombrie, când foarte mulţi brăileni au participat la slujba de sfinţire a acestei biserici refăcute din temelii, după ce a fost dinamitată de comunişti, acum 50 de ani.

FOTO Pe treptele artei. O tânără pasionată de pictură şi-a propus să scoată din monotonie zonele de promenadă ale Brăilei

FOTO Pe treptele artei. O tânără pasionată de pictură şi-a propus să scoată din monotonie zonele de promenadă ale Brăilei

Andreea Stoica, o tânără pasionată de artă şi frumos, a reuşit, cu câteva pensule şi cutii de vopsea, să schimbe în bine un mic colţ al Brăilei. Concret, ea a pictat în motive tradiţionale câteva trepte care coboară dinspre Grădina Mare spre patinoarul acoperit. Proiectul tinerei a fost  bine primit de autorităţile locale. Din acest motiv, există mari şanse ca arta urbană practicată de Andreea să înfrumuseţeze şi alte zone ale oraşului.

FOTO Cum a ajuns o clădire emblematică pentru Brăila locuinţa unuia dintre cei mai puternici armatori de pe Dunăre

FOTO Cum a ajuns o clădire emblematică pentru Brăila locuinţa unuia dintre cei mai puternici armatori de pe Dunăre

De când traficul rutier şi feroviar au făcut inutile cursele de pasageri pe Dunăre, fosta Gară Fluvială a Brăilei şi-a pierdut utilitatea pentru care a fost construită. Clădirea a încetat efectiv să mai funcţioneze ca şi staţie pentru călători în urmă cu 25 de ani, iar pentru o perioadă a intrat într-un declin accentuat. În ultima vreme, însă, şi-a redobândit frumuseţea, datorită unuia dintre cei mai potenţi oameni de afaceri din Brăila.

Un tânăr de 23 de ani din Brăila a murit pe loc, după ce a intrat într-un copac cu BMW-ul pe care îl conducea cu viteză excesivă pe un bulevard din oraş

Un tânăr de 23 de ani din Brăila a murit pe loc, după ce a intrat 
într-un copac cu BMW-ul pe care îl conducea cu viteză excesivă pe un 
bulevard din oraş

Viteza excesivă l-a ucis pe un tânăr de 23 de ani din Brăila, care gonea în plină noapte pe bulevardul Al. I. Cuza din oraş. Într-o curbă din intersecţia bulevardului Cuza cu Str. Bateriei, autoturismul BMW condus de Adrian C. s-a izbit de un copac apoi a ricoşat pe trotuarul de vizavi. Impactul a fost deosebit de violent, iar şoferul nu a avut nicio şansă de supravieţuire.

Un puşcăriaş din Penitenciarul Galaţi a înşelat un puşti de doar 12 ani prin metoda „Accidentul”

Un puşcăriaş din Penitenciarul Galaţi a înşelat un puşti de doar 12 ani prin metoda „Accidentul”

Infractorii din penitenciare specializaţi până de curând în înşelarea persoanelor vârstnice prin metoda „Accidentul” încep să îşi mute interesul spre alte categorii de vârstă. Zilele trecute, un puşcăriaş încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a convins un puşti de 12 ani, pe care l-a contactat telefonic, să îi înmâneze unui complice o importantă sumă de bani.

Patronul brăilean Gheorghe Caruz acuză „mafia gulerelor albe” de la Bucureşti că îi falimentează afacerile fiindcă a refuzat să dea mită

Patronul brăilean Gheorghe Caruz acuză „mafia gulerelor albe” de la 
Bucureşti că îi falimentează afacerile fiindcă a refuzat să dea mită

În urmă cu câţiva ani, Gheorghe Caruz, fostul preşedinte al Patronatului Român al Cărnii de Porc, se număra printre cei mai de succes oameni de afaceri brăileni. În ultima vreme, însă, câteva dintre firmele sale s-au închis, iar averea i-a scăzut considerabil. Caruz pune acest aspect pe seama unor acţiuni concertate împotriva sa, puse la cale de „persoane cu funcţii” de la Bucureşti, cărora ar fi refuzat să le dea mită.

Vulpile de pe raza judeţului Brăila, vaccinate contra turbării de echipe formate din medici veterinari şi reprezentanţi ai fondurilor de vânătoare

Vulpile de pe raza judeţului Brăila, vaccinate contra turbării de 
echipe formate din medici veterinari şi reprezentanţi ai fondurilor de 
vânătoare

Vulpile de pe raza judeţului Brăila vor fi vaccinate contra rabiei, prin acţiuni combinate de la sol şi aer. Pe parcursul acestei săptămâni, începând de luni, 6 octombrie, s-a derulat faza de administrare aeriană a vaccinului, prin împrăştierea momelilor din avion, iar săptămâna viitoare, pe 15 şi 16 octombrie, momelile vaccinale vor fi distribuite manual, la toate vizuinile cunoscute de pe fondurile de vânătoare brăilene.

Probabil că lecţia de învăţat numărul unu, din evoluţia extrem de rapidă a evenimentelor de azi, politice, economice şi militare, care vor deveni, sau nu, istorice, o constituie determinarea fiecărei fiinţe umane de a îşi respecta identitatea, cu luminile şi umbrele sale, de a nu imita pe alţii, de a fi unică, mândră de această diferenţă specifică, care nu striveşte, ci doar amplifică corola de minuni a lumii. Marcată şi în anul 2014 de război.

acum 4 zile · comentarii (0)

La şase luni de la trecerea sa la cele veşnice, Înalt Prea Sfinţitul Arhiepiscop al Râmnicului intră tulburător în legendă. Cu acest nume simplu, popular şi emblematic, GHERASIM AL RÂMNICULUI, ierarhul care a slujit strălucit Biserica Ortodoxă în Oltenia de sub munte păşea, din al nouăzecilea an al vieţii sale, ca şi cum ar fi plutit, cum spunea el însuşi, pe calea veşniciei. A veşniciei creştine.

acum 4 zile · comentarii (0)

Peste 10 000 de români au cerut în stradă, Duminica trecută, Reunirea României cu Republica Moldova. „Profesionalismul” presei a făcut ca şi de această dată mesajul public să fie diminuat prin înaintarea unei cifre eronate de aproximativ 3000, valabilă cu 1 oră înainte de eveniment. O fi incompetenţă, o fi rea intenţie, o fi manipulare voită, e mai puţin important.

acum 4 zile · comentarii (2)

ÎNDRĂZNEALĂ Filmul „Dracula: Povestea nespusă“ este poezie pură, spunând istoria transformării prinţului Vlad Ţepeş în Dracula aşa cum nu a mai fost spusă niciodată pe ecran. Premiera noii versiunii a poveştii vampirului nemuritor Dracula, deşi foarte mediatizată, a fost întâmpinată, de critici şi de public în egală măsură, cu destulă mefienţă.

acum 4 zile · comentarii (1)

Reacţia iritată a lui Iohannis la întrebarea despre dobândirea caselor şi acel „ghinion” rostit atât de nefericit arată incompetenţă. Iar cei care îl văd pe Iohannis nu neapărat ca pe salvatorul României, ci măcar ca pe candidatul cu cele mai multe şanse de a-l bate pe Ponta, s-ar putea să înceapă să se uite şi mai jos pe lista de candidaţi.

acum 4 zile · comentarii (54)

Cu câteva ore înainte ca preşedintele Federaţiei Ruse să se reîntâlnească cu preşedintele Ucrainei - stat european liber să îşi aleagă singur viitorul -, un dialog dedicat posibilelor evoluţii ulterioare, ale raporturilor, acum tensionate, dintre Moscova şi Kiev, dintre Moscova şi Bruxelles, dintre Kremlin şi Casa Albă a inclus un flux de date, nuanţări şi predicţii de interes general, la postul public de radio.

acum 4 zile · comentarii (0)

A venit din nou momentul să fim mândri că suntem români! Acum e vremea cea mai fecundă să înghesuim prejudecăţi fudule, să fluturăm mituri şi resentimente, să facem paradă cu salvări naţionale şi să fim măcar înduioşaţi, dacă nu chiar să ne identificăm cu acest fatalism romantic al propriului românism. O să fim, fără să ţinem seama de periodicitatea trăirilor noastre, patrioţi.

acum 4 zile · comentarii (21)

Avem aici o imagine ruptă dintr-un film de groază: pentru a opri chiulul, directorul unui liceu din Lugoj (judeţul Timiş) a uns zidurile cu vaselină, după ce sârma ghimpată şi bucăţile de sticlă nu au dat rezultate. Cu toţii pare că avem o părere despre tema educaţiei, însă mai nimeni nu e conştient de ceea ce se întâmplă cu adevărat în teritoriu, la „firul ierbii”.

acum 4 zile · comentarii (33)

Lumea în care trăim este în mare parte datorată chimiei ultimului secol. De la medicamente care ne prelungesc viaţa, noi materiale care ne permit sa construim sofisticat sau sa rezistăm în condiţii ostile, până la Revoluţia Verde care a alungat foametea din majoritatea colţurilor sărace ale lumii. Toate acestea şi multe altele îşi au originile în dezvoltarea chimiei şi a ramurilor ei.

acum 4 zile · comentarii (0)

Oricine ştie ce este o piramidă, respectiv un mozaic.  Astfel, piramida este un obiect material, construit pe verticală, încât ea are un vârf, care se află sus şi o bază, care se află jos. Mozaicul este tot un obiect material, distribuit pe orizontală, fiind alcătuit din diverse configuraţii, diferit colorate. Ca entităţi materiale, la acest prim nivel, ele pot avea diverse rosturi, diverse întrebuinţări

acum 4 zile · comentarii (1)

A fost o întâmplare bruscă, la marginea dintre viaţă şi moarte, într-o realitate făţişă pentru oameni normali ca el, în contrast cu realitatea politică, socială şi spectaculară a celor emanaţi din clasa politică, mafiotă şi coruptă a acestei ţări extraordinar de frumoase. Dar tocmai astfel de întâmplări ne aduc cu picioarele pe pământ şi cu capul pe umeri, constatând cât de scumpă şi fragilă este viaţa omului.

acum 5 zile · comentarii (0)