Bătălie a surugiilor de Bărăgan, în concursul de atelaje „Căruţa brăileană”

Bătălie a surugiilor de Bărăgan, în concursul de atelaje „Căruţa brăileană”

Zeci de căruţe frumos colorate s-au întrecut, joi, de Sfântul Gheorghe, la concursul de atelaje tradiţionale „Căruţa Brăileană” manifestare devenită deja tradiţie în oraşul Ianca, judeţul Brăila. Evenimentul a ajuns deja la a patra ediţie, iar competiţia dintre surugii este din ce în ce mai aprigă, pentru că şi premiile sunt tot mai mari, de la o ediţie la alta.

Bunea Stancu, urmărit penal într-un nou dosar

Bunea Stancu, urmărit penal într-un nou dosar

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de Bunea Stancu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, în prezent condamnat în detenţie într-un alt dosar al DNA. Procurorii spun că ar fi vorba de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese în formă continuată.

Mituri din Brăila. Fabuloasele legende şi poveşti născute de oraşul de la Dunăre

Mituri din Brăila. Fabuloasele legende şi poveşti născute de oraşul de la Dunăre

Mituri din Brăila. Oraşul de astăzi are imaginea unui loc care a trecut într-un mod nu tocmai fericit prin tranziţia de la comunism la capitalism. Actualul declin economic şi social împinge Brăila într-un con de umbră greu de suportat pentru un oraş care, în urmă cu o sută de ani, strălucea prin prosperitate, dar şi prin pitorescul unei comunităţi multietnice care a dat posterităţii o serie de mituri rămase în memoria colectivă a românilor.

Monumentul funerar al lui Panait Istrati a fost vandalizat în cimitirul Bellu. Bustul scriitorului brăilean şi o placă din bronz au fost furate

Monumentul funerar al lui Panait Istrati a fost vandalizat în cimitirul 
Bellu. Bustul scriitorului brăilean şi o placă din bronz au fost furate

Mormântul scriitorului brăilean Panait Istrati, din cimitirul Bellu din Bucureşti, a fost vandalizat recent. Mai exact, bustul prozatorului şi o placă din blonz au fost furate cel mai probabil de hoţi specializaţi în valorificarea deşeurilor metalice. Autorităţile judeţene din Brăila au aflat săptămâna trecută despre acest incident şi promit să facă tot posibilul pentru a înlocui piesele sustrase.

Reţeaua de termoficare a municipiului Brăila nu este dorită decât de hoţii de fier vechi. Două tentative de vânzare la licitaţie au eşuat

Reţeaua de termoficare a municipiului Brăila nu este dorită decât de 
hoţii de fier vechi. Două tentative de vânzare la licitaţie au eşuat

Compania de Utilităţi Publice „Dunărea” Brăila face eforturi de a vinde la fier vechi magistrala de termoficare a municipiului, însă până acum tentativele sale au rămas fără succes. S-au organizat două licitaţii la care nu s-a prezentat nimeni. O a treia licitaţie a fost programată pentru data de 5 mai a.c. Problema e că, din cauza furturilor, conductele se scurtează pe zi ce trece.

Drumul stategic al judeţului Brăila care arată mai rău ca la război. DJ 255A asigură cea mai scurtă rută între Dunăre şi râul Siret

Drumul stategic al judeţului Brăila care arată mai rău ca la război. DJ 
255A asigură cea mai scurtă rută între Dunăre şi râul Siret

DJ 255A este considerat drum strategic deoarece asigură cea mai scurtă rută între Dunăre şi Siret în judeţul Brăila, putând fi folosit totdată şi ca o centură de ocolire a municipiului Brăila. Autorităţile judeţene anunţă de câţiva ani că vor investi în reabilitarea acestei şosele, însă timpul trece iar lucrările nu mai încep. În momentul de faţă, pe anumite porţiuni, DJ 255A arată mai rău decât un drum comunal.

Staţiunea Lacu Sărat rămâne încremenită în timp, din cauza unei interminabile bătălii în justiţie între Primăria Brăila şi Primăria Chiscani

Staţiunea Lacu Sărat rămâne încremenită în timp, din cauza unei 
interminabile bătălii în justiţie între Primăria Brăila şi Primăria 
Chiscani

Staţiunea Lacu Sărat de lângă municipiul Brăila va rămâne şi anul acesta în acelaşi situaţie încremenită în timp, cu alei pline de gropi, spaţii verzi îmburuienate şi plajă amenajată doar parţial. Asta deoarece lupta pe care o duc în instanţă Consiliul Local Brăila şi Consiliul Local al comunei Chiscani, pentru dreptul de a încasa taxe şi impozite în staţiune, este departe de a se încheia.

Poliţia din Brăila, pe urmele hoţilor de bănci. Suspecţii: localnicii de etnie romă care ar fi avut nevoie de încălzire pe perioada iernii

Poliţia din Brăila, pe urmele hoţilor de bănci. Suspecţii: localnicii de etnie romă care ar fi avut nevoie de încălzire pe perioada iernii

Câteva zeci de bănci de pe bulevardul Independenţei din Brăila – cea mai impozantă arteră a municipiului de la Dunăre – au ieşit din iarnă fără blaturile şi spătarele din scândură. Unii locatari ai imobilelor de pe bulevard îşi acuză câţiva vecini de etnie romă că ar fi furat scândurile ca să le folosească drept lemn de foc. Poliţia Locală a făcut o anchetă, însă nu a reuşit să dovedească furtul.

Baronul PSD Bunea Stancu e proprietar al unei bucăţi dintr-un parc din Brăila. Primarul oraşului spune că habar n-are când a ajuns pământul la fostul şef al CJ

Baronul PSD Bunea Stancu e proprietar al unei bucăţi dintr-un parc din Brăila. Primarul oraşului spune că habar n-are când a ajuns pământul la fostul şef al CJ

Printre proprietăţile dobândite de fostul baron local Gheorghe Bunea Stancu în ultimii ani, cât a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, se numără şi o porţiune dintr-un parc al municipiului de la Dunăre. Deşi se află într-o zonă centrală, terenul a fost lăsat neîngrijit. A fost scos la lumină recent, după acţiune de ecologizare făcută de voluntari, moment în care, din greşeală, oamenii au aflat al cui e terenul.

Era în 1965, când am venit la Bucureşti (de la Suceava) ca să dau examen de admitere la Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti. Alături de alţi candidaţi am fost cazat la Căminul „Carpaţi” de pe Edgar Quinet (avea să se prăbuşească la cutremurul din 4 martie 1977).

acum 2 zile · comentarii (23)

Aţi avut vreodată curiozitatea să căutaţi pe Google imagini cu genocidul armean? V-aş spune să nu fiţi atât de curioşi pentru că veţi fi instant îngroziţi. Dar v-aş îndemna totuşi să priviţi şi să judecaţi singuri dacă o mamă omorâtă cu pruncul în braţe sau gropile pline de trupuri firave de copii sau miile de capete înfipte în ţăruşi pot fi considerate doar întâmplătoare victime de război?

acum 2 zile · comentarii (32)

După aparenta intensificare a combaterii evaziunii fiscale, după arătarea pisicii micilor buticari, patroni de restaurante, şefi ai chioşcurilor de cartier, după defilarea cu uniformă şi girofar, iată că a intrat în vigoare, cu o mediatizare mult mai bună decât cea de la Cotroceni a lui Klaus, şi taxa pe atenţiile ospătarilor. A intrat în funcţiune fiscalizarea ciubucului ospătarilor. Mare lovitură dată „marii” evaziunii fiscale!

acum 2 zile · comentarii (1)

Partidele pro-europene din Republica Moldova vor da un test destul de important pe 14 iunie când cetăţenii moldoveni sunt chemaţi în faţa urnelor, pentru a-şi alege viitorii edili într-un moment dificil pentru viitorul ţării, care se află pe punctul de a intra în recesiune economică.

acum 2 zile · comentarii (3)

Îndată după decembrie 1989, nu doar „iluziile au durat numai o lună”, aşa după cum scria Octavian Paler într-un editorial celebru publicat în România liberă din 25 ianuarie 1990, ci şi solidaritatea. Unul dintre bunurile cele mai de preţ câştigate în zilele Revoluţiei şi care trebuia să îi lege pe mai departe pe toţi cei cu adevărat democraţi, oricât de învrăjbiţi politiceşte ar fi fost ei la data respectivă.

acum 2 zile · comentarii (15)

Poate cea mai uluitoare ştire pe care am auzit-o în ultimul timp a fost un fragment dintr-un interviu acordat de fostul preşedinte Ion Iliescu revistei „Der Spiegel”. Am căutat interviul în numărul din 23 aprilie a.c. al publicaţiei, nu l-am găsit, poate îl vor publica săptămâna viitoare sau poate există în ediţia germană, eu am consultat doar pe cea în engleză.

acum 2 zile · comentarii (30)

Acum 10 ani, pe 23 aprilie, trei tineri au lansat online site-ul de video sharing Youtube schimbând pentru totdeauna modul în care consumăm video media pe Internet. În aceşti ani, odată cu achiziţia lui de către Google pentru 1,6 miliarde dolari, Youtube a devenit cel mai cunoscut serviciu de video online. Dar va rămâne aşa în continuare?

acum 2 zile · comentarii (0)

În urmă cu câteva zile, am fost primii care v-au oferit detaliile complete asupra planului pe care liderii europeni urmau să-l discute ieri, cu ocazia unui Summit de urgenţă pe problema imigraţiei ilegale. Se confirmă pe deplin informaţiile la care avusesem acces încă de la finele săptămânii trecute.

acum 2 zile · comentarii (9)

Klaus Iohannis este departe de ce ne aşteptăm de la domnia sa. Pe măsură ce luăm la cunoştinţă de fapte şi vorbe ale domniei sale, comparaţia cu Traian Băsescu îi este tot mai nefavorabilă. Iohannis nu pare să aibă capacitatea de a înţelege şi reacţiona corect la ce se întâmplă în România şi în lume.

acum 2 zile · comentarii (93)

PRETENŢII Filmul „Cel Ales“, „regizat“ de Cristian Comeagă şi „interpretat“ de Bogdan Stanoevici, este un potpuriu al tuturor „obsesiilor“, artistice şi „filozofice“, ale unei generaţii – cu rădăcini în comunism – care ar fi bine să dispară cât mai repede din cultura română. Evident, pentru sănătatea acesteia din urmă.

acum 2 zile · comentarii (1)

În România o celebrăm mereu pe Hariclea Darclée, şi e foarte bine că ne raportăm tradiţia muzicală la această mare soprană, care a creat rolurile Tosca, La Wally şi Iris (o operă uitată azi, scrisă de Mascagni). Dar în acelaşi timp, le uităm prea uşor pe Viorica Ursuleac şi pe Maria Cebotari, cele care au creat Arabella, respectiv Aminta din Femeia tăcută.

acum 2 zile · comentarii (0)

Sâmbătă, 2 mai 2015, de la ora 18.00, Asociaţia Cuturală TransFestSilvania Theatrum prezintă, în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, premiera clujeană a piesei „Frumoasa, deşteapta şi urâta”. În distribuţie: Sorin Oros, Vlad Mureşan, Tibor Szekely. Un spectacol de Sorin Oros.

acum 2 zile · comentarii (0)

Într-o vreme când ambasadori occidentali, la Bucureşti, confundă România cu casa lor de vacanţă - unde cheamă pe administratorul locaţiei la noi ordine, când vor muşchii lor, uitând că europenii din fostele ţări socialiste, azi state membre ale NATO şi UE sunt egalii, în drepturi, ai europenilor din Vest -, iar diplomaţi răsăriteni cred că românii se mai sperie de afirmaţii desuete, un general român pune la punct un oficial european.

acum 3 zile · comentarii (17)
Postari Recente