O brăileancă i-a înjurat şi ameninţat pe poliţiştii locali care îi amendau soţul. Bărbatul fusese prins în flagrant aruncând gunoaie pe domeniul public 0

La Brăila, combaterea obiceiului cetăţenilor de a-şi arunca deşeurile pe domeniul public se dovedeşte a fi o misiune imposibilă pentru poliţiştii locali. În ciuda amenzilor de până în 500 lei aplicate de aceştia, brăilenii necivilizaţi nu se lasă disciplinaţi. Mai mult, unii dintre aceştia devin recalcitranţi, proferând înjurături şi ameninţări la adresa agenţilor care îi sancţionează.

O brăileancă i-a înjurat şi ameninţat pe poliţiştii locali care îi 
amendau soţul. Bărbatul fusese prins în flagrant aruncând gunoaie pe 
domeniul public Vezi comentarii 0

Tinerii care au readus la viaţă o zonă uitată a Brăilei. Efortul lor este sabotat de brăilenii fără şapte ani de acasă

Tinerii care au readus la viaţă o zonă uitată a Brăilei. Efortul lor este sabotat de brăilenii fără şapte 
ani de acasă

Înfăţişarea zonei din preajma celui mai vechi parc al Brăilei, Grădina Mare, de unde se poate vedea panorama Dunării, a fost schimbată în bine, graţie efortului făcut de câţiva elevi voluntari, coordonaţi de Asociaţia „Coloreriar“ şi sprijiniţi de Direcţia de Cultură a Primăriei. Aceştia au vopsit, într-o manieră artistică, cele opt scări care coboară spre fluviu.

AJOFM Brăila oferă o şansă de angajare pentru 30 de şomeri. Locurile de muncă vacante sunt din diverse domenii, de la Sănătate până la Industrie

AJOFM Brăila oferă o şansă de angajare pentru 30 de şomeri. Locurile de 
muncă vacante sunt din diverse domenii, de la Sănătate până la Industrie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila a afişat recent o listă cu peste 30 locuri de muncă, oferind astfel o şansă şomerilor din municipiu şi judeţ să îşi găsească un serviciu. Locurile scoase la concurs sunt din domeniul sanitar, dar şi din învăţământ sau industrie, fiind necesare atât studii superioare cât şi medii.

Un adevărat regal al muzicii uşoare se va desfăşura la Brăila în acest sfârşit de săptămână. Festivalul „George Grigoriu” este găzduit de Sala Polivalentă

Un adevărat regal al muzicii uşoare se va desfăşura la Brăila în acest 
sfârşit de săptămână. Festivalul „George Grigoriu” este găzduit de Sala 
Polivalentă

Sala Polivalentă din Brăila găzduieşte, din această seară, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”. În urma preselecţiei din 26 martie, în concurs vor intra 24 de concurenţi - 12 din România, iar ceilalţi 12 vor fi din Republica Moldova, Bulgaria, Elveţia, Italia, Rusia şi Ucraina.

Aleşii locali brăileni nu prea s-au înghesuit pe la cursuri care să-i înveţe cum se face administraţie în mod eficient

Aleşii locali brăileni nu prea s-au înghesuit pe la cursuri care să-i înveţe cum se face administraţie în mod eficient

Senatorul PSD Ion Rotaru a afirmat, înainte de începerea campaniei electorale, că, din punctul său de vedere, toţi cei care doresc să se înscrie în alegerile locale pentru un post în administraţie ar trebui să facă înainte cursuri de specialitate, pentru a cunoaşte care le sunt îndatoririle atunci când intră în slujba cetăţenilor.

Cutremurătoarea moarte a unui mare campion. Cum a fost înjunghiat în stradă marele boxer român Ion Covaci

Cutremurătoarea moarte a unui mare campion. Cum a fost înjunghiat în stradă marele boxer român Ion Covaci

Cunoscut mai puţin generaţiilor actuale, brăileanul Ion Covaci a cucerit întreaga Românie, în anii '60 ai secolului trecut, când a cucerit mai multe titluri naţionale de campion la box. Povestea lui, de băiat sărac, crescut doar de mamă, care şi-a clădit prin muncă draconică o carieră sportivă atât de prolifică era relatată pe larg de ziarele vremii. Cu atât mai mult, toată ţara s-a cutremurat când a aflat vestea morţii sale fulgerătoare.

Idei trăsnite ale candidaţilor brăileni: amendarea cu 5.000 lei a celor ce hrănesc maidanezii şi tăierea tuturor plopilor din oraş pentru că fac puf

Idei trăsnite ale candidaţilor brăileni: amendarea cu 5.000 lei a celor ce hrănesc maidanezii şi tăierea tuturor plopilor din oraş pentru că fac puf

Ca în orice campanie electorală, candidaţii înscrişi în cursa pentru funcţia de primar al Brăilei se întrec în promisiuni care mai de care mai pompoase. Unele, cum ar fi asfaltarea străzilor, reformarea  aparatului administrativ sau atragerea investitorilor sunt deja banale, au fost spuse la fiecare alegeri şi deja nu le mai ia nimeni în seamă. Au apărut, însă, şi propuneri care au iscat dezbateri aprinse şi mari controverse.

Dilema CJ Brăila: a alocat de zece ori mai mulţi bani pentru modernizarea drumurilor judeţene dar s-ar putea să nu aibă cui să dea contractele

Dilema CJ Brăila: a alocat de zece ori mai mulţi bani pentru 
modernizarea drumurilor judeţene dar s-ar putea să nu aibă cui să dea 
contractele

Politica dusă de fostul baron al Brăilei, Bunea Stancu, în mandatul căruia s-a dezvoltat excesiv o singură firmă, „Tancrad „Galaţi, continuă să aibă repercursiuni grave în judeţ. Pentru anul în curs s-a alocat un buget de zece ori mai mare decât în anii precedenţi, pentru reabilitarea drumurilor judeţene brăilene. Problema e că nu prea se găsesc firme care să liciteze pentru preluarea acestor contracte.

O fată din Brăila, cea mai bună elevă din România la limba greacă modernă. Uniunea Elenă îi oferă salariul minim pe economie, timp de un an

O fată din Brăila, cea mai bună elevă din România la limba 
greacă modernă. Uniunea Elenă îi oferă salariul minim pe 
economie, timp de un an

Brăila, oraşul care pe vremuri avea ce mai mare comunitate de greci din România, se poate lăuda cu o elevă de clasa a VIII-a care performează la limba neogreacă, la categoria sa de vârstă. După ce, în 2015, a câştigat premiul I la Olimpiada Internaţională de Limbă Neogreacă, brăileanca Despina Elefteraki a confirmat şi în acest an, situându-se pe prima treaptă a podiumului la Olimpiada Naţională de Neogreacă.

Două cartiere ale Brăilei inundate de o rupere de nori. Apa a intrat în curţi şi în case, iar motopompele pompierilor abia reuşesc să facă faţă situaţiei

Două cartiere ale Brăilei inundate de o rupere de nori. Apa a intrat în curţi şi în case, iar motopompele pompierilor abia reuşesc să facă faţă situaţiei

O rupere de nori a provocat în această seară o inundaţie masivă pe mai multe străzi din Radu Negru şi Viziru I, două cartiere periferice ale municipiului Brăila. Pe alocuri, apa atins un metru înălţime, intrând în curţile şi casele oamenilor. Trei motopompe ale ISU şi două ale Primăriei intervin pentru evacuarea apei, însă fac faţă cu greu situaţiei.

Ce a promis şi ce a făcut actualul primar al Brăilei, Aurel Simionescu. Mega proiectele din campania 2012, realizate parţial sau evaporate total

Ce a promis şi ce a făcut actualul primar al Brăilei, Aurel 
Simionescu. Mega proiectele din campania 2012, realizate parţial sau 
evaporate total

Ca orice candidat care se respectă, actualul primar al Brăilei a promis multe în campania electorală din 2012, de la veşnica temă a rezolvării problemei câinilor maidanezi, până la proiecte de infrastructură de mare anvergură. Acum, la final de mandat, Simionescu se poate lăuda doar parţial cu rezultatele muncii sale din ultimii patru ani. Unele promisiuni au fost rezolvate pe jumătate, altele deloc.

Extrem de rar s-au auzit asemenea vorbe. Niciodată chiar, după ştiinţa mea, de la finele Războiul Rece încoace. Este semnul că, totodată, lucrurile s-au tensionat până la o limită extrem de periculoasă, dar şi că decidenţii politici s-au decis să anunţe că există o linie roşie care nu trebuie depăşită, pentru a se evita spectrul unei confruntări distrugătoare.

acum 4 zile · comentarii (45)

Cei mai mulţi stăm pe margine, comentăm şi aşteptăm să vedem cum ceilalţi eşuează. Un gând ascuns, pe care nu-l verbalizăm dar îl auzim în gând, nu ne dă pace: „N-o să iasă, vă zic eu!”. Campania de donaţie pentru sculptura „Cuminţenia Pământului” a lui Brâncuşi va arăta dacă putem, ca naţiune, să ieşim din blazarea generalizată.

acum 4 zile · comentarii (16)

În anul 1977, ca urmare a unor decizii politice venite succesiv prin „vocea” a trei preşedinţi ai Franţei, Charles de Gaulle, Georges Pompidou şi Valery Giscard d’Estaing, la Paris a fost inaugurat cel mai vizionar spaţiu dedicat artei contemporane, Centrul Pompidou, a cărui misiune declarată şi, mai ales, pusă în operă, a devenit de atunci un model exemplar urmat de multe muzee ale lumii.

acum 4 zile · comentarii (0)

Nu se întâmplă în viaţa oricărui medic să se trezească într-o dimineaţă şi să descopere că boala pe care o tratează a devenit slogan de campanie şi îndemn către populaţie. Cum ar fi să vedem pe panouri mesaje care să îndemne la cancer galopant, ciroză decompensată, diabet necontrolat? Dar nu este însăşi lumea în care trăim o lume a consumului fără limite?

acum 4 zile · comentarii (12)

Scandalul de la ONB pune în evidenţă înapoierea sistemului de organizare al tuturor instituţiilor muzicale din România. Un mediu care nu stimulează performanţa locală. Am scris de multe ori pe acest blog despre asta. Voi relua, din articole mai vechi, diverse exemple de bune practici de la teatre de operă comparabile ca dimensiune cu ONB.

acum 4 zile · comentarii (0)

Rămase fără candidaţi viabili, partidele de la noi au aruncat în luptă tot felul de lighioane: preoţi cu înclinaţie divină spre administraţia locală, cântăreţi de muzică populară cu ifose de oratori publici, jurnalişti cu stofă de spioni internaţionali şi pasiune pentru transportul public şi multe alte figuri palide. Campania electorală locală demonstrează că suntem patria habarniştilor care pot vorbi fără să îi doară gura.

acum 4 zile · comentarii (5)

Drumul spre IAD este pavat de bune intenţii. Aşa este şi decizia Ministerului Dezvoltării, în mandatul lui Vasile Dâncu, de a modifica legislaţia privind accesarea fondurilor, fie ele europene, naţionale sau locale. Ministerul a venit cu o propunere care în această formă va bloca investiţiile din România şi va submina economia naţională prin împiedicarea accesului la fondurile europene.

acum 5 zile · comentarii (1)

Iniţial, acest articol ar fi trebuit să apară în numărul al doilea al unei reviste de operă româneşti editate de ONB, care cuprindea un dosar dedicat operei Œdipe. Materialul original al redactorului şef John Allison a fost publicat în numărul pe luna Mai al revistei Opera (UK) şi am colaborat într-o mică măsură la scrierea lui.

acum 5 zile · comentarii (0)
Postari Recente