Cum l-a trădat avionul Antonov 2 pe „Moş Costică”, cel mai experimentat pilot din zona Brăila – Galaţi. Reparat recent, n-a mai răspuns la comenzi

Cum l-a trădat avionul Antonov 2 pe „Moş Costică”, cel mai experimentat 
pilot din zona Brăila – Galaţi. Reparat recent, n-a mai 
răspuns la comenzi

Avionul Antonov 2 care s-a prăbuşit, sâmbătă, într-o orezărie de lângă comuna brăileană Stăncuţa fusese reparat în urmă cu doar câteva săptămâni. Pilotul Costică Vâlcu, cel care şi-a pierdut viaţa în urma tragediei, a zburat cu el imediat după revizie şi s-ar fi declarat mulţumit de felul cum se comportă în aer. Sâmbătă, însă, avionul nu a mai răspuns la comenzi, aterizând forţat imediat după decolare.

Ca în vestul sălbatic. Lovit cu cazmaua în cap de fratele unui suspect, în timp ce încerca să îşi răzbune soţia ucisă cu bestialitate

Ca în vestul sălbatic. Lovit cu cazmaua în cap de fratele unui suspect, în timp ce încerca să îşi răzbune soţia ucisă cu bestialitate

Vasile Stoian, un bărbat din comuna brăileană Gradiştea al cărui soţie a fost ucisă în luna februarie a acestui an, a ajuns la spital în această seară, după ce a fost lovit cu o cazma în cap de fratele unuia dintre cei patru consăteni care sunt suspectaţi că a ar fi autorii crimei. Supărat că cei patru sunt cercetaţi în stare de libertate, Stoian ar fi încercat să îşi facă dreptate singur, înarmat cu o rangă şi un cuţit.

FOTO Jocuri marinăreşti la „majoratul” Batalionul Nave Treceri Fluviale, singura unitate mixtă naval-terestru din Armata României

FOTO Jocuri marinăreşti la „majoratul” Batalionul Nave Treceri Fluviale, singura unitate mixtă naval-terestru din Armata României

Batalionul Nave Treceri Fluviale, structură militară unică în Armata României deoarece, deşi are profil naval deserveşte Forţele Terestre, a împlinit două decenii de la înfiinţare. De la manifestările organizate cu această ocazie nu au lipsit jocurile marinăreşti, militarii demonstrând că, pe lângă misiunile dificile pe care le au de îndeplinit, ştiu să se şi distreze.

Seceta afectează tot mai puternic judeţul Brăila. Deşi au acces la sistemul de irigaţii, agricultorii nu îşi udă culturile din cauza costurilor mari

Seceta afectează tot mai puternic judeţul Brăila. Deşi au acces la 
sistemul de irigaţii, agricultorii nu îşi udă culturile din cauza 
costurilor mari

Culturile agricole din judeţul Brăila au început să sufere din cauza secetei. Agricultorii, în special cei din zonele cu soluri nisipoase – Viziru, Berteşti, Însurăţei – se plâng că, dacă nu vin ploile, vor trebui să recolteze floarea soarelui şi porumbul mai devreme decât ar fi normal, pentru a salva ce se mai poate salva.

Bătrân ucis de câinii pe care îi ţinea în ogradă

Bătrân ucis de câinii pe care îi ţinea în ogradă

Ştefan C., un bătrân în vârstă de 87 de ani, din comuna brăileană Jirlău, a fost ucis de cei trei câini pe care îi ţinea în gospodărie. Victima a fost găsită, miercuri dimineaţă, în curte, de fiul său în vârstă de 61 de ani, care a suferit un şoc psihic când a văzut cum unul dintre câini îi mănâncă, efectiv, tatăl.

FOTO Brăila din legende a renăscut puţin graţie unei clădiri reabilitate ca la carte

FOTO Brăila din legende a renăscut puţin graţie unei clădiri reabilitate ca la carte

Brăilei i se spunea, pe vremuri, „mica Vienă” datorită străzilor largi, curate şi stilului arhitectonic al clădirilor din centru, ce etalau faţade frumoase şi interioare decorate cu mult gust. În prezent, multe dintre imobile din zona istorică au ajuns într-o stare jalnică. Există însă şi clădiri care, având norocul să fie preluate de investitori serioşi, s-au transformat din Cenuşărese în adevărate regine.

Centru de informare turistică în zona istorică a Brăilei. Localnicii sunt supăraţi că noul obiectiv ocupă jumătate dintr-o parcare ce deservea mai multe imobile

Centru de informare turistică în zona istorică a Brăilei. Localnicii 
sunt supăraţi că noul obiectiv ocupă jumătate dintr-o parcare ce 
deservea mai multe imobile

O clădire aflată în construcţie, care va găzdui Centrul de Promovare şi informare Turistică din Brăila, a iscat controverse printre brăileni. Mulţi localnici consideră că locaţia aleasă pentru acest sediu nu a fost deloc inspirat aleasă, deoarece ocupă mai bine de jumătate din una dintre puţinele parcări existent în centrul vechi al Brăilei.

Fostul aerodrom militar de la Ianca, o gaură neagră în bugetul judeţului Brăila

Fostul aerodrom militar de la Ianca, o gaură neagră în bugetul judeţului Brăila

Aerodromul militar de la Ianca a fost cândva un important punct strategic pe harta militară a României, datorită avioanelor supersonice care îşi aveau baza aici. În prezent, din fosta glorie a aviaţiei reactive din România au mai rămas doar câteva hangare pustii şi o pistă deteriorată. Consiliul Judeţean Brăila a preluat acest obiectiv de la Armată în urmă cu şase ani, iar acum pompează miliarde de lei vechi pentru paza sa.

Muncă de Sisif pentru semaforizarea unei intersecţii unde accidentele se ţin lanţ

Muncă de Sisif pentru semaforizarea unei intersecţii unde accidentele se ţin lanţ

Principala intersecţie din oraşul Ianca, judeţul Brăila, le dă mari bătăi de cap autorităţilor locale, din cauza accidentelor rutiere care se întâmplă frecvent. Numai în ultimele luni s-au produs trei incidente rutiere soldate cu victime, din cauză că şoferii care circulă pe drumul secundar, DJ 221, nu le acordă prioritate celor de pe ruta principală, DN 2B Brăila – Buzău.

Experimentul unui inginer din Brăila, care i-a scos din minţi pe comunişti. Metoda ştiinţifică a schimbat, din 1970, industria ţării

Experimentul unui inginer din Brăila, care i-a scos din minţi pe comunişti. Metoda ştiinţifică a schimbat, din 1970, industria ţării

Un inginer din Brăila se poate lăuda că a revoluţionat industria românească în urmă cu 45 de ani, atunci când a propus utilizarea oxigenului lichid în procesul de prelucrare a pieselor. Greu de pus în practică din cauza „contrelor” de care s-a lovit autorul ei, propunerea acestuia a dus la numeroase avantaje economice, aducând România în rândul puţinelor ţări europene care foloseau oxigenul lichid în acea perioadă.

Şoferii tupeişti şi samsarii, protejaţi de o decizie a ÎCCJ prin care se suspendă ridicarea maşinilor parcate ilegal. Poliţia Locală Brăila, cu mâinile legate

Şoferii tupeişti şi samsarii, protejaţi de o decizie a ÎCCJ prin care se 
suspendă ridicarea maşinilor parcate ilegal. Poliţia Locală Brăila, cu 
mâinile legate

După ce reuşiseră să facă oarecare ordine în domeniu, autorităţile brăilene se declară acum cu mâinile legate în faţa şoferilor care parchează în locuri interzise şi a samsarilor care expun maşini la vânzare pe domeniul public. Asta după ce o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Jusţtie (ÎCCJ), emisă în luna mai a.c., a declarat neconstituţională ridicarea maşinilor pe platformă.

La debutul unei rubrici, este dezirabil să arăţi cititoarelor şi cititorilor ce intenţionezi să scrii, astfel încât publicul să ştie dacă sfera sa de interes se întâlneşte, cât de cât, cu a ta. Jurnale scriem pentru noi înşine, epistole compunem pentru un destinatar anume, dar foiletonistică ori publicistică facem în măsura în care există un public interesat de tematica şi problematica noastră.

acum 4 zile · comentarii (15)

De Ziua Îndrăgostiţilor, 14 februarie 2014, doamna scriitor Carmen Zamfirescu a lansat un roman, „Dragoste cu iz de ciocolată”, publicat la Editura Revers, Craiova 2014, inspirat din realitatea istorică românească a perioadei de dinainte de 1989. În 2015, un articol publicat pe adevarul.ro aduce în discuţie un subiect real, care seamănă izbitor cu povestea romanului.

acum 4 zile · comentarii (0)

S-a stins în zilele din urmă, ros câineşte şi înfrânt de o boală fără leac, cu care s-a luptat cu o rară nădejde să o învingă, până în ultima clipă facându-şi îndârjit datoria de om al cetăţii cum rar se mai întâmplă să vezi când te uiţi împrejur unde roieşte bădărănia politicianismului cel mai veros, un fiu de ispravă al Olteniei de sub munte, din stirpea celor numiţi înainte Apostoli ai binelui obştesc.

acum 4 zile · comentarii (1)

În decembrie 2005, după apariţia în Franţa a unor legi pe care o parte a opiniei publice le-a considerat restrictive din punctul de vedere al cercetării istorice, o serie de specialişti de prestigiu (inclusiv cu origini evreieşti) au publicat un apel intitulat „Libertate pentru istorie”, semnat de peste 600 de persoane (printre care şi regretatul academician Florin Constantiniu).

acum 4 zile · comentarii (9)

Câtă vreme o ţară întreagă de contribuabili se chinuie să umple sacul bugetar şi o gaşcă de privilegiaţi iresponsabili se ocupă doar cu aspirarea banilor din acelaşi sac, nici cele mai avansate teorii şi expertize economice, nici măcar un Cod Fiscal aprobat în unanimitate de Parlament, nu vor reuşi să echilibreze balanţa dintre cheltuieli şi venituri.

acum 5 zile · comentarii (11)

Prunariu a participat în luna iulie la Simpozionul Ştiinţific IAA-2015 al Academiei Internaţionale de Astronautică intitulat „Oameni în Spaţiu“ (Humans in Space) de la Praga şi a moderat una dintre secţiuni. S-a vorbit despre „rezultatul studiilor care urmăresc pregătirea corespunzătoare a zborului, dar şi modificările psihologice şi fiziologice din organismul astronauţilor în timpul acestui tip de zbor interplanetar”.

acum 5 zile · comentarii (4)

Un personaj, dintr-o piesă de teatru a lui Eugen Ionescu, ajunge la replica „Nu mângâiaţi cercurile, că ele pot deveni vicioase”. Umorul lui Caragiale este unul autohton, adică are densitatea pastei şi nuanţele strict necesare. Umorul celui care în tinereţe a scris cartea „Nu”, adică Eugen Ionescu, este subţire şi ne trimite către „logica absurdului”.

acum 5 zile · comentarii (23)

Nu m-am numărat niciodată printre admiratorii lui Mihai Tatulici. Fapt care nu m-a împiedicat să îi recunosc statutul de autentic, talentat şi, mai cu seamă, orientat om de televiziune.Cum nu am citit prea des Viaţa studenţească, loc unde a lucrat până în 1980 dl. Tatulici, ca urmare a unei repartiţii guvernamentale de tip special de care în anii 70 nu beneficiau decât absolvenţii fără hibe la dosar, nu ştiu ce scria şi cum scria acolo domnia-sa.

acum 5 zile · comentarii (18)

Criza din Grecia a reusit sa convinga pe toata lumea ca nu este de dorit sa intri in zona euro oricand si oricum. Mai putin pe romani, se pare, cel putin asa arata Huffington Post zilele trecute, impresionata de faptul ca interesul romanilor pentru zona euro a ramas relativ acelasi, in ciuda a tot ceea ce s-a intamplat cu zona euro in ultima perioada.

acum 5 zile · comentarii (2)
Postari Recente