Cum a ajuns să se dărâme peste şoferi şi pietoni moara din Brăila care, la începutul secolului XX, era cea mai mare construcţie de acest fel din SE Europei

Cum a ajuns să se dărâme peste şoferi şi pietoni moara din Brăila care, 
la începutul secolului XX, era cea mai mare construcţie de acest fel
 din SE Europei

Clădirea fostei mori Lykiardopoulos, un monument impunător al Brăilei, care în urmă cu un secol era unic în România, se degradează implacabil, sub privirile indiferente ale actualilor proprietari şi ale autorităţilor locale. Deja, din cauza tencuielii şi cărămizilor care se desprind de pe faţadă, impunătoarea moară a devenit un adevărat pericol public.

„Pâinea bucuriei“, iniţiativa prin care un preot reuşeşte să aducă pâine pe masa celor mai sărace familii

„Pâinea bucuriei“, iniţiativa prin care un preot reuşeşte să aducă 
pâine pe masa celor mai sărace familii

O iniţiativă a preotului Cristian Ion, parohul bisericii “Sfântul Ioan Botezătorul” din oraşul brăilean Ianca, s-a dovedit a fi mană cerască pentru oamenii nevoiaşi din localitate. Parohia a amenajat, la intrarea în curtea bisericii, o cutie de lemn frumos vopsită în care sunt puse zeci de pâini donate de enoriaşi, iar toţi cei care au nevoie pot să îşi ia câte poftesc.

De ce vrea Primăria Brăila să scape de porţiunea de drum care leagă municipiul de trecerea bac spre judeţul Tulcea. “Ei cu banii, noi cu reparatul!”

De ce vrea Primăria Brăila să scape de porţiunea de drum care leagă 
municipiul de trecerea bac spre judeţul Tulcea. “Ei cu banii, noi cu 
reparatul!”

Deşi este o adevărată carte de vizită a Brăilei, fiind tranzitat zilnic de sute, chiar mii de maşini care merg spre trecerea bac de la Smârdan, spre judeţul Tulcea, drumul care face legătura municipiului cu malul Dunării se află într-o stare foarte precară, de mai mulţi ani. Criticată intens de şoferi pentru situaţia acestui tronson, Primăria Brăila vrea acum să scape de el şi să îl transfere în administrarea Drumurilor Naţionale.

Revenire miraculoasă a unui brăilean paralizat după un atac cerebral: ajunsese o legumă, dar acum se poate deplasa şi urmează să i se publice două cărţi

Revenire miraculoasă a unui brăilean paralizat după un atac cerebral: 
ajunsese o legumă, dar acum se poate deplasa şi urmează să i se publice 
două cărţi

Un militar brăilean şi-a găsit refugiul în poezie, după ce o boală cumplită a fost pe punctul de a-i curma brusc viaţa. Pentru Florin Cezar Călin, 49 de ani, existenţa de zi cu zi a căpătat un cu totul alt sens, după ce, într-o zi de toamnă, din 2014, un atac cerebral l-a ţinut în comă câteva ore apoi l-a lăsat complet paralizat. Doctorii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire, însă destinul i-a rezervat o revenire absolut miraculoasă.

Sfidarea brăilenilor către Ştefan cel Mare: „Ai tu oare minte de îţi prăpădeşti cerneala pentru un copil de curvă?“

Sfidarea brăilenilor către Ştefan cel Mare: „Ai tu oare minte de îţi prăpădeşti cerneala pentru un copil de curvă?“

Locuitorii Brăilei medievale nu-l aveau la inimă pe Ştefan cel Mare, domnitorul Moldovei, care în 1470 le-a distrus în întregime oraşul, într-un raid de pedepsire. Drept urmare, câţiva ani mai târziu, când Ştefan le-a cerut să îl sprijine în numirea unui favorit de-al său pe tronul Ţării Româneşti, brăilenii i-au trimis o scrisoare de răspuns a brăilenilor de-a dreptul ofensatoare.

Închisoare pe viaţă pentru un criminal care şi-a omorât în bătaie concubina. Individul a mai fost închis pentru crimă

Închisoare pe viaţă pentru un criminal care şi-a omorât în 
bătaie concubina. Individul a mai fost închis pentru crimă

Leonard Stan, un brăilean de 53 de ani, care în 2015 şi-a ucis cu o cruzime greu de imaginat concubina, a fost condamnat zilele trecute la închisoare pe viaţă. Criminalul a fost obligat să plătească fiicelor femeii ucise câte 50.000 lei daune morale şi 10.000 lei daune materiale reprezentând cheltuieli de înmormântare şi pomeni. Sentinţa Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

Rezist tentaţiei de a scrie despre ultimele „giumbuşlucuri” ale lui Igor Dodon, cum ar fi isprava de a-i dărui lui Vladimir Putin vinuri din propria colecţie a preşedintelui rus, sau propunerea eliminării examenului de bacalaureat. Ele nu fac decât să adauge noi tuşe unui portret deja închegat, de bufon aflat într-un loc – preşedinţia Republicii Moldova – pentru care nu este absolut deloc potrivit.

România întâlneşte duminică Danemarca într-un context deloc fericit pentru fotbalul nostru. Presiunea este mare pentru echipa naţională, deoarece competiţia internă este răvăşită de neajunsuri şi scandaluri, în cupele europene contăm din ce în ce mai puţin, iar naţionala pare singura echipă capabilă să mai umple un stadion.

Directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, profesorul Ion Iovcev a acordat un interviu, în exclusivitate pentru site-ul Asociaţiei Europene de Studii Geopolitice şi Strategice „Gheorghe I. Brătianu”, unde a punctat realităţile geopolitice cu care se confruntă românii transnistreni în cei 25 de ani care s-au scurs de la războiul care i-a scos de sub autoritatea Chişinăului.

acum 2 zile · comentarii (6)

Ne facem unii altora chip cioplit. Ne alegem reprezentatul cel mai rău al oponentului şi ne certăm cu el, indiferent cu cine vorbim. Toţi ceilalţi sunt nişte oameni de paie cu chip cioplit. Faptul că majoritatea suntem oameni rezonabili e desconsiderat ca truism. Teoretic om fi, practic ne comportăm toţi ca nebunii şi îi tratăm pe ceilalţi la fel.

acum 2 zile · comentarii (35)

Ieri, Primăria Capitalei a transmis un Comunicat. Acesta începe aşa: „La initiativa Primarului General, Gabriela Firea, ieri, la sediul Municipalităţii, a avut loc o şedinţă de lucru la care au participat toţi factorii decizionali, responsabili cu identificarea unor soluţii pentru decongestionarea traficului din zona Prelungirea Ghencea.”

acum 3 zile · comentarii (5)

Ce este „terorismul low-cost”? „Este forma de terorism care presupune puţine sau foarte puţine mijloace şi o planificare rudimentară. Poate lovi pe oricine, oriunde şi oricând”, spunea, marţi, Nicoletta della Valle, directoarea FEDPOL, poliţia federală elveţiană, venită să prezinte raportul grupului special de lucru TETRA dedicat luptei împotriva terorismului cu motivaţie jihadistă.

acum 3 zile · comentarii (67)