Pistolari de Brăila. Peste 1.400 de brăileni deţin arme de foc letale sau neletale 0

La Brăila figurează, în evidenţele Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, 2.280 de arme letale şi neletale, deţinute de 1.417 persoane. Armele letale sunt în număr de 1.551, fiind deţinute de 982 brăileni. Acestea sunt, de fapt, arme de vânătoare. Doar în 9 cazuri este vorba despre arme de apărare şi pază, care pot fi procurate în condiţii mult mai drastice.

Vezi comentarii 0

Grevă de avertisment la „Braicar”. Brăilenii au aşteptat degeaba autobuzele şi tramvaiele în staţii, joi dimineaţă, între orele 5.00 şi 7.00

În dimineţa zilei de joi, timp de două ore, între 5.00 şi 7.00, autobuzele şi tramvaiele operatorului de transport public local „Braicar” SA nu au intrat pe traseu. Angajaţii societăţii au declanşat o grevă de avertisment, nemulţumiţi că nu li se cresc salariile. Nici autorităţile locale şi nici conducerea companiei nu au mers să discute cu greviştii, iar cei care au avut de suferit au fost brăilenii care se grăbeau spre serviciu.

Regal al muzicii culte, timp de o săptămână, la Brăila

Cursurile de măiestrie artistică „Master Classes 2014” au debutat, luni, 28 iulie, la teatrul „Maria Filotti” din Brăila, sub îndrumarea celebrei soprane Mariana Nicolesco. La ediţia din acest an s-au înscris 70 de participanţi din 11 ţări precum România, Armenia, China, Croaţia, Franţa, Italia, Polonia, Republica Moldova, Slovenia, Spania şi SUA.

FOTO Fiul lui Furdui Iancu a câştigat premiul I al Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” de la Brăila

Tudor Furdui Iancu, fiul apreciatului interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, a câştigat premiul I al celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării" de la Brăila. Acesta a surclasat alţi 33 de concurenţi veniţi din nouă ţări riverane Dunării.

Autobuzele şi tramvaiele „Braicar” trase pe dreapta. Şoferii şi vatmanii pregătesc o grevă de avertisment pentru joi dimineaţă

Salariaţii societăţii de transportu public de călători „Braicar” SA se pregătesc de o grevă de avertisment, pe care intenţionează să o declanşeze în dimineaţa zilei de joi, 31 iulie, între orele 5.00 şi 7.00. Sindicaliştii companiei au anunţat că au încercat să ajungă la o înţelegere cu conducerea, dar fără rezultat, motiv pentru care vor declanşa greva de avertisment, iar după câteva zile greva generală.

FOTO Sărbătoare a muzicii folclorice pe faleza brăileană a Dunării

Începând de vineri, 25 iulie, 36 de concurenţi din nouă ţări riverane Dunării, încearcă să convingă un juriu format din specialişti de marcă ai muzicii folclorice că merită să câştige marele trofeu a celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării". După primele două seri de concurs, juriul va delibera şi va anunţa câştigătorii în seara de gală, de duminică, 27 iulie.

Nu contează că Dunărea e la doi paşi, Brăila are unul dintre cele mai mari tarife la apă potabilă din ţară

Deşi au Dunărea la doi paşi, brăilenii plătesc printre cele mai mari tarife la apă din ţară. Brăila se află pe locul 6 la nivel naţional când vine vorba de apă scumpă, cu 4,29 lei pentru fiecare metru cub consumat. În aceeaşi situaţie sunt şi gălăţenii şi nemţenii având de plată acelaşi tarif la apă. Majoritatea operatorilor de apă din ţară însă, practică tarife sub 3,8 lei/mc.

FOTO Minunate produse tradiţionale româneşti, la o expoziţie cu vânzare organizată pe faleza Dunării, la Brăila

Consiliul Judeţean Brăila a lansat, vineri, proiectul „Identitate şi tradiţie de-a lungul Dunării”, al cărui scop este promovarea zonei pescăreşti brăilene, prin organizarea a două expoziţii/târguri cu specific pescăresc şi local, ce se vor desfăşura concomitent cu două ediţii consecutive ale festivalului "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării".

FOTO Brăilenii care au în curte sau în apartament câini de rasă comună au, până duminică, 27 iulie, posibilitatea să îi sterilizeze gratuit

Brăilenii care cresc câini de rasă comună în curţi sau apartamente au posibilitatea, zilele acestea, să îi sterilizeze şi microcipeze gratuit, graţie unei campanii derulate de Primăria Brăila, în colaborare cu Asociaţia „Dog Rescue” Bucureşti. La cabinetele private, o sterilizare costă până la 150 lei, iar legea îi obligă pe toţi posesorii de câini să îi sterilizeze până la 1 ianuarie 2015.

Ne-am săturat de Ungaria care vrea respect pentru dispreţul ei faţă de legile româneşti, care propune un dialog în care Viktor Orban să monologheze despre super-naţiunea maghiară, care pretinde buna vecinătate a Budapestei care să ne dicteze tuturor şi cere toleranţă pentru politica maghiară pornită să anuleze suveranitatea şi chiar existenţa statului român.

acum 5 zile · comentarii (275)

John Prescott, oficial britanic ce a deţinut şi funcţia de vice-premier, a afirmat că Israelul poate fi acuzat în acest moment de crime de război, iar situaţia din fâşia Gaza este similară cu cea din ghetourile morţii şi create de regimul nazist pentru exterminarea evrerilor. El acuză comunitatea internaţională că închide ochii la atrocităţile comise de Israel şi în care au murit doar în ultima săptămână peste 1000 de persoane.

acum 5 zile · comentarii (10)

Majoritatea localităţilor cu populaţie preponderent românofonă din regiunea Cernăuţi protestează faţă de  mobilizarea parţială a Ucrainei. Recent s-au alăturat la protestatari şi satele din Nordul Basarabiei (raionul Noua Suliţă).

acum 5 zile · comentarii (22)

Uneori mă întreb dacă politicienii români conştientizează cât de penibili sunt, sau dacă îşi dau seamă că ei aşa sunt percepuţi de către noi. Citesc că astăzi la nu ştiu ce congres PNL-PDL au omis că cânte strofa a doua şi care conţinea numele de Traian. Mi-aduc perfect aminte când eram pe stadion la un meci al Naţionalei şi am rămas uimit că imnul nu mai era cel pe care eu îl ştiam. Iată că scenele penibile se repetă.

acum 5 zile · comentarii (31)

Lansarea, susţinerea şi alegerea unui Preşedinte al României va domina viaţa politică intens în lunile care urmează. În final, un cetăţean român va ocupa cea mai înaltă funcţie în stat, devenind o instituţie. Această particularitate scoate la lumină un pachet de probleme ce ţin de rol, funcţie, relaţionare, iniţiativă, reprezentare, ş.a

acum 5 zile · comentarii (3)

Omul viitorului, dar ce spun eu al viitorului? Este deja omul prezentului. L-a întrevăzut Nietzsche, i-a anticipat sufletul de gheaţă. Forma sa masificată a fost descrisă de Ortega y Gasset. O gheaţă larvară care tinde să se reproducă şi să se înmulţească pe măsură ce dorinţa de putere devine mai sofisticată şi mai rudimentară totodată.

acum 5 zile · comentarii (0)

Şcoala de Vară de Studii Baltice şi Nordice intitulată „A piece of culture, a culture of peace” (CoolPeace) reprezintă un proiect educaţional multianual realizat de Universitatea Valahia din Târgovişte prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, programul Burse şi cooperare interinstituţională în cadrul învăţământului superior între România, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

acum 5 zile · comentarii (0)

Am parafrazat titlul unui recent articol apărut pe o platformă de opinie cu mari (şi justificate) pretenţii, unde este găzduit (prea) des mai sus-numitul autor de texte vituperant-moralizatoare. Folosind aceleaşi epitete cu care dl. Aligică îi gratulează pe români, în general, eu mă refer strict la sentimentele pe care a reuşit dânsul să mi le stârnească, de-a lungul timpului.

acum 5 zile · comentarii (33)

Diferenţa specifică dintre mine şi postacii de doi bani, haidamacii arvuniţi să denigreze orice opinie, doar pentru a atrage prostănaci la un website altfel cu pretenţii imagologice mai presus de gestionarii săi temporari, este simplă. Eu am urcat, printre altele, pe înălţimile unde au pierit mii de români, în Primul Război Mondial, acolo unde azi, un simplu cioban, român, nu străin, primeşte doar 200 de lei pe lună.  Şi ţigări aferente...

acum 5 zile · comentarii (21)

Migraţia musulmană din ţările europene provoacă reanimarea ideologiilor ultranaţionaliste şi a xenofobiei pe continentul european. În articolul „Europa revine la naţional-socialism?” am prezentat câteva date în confirmarea acestei tendinţe, mai ales cu privire la ţările vest-europene. Însă xenofobia ia amploare şi în statele Europei de Est.

acum 5 zile · comentarii (30)

Domnul Ponta a practicat în discursul său, din capul locului, în diferite contexte, noţiunea de „ţară civilizată”. O practică retorică, nimic altceva, pe care el însuşi în realitate a contrazis-o de nenumărate ori. Recent, din nou, în mult-citatul interviu acordat la „Adevărul Live”. Nu ştiu care ţară este „civilizată” în viziunea domnului Ponta, dar cu siguranţă nu pare a fi Germania şi probabil cu atât mai puţin Ungaria.

acum 6 zile · comentarii (25)

Vladimir Antufeev a fost un miliţian de nădejde în fosta URSS. Născut în Siberia, a fost om de sistem, trimis acolo unde KGB avea nevoie să blindeze cu oameni de încredere structurile locale de miliţie. Miliţienii obişnuiţi au prostul renume că stau prost cu nervii: nu te poţi baza pe ei că, la o adică, chiar vor trage.

acum 6 zile · comentarii (36)

Fie că ne dăm seama, fie că nu, tot ce facem noi ca adulţi, sau copii, este strâns legat de ideea de competiţie, fie ea cu vecinul de la bloc, fratele, colegul de facultate sau colegul de bancă. Ajungem apoi să ne dăm seama că singura competiţie sănătoasă este cea cu noi înşine, dar mult mai târziu. Până atunci ne prinde bine să dorim mereu să fim mai buni, să primim premii pentru eforturile noastre, să fim mereu încurajaţi. Aşa creştem mari.

acum 6 zile · comentarii (2)
Postari Recente