Greaua moştenire a baronului Stancu. Orgoliile şi interesele din Consiliul Judeţean împing judeţul Brăila spre blocaj financiar 0

Suspendarea preşedintelui Gheorghe Bunea Stancu şi a vicepreşedintelui Florin Mija, în prezent inculpaţi într-un dosar de corupţie, a aruncat în haos Consiliul Judeţean Brăila. Din luna august până în prezent, consilierii judeţeni nu au reuşit să numească un preşedinte interimar cu drept de semnătură. Singurul vicepreşedinte rămas în funcţie, liberalul Ovidiu Nechita, este sabotat constant de majoritatea PSD-istă din consiliu.

Greaua moştenire a baronului Stancu. Orgoliile şi interesele din Consiliul Judeţean împing judeţul Brăila spre blocaj financiar Vezi comentarii 0

Judeţul Brăila îşi modernizează sistemul de colectare a deşeurilor. Un nou depozit ecologic se construieşte la Ianca

Judeţul Brăila îşi modernizează sistemul de colectare a deşeurilor. Un nou depozit ecologic se construieşte la Ianca

Modalitatea de gestionare a deşeurilor în judeţul Brăila este pe cale să se schimbe, graţie unei investiţii de peste o sută de milioane de lei, făcută în principal cu fonduri nerambursabile europene. După ce se vor finaliza proiectele aflate acum în lucru, deşeurile, inclusiv cele adunate din mediul rural, vor fi depozitate doar în conformitate cu normele europene, după o sortare şi reciclare prealabilă.

Opt autobuze noi, marca ISUZU, aşteaptă să intre pe traseu în Brăila. Maşinile au fost cumpărate de „Braicar” SA dar încă nu sunt înmatriculate

Opt autobuze noi, marca ISUZU, aşteaptă să intre pe traseu în Brăila. 
Maşinile au fost cumpărate de „Braicar” SA dar încă nu sunt 
înmatriculate

Începând de săptămâna viitoare, societatea publică de transport călători „Braicar” SA Brăila va introduce pe traseu opt autobuze noi, de capacitate medie, fabricate în Turcia, sub marca ISUZU. Maşinile au fost deja prezentate autorităţilor locale, în prezenţa ambasadorului Turciei în România, Koray Ertas, însă nu pot fi folosite încă, deoarece mai au nevoie de câteva zile pentru a fi înmatriculate.

Înnebunit de etnobotanice, un tânăr din Brăila seamănă teroare prin oraş şi vrea să îşi omoare propriul frate

Înnebunit de etnobotanice, un tânăr din Brăila seamănă teroare prin oraş şi vrea să îşi omoare propriul frate

Fănel C., un tânăr de 37 de ani, a devenit un adevărat pericol public, cel puţin pentru angajaţii unei agenţii imobiliare situate în municipiul Brăila, pe Calea Călăraşilor. Bărbatul a provocat mai multe scandaluri în ultima perioadă la sediul respectivei agenţii, cel mai grav incident petrecându-se săptămâna trecută, când a spart o vitrină aruncând cu un panou publicitar smuls de pe domeniul public.

Descinderi în forţă la braconierii şi hoţii din Stăncuţa

Descinderi în forţă la braconierii şi hoţii din Stăncuţa

Localnicii din comuna Stăncuţa, judeţul Brăila, care şi-au făcut un stil de viaţă din a bracona sau a fura produse agricole au avut supriza neplăcută, la începutul acestei săptămâni, de a se trezi cu poliţiştii la poartă. Fără a sta prea mult la discuţii, oamenii legii au purces la percheziţii domiciliare, iar cei prinşi cu produse furate sau cu scule de pescuit ilegale au deja dosar penal.

Ce-a fost şi ce-a ajuns baronul Stancu. De la gestionar în comerţul comunist, la patron, preşedinte CJ, baron şi, finalmente, inculpat într-un dosar DNA

Ce-a fost şi ce-a ajuns baronul Stancu. De la gestionar în comerţul 
comunist, la patron, preşedinte CJ, baron şi, finalmente, inculpat 
într-un dosar DNA

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele în prezent suspendat al Consiliului Judeţean Brăila şi-a căpătat renumele de „baron al Brăilei” după ce a stat zece ani în fruntea acestei instituţii. A condus-o cu mână de fier şi, după cum îl acuză procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-au trimis recent în judecată, din postura de şef al judeţului a îndestulat firmele sale şi ale apropiaţilor cu numeroase contracte cu statul.

FOTO Ziua Armatei României, serbată la Brăila cu o paradă militară, expoziţie cu armament greu şi fasole la cazan

FOTO Ziua Armatei României, serbată la Brăila cu o paradă militară, expoziţie cu armament greu şi fasole la cazan

Garnizoana Brăila a pregătit un program deosebit pentru celebrarea Zilei Armatei României. Faţă de alţi ani, când manifestările se desfăşurau în Cimitirul Eroilor şi se rezumau la depuneri de coroane la monumentul ostaşilor căzuţi în Primul Război Mondial, de data aceasta locaţia aleasă a fost Piaţa Independenţei, iar participanţii au putut vedea, pe lângă defilarea tradiţională, şi o expoziţie cu tehnică militară.

FOTO Crescătorie de porumbei voiajori la şcoala din Ciocile. Elevii vor îngriji şi antrena păsările, pentru a le transforma în viitorii campioni ai cerului

FOTO Crescătorie de porumbei voiajori la şcoala din Ciocile. Elevii 
vor îngriji şi antrena păsările, pentru a le transforma în viitorii campioni ai cerului

Elevii şcolii gimnaziale din comuna Ciocile, judeţul Brăila, au devenit columbofili cu acte în regulă, după ce, într-o anexă a instituţiei de învăţământ respective a fost amenajată o mini crescătorie de porumbei voiajori. Iniţiativa le-a aparţinut membrilor Asociaţiei de Prietenie Ciocile – Mardelles - o localitate din Franţa cu care este înfrăţită comuna brăileană.

Cum s-a ales un maidan dintr-o carte de vizită a Brăilei din cauza unui proces în justiţie care s-a lungit timp de 9 ani

Cum s-a ales un maidan dintr-o carte de vizită a Brăilei din cauza unui proces în justiţie care s-a lungit timp de 9 ani

Una dintre porţile Brăilei, intrarea dinspre şoseaua dig care vine dinspre Galaţi, este o carte de vizită de-a dreptul ruşionasă. De ani de zile, această cale de acces în municipiu este încadrată de mormane de gunoi şi de buruieni. Situaţia ar fi putut fi cu totul alta, dacă se concretiza o investiţie plănuită în urmă cu 9 ani, ce viza construirea unei baze de agrement Un proces între CLM şi Prefectura Brăila a stricat acest plan.

Caz unic în analele justiţiei brăilene: o procuroare a fost înjurată în sala de judecată

Caz unic în analele justiţiei brăilene: o procuroare a fost înjurată în sala de judecată

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a noului Cod penal, un infractor brăilean a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de "încălcarea solemnităţii şedinţei".  Marius Ali, în vârstă de 20 de ani, originar din municipiul Galaţi şi încarcerat în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, judeţul Brăila, se afla în sala de judecată, când a început să-i adreseze injurii şi cuvinte obscene procurorului de şedinţă.

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 7 zile · comentarii (51)

Boşilor, ca să fie clar: în 25 de ani, noi, cetăţenii de rând ai acestei ţări, am fost cei care am belit-o zi de zi. Ne-am lepădat de comunism când era prea târziu, dar poate că România va reuşi să se cureţe la timp de aceşti 25 de ani mizerabili, pestilenţiali, plini de putregai, în care s-au făcut combinaţii, şmecherii şi s-a furat pe rupte.

acum 7 zile · comentarii (21)

Rezultatele unui sondaj recent realizat de INSCOP Research şi prezentat în paginile virtuale ale „Adevărului” ne prezintă sec, în procente statistice, evoluţia descendentă a încrederii românilor în cea mai veche şi, îndrăznesc să spun, importantă instituţie a poporului nostru: Biserica.

acum 7 zile · comentarii (69)

Deşi reglementarea celor două penalităţi este distinct prevăzută de lege, se pare că o parte importantă dintre proprietari nu fac diferenţa între cele două tipuri de penalităţi. Îngrijorător este faptul că o parte importantă dintre administratori nu fac distincţia, în listele de plată, între cele două tipuri de penalităţi .

acum 8 zile · comentarii (4)

Mă preocupă de ceva vreme tehnologia pe care o foloseşte Victor Ponta atunci când mânuieşte neadevărul. Materie primă e destulă, nu e zi în care să nu primim marfă proaspătă, dar cu toate acestea ajunsesem într-un punct mort. Un text fabulos al lui Gabriel Liiceanu a avut darul de a-mi debloca situaţia: Victor Ponta pur şi simplu nu minte ca noi, toţi ceilalţi. El face artă.

acum 8 zile · comentarii (58)

Campania pentru alegerile prezidenţiale continuă, în ciuda forfotei de la DNA, a stenogramelor savuroase venite de la partid şi, în general, a Justiţiei. Ponta, cu un partid în fierbere, îşi ia ochii de la Dragnea şi se inspiră din victoriile lui Halep, în timp ce Udrea dă, în continuare, explicaţii referitoare la ţinutele ei. Avem parte şi de un Călin Popescu Tăriceanu care, sub pretextul unui apel către liberali, cere niscaiva atenţie.

acum 8 zile · comentarii (9)

Este o onoare şi o plăcere să vă vedem din nou la Belgrad, mai ales că relaţiile nostre se dezvoltă cu succes. Este la ordinea zilei ca relaţiile de prietenie între ţări să se măsoare în valoarea schimburilor  comerciale. Noi vedem prietenia în mod diferit. Astăzi, Serbia nu are inamici, are numai prieteni mai mari sau mai mici. Noi vedem Federaţia Rusă ca marele nostru prieten.

acum 8 zile · comentarii (7)

Show-ul alegerilor prezidenţiale a fost împins într-o zonă în care şi ultimele fărîme de raţionalitate au fost distruse. Orice încercare de a mai dezbate teme, proiecte de ţară, programe electorale a eşuat. Asistăm la bătălii între instituţii ale statului, grupuri şi structuri de putere.

acum 8 zile · comentarii (24)
Postari Recente