Contestaţia fostului baron al Brăilei, Bunea Stancu, după ce a fost revocat din funcţie, ajunge pe masa judecătorilor. Primul termen, stabilit pe 9 februarie 0

Prefectura Brăila l-a revocat în noiembrie 2014 pe Gheorghe Bunea Stancu (PSD) din funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Brăila, ca urmare a unei sentinţe definitive a ÎCCJ, prin care a fost găsit vinovat într-un dosar de corupţie. Cu toate acestea Bunea Stancu nu s-a împăcat cu ideea şi a contestat Prefucturii. Tribunalul Brăila a stabilit pentru data de 9 februarie primul termen în care se va judeca dosarul Stancu vs Prefectură.

Contestaţia fostului baron al Brăilei, Bunea Stancu, după ce a fost revocat din funcţie, ajunge pe masa judecătorilor. Primul termen, stabilit pe 9 februarie Vezi comentarii 0

Modernizată cu milioane de lei, apoi lăsată să stea nefolosită la mal. Aceasta este povestea navei fluviale “Ovidiu” din patrimoniul CJ Brăila

Modernizată cu milioane de lei, apoi lăsată să stea nefolosită la mal. 
Aceasta este povestea navei fluviale “Ovidiu” din patrimoniul CJ Brăila

Nava fluvială “Ovidiu”, în reabilitarea şi modernizarea căreia Consiliul Judeţean Brăila a investit circa 1, 6 milioane de lei, stă mai mult nefolosită, la malul Dunării. Reparaţiile la această navă, care a aparţinut pe vremuri Liceului de Marină din Brăila, au început în 2008 şi au fost finalizate abia în 2013. De atunci, vasul nu a adunat decât 88 de marş pe Dunăre.

Cum îl slăveau în omagii eroii muncii socialiste din Brăila pe Ceauşescu: „Îl făceam din condei să semene cu un semizeu sau faraon din Egiptul Antic!”

Cum îl slăveau în omagii eroii muncii socialiste din Brăila pe 
Ceauşescu: „Îl făceam din condei să semene cu un semizeu sau
 faraon din Egiptul Antic!”

La fel ca peste tot în ţară, ziua lui Ceauşescu era marcată şi la Brăila cu o nesfârşită serie de omagii aduse sub cele mai diverse forme, de la spectacole cu cântece şi poezii închinate „celui mai iubit fiu al ţării”, până la articolele din presa locală, redactate în aşa fel încât să se plieze pe cultul personalităţii „conducătorului suprem”.

Angajaţii de la Morga Brăila au declarat grevă spontană pentru că îngheaţă de frig. Câteva familii nu şi-au putut ridica morţii pentru a începe înmormântarea

Angajaţii de la Morga Brăila au declarat grevă spontană pentru că 
îngheaţă de frig. Câteva familii nu şi-au putut ridica morţii pentru a 
începe înmormântarea

Angajaţii Serviciului de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au refuzat să îşi desfăşoare activitatea curentă, joi, 22 ianuarie, timp de câteva ore. Aceştia erau nemulţumiţi de faptul că spaţiile unde lucrează nu sunt încălzite. În acest context, familiile persoanelor decedate nu şi-au putut ridica rudele defuncte de la morgă, pentru a începe ritualurile funerare.

Palatul Administrativ al Brăilei – o clădire cu mari probleme tehnice. Primăria intenţionează să aloce bani pentru reabilitare

Palatul Administrativ al Brăilei – o clădire cu mari probleme tehnice. Primăria intenţionează să aloce bani pentru reabilitare

Primăria Brăila intenţionează să aloce bani de la bugetul local pentru reabilitarea Palatului Administrativ, clădire pe care o ocupă împreună cu Consiliul Judeţean şi instituţia Prefecturii. Primarul Aurel Simionescu declară că se gândeşte serios ca proiectul de buget pentru anul acesta să cuprindă şi o sumă prevăzută pentru reabilitarea Palatului Administrativ.

Ştim toţi că Americanii, întrucât nu au ajuns în puterea vreuneia dintre tiraniile antice sau moderne care au devastat toate celelalte părţi ale planetei, cred naiv în sfârşituri fericite pentru poveşti. Având în vedere ce armată îi apără, e ceva rezonabil în această naivitate. Dar de data asta, sfârşitul fericit merge prea departe.

acum 5 ore · comentarii (0)

Dacă citeşti presa „quality” şi pe jurnaliştii & intelectualii mainstream de la noi, ai impresia că în Grecia a venit la putere Stalin. Pentru unii victoria prin alegeri domocratice a Syrizei e aproape echivalentul actelor teroriste. Mă mir că GDS&22 nu au depus încă o petiţie pentru interzicerea acestui partid. Am dat doar două exemple ca să înţelegeţi „fibra democratică” a „culturnicilor” noştri.

acum 6 ore · comentarii (9)

Şi la Cotroceni, şi la Parlament, au loc consultări pe marginea Codului electoral în care societatea civilă e din nou marginală. Aşteptăm încă un răspuns serios de la dl. Preşedinte Zgonea de ce nu se poate face livestreaming de la discuţia Comisiei de cod electoral, pentru ca  vrem ca toată diaspora să poată urmări dezbaterile în direct.

acum 6 ore · comentarii (0)

Câteva comparaţii sunt utile pentru a înţelege lumea de dincolo de Prut şi de dincolo de Nistru. Astfel, preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, a fost ales de conaţionali, pentru a reda ţării sale integritatea teritorială. Dar preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost propulsat în funcţia actuală pentru a menţine echilibrul necesar dintre pro-europeni şi nostalgicii epocii sovietice, într-un teritoriu deloc indiferent Casei Albe.

acum 16 ore · comentarii (9)

„Voi face pistele pentru biciclete (...)”. Aşa îşi începe declaraţia primarul Sorin Oprescu într-un articol de pe Hotnews. A spus în urma cu un an că nu se pricepe la mobilitate urbană, dar afirmă ca EL va face pistele pentru biciclete. Mai multe persoane m-au întrebat ce opinie am.  Ce să zic? La fel cum nu vreau ca un creator de modă să îmi scrie o reţetă medicală, la fel, nu vreau ca un doctor să facă piste pentru biciclete.

acum 23 ore · comentarii (7)

Când vine vorba de morală unii autori din zilele noastre, de teatru şi nu numai, mai degrabă ar trage cu pistolul. La români asta pare justificat, intoxicaţi fiind de etica şi echitatea socialistă cu care ne-au bătut la cap ideologii vechiului regim. Altora, de prin alte părţi, li se întâmplă din contră. Din prea mult liber la morală eşuat adesea în libertinism şi golire de sens, valorile morale sunt târnosite chiar în numele acesteia.

acum 23 ore · comentarii (0)

Anunţul reluării relaţiilor diplomatice după 53 de ani dintre Statele Unite ale Americii şi Cuba din 17 decembrie 2014 a surprins pe toată lumea. Deşi, observatorii atenţi au notat întâlnirea de scurtă durată din 2013 dintre preşedintele Obama şi Raul Castro din Africa de sud la înmormântarea lui Nelson Mandela. Se pare că atunci au fost iniţiate negocierile istorice intermediate şi de Papa Francisco.

„Mozart in the jungle” poate fi o poveste despre glorie, sex de conjuctură şi drog dealing, dar poate fi şi povestea despre împlinirea viselor  în spatele cortinelor care separă publicul de lumea misterioasă şi dură a muzicii clasice.. .Nu pot decât să vă recomand să-l vedeţi, dacă n-aţi făcut-o pînă acum, se găseşte pe internet, deşi nu prea am obiceiul să fac pledoarii, dar azi e ziua lui Mozart – apropos, Happy Birthday liebe Wolfi.

În recent apăruta carte „Triburile – O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la Generaţia Facebook“, profesorul Vasile Dâncu dedică un capitol relaţiei dintre sexul frumos şi politică. Sub titlul inspirat „Oglindă pentru nevestele politicienilor”, reputatul sociolog de la Cluj face o analiză extrem de interesantă  a tipologiei femeii prezente in ”establishment”-ul politic românesc.

De ceva timp studiez istoria feroviară dintr-o multitudine de perspective: istorii ale liniilor, ale gărilor, ale feroviarilor, ale căii ferate văzută prin prisma literaturii etc. Totdeauna mă raportam la tren, la calea ferată ca la un vehicul, un mijloc al progresului societăţii, fascinat fiind de o vorbă de spirit a englezilor: „după locomotivă urmează civilizaţia”.

Postari Recente