Proiect de renaturare unic în Europa, cu drone aeriene şi acvatice, în Parcul Natural „Balta Mică a Brăilei”

Proiect de renaturare unic în Europa, cu drone aeriene şi acvatice, în Parcul Natural „Balta Mică a Brăilei”

În Parcul Natural „Balta Mică a Brăilei” se derulează în prezent un proiect de renaturare unic în Europa. Administraţia Parcului, în colaborare cu câteva instituţii de prestigiu din Norvegia şi cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, va studia zona cu drone speciale, dirijate în aer şi pe apă, pentru a găsi soluţiile cele mai eficiente de decolmatare, astfel încât lacurile din arealul inundabil să recapete dimensiunile de altădată.

Aproximativ 100 de persoane i-au cerut demisia premierului, la Brăila | pnl

Aproximativ 100 de persoane i-au cerut demisia premierului, la Brăila

La Brăila, mitingul organizat de PNL în sprijinul moţiunii de cenzură depuse în Parlament a adunat în faţa Prefecturii puţin peste 100 de oameni. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost membri PNL, însă şi brăileni neafiliaţi politic care au vrut să-şi exprime nemulţumirea faţă de refuzul premierului Ponta de a demisiona, în contextul problemelor pe care le are cu Justiţia.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la apariţia romanului Moromeţii, al celui mai mare prozator român postbelic, Marin Preda. Sunt convins că aniversarea acestei capodopere va genera numeroase dezbateri şi comentarii. Unul dintre aceste comentarii, însă, interesează în mod special Basarabia, prin prisma demolării unui mit, pe care romanul o operează.

acum 16 zile · comentarii (5)

Continuă, din ce în ce mai intens, discuţii pe care unii le credeau definitiv închise între coperţile unor cărţi prăfuite din biblioteci de politologie. Sau despre care nici măcar n-au auzit vreodată, asta dacă vorbim de lideri politici cum sunt ai noştri, cu un pospai de educţie minimală, dar cu un record mondial de facultăţi absolvite, masterate şi doctorate.

acum 16 zile · comentarii (50)

O scrisoare de susţinere a proiectului meu de lege privind revenirea romilor la denumirea de ţigani a fost adresată Parlamentului României de către mai multe organizaţii româneşti din diaspora, dar şi de cetăţeni în nume propriu, ca replică la solicitarea Active Watch care cere Parlamentului respingerea acestui proiect de lege depus la Camera Deputaţilor.

acum 17 zile · comentarii (29)

În contextul de acum, adică la două zile după ce Parlamentul European adoptă cel mai dur document - acuzaţie împotriva practicilor politice ale Federaţiei Ruse şi când se aşteaptă o reuniune a şefilor de state şi guverne care să confirme un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei-, premierul României alege să participe alături de Putin şi Lukaşenko la un eveniment sportiv la Baku, altfel boicotat de toţi ceilalţi colegi din NATO şi UE.

acum 17 zile · comentarii (104)

Fenomenul Mineriadelor din România se înscrie în seria evenimentelor sângeroase postrevoluţionare care atrage cu sine imaginea în oglindă a parcursului societăţii româneşti către valorile libertăţii şi a reformelor democratice. În mod cert, se poate afirma că minerida din 1990 îşi are originea în felul în care a fost înlăturat regimul ceauşist şi cum s-a instalat noua putere.

acum 17 zile · comentarii (38)

Nici nu şi-a instalat bine biroul din Bucureşti (TIKA - Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă din subordinea primului ministru turc) pe aceeaşi stradă cu Ministerul Român de Externe că am şi luat cunoştinţă de unul dintre măreţele planuri ale statului turc si anume, pentru noi românii, la Bucureşti, într-o zonă centrală, pe banii lor vor construi o moschee.

acum 17 zile · comentarii (111)

Viaţa, care mereu regizează surprize, l-a adus pe Nicolae Bud în situaţia de de a colabora, după 1989, cu fiul lui Vasile Blidaru, Valer Blidar şi de a ajunge un apropiat al lui. Această coincidenţă impresionantă mi-a trezit curiozitatea. Am vrut să aflu cine a fost în realitate personajul intrat în legendă, Vasile Blidaru. Şi cine este fiul lui, Valer Blidar, ce destin are, cum se înscrie în agitată lume de azi.

acum 18 zile · comentarii (70)

A calculat cineva câte alocaţii pentru copiii amărâţi se pot plăti cu ajutoarele de stat, subvenţiile de stat, salariile babane pe care le primesc din bugetul de stat, sutele de funcţionari care freacă menta, angajaţi „merituoşi ”ai Parlamentului României, dar şi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale de stat?

acum 18 zile · comentarii (4)

Să creezi un smartphone la care toţi să atragă atenţia atunci când îl scoţi din buzunar nu este uşor deloc. Poţi adăuga lasere lângă cameră, poţi să îndoi display-ul, să bagi cel mai puternic hardware şi oricum mare atenţie să nu obţii. Sau poţi, pur şi simplu, să mai adaugi un display în spate şi tuturor să le cadă maxilarul.

acum 18 zile · comentarii (2)

Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie împotriva guvernului condus de Victor Ponta a fost respinsă de plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 194 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă". Un dezastru pentru PDL-PNL, o veste foarte bună pentru stabilitatea politică şi economică a României!

acum 18 zile · comentarii (1)

Asistăm de câteva zile la un spectacol care, cel puţin pe unii dintre noi, ne lasă cu gura căscată. Premierul Victor Viorel Ponta a intrat în vizorul Justiţiei. De când anume au intrat  faptele dânsului în atenţia procurorilor DNA, este treaba procurorilor. Semnalul îl dă cererea adresată Parlamentului, pentru ca acesta să avizeze începerea urmăririi penale în mod oficial.

acum 18 zile · comentarii (3)

Se vede cu ochiul liber. Premierului Victor Viorel Ponta îi este teamă chiar şi de umbra sa. Cum altfel am putea explica faptul că, deşi calculul hârtiei arată că moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, moţiune a cărei fiabilitate oricum îndoielnică ar urma să fie testată azi, nu are nici o şansă, dl Ponta le-a cerut parlamentarilor partidului pe care îl conduce, prin vocea dnei Rovana Plumb, după modelul ceauşist,

acum 18 zile · comentarii (93)

Suntem în 2015, facem parte, teoretic cu drepturi egale, din cele mai bogate şi puternice construcţii, adică Uniunea Europeană şi NATO. Tot teoretic, această Românie a noastră ar fi trebuit să beneficieze de un grad de apreciere conform, ar fi trebuit să fie considerată, din principiu, parte integrantă a zonei de prosperitate şi stabilitate pe care o garantează din toate punctele de vedere organizaţiile respective. Aşa şi este? Nu, nu este aşa.

acum 18 zile · comentarii (25)
Postari Recente