Se ascut săbiile în războiul pentru fotoliul de şef al Consiliului Judeţean Brăila 0

După ce preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost suspendat din funcţie, fiind cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, situaţia la vârful instituţiei este din ce în ce mai tensionată. Consilierii PSD şi PPDD îşi doresc înlocuirea actualului vicepreşedinte PNL cu un reprezentant al PSD dar deocamdată nu le-a reuşit această manevră.

Se ascut săbiile în războiul pentru fotoliul de şef al Consiliului Judeţean Brăila Vezi comentarii 0

FOTO Agroturism în Balta Mică a Brăilei – paradisul verde care a supravieţuit îndiguirilor făcute de comunişti

FOTO Agroturism în Balta Mică a Brăilei – paradisul verde care a supravieţuit îndiguirilor făcute de comunişti

Insula Mare a Brăilei - 70.000 hectare de teren arabil prinse între diguri şi înconjurate de Dunăre, ca într-o eternă îmbrăţişare. Acum vreo 50 de ani, când digurile încă nu existau, zona era la cheremul fluviului, care-o inunda primăvara, alimentând zecile de bălţi şi prăvaluri cu apă, peşte şi aluviuni. „Adevărul“ vă prezintă în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacantă“ un loc absolut încântător.

FOTO Călătorie în timp pe Regala Brăilei

FOTO Călătorie în timp pe Regala Brăilei

Pe fosta stradă Regală, actuala Mihai Eminescu, din oraşul cu salcâmi de la Dunăre, spiritul vremurilor de mult apuse este trezit la viaţă de miile de obiecte vechi expuse la târgul de antichităţi organizat cu prilejul Zilelor Brăilei. Găseşti acolo tot ce vrei şi ce nu vrei, lucruri adunate de prin poduri de case bătrâneşti sau de prin anticariate uitate de lume.

UPDATE Baronul Stancu rămâne în arest la domiciliu

UPDATE Baronul Stancu rămâne în arest la domiciliu

Contestaţia depusă de baronul Brăilei, Gheorghe Bunea Stancu, se judecă astăzi la Tribunalul Galaţi. Stancu a solicitat cercetarea sa în stare de libertate, în dosarul de corupţie instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Tot astăzi, judecătorii Curţii de Apel Galaţi vor decide dacă un alt inculpat din acelaşi dosar, Nicolae Moisiu, şeful achiziţiilor publice din cadrul CJ Brăila va fi scos de sub control judiciar.

Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila au fost suspendaţi din funcţie. Angajaţii instituţiei nu îşi pot lua salariile

Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila au fost 
suspendaţi din funcţie. Angajaţii instituţiei nu îşi pot lua salariile

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi vicepreşedintele acestei instituţii, Florin Mija, au fost suspendaţi din funcţie de către prefectul judeţului Brăila, Vasilica Vâlcu. Interimatul la conducerea CJ Brăila urmează să fie preluat de celălalt vicepreşedinte, Ovidiu Nechita, după ce va fi convocată o şedinţă în acest sens.

Maraton de spectacole în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii ce se va desfăşura, în premieră, de Zilele Brăilei

Maraton de spectacole în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii ce se va desfăşura, în premieră, de Zilele Brăilei

Pe lângă multele evenimente care deja au devenit o tradiţie, ediţia din acest an a Zilelor Brăilei vine şi cu o premieră absolută care le este adresată în principal copiilor. Este vorba despre Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii, ce presupune un mare număr de spectacole în aer liber puse în scenă de actori veniţi din toată ţara.

Colecţionarii brăileni sunt aşteptaţi pe strada Regală. Timp de câteva zile, vor putea achiziţiona tot felul de obiecte rare de la târgul de antichităţi

Colecţionarii brăileni sunt aşteptaţi pe strada Regală. Timp de 
câteva zile, vor putea achiziţiona tot felul de obiecte rare de la 
târgul de antichităţi

Epicentrul activităţilor de anticariat din România se va afla la Brăila, timp de câteva zile. A devenit deja o tradiţie ca, la jumătatea lunii august, cu ocazia Zilelor Brăilei, să fie invitaţi în oraşul de la Dunăre anticari şi buchinişti care aduc în atenţia colecţionarilor tot felul de obiecte vechi. Primăria anunţă că anul acesta au răspuns invitaţiei foarte mulţi anticari.

Sunt foarte mulţi cei care ştiu. Sunt foarte mulţi cei care au văzut. Dar sunt tot atât de mulţi cei care preferă să nu se amestece. Motivele sunt pe alocuri de înţeles. La ce bun să îţi pui pielea la bătaie, când ai responsabilitatea unei familii, la ce bun, când mereu se va găsi unul în sistem care să facă ceea ce tu refuzi, iar refuzul tău te poate scoate şomer şi odată cu tine şi pe familia ta?

acum 2 zile · comentarii (4)

Am fost invitat de cîteva ori, în ultima vreme, să răspund la foarte actuala întrebare: „Cum trebuie să fie un preşedinte?“ M-am eschivat. Întrebarea nu e lipsită de legitimitate (mai ales în contextul de-acum), dar are un „ce“ romantic, sau, în orice caz, nerealist. Ne ajută în vreun fel dacă încropim un portret ideal al celui de care avem nevoie?

acum 2 zile · comentarii (216)

Cel mai spectaculos film pe care îl veţi vedea anul acesta este noul Expendables, din seria inaugurată de Stallone acum câţiva ani şi care continuă ambiţia extraordinară a acestui om de a readuce din obscuritate marile nume ale filmului de acţiune. Refuzul admirabil de a fi uitaţi arată încrederea bărbătească în formula filmului de acţiune, bărbatul care apără civilizaţia, o necesitate în lumea noastră din ce în ce mai lipsită de eroi.

acum 2 zile · comentarii (0)

Limba română este sărbătorită în Basarabia de aproape un sfert de secol, în fiecare an la 31 August. Pentru românii basarabeni, această sărbătoare culturală e o Zi Naţională. E firesc: timp de peste 200 de ani, ei au tot luptat să menţină în viaţă limba maternă, să o salveze, în faţa unei limbi ruse tot mai agresivă, tot mai cotropitoare.

acum 2 zile · comentarii (1)

Iniţial, am cunoscut-o pe Elsa Lueder printr-un schimb de e-mail-uri, ea oferindu-se să traducă în germană o povestire scrisă de mine. Pe atunci nu ştiam de Casa cu olane şi de minunăţiile (culturale, colocviale etc.) care se întîmplă aici, decît din auzite şi nici n-am făcut, în primul moment, legătura. Apoi, am primit o invitaţie foarte directă, tipic nemţească, aş zice, să o vizitez la Vama Veche.

acum 2 zile · comentarii (0)

De-a lungul evoluţiei sale, omul a suferit o dublă pierdere: prima – pierderea instinctelor animale în preistorie şi a doua – pierderea tradiţiilor, produsă în istoria recentă, ne spunea ilustrul psihiatru austriac, fondator al logoterapiei – Viktor Emil Frankl, în bestseller-ul „Omul în căutarea sensului vieţii".

acum 2 zile · comentarii (24)

Acesta este titlul sub care am lansat în pagina „Polis” a revistei Timpul (ediţia august 2014, accesabilă la http://www.revistatimpul.ro/reviste/185/) o dezbatere cu privire la perspectiva ca unul dintre candidaţii cu şanse la proximele alegeri prezidenţiale să fie de o altă confesiune decât cea a majorităţii electoratului.

acum 2 zile · comentarii (12)

Fiecare putere de după 1990  a stabilit precedente în comportamente politice abuzive chiar ilegale şi fiecare partid politic care a deţinut guvernarea a folosit-o pentru a-şi creşte puterea şi pentru a îmbogăţi o elită. De fiecare dată când se comite un abuz de putere de care beneficiază un grup restrâns de indivizi, cel care îl înfăptuieşte invocă precedentul, arătând cu degetul spre deţinătorul anterior al puterii.

acum 2 zile · comentarii (2)

Nu ştiu ce să cred despre campania asta, ”Litoralul pentru toţi”. Un zgomotos act de milostivire, care fascinează multe suflete naive. Le creează acces la mare celor care au mâncat un an de zile macaroane cu sos de roşii, ca să strângă 235 de lei de persoană – atât costă şase nopţi la un hotel de două stele, în extrasezon, în cadrul campaniei susamintite. Ieftin ca braga, ce-i drept.

acum 3 zile · comentarii (136)

După câţiva ani am revizitat fostul domeniu regal asociat etern cu Regina Maria, creatoarea acestui loc. Am observat în modul de administrare lipsa unei viziuni coerente asupra a ceea ce trebuie să menţină spiritul locului. Este un declin determinat probabil şi de recesiunea economică, un efect direct al conflictelor din estul Ucrainei asupra întregii regiuni. Pe lângă acestea au fost ploile torenţiale din ultimele luni care au afectat terasele.

acum 3 zile · comentarii (8)

Pe data de 31 august neamul românesc sărbătoreşte Ziua Limbii Române. Acest lucru se întâmplă în mod oficial pe ambele maluri ale Prutului, data fiind înscrisă ca atare în legislaţia ambelor state româneşti. Limba Română este ceea ce uneşte neamul românesc.

acum 3 zile · comentarii (2)

Trupe ruseşti au intrat în Ucraina, sunt acuzele oficialilor de la Kiev. Federaţia Rusă nu neagă, dar afirmă deschis că: „sunt soldaţi în timpul lor liber“. Doar unii au fost paraşutaţi întâmplător, iar alţii pur şi simplu s-au rătăcit. NATO „reacţionează dur“: vor trimite 600 de soldaţi americani în... Polonia. Germania reacţionează şi ea „foarte dur“, Angela Merkel afirmând răspicat şi bărbăteşte: „Să se Facă lumină“ şi „să votăm o Rezoluţie“.

acum 3 zile · comentarii (4)
Postari Recente