FOTO Brăilenii care au în curte sau în apartament câini de rasă comună au, până duminică, 27 iulie, posibilitatea să îi sterilizeze gratuit 0

Brăilenii care cresc câini de rasă comună în curţi sau apartamente au posibilitatea, zilele acestea, să îi sterilizeze şi microcipeze gratuit, graţie unei campanii derulate de Primăria Brăila, în colaborare cu Asociaţia „Dog Rescue” Bucureşti. La cabinetele private, o sterilizare costă până la 150 lei, iar legea îi obligă pe toţi posesorii de câini să îi sterilizeze până la 1 ianuarie 2015.

Vezi comentarii 0

Cum insistă Primăria Brăila să dea miliarde de lei vechi pe lucrări ce pot fi făcute aproape gratis

Aspru criticată pentru iniţiativa de a construi două sensuri giratorii în valoare de 300.000 lei fiecare, Primăria Brăila a demonstrat că se pot face astfel de facilităţi pentru traficul rutier cu foarte puţini bani. Adică aproape gratis. Problema e că sensurile giratorii ieftine au fost făcute doar ca un preambul, în aşteptarea celor exorbitant de scumpe.

FOTO Investitorii care promiteau construirea de centrale eoliene şi panouri fotovoltaice lasă judeţul Brăila cu ochii în soare

Apetitul pentru investiţii în energie verde a scăzut dramatic în judeţul Brăila, după ce statul a redus numărul certificatelor verzi acordate pentru construirea de centrale eoliene sau parcuri fotovoltaice. În urmă cu trei ani, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila erau depuse proiecte care, însumate, ar fi trebuit să producă 600 MW de energie. Puterea instalată a celor construite până acum abia ajunge, însă, la 112 MW.

FOTO Cel care i-a dat Brăilei un simbol s-a stins din viaţă

Creatorul unuia dintre simbolurile Brăilei contemporane a încetat din viaţă, la vârsta de 91 de ani, în seara zilei de sâmbătă, 19 iulie. Sculptorul Constantin Lucaci este cel care a realizat fântânile cinetice de pe Esplanada Brăilei. Ansamblul de fântâni de la Brăila este, în ordine cronologică, cel de-al cincilea creat de maestrul Lucaci.

FOTO Performerii învăţământului brăilean, premiaţi de Primărie şi Consiliul Judeţean, în prezenţa Ministrului Educaţiei

Cei şapte elevi brăileni care au avut media generală 10 la Evaluare şi cei opt cu media 10 la Bac, precum şi profesorii lor de la clasă, au fost premiaţi, vineri, de autorităţile locale, în prezenţa Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie şi a fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, acum senator şi preşedinte al Comisiei de învăţământ din Senat.

Brăila turistică, Brăila gunoaielor

Zona centrală a Brăilei este în continuare sufocată de gunoaie, aşa cum era şi în urmă cu o lună, atunci când o navă de croazieră s-a oprit în port, iar turiştii străini care au luat oraşul la pas s-au declarat oripilaţi de mizeria de pe străzi. Autorităţile locale par să fi rămas indiferente, însă, la acele critici.

„Laminorul” Brăila se pregăteşte să îşi reînceapă activitatea din această toamnă. 230 de brăileni au şansa să îşi reia locul de muncă

După doi ani de pauză şi incertitudini, „Laminorul” SA Brăila îşi va relua activitatea de producţie, începând din luna septembrie a acestui an. Vestea despre repornirea uzinei brăilene a fost lansată şi în urmă cu câteva luni, însă atunci nu s-a adeverit. Acum, este o certitudine, după cum dă asigurări Constantin Iarca, liderului Sindicatului „Metal 94”.

Primăria Brăila vrea să mărească parcul auto al operatorului public local de transport de călător. „Braicar” SA urmează să se doteze cu 8 mini-autobuze

Municipalitatea brăileană intenţionează să îmbunătăţească serviciile de transport public de călători. În acest sens, operatorul public de transport în comun de persoane „Braicar” SA, din subordinea municipalitîţii, a lansat un anunţ privind achiziţionarea a opt autobuze de mică sau medie capacitate.

FOTO Terasele estivale din Brăila încalcă flagrant regulile stabilite de Primărie. Autorităţile locale nu reuşesc să facă ordine în domeniu

Patronii mai multor terase estivale deschise pe raza municipiului Brăila au fost amendaţi de Poliţia Locală cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 lei. Motivul: respectivii ocupă mai mult spaţiu pe domeniul public decât cel pentru care plătesc chirie la Primărie. Deocamdată, sancţiunile nu au niciun efect, terasele fiind la fel de subpradimensionate, iar patronii la fel de nepăsători faţă de regulile impuse de autorităţile locale.

Se preconizează o criză a transportului local de călători în Brăila. Şoferii şi vatmanii ameninţă cu greva dacă nu li se măresc lefurile

Supăraţi că revendicările lor salariale nu sunt luate în seamă, angajaţii societăţii de transport local „Braicar” SA ameninţă cu mişcări sindicale, luând în calcul inclusiv organizarea unei greve generale. Cele două organizaţii sindicale ale salariaţilor SC "Braicar" solicită o creştere salarială cu 10%, în timp ce conducerea nu oferă decât o indexare cu rata inflaţiei, adică un procent de majorare de 2,9%.

În opinia locotenent-colonelului Ralph Peters, fost ofiţer american de informaţii, care a lucrat în Germania, actuala geografie politică a Orientului Mijlociu nu permite pacea. Peters susţinea, în 2006, că la originea mişcărilor insurgente din zonă se afla harta nedreaptă, trasată în secolul trecut de Imperiul britanic şi Franţa colonială.

acum 4 zile · comentarii (12)

Vă ofer un portret al românului la volan. Nu am să folosesc metafore despre cum condusul maşinii sugerează şi independenţa individului, şi societatea ea însăşi, în imaginea individului. Vreau numai să vă arăt trei trăsături evidente într-un accident: Neruşinarea, urâţenia gratuită şi corupţia aşa cum există ele în mediul banal, cotidian, fără mize şi fără interes mediatic naţional.

acum 4 zile · comentarii (31)

Pe 23 august 1939 Germania şi Rusia semnau un Pact de Neagresiune ce conţinea o anexă secretă cu împărţirea lumii. Toată comunitatea internaţională a criticat ulterior această înţelegere, iar istoricii au cercetat-o şi condamnat-o. Iată că la mai bine de jumătate de secol de la această odioasă înţelegere, istoria se repetă şi întreaga comunitate europeană asistă pasivă la realităţile internaţionale actuale.

acum 4 zile · comentarii (7)

Europa Occidentală pare să fi asimilat România cu tot cu apucăturile ei regretabile. Bunăoară, furatul căciulii. De ani buni, ţările vest-europene se prefac că Rusia a devenit un partener democratic acceptabil, în schimbul „favorurilor” economice cu care liderul de la Kremlin îi cadoriseşte. Sau doar îi momeşte, după caz.

acum 4 zile · comentarii (29)

În universul nostru mic ştirile care vin din afara graniţelor sunt, de obicei, tratate sumar. Dacă a mai luat Putin o bucată de Ucraină, dacă s-a mai răţoit Obama la cineva, dacă la Bruxelles nişte feţe de tocilari cu ochelari n-au mai luat o decizie importantă sunt lucruri de final de jurnal, de coadă de site, de ultimă pagină.

acum 4 zile · comentarii (7)

Decizia UDMR de a rămâne la guvernare după ce MAE a atacat o iniţiativă identitară, asumată de maghiari, privind autonomia culturală, arată că tot ceea ce contează e puterea. Scandalul loveşte UDMR unde ar trebui să o doară mai tare, în nucleul dur, Secuimea. Diaspora maghiară urbană este mult prea sofisticată pentru discursul radical identitar. Semne că şi UDMR se apropie de o criză de reprezentativitate.

acum 4 zile · comentarii (33)

Suntem atât de înconjuraţi de probleme, conflicte, zone de iminentă explozie, încât există riscul de nu le mai putea ordona pe o scară a valorilor, fie ele şi negative. Răul devine comun, tragedia devine dramoletă pe scena unui teatru oarecare de provincie, problemele globale se judecă exclusiv prin acoperirea mediatică a unui eveniment care, cu cât este mai sângeros şi mai aproape de noi, va capta atenţia pentru o zi sau o săptămână.

acum 5 zile · comentarii (5)

Nu ştiu cum e la japonezi şi la asiatici, în general, însă dintre culturile cu care suntem în contact direct, extremele în materie de tutuire le găsim la francezi, respectiv la americani. Francezul îi spune lui mademoiselle „je vous aime” şi după ce a făcut sex de multe ori cu ea şi sunt aproape de marriage, americanul are doar pe „you”, pe care puţini s-ar gândi să-l traducă prin „dumneavoastră”.

acum 5 zile · comentarii (8)

Doborârea avionului companiei Malaysia Airlines are efecte mai ieri neluate în calcul. America se trezeşte treptat la realitate. Şi poate la Casa Albă se înţelege abia acum ceea ce îi recomanda, acum o lună, şeful statului român omologului american, insistând pe necesitatea unei solidarităţi euroatlantice în prezent, pentru că altfel, ulterior, preţul ar putea fi unul sângeros.

acum 5 zile · comentarii (83)

Subiectele majore pentru funcţionarea unei societăţi normale, cum ar fi educaţia, sănătatea, respectul faţă de lege sunt aduse în atenţia publică doar sporadic, de obicei atunci când se întâmplă ceva rău şi atunci cu scopul de a „mitralia” nişte vinovaţi de serviciu şi nu pentru a urmări în mod logic cauzele care produc astfel de derapaje sau modalităţile prin care să le evităm pe viitor.

acum 5 zile · comentarii (13)
Postari Recente