Cum încearcă autorităţile judeţene brăilene să elimine deficitul de medici de la Spitalul Judeţean. Apartamente la cheie pentru medicii tineri 0

În contextul deficitului de medici din cadrul Spitalului Judeţean Brăila, Consiliul Judeţean încearcă aă atragă medici tineri oferindu-le o serie de facilităţi. În prezent, 31 de apartamente construite printr-un program desfăşurat de ANL pe Şoseaua Buzăului, chiar în apropierea Spitalului Judeţean, sunt aproape gata şi vor ajunge la medicii şi specialiştii care vor veni să profeseze la Brăila.

Cum încearcă autorităţile judeţene brăilene să elimine deficitul de 
medici de la Spitalul Judeţean. Apartamente la cheie pentru medicii 
tineri Vezi comentarii 0

Primăria Brăila se arată decisă să facă ordine pe faleza Dunării. A început demolarea teraselor construite ilegal

Primăria Brăila se arată decisă să facă ordine pe faleza Dunării. A început demolarea teraselor construite ilegal

Acţiune în premieră a Primăriei Brăila: s-a dat startul demolării teraselor construite ilegal pe faleza Dunării. Prima terasă, care ocupă de ani de zile sute de metri pătraţi din domeniul public a fost programată pentru demolare astăzi, începând cu ora 9.00. Iniţiativa îi aparţine noului primar al Brăilei, Marian Dragomir, care pare decis să pună capăt ilegalităţilor şi să schimbe în bine faţa falezei oraşului.

Zilele Oraşului Ianca, la concurenţă cu Zilele Brăilei. Ce artişti de top vor concerta în micul orăşel brăilean, în perioada 5 – 11 septembrie

Zilele Oraşului Ianca, la concurenţă cu Zilele Brăilei. Ce artişti de 
top vor concerta în micul orăşel brăilean, în perioada 5 – 11 septembrie

După ce la Zilele Brăilei au concertat mai mulţi artişti de top, culminând cu Carla's Dreams, una dintre cele mai în vogă trupe ale momentului, Primăria din Ianca nu se lasă mai prejos, oferindu-le propriilor locuitor un program foarte încărcat, în perioada 5 – 11 septembrie, când vor fi organizate Zilele Oraşului.

„Jungla” dintre blocurile brăilene, transformată în spaţii verzi şi locuri de parcare. Deocamdată, acţiunea Primăriei este într-o fază incipientă

„Jungla” dintre blocurile brăilene, transformată în spaţii verzi şi 
locuri de parcare. Deocamdată, acţiunea Primăriei este într-o fază 
incipientă

Terenurile dintre blocurile din municipiul Brăila, acoperite în prezent de buruieni, gunoaie şi magazii improvizate de unii locatari, vor fi curăţate în vederea transformării în spaţii verzi şi locuri de parcare. Anunţul a fost făcut de primarul Marian Dragomir, care a precizat că o primă acţiune în acest sens a fost începută pe Str. Rândunicii din cartierul Obor.

Primăria Brăila a demarat, în sfârşit, procedura legală de angajare a unei firme care să astupe gropile de pe străzile din oraş

Primăria Brăila a demarat, în sfârşit, procedura legală de angajare a unei firme care să astupe gropile de pe străzile din oraş

Reparaţiile prin plombări şi covoare asfaltice a străzilor din municipiul Brăila va începe abia peste câteva săptămâni, după ce procedura atribuirii contractului de lucrări prin sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) va fi finalizată. Procedura a fost lansată de Primăria Brăila abia zilele trecute, iar data limită de depunere a ofertelor este luni, 29 august.

Cum poate Bunea Stancu să se întoarcă în PSD. Fostul preşedinte al PSD Brăila a fost eliberat recent din Penitenciarul Focşani | psd

Cum poate Bunea Stancu să se întoarcă în PSD. Fostul preşedinte al PSD Brăila a fost eliberat recent din Penitenciarul Focşani

Gheorghe Bunea Stancu şi-a pierdut calitatea de membru PSD, iar dacă vrea să revină în partid trebuie să o ia de la zero, prin depunerea unei adeziuni la organizaţia de bază. Precizarea a fost făcută de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, la scurt timp după ce Bunea Stancu a fost eliberat înainte de termen din Penitenciarul Focşani.

Trupa DJ Project, penalizată de Primăria Brăila după prestaţia de Zilele Oraşului

Trupa DJ Project, penalizată de Primăria Brăila după prestaţia de Zilele Oraşului

Ediţia din acest an a Zilelor Brăilei s-a bucurat de un public foarte numeros, mai ales în ultima seară, când pe scenă au evoluat trupele DJ Project şi Carla's Dreams. Din păcate, prestaţia celor de la DJ Project nu a fost tocmai la înălţime. Trupa a întrerupt concertul de câteva ori, pentru ca până la urmă să îl încheie înainte de termenul prestabilit. Din cauza acestei atitudini, Primăria a penalizat trupa cu jumătate din onorariu.

Canotca brăileană, mai bună decât ce a gălăţenilor. Tradiţionala cursă Brăila – Galaţi, câştigată pentru a patra oară consecutiv de brăileni

Canotca brăileană, mai bună decât ce a gălăţenilor. Tradiţionala cursă 
Brăila – Galaţi, câştigată pentru a patra oară consecutiv de brăileni

Tradiţionala rivalitate dintre Brăila şi Galaţi a fost tranşată în favoarea Brăilei, la întrecerea de canotci desfăşurată de Ziua Marinei. Reprezentanţii sectiei de kaiac canoe de la CSM Brăila au câştigat pentru a patra oară consecutiv duelul cu gălăţenii, în tradiţionala cursă de canotci, acţiune sportivă care face parte din proiectul "Descoperă Rowmania", iniţiat de Ivan Patzaichin.

Cum se sabotează singure terasele „de fiţe“ de pe faleza Dunării, aruncându-şi gunoaiele la doi paşi de mesele unde se aşază clienţii

Cum se sabotează singure terasele „de fiţe“ de pe faleza Dunării, 
aruncându-şi gunoaiele la doi paşi de mesele unde se aşază clienţii

Misterul apariţiei gunoaielor în zona falezei Dunării, acolo unde Primăria face periodic curăţenie, s-a lămurit luni, în plină desfăşurare a Zilelor Brăilei, atunci când o patrulă a Poliţiei Locale a prins în flagrant o angajată a terasei „Acapulco” în timp ce arunca doi saci cu deşeuri lângă scările de la capătul bulevardului Independenţei, la câţiva paşi de mesele unde se aşază clienţii.

Declaraţia ministrului de externe turc, Anadolou Cavusoglu, a deschis o nouă etapă - până acum doar intuită, dar niciodată confirmată formal - în relaţia dintre ţara sa şi Rusia, dezvoltare de altfel absolut logică după ce cele două ţări anunţaseră începerea cooperării întărite în domeniul politic, militar şi schimbului de informaţii.

acum 4 zile · comentarii (24)

Economia Rusiei îşi continuă şi în 2016 trendul descendent. În conformitate cu datele agenţiei ruse de statistică Rosstat, produsul intern brut a scăzut cu 0,6% în semestrul II al anului curent, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În semestrul I, scăderea PIB a constituit 1,2%. După prognozele Băncii Centrale a Rusiei, scăderea PIB va încetini până la minus 0,3-0,7% în acest an, de la anul prognozându-se o uşoară creştere.

acum 4 zile · comentarii (7)

Să începem prin a recapitula, pe scurt, principalele fapte. Sâmbătă, 13 august, aşadar acum o săptămână, echipa alcătuită din Horia Tecău şi Florin Mergea a pierdut finala de dublu de la Jocurile Olimpice de la Rio. Adversari nu le-a fost chiar oricine. Cei doi au trebuit să înfrunte un duo formidabil, format din Rafael Nadal şi Marc Lopez.

acum 4 zile · comentarii (2)

Poate n-ar trebui să ne preocupe declaraţiile unui cetăţean oarecare, Victor Ponta, care, în lipsă de alte ocupaţii si având timp suficient la dispoziţie, scrie toată ziua pe facebook sau îşi dă cu părerea pe la tv-urile care-l mai bagă în seamă. Totuşi, un fost premier şi fost candidat la preşedinţie, cu visele la un nou mandat de premier, merită atenţie.

acum 4 zile · comentarii (48)

Burkini or not burkini? E polemica verii, în Franţa, şi pretextul de a instrumentaliza politic, psihologic, tensiunile identitare. Ce sens producem, noi, animale politice şi simbolice, cu discursurile din spaţiul public? Unde vor duce scurtăturile identitare de genul „musulman (afişat) = tensiune”? De scurtăturile de care am avut parte şi noi, ceilalţi europeni, am uitat: „hoţ, pentru că român”.

acum 5 zile · comentarii (274)

Exact la ora la care, în Germania, preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk, discuta viitorul Uniunii Europene cu cancelarul Angela Merkel, la castelul Meseberg, aflat la 65 kilometri nord de Berlin, am purtat un dialog cu un ambasador cerebral, care a fost anterior consilier prezidenţial şi ministru de externe al României. Un conaţional cu un discurs bine temperat.

acum 5 zile · comentarii (23)

Cu acest slogan, clujenii sunt invitaţi să se înscrie în campania „Walking Month” care va ajuta la recuperarea copiilor cu dizabilităţi locomotori integraţi la Grădiniţa Malteză din Cluj. Campania se derulează în perioada 12 septembrie - 9 octombrie 2016. Cum putem ajuta? Foarte simplu! Mergând pe jos.

acum 5 zile · comentarii (0)

Evenimentul editorial al anului în spaţiul traducerilor s-ar putea să-l constituie apariţia, la RAO, a extraordinarei cărţi, în aceeaşi vreme monografie critică şi reconstituire biografică-roman, consacrată sub titlul „Călătoria spre obârşie” de columbianul Dasso Saldivar noului Cervantes al limbii spaniole, Gabriel Garcia Marquez, care a dominat mondial literatura scrisă începând din a doua jumătate a secolului XX, cu acelaşi ecou până astăzi.

acum 5 zile · comentarii (0)
Postari Recente