Cum a ajuns „Tancrad“ Galaţi, firma de suflet a baronului Bunea Stancu, să dea în judecată Primăria Brăila 0

Blamată de brăileni pentru întârzierile foarte mari dar şi pentru calitatea scăzută a lucrărilor executate pentru reabilitarea unui important bulevard din Brăila, „Tancrad” SRL Galaţi, considerată pe vremuri firma de casă a baronului Gheorghe Bunea Stancu, a dat Primăria Brăila în judecată, solicitând daune morale şi materiale.

Cum a ajuns „Tancrad“ Galaţi, firma de suflet a baronului Bunea 
Stancu, să dea în judecată Primăria Brăila Vezi comentarii 0

Evaluare Naţională 2016. Proba scrisă la limba şi literatura română nu prea le-a dat bătăi de cap elevilor brăileni. "A fost uşor, o să iau peste 9.00!"

Evaluare Naţională 2016. Proba scrisă la limba şi literatura română nu prea le-a dat bătăi de cap elevilor brăileni.

Peste 2.000 de elevi brăileni, mai exact 2.018, au susţinut, luni, 27 iunie, proba scrisă la limba şi literatura română, în cadrul Evaluării Naţionale. Ddin totalul de 2.829 elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar, 2.244 de elevi au promovat, însă doar 2.018 s-au înscris să susţină examenul, restul orientându-se spre şcoli de arte şi meserii. Restul de circa 600 de elevi, nu au reuşit să finalizeze ciclul gimnazial.

“Regele” sunetului de calitate. De ce preferă audiofilii pasionaţi amplificatoarele pe lămpi, în locul celor digitale, de ultimă generaţie

“Regele” sunetului de calitate. De ce preferă audiofilii pasionaţi 
amplificatoarele pe lămpi, în locul celor digitale, de ultimă generaţie

În epoca aparaturii digitale, când tehnologia evoluează extrem de rapid, iar modelele existente pe piaţă sunt înlocuite de la o lună la alta cu unele mai performante, aparatura clasică, de tip analog, pare că şi-a trăit de mult ultimele zile. Uneori, însă, lucrurile nu stau chiar aşa, cel puţin în ceea ce priveşte echipamentele muzicale.

Criminalul care a ajuns să fie condamnat pentru a doua oară la închisoare pe viaţă. Ce faptă odioasă a comis după 20 de ani de puşcărie

Criminalul care a ajuns să fie condamnat pentru a doua oară la închisoare pe viaţă. Ce faptă odioasă a comis după 20 de ani de puşcărie

Condamnat la începutul anilor '90 la închisoare pe viaţă, după ce a ucis doi bătrâni, Fănel Milea, acum în vârstă de 53 de ani, originar din comuna brăileană Viziru, a fost lăsat în libertate, după ce a petrecut două decenii după gratii. Cei care l-au eliberat condiţionat au considerat că individul a renunţat la pornirile criminale, dar s-au înşelat: Milea a ucis din nou.

Văcarul şi siguranţa CFR. A furat două „sârme” ca să le vândă la fier vechi, lăsând un întreg tronson de cale ferată fără sistem de semnalizare

Văcarul şi siguranţa CFR. A furat două „sârme” ca să le vândă la fier
 vechi, lăsând un întreg tronson de cale ferată fără sistem de 
semnalizare

Alin P., un tânăr de 22 de ani, originar din judeţul Galaţi, a fost trimis recent în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. Individul este acuzat de două fapte grave: furt şi distrugere sau semnalizare falsă. De furat, a furat doar două cabluri, însă problema e că prin fapta sa a pus în pericol siguranţa circulaţiei feroviare, în zona staţiei CFR Lacu Sărat Brăila.

După ani de zile în care nu a aveau decât o singură opţiune, turiştii au acum de ales între trei plaje, în staţiunea Lacu Sărat

După ani de zile în care nu a aveau decât o singură opţiune, turiştii au acum de ales între trei plaje, în staţiunea Lacu Sărat

Rămasă, ani de zile, în paragină, din cauza disputelor ilogice dintre municipiul Brăila şi comuna învecinată Chiscani, care se luptau pentru dreptul de a încasa taxe de la agenţii economici, staţiunea Lacu Sărat dă semne de revigorare. Dacă până anul trecut exista o singură zonă amenajată pentru plajă, acum sunt trei asfel de locuri.

Cum a ajuns dirofilarioza, o boală până nu de mult necunoscută în România, să ucidă tot mai mulţi câini cu sau fără stăpân din Brăila

Cum a ajuns dirofilarioza, o boală până nu de mult necunoscută în România, să ucidă tot mai mulţi câini cu sau fără stăpân din Brăila

Dirofilarioza, o boală a câinilor care până în urmă cu câţiva ani nici nu prea era cunoscută la nivel naţional, afectează în prezent sute de exemplare canine în Brăila. Medicii veterinari sunt uimiţi de rapiditatea cu care se răspândeşte această boală, punând acest fenomen pe seama ţânţarilor, principalul vector de transmitere a parazitului care o declanşează.

Cum a reuşit un hoţ brăilean să dea lovitură după lovitură, intrând nepoftit în birourile unor instituţii publice şi furând tot ce-i pica în mână

Cum a reuşit un hoţ brăilean să dea lovitură după lovitură, intrând 
nepoftit în birourile unor instituţii publice şi furând tot ce-i pica în
 mână

Un brăilean a reuşit să îi uimească inclusiv pe poliţişti cu perseverenţa cu care a dat lovitură după lovitură, furând tot ce-i pica în mână din birourile unor instituţii publice. {ase fapte a recunoscut cu seninătate individul, atunci când a picat, în sfârşit, în plasa oamenilor legii. Mai mult, acesta a participat la activităţi de reconstituire, explicând în detaliu cum a comis furturile.

Privind la rece lucrurile, cei ce au dorit ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană au vrut să îşi facă ordine în propria ţară, să nu mai plătească mai binele unora învăţaţi să profite de asistenţa socială, să nu muncească, să fie pe străzile unor localităţi britanice cu obiceiuri balcanice, să se aşeze unde vor cu familiile lor numeroase sfidând legi ce nu pot fi totuşi ignorate, ca pe plan mioritic.

acum 2 zile · comentarii (66)

Evenimentele curg extrem de rapid şi, cu fiecare zi post-BREXIT, aproape chiar la câteva ore, apar mesaje extrem de dure şi inflexibile ale liderilor europeni importanţi în favoarea unei decizii juridice cât se poate de imediate prin care să se consfinţească ieşirea Marii Britanii din UE.

acum 2 zile · comentarii (52)

Marea Britanie nu se va afla doar la un pas de dezmembrare, dar dacă un politician chiar va încerca scoaterea din Uniunea Europeană vom asista la periculoase mişcări de stradă. Iar asta nu doar în Marea Britanie. Tinerii, care au votat covârşitor pentru a rămâne în spaţiul european, nu par a fi dispuşi a ceda viitorul lor în mâna celor ce nu înţeleg aceste timpuri.

acum 2 zile · comentarii (5)

Nu cred să existe cetăţean român cât de cât informat cu ceea ce se întâmplă în viaţa politică a României căruia să nu-i fie cunoscut numele d-lui Mihăiţă Calimente. Pentru simplul motiv că dl. Calimente este una dintre cele mai frecvente prezenţe în emisiunile tv de dezbateri politice. Acolo unde dl. Calimente combate bine şi loveşte vârtos în ciocoi.

acum 2 zile · comentarii (10)

În 24 Iunie, de Ziua Universală a Iei, povestea iei româneşti a intrat într-o nouă etapă. În expoziţia deschisă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, 23 de doamne care cos ie după modele tradiţionale şi-au expus creaţiile alături de cele mai frumoase ii şi cămăşi din patrimoniul muzeal din România.

acum 2 zile · comentarii (4)

O realitate halucinantă, pusă în evidenţă de statisticile ultimilor ani la Bacalaureat, ne arată  că în 2015 aveam circa  115 licee cu randament sub 15%, din care 55 cu ZERO promovare la examenul de Bcalaureat. Campion este judeţul Maramureş cu 7 (şapte) licee cu promovare ZERO. Ialomiţa are 4 astfel de licee, în judeţul Sibiu există 4 licee cu promovare ZERO la Bacalaureat în anul 2015, La Dolj 3, şi tot aşa.

acum 3 zile · comentarii (9)

Brexit nu este un şoc. Brexit este urmarea firească a educaţiei, a (lipsei) valorilor, a profitorilor erei informaţionale, a populiştilor care sunt atât de slabi încât cu victoria în braţe se scuză şi nu ştiu ce să facă. Oamenii ăştia au obţinut majoritatea voturilor pentru că majoritatea votanţilor s-au identificat cu aceşti politruci mediocri, cu alte cuvinte sunt la fel de mediocri, sau chiar mai mediocri decât ei.

acum 3 zile · comentarii (144)

Eşec al clasei politice de la Londra, ce s-a jucat cu opinia publică din Marea Britanie şi ani la rând a aruncat tot ceea ce nu a ieşit bine asupra Uniunii Europene, cu o totală iresponsabilitate. Apoi populismul şi aducerea la urne a scos pe londonezi afară din cel mai puternic club economic al lumii. Dar ieşirea Marii Britanii ar putea însemna regândirea proiectului european în termeni mult mai clari.

acum 3 zile · comentarii (22)

După mai bine de şapte luni de atacuri sistematice ale liderilor majorităţii parlamentare (Ponta, Dragnea, Tăriceanu ş.a.) la adresa guvernului de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş, căruia i-au fost aduse acuzaţii dintre cele mai abjecte (miniştrii fiind consideraţi agenţi ai Bruxelles-ului), s-a găsit, în sfârşit, un ministru cu sânge în instalaţie care să încerce restabilirea adevărului.

acum 3 zile · comentarii (2)

Marii oameni politici au apărut, în istorie, aproape întotdeauna în timpul conflictelor şi războaielor. Atunci când consensul social e coagulat de teamă şi de furie, mari oameni de stat reuşesc să scrie istorie. În astfel de momente, politicienii se preocupă să nu piardă teritorii naţionale sau eventual să cucerească altele noi. Cu orice preţ. Pe timp de pace, politicienii se preocupă, însă, să câştige voturi. Cu orice preţ.

acum 4 zile · comentarii (0)

S-a întâmplat ca la meciul România-Franţa. La referendumul din Marea Britanie, tabăra „Remain”, a celor care doreau să rămână în UE a fost bătută aproximativ cum am fost noi. În mai mult de prima jumătate a zilei, ea a condus, apoi, la sfârşit, Brexit-ul a învins cu 51,9 la sută faţă de 48,1 la sută, ceea ce a însemnat o diferenţă de peste un million de voturi.

acum 4 zile · comentarii (15)

Ca est-european, Brexitul mi se pare un act de un egoism sfidător. Am trăit pe un continent divizat, într-un comunism mizer şi asupritor din care ieşeai doar cu visul la ţările occidentale. După 1990, am văzut şi simţit interdicţii după interdicţii. De călătorie, de studiu, de muncă. În cele din urmă, printr-un gest de solidaritate, am intrat în Uniunea Europeană doar ca să auzim din nou de Europa cu două viteze şi de excepţia britanică.

acum 4 zile · comentarii (142)

Avertismentele tuturor experţilor, somităţilor, instituţiilor mondiale – de la Preşedintele Americii la Banca Mondială, FMI etc. – n-au funcţionat. Dimpotrivă, au fost contraproductive. Dar înseamnă acest vot că britanicii sunt „proşti," „nebuni," „rasişti"? Este simplu şi convenabil să se apeleze imediat la genul acesta de explicaţii, mai ales în ţări cu o cultură foarte diferită de cea britanică.

acum 4 zile · comentarii (49)
Postari Recente