Începe ce-a de zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” 0

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării" se va desfăşura la Brăila în perioada 26-28 iulie, pe scena de pe Esplanada Dunării. Nu mai puţin de 30 de concurenţi din România, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina, vor prezenta piese de folclor vocal şi costume populare specifice zonei pe care o reprezintă.

Începe ce-a de zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” Vezi comentarii 0

Opere de artă ignorate de autorităţile brăilene. Statuile care nu îşi găsesc locul pe domeniul public

Opere de artă ignorate de autorităţile brăilene. Statuile care nu îşi găsesc locul pe domeniul public

La Brăila urmează să înceapă, în prima săptămână a lunii august, cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Nicăpetre”. Şapte statui vor fi realizate în cadrul acestei manifestări, de tot atâţia sculptori din România, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova şi Italia. Partea proastă e că statuile realizate la ediţia de anul trecut nu au fost expuse nici până acum pe domeniul public.

Eliberarea condiţionată a lui Bunea Stancu, zădărnicită pentru moment de procurori

Eliberarea condiţionată a lui Bunea Stancu, zădărnicită pentru moment de procurori

Speranţele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, de a ieşi din închisoare au fost zădărnicite pentru moment de procurori, care au atacat decizia magistraţilor Judecătoriei Focşani, care dispuseseră eliberarea condiţionată a deţinutului. Problema urmează a fi tranşată de Curtea de Apel Galaţi, unde se va judeca apelul făcut de procurori.

Bănel Nicoliţă, manager de club în Făurei, oraşul său natal. „Schimbăm faţa clubului şi promovăm în Liga a III-a”

Bănel Nicoliţă, manager de club în Făurei, oraşul său natal. „Schimbăm faţa clubului şi promovăm în Liga a III-a”

După o frumoasă carieră de jucător, fostul internaţional român Bănel Nicoliţă încearcă acum să folosească experienţa acumulată pe teren pentru construirea unei cariere de manager de club. Nicoliţă a preluat recent CS Făurei, clubul de fotbal din oraşul său natal, pe care şi-a propus să îl resusciteze, aşa încât să poată promova mai întâi în Liga a III-a, apoi în eşaloanele superioare.

Absolventa din Brăila cu cea mai mare medie la bacalaureat: „Vreau să ajung la Parlamentul European şi să schimb lumea!”

Absolventa din Brăila cu cea mai mare medie la bacalaureat: „Vreau să ajung la Parlamentul European şi să schimb lumea!”

Cu media generală 9.93, Monica-Gabriela Tache, absolventă a unei clase de filologie din cadrul Liceului Teoretic "Panait Cerna" din Brăila, s-a clasat pe primul loc la bacalaureat, în sesiunea din această vară. Ambiţionată de acest succes, tânăra visează acum la o carieră de succes în politică, dar nu oriunde ci în Parlamentul European sau Comisia Europeană, unde ar avea posibilitatea să schimbe în bine lumea în care trăim.

Gheorghe Bunea Stancu, pe punctul de a fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Focşani, după ce a executat o treime din pedeapsă

Gheorghe Bunea Stancu, pe punctul de a fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Focşani, după ce a executat o treime din pedeapsă

Magistraţii Judecâtoriei Focşani au admis, miercuri, 20 iulie, propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focşani şi au dispus liberarea condiţionată a deţinutului Gheorghe Bunea Stancu, condamnat în anul 2013 la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu executare.

Contoare digitale pentru toţi consumatorii de apă din municipiul Brăila. Transmiterea datelor se va face automat către CUP „Dunărea”

Contoare digitale pentru toţi consumatorii de apă din municipiul 
Brăila. Transmiterea datelor se va face automat către CUP „Dunărea”

Compania de Utilităţi Publice „Dunărea” Brăila s-a decis să aducă o nouă abordare în contorizarea consumului de apă la nivelul municipiului. Astfel, până la finele acestui an ar trebui ca toţi consumatorii, fie că este vorba de abonaţi casnici şi asociaţii de proprietari, sau de agenţi economici şi instituţii să primească aparatură de contorizare inteligentă.

A încercat să scape de plata impozitului pe maşină, iar acum este trimis în judecată

A încercat să scape de plata impozitului pe maşină, iar acum este trimis în judecată

Un bărbat din comuna brăileană Chiscani a gândit un adevărat scenariu, ca să nu mai plătească impozitul datorat pentru o maşină pe care o vânduse de câţiva ani. Enervat pe cumpărătorul care refuza să îşi achite datoriile fiscale, a crezut că dacă declară maşina ca fiind furată scapă de toate problemele. Din păcate pentru el, nu a fost aşa, iar faptul că a pus inutil Poliţia pe drumuri o să îl coste destul de scump.

“În Penitenciarul Brăila sunt condiţii de detenţie inumane!” Cu această acuzaţie, câţiva deţinuţi au ajuns la CEDO şi au câştigat despăgubiri de mii de euro

“În Penitenciarul Brăila sunt condiţii de detenţie inumane!” Cu 
această acuzaţie, câţiva deţinuţi au ajuns la CEDO şi au câştigat 
despăgubiri de mii de euro

În Penitenciarul Brăila condiţiile de detenţie sunt sub orice critică, iar persoanele încarcerate nu beneficiază de drepturi elementare. Cel puţin asta reiese din faptul că patru actuali sau foşti deţinuţi care s-au plâns de condiţiile de executare a pedepselor au avut câştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care le-a acordat despăgubiri de mii de euro.

Înainte de a pica în somnul de după masă (model standard Mareşal Antonescu şi Nicolae Ceauşescu – aţipitul zilnic, doar aţipitul, pentru reîmprospătarea forţelor cerută de lucrul pînă noaptea tîrziu), ascult la iPod muzică de Tudor Gheorghe. Ca şi Mircea Baniciu sau, mai bine zis, ca şi regretatul Vali Sterian, azi uitat, Tudor Gheorghe apropie poezia de oamenii prozaici punîndu-i veşminte de cîntec, atrăgătoare.

acum 3 zile · comentarii (14)

„Provocările actuale arată că Uniunea instituţională aşa cum a fost ea constituită până acum nu răspunde aşteptărilor cetăţenilor europeni... Comisia Europeană nu a asumat toate consecinţele ce se impun după referendumul britanic... Europa trebuie să revină la rădăcinile sale şi să se concentreze mai mult pe drepturile cetăţenilor şi mai puţin asupra instituţiilor”.

acum 3 zile · comentarii (97)

Avem, iată, într-un final, şi decizia Curţii Constituţionale a României cu privire la iniţiativa Coaliţiei pentru Familie de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Curtea a spus nici mai mult nici mai puţin că căsătoria nu este un drept fundamental, nici conform jurisprudenţei româneşti, nici celei europene.

acum 4 zile · comentarii (98)

În primele zile ale lunii septembrie din anul 1972, se afla în plină desfăşurare la München a XX a ediţie din istoria modernă a Jocurilor Olimpice de Vară. Erau prezenţi în capitala Bavariei 7173 de sportivi din 121 de ţări, iar Olimpiadă părea perfect organizată, confirmând încă o dată că germanii sunt imbatabili la capitolele perfecţiune, planificare şi seriozitate

acum 4 zile · comentarii (29)

„Doriţi ca Uniunea Europeană să decidă o relocare a cetăţenilor non-maghiari în Ungaria fără aprobarea prealabilă a Parlamentului ungar?“ – aceasta este întrebarea la care vor trebui să răspundă cetăţenii din ţara vecină, pe 2 octombrie, într-un referendum convocat de guvern pe tema cotelor obligatorii de refugiaţi impuse de Bruxelles.

acum 4 zile · comentarii (173)

Şi anul acesta rezultatele de la examenele de absolvire, Evaluarea Naţională (EN) şi Bacalaureat (BAC) ne demonstrează impasul grav în care se găseşte învăţământul românesc. În anii trecuţi am avut aceleaşi rezultate mediocre. Spre deosebire de alte ţări, care gospodăresc cu grijă banii contribuabililor, în România nimeni nu se întreabă ce eficienţă şi rezultate produc banii cheltuiţi în educaţie şi formare profesională.

acum 4 zile · comentarii (20)

După 1783, americanii au pătruns greu ȋn Mediterana. Jucătorii pentru care Mittelmeer reprezenta o proprietate firească (britanici, spanioli, otomani) nu ȋnţelegeau ce ar putea căuta aici, ȋn Mare Nostrum, tânăra naţiune din Atlantic. Motiv pentru care britanicii au ȋncercat să şicaneze corăbiile americane care intrau ȋn Gibraltar, confiscându-le marfa sau lăsându-le fără echipaje.

acum 5 zile · comentarii (47)

Scurt timp după Revoluţie, fiul meu mi-a relatat o întâlnire cu un ziarist american, invitat în România la abia înfiinţata Facultate de Jurnalism a Universităţii bucureştene. Fiul meu se număra printre inginerii, el fiind geolog, care ieşiseră în şomaj după ce „grămada de fier vechi”, cum numise primul-ministru al epocii industria comunistă, fusese vândută bucată cu bucată.

acum 5 zile · comentarii (17)

În această vară, corpul legilor care reglementează securitatea naţională a Rusiei s-a extins cu încă două legi, grupate în ceea ce s-a numit „pachetul Iarovaya”. Principala iniţiatoare a celor două legi este deputata Dumei de Stat Irina Iarovaya, ceilalţi iniţiatori fiind deputaţii Aleksei Puşkov (cunoscut diplomat şi jurnalist rus), Nadejda Gherasimova şi senatorul Viktor Ozerov.

acum 5 zile · comentarii (2)

Miercuri, 20 iulie, Curtea Constituţională a României a avut posibilitatea de a preciza de ce parte a istoriei se află şi, implicit, care este viziunea pe care o are pentru România: modernizare sau de-modernizare, Europa drepturilor fundamentale sau Europa în care opţiunile religioase sau prejudecăţile personale definesc spaţiul public.

acum 5 zile · comentarii (36)

Piloţii care au fost implicaţi în doborârea avionului rus care, în noiembrie, a violat pentru scurt timp spaţiul aerian al Turciei au fost arestaţi de autorităţile turce. Un oficial turc a spus că arestările au legătură cu tentativa eşuată de lovitură de stat. Cu acest eveniment, unul dintre principalele rezultate ale tentativei de puci devine evident.

acum 5 zile · comentarii (42)

Când mă mai întreabă cineva cu ce ne mai ocupăm pe la minister, folosesc un răspuns standard construit pe ceea ce se scrie despre noi de către unele publicaţii sau de către comentatori / specialişti plini de bunăvoinţă. Distrugem sectorul minier. Distrugem regenerabilele. Distrugem nuclearul. Distrugem tot. Importăm energie de la străini pentru că avem interese meschine. Planul final e să vindem ţara. Toată. Ca să fie clar.

acum 5 zile · comentarii (6)

Raportul TE-SAT 2016 este realizat de experţii EUROPOL şi prezintă o sinteză profesionistă asupra cauzelor, surselor, tendinţelor şi nivelului de diversificare a terorismului în Europa, studiind, de asemenea, şi structurile de sprijin logistic şi financiar de care dispun organizaţiile sau celulele teroriste cunoscute şi active pe continentul nostru.

acum 5 zile · comentarii (21)

Pokemonii încă nu au ajuns la Paris. Franţa nu are, din păcate. Dar are, şi în prea mare cantitate, terorişti; acolo unde, oficial, toată lumea îi caută prin Siria sau Irak, de fapt toată lumea greşeste: sunt cam pe aici, prin Hexagon. La Paris, la Nisa, spre Bruxelles, de ce nu, plecaţi tot din Franţa. Avem din plin şi nu ne plictisim. Deşi am vrea.

acum 5 zile · comentarii (150)

După Revoluţie, mulţi, foarte mulţi români au plecat în Occident în căutarea unei vieţi mai bune. Pentru ei şi, mai ales, pentru copiii lor. Un fenomen de masă, care are şi victime. Chiar aceşti copii, mulţi dintre ei rămaşi în ţară, în grija rudelor. Părintele de departe, o fantomă electronică care trimite cadouri, devine o sursă de mare suferinţă.

acum 5 zile · comentarii (9)
Postari Recente