FOTO Azil modern pentru bătrânii fără speranţă. O fundaţie umanitară a transformat un vechi spital din comuna  Viziru într-un obiectiv unic în România

FOTO Azil modern pentru bătrânii fără speranţă. O fundaţie 
umanitară a transformat un vechi spital din comuna  Viziru 
într-un obiectiv unic în România

În comuna brăileană Viziru urmează să se inaugureze una dintre cele mai moderne unităţi din România specializate în cazarea şi îngrijirea bătrânilor rămaşi fără adăpost. Aşezământul a luat fiinţă după ce o fundaţie umanitară a investit în renovarea fostului spital din localitate, care fusese închis în 2010, în timpul Guvernului Boc.

Cutremurul de sâmbătă a avariat un monument-simbol al Brăilei. Ceasul-turn, care de o sută de ani apare în vederile cu oraşul, a rămas fără un cadran

Cutremurul de sâmbătă a avariat un monument-simbol al Brăilei. Ceasul-turn, care de o sută de ani apare în vederile cu oraşul, a rămas fără un 
cadran

Unul dintre simbolurile Brăilei, care a putut fi văzut, de la începutul secolului trecut, pe numeroase ilustrate cu imagini din oraş, a fost avariat de cutremurul de sămbătă seara. Este vorba despre ceasul-turn din Piaţa Traian, căruia vibraţiile din timpul seismului i-au spart cadranul de pe una dintre cele patru laturi.

Panica a pus stăpânire pe Brăila, în timpul cutremurului de sâmbătă. Cinci persoane au avut nevoie de intervenţia medicilor pentru a se calma

Panica a pus stăpânire pe Brăila, în timpul cutremurului de sâmbătă. Cinci persoane au avut nevoie de intervenţia medicilor pentru a se calma

Intensitatea şi mai ales durata cutremurului de sâmbătă a provocat numeroase atacuri de panică în rândul brăilenilor. În cazul bătrânilor cu probleme de sănătate, panica a fost atât de puternică încât a fost nevoie de intervenţia medicilor. Ambulanţa Brăila a fost solicitată să intervină în cinci cazuri de acest gen.

Un grec cu cetăţenie rusă, trimis în judecată de procurorii brăileni, la un an după ce a provocat în România un accident în care şi-a ucis propriul copil

Un grec cu cetăţenie rusă, trimis în judecată de procurorii brăileni,
 la un an după ce a provocat în România un accident în care şi-a 
ucis propriul copil

Felix Alexanidis, un bărbat cu dublă cetăţenie, greacă şi rusă, a fost recent trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, deoarece, în urmă cu un an, a provocat un grav accident pe raza judeţului Brăila. În urma tragediei, mai multe persoane au fost rănite, iar propriul său copil a decedat.

Alegeri anticipate pentru stabilirea unui nou preşedinte al CJ Brăila. Bunea Stancu trebuie să plece, după ce a fost găsit incompatibil

Alegeri anticipate pentru stabilirea unui nou preşedinte al CJ Brăila. 
Bunea Stancu trebuie să plece, după ce a fost găsit incompatibil

După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate Agenţiei Naţionale de Integritate, declarându-l incopatibil pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, acesta urmează să fie revocat din funcţie printr-un ordin al Prefecturii, iar în termen de maxim 90 de zile vor trebui organizate alegeri anticipate pentru alegerea unui nou preşedinte.

CJ Brăila se teme că nu are cu ce deszăpezi drumurile judeţene. Toţi posesorii de utilaje sunt aşteptaţi să depună cât mai repede oferte

CJ Brăila se teme că nu are cu ce deszăpezi drumurile judeţene. Toţi 
posesorii de utilaje sunt aşteptaţi să depună cât mai repede oferte

Conducerea Consiliului Judeţean îndeamnă toţi agenţii economici şi toate persoanele fizice care deţin utilaje funcţionale ce pot fi folosite la deszăpezirea drumurilor judeţene să vină la sediul instituţiei şi să depună oferte, astfel încât să apară într-o bază de date şi să poată fi contactaţi în cazul în care se strică brusc vremea.

Fumatul ucide! Asta le vor transmite brăileniilor specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun

Fumatul ucide! Asta le vor transmite brăileniilor specialiştii Direcţiei
 de Sănătate Publică, cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun

Ziua Naţională fără Tutun, ce se serbează anul acesta pe 20 noiembrie, va fi marcată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Brăila şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, prin acţiuni de conştientizare a populaţiei, în special a tinerilor, asupra riscurilor pe care le implică fumatul.

Ministerul Mediului nu mai lasă asociaţiile vânătoreşti să exporte iepuri vii. Vânătorii brăileni, supăraţi că  pierd zeci de mii de euro

Ministerul Mediului nu mai lasă asociaţiile vânătoreşti să exporte 
iepuri vii. Vânătorii brăileni, supăraţi că  pierd zeci de mii de euro

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Brăila a dat în judecată Ministerul Mediului, pe care îl acuză că a lovit în interesele economice ale asociaţiei printr-un Ordin emis în luna aprilie a acestui an. Respectiva reglementare interzice capturarea de iepuri vii în vederea vânzării la export. AJVPS se plângă că pierde zeci de mii de euro în actualul sezon de vânătoare, din acest motiv.

Primar brăilean trecut de la PDL la PSD: „Nu regret alegerea făcută. Cât am fost în PDL, am cerut degeaba ajutor pentru implementarea unor proiecte” | pdl

Primar brăilean trecut de la PDL la PSD: „Nu regret alegerea 
făcută. Cât am fost în PDL, am cerut degeaba ajutor pentru implementarea 
unor proiecte”

În judeţul Brăila au trecut la PSD, înainte de alegeri, trei primari şi 14 consilieri locali. Toţi cei trei primari au fost aleşti din partea PDL, însă au considerat că PSD-ul le va asigura un viitor politic mai bun. În prezent, chiar şi după ce candidatul acestui partid a pierdut la scor alegerile prezidenţiale, primarii traseişti spun că nu regretă gestul făcut.

Am stat de vorbă cu Mihaela Săsărman de la Transcena despre interzicerea avortului în comunism. Mai precis, ea a povestit lucruri, eu am fost cu întrebările, pentru că ea a trăit vremurile acelea, eu nu. „Avort Forever” înseamnă că trebuie să vorbim mereu despre ce a însemnat avortul ilegal şi imensele dificultăţi prin care au trecut femeile de lângă noi sau unele dintre noi. Şi asta e parte din educaţia sexuală de făcut în România.

Unele mesaje publice diseminate în ultimele câteva luni la Chişinău par să indice o creştere a nivelului ameninţării la adresa siguranţei Republicii Moldova. De la zvonuri publicate pe platforme de comentarii până la interviuri cu responsabili din structuri, tot ce s-a spus ilustrează un anumit scenariu potenţial: cel al destabilizării Republicii Moldova printr-o serie de manifestări violente cu scopul de a prelua puterea.

acum 2 zile · comentarii (2)

Sunt deja mai bine de doi ani de când regizorul Mihai Măniuţiu a devenit adeptul şi promotorul unei formule de spectacol pe care el însuşi a numit-o, cu aplecarea-i spre teoretizare deja binecunoscută, „divertisment metafizic.”  Nu ştiu însă dacă spectacolul cu piesa Fun de James Bosley de la Teatrul „Aureliu Manea” din Turda se încadrează riguros exact în respectiva formulă sau, mai degrabă, în vecinătatea ei.

acum 2 zile · comentarii (0)

Eschimoşii şi principiul ELG al politicii. Un cunoscut îmi povestea recent despre participarea lui la o conferinţă dedicată eschimoşilor, un popor care trăieşte în regiunea polară. Cîndva mă interesasem şi eu de acest popor, nu atît pentru ceea ce este el, cît mai ales pentru un anumit tip de „funcţie metaforică” pe care o căpătase el în imaginarul colectiv al Imperiului de la Est.

acum 2 zile · comentarii (22)

O alianţă a partidelor pro-europene cu Vladimir Voronin pare o rezolvare comodă a problemelor politice care se anunţă după alegerile parlamentare din 30 noiembrie de la Chişinău. Sondajele de opinie creditează comuniştii din Republica Moldova cu un număr suficient de mandate pentru a asigura o guvernare fără probleme în parlament.

acum 2 zile · comentarii (1)

În urma înfrângerii lui Victor Ponta, PSD mai poate spera să câştige preşedinţia României în 2019. Înseamnă 15 ani consecutivi, fără ca PSD să aibă funcţia de şef al statului. Ţinând cont, că preşedintele în funcţie are, de obicei,  şanse mari să-şi recâştige mandatul, înseamnă că perspectiva ca un candidat al PSD să ajungă la Cotroceni se prelungeşte semnificativ.

acum 2 zile · comentarii (19)

100 de minute, în dialog cu militari de azi şi camarazi de ieri constituie cadrul consemnării   unor confesiuni inedite, în cazul profesioniştilor activi - premiaţi de aliaţii italieni -, dar şi a unor concluzii de referinţă, la finalul discuţiilor nonconformiste purtate cu seniori cu experienţe anterioare relevante, în posturi cheie din armată, cu nimic mai puţin interesanţi decât rezerviştii invitaţi la posturi TV, de peste Ocean.

acum 2 zile · comentarii (1)

Ştiţi bine, şi Hitler a fost ales democratic! Nu, nu-l asociez pe primarul Cherecheş cu Hitler, nu ar fi cinstit faţă de istorie şi nici nu cred că primarul din Baia Mare a ajuns în acea fază, de rang diabolic, însă ar trebui să ne îngrijoreze modul în care acesta nu pierde nici o ocazie prin care să mai pună o “cărămidă” la popularizarea unui gândiri viciate de rasism şi xenofobie.

acum 2 zile · comentarii (73)

A trecut mai mult de o jumătate de secol de la descoperirea structurii ADN-ului [1] şi mai mult de un deceniu de la secvenţierea primului genom uman [2]. Se vorbea atunci despre medicina personalizată a viitorului, în care fiecare pacient va beneficia de un tratament propriu, în directă legătură cu bagajul genetic pe care acesta îl poartă.

acum 2 zile · comentarii (0)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 2 zile · comentarii (4)

Bugetul pentru 2015 este o temă discutată aprins din motive serioase. Unul central este că, dacă nu s-ar opera modificări în structura chetuielilor şi/sau nu s-ar încasa mai mult la venituri, ar avea loc o inversare a tendinţei de scădere a deficitului bugetului public consolidat aşa cum a început din anul 2010 (în 2009 deficitul structural fiind de cca 9% din PIB).

acum 2 zile · comentarii (5)