FOTO Agroturism în Balta Mică a Brăilei – paradisul verde care a supravieţuit îndiguirilor făcute de comunişti

FOTO Agroturism în Balta Mică a Brăilei – paradisul verde care a supravieţuit îndiguirilor făcute de comunişti

Insula Mare a Brăilei - 70.000 hectare de teren arabil prinse între diguri şi înconjurate de Dunăre, ca într-o eternă îmbrăţişare. Acum vreo 50 de ani, când digurile încă nu existau, zona era la cheremul fluviului, care-o inunda primăvara, alimentând zecile de bălţi şi prăvaluri cu apă, peşte şi aluviuni. „Adevărul“ vă prezintă în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacantă“ un loc absolut încântător.

FOTO Călătorie în timp pe Regala Brăilei

FOTO Călătorie în timp pe Regala Brăilei

Pe fosta stradă Regală, actuala Mihai Eminescu, din oraşul cu salcâmi de la Dunăre, spiritul vremurilor de mult apuse este trezit la viaţă de miile de obiecte vechi expuse la târgul de antichităţi organizat cu prilejul Zilelor Brăilei. Găseşti acolo tot ce vrei şi ce nu vrei, lucruri adunate de prin poduri de case bătrâneşti sau de prin anticariate uitate de lume.

UPDATE Baronul Stancu rămâne în arest la domiciliu

UPDATE Baronul Stancu rămâne în arest la domiciliu

Contestaţia depusă de baronul Brăilei, Gheorghe Bunea Stancu, se judecă astăzi la Tribunalul Galaţi. Stancu a solicitat cercetarea sa în stare de libertate, în dosarul de corupţie instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Tot astăzi, judecătorii Curţii de Apel Galaţi vor decide dacă un alt inculpat din acelaşi dosar, Nicolae Moisiu, şeful achiziţiilor publice din cadrul CJ Brăila va fi scos de sub control judiciar.

Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila au fost suspendaţi din funcţie. Angajaţii instituţiei nu îşi pot lua salariile

Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila au fost 
suspendaţi din funcţie. Angajaţii instituţiei nu îşi pot lua salariile

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi vicepreşedintele acestei instituţii, Florin Mija, au fost suspendaţi din funcţie de către prefectul judeţului Brăila, Vasilica Vâlcu. Interimatul la conducerea CJ Brăila urmează să fie preluat de celălalt vicepreşedinte, Ovidiu Nechita, după ce va fi convocată o şedinţă în acest sens.

Maraton de spectacole în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii ce se va desfăşura, în premieră, de Zilele Brăilei

Maraton de spectacole în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii ce se va desfăşura, în premieră, de Zilele Brăilei

Pe lângă multele evenimente care deja au devenit o tradiţie, ediţia din acest an a Zilelor Brăilei vine şi cu o premieră absolută care le este adresată în principal copiilor. Este vorba despre Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii, ce presupune un mare număr de spectacole în aer liber puse în scenă de actori veniţi din toată ţara.

Colecţionarii brăileni sunt aşteptaţi pe strada Regală. Timp de câteva zile, vor putea achiziţiona tot felul de obiecte rare de la târgul de antichităţi

Colecţionarii brăileni sunt aşteptaţi pe strada Regală. Timp de 
câteva zile, vor putea achiziţiona tot felul de obiecte rare de la 
târgul de antichităţi

Epicentrul activităţilor de anticariat din România se va afla la Brăila, timp de câteva zile. A devenit deja o tradiţie ca, la jumătatea lunii august, cu ocazia Zilelor Brăilei, să fie invitaţi în oraşul de la Dunăre anticari şi buchinişti care aduc în atenţia colecţionarilor tot felul de obiecte vechi. Primăria anunţă că anul acesta au răspuns invitaţiei foarte mulţi anticari.

Şefii Consiliului Judeţean Brăila stau închişi în casă. Preşedintele Stancu şi vicepreşedintele Mija sunt vizitaţi zilnic de poliţişti

Şefii Consiliului Judeţean Brăila stau închişi în casă. Preşedintele 
Stancu şi vicepreşedintele Mija sunt vizitaţi zilnic de poliţişti

Biroul de Control Judiciar din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii va verifica zilnic dacă Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, şi Florin Mija, vicepreşedintele CJ, respectă măsura arestării la domiciliu instituită de Tribunalul Galaţi. Cei doi nu au voie să iasă din locuinţele personale din Brăila situate pe Str. Rahovei, respectiv Str. Carantina, până pe 6 septembrie.

Astăzi, 24 august, când Ucraina sărbătoreşte 23 de ani de la proclamarea Independenţei a fost lasnat şi primul post de televiziune în engleză "Ukraine Today". El va emite emisiuni şi ştiri pentru străinătate şi este un fel de antipod al postului "Russia Today" - sursă media pentru desfăşurarea propagandei putuniste.

acum 3 zile · comentarii (4)

Într-o perioadă critică din istoria noastră, când statul român se afla în situaţia de a fi prins la mijloc între Germania Nazistă şi Uniunea Sovietică, am avut o structură de informaţii ce a rivalizat cu corespondentele sale din Occident. Crearea unui serviciu secret care a reuşit să suplinească evidenta inferioritate militară, s-a datorat eforturilor a două nume importante ale spionajului românesc: Mihail Moruzov şi Eugen Cristescu.

acum 3 zile · comentarii (13)

Preambul. În perioada 2011-2012 am fost bursier al programului „Orizonturi Deschise” al Fundaţiei Dinu Patriciu, alături de alţi aproape 100 de tineri din generaţia mea. Datorită sprijinului oferit am putut să urmez cursurile unui masterat în Education Management la King's College, Londra.

acum 3 zile · comentarii (17)

Când auzim că Nicolae Ceauşescu apare pe prima poziţie în topul celor mai buni preşedinţi din istoria ţării ne mirăm. Când sondajele ne spun că românii sunt, în mare parte, nostalgici după comunism iar ne mirăm. Când însă privim la televizor consecinţe ale unor turnători mai mici sau mai mari ne bucurăm dar nu facem legătura cu primele două ştiri.

acum 3 zile · comentarii (83)

Una din impunătoarele edificii de pe malul râului este “Casa de Pensii a CEC”-ului, din 1939, proiectată de arh. Nicolae Cucu în stil Art Deco clasicizat, deseori identificat eronat în articole din presa ca “neoclasic monumental”. Cel mai remarcabil element al acestei clădiri este friza cu basoreliefuri de zeităţi antice, plasată foarte mult deasupra nivelului străzii, un fapt care o face greu vizibilă trecătorilor şi celor care vor să o admire.

acum 3 zile · comentarii (0)

Avem nevoie de România Unită pentru că nimic nu ne-a dezbinat mai mult ca vânzoleala ultimilor ani. Pentru că nimic nu rezistă la vrajbă, iar conflictualitatea este calea sigură de a nu mai construi nimic, după cum este şi garanţia distrugerii a tot ceea ce am primit de la înaintaşi. Pentru că disensiunea permanentă şi constituirea de tabere adverse în interiorul aceluiaşi popor reprezintă modalităţi sigure de a-l înfrânge.

acum 3 zile · comentarii (23)

Pe baza unei precare culturi de securitate, opinia publică din România critică în mod nejustificat de cele mai multe ori bugetele alocate serviciilor de informaţii cu atribuţii privind securitatea naţională, cu atât mai mult cu cât  nu de puţine ori criticile ating chiar Strategia de Securitate Naţională, acolo unde se evidenţiază terorismul drept una dintre principalele ameninţări la adresa ţării noastre.

acum 4 zile · comentarii (5)

23 august 1944-23 august 2014. Şapte decenii în care ne-au minţit, şi i-am crezut, ne-au umilit şi supus cei dornici de mărire, indiferent cui ar fi trebuit să i se supună, fie şi ţarului, de la Kremlin. Stalin atunci, azi ştiţi cine este instalat în palatul lui. Din această perspectivă, pentru viitorii prezidenţiabili, cei ce vor conta în ecuaţia alegerilor din finalul acestuia an, rândurile de  mai jos sunt doar simple fulgerări cerebrale.

acum 4 zile · comentarii (20)

Pe data de 23 august 1944 România avea să renunţe la războiul împotriva URSS şi a trece la eliberarea Ardealului ocupat de către Ungaria. Un moment extrem de controversat dar care a asigurat continuitatea statului român în forma cea mai apropiată de graniţele etnice, deşi importante teritorii au rămas ocupate.

acum 4 zile · comentarii (22)

Asumarea istoriei, cu bune şi rele, rămâne un demers absolut necesar pentru o societate cu pretenţii de apartenenţă la civilizaţia europeană. Nu îţi cunoşti şi înţelegi trecutul, atunci prezentul rămâne o enigmă, iar viitorul e incert. Dar dacă această asumare e făcută trunchiat, doar acolo unde „ne convine”, atunci rămâne un simplu exerciţiu de ipocrizie.

acum 4 zile · comentarii (59)

Realitatea câmpului de luptă, din estul Ucrainei, indică o agresiune acum asumată prin forţa faptelor de necontestat, care nu au nimic în comun cu iluzia unui Război Rece, ci cu o confruntare clară, între două state ex-sovietice, Federaţia Rusă ştiind efectul acestui duş rece, pentru ţările care au fost cândva componente ale URSS, două fiind deja semnatare ale acordului de înfiinţare a Uniunii Euroasiatice, alte două având acelaşi gând.

acum 5 zile · comentarii (33)

”Şi intrând, Iisus trecea prin Ierihon. Şi iată un bărbat, cu numele Zaheu, şi acesta era mai-marele vameşilor şi era bogat. Şi căuta să vadă cine este Iisus, dar nu putea de mulţime, pentru că era mic de statură. Şi alergând el înainte, s-a suit într-un sicomor, ca să-L vadă, căci pe acolo avea să treacă. Şi când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi în casa ta trebuie să rămân.

acum 5 zile · comentarii (12)
Postari Recente