FOTO Explozie devastatoare într-un bloc din centrul Brăilei. Pompierii l-au găsit mort pe proprietarul apartamentului care a sărit în aer

FOTO Explozie devastatoare într-un bloc din centrul Brăilei. 
Pompierii l-au găsit mort pe proprietarul apartamentului care a sărit în
 aer

O explozie devastatoare a zguduit, marţi, în jurul orei 14.00, centrul Brăilei. Deflagraţia s-a produs în blocul 104, de pe Calea Călăraşilor, colţ cu bulevardul Cuza, în apartamentul de la etajul I al unui fost inginer în vârstă de 82 de ani, din cauza unei acumulări de gaze. Bărbatul era singur acasă şi a fost găsit mort de pompieri.

Brăilenii care sacrifică porci în gospodăriile proprii sunt îndemnaţi de veterinari să nu consume carnea înainte de a o verifica trichineloscopic

Brăilenii care sacrifică porci în gospodăriile proprii sunt îndemnaţi
 de veterinari să nu consume carnea înainte de a o verifica 
trichineloscopic

Veterinarii brăileni reamintesc că, în această perioadă, când foarte mulţi porci sunt sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, există un risc crescut de contactare a trichinelozei, o boală ce poate fi fatală. Pentru eliminarea acestui risc, carnea de porc trebuie să treacă prin examenul trichineloscopic înainte de a fi consumată.

Restaurantele brăilene menţin tarifele la nivelul de anul trecut, în speranţa că vor atrage cât mai mulţi clienţi de Crăciun şi Revelion

Restaurantele brăilene menţin tarifele la nivelul de anul trecut, în 
speranţa că vor atrage cât mai mulţi clienţi de Crăciun şi Revelion

Restaurantele şi pensiunile din municipiul Brăila, precum şi vilele din Staţiunea Lacu Sărat, se întrec în oferte de Crăciun şi Revelion, în încercarea de a atrage cât mai mulţi clienţi. Faţă de anul trecut, tarifele practicate au rămas aproape neschimbate, însă fiecare unitate încearcă să iasă în evidenţă prin meniuri cât mai sofisticate şi program muzical deosebit, fie că este vorba despre formaţii de muzicieni sau DJ profesionişti.

FOTO Clădiri din metal şi sticlă ce se potrivesc ca nuca în perete în Centrul Istoric al Brăilei

FOTO Clădiri din metal şi sticlă ce se potrivesc ca nuca în perete în Centrul Istoric al Brăilei

Centrul Vechi al Brăilei este una dintre cele mai bine prezervate zone arheologice din România, datorită faptului că imobilele vechi nu au fost demolate în perioada comunistă, toate străzile din acest areal fiind lăsate, cu foarte puţine excepţii, în forma lor originală. Din păcate, în ultima perioadă, caracterul de monument istoric al acestei zone este afectat de clădiri nou construite care fac notă discordantă cu cele deja existente.

Ajuns în vama Albiţa-Leuşeni, am fost scos din autocarul de linie cu care mergeam la Chişinău şi preluat de un poliţist de frontieră care mi-a comunicat tăios: nu aveţi voie să intraţi pe teritoriul Republicii Moldova, întoarceţi-vă! Nu, articolul de faţă nu este din 2009 ci mi s-a întâmplat mie, azi, 16 decembrie 2014.

acum 4 zile · comentarii (51)

Constat un interes real pentru a înţelege ce s-a întâmplat fenomenul de la Cluj, din primele săptămâni ale lui noiembrie 2014, fenomen care a generat mobilizare şi valul care au contribuit major la răsturnarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în turul al doilea.

acum 4 zile · comentarii (3)

Am văzut o estimare de 100.000 de euro de persoană, în medie, pentru costurile cercetărilor DNA în cazurile de corupţie, până când dosarul e gata să ajungă în instanţă. Înmulţit cu 100.000, cam cât arată altă estimare că ar fi numărul de cazuri care ar trebui să ajungă cu adevărat la DNA, din toată ţara, fac 10.000.000.000, adică zece miliarde de euro.

acum 5 zile · comentarii (3)

Cartea lui Alexander von Schönburg s-ar fi putut intitula, la fel de bine, „Tot ceea ce aţi dorit să ştiţi despre Regi”, dar nu v-a trecut prin cap să întrebaţi - un fel de enciclopedie „ad usum delphini” despre monarhie, despre lumea regală (la propriu şi la figurat) pe cât de fascinantă, pe atât de puţin cunoscută şi de înţeleasă.

acum 5 zile · comentarii (1)

În cadrul evenimentului sportiv prilejuit de meciul din Grupa I a Campionatului European de Handbal Feminin, desfăşurat pe data de 13 decembrie 2014 în localitatea Debrecen din Ungaria, suporterii ţării gazdă, Ungaria, s-au manifestat într-un mod total nesportiv şi jignitor la adresa echipei ţării adverse, întorcându-se cu spatele şi arătând semne obscene în timpul intonării imnului naţional al României.

acum 5 zile · comentarii (8)

Se tot caută premizele care au dus la îngreunarea votului cetăţenilor din diaspora. Cea mai sigură şi simplă pistă este aceea a depistării schimbărilor intervenite între alegerile prezidenţiale din 2009 şi cele din 2014. Studierea deciziilor ce au dus la modificarea numărului secţiilor de votare de peste hotare i-ar identifica pe semnatarii acestora şi ar da un semnal clar românilor din străinătate, că vocea lor chiar se vrea a fi luată în seamă.

acum 5 zile · comentarii (2)

Întâmplator (în sensul că nu am nici interese, nici origini), dar în acelaşi timp definitoriu, pentru oricine, sunt militant pro-gay şi filosemit. Dar —iertaţi-mă! —, nu mă pot oripila la citirea rostirilor ambasadorului român la Erevan, pus la zid, chemat degrabă în „centrală”, pentru aşa-zise gafe diplomatice, la reclamaţia unor studenţi români de la „London School of Economics and Political Science” (wow!).

acum 14 zile · comentarii (13)

Se pare că, la Opera Naţională Bucureşti, tot ce înseamnă tradiţie trebuie... reconsiderat, dovadă elocventă fiind (şi) înlocuirea (înlăturarea) îndrăgitei operete Liliacul de Johann Strauss, aplaudată, de Anul Nou, şi la Viena şi la Paris şi la Londra şi la Timişoara şi, până de curând, la Bucureşti, într-o superbă producţie preluată de la Covent Garden,

acum 5 zile · comentarii (0)

Raportul de 6000 de pagini al Senatului american despre metodele de interogare ale CIA, respectiv aplicarea torturii la închisorile unde au fost (şi mai sunt deţinuţi) terorişti răspunzători de atacul din 11 septembrie 2001 împotriva „Turnurilor Gemene” şi împotriva celorlalte obiective americane, precum şi participanţii activi

acum 5 zile · comentarii (7)

O constituţie stabileşte raporturile dintre stat şi cetăţeni, nu şi între state, a căror relaţii se reglementează prin tratate, acorduri, convenţii. Astfel, neutralitatea Republicii Moldova este una declarativă, fiind inserată unilateral în legea supremă, nu şi efectivă, sub forma unei clauze într-un act internaţional. De aici reiese că suntem neutri doar faţă de noi înşine.

acum 5 zile · comentarii (6)
Postari Recente