Zilele acestea, o fetiţă în vârstă de 9 ani, dintr-un sat gălăţean parcă uitat de lume, a fost răpită şi sechestrată de un individ de 42 de ani, consătean de-al ei. Copila a povestit cum a fost luată din faţa unui magazin, pe o ploaie violentă, i s-a pus cuţitul la gât şi apoi a fost închisă în locuinţa individului. Un ins fără ocupţie, fără familie, beţiv şi, pe deasupra, şi fost puşcăriaş.

acum 20 zile · comentarii (34)

Dragi prieteni, mă adresez cu această formulă deoarece împărtăşesc cu totul ideile transmise de dumneavoastră în petiţia adresată ministrului culturii din România. Aprecierea pe care aţi dat-o activităţii MNAR şi mie personal mă onorează şi vă mulţumesc foarte mult.

acum 20 zile · comentarii (2)

Se ştie bine, oamenilor le place să descopere locuri speciale şi ascunse, de care puţini alţii au auzit, fie că e vorba despre restaurante, despre evenimente sau multe altele. Şi eu, când scriu despre vreun restaurant puţin ştiut, am cei mai mulţi cititori, mai ales dacă e şi ceva deosebit acolo. Aşa că atunci când primesc un astfel de pont, mă grăbesc să ajung.

acum 20 zile · comentarii (10)

Găsesc citată, în recenta carte „Teze şi antiteze la Washington“ (Editura „Curtea veche“, Bucureşti, 2017) a profesorului Vladimir Tismăneanu, o reflecţie a marelui şi regretatului teoretician literar Matei Călinescu. În opinia căruia şansa de salvare a culturii române, implicit a culturii politice, ar fi reprezentată de capacitatea de ieşire de sub fatidicul semn al lui „pseudo­“.

acum 20 zile · comentarii (22)

Este declaraţia sfârşitului de săptămână: „După apariţia legii salarizării, ne-am dat seama că dacă nu corectăm sistemul, vom ajunge într-o situaţie foarte neplăcută pentru că economia nu poate să susţină astfel de creşteri”, a declarat Olguţa. Olguţa Vasilescu.

acum 20 zile · comentarii (13)

M-am săturat să mă lamentez! Vreau să văd partea plină a paharului! Să mă bucur de potenţialul de supravieţuire a naţiunii şi de bunele intenţii, priceperea şi curajul foştilor şi actualilor guvernanţi. Uite, de-o pildă, marea problemă a educaţiei! Toată lumea ştie că de ea depinde totul. Că ne trebuie reforme ample, adînci, durabile! Or avem un ministru care s-a prins, în sfîrşit, unde e buba: nu avem destule manuale.

acum 20 zile · comentarii (153)

E timpul vacanţelor. Nu ştiu de ce, dar peste tot în lume perioada asta sună a armistiţiu în lupta cu noi, cu ceilalţi, cu viaţa, în general, că tot trăim în Imperiul Gândirii în Clişee. Clişeu sau nu, e armistiţiu. Pentru că, oricât de ager, Luptătorul mai şi oboseşte. Stă şi el pe gânduri, meditează la sensul luptei, la îndreptăţirea ei. La legitimitatea cauzei. Sau, pur şi simplu, stă.

acum 21 zile · comentarii (1)

Pe 29 iulie 2017, fără informarea, sprijinul şi acordul Consiliului Director al UZPR, cetăţeanul Doru Dinu Glăvan, speriat de devoalarea publică a deciziilor luate de el fără acordul forului executiv al Uniunii, după ce a pus jurnalişti informaţi unilateral, tendenţios, să îi denigreze pe cei care au decis să stopeze abuzurile sale, a adresat o anacronică epistolă electronică membrilor Consiliului Director şi şefilor de filiale din ţară.

acum 21 zile · comentarii (7)

Cam astea sunt întrebările pe care le întâlneşti frecvent atunci când îţi faci prieteni noi azi. Exista şi în anii ‘90 o reţea de socializare, se chema Mirc şi era un fel de bunicul Facebook-ului, dar era destul de rudimentar. Funcţiona pe “asl pls”, dacă vă amintiţi faimoasa expresie. Dar şi atunci, muzica era tot ca şi azi, parte din identitatea personală.

acum 21 zile · comentarii (1)

Ar fi trebuit ca ziua de 7 iulie 2017 să fie înscrisă în analele omenirii ca un moment luminos, printre puţionele dătătoare de speranţă şi confirmând că, în ciuda tuturor afirmaţiilor pesimiste, ONU mai poate să fie luată în serios, îndeplinindu-şi rolul său fundamental de salvgardare a sistemului relaţiilor internaţionale prin prevenirea surselor de conflict şi reducerea sau eliminarea cauzelor tensiunilor majore din acest moment.

acum 21 zile · comentarii (24)

Recitesc, cu bună credinţă, capitolul de Educaţie din Programul de guvernare al PSD (PG). Cine n-ar vrea ca educaţia să progreseze, să constituie principala resursă de dezvoltare şi modernizare a României?  Aşa cum arată şcoala azi, aşa va arăta România de mâine. Capitolul Educaţie al PG cuprinde 85 de măsuri organizate în 15 capitole.

acum 22 zile · comentarii (4)

Bulibăşeala guvernamentală din ultimele luni demonstrează că democraţia autohtonă are o serie de deficienţe grave. Dincolo de ridicolul personajelor implicate, de incompetenţa guvernanţilor, trebuie să vedem natura disfuncţională a instituţiilor statului român. Incapacitatea noastră de a trăi într-o societate stabilă arată că suntem, în continuare, o democraţie disfuncţională.

acum 22 zile · comentarii (19)
Postari Recente