Au găsit o bombă în cimitir

Un proiectil de calibrul 150 mm, în stare avansată de oxidare dar încă activ, a fost găsit, marţi dimineaţă, în cimitirul satului Filipeşti, comuna Surdila Găiseanca. Descoperirea a fost făcută de câţiva gropari care săpau o groapă pentru înhumarea unei persoane decedate.

FOTO Lumina Învierii a intrat în sufletele şi casele creştinilor brăileni

Lumina Învierii a fost primită cu bucurie de mii de brăileni care au participat la slujbele oficiate în bisericile din municipiu. Ca de obicei, lăcaşele de cult au fost neîncăpătoare pentru veniţi să îşi aprindă lumânările şi candelele din mâna preoţilor, astfel că lumina Sfântă şi vestea că Hristos a Înviat au fost oferite în afara bisericilor, pentru ca toată lumea să simtă binecuvântarea celei mai mari sărbători creştine.

Jandarmii intră în dispozitiv pentru Sărbătorile Pascale

Jandarmii brăileni promit că vor face tot posibilul pentru protejarea cetăţenilor în perioada sărbătorilor de Paşte. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila a anunţat că vor fi asigurate măsuri de ordine şi siguranţă publică în zona a 18 biserici din municipiu, 10 lăcaşe de cult din judeţ, precum şi la mănăstirea "Sf. Pantelimon" din staţiunea Lacu Sărat.

Sirene de alarmă puse în funcţiune la Brăila

În zilele de joi şi vineri, sunetul lugubru al sirenelor de alarmă se va face auzit în câteva zone din municipiu, precum şi pe raza a patru comune din judeţ. Semnalele acustice se vor face auzite în intervalul orar 11.00 – 16.00. Nu este motiv de îngrijorare, deoarece sirenele vor fi puse în funcţiune pentru a li se testa gradul de audibilitate.

Bariera sinucigaşilor

O trecere la nivel cu calea ferată din municipiul Brăila a devenit un fel de poartă către lumea de dincolo. Din păcate, nu este vorba de cine ştie ce portal sofisticat de sorginte ştiinţifico-fantastică, ci de un loc care a început să îşi consolideze o macabră reputaţie, după ce mai mulţi sinucigaşi au decis să îşi încheie exact acolo socotelile cu viaţa.

Inspectorii veterinari ai DSVSA Brăila dau amenzi puţine dar foarte mari

Inspectorii sanitar veterinari brăileni le-au aplicat amenzi foarte mari comercianţilor din pieţele municipiului care au fost prinşi încălcând normele de siguranţă sanitară veterinară. Astfel, deşi în ultima perioadă au fost aplicate doar 7 sancţiuni contravenţionale, valoarea însumată a acestora se ridică la nu mai puţin de 55.800 lei (558 milioane de lei vechi n.n.).

Voluntarii brăileni dau piept cu situaţiile de urgenţă

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Brăila încep să îşi facă tot mai bine treaba. În primele luni ale anului în curs, voluntarii brăileni au participat la 46 de intervenţii, dintre care 28 pentru limitarea şi lichidarea incendiilor şi 18 pentru îndepărtarea urmărilor fenomenelor meteo periculoase - deszăpeziri şi inundaţii.

Există o situaţie, cu probabilitate mare de a se întâmpla, şi prin care România declanşează mecanismul NATO.Acest lucru va deschide un conflict armat între NATO şi Federaţia Rusă, în cazul în care aceasta din urmă nu va negocia. O situaţie similară a mai existat în 1989, dar cele două blocuri armate s-au înţeles, iar Federaţia Rusă a bătut în retragere.

acum 2 zile · comentarii (30)

Zilele trecute m-am întîlnit, la un eveniment academic, cu un coleg de breaslă cu care nu mai vorbisem de mult. Sau, mai exact spus, vorbisem, dar nu mai discutasem de prin anii ’90, cînd eram amîndoi la început de „drum nou“, prinşi în proiecte măreţe şi criticînd risipa de bani specifică entuziasmului acelor vremuri.

acum 2 zile · comentarii (3)

La mijlocul secolului XX, odată cu dezvoltarea fără precedent a televiziunii şi radio-ului (ceea ce s-a numit comunicare de masă), s-a afirmat pe bună dreptate că omenirea a devenit un sat global. Cunoaştem în timp real totul despre toată lumea, putem schimba informaţii în mod rapid, putem să ne cunoaştem unii pe alţii chiar dacă locuim la mii de kilometrii distanţă.

acum 10 zile · comentarii (4)

Trăim într-un prezent nebulos pentru cei ce ignoră trecutul, previzibil pentru cei care ştiu precedentele unor conduite aparent noi, ale cărui rădăcini sunt temporar ascunse de ochii opiniei publice, din raţiuni conjuncturale. Trecând peste astfel de prejudecăţi pasagere am invitat la un dialog pe martorul vizitei unei delegaţii militare româneşti, la Departamentul Apărării al SUA, spre finalul epocii încheiate în decembrie 1989.

acum 2 zile · comentarii (47)

Biserica Sf. Nicolae, Mariupol. E noaptea de Înviere şi cei mai mulţi ucraineni se pregătesc să întâmpine Paştele. În ciuda filtrelor de control ce împânzesc fiecare drum de acces şi a prezenţei masive a forţelor de ordine, bisericile sunt pline, ucrainenii respectând tradiţiile şi obiceiurile pascale şi în acest an.

acum 3 zile · comentarii (3)

O capcană sau marea şansă pe care orice popor o merită într-o lume liberă şi democratică? Principiul autodeterminării este legat, în general, de afirmaţia tranşantă făcută în 1918 de Woodrow Wilson, pe atunci Preşedintele SUA :„De acum înainte, popoarele nu vor mai putea fi guvernate decât în funcţie de propriul lor consimţâmânt".

acum 3 zile · comentarii (18)

Am scris despre toate acestea pentru că an de an, nu lucrurile se schimbă, ci înţelegerea asupra lor. E mult mai important să vezi toate acestea decât să faci paradă de definiţii într-o pledoarie în care cei mai mulţi s-ar putea să nu se regăsească, din diferite pricini. Dar ca orice sărbătoare, a născut culturi şi subculturi.

acum 3 zile · comentarii (9)

O carte poate schimba o lume. E o idee care nu îmi aparţine, au spus-o mulţi alţi învăţaţi înaintea mea, dar subscriu din toată inima la acest lucru. Şi cred că Sărbătorile de Paşte sunt un răgaz cum nu se poate mai bun pentru a ne întoarce spre sine. Putem transcende înţelesul pe care ni-l oferă şi să vorbim despre sensul Reînvierii sau putem să privim totul ca pe câteva zile libere în care putem fi liniştiţi cu noi înşine.

acum 3 zile · comentarii (65)

Rezoluţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adoptată marţi, care recomandă drepturi colective pentru minorităţi, printre care şi autonomia teritorială, are toate şansele să arunce în aer şi puţina coeziune care a mai rămas în Europa. Rezoluţia este iniţiată, desigur, de maghiarul Ferenc Kalmár (PPE) şi vine mănuşă pentru mişcările Rusiei care tocmai a obţinut drepturi definitive pentru ruşii din Crimeea, anexând-i!

acum 11 zile · comentarii (382)

După 11 septembrie 2001, 90% din americani sprijineau intervenţia militară din Afganistan. În iunie 2013, numărul lor scăzuse la 28%. Pentru Statele Unite, moştenirea Marelui Război este următoarea: peste 2.300 de vieţi pierdute şi aproximativ 650 de miliarde de dolari cheltuite pentru un teatru de operaţiuni aflat la peste 10.000 de kilometri de SUA. Apogeul acestei moşteniri este ziua de 5 aprilie.

acum 18 zile · comentarii (15)
Postari Recente