Staţii de colectare a deşeurilor care au costat milioane de lei, inaugurate, dar nefolosite 0

Staţia de Transfer a Deşeurilor, de lângă oraşul brăilean Însurăţei, a fost inagurată oficial în urmă cu câteva zile, după doi ani de la începerea lucrărilor care au costat circa 4,4 milioane de lei. În ciuda acestei investiţii, obiectivul încă nu poate fi pus efectiv în funcţiune, fiindcă autorităţile judeţene încă nu au desemnat o firmă care să îl administreze.

Staţii de colectare a 
deşeurilor care au costat milioane de lei, inaugurate, dar nefolosite Vezi comentarii 0

Tânără din oraşul Însurăţei, moartă în condiţii suspecte în Spania. O viitură a surprins-o în subsolul unei clădiri, unde se pare că era sechestrată de proxeneţi

Tânără din oraşul Însurăţei, moartă în condiţii suspecte în Spania. O viitură a surprins-o în subsolul unei clădiri, unde se pare că era sechestrată de proxeneţi

O tânără în vârstă de doar 23 de ani, din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila, şi-a pierdut viaţa în timpul inundaţiilor din localitatea spaniolă Estepona, provincia Malaga. Fata a fost surprinsă în subsolul unui club de noapte şi nu s-a mai putut salva, în ciuda faptului că a solicitat intervenţia echipajelor pentru situaţii de urgenţă.

Metode naturiste pentru a proteja sănătatea ficatului

Metode naturiste pentru a proteja sănătatea ficatului

Pe lângă faptul că sintetizează, secretă şi metabolizează numeroase substanţe nutritive, ficatul este şi un important filtru şi detoxifiant al organismului, neturalizând toxinele care provoacă boli. Pentru un ficat sănătos, alimentaţia are un cuvânt greu de spus. Totuşi, atunci când greşelile din alimentaţie ajung să afecteze acest organ vital, situţia se poate remedia cu ajutorul plantelor naturale.

O familie din Brăila, adusă la exasperare de atelierul service al unui vecin. Reclamaţii „fără număr” şi fără finalitate la Poliţia Locală şi alte instituţii

O familie din Brăila, adusă la exasperare de atelierul service al unui 
vecin. Reclamaţii „fără număr” şi fără finalitate la Poliţia Locală şi alte instituţii

Exasperaţi de zgomotul provocat de un atelier auto care, pe o latură, este lipit de peretele casei lor, doi soţi din Brăila au depus nenumărate reclamaţii către autorităţile locale. S-a ajuns până acolo încât Poliţia Locală sau Garda de Mediu le-au transmis în scris, negru pe alb, că nu vor mai lua în seamă petiţiile primite pe această temă. Problema este în continuare nerezolvată, susţin petiţionarii.

Cinci ani de închisoare pentru brăileanul care a spulberat cinci vieţi, intrând cu maşina într-o staţie de autobuz, după ce s-a angajat într-o depăşire neregulamentară

Cinci ani de închisoare pentru brăileanul care a spulberat cinci vieţi, intrând cu maşina într-o staţie de autobuz, după ce s-a angajat într-o depăşire neregulamentară

Marius Negoiţă, şoferul brăilean în vârstă de 26 de ani care în primăvara acestui an a spulberat vieţile a cinci oameni într-o fracţiune de secundă, după ce a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz, a fost condamnat în primă instanţă, de Judecătoria Brăila, la 5 ani de închisoare. Firma la care era asigurat autoturismul a fost obligată la acordarea unor despăgubiri substanţiale familiilor victimelor.

Primarul Brăilei: „Am găsit singura stradă din oraş care figura fals în evidenţe ca fiind asfaltată. Căutăm să identificăm de unde a apărut eroarea”

Primarul Brăilei: „Am găsit singura stradă din oraş care figura fals în 
evidenţe ca fiind asfaltată. Căutăm să identificăm de unde a apărut 
eroarea”

Primăria Brăila a reuşit să identifice singura stradă din oraş care figurează în scripte ca fiind asfaltată, însă este doar pietruită. În urmă cu o săptămână, pe site-ul instituţiei a fost publicată o hartă din care se vedea situaţia exactă a străzilor, pe culori, astfel încât orice brăilean să poată atrage atenţia dacă observă că strada sau tronsonul de stradă pe care locuieşte figurează cu gri, ca având covor asfaltic, deşi nu este aşa.

Plăpânda păpădie, izvor nesecat de sănătate

Plăpânda păpădie, izvor nesecat de sănătate

Cunoscută mai mult pentru puful cu care se joacă copiii, suflându-l în vânt, păpădia este o plantă cu numeroase beneficii pentru sănătatea umană. Specialiştii în medicină naturistă pun aceste calităţi pe seama conţinutului ridicat de vitamine A şi C, fier şi calciu.

Încercarea de a privi Balcanii şi regiunea Mării Negre (zona 2B) în mod integrat, ca zonă complementară de securitate, poate părea un efort dificil. Unul dintre motivele pentru care cele două regiuni gemene pot fi abordate în mod integrat constă în suprapunerea intereselor actorilor externi care îşi exercită influenţa în zonă. În această logică va fi urmărită interacţiunea principalilor actori în zona 2B: Uniunea Europeană şi Rusia.

Din motive care ne privesc pînă în străfundul sufletului şi ne aşază, pe două rînduri, la coada la nebunie, respectiv sinucidere, Fidel Castro o duce bine postum. Castro a ajuns unde trebuie. În momentul de faţă, singurul cubanez nesubordonat lui Fidel Castro citeşte satisfăcut inscripţia cu care e aşteptat la noul loc de muncă: Bienvenido al Infierno!

acum 2 zile · comentarii (63)

Un reportaj recent al unui post de televiziune condamna înmulţirea practicanţilor de terapii alternative, a vindecătorilor care fac apel la forţe obscure, la credinţă şi magie. În această vânătoare de vrăjitoare, în sensul propriu al cuvântului, sunt luaţi drept purtători de lance profesori universitari, academicieni şi însuşi preşedintele Colegiului Psihologilor.

acum 2 zile · comentarii (5)

Se află în Capitală una dintre cele mai importante artiste lirice românce, tânăra soprană Anita Hartig, reputată prezenţă pe marile scene ale lumii, de la Opera de Stat din Viena şi Marele Teatru Liceu din Barcelona la Opera Regală Covent Garden din Londra şi Scala din Milano, de la Opera din Zürich la Operele din Berlin etc., unde cântă în compania marilor cântăreţi şi dirijori ai prezentului.

acum 2 zile · comentarii (0)

După ce s-a mai lămurit şi el că „brânza” se află în dreapta Prutului, în timp ce, în stânga, situaţia economică este catastrofală, Dodon a dat la întors (după tipicul sovietic) proverbul românesc. Pe care l-a transformat, peste noapte, din „frate, frate, dar brânza e pe bani” în „frate, frate, dar fiecare la casa lui”: proverb atestat, sub această formă, numai în visele identitare (tâmpite, vorba lui Vasile Dâncu) de la Tiraspol.

acum 2 zile · comentarii (20)

Corneliu Coposu a fost un simbol al unei generaţii de politicieni care nu a reuşit să-şi pună amprenta asupra destinului României din cauza vicisitudinilor epocii în care a trăit, al unei generaţii care a avut nenorocul de a se intersecta cu traiectoria unei mari puteri, Uniunea Sovietică, şi de a sta în calea loviturilor de cnut ale unei ideologii inumane, comunismul.

acum 3 zile · comentarii (15)

Zilele de respiraţie liberă a conaţionalilor care au aniversat, la 1 Decembrie 2016, ZIUA NAŢIUNII DEMNE din care fac parte, au generat şi reflecţii asupra prezentului amendabil şi viitorului dezirabil. Acum fiind necesar atât un pragmatism dincolo de "războiul româno-român", cât şi un dinamism al celor deja aleşi sau numiţi în posturi cheie, din statul român, dar şi al celor care vor câştiga apropiatele alegeri parlamentare.

acum 3 zile · comentarii (83)

"Văduva veselă", în regia lui Andrei Şerban, a avut patru noi reprezentaţii la Opera Naţională Bucureşti, între 1 şi 4 decembrie. Prin includerea în libret a unor texte adaptate după Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu, regizorul ne pune în faţă o oglindă sarcastică a planului politic actual. Prima reprezentaţie din această serie de patru spectacole, ca o ironie, s-a jucat de Ziua Naţională.

acum 3 zile · comentarii (2)

Este posibil, spun multe sondaje, ca Norbert Hofer, inginer în aeronautică, candidatul de extremă dreaptă, să devină următorul preşedinte austriac, cumulând mai multe intenţii de vot decât contra-candidatul său, ecologistul Alexander Van der Bellen, profesor de economie.

acum 3 zile · comentarii (92)

Peste 200 de persoane au participat de 1 decembrie la o manifestaţie unionistă autorizată şi desfăşurată în faţa clădirii Comisiei Europene(Guvernul Uniunii Europene). Participanţii la eveniment au fost români stabiliţi în toate Ţările Uniunii Europene, iar cauza a fost bine primită.

acum 3 zile · comentarii (1)

În 1978, Al. Graur a publicat un mic „Dicţionar de cuvinte călătoare”. Este vorba, în fapt, de o lucrare de etimologie. Opera s-a dovedit incitantă, cu atât mai mult cu cât dicţionarele noastre nu indicau decât etimologia apropiată (tristă meteahnă!). Din câte mi-am dat seama şi astăzi sunt mulţi pasionaţi de etimologie. Reiau, aşadar, o parte din cartea lui Al. Graur adăugând ce e de adăugat şi îndreptând ce e de îndreptat.

acum 4 zile · comentarii (35)