Aventură pe bicicletă prin codrii lui Eminescu de la Ipoteşti 0

Prin codrii poeziilor eminesciene, trec şi se întretaie poteci străbătute de turiştii dornici să descopere sursele de inspiraţie ale poetului sau, pur şi simplu, pentru a se detaşa de lumea urbană. De câţiva ani, codrii de la Ipoteşti au fost „invadaţi“ de amatorii de curse cu bicicletele pe trasee cu teren accidentat. În cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, vă prezentăm unul dintre aceste trasee.

Vezi comentarii 0

Consiliul Judeţean dator vândut. Curtea de Conturi impută instituţiei peste 90 de miliarde de lei vechi

În urma unui control desfăşurat în urmă cu două luni la Consiliul Judeţean Botoşani, inspectorii Curţii de Conturi au descoperit nereguli grave şi cer instituţiei să returneze statului aproape 80 de miliarde de lei vechi. Şefii de la Consiliul Judeţean spun că în această situaţie, instituţia este în pragul falimentului şi se plâng că de vină este fosta conducere a judeţului.

TITULARIZARE 2014. 81% dintre profesorii botoşăneni au obţinut peste 5 la examenul de titularizare. În topul ruşinii se află un dascăl cu nota 1

Ministerul Educaţiei a făcut publice în această dimineaţă rezultatele obţinute de profesori la titularizare. Acestea au fost afişate şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. Aproximativ 81% dintre dascălii botoşăneni au obţinut notă de trecere. Sunt şi note de 10 dar şi o notă de 1. Contestaţiile pot fi depuse astăzi şi mâine, rezultatele finale se afişează pe 30 iulie.

Instituţiile statului în topul rău-platnicilor la utilităţi. La apă au facturi restante de peste un milion de lei. Spitalul are cele mai mari datorii

Instituţiile statului la Botoşani au ajuns în topul datornicilor la utilităţi. Şefii de la societatea care furnizează apă potabilă se plâng că inclusiv Poliţia sau Spitalul Judeţean consumă apă fără să o plătească. Datoriile pe care instituţiile statului au ajuns să le aibă numai la operatorul de apă se ridică la peste 1 milion de lei.

Cine este singurul contracandidat al lui Ponta din sânul PSD la prezidenţiale. Botoşăneanul care crede că ar obţine mai multe voturi decât prim-ministrul | victor ponta

Victor Niţu, un vechi membru PSD de la Botoşani s-a decis să candideze la prezidenţiale. Acesta crede  că poate să îl bată pe Victor Ponta în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la alegerile din noiembrie. Botoşăneanul susţine că are un proiect electoral mai bun decât al prim-ministrului şi că Ponta şi-a pierdut din credibilitate.

FOTO Bilanţ dezastruos după furtunile şi inundaţiile de săptămâna trecută din judeţul Botoşani. Valoarea pagubelor se ridică la 26 de milioane de lei

Săptămâna trecută furtuna a lovit cu furie judeţul Botoşani. Au fost afectate în principal localităţile din nord, acolo, unde pe lângă vânt s-au rupt şi zăgazurile, iar apa a inundat gospodăriile. Pagubele sunt uriaşe, sute de oameni au fost sărăciţi, iar autorităţile nu par să fie învăţat nimic din dezastrul din 2008.

Şefii de la Primărie pregătesc înfiinţarea unei noi societăţi subordonate. Decizia a fost luată în urma unui audit ce a costat municipalitatea un miliard de lei vechi

În urma unui audit comandat de primarul municipiului Botoşani, la două dintre societăţile subordonate Consiliului Local, Urban Serv şi Locativa, au fost făcute publice şi primele rezultate. S-a umat prin acest audit, spune edilul eficientizarea cheltuirii banului public. Auditul comandat de Primărie a costat aproape un miliard de lei vechi.

Cursă mortală cu bicicleta. Un tânăr de 15 ani a murit după ce s-a izbit cu toată viteza de un stâlp. Este al doilea biciclist care moare la Botoşani în ultimele luni

O ultimă plimbare cu băieţii, pentru un adolescent de 15 ani din Botoşani. Acesta şi-a pierdut viaţa într-un moment de neatenţie, izbindu-se violent de un stâlp amplasat chiar pe mijlocul unui trotuar de lângă şoseua de centură a municipiului. Este al doilea botoşănean care moare după o plimbare cu bicicleta în ultimele două luni.

FOTO Pictorul şi sculptorul Marcel Mănăstireanu a fost făcut cetăţean de onoare la Botoşani. Artistul este o legendă vie a oraşului

Marcel Mănăstireanu este una dintre personalităţile marcante ale Botoşaniului contemporan. Pictor şi sculptor, acesta şi-a dedicat întreaga viaţă artei şi promovării marilor personalităţii botoşănene prin intermediul penelului sau al daltei în toată Europa. Drept recunoaştere autorităţile botoşănene i-au înmânat titlul de cetăţean de onoare al Botoşaniului.

„La Vatican există multe documente care, dacă ar fi desecretizate, ar valida principiile şi convingerile societăţii noastre şi i-ar face pe români să înţeleagă că aparţin unui neam strălucit, cu regi străluciţi, cum au fost Burebista şi Decebal, şi că trecutul lor, ca neam, este eroic şi demn de laudă.”

acum 27 zile · comentarii (176)

Mă gândesc tot mai mult, în ultima vreme, la insuccesul şcolar. Deşi este vorba de un fenomen universal, la o analiză mai atentă, eşecul este local, relativ şi ambiguu, o „afacere internă”, am zice. Am dedicat mulţi ani studiului acestei probleme şi cu cât fenomenul devine mai critic, cu atât mi se pare mai urgentă o intervenţie amplă şi susţinută.

acum 27 zile · comentarii (15)

Expoziţia tablourilor cu manelişti de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român reprezintă o ruşine la fel de naţională ca şi muzeul pentru că ne arată eşecul elitei româneşti de a combate degradarea culturală. De fapt, elita culturală nu doar că nu combate acest fenomen, dar tocmai ce l-a promovat la nivel de expoziţie muzeală. Aţi văzut un protest al oamenilor de cultură? Tocmai ce am fost declaraţi oficial un popor de manelişti.

acum 27 zile · comentarii (6)

Trebuie să acceptăm că o competiţie care ridică la nivelul distincţiei supreme măcar o singură prezenţă artistică de excepţie, este o competiţie care se justifică cu deplin temei. Asta s-a întâmplat inclusiv cu prilejul actualei ediţii, cea de a doua, a concursului Ge Grand Prix de l’Opéra, competiţie organizată de casa Operei bucureştene.

acum 27 zile · comentarii (0)

Filmul anului 2014, în Franţa, este o comedie cu Christian Clavier, „Qu'est ce qu'on a fait au Bon Dieu?“: 10 milioane de bilete cumpărate, film care figurează deja în topul celor mai văzute filme franceze din toate timpurile!!!! Este un film despre prejudecăţi, despre mândrie, despre false valori, un film despre care s-a pus deja întrebarea clasică: este un film rasist?

acum 27 zile · comentarii (33)

Capitalismul promovează o cultură a consumului care nu are limite, orice poate deveni un produs ce poate fi vândut sau cumpărat, inclusiv trupul unei fete. Aşa s-a ajuns ca femeile să ocupe locul doi în topul celor mai vândute „produse” din lume, după droguri şi înaintea armelor ilegale.

acum 28 zile · comentarii (42)

Duminică 29 iunie. Reîntors acasă de la Sala Radio, îmi stăruiau în minte, prin vocea  sopranei poloneze Adriana Ferfecka, sonurile belliniene ale recitativului „Eccomi in lieta vesta” şi ariei „Oh, quante volte” din opera „I Capuleti e i Montecchi”. Până foarte târziu în noapte, spre dimineaţă.

acum 28 zile · comentarii (0)

S-au împlinit, ieri, 510 ani de la plecarea către ceruri a „atletului lui Hristos”, Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. Bine că ne-o spune calendarul (laic şi bisericesc) pentru că altfel, luaţi de vâltoarea contemporaneităţii, am fi uitat cu totul. În conştiinţa publică pare că Putna lui Ştefan se transformă încet, dar sigur în putina cu bani a puterii, pe care se bat mulţi dintre conducătorii noştri.

acum 28 zile · comentarii (43)

Atunci, în 1998, în împrejurările trecerii la convertibilitatea deplină de cont curent a leului, a fost dezamorsată o bombă socială ce ameninţa să explodeze. Şi iată că vrând-nevrând, ajungem la obsedantele „moşteniri”. Pentru că din ’96 în ’97 fusese „mutată” într-adevăr o bombă cu explozie întârziată: „inflaţia reprimată”.

acum 28 zile · comentarii (2)

În fiecare dimineaţă, liderii SUA - în primul rând preşedintele Barack Obama - primesc o revistă a presei electronice, dar şi a exprimării opiniilor, unor voci semnificative, la posturile de radio şi de televiziune, cu o audienţă mai mare sau relativ maI mică. Din România li se semnalează inclusiv opiniile celor care indică o nedumerire a românilor faţă de amânarea numirii unui ambasador american, credibil, la Bucureşti.

acum 28 zile · comentarii (7)

Înainte şi după Ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, parlamentarii de la Bucureşti au declarat la unison că acesta este un Vot pentru Reîntregirea Neamului Românesc. În ziua în care Chişinăul a făcut acelaşi pas răspunsul a fost similar: Votăm pentru Ratificarea Acordului de Asociere şi Pentru Reîntregirea Neamului Românesc.

acum 28 zile · comentarii (5)

O lume întreagă stă cu ochii pe Hexagon unde istoria pare să se repete pentru ultimul preşedinte francez plecat de la Elysée. Poate şi acesta e motivul pentru care, în afară de presă şi politicieni, francezii se arată foarte liniştiţi deşi scaunul cel mai înalt din draga lor republică pare a fi devenit mai nou un magnet pentru dosarele penale.

acum 28 zile · comentarii (1)

Continuăm serialul privind ultima OUG de modificare a Legii Educatiei Nationale (LEN). Sunt multe prevederi discutabile şi cel puţin bizare. Interesant este şi faptul că sindicatele s-au declarat foarte mulţumite de OUG, dovadă a faptului că au contribuit din plin atunci când a fost vorba de interesele profesorilor. Pentru pacea socială, care n-a mai condus la greve, în prag de examen.

acum 28 zile · comentarii (2)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 2 ani · comentarii (27)
Postari Recente