Cum a investit statul român un milion de euro într-o reţea de apă potabilă nefuncţională. Sătenii stau cu ţeava la poartă, dar cumpără apă de la magazin

Cum a investit statul român un milion de euro într-o reţea de apă potabilă nefuncţională. Sătenii stau cu ţeava la poartă, dar cumpără apă de la magazin

Localnicii din comuna botoşăneană Dobârceni n-au apă potabilă de aproape două decenii. N-au avut noroc nici după 9 ani de hăţiş birocratic când, în sfârşit, li s-au adus ţevile până în faţa porţilor. Reţeaua nu poate fi folosită din cauză că localitatea nu face parte dintr-o asociaţie de comune.

Cine a fost cel mai dur poliţist din istoria României. Era poreclit „justiţiarul“ şi conducea o „brigadă a morţii“ recrutată pentru lichidarea infractorilor

Cine a fost cel mai dur poliţist din istoria României. Era poreclit „justiţiarul“ şi conducea o „brigadă a morţii“ recrutată pentru lichidarea infractorilor

În anii de maximă instabilitate care au urmat celui de-Al Doilea Război Mondial, bandele organizate, tâlharii, proxeneţii şi corupţii făceau legea în România. În aceeaşi perioadă, însă, s-a născut o adevărată legendă a sistemului poliţienesc din lume, cel supranumit „comisarul de fier”.

Apropierea Crăciunului mă întoarce, după atâţia ani!, în copilărie, când la Slătioara pregăteam înfriguraţi, copii de şcoală, steaua pentru colindat din văcălia unei site de mălai căreia îi ataşam din carton colţurile sau aripile cum le mai spuneam noi şi pe urmă înveleam steaua astfel ivită în hârtie colorată, lucioasă, cumpărată de la Hurezi şi, în mijloc, tăiată din calendarul ortodox al anului care venea, icoana Naşterii Domnului.

luna trecuta · comentarii (11)

Scandalul de la vârful Partidului Liberal (PL) îl pune într-o lumină nefavorabilă, în primul rând, pe însuşi Mihai Ghimpu, care se teme să îşi pună mandatul în jocul sorţii, la un posibil Congres reformator al liberalilor. Cu un scor de aproximativ 1,83 % obţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale din această toamnă, liderul PL a intrat în penumbra politicii de la Chişinău.

luna trecuta · comentarii (2)

Traian Băsescu are în plan extinderea dincolo de Prut şi participarea la alegerile parlamentare din al doilea stat românesc. Acestea sunt temerile înaintate de către Mihai Ghimpu în cadrul unei discuţii restrânse şi în care a existat chiar sugestia solicitării lui Igor Dodon de retragere a cetăţeniei.

luna trecuta · comentarii (7)

În plină glorie a prefixului post: post-ideologie, post-feminism şi, mai nou, al nou-descoperitului post-adevăr, un concept care face furori în piaţa ideilor, deşi e greu de zis la ce realitate face referire, te-ai fi aşteptat la mai puţină voluptate în a clama vreo apartenenţă.

luna trecuta · comentarii (40)

A constituit, în adevăr, o mare bucurie, a suscitat un interes aparte faptul că programul din acest an al Festivalului Meridian, manifestare recentă dedicată fenomenului componistic actual, a inclus participarea unei formaţii imstrumentale pe care, cu drept cuvânt, o putem considera ca fiind tradiţională, anume cvartetul de coarde.

luna trecuta · comentarii (0)

Alegerile au trecut. Cu 3 milioane de voturi, PSD controlează acum (aproape) tot. Este cea mai categorică victorie a stângii din 1992 şi până acum. Pentru dreapta românească este o înfrângere categorică, iar timing-ul pare cum nu se poate mai prost: legislatura 2016-2020, cu cel puţin două momente vitale, centenarul şi preşedinţia Consiliului UE, va fi dominată fără drept de apel de PSD. Ce rămâne de făcut?

luna trecuta · comentarii (16)

Nu avem partide politice reale, cu oameni capabili şi interesaţi nu doar de propriile ascensiuni şi afaceri, care să fie preocupaţi de binele românilor, de dezvoltarea ţării din toate punctele de vedere. Rezultantele unui scrutin general ar trebui să arate fără echivoc, Puterea şi Opoziţia. Dar cum politica românească este previzibilă şi surprinzătoare, avem o mare necunoscută.

luna trecuta · comentarii (0)

Când este învestit noul preşedinte ales al SUA? În prima luni după a doua zi de miercuri din decembrie, Colegiul Electoral se reuneşte pentru a vota oficial. Anul acesta va fi 19 decembrie 2016. Rezultatele sunt trimise apoi Senatului şi citite public pe 6 ianuarie. 20 ianuarie 2017 este Ziua Inaugurării. când câştigătorul scrutinului electoral depune jurământul

luna trecuta · comentarii (12)

Regula nescrisă spune că reuniunile la nivel de şefi de state şi guverne nu conţin momente emoţionale, se limitează la textele oficiale, la discuţii cu uşile închise (cât se poate) şi apoi conferinţe de presă în care, în linii mari, se repetă textul concluziilor negociate cu săptămâni de zile în urmă.

luna trecuta · comentarii (14)

Eram studentă când am aflat povestea criminalului de război Androhov din Bulci. Făceam parte din Asociaţia culturală Ariergarda din Timişoara şi am început să investigăm cazul unui posibil criminal de război, un soi de doctor Mengele, care lucra într-un lagăr şi care s-ar fi refugiat la finalul conflagraţiei mondiale în comuna Bata, satul Bulci, judeţul Arad.

luna trecuta · comentarii (12)

Distractivă toată hărmălaia politică creată de desemnarea, sau nu, a lui Liviu Dragnea candidat la funcţia de premier. Şi inutilă. Se tot invocă legi, articole, decizii ale CCR, conform cărora Dragnea n-ar putea fi premier. Şi preşedintele Iohannis a declarat că povestea cu legea 90/2001 este secundară.

luna trecuta · comentarii (26)

Este dreptul Preşedintelui României de a îşi exprima public exigenţele privind pe compatriotul care va fi desemnat să conducă guvernul de la Bucureşti, care va gira viitorul celor 18.000.000 de români rămaşi, la bine şi la greu, în ţara unde au văzut lumina zilei, dar şi a celor plecaţi la muncă - în jur de patru milioane de conaţionali -, acolo unde sunt plătiţi mai bine, pentru umilinţa lor.

luna trecuta · comentarii (21)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 4 ani · comentarii (27)
Postari Recente