Nocturnă inaugurată cu o victorie istorică şi focuri de artificii . FC Botoşani a învins cu 3-2 pe Dinamo Bucureşti, după un meci de infarct | dinamo

Nocturnă inaugurată cu o victorie istorică şi focuri de artificii . FC Botoşani a învins cu 3-2 pe Dinamo Bucureşti, după un meci de infarct

Stadionul din Botoşani are pentru prima dată în istorie o instalaţie de nocturnă. Luminile au fost aprinse în mod oficial în meciul de ieri , disputat de FC Botoşani contra ”câinilor roşii” de la Dinamo Bucureşti. Nocturna le-a purtat noroc botoşănenilor. Aceştia i-au pus cu botul pe labe, pe dinamovişti după un meci spectaculos.

Consilier cu repetiţie. Un botoşănean a reuşit să ajungă consilier local abia după 5 luni de umilinţe din partea celorlalţi aleşi ai urbei

Consilier cu repetiţie. Un botoşănean a reuşit să ajungă consilier local abia după 5 luni de umilinţe din partea celorlalţi aleşi ai urbei

Războaiele politice din Consiliul Local al municipiului Botoşani au reuşit să îl împiedice cinci luni pe un ales local să îşi ocupe funcţia de consilier. Mai mult decât atât Cristinel Brumă, ales pe listele PPDD, a suferit umilinţa de fi trimis acasă după fiecare şedinţă în care se refuza validarea mandatului.

Cei dependenţi de Internet vor folosi posibilitatea oferită de lumea virtuală de a se conecta cu alţi oameni ca pe un substitut pentru interacţiunile umane rele – cele cu o încărcătură emoţională pe care o putem numi echilibrată şi sănătoasă. Altfel spus, Internetul devine un surogat – aşa cum stupefiantele sunt, la rândul lor, surogate. Nu întâmplător, dependenţa de Internet e tot mai des comparată cu dependenţa de cocaină.

acum 9 zile · comentarii (0)

Conform ziarului irakian al-Sabah, Abu Bakr al Baghdadi a rămas, încă, în viaţă, deşi a fost rănit în cursul ultimelor lovituri aeriene ale avioanelor de luptă americane. Este pentru a doua oară, în ultimele două luni, când liderul Statului Islamic a suferit răni deloc uşoare. Semn că laţul se strânge în jurul conducerii ISIS. Pentru a lua pulsul societăţii irakiene am iniţiat un dialog cu ambasadorul Irakului în România.

acum 9 zile · comentarii (12)

S-a tot vehiculat în presă că Putin doreşte refacerea URSS. Realitatea este însă una total diferită deoarece URSS s-a referit nu numai la un spaţiu, ci şi la un sistem politic al cărui eşec a fost dovedit. Viziunea lui Putin priveşte de fapt un control asupra teritoriilor considerate tradiţional slave în urma ocupării de sute de ani şi departe este gândul său de un sistem Sovietic al cărui eşec l-a văzut din interior.

acum 9 zile · comentarii (18)

Domnul prim-ministru a postat zece titluri de cărţi preferate. Dar ca orice politician care se respectă, a ţinut lista cărţilor lui de căpătâi secretă. Printr-o investigaţie high-tech şi folosindu-ne de efectul razelor gamma asupra buruienilor, am reuşit să obţinem lista pe care o facem publică aici, datorită caracterului ei de mare importanţă pentru ţară.

acum 9 zile · comentarii (9)

*Centenar 14-18: O evocare subiectivă* În ultimele luni, în Serbia şi Bosnia-Herţegovina i-au fost dedicate monumente şi manifestări comemorative lui Gavrilo Princip, autorul dublului asasinat din 28 iunie 1914. Ucigaşul arhiducelui Franz Ferdinand e şi azi socotit fie erou, fie criminal, depinde de ce parte a fostei baricade e pomenit. Înainte de toate, însă, atentatul care a aruncat lumea în aer a fost un amestec absurd de hazard şi neghiobie.

acum 10 zile · comentarii (5)

Tehnic, aşa stau lucrurile: săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, Jean Claude Juncker va anunţa nominalizările pentru portofolii. Din acel moment, comisarii nominalizaţi vor avea la dispoziţie aproximativ două, maximum trei săptămâni, pentru a-şi definitiva programul politic pe care urmează să-l prezinte în scris comisiilor de specialitate din Parlamentul European.

acum 10 zile · comentarii (24)

În actuala epocă a abundenţei de tehnologii, se asistă la hiatusul între tradiţionala eră a asasinatelor şi a războaielor simetrice, derulate pe cîmpul de luptă, şi cea a decapitărilor de ostatici în direct şi a execuţiilor în rîndul minorităţii yazidite din Irak, urmărite de milioane de spectatori, în timp real.

acum 10 zile · comentarii (0)

Bărbaţii sunt mai violenţi decât femeile. Acesta este un fapt demonstrat biologic şi sociologic. Agresivitatea masculină a fost predeterminată de rolurile de luptători şi protectori pe care masculii le-au avut de-a lungul evoluţiei. Graţie unui volum mai mare al corpului şi a musculaturii mult mai dezvoltate, masculilor le-a revenit misiunea de a proteja grupul de diferiţi agresori din afară. Dar lucrurile sunt mai interesante decât atât.

acum 26 zile · comentarii (8)

Pe 21 decembrie 1999 Vladimir Putin avea să strângă la aceeaşi masă pe cei mai puternici oameni din Federaţia Rusă şi să închine un pahar în cinstea lui... Stalin. Acest lucru avea să se întâmple după alegerile parlamentare din 1999 şi era semnalul clar ce arăta politica pe care va avea să o ducă viitorul Ţar de la Kremlin.

acum 11 zile · comentarii (6)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 2 ani · comentarii (27)
Postari Recente