Unde sunt crescute roşiile autentic româneşti. Sunt cultivate din seminţe păstrate din generaţie în generaţie şi susţinute guvernamental

Unde sunt crescute roşiile autentic româneşti. Sunt cultivate din seminţe păstrate din generaţie în generaţie şi susţinute guvernamental

Un producător din Botoşani susţine că a recoltat în ultimele zile roşii 100% româneşti. Agricultorul are seminţele de la o generaţie întreagă de ţărani şi a dezvoltat o afacere cu fonduri guvernamentale. Reprezentanţii Direcţiei Agricole din Botoşani spun că roşiile sunt într-adevăr autohtone, primele de acest fel din judeţ.

Care au fost, de fapt, locurile sacre ale dacilor. Altarele atestate ştiinţific, fără legătură cu Munţii Bucegi sau cu Kogaionon

Care au fost, de fapt, locurile sacre ale dacilor. Altarele atestate ştiinţific, fără legătură cu Munţii Bucegi sau cu Kogaionon

Spiritualitatea geto-dacilor este un subiect învăluit încă de mit şi legendă. Zeci de locuri sacre atribuite dacilor se nasc mai ales în imaginaţia împătimiţilor de acest subiect. Cei mai înalţi şi misterioşi munţi ai României au fost înzestraţi de imaginarul românesc cu zone sacre, energetice. În realitate, descoperirile arheologice indică doar o singură zonă cu o mare aglomerare de sanctuare şi alte locuri destinate cultului.

Din viaţa unui preot „schismatic“, care refuză să împărtăşească posesori de card de sănătate: „Mitropolitul vrea să trecem la a săvârşi cununii mixte“

Din viaţa unui preot „schismatic“, care refuză să împărtăşească posesori de card de sănătate: „Mitropolitul vrea să trecem la a săvârşi cununii mixte“

Un preot din judeţul Botoşani a intrat în conflict cu şefii săi ierarhici, după ce a refuzat să-l mai pomenească la slujbe pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei. Preotul de la Schitul Orăşeni, Ioan Ungureanu, spune că a luat această decizie în urma conciliului de la Creta, bănuindu-l de apropieri ecumeniste pe mitropolit. Preotului i-a fost interzisă efectuarea slujbei, iar majoritatea oamenilor din comună îi ţin partea.

Când şi unde s-a format cu adevărat poporul român. Misterul apariţiei „rumânilor“ pe actualul teritoriu al ţării

Când şi unde s-a format cu adevărat poporul român. Misterul apariţiei „rumânilor“ pe actualul teritoriu al ţării

Momentul precis în care s-a format poporul român este foarte puţin cunoscut în istoriografie, din cauza puţinelor izvoare scrise din perioada evului întunecat care a urmat antichităţii târzii. Abia la câteva secole de la retragerea aureliană din Dacia romană aflăm date despre o serie de localnici care nu-şi spuneau nici daci, nici romani, ci „rumâni” în urma unei sinteze dificil de descifrat.

Generalul Avramescu, „tătuca“ soldaţilor români în Al Doilea Război Mondial. A dispărut într-o operaţiune NKVD

Generalul Avramescu, „tătuca“ soldaţilor români în Al Doilea Război Mondial. A dispărut într-o operaţiune NKVD

Generalul Gheorghe Avramescu (1884-1945) este un personaj legendar al Armatei Române. Născut într-o familie de ţărani şi ajuns general prin merite personale, Avramescu a fost un „războinic de fier“ al secolului al-XX-lea, decorat cu cele mai înalte distincţii militare în cele două războaie mondiale. Sfârşitul său este un mister neelucidat până astăzi, un secret bine păstrat în arhivele NKVD-ului, fostul serviciu secret al URSS.

România lucrului prost făcut. Epopeea unui parc de agrement de lux: costă milioane de euro, dar nu se ştie când va fi gata

România lucrului prost făcut. Epopeea unui parc de agrement de lux: costă milioane de euro, dar nu se ştie când va fi gata

Parcul de agrement de la Cornişa este probabil cel mai ambiţios proiect abordat de autorităţile locale din Botoşani. O zonă de distracţie întinsă pe 48 de hectare, cu finanţare europeană, care ar fi trebuit să aducă turişti inclusiv din ţările vecine. Din acest parc au rămas deocamdată doar promisiunile, termenele nerespectate, zeci de bâlbe administrative şi un uriaş şantier fără un termen clar de finalizare.

Micile afaceri şi marile învârteli din şcolile româneşti înfloresc mai ales primăvara, odată cu apropierea sfârşitului de an şcolar.Chiar dacă în aparenţă, s-a redus fenomenul afacerilor în unităţile de învăţământ, acestea nu au dispărut deloc. Sunt ca râia, sunt ciclice, la fel ca şi problemele educaţiei româneşti. La fel ca şi banii, nu au culoare politică.Continuă să se facă profit ilegal, consistent, de pe urma elevilor.

acum 16 zile · comentarii (3)

Mă uit cu un aer tragi-comic la argumentaţia celor ce contestă prima şi cea mai amplă iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei de după Revoluţie. Pendulând între zgândărire emoţională şi bufeu raţional, argumentele spun doar atât: suntem pro-LGBT. Ceea ce, într-o democraţie, e-n regulă. N-aţi putea, dragi cetăţeni, s-o spuneţi direct? De ce e nevoie s-o ambalaţi în fraze savant-propagandistice?

acum 16 zile · comentarii (144)

Ne sunt cunoscute câteva piese de teatru care evocă nefastelele, tragicele efecte ale ingerinţelor politice ale  celui mai sângeros dictator din lumea modernă în opera unor importanţi scriitori. De la schilodirea inspiraţiei lui Bulgakov (Scrisori de dragoste către Stalin de Jan Mayoga) la interzicerea şi apoi condamnarea la moarte a lui Meyerhold (Richard al III lea se interzice de Mihai Vişniec).

acum 16 zile · comentarii (0)

Manualele de zoologie explică destul de clar de ce e riscant să pui o lamă de bărbierit la dispoziţia unei maimuţe: se lasă cu vărsare de sânge. Deşi par să fi fost prezenţi la lecţiile de zoologie, liderii PSD au omis, din motive inexplicabile, acest aspect atunci când au pus Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor sub preşedinţia lui Eugen Nicolicea. Şi omul s-a apucat de treabă.

acum 17 zile · comentarii (91)

Coana Europa a avut un motiv de bucurie în plus să sufle în lumânările tortului pentru ziua ei, 9 mai. Cu două zile mai devreme, Franţa a arătat clar că doreşte să rămână în Casa Coanei Europa. După savurarea tortului şi după clinchetul şampaniei, urmează însă noi acţiuni, în intervalul iunie-septembrie 2017.

acum 17 zile · comentarii (0)

Cred că ai observat şi tu că astăzi societatea tinde din ce mai mult să fie formată din tineri care sunt tot mai dornici să facă lucrurile să se întâmple. În plus, dacă te învârţi în cercul acesta, nu ai cum să nu vezi o implicare permanentă din partea lor. E inevitabil să nu le observi dorinţele de a schimba cu tot dinadinsul lumea, de a veni cu idei îndrăzneţe care să contureze cele mai mari planuri.

acum 17 zile · comentarii (0)

Vestea bună e că ne-am salvat fondurile europene graţie victoriei lui Macron, măcar să fim în stare să le absorbim şi să facem cu ele ceva mai util decît canalul Bucureşti-Dunăre. Sau te pomeneşti că am putea pune corupţii să sape la el şi rezolvăm o dată cu amnistia, supraaglomerarea din puşcării şi alte mari probleme de acest nivel care ocupă toată agenda.

acum 17 zile · comentarii (0)

România intră abrupt în conul de umbră al iliberalismului. Dacă ne uităm în jurul nostru vedem că modelul iliberal se extinde cu repeziciune şi că tot mai multe ţări din „lumea liberă” sunt în pericol să se dez-democratizeze pe măsură ce însăşi natura politică a democraţiei pare să se schimbe. Victoria Coaliţiei pentru familie este doar primul pas al triumfului iliberalismului în România.

acum 17 zile · comentarii (53)

Prins între delirul sincer şi disciplina făţarnică de partid, deputatul Nicolae Dobrovici Bacalbaşa a ales prima cale, care - iată! - l-a adus în prim-plan după scandalurile repetate din Parlament. Cine este, de fapt, omul care, probabil, va rămâne în istorie ca fiind părintele „vasluienizării” politicii.

acum 17 zile · comentarii (37)

Am aşteptat ca ziua de 9 mai 1877, unul dintre momentele definitorii în evoluţia statului român modern, în formarea naţiunii, să fie marcată cum se cuvine de o Românie ce se doreşte a fi asimilată, din oficiu, istoric, cultural, civilizaţional şi cum vreţi dumneavoastră, bătrânului continent. Mereu îmi spun că poate sunt eu prea pesimist; mereu circumstanţele îmi dau dreptate.

acum 17 zile · comentarii (18)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 4 ani · comentarii (27)
Postari Recente