Minunea de la Hlipiceni: apa care iese în flăcări din măruntaiele pământului, cunoscut ca „Focul Viu“ sau „Izvorul tămăduitor“ 2

Satul Hlipiceni din judeţul Botoşani a ajuns cunoscut pentru „minunea“ apei care iese printr-o ţeavă din măruntaiele pământului arzând ca o torţă. Specialiştii spun că este o apă numai bună pentru tratarea reumatismului şi a altor boli osoase. Autorităţile locale, în schimb, au lăsat „focul viu”, cum îi spun localnicii, sufocat de gunoaie.

Minunea de la Hlipiceni: apa care iese în flăcări din măruntaiele pământului, cunoscut ca „Focul Viu“ sau „Izvorul tămăduitor“ Vezi comentarii 2

”Poveşti la gura sobei”: o incursiune emoţionantă în universul copilăriei cu o educatoare şi un istoric, dedicată botoşănenilor de toate vârstele

”Poveşti la gura sobei”: o incursiune emoţionantă în universul copilăriei cu o educatoare şi un istoric, dedicată botoşănenilor de toate vârstele

”Poveşti la gura sobei” este un proiect iniţiat de Muzeul Judeţean de Istorie Botoşani prin care se doreşte promovarea culturii tradiţionale şi farmecul coplăriei de odinioară. Cu alte cuvinte este o reîntoarcere la lumea poveştilor, atunci când nu existau filme şi desene animate iar singura bucurie a celor mici erau basmele.

Povestea pictorului batjocorit de statul român. Artistului ce suferă de distrofie i-a fost tăiată pensia fiindcă a vândut tablouri pentru operaţiile mamei sale

Povestea pictorului batjocorit de statul român. Artistului ce suferă de distrofie i-a fost tăiată pensia fiindcă a vândut tablouri pentru operaţiile mamei sale

Botoşăneanul Silviu Babii, un pictor cu distrofie musculară se luptă cu sistemul pentru a-şi ajuta mama căzută la pat. Pictorul,batjocorit de autorităţile statului, riscă să îşi piardă pensia de handicap, dacă îşi vinde legal tablourile. În momentul de faţă, Babii este obligat  să restitutie Casei de Pensii peste 2000 de lei, pentru opt tablouri vândute într-un an.

Primarii ”ordonanţei” lui Dragnea de la Botoşanin fără regrete: ”Nu îmi pare rău de nimic. A fost alegerea mea” | pnl

Primarii ”ordonanţei” lui Dragnea de la Botoşanin fără regrete: ”Nu îmi pare rău de nimic. A fost alegerea mea”

Primarii care au beneficiat de legea traseismului promovată de şeful PSD Liviu Dragnea s-au trezit câştigători la Botoşani, aducând numeroase voturi lui Victor Ponta, dar totuşi învinşi pe plan naţional. Marea lor majoritate susţin că nu regretă alegerea făcută şi susţin că nici represaliile nu îi vor determina să părăsească PSD.

„Ce bine este că au voinţă românii ăştia!" Au. Doamna care trece cu copilul de nici un an în cărucior este mulţumită: a votat şi a avut noroc că nu a trebuit să stea la coadă. Persoanele în vârstă şi părinţii însoţiţi de copii au prioritate la intrarea în secţia de vot. Cristian este şi el mulţumit: este aici, în faţa consulatului român din Paris, de pe la 5 şi jumătate, dar măcar de data aceasta a votat.

acum 9 zile · comentarii (62)

Situaţia actuală este extrem de asemănătoare cu cea din 2004, când diferenţa după primul tur era de 7%, iar sondajele pentru turul II îl dadeau invariabil câştigător cert şi detaşat pe Năstase, fost Ponta (sau invers, ce mai contează...). Pe lângă sondajele menţjonate voi prezenta date statistice importante referitoare la alegerile prezidenţiale din 1990 încoace:

acum 10 zile · comentarii (33)

„Transilvania va rămâne parte românească şi europeană şi nimeni nu va putea schimba acest lucru, iar religia şi faptul că cineva nu are copii sunt pur şi simplu argumente aberante pentru a demonstra incompatibilitatea unui candidat la preşedinţia României. Trăim într-o ţară şi pe un continent plin de culturi şi limbi diverse".

acum 10 zile · comentarii (18)

Eu nu am fost niciodată un erou! Dar în decembrie 1989 eram acolo unde „cocoşii au cântat de trei ori în noapte – şi-a trebuit să strig: Doamne, Doamne, de cine m-am lepădat?“. Iar acum sunt aici, unde „mistuiţi de răni lăuntrice ne trecem prin veac”, unde “din când în când ne mai ridicăm ochii spre zâvoaiele raiului, apoi ne-aplecăm capetele în şi mai mare tristeţe“.

acum 10 zile · comentarii (27)

Mâine românii vor merge din nou la vot pentru a-şi alege preşedintele şi în aproximativ 24 de ore toţii vor şti care este noul conducător al României. Peste o lună acesta se va instala la Cotroceni şi va avea în faţă pentru următorul mandat cel mai ambiţios proiect de după Marea Unire din 1918.

acum 10 zile · comentarii (5)

În toată înfierbântarea electorală de dinainte de turul II, uităm un adevăr fundamental: care e rădăcina răului, în toată afacerea asta pe care o numim politică românească. Iar rădăcina aceasta ne ajută să identificăm răul cel mai mare şi să scăpăm de sloganuri şi manipulări media. Întrebarea pe care oricine trebuie să şi-o pună, mâine, e de fapt o întrebare extrem de simplă.

acum 10 zile · comentarii (7)

Mergem la vot? Trebuie! Trebuie, fie că ne place sau nu ne place candidatul. Este ceea ce partidele ne-au oferit. Alternativă mai mult sau mai puţin bună. Totul este subiectiv, oricum. Se spune în popor că „cel ce te iubeşte te caută, cel care nu te vrea, te evită”! Poate că cei competenţi nu ar vrea să ne evite, poate că s-ar lăsa iubiţi cumva, dar aleg să „fugă” tocmai din teama de eşec.

acum 10 zile · comentarii (65)

Suntem cu mai mult decât o colecţie de judeţe roşii şi albastre, separate de linia Carpaţilor. Nu putem şterge liniile trasate prin vot, dar putem măcar încerca să le facem să lucreze în favoarea noastră ca naţiune, punând ce ne distinge în slujba a ce ne poate face mai puternici.

acum 10 zile · comentarii (8)

În ultimele zile în presa naţională a plouat cu tot felul de scrisori directe, otrăvite, înţelepte, usturătoare, dar mai ales personale, către viitorul preşedinte al României. Nu-i spun numele, nu am suficientă cerneală în tastatură. Dacă Eugen Ionescu mai trăia însă, duminica de 2 noiembrie 2014 scursă în faţa ambasadelor române din străinătate, ar fi putut deveni sub pana sa, o continuarea a piesei "Rinocerii".

acum 10 zile · comentarii (6)

47. Acesta este numărul de români înscrişi la Consulatul român din Paris, ca având domiciliul în Franţa. Cifra dată de Clara Staicu, consulul român, dă fiori. Să se fi înşelat francezii şi românii din Franţa să nu fie veniţi cu grămada? Ar fi bine. Dar realitatea este alta: românii din Franţa nu respectă legea. Este simplu.

acum 11 zile · comentarii (48)

Ai zeci de motive să nu mergi la vot - foarte multe dintre ele raţionale, logice şi bine ancorate în realitatea românească. Dacă te gândeşti puţin însă, aproape toate sunt personale. Cauza? Român fiind, şi tu înţelegi votul în stil autohton, crezând că acesta este despre şi pentru tine.

acum 11 zile · comentarii (7)

Ca tot românul interesat de soarta ţării sale, atunci când este chemat să aleagă oamenii care-i hotărăsc viitorul, duminică, 16 noiembrie 2014, mă voi duce din nou la vot să-mi aleg preşedintele. După aderarea României la NATO (29 martie 2004) şi Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007), alegerile de duminică, 16 noiembrie, constituie cel mai important eveniment politic al ultimilor 10 ani, cu impact major asuma viitorului ţării noastre.

acum 11 zile · comentarii (2)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 2 ani · comentarii (27)