Cronica penalilor de Botoşani. Aleşii poporului certaţi cu legea de pe meleagurile lui Eminescu 0

Mulţi politicieni din Botoşani după ce au câştigat încrederea oamenilor şi s-au trezit puşi în funcţii au ales să se certe cu legea. O parte a celor care au trecut în tabăra penalilor şi-au ”început” cariera înainte de a obţine succesul politic, încălcarea legii fiind un nărav de care nu se pot dezbăra.

Cronica penalilor de Botoşani. Aleşii poporului certaţi cu legea de pe meleagurile lui Eminescu Vezi comentarii 0
Psd

Berea românească de lux care făcea furori în Germania, Austria şi Ungaria. Cum se îngrămădeau străinii să guste din licoarea magică a Botoşaniului

Berea românească de lux care făcea furori în Germania, Austria şi Ungaria. Cum se îngrămădeau străinii să guste din licoarea magică a Botoşaniului

La berărie se făceau şi se desfăceau lucrurile în România epocii interbelice. Mărci de bere renumite au străbătut timpurile şi încă se caută secretul lor. Una dintre ele, cu o reţetă astăzi dispărută, a fascinat generaţii întregi de băutori, povestitori şi boemi din România, Germania, Ungaria sau Austria. Este vorba de o bere fabricată în Botoşaniul interbelic şi care se servea doar la „Calul Balan“ al Moldovei.

FOTO Sechestraţi în propriile gospodării. Zeci de săteni au rămas blocaţi în case după o păţanie demnă de snoavele populare

FOTO Sechestraţi în propriile gospodării. Zeci de săteni au rămas blocaţi în case după o păţanie demnă de snoavele populare

Aproape 150 de săteni din comuna Roma (judeţul Botoşani)  trăiesc de opt luni o aventură demnă de poveştile cu Păcală şi Tândală. Primăria a făcut drum nou cu şanţ adânc de scurgere al apelor, dar...fără podeţe. Oamenii s-au trezit peste noapte că nu mai pot ieşi din curte. Edilii ridică din umeri şi spun că aşa este proiectul.

Jurnalul traseismului la Botoşani. Cum au migrat aleşii locali dintr-o tabără politică în alta protejaţi de ordonanţa lui Dragnea | psd

Jurnalul traseismului la Botoşani. Cum au migrat aleşii locali dintr-o tabără politică în alta protejaţi de ordonanţa lui Dragnea

Ordonanţa lui Liviu Dragnea prin care a fost legiferat în premieră în România traseismul politic a declanşat un val de migări politice fără precedent în judeţul Botoşani. Nu mai puţin de 10 primari, 70 de consilieri locali şi 8 consilieri judeţeni au schimbat taberele fără să-şi piardă funcţiile. Migraţia la Botoşani s-a desfăşurat doar într-un singur sens, de la ACL către PSD.

Educaţia sexuală, aka chestia de care eu tot vorbesc pe acest blog şi de care mă ocup în fiecare zi la SEXULvsBARZA.ro, e doar o parte dintr-un peisaj mai mare: cel al drepturilor reproductive (reproductive rights) şi al dreptăţii reproductive (reproductive justice). Aceşti termeni sunt doar puţin populari în România şi sunt folosiţi cel mai mult de activiste ca Alice de la EuDecid.

acum 15 zile · comentarii (21)

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunsocut publicului larg prin emisunea ”Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în ”Dosarul Microsoft”; ”valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 15 zile · comentarii (30)

„Oricine poate naşte de la Putin”, cu această declaraţie s-ar fi adresat recent femeilor din Federaţia Rusă o deputată din Duma rusească, Elena Mizulina. Fiecare cetăţeancă ar putea primi „materialul genetic” al preşedintelui, pentru a rămâne gravidă şi a naşte copii, beneficiind ulterior de un suport financiar special din partea statului.

acum 16 zile · comentarii (3)

Cu cîteva zile înainte de începerea şcolii, verişoara mea şi-a dus copilul la mall ca să-i cumpere pantofi. Ochise deja o pereche convenabilă ca preţ, într-unul dintre magazine. „Ei, îţi plac, sînt buni?“ l-a întrebat pe puşti în timp ce îi proba, destul de mîndră de alegerea ei. Mihai îi încălţase la repezeală şi se uita tot timpul la ceas. „Da, hai să-i luăm şi să mergem!“ / Text semnat de Adina Popescu

acum 16 zile · comentarii (1)

Mi-a fost dat să citesc, seara trecută, pe unul din cele mai elitiste situri autohtone, un text patetic si prolix. O reacţie tardivă şi futilă, în opinia mea, a filozofului Liiceanu faţă de sprijinul public acordat candidatului Ponta de către actorul Beligan. Este, desigur, unul din multele şi convingătoarele articole „anti-Ponta" pe care le întâlnim la tot pasul...

acum 16 zile · comentarii (37)

Ne aflăm în cea de –a patra zi a campaniei electorale şi în prima zi lucrătoare a săptămânii. Candidaţii noştri anunţă că îşi trag respiraţia abia spre seară, dar nu pe fotoliile moi de acasă, ci pe cele şi mai moi din studiourile de televiziune.  Mai puţin Călin Popescu Tăriceanu, invitat ieri seară la Mihai Gâdea, dar care spune „pas“ unei dezbateri cu Monica Macovei, la TVR.

acum 16 zile · comentarii (22)

La est de frontiera de răsărit a comunităţii euroatlantice, Ucraina rămâne o bilă mai mult stropită cu sângele nevinovaţilor, decât una albă, pe masa negocierilor, pardon, pe aceea  de biliard a Kremlinului, în timp ce Califatul Islamic demonstrează fragilitatea opţiunilor coaliţiei iniţiate de peste Ocean, cu mulţi membri anunţaţi oficial şi puţini dintre ei angajaţi  pe planul acţiunilor militare aeriene, care par să nu diminueze forţa ISIL.

acum 16 zile · comentarii (3)

În plină campanie electorală pentru prezidenţiale va avea loc Duminică un Marş de Susţinere a Unirii României cu Republica Moldova. Între cele două nu există nici o legătură deoarece evenimentul este la ediţia a III-a, de fiecare dată organizat în luna octombrie.

acum 16 zile · comentarii (6)

Evenimentele recente din Hong Kong aduc din nou în discuţie relaţia dintre democraţie şi economia de piaţă. RP Chineză şi Marea Britanie au semnat în 1984 un document (“Declaraţia Comună”) care prevedea crearea Regiunii Administrative Speciale Hong Kong a Republicii Populare Chineze de la 1 iulie 1997.

acum 16 zile · comentarii (1)

Ştiţi Finlanda? Da, acea Finlandă: patrie a renilor şi etalon al educaţiei în lume! De vreo 40 de ani instituţia inspectoratelor şcolare nu mai există în Finlanda, ţara şi oamenii săi cu scaun la cap punând la punct o şcoală complet descentralizată, în care relaţia dintre cerinţele de sistem, comunităţi, elevi şi profesori este cât se poate de directă şi firească. Valorile dascălilor? Competenţă, autoritate, responsabilitate.

acum 16 zile · comentarii (2)

Elemente militare, cât şi politice îngreunează luarea unei decizii în sensul unei intervenţii în Levant de către statele membre NATO. Articolul va analiza, pe rând, aceste elemente în speranţa de a ajunge la nucleul reticenţei euroatlantice şi de a identifica, punctual, problemele ce trebuie remediate.

acum 16 zile · comentarii (2)

2012 a fost un an agitat, dar am rămas cu cel puţin un lucru cert, după o decizie a Curţii Constituţionale: Preşedintele României e cel care ne reprezintă în Consiliul European. În consecinţă, este o aşteptare rezonabilă din partea noastră ca Preşedintele să aibă o viziune cu privire la afacerile europene, cât mai precisă, nu doar una de genul „să fie bine la Bruxelles“.

acum 17 zile · comentarii (3)

Deşi nu s-a referit public direct, în timpul vizitei sale în România, la autonomia propusă de UDMR, imediat după, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Viktor Orban ne-a transmis tuturor că vede cu ochi buni proiectul respectiv. Nici nu avea cum să-l vadă altfel câtă vreme Kelemen Hunor este mai des la Budapesta decât la Bucureşti. Nu e greu de presupus că acest proiect a fost verificat în Ungaria înainte să îşi facă drum prin România.

acum 17 zile · comentarii (1)

Să fii în continuare client al României în generaţia mea pari la fel de „uncool” şi inerţial ca cei care încă au abonamente Zapp. Dar suntem câţiva care ne încăpăţânam. O facem deşi am nimerit în acest moment în care, putem să ne alegem statul furnizor de servicii care ne mulţumeşte. Sau ne nemulţumeşte mai puţin. Nu chiar cu aceeaşi usurinţă cu care ne schimbăm abonamentul la telefon dar nici cu aceeaşi dificultate cu care ne-am cumpara o casă.

acum 17 zile · comentarii (6)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 2 ani · comentarii (27)