Cel mai mare muzeu al comunismului din Europa, deschis într-o hală din zona industrială a oraşului Botoşani 0

Muzeul Vieţii Cotidiene în Comunism este o iniţiativă îndrăzneaţă a unui grup de istorici şi scriitori români. Proiectul a fost lansat astăzi printr-o primă expoziţie, urmând ca în 2015 muzeul să fie amenajat într-o hală industrială a ”Epocii de Aur” din Botoşani.

Cel mai mare muzeu al comunismului din Europa, deschis într-o hală din zona industrială a oraşului Botoşani Vezi comentarii 0

Spitalele din Botoşani vor avea butoane de panică şi vor fi păzite cu bodyguarzi. Medicilor le este frică să mai vină la muncă din cauza pacienţilor bătăuşi

Spitalele din Botoşani vor avea butoane de panică şi vor fi păzite cu bodyguarzi. Medicilor le este frică să mai vină la muncă din cauza pacienţilor bătăuşi

Spitalele din Botoşani vor fi păzite de bodyguarzi şi vor avea butoane de panică începând cu luna noiembrie. Măsura a venit în contextul în care medicii nu se mai simt în siguranţă din cauza pacienţilor agresivi, după ce la sfârşitul săptămânii trecute un brancardier de la Săveni a fost bătut cu parul de o familie de romi.

Lacul lui Eminescu de la Ipoteşti, un fals comunist construit acum 25 de ani cu 14 muncitori. Şeful de lucrări: „Am ancorat nuferii de fundul lacului cu nailon“

Lacul lui Eminescu de la Ipoteşti, un fals comunist construit acum 25 de ani cu 14 muncitori. Şeful de lucrări: „Am ancorat nuferii de fundul lacului cu nailon“

Spovedania unui şef din perioada comunistă scoate la iveală un adevăr ascuns 25 de ani. Lacul cu nuferi de la Ipoteşti, obiectiv turistic naţional ”vândut” turiştilor ca loc de inspiraţie pentru creaţia eminesciană, nu este decât o invenţie a ”Epocii de Aur”, realizat cu o draglină şi 14 muncitori.

Cum şi-au clădit reputaţia şi averea cei mai influenţi oameni ai Botoşaniului. Povestea asistentului veterinar şi a şefului de autobază ajunşi şefi de judeţ

Cum şi-au clădit reputaţia şi averea cei mai influenţi oameni ai Botoşaniului. Povestea asistentului veterinar şi a şefului de autobază ajunşi şefi de judeţ

Doi dintre cei mai influenţi oameni ai judeţului Botoşani din ultimii 25 de ani, au urcat rapid pe scara devenirii politice şi sociale. Mai rapid decât şi-ar putea imagina orice român obişnuit că se poate. Practic, au plecat de la meserii de rând şi au ajuns într-un singur deceniu să deţină putere, funcţii şi implicit avere.

RATEU Filmul „Înainte să adorm“, cu Nicole Kidman şi Colin Firth, are un punct de plecare interesant, dar nu reuşeşte să-şi actualizeze toate potenţialităţile. Din păcate, chiar dacă filmul începe bine, este realizat îngrijit şi are actori buni, aceste lucruri nu pot compensa subţirimea scenariului. În clipa catharsisului final chiar nu mai empatizezi deloc cu personajul chinuit al lui Kidman.

acum 7 zile · comentarii (0)

Rusia a interzis temporar, începând cu 27 octombrie, pe termen nedeterminat, importul de carne din Republica Moldova. În realitate este vorba de un embargou impus celui de al doilea stat românesc pentru politica pro-occidentală dusă după revoluţia din 2009 şi care a forţat căderea regimului pro-rus al lui Vladimir Voronin.

acum 7 zile · comentarii (4)

Câteva zile în Israel pentru reîmprospătarea unor imagini şi amintiri imperios necesare unuia dintre capitolele romanului ,, Carnavalul nebunilor’’ care încheie ,,Trilogia Ciocoilor’’, mi-au prilejuit o nouă conversaţie cu savantul neurolog profesorul Jean Askenasy, cu directoarea excelentei reviste „Magazin-Revista mea” şi a ziarului „Jurnalul săptămânii”, doamna Doina Meiseles şi surpriza reîntâlnirii după 26 de ani

acum 7 zile · comentarii (0)

În următoarele zile, sub o formă, sau alta, conform previziunilor unora sau imprevizibilului altora, se va limpezi situaţia prezidenţiabililor calificabili în turul al doilea al alegerilor care, prin voturile libere - ale celor ce îşi respectă voinţa de cetăţean român -, motivate sau abil orientate, de factori interni şi externi, vor evidenţia pe cel ce va conduce România, în următorii ani. Şi poate nu este pentru cine se pregăteşte...

acum 7 zile · comentarii (19)

Acesta este un exerciţiu foarte simplu. O comparaţie-clişeu, rudimentară, poate chiar jignitoare, extrasă din prea cuprinzătoarea lume academică. 1. Alexandra Bellow, 79 de ani, matematician, profesor emerit la Universitatea Northwestern din Statele Unite, e fiica soţilor Dimitrie şi Florica Bagdasar. 2. Andrei Hrebenciuc, 30 de ani, economist, milionar!, lector universitar la Academia de Studii Economice, e fiul lui Viorel Hrebenciuc.

acum 8 zile · comentarii (3)

Aparent, cartea de alegător ar putea fi ceva util. Dar chiar am nevoie de-o hârtie sau un plastic în plus? Nu putem trece dincolo de tradiţia birocratică a hârtiilor cu ştampile şi semnături sau a abţibildurilor cu inscripţia „votat,” în 2014 când avem baze de date informatizate, sisteme de gestionare informatizată a documentelor şi semnături electronice, alături de arhive electronice?

acum 8 zile · comentarii (2)

Moştenirea PDL s-a împărţit frăţeşte în trei părţi inegale. Monica Macovei a plecat cu spiritul, Elena Udrea a luat departamentul financiar iar Vasile Blaga a rămas cu sediile şi imnul. Toţi îşi închipuie că au pornit pe un drum nou şi complet diferit de ce au trăit până acum, dar toţi se trezesc în miezul nopţii transpiraţi şi agitaţi, suferind de sindromul membrului fantomă. Singurul membru care a contat vreodată cu adevărat: Traian Băsescu.

acum 8 zile · comentarii (64)

Cu 150 de ani în urmă, domnitorul Alexandru-Ioan Cuza semna decretul de înfiinţare a Conservatorului de Muzică şi Declamaţiune din Bucureşti, instituţie care a format, în timp, o strălucită pleiadă de artişti de marcă, interpreţi, cercetători sau creatori de anvergură internaţională, intraţi definitiv în cartea de istorie a vieţii noastre muzicale şi nu numai.

acum 8 zile · comentarii (0)

Cu Teodor Tihan şi interlocutorii săi despre cultură şi despre ştiinţă, despre obtuzitatea sistemelor politice, despre reuşite şi despre piedici, despre evenimente mari şi întâmplări mici.  Concluziile autorului nu sunt optimiste. Trăim într-o societate parcă mereu mai bolnavă, în care falsul şi impostura sunt susţinute împotriva valorilor autentice.

acum 8 zile · comentarii (0)

Un batalion întreg de bucureşteni, rezidenţi în sectorul 6, au jurat credinţă Republicii Populare Doneţk şi s-au alăturat luptei de apărare faţă de fascismul ucrainean. "Să trăiască Novorusia" spune, stâlcit, soldatul care ar trebui să fie dovada indubitabilă a cetăţenilor din România implicaţi în conflictul din estul Ucrainei.

acum 8 zile · comentarii (51)

Boşilor, ca să fie clar: în 25 de ani, noi, cetăţenii de rând ai acestei ţări, am fost cei care am belit-o zi de zi. Ne-am lepădat de comunism când era prea târziu, dar poate că România va reuşi să se cureţe la timp de aceşti 25 de ani mizerabili, pestilenţiali, plini de putregai, în care s-au făcut combinaţii, şmecherii şi s-a furat pe rupte.

acum 8 zile · comentarii (21)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 2 ani · comentarii (27)
Postari Recente