O femeie din Botoşani a murit în cutremurul din Italia. Tatăl: „Aş fi mers şi aş fi căutat-o cu mâinile mele printre bolovani. Era un copil bun“ 2

Maria Iosub, o botoşăneancă de 39 de ani din comuna Avrămeni, a murit în urma cutremurului de marţi noapte din Italia. Maria Iosub a fost pur şi simplu îngropată sub dărâmături alături de prietenul ei italian. Iniţial a fost dată dispărută, dar a fost găsită decedată de echipele de salvare joi dimineaţă.

O
femeie din Botoşani a murit în cutremurul din Italia. Tatăl: „Aş fi mers
şi aş fi căutat-o cu mâinile mele printre bolovani. Era un copil bun“ Vezi comentarii 2

Destinul uimitor al unui copil abandonat la maternitate: a răzbit prin muncă, e şefă de promoţie şi visează să devină medic

Destinul uimitor al unui copil abandonat la maternitate: a răzbit prin muncă, e şefă de promoţie şi visează să devină medic

Ana Maria Nichita este o adolescentă de 15 ani din Botoşani care oferă un exemplu ieşit din comun de ambiţie şi determinare. Purtată de la vârsta de 3 luni prin orfelinate şi familii surogat, tânăra reuşeşte totuşi să impresioneze prin performanţele şcolare. A fost elevul anului la şcoala în care a învăţat şi, pe deasupra, este apreciată ca scriitoare de nuvele science-fiction.

Secretele îngrozitoare ale lagărelor de concentrare. Cum au apărut „taberele morţii“ şi de ce s-a răspândit sistemul criminal în Europa

Secretele îngrozitoare ale lagărelor de concentrare. Cum au apărut „taberele morţii“ şi de ce s-a răspândit sistemul criminal în Europa

Lagărele de concentrare sunt o pată neagră pe istoria umanităţii. Aproximativ 20 de milioane de oameni au murit doar în ghetouri şi în lagăre naziste, la care se adaugă şi milioanele din gulagul rusesc. Lagărul de concentrare este însă un concept vechi, practicat cu mult înainte ca Hitler sau Stalin să inaugureze acest mod crunt de exterminare.

Ce au în comun girofarul lui Oprea şi permisul lui Tăriceanu? Ambele situaţii demonstrează că România este parazitată de către un grup compact de indivizi, ale căror interese personale sunt transformate în politici de stat. Statul, pentru pseudo-elitele noastre, nu este construit pentru binele tuturor, ci numai pentru avantajele personale ale acestei eczeme sociale.

acum 10 zile · comentarii (51)

Am avut o copilărie comunistă frumoasă şi liniştită, într-un mic sat din Moldova. Ai mei aveau carne, am fi putut să mâncăm şi de două ori pe săptămână, dacă am fi vrut, ba poate chiar şi mai des – de la Crăciun până spre martie sau chiar aprilie, pentru că se tăia porcul şi o parte din carne era pusă la borcan, în untură.

acum 10 zile · comentarii (39)

Ţara lui Abuliu e o piesă cu cheie scrisă de Dumitru Solomon şi jucată pe vremea comuniştilor, dar şi după (la Teatrul de Comedie în regia lui Horaţiu Mălăele care i-a şi dat acest titlu) despre un rege somnoros şi plictisit pe care slujitorii s-au gândit să-l trezească la realitate cu trilurile unei privighetori aduse la palat.

acum 10 zile · comentarii (1)

Pentru că am trecut deja de jumătatea drumului dintre remarcabila conferinţă de presă din 5 mai 2016, când Sănătatea a fost declarată prioritatea numărul unu, nefiind clar dacă acest fapt a fost cu adevărat un progres, de vreme ce cu două săptămâni în urmă era etichetată drept prioritatea zero. Mai sunt doar 3 luni până la sfârşitul mandatului guvernului Cioloş şi consider că este adecvată o inventariere a promisiunilor făcute cu acea ocazie.

acum 10 zile · comentarii (23)

Propunerea de amplasare a monumentul într-un sens giratoriu ne uşurează sarcina. Într-adevăr, Piaţa Alba-Iulia – care nu e altceva decât o bifurcaţie de trafic şi în care automobilele sau pietonii se învârt în jurul unei pastile centrale – ne va da ocazia să privim monumentul dintr-o infinitate de unghiuri, fizic vorbind.

acum 11 zile · comentarii (3)

Statele membre UE şi NATO au fost atacate unul câte unul de către Rusia, posibil în conjuncţie cu alte entităţi, prin dezinformare şi operaţiuni politice, pentru a genera implozia Uniunii Europene,  izolarea statelor nucleu şi transformarea lor în surse financiare, de inovaţie, înalte tehnologii şi produse de lux – transformarea lor într-o anexă economică la o ordine mondială economică centrată pe Asia.

acum 12 zile · comentarii (10)

Documentarea pentru eseul despre Fondul Antonescu mă obligă să ştiu cîte ceva despre refugiaţii politici români. Citesc pentru asta „Opisul emigraţiei politice. Destine în 1222 de fişe alcătuite pe baza dosarelor din arhivele Securităţii“, lucrare tipărită de regretatul Mihai Pelin, în 2002, la Editura Compania.

acum 12 zile · comentarii (16)

În ultimele zile, refrenul „Era mai bine pe vremea lui Ceauşescu“ s-a împletit cu „Ar fi fost mai bine cu monarhia“. Înmormântarea Reginei Ana nu a adus în lumină numai familia regală, ci şi România măruntă, încremenită în satele şi în oraşele dintre Bucureşti şi Curtea de Argeş.

acum 12 zile · comentarii (183)

Cum numai de bun simţ tout court, cu atât mai mult de bun simţ politic nu îi pot suspecta pe domnii Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu,  îmi este teribil de neclar care ar fi motivul în virtutea căruia cei doi peltici cu pretenţii de lider de partid au amânat pe mai târziu, foarte posibil pe nicicând, mult trâmbiţata moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de dl. Dacian Cioloş.

acum 12 zile · comentarii (31)

În urmă cu 700 de ani, în 19 august 1316, Clujul era ridicat, de către regele Carol Robert de Anjou, la rangul oraş (civitas), moment culminant al unei lupte pentru libertate purtate timp de patru decenii. O luptă care a avut însă mai multe momente importante. O luptă pe care clujenii nu au abandonat-o niciodată, nici chiar când au fost singuri împotriva tuturor.

acum 12 zile · comentarii (11)

Dincolo de jocurile politice, de declaraţii şi ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, pe linia de fractură care desparte spaţiul lumii occidentale şi euroatlantice de cel al estului apropiat şi îndepărat, ruşii au stabilit acum o linie de forţă cu un uriaş potenţial distructiv. Cea care începe de la Marea Baltică trece prin Marea Neagră, exact pe la poarta de est a României, şi ajunge în Mediterană.

acum 13 zile · comentarii (171)

Lovitură grea dată birocraţiei din România de Guvernul condus de Dacian Cioloş: se vor modifica normele de aplicare ale Legii 50 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, iar întreaga procedură de obţinere a autorizaţiei de construire se va putea desfăşura online.

acum 14 zile · comentarii (5)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 4 ani · comentarii (27)
Postari Recente