Doi interlopi au omorât o tânără nevinovată de 22 de ani într-o cursă ilegală de maşini. Fratele fetei este grav rănit la spital 2

Florin Stănescu şi Emil Bujor, doi interlopi din oraşul botoşănean Darabani, au fost arestaţi preventiv după ce au pariat 1.000 de euro pe care este mai rapid. Cei doi au băut bine după care s-au luat la întrecere prin Darabani. La un moment dat Stănescu a pătruns pe contrasens şi a lovit o maşină ce circula regulamentar. În urma impactului violent a rezultat moartea unei tinere de 22 de ani.

Doi interlopi au omorât o tânără nevinovată de 22 de
ani într-o cursă ilegală de maşini. Fratele fetei este grav rănit la spital Vezi comentarii 2

Carai, ”prinţul ghetourilor” candidează ca independent la Primăria Botoşani. Sloganul lui este ”Votaţi un om negru pentru o viaţă roz”

Carai, ”prinţul ghetourilor” candidează ca independent la Primăria Botoşani. Sloganul lui este ”Votaţi un om negru pentru o viaţă roz”

Florin Zbierea zis şi ”Carai” este cel mai exotic candidat la Primăria Botoşani. Este de etnie romă şi trăieşte în ”ghetourile” de la marginea oraşului. Acesta spune promite alegătorilor că le va schimba viaţa şi că va scăpa Botoşaniul de sărăcie. Carai este susţinut de o parte a romilor botoşăneni şi s-a înscris deja în cursa electorală.

Voievozii români s-au bazat pe forţa mercenarilor. Cu cât îi plăteau să lupte Mihai Viteazul sau Iancu de Hunedoara pe unguri, germani sau lituanieni

Voievozii români s-au bazat pe forţa mercenarilor. Cu cât îi plăteau să lupte Mihai Viteazul sau Iancu de Hunedoara pe unguri, germani sau lituanieni

O serie de voievozi români nu s-au bazat, aşa cum s-a generalizat ideea, doar pe oastea cea mare formată din ţărani, ci şi pe mercenari, războinici profesionişti plătiţi să poarte războiul. De altfel, specialiştii spun că aşa s-au explicat şi succesele unor lideri precum Iancu de Hunedoara sau Mihai Viteazul.

Imagini inedite cu regii României. Carol al II-lea, suprins în timp ce trăgea cu mitraliera, Mihai în braţele mamei şi regina Maria pe front, printre soldaţi

Imagini inedite cu regii României. Carol al II-lea, suprins în timp ce trăgea cu mitraliera, Mihai în braţele mamei şi regina Maria pe front, printre soldaţi

În cadrul unui vernisaj dedicat monarhiei, la Botoşani, au fost expuse mai multe fotografii de epocă cu regii României. Este vorba de ipostaze cu totul inedite, de la îmbrăţişarea tandră a principesei Elena pentru fiul său, până la imagini cu regina Maria şi regele Ferdinand pe front. La eveniment a participat şi Alteţa sa Regală, principesa Maria.

„Preţul cerut de proprietari este extrem de mare pentru România“, afirmă, la Paris, Doina Lemny, specialist al operei lui Brâncuşi. Cu toate acestea, românii din Paris se mobilizează pentru ca opera lui Brâncuşi, unică între creaţiile sale, să rămână în ţară.

acum 9 zile · comentarii (6)

De câteva minute citesc cu stupoare blogul lui Tolo şi stau cu o ureche pe Realitatea. Sunt stupefiat! Nu pot descrie altfel starea mea de spirit. Am vizitat în urmă cu 3 zile un spital care arăta la fel ca în occident şi cu performanţe similare. Am sesizat dispersoarele cu dezinfectante existente în terapie chiar şi la uşa liftului. I-am felicitat pe însoţitori şi i-am întrebat de ce nu există dispozitive similare şi în secţii.

acum 10 zile · comentarii (21)

Imaginaţi-vă că luaţi maşina şi ieşiţi din oraş şi opriţi într-un sat, luaţi oricare la întâmplare. Parcaţi în faţa unui birt. Intraţi. E seară, a fost o zi frumoasă. Trec puţine maşini, câte un sătean cu biţigla, vacile alene se întorc de la păscut. Înăuntrul birtului miros de închis, de podele umede, de băutură proastă. Pe la mese, sătenii ling o bere sau o tărie, după preferinţă. Un câine se plimbă printre mese. Nimeni nu îl bagă în seamă.

acum 10 zile · comentarii (48)

Atîţia savanţi şi savante, alături de copiii lor savanţi, turuie după colţ, în lift, prin ambasade şi la coafor, în servere, peste dealuri, pe canalul şi în judeţul următor. Să nu ne plîngem! Sîntem împreună şi timpul trece. În fiecare clipă e vorba de orice şi nimic nu e greşit, deşi vorbitorii cu cap abia urmează la cuvînt. Atît viitor reuşit nu s-a pomenit de la aprinderea primului bec.

acum 10 zile · comentarii (31)

Delahoya, cel mai longeviv festival de muzică electronică din România, aniversează în 2016 douăzeci de ani de existenţă, festivalul fiind un deschizător de drumuri pentru artiştii noi. Primul eveniment de acest gen a fost organizat în 23 august 1997, în aer liber, în Cluj-Napoca -  RAVE FAMILY OPEN AIR, festivalul având ca model conceptul LOVE PARADE din Berlin.

acum 10 zile · comentarii (0)

„Adică România e bolnavă? Vîndutule! Trădător de neam şi ţară ce eşti! Unealtă a străinilor şi masonilor! Elitist nenorocit!“ – asta e reacţia la care mă aştept din partea unei bune părţi a cititorilor, acei cititori care îmi aşteaptă textele ca pe un purgativ, ca pe o bună ocazie de defulare, ca pe un pretext să mă împacheteze în dejecţii, să-şi facă o „imagine“ băţoasă, dominînd, suveran, forumurile. Ei bine, da! Eu cred că România e bolnavă.

acum 10 zile · comentarii (315)

După sfârşitul zilei de duminică, 24 aprilie, se poate spune că temerile referitoare la degenerarea manifestaţiilor antiguvernamentale de la Chişinău în violenţe s-au adeverit cu prisosinţă. Ciocnirile protestatarilor cu forţele de ordine au avut loc în două puncte – pe strada Bulgară şi pe strada Dimitrie Cantemir.

acum 10 zile · comentarii (13)

Un personaj până ieri mai curând demi-monden, marcat de vane aspiraţii de a fi peste decenii o palidă replică a lui Leonard Bernstein explicându-ne cum să înţelegem muzica, un om în a cărui carte de identitate scrie că se numeşte Soare şi care ne era mai tuturor cunoscut  printr-o condiţie profesională comună, cu apariţii preponderent la concertele din aer liber, puternic parfumate politic s-a metamorfozat de câteva zile încoace în Luceafăr.

acum 10 zile · comentarii (30)

Restartarea Consiliului NATO-Rusia, înainte de aniversarea Zilei Victoriei tuturor celor care au contribuit la înfrângerea regimului nazist, în anul 1945, reprezintă nu doar un act de diplomaţie inteligentă, în vremuri greu previzibile, ci şi o invitaţie la reflecţie, pentru cei care iau decizii strategice în România, pentru că a venit timpul să fie normalizate relaţiile dintre statul român şi cel rus.

acum 10 zile · comentarii (34)

Tradiţia nu moare niciodată. Cum nu dispar nici reflexele puterii, ale unui anume fel de putere, într-un anume fel de lume. Proba cea mai interesantă este decizia de vineri a Parlamentului Federaţiei Ruse privind numirea unui fost înalt responsabil din Ministerul de Interne din perioada sovietică, acum pensionară, în funcţia de Ombudsman prezidenţial pentru drepturile omului.

acum 11 zile · comentarii (69)

Formal, manifestaţiile de protest ale Platformei „Demnitate şi Adevăr” reîncep astăzi, 24 aprilie, deoarece Comisia Electorală Centrală de la Chişinău nu a aprobat desfăşurarea unui referendum în care alegătorii urmau să se pronunţe în privinţa alegerii preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct, a reducerii numărului de parlamentari de la 101 la 71, şi a eliminării imunităţii parlamentare.

acum 11 zile · comentarii (7)

Desfgiinţarea fabricii Brădet pe toate canalele media se dovedeşte clar doar o reglare de conturi. Operată de organe trimise cu direcţie şi intenţie să anihileze un patron incomod probabil. Fiindcă recent, la Galaţi, o cantitate impresionantă de peste cinci tone (!) de brânză expirată şi alte 48 de tone susceptibile a fi improprii consumului sunt mediatizate de organele de control, dar trecându-se sub tăcere provenienţa şi comerciantul.

acum 11 zile · comentarii (7)

Toţi cetăţenii au dreptul de a alege şi de a fi aleşi. Intrarea intempestivă a lui Robert Turcescu în competiţia pentru fotoliul de primar ridică, însă, o serie de întrebări de factură deontologică. Poate fi un ziarist şi politician şi om de presă? Există o limită a amestecului dintre cele două „meserii”? Ziariştii se califică pentru orice funcţie sau ar trebui să existe o clauză specială, care să le limiteze accesul la funcţiile publice?

acum 12 zile · comentarii (32)

EBU, adică Uniunea Europeană a Televiziunilor Publice, o organizaţie de tip non-profit ce reuneşte sub umbrela sa asiguratoare, între altele, şi de o seamă de avantaje financiare, atunci când vine vorba despre contractarea drepturilor de televiziune pentru o seamă de importante evenimente, a făcut vineri un anunţ devastator.

acum 12 zile · comentarii (40)

Noul film al lui Zack Snyder vrea să ne arate ce e neînregulă cu comunităţile moderne şi arată prin exemplul american contemporan o problemă a democraţiei de oriunde şi de oricând. În absenţa unui devotament public, în absenţa unei confesiuni de credinţă, oamenii nu se pot încrede unii într-alţii. În acelaşi timp, o problemă nouă apare: O oligarhie tehnologică perpetuu adolescentină, faţa urâtă a entuziasmului pentru progres ştiinţific.

acum 12 zile · comentarii (0)

Nimic nu e chiar nou – şi cam totul are legătură cu totul. În noua ediţie FPR nu ne referim direct la mega-scandalul de moment #PanamaPapers, dar subiectul de copertă al redacţiei de la Washington – evitarea taxelor de către multinaţionale devenite apatride în acest scop – şi într-acolo duce.

acum 12 zile · comentarii (1)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 3 ani · comentarii (27)