FOTO Moaştele Sfântului Gheorghe şi ale Sfântului Mina aduse la Botoşani. Oraşul îşi sărbătoreşte patronul spiritual

De peste 500 de ani Botoşaniul se află în sărbătoare pe 23 aprilie. Sfântul Gheorghe este patronul spiritual al oraşului din vremea lui Ştefan cel Mare. Miercuri cu ocazia zilei dedicate în calendarul ortodox Marelui Mucenic Gheorghe, moaştele acestuia dar şi ale Sfântului Mina au fost aduse la Botoşani. Sute de credincioţi au stat la coadă pentru a le atinge şi pentru a se ruga.

Victorie istorică pentru FC Botoşani. De Paşte moldovenii şi-au spălat onoarea şi au învins Pandurii Târgu Jiu cu 3-2

FC Botoşani a reuşit să învingă acasă pe Municipal pe Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 3-2. După un meci de infract, moldovenii şi-au luat revanşa după umilinţa din tur suferită pe terenul pandurilor cu 6-1. În urma acestei victorii FC Botoşani şi-a asigurat şederea pe prima scenă a fotbalului românesc. Istvan Fulop a fost eroul botoşănenilor înscriind un hat-trick.

După sărbătorile pascale se anunţă proteste la Botoşani. Sute de oameni vor să iasă în stradă, nemulţumiţi că plătesc căldura pe care nu o consumă

Botoşănenii care au centrale termice dar sunt nevoiţi să plătească şi căldura părţilor comune vor să iasă în stradă. Aceştia susţin că s-au săturat să plătească societăţii de termoficare a Consiliului Local, căldura pe care nu o consumă. Protestul la care se anunţă participarea a câteva sute de botoşăneni va avea loc în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani.

Autorităţile din Botoşani merg la Ministerul Sănătăţii pentru a salva Spitalul Judeţean, aflat în pragul falimentului

Situaţia financiară în care se află Spitalul Judeţean  ”Mavromati” a ajuns motiv de îngrijorare pentru toate autorităţile din judeţ.  Spitalul se află în pragul colapsului iar o delegaţie formată din primarul municipiului Botoşani, directorul unităţii sanitare,prefectul şi directorul Casei Judeţene de Asigurări se pregătesc să meargă la Ministerul Sănătăţii. Aceştia vor să îl roage pe ministru să ajute spitalul din Botoşani.

În preajma Paştelui pieţele din Botoşani s-au transformat în raiul evazioniştilor. Sute de kilograme de carne au fost puse în vânzare la negru

Cu doar cinci zile înainte de sărbătorile pascale nici ţipenie de miei în pieţele din Botoşani. Prin spatele tarabelor, cârlanii, erau însă ”pasaţi” la negru clienţilor. Fără certificate medicale, fără documente de provenienţă.  Poliţiştii la nişte controale de rutină în piaţă au nimerit într-un  adevărat paradis al evazioniştilor.

Drumul strategic ce străbate 18 localităţi botoşănene va fi asfaltat şi modernizat. Lucrările costă 185 de milioane de euro

Drumul strategic ce leagă vama de la Rădăuţi-Prut de localitatea Talpa şi care străbate aproape tot judeţul Botoşani, urmează să fie reabilitat în cursul acestui an. Drumul ce se va întinde pe aproape 150 de kilometri va costa 185 de milioane de euro. Fondurile urmează să fie alocate prin Programul Operaţional  Regional, Consiliul Judeţean contribuind cu 2%.

Botoşaniul va avea secţie de neurochirurgie. Şefii de la Spitalul Judeţean au început demersurile la Ministerul Sănătăţii

Pentru prima dată în istoria oraşului, Botoşaniul va avea la Spitalul Judeţean  ”Mavromati” o secţie de neurochirurgie. În momentul de faţă funcţionează la nivelul spitalului o secţie de neurologie dar fără să poată fi efectuate intervenţii chirurgicale. Şefii de la ”Mavromati” au început deja demersurile la Ministerul Sănătăţii în vederea avizării acestei secţii şi angajării de personal

La Botoşani nu se mai ridică maşini şi nu se mai blochează roţile la autoturisme. Primăria nu prelungeşte contractul firmei High Speed Recovery

Firma High Speed Recovery(HSR) se ocupă de cinci ani de zile cu ridicatul maşinilor şi blocatul roţilor pe domeniul public. După numeroase scandaluri în care firma a fost acuzată de abuzuri Primărie refuză să mai prelungească contractul celor de la HSR. În aceste condiţii de maşinile parcate ilegal se va ocupa doar Poliţia Locală.

La Spitalul Judeţean Botoşani pacienţii stau la coadă pentru a fi operaţi. Medicii se plâng că au la dispoziţie prea puţine săli de operaţie

Chirurgii de la cel mai mare spital din Botoşani se plâng că nu prea puţine săli de operaţie. Numărul mare de pacienţi îi face să stea mult peste orele de program. În primul rând această situaţie îi afectează pe pacienţi. Aceştia sunt nevoiţi să aştepte la rând pentru o operaţie, iar când ajung în blocul operator este posibil ca intervenţia să fie făcută de un medic deja extenuat

Opt tineri din Botoşani bănuiţi de atacuri mafiote şi furturi din magazine au fost ridicaţi de mascaţi şi duşi la audieri

Şapte botoşăneni au fost luaţi pe sus din aşternuturi de mascaţii care i-au dus miercuri dimineaţă la audieri. Locuinţele acestora au fost răscolite în căutare de indicii şi dovezi. Toţi cei reţinuţi sunt bănuiţi de atacuri mafiote, inclusiv incendieri. Aceeaşi oameni sunt bănuiţi că ar fi dat spargeri  la mai multe societăţi comericale din judeţul Botoşani.

Comedie mare cu unii jurnalişti occidentali, care se dau după copac, pentru a nu numi pe cei care au tras în sediul poliţiei ucrainene, ceea ce de fapt sunt fără nicio putinţă de tăgadă: militari bine antrenaţi.  Concomitent, guvernul interimar de la Kiev se roagă la Cel de Sus să treacă mai repede timpul până la data alegerilor programate pe 25 mai.

acum 10 zile · comentarii (30)

Mergi pe stradă şi te gândeşti, la una, la alta, la masa de Paşte, la cât de încărcată va fi aceasta, pui drobul de miel pe listă, apoi îl tai de nevoie, faci calcule, eşti cu capul ca o varză. Dar te gândeşti şi la ceva politică, că (cacofonie voită) fără ea nu se poate, iar bucatele de pe masă de ea depinde, fir-ar mama ei....., completaţi dumneavoastră.

acum 11 zile · comentarii (26)

Monica Macovei a fost acum ceva timp la Chişinău, imediat după ce Uniunea Europeană a stabilit ca finală data de la care cetăţenii Republicii Moldova vor putea circula fără vize pe teritoriul majorităţii statelor europene. Ea a rămas profund marcată că această veste nu a stârnit un mare val de emoţie şi de bucurie din partea românilor de dincolo de Prut.

acum 11 zile · comentarii (11)

La mijlocul secolului XX, odată cu dezvoltarea fără precedent a televiziunii şi radio-ului (ceea ce s-a numit comunicare de masă), s-a afirmat pe bună dreptate că omenirea a devenit un sat global. Cunoaştem în timp real totul despre toată lumea, putem schimba informaţii în mod rapid, putem să ne cunoaştem unii pe alţii chiar dacă locuim la mii de kilometrii distanţă.

acum 10 zile · comentarii (4)

România poate deveni hub tehnologic şi industrial în regiune până în 2016. Analiza arată viziunea de strategie industrială, ce am reuşit până acum şi ce mai avem de făcut pentru acest sector. România performează puternic în domeniul industrial, având cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani. Tendinţa de Renaştere industrială în România este evidentă.

acum 11 zile · comentarii (14)

Rezoluţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adoptată marţi, care recomandă drepturi colective pentru minorităţi, printre care şi autonomia teritorială, are toate şansele să arunce în aer şi puţina coeziune care a mai rămas în Europa. Rezoluţia este iniţiată, desigur, de maghiarul Ferenc Kalmár (PPE) şi vine mănuşă pentru mişcările Rusiei care tocmai a obţinut drepturi definitive pentru ruşii din Crimeea, anexând-i!

acum 11 zile · comentarii (382)

Vine Paştele, anual se întâmplă asta, niciodată la dată fixă şi oamenii se sparg brusc în două categorii: credincioşii şi ateii. Mai sunt subcategoriile „săraci“ şi „obscen de săraci“, dar sunt în alte poveşti. Iată cum să descoperi un ateu înainte de Paşte.

acum 11 zile · comentarii (23)

Doar 5 zile. Au fost suficiente ca Victor Ponta, prin declaraţiile halucinante, terifiante, la adresa justiţiei, să-şi îngroape definitiv cariera politică. Lipsa de experienta politică, megalomania, pierderea contactului cu realitatea, paranoia, sunt explicaţiile delirului antijustitie în care s-a afundat Victor Ponta, cu o determinare grefată de inconştienţă şi iresponsabilitate

acum 12 zile · comentarii (37)

Costin Popa: Ai cântat recent la Opera din Roma un mic rol de mezzosoprană în „Manon Lescaut” de Puccini, sub bagheta celebrului Riccardo Muti. Te invit la o convorbire care să panorameze anii de carieră de până acum...De la Bucureşti la Los Angeles via Viena, Roma, Minneapolis...

acum 12 zile · comentarii (0)

Echipa profesorului Daniel David de la UBB Cluj afirmă că mutaţia fundamentală a psihologiei poporului român este cea de la "spiritul de turmă" (C. Rădulescu-Motru, 1937) la complexele de inferioritate şi/sau superioritate (azi). Ca naţie, tindem mai degrabă să ne sub/supraevaluăm fals-ipocrit-vinovat, în loc să ne acceptăm cum suntem şi să fim, pur şi simplu, noi înşine. Dacă aşa suntem, cei mulţi, ce fel de educaţie ne trebuie, pe bune?

acum 12 zile · comentarii (7)

Am avut enorma surpriză să dau peste una din cele mai redutabile maşinării de articole ştiinţifice. O „jucărie“ extrem de eficientă şi de utilă pentru foarte multe persoane întrucât acestea, pe baza „performanţelor” publicistice „ştiinţifice“, au avansat în cariera profesională, în general didactică, deşi în afacere sunt implicaţi şi procurori, judecători, primari, oameni politici.

acum 12 zile · comentarii (3)

Dacă în anii trecuţi, îţi puteai da seama că suntem în „Săptămâna Altfel” după cozile de copii de la muzee şi autobuzele RATB cu afişajul „Elevi – cursa specială”, anul acesta în Săptămâna Altfel elevii au circulat cu autobuzele normale către parcuri, terase şi mall-uri, pe cont propriu, chiar în timpul programului de şcoală.

acum 12 zile · comentarii (1)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 1 an · comentarii (27)
Postari Recente