D'ale Botoşaniului: Festivalul verii are loc defapt toamna. Primăria organizează SummerFest în Centrul Istoric la mijlocul lui septembrie 0

Festivalul Verii organizat de Primărie în fiecare an la mijlocul lunii august, va avea loc în acest an toamna. Responsabili pentru această situaţie hilară, sunt aceeaşi consilieri locali care au pregătit romilor din Botoşani catering la uşa ghetoului şi erau cât pe ce să îi scutească pe asistaţii social de plata facturilor la utilităţi.

D'ale Botoşaniului: Festivalul verii are loc defapt toamna. Primăria organizează SummerFest în Centrul Istoric la mijlocul lui septembrie Vezi comentarii 0
Pdl

FOTO Clădirea pe zidurile căreia s-a scris pentru prima dată „Jos Comunismul”, o capodoperă a „Epocii de Aur”

FOTO Clădirea pe zidurile căreia s-a scris pentru prima dată „Jos Comunismul”, o capodoperă a „Epocii de Aur”

Uriaşa clădire care a găzduit vreme de aproape 30 de ani inima regimului comunist de la Botoşani, tronează încă în centrul oraşului. Astăzi adăposteşte două instituţii ale statului, Consiliul Judeţean şi Prefectura. Specialiştii în arhitectură o consideră o mare realizare artistică a „Epocii de Aur”. Pentru botoşăneni este însă simbolul primului strigăt de libertate al românilor.

Senatoare PSD din Botoşani dată în judecată de un coleg de partid. Acesta este botoşăneanul care credea că ar fi fost mai votat decât Ponta la prezidenţiale | psd

Senatoare PSD din Botoşani dată în judecată de un coleg de partid. Acesta este botoşăneanul care credea că ar fi fost mai votat decât Ponta la prezidenţiale

Juristul social-democrat Octavian Niţu, cel care a dorit să devină candidatul PSD la prezidenţiale în locul lui Ponta vrea să dea în judecată o colegă de partid. Este vorba de senatoarea Doina Federovici cea care i-ar fi contestat statutul de membru PSD. Totodată acesta susţine îşi dă demisia din partid dezamăgit de politica partidului şi de atitudinea lui Ponta.

Un marş de comemorare tranformat în protest a avut loc la Iersusalim în cursul serii de luni. Protestul a avut loc la numai câteva ore de la cele două incidente violente care s-au petrecut în  cursul zilei de ieri, ambele soldate cu decesul a două persoane şi mai mulţi răniţi.

acum 15 zile · comentarii (8)

V-aţi întrebat vreodată câte bilete de avion „dus” cumpără o persoană de-a lungul vieţii? Nu cred că sunt multe. Personal, am achiziţionat două astfel de bilete: unul în 2004, cu destinaţia New York, iar cel de-al doilea în 2011, cu destinaţia Cluj-Napoca.

acum 15 zile · comentarii (5)

Disputa imaginară premier - preşedinte, care acoperă blatul politic pe care l-am denunţat în repetate rânduri, continuă cu desemnarea miniştrilor de la Buget şi de la Cultură. PNL a spus de la bun început că cele două candidaturi nu sunt potrivite şi sfidează cetăţenii, însă preşedintele Băsescu nu a refuzat nominalizările.

acum 15 zile · comentarii (10)

Văd o mare supărare că nu ştiu ce domnişoară de prin Republica Moldova, Irina Tarasiuk, a postat pe facebook un mesaj prin care sublinia că şi-a luat cetăţenia română doar pentru a putea circula prin Europa, sau ceva de genul. S-au făcut deja grupuri care cer retragerea cetăţeniei române mai sus numitei, pentru că nu ar fi dat dovadă de patriotism.

acum 16 zile · comentarii (17)

Expulzarea creştinilor din Mosul şi ocuparea unei vechi mănăstiri din nordul Irakului de către forţele (absurde) ale Statului Islamic, reprezintă o lovitură mortală pentru diversitatea confesională şi culturală din lumea arabă. Mai marii lumii ar trebui să lase la o parte vorbele şi să treacă la fapte. Cu repeziciune, cortina groazei a căzut peste Mosul... şi peste creştinii din lumea arabă.

acum 16 zile · comentarii (6)

Aflat în deficit major de imagine, în raport cu nemulţumirea germanilor naivi, cei surprinşi de ascultarea telefonului cancelarului Angela Merkel, de structura americană de intelligence, acum, serviciul secret german îşi ia public revanşa, devoalând faptul că Mossadul/HaMossad leModi'in ule Tafkidim Meyuhadim a ascultat convorbirile telefonice ale secretarului de stat al SUA, blândul John Kerry, pe timpul convorbirilor diplomatice din 2013.

acum 16 zile · comentarii (2)

Dacă violenţa împotriva femeii ar fi o boală, am declara pandemie pe tot globul! De ce? Pentru că în 2014, abuzul domestic, violurile, omorurile pentru zestre, infanticidul feminin, căsătoriile timpurii, crimele de onoare şi mutilarea genitală descriu viaţa reală a milioane de fete şi femei din întreaga lume!

acum 16 zile · comentarii (51)

Victor Ponta a realizat ce şi-a dorit. Se vorbeşte despre religia lui Klaus Iohannis, fără ca el să fi rostit numele celui mai îndreptăţit concurent pe care îl are, conform sondajelor. Dar are parte de o victorie otrăvită pentru că el şi consilierii săi nerozi au deschis o uşă pe care nu o vor mai putea închide: târârea Bisericii Ortodoxe Române în campania electorală.

acum 16 zile · comentarii (77)

Perioada iunie – august pentru tinerii intre 18 si 25 de ani are o insemnatate aparte. Lasand la o parte vacanta de vara, acesti tineri se confrunta cu examenul de Bacalaureat, admiterea la facultate, examenul de licenta/ dizertatie, practica de vara si inevitabila insertie pe piata muncii.

acum 16 zile · comentarii (1)

Recunosc. Cuvîntul „incremental“ nu face parte din vocabularul meu. Nu ştiu nici ce înseamnă ”tiristor”, sau ”mosfet”. Alţii – mai cultivaţi, mai bine instalaţi în limba română – ştiu. Continui, totuşi, să fiu de părere că dacă vorbeşti poporului dintr-un studiou de televiziune e preferabil să foloseşti cuvinte mai la îndemînă, mai ales dacă există echivalenţe româneşti consacrate, sau dacă ceea ce vrei să spui se poate spune simplu şi limpede.

acum 16 zile · comentarii (174)

Ştiinţa şi ştiinţa politică, mai ales în lumea modernă, au un scop, să elimine răul. Această încercare ar putea distruge sufletul însă.Lumea modernă văzută ca o conspiraţie, o combinaţie de thriller şi film detectiv. Aici vedeţi omul răstignit pe cruce de dragul controlului ştiinţific. Nu este o imagine subtilă, dar este puternică.

acum 16 zile · comentarii (0)

Câţiva pensionari s-au sinucis, unii dintre ei cercetaţi pentru fraudă, altora fiindu-le imputată pensia de invaliditate de care au beneficiat ilegal. Prin gestionarea unui fenomen social, şomajul ascuns, cu mijloace penale represive, DNA a intrat periculos pe tărâmul ideologiei şi al populismului. Iar prin propunerea de amnistiere, premierul Victor Ponta acoperă, la fel de populist, o gravă problemă socială din portofoliul guvernului.

acum 17 zile · comentarii (28)

Se scriu tone de analize despre strategia de campanie a PSD şi a candidatului la preşedinţie Victor Ponta care apasă pe cartea ortodoxiei şi românismului încă de la lansarea în cursa spre Cotroceni. S-au făcut studii, s-au construit ştiri strâmbe, s-a pornit furtuna naţionalistă şi religioasă care – speră strategii partidului socialist – îl va mătura pe Klaus Iohannis din topul încrederii încă înainte să îşi anunţe candidatura.

acum 17 zile · comentarii (11)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 2 ani · comentarii (27)
Postari Recente