Vară în dungi verticale, orizontale, colorate sau alb-negu: cum le combinăm cu alte tipuri de imprimeuri FOTO 0

Cine şi-ar fi imaginat că hainele cu dungi pot fi atât de versatile? Cu siguranţă designerii care au decis că vara aceasta orice femeie pasionată de modă trebuie să includă în garderobă măcar o piesă vestimentară vărgată. Orizontale sau verticale, în zeci de nuanţe sau alb-negru, înguste sau mai late, combinaţiile sunt variate, de la sport la casual sau elegante.

Vară în dungi verticale, orizontale, colorate sau alb-negu: cum le combinăm cu alte tipuri de imprimeuri FOTO Vezi comentarii 0

Industria modei, la „cură de îngrăşare“ forţată: designerul care nu vrea femei rotunde pe catwalk FOTO VIDEO

Industria
modei, la „cură de îngrăşare“ forţată: designerul care nu vrea femei rotunde pe catwalk FOTO VIDEO

Ce înseamnă un manechin prea slab în industria modei? Iată o temă de discuţie care a revenit în atenţia publică după recenta lege adoptată în Franţa, prin care reprezentanţii caselor de modă care angajează modele cu indicele de masă corporală sub 18.5, riscă până la şase luni de închisoare şi amenzi de 75.000 de euro. Sunt însă suficiente astfel de legi pentru a schimba o mentalitate la care designerii nu sunt dipuşi să renunţe?

Moda responsabilă: pionierii industriei eco-fashion şi slow fashion FOTO

Moda
responsabilă: pionierii industriei eco-fashion şi slow fashion FOTO

Industria modei este adesea vizată de scandaluri referitoare la exploatarea muncitorilor din ţări sărace, unde aceştia produc bunuri pentru marile branduri în condiţii mizere, pentru salarii modice. O temă la fel de importantă este protecţia mediului înconjurător. În ultimii ani au apărut organizaţii care încearcă să atragă cât mai multe nume importante din fashion în liga celor care luptă pentru moda sustenabilă.

Franţa luptă împotriva anorexiei: o nouă lege interzice manechinele „prea slabe“ şi obligă la semnalarea fotografiilor retuşate. Ce sancţiuni riscă angajatorii

Franţa luptă împotriva anorexiei: o nouă lege interzice manechinele „prea slabe“ şi obligă la semnalarea fotografiilor retuşate. Ce sancţiuni riscă angajatorii

Manechinele din Franţa vor fi obligate să deţină un certificat medical pentru a-şi putea exercita profesia, iar reuşarea siluetei modelelor în imaginile digitale trebuie menţionată, potrivit noilor legi publicate în Monitorul francez. În caz contrar, angajatorii vor fi sancţionaţi cu amenzi consistente sau chiar închisoare.

Modă
Articol publicitar

Noua colecţie BUFF® Pack RUN Cap

Noua colecţie BUFF® Pack RUN Cap

În urmă cu mai mult de 25 de ani, BUFF® a inventat o nouă categorie vestimentară, iar pe măsură ce industria a progresat, produsele BUFF® au evoluat , încorporând cele mai recente inovaţii în ţesături tehnice, ramânând în acelaşi timp fidel calitaţii şi măiestriei produselor revolutionare BUFF®.

Voalete, funde, perle şi detalii negre pentru mireasa anului 2018 FOTO

Voalete, funde, perle şi detalii negre pentru mireasa anului 2018 FOTO

Marile case de modă au anunţat deja cum vor arăta rochiile de mireasă pentru anului viitor, în cadrul Săptămânii Modei la New York şi Madrid. Rochia înfoiată de prinţesă nu mai este de actualitate pentru 2018, locul fiind luat de modelele de tip sirenă sau croite lejer pe linia corpului, din materiale transparente cu aplicaţii argintii sau florale. Ca accesorii revin voaletele, iar perlele sunt purtate în şiraguri peste rochii.

Machiajul pentru primăvară-vară: sclipici, culori electrice şi ten de porţelan FOTO

Machiajul
pentru primăvară-vară: sclipici, culori electrice şi ten de porţelan FOTO

Tendinţele în machiaj pentru sezonul cald sunt pe cât de variate, pe atât de îndrăzneţe. De la folosirea fardului, eyelinerului şi rujului cu sclipici până la vopsirea buzelor în două culori, make-up artiştii vin cu propuneri dintre cele mai interesante. Perioada disco este dominantă la nivel de influenţe, alături de trendul „no make-up make-up“, care presupune abordarea unui machiaj cât se poate de natural

Stilul nu are vârstă: modelele trecute de a doua tinereţe, revelaţia momentului FOTO VIDEO

Stilul nu are vârstă: modelele trecute de a doua tinereţe, revelaţia momentului FOTO VIDEO

Selecţia discriminatorie a modelelor este un subiect de discuţie tot mai prezent în rândul organizaţiilor care apără drepturile femeii. Dincolo de problema manechinelor niciodată suficient de slabe, ideea de diversitate s-a extins la sex, rasă şi, mai nou, vârstă. Eforturile nu au rămas fără ecou. În cadrul recentelor Săptămâni ale Modei au fost angajate cele mai multe modele cu vârsta de peste 50 de ani din istoria recentă,

Mic îndreptar de trenduri pentru toamnă-iarnă 2017/2018 FOTO VIDEO

Mic îndreptar de trenduri pentru toamnă-iarnă 2017/2018 FOTO VIDEO

Directorii de creaţie ale marilor branduri internaţionale au transmis prin intermediul prezentărilor din cadrul Săptămânilor Modei pentru toamnă-iarnă că nu mai sunt dispuşi să urmeze doar câteva teme de bază în realizarea noilor colecţii, mizând pe diversitate. De la ţinute realizate din materiale strălucitoare la cele croite din piele şi denim, umerii evidenţiaţi şi detaliile precum penele şi volanele, registrul a fost foarte variat.

Şic parizian: piele, motive ecvestre şi detalii delicate pentru toamna lui 2017 FOTO VIDEO

Şic parizian: piele, motive ecvestre şi detalii delicate pentru toamna lui 2017 FOTO VIDEO

Săptămâna Modei de la Paris a tras „cortina“ peste prezentările colecţiilor dedicate sezonului toamnă-iarnă 2017/2018. Designerii au făcut o adevărată obsesie pentru piele, un al doilea laitmotiv vestimentar fiind reprezentat de elementele inspirate din echitaţie sau cele ecvestre, pentru ca materialele transparente, volanele şi fundele să le asigure creaţiilor feminitatea tipic pariziană.

Ca orice om care consideră suprapopularea, încălzirea globală, lipsa accesului la educaţie ori distribuirea inechitabilă a veniturilor, cele mai importante şi mereu actuale teme de acţiune şi discuţie, m-am bucurat să aud seara trecută, discursul celui mai recent câştigător al unui premiu Oscar, Leonardo di Caprio. El a vorbit despre urgenţa pe care o reprezintă schimbările climatice şi despre necesitatea acţiunilor colective de a le stopa.

acum 1 an · comentarii (2)

Azi mi-a povestit cineva că a avut candidaţi la interviu, pentru nu ştiu ce post. Aştepta, în mod special, o candidată cu un CV trăsnet, care se potrivea perfect cu jobul lui. Din biroul în care era, cu o uşă de sticlă, se vedeau şi holul şi scara, până aproape de jumătatea etajului.

acum 2 ani · comentarii (11)

M-am bucurat când am văzut această imagine publicată pe profilul online al preşedintelui Iohannis. Mă bucură că două dintre instituţiile spre care mulţi români se uită cu admiraţie şi speranţă au valori comune, cred, promovează discreţia şi bunacuviinţă şi, în general, transmit împreună un mesaj unitar şi consistent. Mai puţin în privinţa imaginii personale, fapt care m-a dezamăgit mai mult decât m-a bucurat iniţial.

acum 2 ani · comentarii (51)

Odată cu rezultatele alegerilor de duminică, toate privirile s-au îndreptat către viitorul preşedinte. Cum nu a fost încă învestit în funcţie, deciziile şi acţiunile sale politice nu reprezintă subiect de analiză şi comentarii,  prin urmare viaţa privată a domnului Klaus Iohannis este cea aflată, zilele acestea, sub lupa publică, iar după cum a declarat şi domnia sa, soţia, Carmen Iohannis, ocupă cel mai important loc în viaţa sa privată.

acum 3 ani · comentarii (5)
Postari Recente