Cele mai rapide metode ca să obţii unt moale pentru prăjituri, când ai uitat să îl scoţi din frigider

Cele mai rapide metode ca să obţii unt moale pentru prăjituri, când ai uitat să îl scoţi din frigider

Numeroase reţete de prăjituri şi deserturi au pe lista de ingrediente unt moale. Americanii şi englezii folosesc termenul „softened“, care este diferit de untul topit. Aşa că dacă te grăbeşti să prepari un delicios desert şi nu vrei să foloseşti cuptorul cu microunde, îţi prezentăm o serie de metode simple pe care le poţi încerca în bucătărie începând de astăzi.

De ce nu trebuie să arunci codiţele de la căpşuni

De ce nu trebuie să arunci codiţele de la căpşuni

Căpşunile sunt delicioase şi pot fi savurate în numeroase combinaţii. De la deserturi sofisticate, la simplul bol cu fructe, nu mulţi sunt cei care pot rezista tentaţiei. Dacă până acum însă ai aruncat deoparte codiţele, află că acestea sunt totuşi comestibile şi au mai multe beneficii pentru sănătate.

Trucuri din bucătărie: Cum faci carnea să fie mai fragedă

Trucuri din bucătărie: Cum faci carnea să fie mai fragedă

Nu trebuie să suferi din cauză că friptura ta este prea tare. O poţi frăgezi simplu, cu ajutorul acestor trucuri rapide.Se poate întâmpla chiar şi celor mai bune gospodine dintre noi – de pildă, ai ales o carne care s-a dovedit a fi prea tare după ce ai gătit-o. Din fericire, există multe metode prin care poţi frăgezi carnea, care să nu necesite marinarea peste noapte.

Ce alimente au un puternic efect afrodisiac

Ce alimente au un puternic efect afrodisiac

Se pare că zicala „Dragostea trece prin stomac“ este adevărată din mai multe puncte de vedere. Există alimente care activează dorinţele erotice mai rapid ca celelalte, acţionând ca nişte adevăraţi stimuli ai pasiunii. Iată ce trebuie să incluzi mai des în meniu, pentru a te bucura de efectul lor afrodisiac.

O zi cam de sfîrşit de lună şi de an, colegi, părinţi şi copii mulţi nerăbdători, un brad destul de împodobit, o orchestră în aşteptare şi juma’ de oră pînă la sfîrşitul programului. Încă nu-şi începuseră oamenii recitalul instrumental, timpi morţi şi nişte priviri în jur după gagici, picioare şi alte contururi strict necesare unei personalităţi deviante.

acum 5 luni · comentarii (0)

Într-o seară obişnuită de început de toamnă, mă relaxam cu o emisiune culinară şi ascultam povestea unei italience din New York, scriitoare de cărţi de bucate, care s-a reîntors în Sicilia natală şi a gătit preparate delicioase pentru toata familia sa, bucurându-se până la lacrimi de plescăiturile fericite ale fraţilor săi şi de mândria părinţilor. În acel moment, am ştiut ce îmi doresc să fac...

acum 2 ani · comentarii (0)

Toscana este ceea ce are Italia cel mai bun de oferit, e tărâmul de care m-am îndrăgostit iremediabil. Patria lui Michelangelo şi-a lui Brunello din Montalcino, a viilor mângâiate de soare şi-a marmurei de Massa şi Carrara însufleţită în capodopere. Sub soarele toscan, cu-n Chianti rubiniu în mână, fellinica dolce vitta devine realitate.

acum 3 ani · comentarii (13)

Dacă anul acesta vreţi să încondeiaţi ouăle de Paşte altfel decât cu clasica vopsea pe care o cumpăraţi din supermarket, atunci următorul proiect DIY vă este dedicat. Doamnelor, dacă vă era teamă că oja vi se usucă în sticluţe pentru că o aplicaţi prea rar, acum a venit vremea să îi daţi şi o altă utilizare!

acum 3 ani · comentarii (2)

Sunt diafane şi preţioase ca franţuzoaicele, cu atitudine ca americanii şi deosebite... ca românii. Se numesc crepes, pancakes sau clătite. În Anglia, astăzi e chiar ziua lor, Ziua Clătitelor, şi sunt celebrate (sau devorate), în restaurante de top şi  în puburi fără pretenţii. Însă ce-aţi zice de o listă... cu de toate?

acum 3 ani · comentarii (0)

Nu mă refer strict la momentul dinainte de a-ţi da ultima suflare, ci la colecţia de momente care, puse cap la cap, formează ceea ce numim viaţă. De asta am şi menţionat doar 40 de lucruri, în speranţa că sunt încă undeva spre mijlocul vieţii. Încep însă cu un prim episod, în care vă prezint doar 20 de bunătăţi pe care să nu le ratezi.

acum 3 ani · comentarii (13)

Dacă pe 6 ianuarie ortodocşii au sărbătorit Boboteaza, catolicii au celebrat Epifania. Adică ziua în care cei trei magi (regi) au venit cu daruri la pruncul Isus. De aceea, în această perioadă, în Franţa se pregăteşte şi se mănâncă o plăcintă specială, numită galette des rois. Sau Plăcinta regilor, un desert nelipsit de la ospeţele suveranilor francezi.

acum 3 ani · comentarii (0)

Halloweenul este unul dintre exponatele perfecte ale societăţii consumeriste în care trăim. Ca şi alte sărbători celebrate peste tot în lume: Crăciunul, Sfântul Valentin sau Ziua Recunoştinţei („infiltrată“ de câţiva ani şi-n România). Industria din jurul acestor sărbători este imensă:  de la vânzătorii de dovleci, inimioare sau curcani, până la producătorii de la Hollywood. Esenţa acestor sărbători, însă, s-a pierdut de mult, pentru mulţi.

acum 4 ani · comentarii (0)

Câţi foodbloggeri români trăiesc exclusiv din pasiunea de a scrie despre mâncare? Care sunt meseriile neştiute ale acestor oameni? Din ce-şi câştigă existenţa foodbloggerii care nu au ocazia să trăiască doar de pe urma pasiunii pentru fenomenul culinar? Acestea au fost ideile centrale din care s-a născut articolul de astăzi.

acum 4 ani · comentarii (2)