Alexandra Constanda Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Ponturi pentru cea mai pufoasă şi delicioasă omletă: 6 greşeli aparent minore care strică aspectul şi gustul

Ponturi pentru cea mai pufoasă şi delicioasă omletă: 6 greşeli aparent minore care strică aspectul şi gustul

Cel mai simplu preparat pe care oricine îl poate pregăti necesită mult mai multă atenţie decât v-aţi imaginat. Aproape toată lumea ştie să gătească o omletă şi aproape toată lumea face aceleaşi greşeli. Vă pregătim în continuare o listă a lucrurilor pe care nu trebuie să le mai faceţi pentru a obţine o omletă pufoasă şi delicioasă.

Ciocolată de casă cu nucă

Ciocolată de casă cu nucă

Sunt zile în care nu mai ştii ce să găteşti, ca să fie şi bun, şi ceva nou, şi pe placul tuturor. Pentru că timpul tău este preţios, îţi venim în ajutor cu această reţetă simplă de ciocolată de casă cu nucă.

Salată de paste cu mărar şi castraveciori muraţi

Salată de paste cu mărar şi castraveciori muraţi

La următoarea cină în familie sau dacă ai musafiri la masă, prepară această salată de paste. Unul dintre secretele acestui preparat gustos este că poţi folosi un strop din zeama castraveciorilor muraţi la prepararea dressingului. Cea mai bună parte a reţetei este că această salată poate fi făcută şi cu o zi înainte de masa festivă.

Supă ungurească de ciuperci

Supă ungurească de ciuperci

Încălzeşte-te în zilele reci cu o delicioasă supă ungurească de ciuperci. Ingredientele-cheie sunt, bineînţeles, ciupercile, iar pe lângă acestea, smântâna şi boiaua vor da un plus de savoare preparatului tău.

O zi cam de sfîrşit de lună şi de an, colegi, părinţi şi copii mulţi nerăbdători, un brad destul de împodobit, o orchestră în aşteptare şi juma’ de oră pînă la sfîrşitul programului. Încă nu-şi începuseră oamenii recitalul instrumental, timpi morţi şi nişte priviri în jur după gagici, picioare şi alte contururi strict necesare unei personalităţi deviante.

acum 3 luni · comentarii (0)

Într-o seară obişnuită de început de toamnă, mă relaxam cu o emisiune culinară şi ascultam povestea unei italience din New York, scriitoare de cărţi de bucate, care s-a reîntors în Sicilia natală şi a gătit preparate delicioase pentru toata familia sa, bucurându-se până la lacrimi de plescăiturile fericite ale fraţilor săi şi de mândria părinţilor. În acel moment, am ştiut ce îmi doresc să fac...

acum 2 ani · comentarii (0)

Toscana este ceea ce are Italia cel mai bun de oferit, e tărâmul de care m-am îndrăgostit iremediabil. Patria lui Michelangelo şi-a lui Brunello din Montalcino, a viilor mângâiate de soare şi-a marmurei de Massa şi Carrara însufleţită în capodopere. Sub soarele toscan, cu-n Chianti rubiniu în mână, fellinica dolce vitta devine realitate.

acum 3 ani · comentarii (13)

Dacă anul acesta vreţi să încondeiaţi ouăle de Paşte altfel decât cu clasica vopsea pe care o cumpăraţi din supermarket, atunci următorul proiect DIY vă este dedicat. Doamnelor, dacă vă era teamă că oja vi se usucă în sticluţe pentru că o aplicaţi prea rar, acum a venit vremea să îi daţi şi o altă utilizare!

acum 3 ani · comentarii (2)

Sunt diafane şi preţioase ca franţuzoaicele, cu atitudine ca americanii şi deosebite... ca românii. Se numesc crepes, pancakes sau clătite. În Anglia, astăzi e chiar ziua lor, Ziua Clătitelor, şi sunt celebrate (sau devorate), în restaurante de top şi  în puburi fără pretenţii. Însă ce-aţi zice de o listă... cu de toate?

acum 3 ani · comentarii (0)

Nu mă refer strict la momentul dinainte de a-ţi da ultima suflare, ci la colecţia de momente care, puse cap la cap, formează ceea ce numim viaţă. De asta am şi menţionat doar 40 de lucruri, în speranţa că sunt încă undeva spre mijlocul vieţii. Încep însă cu un prim episod, în care vă prezint doar 20 de bunătăţi pe care să nu le ratezi.

acum 3 ani · comentarii (13)

Dacă pe 6 ianuarie ortodocşii au sărbătorit Boboteaza, catolicii au celebrat Epifania. Adică ziua în care cei trei magi (regi) au venit cu daruri la pruncul Isus. De aceea, în această perioadă, în Franţa se pregăteşte şi se mănâncă o plăcintă specială, numită galette des rois. Sau Plăcinta regilor, un desert nelipsit de la ospeţele suveranilor francezi.

acum 3 ani · comentarii (0)

Halloweenul este unul dintre exponatele perfecte ale societăţii consumeriste în care trăim. Ca şi alte sărbători celebrate peste tot în lume: Crăciunul, Sfântul Valentin sau Ziua Recunoştinţei („infiltrată“ de câţiva ani şi-n România). Industria din jurul acestor sărbători este imensă:  de la vânzătorii de dovleci, inimioare sau curcani, până la producătorii de la Hollywood. Esenţa acestor sărbători, însă, s-a pierdut de mult, pentru mulţi.

acum 3 ani · comentarii (0)

Câţi foodbloggeri români trăiesc exclusiv din pasiunea de a scrie despre mâncare? Care sunt meseriile neştiute ale acestor oameni? Din ce-şi câştigă existenţa foodbloggerii care nu au ocazia să trăiască doar de pe urma pasiunii pentru fenomenul culinar? Acestea au fost ideile centrale din care s-a născut articolul de astăzi.

acum 4 ani · comentarii (2)