Povestea de succes a familiei care face turtă dulce după o reţetă veche de 400 de ani: străinii vin să afle legenda şi să înveţe să-şi picteze singuri produsele 1

Familia lui József Szántó face turtă dulce de mai bine de 400 de ani. Reţeta din numai şase ingrediente a fost transmisă din generaţie în generaţie, la fel şi pasiunea pentru gustul tradiţional. Acum, familia din Târgul Secuiesc organizează ateliere pentru a-şi învăţa clienţii să-şi picteze singuri produsele comandate.

Povestea de succes a familiei care face turtă dulce după o reţetă veche de 400 de ani: străinii vin să afle legenda şi să înveţe să-şi
picteze singuri produsele Vezi comentarii 1

Cum a apărut tortul miresei

Cum a apărut tortul miresei

Se crede că vechii babilonieni au fost cei care i-au învăţat pe egipteni să coacă prăjituri. Picturile din temple îl înfăţişează pe Ramses al III-lea la un banchet unde se serveau mai multe feluri de prăjituri şi pâine. În plus, există dovezi care arată că în Egiptul Antic se vindeau prăjituri îndulcite.

Cum alegi şi conservi fasolea verde

Cum alegi şi conservi fasolea verde

Fasolea verde este foarte gustoasă, poate fi pregătită sub o mulţime de forme, aducând totodată numeroase beneficii pentru sănătate. Conţinutul ridicat de fibre reglează glicemia, ţine senzaţia de foame la distanţă mai mult timp şi menţine nivelul energetic. Atunci când vrei să o incluzi în preparatele tale e bine să ţii cont de câteva sfaturi şi să ştii cum se poate conserva cel mai bine.

Lasagna, un preparat cu o istorie intens disputată

Lasagna, un preparat cu o istorie intens disputată

Lasagna sau „lazane“ reprezintă o specialitate de paste făinoase cu ouă care sunt de fapt nişte paste plate şi late, foile având dimensiuni mai mari decât clasicii tăiţei. După unii istorici culinari, lasagna ar fi unul dintre cele mai vechi tipuri de paste. Preparatul cu acelaşi nume, lasagna, se referă la acea mâncare făcută cu mai multe foi de lasagna, care au între ele un sos, alternativ cu alte ingrediente, precum carnea tocată sau legumele.

Bucătărie
Articol publicitar

Reţeta verii by Chef Sorin Bontea

Reţeta verii by Chef Sorin Bontea

Odată cu venirea sezonului cald, pieţele şi rafturile magazinelor se îmbogăţesc cu fructe şi legume proaspete care aşteaptă să fie preparate după reţete care mai de care mai delicioase. Dincolo de beneficiile nutritive ale consumului de fructe şi legume, acestea pot fi transformate în preparate hrănitoare şi uşoare, perfecte pentru temperaturile ridicate din timpul verii.

O zi cam de sfîrşit de lună şi de an, colegi, părinţi şi copii mulţi nerăbdători, un brad destul de împodobit, o orchestră în aşteptare şi juma’ de oră pînă la sfîrşitul programului. Încă nu-şi începuseră oamenii recitalul instrumental, timpi morţi şi nişte priviri în jur după gagici, picioare şi alte contururi strict necesare unei personalităţi deviante.

acum 7 luni · comentarii (0)

Într-o seară obişnuită de început de toamnă, mă relaxam cu o emisiune culinară şi ascultam povestea unei italience din New York, scriitoare de cărţi de bucate, care s-a reîntors în Sicilia natală şi a gătit preparate delicioase pentru toata familia sa, bucurându-se până la lacrimi de plescăiturile fericite ale fraţilor săi şi de mândria părinţilor. În acel moment, am ştiut ce îmi doresc să fac...

acum 3 ani · comentarii (0)

Toscana este ceea ce are Italia cel mai bun de oferit, e tărâmul de care m-am îndrăgostit iremediabil. Patria lui Michelangelo şi-a lui Brunello din Montalcino, a viilor mângâiate de soare şi-a marmurei de Massa şi Carrara însufleţită în capodopere. Sub soarele toscan, cu-n Chianti rubiniu în mână, fellinica dolce vitta devine realitate.

acum 3 ani · comentarii (13)

Dacă anul acesta vreţi să încondeiaţi ouăle de Paşte altfel decât cu clasica vopsea pe care o cumpăraţi din supermarket, atunci următorul proiect DIY vă este dedicat. Doamnelor, dacă vă era teamă că oja vi se usucă în sticluţe pentru că o aplicaţi prea rar, acum a venit vremea să îi daţi şi o altă utilizare!

acum 3 ani · comentarii (2)

Sunt diafane şi preţioase ca franţuzoaicele, cu atitudine ca americanii şi deosebite... ca românii. Se numesc crepes, pancakes sau clătite. În Anglia, astăzi e chiar ziua lor, Ziua Clătitelor, şi sunt celebrate (sau devorate), în restaurante de top şi  în puburi fără pretenţii. Însă ce-aţi zice de o listă... cu de toate?

acum 3 ani · comentarii (0)

Nu mă refer strict la momentul dinainte de a-ţi da ultima suflare, ci la colecţia de momente care, puse cap la cap, formează ceea ce numim viaţă. De asta am şi menţionat doar 40 de lucruri, în speranţa că sunt încă undeva spre mijlocul vieţii. Încep însă cu un prim episod, în care vă prezint doar 20 de bunătăţi pe care să nu le ratezi.

acum 3 ani · comentarii (13)

Dacă pe 6 ianuarie ortodocşii au sărbătorit Boboteaza, catolicii au celebrat Epifania. Adică ziua în care cei trei magi (regi) au venit cu daruri la pruncul Isus. De aceea, în această perioadă, în Franţa se pregăteşte şi se mănâncă o plăcintă specială, numită galette des rois. Sau Plăcinta regilor, un desert nelipsit de la ospeţele suveranilor francezi.

acum 4 ani · comentarii (0)

Halloweenul este unul dintre exponatele perfecte ale societăţii consumeriste în care trăim. Ca şi alte sărbători celebrate peste tot în lume: Crăciunul, Sfântul Valentin sau Ziua Recunoştinţei („infiltrată“ de câţiva ani şi-n România). Industria din jurul acestor sărbători este imensă:  de la vânzătorii de dovleci, inimioare sau curcani, până la producătorii de la Hollywood. Esenţa acestor sărbători, însă, s-a pierdut de mult, pentru mulţi.

acum 4 ani · comentarii (0)

Câţi foodbloggeri români trăiesc exclusiv din pasiunea de a scrie despre mâncare? Care sunt meseriile neştiute ale acestor oameni? Din ce-şi câştigă existenţa foodbloggerii care nu au ocazia să trăiască doar de pe urma pasiunii pentru fenomenul culinar? Acestea au fost ideile centrale din care s-a născut articolul de astăzi.

acum 4 ani · comentarii (2)