Acceleratorul de experienţe: un concept revoluţionar în educaţie şi leadership

Acceleratorul de experienţe: un concept revoluţionar în educaţie şi leadership

Tinerilor li se cere experienţă la angajare. Dar experienţa se dobândeşte dacă eşti angajat. Fundaţia LEADERS rezolvă acest paradox şi lansează acceleratorul de experienţe, un concept revoluţionar în educaţie şi leadership, în care 30 de participanţi cu vârste până în 25 de ani vor fi puşi în situaţii reale de viaţă, timp de 6 luni, şi vor dobândi competenţe şi abilităţi necesare pe piaţa muncii.

Cum a reuşit Finlanda să combată hărţuirea din şcoli. În ce măsură modelul i se potriveşte României: „Trebuie să lucrăm şi dincolo de gardul şcolii”

Cum a reuşit Finlanda să combată hărţuirea din şcoli. În ce măsură modelul i se potriveşte României: „Trebuie să lucrăm şi dincolo de gardul şcolii”

Finlanda a găsit soluţia pentru a combate hărţuirea din şcoli: jocurile video. Prin intermediul acestora, copiii sunt puşi în situaţia de a se confrunta cu situaţii de bulllying în mediul virtual. Astfel, cei mici înţeleg mai bine ce înseamnă fenomenul şi ce măsuri pot lua pentru a sări în sprijinul colegilor care cad victime acestui fenomen. Specialiştii consideră că metoda s-ar putea aplica şi în România, dar ea singură nu este de ajuns.

Comisiile din parlament vor salarii mai mari pentru directorii şi secretarii din universităţi. Apar şi noi funcţii în învăţământul universitar

Comisiile din parlament vor salarii mai mari pentru directorii şi secretarii din universităţi. Apar şi noi funcţii în învăţământul universitar

Potrivit amendamentelor aduse la legea salarizării în cadrul comisiei de muncă, în anul 2022 un director general administrativ al unei universităţi va avea un salariu între 11.000 şi 14.477 de lei, echivalent cu salariul unui decan. Secretarul universităţii va avea şi el un salariu mai mare, în medie, cu 4.000 de lei.

Studenţii Facultăţii de Istorie au protestat pe esplanada de la Universitate, la care au fost şi  Firea şi Creţu: „De Ziua Europei, nu ne lăsaţi să învăţăm!”

Studenţii Facultăţii de Istorie au protestat pe esplanada de la Universitate, la care au fost şi  Firea şi Creţu: „De Ziua Europei, nu ne lăsaţi să învăţăm!”

Mai mulţi studenţi ai Facultăţii de Istorie au protestat, marţi, pe esplanada cu statui de la Universitate, unde a avut loc evenimentul „Iubeşte Europa! Fall in love with Europe”, la care au luat parte şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi comisarul european Corina Creţu. Profesorii din cadrul Facultăţii de Istorie s-au declarat, la rândul lor, nemulţumiţi de zgomote.

Studenţi din toată ţara dezbat învăţământul universitar împreună cu ministrul Educaţiei şi specialişti în domeniu

Studenţi din toată ţara dezbat învăţământul universitar împreună
cu ministrul Educaţiei şi specialişti în domeniu

Studenţi din toată ţara, rectori de la universităţile din Bucureşti, dar şi specialişti din Educaţiei se întâlnesc, în perioada 10-14 mai, la Congresul Studenţilor din România (CSR) în vederea unei dezbateri privind învăţământul universitar. La plenara ce va avea loc pe 12 mai, la Palatul Parlamentului, va fi prezent şi ministrul Educaţiei, Pavel Năstase.

Ziua Adolescenţilor, celebrată printr-o expoziţie de fotografii cu telefonul mobil

Ziua Adolescenţilor, celebrată printr-o expoziţie de fotografii cu telefonul mobil

Ziua Adolescenţilor este celebrată prin vernisajul „InstantAdolescenţa“, în cadrul Festivalului „Ziua Adolescenţilor“, unde vor fi expuse cele mai bune fotografii realizate de adolescenţi cu telefonul mobil. 136 de participanţi s-au înscris la acest eveniment, dintre care au fost selectaţi doar 20 de tineri. Evenimentul se desfăşoară în data de 9 mai la Palatul Suţu - Muzeul Municipiului Bucureşti.

Debirocratizare la admiterea în facultăţi: studenţii basarabeni se vor putea înscrie online la Universităţile din România

Debirocratizare la admiterea în facultăţi: studenţii basarabeni se vor putea înscrie online la Universităţile din România

Tinerii basarabeni vor putea aplica online la facultăţile din România, prin poştă sau la târgurile educaţionale organizate de unităţile de învăţământ, conform Ministerului Educaţiei. „Procedurile vor fi mult mai directe, mult mai transparente. Nu facem decât să introducem o stare de normalitate”, a explicat secretarul de stat Gabriel Ispas.

Mi-am scris lucrarea de licenţă în 1999, de mână. O am şi acum. Deşi nu aş fi crezut, am ajuns să o lucrez pe literatura română veche, cu domnul profesor Dan Horia Mazilu, Decanul Facultăţii de Litere Bucureşti pe vremea aceea. Avea un mod blând şi cald de a preda acea bucată, nu tocmai digerabilă a literaturii noastre, care te fermeca.

acum 27 zile · comentarii (2)

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 2 luni · comentarii (70)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 5 luni · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 6 luni · comentarii (19)

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 7 luni · comentarii (47)

Multe discuţii, multe vorbe, multe analize, dar cu ce rezultate? Mulţi oameni de bună credinţă asistă la spectacolul mediatic şi înţeleg ce pot, din declaraţiile celor interesaţi de problema plagiatelor. Guvernul şi PNL au iniţiat deja procedura de contestare la CCR a Legii plagiatelor, este posibil ca preşedintele Iohannis să conteste şi dânsul această lege.

acum 8 luni · comentarii (89)

Săptămâna a debutat cu o afirmaţie halucinantă făcută de d-na prof.univ. dr Ecaterina Andronescu. Potrivit site-ului cotidianul.ro, doamna preşedintă a Comisiei de învăţământ din Senatul României, în repetate rânduri ministru al Educaţiei, ar fi declarat că povestea plagiatului fostului ei şef de guvern şi de partid, numitul Ponta Victor Viorel, e departe de a fi încheiată.

acum 8 luni · comentarii (25)

S-a dar liber la remuşcări, scuze şi pus cenuşă în cap. Eu asta înţeleg din recenta decizie a Camerei Deputaţilor de a le permite „doctorilor” plagiatori să renunţe de bună voie la titlu. Adică, de acum înainte, plagiatorii vor putea spune, precum Tudor Postelnicu în 1990, „am fost un dobitoc”. Şi gata, vor fi scutiţi de orice răspundere.

acum 9 luni · comentarii (42)

QS World University Rankings a făcut publice ierarhiile universitare pentru anul 2016, iar România este situată în ruşinoasa categorie 701+. Simplu spus, toate cele patru mari instituţii de învăţământ superior de la noi (Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara) sunt catalogate drept universităţi de rangul şapte! Ca să nu mai vorbim de alte „instituţii de învăţământ superior”, din diverse municipii reşedinţă de judeţ, care nici măcar nu există!

acum 9 luni · comentarii (74)

Surprinzător, revoltător, dar şi descalificant din punct de vedere moral şi ştiinţific pentru componenţii Comisiei de etică de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” anunţul potrivit căruia, în viziunea instituţiei de învăţământ superior cu pricina şi a iluştrilor săi profesori, teza de doctorat elaborată de actualul ministru de Interne, chestorul Petre Tobă, ar fi ok şi ar îndeplini mulţumitor standardele academice în vigoare

acum 9 luni · comentarii (11)

Am aflat că, în chiar ziua numirii d-lui profesor Mircea Dumitru ca ministru al Educaţiei, niscaiva doctori de-ai lui Gabriel Oprea au vrut să renunţe de bună voie la titluri (şi li s-a răspuns că nu se poate). Am mai aflat apoi că Victor Ponta contestă decizia CNATDCU referitoare la teza sa de doctorat şi-o ţine langa că nu e plagiat. Ba este.

acum 10 luni · comentarii (72)

Nu informaţia că nouă inşi, unii dintre ei persoane publice care, la un moment dat, au deţinut ori mai deţin şi azi importante funcţii în Stat (dl. Bogdan Licu, bunăoară, este, pe mai departe, procuror general adjunct) au făcut încă din luna martie demersuri în vederea renunţării la titlul de doctor în ştiinţe, reprezintă cu adevărat o ştire menită să ne mire şi să ne provoace indignarea.

acum 11 luni · comentarii (4)

Legende circulă destule. Ba c-o fi hipnoză, ba că şarlatanie, ba că-i un fel de psihologie fără diplomă sau terapie cu îmbrăţişări. Sau vreo academie de vrăjitoare, mai ştii... :-) De fapt, nu-i vorba despre nimic din toate astea. Şcoala de coaching este un sistem de învăţare, la fel ca toate celelalte, a principiilor şi tehnicilor folosite de un coach în munca lui.

acum 12 luni · comentarii (1)
Postari Recente