UPDATE Mircea Dumitru: E regretabil că un ministru al Educaţiei nu ştie ceva elementar: CNATDCU nu are atribuţii în analiza lucrărilor de licenţă

UPDATE Mircea Dumitru: E regretabil că un ministru al Educaţiei nu ştie ceva elementar: CNATDCU nu are atribuţii în analiza lucrărilor de licenţă

Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, îl atenţionează pe Liviu Pop că este regretabil ca un ministru al Educaţiei să nu ştie ceva elementar: Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) nu are nicio atribuţie în analiza lucrărilor de licenţă, ci se poate pronunţa exclusiv pe tezele de doctorat.

Liviu Pop: „Singura facultate fără lucrări de licenţă este Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde ministrul care a semnat ordinul este rector“

Liviu Pop:
 „Singura facultate fără lucrări de licenţă este Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde 
ministrul care a semnat ordinul este rector“

Singura facultate fără lucrare de licenţă în cadrul examenului de licenţă este Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, unde fostul ministru Mircea Dumitru care a semnat ordinul este rector, a declarat, marţi, actualul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care îi întreabă "cinstit" pe colegii universitari dacă se plagiază lucrările de licenţă "acolo" şi dacă se doreşte distrugerea din interiorul universităţii a acestei facultăţi.

Evaluarea şcolilor doctorale se amână la nesfârşit. Efecte: sunt încurajate plagiatele şi fabricile de diplome

Evaluarea şcolilor doctorale se amână la
nesfârşit. Efecte: sunt încurajate plagiatele şi fabricile de diplome

Cultura plagiatului şi a fabricilor de diplome par să fi devenit o obişnuinţă în România, dacă luăm în considerare doar scandalurile în care au fost implicaţi diverşi politicieni. Mai grav este că autorităţile par că se complac în această situaţie, având în vedere că de 6 ani amână evaluarea şcolilor doctorale, deşi legislaţia prevede obligativitatea acestei măsuri. Soluţia: acreditarea şcolilor doctorale fără a realiza analiza lor.

UPDATE  Academia spune că profesorii care au făcut subiectele sunt nominalizaţi de Ministerul Educaţiei. Reacţia lui Liviu Pop: „Este o glumă“

UPDATE  Academia spune că profesorii care au făcut subiectele sunt nominalizaţi de Ministerul Educaţiei. Reacţia lui Liviu Pop: „Este o glumă“

Au fost probleme în acest an la examenul de admitere de la Academia de Poliţie 2017, după ce, la proba de istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. În tot acest scandal, vina nu este asumată de nicio autoritate. În timp ce reprezentanţii Academiei de Poliţie spun că profesorii care fac subiectele sunt numiţi de Ministerul Educaţiei, Liviu Pop neagă aceste afirmaţii, spunând că sunt „o glumă“.

Deputaţii au decis acreditarea şcolilor doctorale

Deputaţii au decis acreditarea şcolilor doctorale

Plenul Camerei Deputaţilor, convocat în sesiunea extraordinară, a decis marţi, cu 89 de voturi „pentru” şi cu două abţineri, repartizarea la Comisia pentru învăţământ a OUG 54/2017 privind acreditarea şcolilor doctorale până la evaluarea periodică, pentru elaborarea raportului, la şedinţă fiind prezenţi doar 102 deputaţi.

„Cine munceşte nu primeşte“ - principiul după care se acordă bursele în România pentru studenţii din anii terminali

„Cine munceşte nu primeşte“ - principiul după care se acordă bursele în România pentru studenţii din anii terminali

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), condus de Liviu Pop, nu va mai da burse pe perioada verii studenţilor din anii terminali, care şi-au dat examenele de licenţă în prima sesiune, deşi un ordin dat de Ministerul Educaţiei prevedea acest lucru. Pe de altă parte, cei care vor susţine examenele abia în toamnă vor primi banii respectivi, pentru că încă au calitatea de student, potrivit legislaţiei în vigoare.

Ministrul Educaţiei cere universităţilor să atragă mai mulţi studenţi. Costoiu: „Sistemul preuniversitar este în colaps din punctul de vedere al orientării”

Ministrul Educaţiei cere universităţilor să atragă mai mulţi studenţi. Costoiu: „Sistemul preuniversitar este în colaps din punctul de vedere al orientării”

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, cere reprezentanţilor sistemului universitar să atragă mai mulţi studenţi, asta în contextul în care numărul tinerilor înscrişi la facultate s-a înjumătăţit în ultimii zece ani. Pe de altă parte, unii dintre rectori spun că fac tot posibilul să atragă candidaţi, însă aceştia se îndreaptă acum doar către anumite domenii.

Ad Astra acuză Ministerul Cercetării că alocă 360 de milioane de lei pentru o competiţie de proiecte care nu respectă  prevederile legale. Reacţia ministrului

Ad Astra acuză Ministerul Cercetării că alocă 360 de milioane de lei pentru o competiţie de proiecte care nu respectă  prevederile legale. Reacţia ministrului

Asociaţia de cercetători „Ad Astra“ acuză Ministerul Cercetării că alocă 360 de milioane de lei pentru o competiţie de proiecte care nu este legală. Printre nemulţumirile celor de la Ad Astra se numără neincluderea dreptului la contestaţie, dar şi faptul că nu sunt precizate criteriile în funcţie de care se acordă finanţarea. În replică, ministrul Cercetării Lucian Georgescu spune că este posibil să se fi strecurat greşeli în ordinul emis.

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 3 luni · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 3 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 4 luni · comentarii (6)

Mi-am scris lucrarea de licenţă în 1999, de mână. O am şi acum. Deşi nu aş fi crezut, am ajuns să o lucrez pe literatura română veche, cu domnul profesor Dan Horia Mazilu, Decanul Facultăţii de Litere Bucureşti pe vremea aceea. Avea un mod blând şi cald de a preda acea bucată, nu tocmai digerabilă a literaturii noastre, care te fermeca.

acum 5 luni · comentarii (10)

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 6 luni · comentarii (71)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 9 luni · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 9 luni · comentarii (19)

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 11 luni · comentarii (47)

Multe discuţii, multe vorbe, multe analize, dar cu ce rezultate? Mulţi oameni de bună credinţă asistă la spectacolul mediatic şi înţeleg ce pot, din declaraţiile celor interesaţi de problema plagiatelor. Guvernul şi PNL au iniţiat deja procedura de contestare la CCR a Legii plagiatelor, este posibil ca preşedintele Iohannis să conteste şi dânsul această lege.

acum 11 luni · comentarii (89)

Săptămâna a debutat cu o afirmaţie halucinantă făcută de d-na prof.univ. dr Ecaterina Andronescu. Potrivit site-ului cotidianul.ro, doamna preşedintă a Comisiei de învăţământ din Senatul României, în repetate rânduri ministru al Educaţiei, ar fi declarat că povestea plagiatului fostului ei şef de guvern şi de partid, numitul Ponta Victor Viorel, e departe de a fi încheiată.

acum 12 luni · comentarii (25)

S-a dar liber la remuşcări, scuze şi pus cenuşă în cap. Eu asta înţeleg din recenta decizie a Camerei Deputaţilor de a le permite „doctorilor” plagiatori să renunţe de bună voie la titlu. Adică, de acum înainte, plagiatorii vor putea spune, precum Tudor Postelnicu în 1990, „am fost un dobitoc”. Şi gata, vor fi scutiţi de orice răspundere.

acum 1 an · comentarii (42)

QS World University Rankings a făcut publice ierarhiile universitare pentru anul 2016, iar România este situată în ruşinoasa categorie 701+. Simplu spus, toate cele patru mari instituţii de învăţământ superior de la noi (Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara) sunt catalogate drept universităţi de rangul şapte! Ca să nu mai vorbim de alte „instituţii de învăţământ superior”, din diverse municipii reşedinţă de judeţ, care nici măcar nu există!

acum 1 an · comentarii (74)
Postari Recente