Reprezentanţii studenţilor avertizează că universităţile ar putea creşte taxele de şcolarizare. Care este motivul 0

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti (ANOSR) avertizează că universităţile ar plănui să crească taxele de şcolarizare pentru studenţi. Motivul: universităţile trebuie să suporte din bugetele proprii creşterile salariale ale cadrelor didactice, care se aplică începând cu data de 1 martie. Creşterea taxelor ar urma să fie implementată din toamnă, mai spun reprezentanţii studenţilor.

Reprezentanţii studenţilor avertizează că universităţile ar putea creşte taxele de şcolarizare. Care este motivul Vezi comentarii 0

INTERVIU Tudor Popa, inventatorul ochelarilor care-i ajută pe nevăzători: „Sunt ca senzorii de parcare pentru maşini“

INTERVIU Tudor Popa, inventatorul ochelarilor care-i ajută pe nevăzători: „Sunt ca senzorii de parcare pentru maşini“

Tudor Pop a inventat, la 17 ani, alături de colegii săi de la Liceul Ion Luca Caragiale din Capitală, o pereche de ochelari – Mitra Glasses – care-i ajută pe nevăzători să-şi câştige independenţa. Invenţia sa a fost premiată peste tot în lume, iar la anul, dacă Tudor Popa strânge suficienţi bani, ar putea deveni producţie de masă.

Cum calcă Guvernul pe nervii celor care vor să dea admiterea la facultate şi pe Legea Educaţiei

Cum calcă Guvernul pe nervii celor care vor să dea admiterea la facultate şi pe Legea
Educaţiei

Guvernul calcă pe nervii celor care vor să dea admiterea la facultate cât şi pe Legea Educaţiei. Executivul ar fi trebuit să dea o HG pentru aprobarea numărului de locuri bugetate, disponibile în fiecare universitate, încă din ianuarie. Lucru ce nu s-a întâmplat nici până în prezent. De cealaltă parte, studenţii spun că un astfel de comportament nu face decât să îi descurajeze pe tineri în vederea înscrierii la facultate .

Reacţia academicianului Mircea Dumitru după ce un articol de pe ştiripesurse.ro titrează că nu şi-ar fi dat demisia din CNATDCU | facebook

Reacţia academicianului Mircea Dumitru după ce un articol de pe ştiripesurse.ro titrează că nu şi-ar fi dat demisia din CNATDCU

Academicianul Mircea Dumitru a comentat pe pagina sa de Facebook, un articol de pe stiripesurse.ro, care titrează „Uite demisia, nu e demisia: Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, NU a demisionat din CNATDCU”. Dumitru a precizat că are, cu această ocazie, un exemplu potrivit  pentru a deschide conferinţa pe care o va susţine dumincă la Teatrul Naţional despre adevăr şi minciună.

Valentin Popa drege busuiocul în privinţa furtului academic

Valentin Popa drege busuiocul în privinţa furtului academic

Noul ministru al Educaţiei, Valentin Popa - care de curând a declarat că plagiatele nu reprezintă o problemă importantă - vrea, în mod ironic, ca studenţii să înveţe totuşi cum să respecte normele de integritate şi echitate academică, motiv pentru care a reglementat, marţi, obligativitatea introducerii de cursuri pe acest subiect.

Un rector, unul dintre aceia care şi-a depăşit grotesc competenţele, mai mult, a încălcat grav legea subordonând instituţia pe care prin cine ştie ce întâmplare şi jocuri a ajuns să o conducă subordonării politice, târând-o totodată într-o nemeritată mizerie, şi a făcut asta susţinând candidatura d-lui Valentin Popa-Pamblică la postul de ministru al Educaţiei, recidivează.

acum 2 luni · comentarii (10)

Un an nou, poate primul an pentru unii dintre voi. Faceţi parte dintre cei aleşi, aveţi o şansă pe care mulţi alţi tineri nu o au – în România şi în lume. La nivel global, faceţi parte dintre cei 1% care au (vor avea) studii superioare. Pentru că facem parte din „global village“ numit Pământ, avem fiecare dintre noi o responsabilitate asociată acestei poziţii privilegiate.

acum 6 luni · comentarii (6)

Săptămâna trecută, marţi, exact în ziua în care iresponsabilii şi analfabeţii politic lideri ai PSD erau gata-gata să joace ceardaş pe trecutul României doar spre a le face pe plac liderilor UDMR cu scopul de a-i convinge să le dea votul care să le permită perpetuarea la guvernare, din Germania, ţara care reprezintă motorul Uniunii Europene, preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat ferm împotriva autonomiei pe criterii etnice.

acum 9 luni · comentarii (41)

Atunci când eşti mic, toată lumea te întreabă ce îţi doreşti să devii când o să fii mare, iar tu răspunzi inocent ce îţi trece prin minte în momentul respectiv. Poate chiar crezi, pentru o secundă, că exact asta o să se întâmple. Apoi, când creşti, ai alte idealuri, dezvolţi pasiuni şi descoperi lucruri care te atrag şi îţi plac cu adevărat. Începi să-ţi conturezi personalitatea şi te gândeşti serios la ce ai vrea să faci în viitor.

acum 10 luni · comentarii (0)

Ţi-ai dorit vreodată să părăseşti zona de confort şi să te laşi purtat pe aripile unui drum nou, atipic, care să te provoace spiritual şi intelectual? Dacă da, atunci e momentul să te pui pe căutat, să aduni informaţii şi să găseşti calea prin care să aduni într-un bagaj de cală o mulţime de experienţe noi.

acum 10 luni · comentarii (6)

Mi-am scris lucrarea de licenţă în 1999, de mână. O am şi acum. Deşi nu aş fi crezut, am ajuns să o lucrez pe literatura română veche, cu domnul profesor Dan Horia Mazilu, Decanul Facultăţii de Litere Bucureşti pe vremea aceea. Avea un mod blând şi cald de a preda acea bucată, nu tocmai digerabilă a literaturii noastre, care te fermeca.

acum 11 luni · comentarii (10)

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 12 luni · comentarii (71)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 1 an · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 1 an · comentarii (19)

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 1 an · comentarii (47)

Multe discuţii, multe vorbe, multe analize, dar cu ce rezultate? Mulţi oameni de bună credinţă asistă la spectacolul mediatic şi înţeleg ce pot, din declaraţiile celor interesaţi de problema plagiatelor. Guvernul şi PNL au iniţiat deja procedura de contestare la CCR a Legii plagiatelor, este posibil ca preşedintele Iohannis să conteste şi dânsul această lege.

acum 1 an · comentarii (89)
Postari Recente