Noutăţi la admiterea la Universitatea Bucureşti: Înscrierea la concurs se poate face de către o altă persoană decât candidatul, pe bază de procură

Noutăţi la admiterea la Universitatea Bucureşti: Înscrierea la concurs se poate face de către o altă persoană decât candidatul, pe bază de procură

Cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi ai spaţiul Schengen pot participa la concursul de admitere în Universitatea Bucureşti în aceleaşi condiţii prevăzute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare, iar înscrierea la concurs se poate face, în numele candidatului, şi de către o altă persoană, pe bază de procură, sunt câteva dintre noutăţile la admitere pentru anul universitar 2017-2018.

La loc comanda. Condiţii noi pentru călătoriile „gratuite” cu trenul ale studenţilor | psd

La loc comanda. Condiţii noi pentru călătoriile „gratuite” cu trenul ale studenţilor

Aleşii s-au răzgândit. Comisia de Buget din Senat a amendat legea de aprobare a Ordonanţei care le permitea studenţilor să călătorească gratuit cu trenul. Parlamentarii s-au gândit că ar fi mai bine ca studenţii să poată călători gratuit doar pe distanţele dintre localitatea de domiciliu şi cea în care se află unitatea de învăţământ frecventată.

Universitar
Articol publicitar

Bursele Telekom susţin anual zece studenţi de excepţie pentru o carieră de succes

Bursele Telekom susţin anual zece studenţi de excepţie pentru o carieră de succes

Unul dintre cele mai longevive programe de susţinere a educaţiei şi a performanţei, „Bursele Telekom”, a ajuns în 2016 la a şaptea ediţie. În fiecare an Telekom Romania a acordat burse unui număr de zece studenţi cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră bine stabilite şi care, în plus, s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat.

Bugetul pe 2017 pe Educaţie, aprobat. Ministerul Educaţiei: „Şi 6% din PIB ar fi insuficient"

Bugetul pe 2017 pe Educaţie, aprobat. Ministerul Educaţiei: „Şi 6% din PIB ar fi insuficient

Bugetul pe 2017 dedicat Educaţiei a fost avizat, vineri, de către Comisiile de specialitate din sistem, cu tot cu amendamentele cerute de către studenţi pentru creşterea finanţării de bază şi pentru creşterea subvenţiilor pentru cantină şi cămine. Pe de altă parte, potrivit ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, nici dacă s-ar aloca 6% din Produsul Intern Brut nu ar fi suficient pentru rezolvarea problemelor din sistem.

Consiliul Tineretului din România: Noul proiect de buget păstrează universităţile „într-un stadiu de subfinanţare gravă”

Consiliul Tineretului din România: Noul proiect de buget păstrează universităţile „într-un stadiu de subfinanţare gravă”

Finanţarea de bază a universităţilor este în continuare mică, noua variantă de buget neaducând modificări faţă de varianta iniţială, ceea ce face ca mediul universitar să fie subfinanţat. Pe de altă parte bugetul pentru programe de tineret este de peste două ori mai mare decât în propunerea iniţială de buget pe 2017, potrivit preşedintelui Consiliului Tineretului din România.

Facultatea de Drept din Bucureşti deschide un nou trend: licenţă fără lucrare. Decan: Fenomenul plagiatului nu mai poate fi controlat

Facultatea de Drept din Bucureşti deschide un nou trend: licenţă fără lucrare. Decan: Fenomenul plagiatului nu mai poate fi controlat

Studenţii de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti nu vor mai susţine începând din acest an lucrarea de licenţă, ci o probă scrisă pe care o vor da la facultate. „În anumite domenii, decizia este discutabilă. La Filologie, de pildă, evident se potriveşte mai bine o lucrare de licenţă”, a explicat Liviu Papadima prorectorul Universităţii Bucureşti.

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 2 luni · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 3 luni · comentarii (19)

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 4 luni · comentarii (47)

Multe discuţii, multe vorbe, multe analize, dar cu ce rezultate? Mulţi oameni de bună credinţă asistă la spectacolul mediatic şi înţeleg ce pot, din declaraţiile celor interesaţi de problema plagiatelor. Guvernul şi PNL au iniţiat deja procedura de contestare la CCR a Legii plagiatelor, este posibil ca preşedintele Iohannis să conteste şi dânsul această lege.

acum 4 luni · comentarii (89)

Săptămâna a debutat cu o afirmaţie halucinantă făcută de d-na prof.univ. dr Ecaterina Andronescu. Potrivit site-ului cotidianul.ro, doamna preşedintă a Comisiei de învăţământ din Senatul României, în repetate rânduri ministru al Educaţiei, ar fi declarat că povestea plagiatului fostului ei şef de guvern şi de partid, numitul Ponta Victor Viorel, e departe de a fi încheiată.

acum 5 luni · comentarii (25)

S-a dar liber la remuşcări, scuze şi pus cenuşă în cap. Eu asta înţeleg din recenta decizie a Camerei Deputaţilor de a le permite „doctorilor” plagiatori să renunţe de bună voie la titlu. Adică, de acum înainte, plagiatorii vor putea spune, precum Tudor Postelnicu în 1990, „am fost un dobitoc”. Şi gata, vor fi scutiţi de orice răspundere.

acum 5 luni · comentarii (42)

QS World University Rankings a făcut publice ierarhiile universitare pentru anul 2016, iar România este situată în ruşinoasa categorie 701+. Simplu spus, toate cele patru mari instituţii de învăţământ superior de la noi (Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara) sunt catalogate drept universităţi de rangul şapte! Ca să nu mai vorbim de alte „instituţii de învăţământ superior”, din diverse municipii reşedinţă de judeţ, care nici măcar nu există!

acum 6 luni · comentarii (74)

Surprinzător, revoltător, dar şi descalificant din punct de vedere moral şi ştiinţific pentru componenţii Comisiei de etică de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” anunţul potrivit căruia, în viziunea instituţiei de învăţământ superior cu pricina şi a iluştrilor săi profesori, teza de doctorat elaborată de actualul ministru de Interne, chestorul Petre Tobă, ar fi ok şi ar îndeplini mulţumitor standardele academice în vigoare

acum 6 luni · comentarii (11)

Am aflat că, în chiar ziua numirii d-lui profesor Mircea Dumitru ca ministru al Educaţiei, niscaiva doctori de-ai lui Gabriel Oprea au vrut să renunţe de bună voie la titluri (şi li s-a răspuns că nu se poate). Am mai aflat apoi că Victor Ponta contestă decizia CNATDCU referitoare la teza sa de doctorat şi-o ţine langa că nu e plagiat. Ba este.

acum 7 luni · comentarii (72)

Nu informaţia că nouă inşi, unii dintre ei persoane publice care, la un moment dat, au deţinut ori mai deţin şi azi importante funcţii în Stat (dl. Bogdan Licu, bunăoară, este, pe mai departe, procuror general adjunct) au făcut încă din luna martie demersuri în vederea renunţării la titlul de doctor în ştiinţe, reprezintă cu adevărat o ştire menită să ne mire şi să ne provoace indignarea.

acum 8 luni · comentarii (4)

Legende circulă destule. Ba c-o fi hipnoză, ba că şarlatanie, ba că-i un fel de psihologie fără diplomă sau terapie cu îmbrăţişări. Sau vreo academie de vrăjitoare, mai ştii... :-) De fapt, nu-i vorba despre nimic din toate astea. Şcoala de coaching este un sistem de învăţare, la fel ca toate celelalte, a principiilor şi tehnicilor folosite de un coach în munca lui.

acum 9 luni · comentarii (1)

Plagiatul este doar una dintre hainele „fake” din garderoba sistemului românesc de educaţie. Şcoala românească, prin nerezolvarea sistemică, măcar de acum încolo, a chestiunii plagiatului din lucrările de doctorat, transmite societăţii că furtul funcţionează, este tolerat, încurajat şi produce avansarea în carieră şi sporuri la salarizare.

acum 9 luni · comentarii (1)
Postari Recente