Poliţia doctoratelor, lăsată fără colţi 3

Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor Universitare (CNATDCU) şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) au fost excluse din procedura de evaluare a şcolilor doctorale. Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior revine „vioara întâi” în acest proces deşi membrii acesteia au fost acuzaţi deseori că au dat calificative maxime de încredere unor Universităţi recunoscute ca fiind „Fabrici de diplome”.

Poliţia doctoratelor, lăsată fără colţi Vezi comentarii 3

Universitatea din Bucureşti a obţinut locul III la concursul de drept privat „Willem Vis”

Universitatea din Bucureşti a obţinut locul III la concursul de drept privat „Willem Vis”

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a câştigat locul III pe echipe (din 147 participante) la cel mai mare concurs de drept privat din lume, „Willem Vis”, faza de pledoarii. Echipa Universităţii din Bucureşti a fost singura echipă europeană care a ajuns până în semi-finalele fazei de pledoarii la această ediţie (a 14-a) a competiţiei, care s-a desfăşurat la Hong Kong, în perioada 26 martie-2 aprilie.

Universitar
Articol publicitar

Preînscrieri online la Universitatea Spiru Haret: Candidaţii pot opta pentru programe educaţionale cu predare în limba română sau în limba engleză

Preînscrieri
online la Universitatea Spiru Haret: Candidaţii pot opta pentru programe
educaţionale cu predare în limba română sau în limba engleză

Viitorii studenţi ai Universităţii Spiru Haret au posibilitatea să se înscrie din faţa calculatorului, fie că optează pentru programe de studii de licenţă, de masterat sau pentru calificări în domeniile Sanitar şi Producţie Media, disponibile în cadrul Colegiului Universitar Spiru Haret.

Handicap în admiterea la ASE pentru absolvenţii liceelor de top

Handicap în admiterea la ASE pentru absolvenţii liceelor de top

Multe dintre Universităţile din Capitală, şi nu numai, au ignorat şi anul acesta legea, întârziind publicarea probelor de concurs pe care candidaţii trebuie să le susţină în vara acestui an. Şi de parcă nu ar fi fost de ajuns, cei de la Academia de Studii Economice şi-au modificat metodologia de admitere adăugând încă o probă de concurs după termenul-limită în care puteau face asta.

Tichia de mărgăritar a Educaţiei: Senatul a avizat înfiinţarea unui Institut pentru cercetarea culturilor din Orientul Mijlociu

Tichia de mărgăritar a Educaţiei: Senatul a avizat înfiinţarea unui Institut pentru cercetarea culturilor din Orientul Mijlociu

Înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultură şi Civilizaţia Levantului, proiect iniţiat de către Călin Popescu Tăriceanu, la propunerea fostului preşedinte Emil Constantinescu, a fost avizat pozitiv, marţi, de către Comisia de învăţământ a Senatului. Asta după ce în noiembrie preşedintele Iohannis le-a cerut parlamentarilor să clarifice statutul juridic al Institutului.

Ministrul Muncii, doctorul în sociologie, deci intelectualul Olguţa Vasilescu, a făcut următoarea observaţie profundă: închisorile din România sunt pline de intelectuali. De fapt România geme de falşi universitari şi de pseudo-specialişti. Pretutindeni avem cercetători în apă de ploaie şi analişti ai găurilor din covrigi. Catastrofa intelectuală a României nu se vede în puşcării, ci în universităţi.

acum 21 zile · comentarii (70)

Pe vremuri, în epoca democraţiei populare, se folosea frecvent sintagma „ştiinţa pentru toţi”. Existau şi o revistă şi o colecţie de carte cu acest titlu, ales anume ca să sugereze nu numai buna intenţie a „popularizării”, ci şi ideologia dreptului fiecărui cetăţean de a avea acces la un domeniu rezervat - pe vremea exploatatorilor - numai unor privilegiaţi ai soartei.

acum 4 luni · comentarii (149)

Experţii desemnaţi de CNATDCU spre a stabili cum stau cu adevărat lucrurile în cazul tezei de doctorat elaborată de doamna Laura Codruţa Kövesi au stabilit că şefa DNA este în procent de 4-5% mai puţin virgină din punct de vedere ştiinţific decât ar trebui să fie orice cetăţean care a obţinut pe căi absolut cinstite respectivul titlu ştiinţific.

acum 5 luni · comentarii (19)

Carevasăzică aşa. În imensa lui generozitate cu iz electoral, Parlamentul, adică aripa PSD-ALDE-UDMR din componenţa lui, vrea să îmi mărească leafa de bugetar cu aproximativ 15% . El vor, dar  eu nu vreau şi pace. Unde mai pui că mai şi scriu şi vituperez  împotriva acestei magnanimităţi, socotind-o iresponsabilă, ruşinoasă şi suspectă.

acum 6 luni · comentarii (47)

Multe discuţii, multe vorbe, multe analize, dar cu ce rezultate? Mulţi oameni de bună credinţă asistă la spectacolul mediatic şi înţeleg ce pot, din declaraţiile celor interesaţi de problema plagiatelor. Guvernul şi PNL au iniţiat deja procedura de contestare la CCR a Legii plagiatelor, este posibil ca preşedintele Iohannis să conteste şi dânsul această lege.

acum 6 luni · comentarii (89)

Săptămâna a debutat cu o afirmaţie halucinantă făcută de d-na prof.univ. dr Ecaterina Andronescu. Potrivit site-ului cotidianul.ro, doamna preşedintă a Comisiei de învăţământ din Senatul României, în repetate rânduri ministru al Educaţiei, ar fi declarat că povestea plagiatului fostului ei şef de guvern şi de partid, numitul Ponta Victor Viorel, e departe de a fi încheiată.

acum 7 luni · comentarii (25)

S-a dar liber la remuşcări, scuze şi pus cenuşă în cap. Eu asta înţeleg din recenta decizie a Camerei Deputaţilor de a le permite „doctorilor” plagiatori să renunţe de bună voie la titlu. Adică, de acum înainte, plagiatorii vor putea spune, precum Tudor Postelnicu în 1990, „am fost un dobitoc”. Şi gata, vor fi scutiţi de orice răspundere.

acum 7 luni · comentarii (42)

QS World University Rankings a făcut publice ierarhiile universitare pentru anul 2016, iar România este situată în ruşinoasa categorie 701+. Simplu spus, toate cele patru mari instituţii de învăţământ superior de la noi (Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara) sunt catalogate drept universităţi de rangul şapte! Ca să nu mai vorbim de alte „instituţii de învăţământ superior”, din diverse municipii reşedinţă de judeţ, care nici măcar nu există!

acum 8 luni · comentarii (74)

Surprinzător, revoltător, dar şi descalificant din punct de vedere moral şi ştiinţific pentru componenţii Comisiei de etică de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” anunţul potrivit căruia, în viziunea instituţiei de învăţământ superior cu pricina şi a iluştrilor săi profesori, teza de doctorat elaborată de actualul ministru de Interne, chestorul Petre Tobă, ar fi ok şi ar îndeplini mulţumitor standardele academice în vigoare

acum 8 luni · comentarii (11)

Am aflat că, în chiar ziua numirii d-lui profesor Mircea Dumitru ca ministru al Educaţiei, niscaiva doctori de-ai lui Gabriel Oprea au vrut să renunţe de bună voie la titluri (şi li s-a răspuns că nu se poate). Am mai aflat apoi că Victor Ponta contestă decizia CNATDCU referitoare la teza sa de doctorat şi-o ţine langa că nu e plagiat. Ba este.

acum 9 luni · comentarii (72)

Nu informaţia că nouă inşi, unii dintre ei persoane publice care, la un moment dat, au deţinut ori mai deţin şi azi importante funcţii în Stat (dl. Bogdan Licu, bunăoară, este, pe mai departe, procuror general adjunct) au făcut încă din luna martie demersuri în vederea renunţării la titlul de doctor în ştiinţe, reprezintă cu adevărat o ştire menită să ne mire şi să ne provoace indignarea.

acum 10 luni · comentarii (4)

Legende circulă destule. Ba c-o fi hipnoză, ba că şarlatanie, ba că-i un fel de psihologie fără diplomă sau terapie cu îmbrăţişări. Sau vreo academie de vrăjitoare, mai ştii... :-) De fapt, nu-i vorba despre nimic din toate astea. Şcoala de coaching este un sistem de învăţare, la fel ca toate celelalte, a principiilor şi tehnicilor folosite de un coach în munca lui.

acum 11 luni · comentarii (1)

Plagiatul este doar una dintre hainele „fake” din garderoba sistemului românesc de educaţie. Şcoala românească, prin nerezolvarea sistemică, măcar de acum încolo, a chestiunii plagiatului din lucrările de doctorat, transmite societăţii că furtul funcţionează, este tolerat, încurajat şi produce avansarea în carieră şi sporuri la salarizare.

acum 11 luni · comentarii (1)
Postari Recente