Stiri despre fructe

  868 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fructele şi legumele care te menţin sănătoasă vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructele şi legumele care te menţin sănătoasă vara

  Din cauza stilul de viaţă activ, de multe ori nu reuşim să mănâncăm şi nici să bem suficientă apă, ceea ce poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii. Pentru a evita diferite boli, include în alimentaţie mai multe legume şi fructe, mai ales în timpul verii, când corpul are nevoie de mai multă energie.

 • Consumate crude, aceste fructe şi legume previn cancerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consumate crude, aceste fructe şi legume previn cancerul

  Diferitele moduri de preparare a alimentelor dezvoltate de-a lungul secolelor ne-au permis să ne bucurăm de o varietate de produse bogate în substanţe nutritive. Cu toate acestea, unele alimente pot fi mult mai hrănitoare dacă sunt consumate în starea lor naturală.

 • Include aceste reţete cu pepene roşu în dieta ta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Include aceste reţete cu pepene roşu în dieta ta

  Pepenele roşu este mai mult decât un fruct răcoritor care ne place să-l mănâncăm în orice moment al zilei. În afară de cantitatea mare de apă pe care-o conţine, pepenele roşu are o concentraţie mare de licopen, un antioxidant care îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi care favorizează detoxificarea organismului.

 • Cum alegi caisele perfecte: sfaturi de depozitare şi preparare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum alegi caisele perfecte: sfaturi de depozitare şi preparare

  Caisele nu sunt doar nişte fructe frumoase şi gustoase, ci sunt şi foarte sănătoase. Bogate în vitaminele A şi C, suculentele caise ne protejează ochii şi pielea şi stimulează sistemul imunitar. De asemenea, ne oferă o doză generoasă de fibre alimentare, care vin în ajutorul digestiei sănătoase .

 • O afacere de familie pune pe mesele arădenilor zeci de tone de fructe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O afacere de familie pune pe mesele arădenilor zeci de tone de fructe

  O familie din oraşul arădean Curtici s-a apucat, de aproximativ cinci ani, de cultivarea fructelor. Acum, membrii familiei muncesc 10 luni pe an pentru a aproviziona cu fructe sute de persoane din Arad. Livada deţinută de familia Don se întinde pe cinci hectare, însă în timp această suprafaţă ar putea creşte.

 • Top 10 alimente care netezesc drumul spre o menopauză naturală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 10 alimente care netezesc drumul spre o menopauză naturală

  În timpul menopauzei, organismul femeii încetează să mai producă estrogen şi progesteron. Prin creme, geluri, implanturi şi tablete terapia de substituţie hormonală introduce aceşti hormoni înapoi în sistem. Acest tip de terapie are şi riscuri, precum şi efecte secundare, astfel că unii medici nutriţionişti recomandă să mizăm pe schimbarea stilului de viaţă şi a dietei.

 • Drumul „aurului
roz“ din comuna Gornet până în cofetăriile de lux din
Europa: „Dacă nu vindem zmeura azi, o aruncăm“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumul „aurului roz“ din comuna Gornet până în cofetăriile de lux din Europa: „Dacă nu vindem zmeura azi, o aruncăm“

  Zmeura, considerată aurul roz de către cofetari, vândută cu zeci de dolari suta de grame în ţări din Nordul Europei, se vinde în Prahova, la colţ de stradă, cu 5 lei kilogramul. În comuna Gornet, patria zmeurei, aflată la 15 kilometri de Ploieşti, spre finele lunii iunie strada principală se transformă într-o imensă piaţă roşie.

 • 6 alimente care-i dau pielii un miros minunat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 alimente care-i dau pielii un miros minunat

  Ştii expresia „eşti ceea ce mănânci”? Ei bine, această zicală este adevărată. Tot ce mănânci se reflectă asupra ta şi a organismului tău. Încearcă să ai o alimentaţie sănătoasă şi vei vedea cum pielea îşi va schimba aspectul. Va fi mai strălucitoare, radiantă şi va mirosi mult mai bine.

 • „Fructele mă
ajută să slăbesc!“ Mit sau adevăr?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fructele mă ajută să slăbesc!“ Mit sau adevăr?

  Suntem îndemnaţi să consumăm zilnic fructe şi legume, atât ca surse bogate în antioxidanţi şi vitamina C, cât şi ca bază a dietelor de pierdere în greutate. Excesul de fructe însă, ca şi sucul de fructe – popularele fresh-uri – pot duce la îngrăşare, din pricina surplusului de calorii.

 • Fructe pe care să le pui la murat vara aceasta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructe pe care să le pui la murat vara aceasta

  Procedura de a pune murături reprezintă una dintre cele mai vechi metode de păstrare a alimentelor. Acest obicei a luat naştere cu mii de ani în urmă, în Mesopotamia. Astăzi, în zilele noastre, mai mult de jumătate dintre gospodinele care se respectă pun la murat atât legume, cât şi fructe.

 • Preţul legumelor la piaţă începe să scadă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul legumelor la piaţă începe să scadă

  Preţul unui kilogram de roşii poate fi cumpărat la piaţă începând cu 20 de lei. Un kilogram de castraveţi costă între 10 şi 13 lei. Patlageaua vânătă porneşte de la 35 de lei kilogramul, iar ardeii de la 20, transmite IPN.