Care sunt alimentele care ne îmbolnăvesc pancreasul. Ce rol au proteinele de calitate

0
Publicat:

Pancreasul este organul care procesează cea mai mare parte a grăsimilor pe care le consumați. Deci, cu cât mâncați mai mult, cu atât munca pancreasului este îngreunată.

Pancreas FOTO RF
Pancreas FOTO RF

Ceea ce mănânci are un impact major asupra modului în care te simți, mai ales dacă ai pancreatită, o afecțiune care apare atunci când ai pancreasul inflamat.

Acordarea unei atenții sporite asupra alimentației poate ajuta la ameliorarea durerilor abdominale care însoțesc această afecțiune, spune medicul specialist în pancreas dr. Prabhleen Chahal, citat de www.doctorulzilei.ro.

O dietă prietenoasă cu pancreasul este bogată în proteine din carnea slabă și săracă în grăsimi animale și zaharuri simple, spune dr. Chahal.

Pentru a fi sănătos este bine să mănânci legume, fructe, cereale integrale, fasole, lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi (lapte de migdale sau de in).

Alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi legumele cu frunze verzi, fructele de pădure, cartofii dulci, strugurii, morcovii, nucile și rodiile sunt de asemenea benefice. Dar, consumați cu moderație avocado, ulei de măsline, pește gras, nuci și semințe.

Dieta mediteraneeană este o opțiune bună dacă vă recuperați după o pancreatită acută ușoară.

Ori de câte ori este posibil, evitați alimentele prăjite sau bogate în grăsimi, precum și alimentele bogate în zahăr.

De asemenea, sfatul medicului este să limitați aportul de: carne roșie, organe, cartofi prăjiți, și maioneză,

Alimentele bogate în grăsimi și zaharurile simple cresc nivelul trigliceridelor. Acest lucru crește cantitatea de grăsime din sânge și crește riscul de pancreatită acută. Cercetările arată, de asemenea, că carnea procesată și carnea roșie cresc riscul de cancer pancreatic, spune dr. Chahal.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite