Fructul care îți poate îmbunătăți sănătatea mintală în doar câteva zile

0
Publicat:

Consumul de kiwi poate îmbunătăți starea de spirit în doar patru zile, conform oamenilor de știință neozeelandezi, conform unui studiu publicat în British Journal of Nutrition, conform New York Post.

Kiwi, fructul cu efecte nebănuite Arhivă Adevărul
Kiwi, fructul cu efecte nebănuite Arhivă Adevărul

Aceste efecte de îmbunătățire a sănătății mentale se pare că se datorează faptului că aceste fructe conțin vitamina C, despre care se știe că stimulează starea de spirit și vitalitatea, printre alte beneficii.

"Este grozav pentru oameni să știe că mici schimbări în dieta lor, cum ar fi adăugarea de kiwi, ar putea face o diferență în modul în care se simt în fiecare zi", a declarat Tamlin Conner, coautor al studiului, care predă psihologia la Universitatea din Otago.

Pentru a testa presupusele efecte de stimulare a stării de spirit ale fructelor, echipa a efectuat un experiment alimentar pe 155 de adulți cu niveluri deficitare de vitamina C.

În fiecare zi, timp de opt săptămâni, participanților li s-a administrat fie un placebo, fie un supliment de 250 mg de vitamina C, fie două kiwi, iar apoi li s-a cerut să-și evalueze vitalitatea, starea de spirit, calitatea somnului și activitatea fizică.

Cercetătorii au descoperit că atât grupul care a consumat vitamina C, cât și cel care a consumat kiwi, au raportat o stare de spirit îmbunătățită, dar numai cel din urmă grup a declarat că a simțit o creștere a succesului.

Cei care au consumat kiwi au spus că au perceput schimbări ale dispoziției în doar patru zile. Oamenii de știință au pus aceste beneficii pentru sănătatea mintală pe seama conținutului ridicat de vitamina C al acestui fruct.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite