Trucuri care te scapă de pielea crăpată. Secretul mâinilor fine în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada rece, pielea suferă cel mai mult din cauza capriciilor vremii. Uscarea şi iritarea pielii sunt cele mai frecvente.

Mâinile au nevoie de o îngrijire specială pe perioada iernii Arhivă
Mâinile au nevoie de o îngrijire specială pe perioada iernii Arhivă

Adoptarea unui regim de îngrijire constant și atent poate ajuta la prevenirea și tratarea pielii crăpate de pe mâini în sezonul rece, conform Știri din Diaspora.

Aplică cremă hidratantă pe mâini în mod regulat, în special după ce le-ai spălat. Optează pentru o cremă bogată în ingrediente emoliente precum untul de shea sau uleiurile naturale.

Aplică o cantitate generoasă de cremă hidratantă pe mâini înainte de a merge la culcare și poartă mănuși de bumbac peste noapte pentru a permite absorbția hidratantului.

 Adaugă câteva picături de ulei esențial (cum ar fi uleiul de lavandă sau uleiul de migdale) în apa caldă în timpul băii pentru a hidrata și calma pielea.

Folosește ulei de cocos ca o alternativă naturală și eficientă pentru hidratare. Poate fi aplicat pe mâini și înainte de a ieși afară pentru a crea o barieră de protecție.

 Spălarea mâinilor cu apă fierbinte poate contribui la uscarea și crăparea pielii. Optează pentru apă caldă și folosește săpunuri blânde, fără săruri agresive.

Folosește detergenți blânzi pentru spălarea vaselor și evită contactul prelungit cu substanțe chimice iritante care pot agrava uscăciunea pielii.

Asigură-te că bei suficientă apă în timpul zilei pentru a menține hidratarea pielii din interior.

O dietă bogată în acizi grași omega-3, precum cea care include pește gras, semințe de chia și nuci, poate contribui la sănătatea pielii.

Folosește creme sau uleiuri pentru mâini care conțin vitamina E, cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și capacitatea de a menține elasticitatea pielii.

Stylelist.com şi shape.com prezintă cele mai indicate alimente care te pot ajuta să ai o piele hidratată şi sănătoasă

Portocalele, clementinele, papaya, mango şi ananasul conţin vitamina C, substanţă care nu numai că întăreşte sistemul imunitar, dar este şi un antioxidant puternic. Specialiştii consideră că vitamina C e cea care controlează radicalii care favorizează îmbătrânirea pielii.

Carnea de peşte, îndeosebi somonul, conţine acizi graşi Omega 3 într-o cantitate mare. Grăsimile nesaturate sunt importante pentru bunăstarea pielii pentru că întăresc membranele celulelor. Pe lângă asta, aceste grăsimi reţin apă şi nutrienţi în piele, din care rezultă un aspect strălucitor.

Acest tip de legume stimulează producţia naturală de colagen, moleculă care previne procesulîmbătrânire. Cel mai bine este ca roşiile să fie consumate în starea lor crudă pentru a nu diminua din vitamine şi substanţe.

Ceaiul verde conţine antioxidanţi şi antiinflamatori ceea ce face să ţină la distanţă bolile de piele. Acest tip de ceai e indicat mai ales după sesiunile lungi de bronzat, deoarece neutralizează radicalii liberi formaţi dup expunerea la soare

Iaurtul este un aliment bogat în probiotice necesare pielii pentru a face faţă intemperiilor. Iaurtul este un remediu atât prin consum, dar şi prin aplicarea pe piele, în funcţie de preferinţă, siluetă şi momentul zilei în care optaţi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite