Stiri despre diabet

  626 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Beneficiile frunzelor de măslin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile frunzelor de măslin

  Despre beneficiile uleiului de măsline pentru sănătate şi frumuseţe ştim deja foarte multe lucruri, însă şi frunzele de măslin sunt la fel de benefice pentru sănătate.

 • Ceaiul tonifiant recomandat în diabet, hipertensiune, astenie şi gastrită. Ce copac banal îţi oferă ingredientele şi cum îl prepari în câteva minute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiul tonifiant recomandat în diabet, hipertensiune, astenie şi gastrită. Ce copac banal îţi oferă ingredientele şi cum îl prepari în câteva minute

  Dudul, un copac pe care puţină lume îl asociază cu medicina naturistă, este recunoscut de fitoterapie pentru multiplele sale beneficii aduse sănătăţii. Ceaiurile preparate din frunzele şi  scoarţa dudului au acţiune antibacteriană, hipoglicemiantă şi oftalmică, respectiv antireumatică, antispasmatică, diuretică şi hipotensivă, iar cele din coaja rădăcinii au efect antiasmatic, antitusiv, diuretic, expectorant, hipotensiv şi sedativ.

 • Fructul care ţine medicul departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructul care ţine medicul departe

  Ştii vorba aia: ”Un măr pe zi ţine doctorul departe?” Ei bine, este adevărată. Mărul este fructul care are foarte multe beneficii asupra sănătăţii - de la pierderea în greutate până la reducerea riscului de boli de inimă şi diabet. Iată de ce este bine să-l mănânci în fiecare zi.

 • Berea, remediu pentru boli periculoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea, remediu pentru boli periculoase

  Xanthohumolul (un tip de flavonoid, o clasă de metaboliţi secundari ai plantelor, cu proprietăţi antioxidante), prezent în hameiul folosit în producţia de bere, ar putea fi util în lupta împotriva obezităţii, hipertensiunii arteriale şi diabetului.

 • Când imunitatea se atacă pe ea însăşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când imunitatea se atacă pe ea însăşi

  Menit să ne apere organismul, sistemul imunitar se poate deregla, atacându-şi propriile celule. Astfel, apar bolile autoimune, afecţiuni care, uneori, sunt greu de diagnosticat.

 • Ce boli poate provoca somnul insuficient
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poate provoca somnul insuficient

  Pierzi nopţile adesea, ai insomnii sau dormi sub 7 ore pe noapte? Dacă ai luat şi în greutate, este posibil ca lipsa odihnei să fie cauza. Privarea de orele necesare pentru somn, pe o perioadă mai lungă de timp, te predispune şi la alte probleme de sănătate.

 • Bananele verzi, bune pentru diabetici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bananele verzi, bune pentru diabetici

  Bananele verzi sunt sursă importantă de fibre dietetice, vitamine şi minerale şi chiar o cantitate mică de proteine. Chiar dacă preferate sunt bananele galbene, şi cele verzi sunt foarte sănătoase. Iată de ce este bine să le mănânci:

 • Exerciţii fizice care pot fi utile
în combaterea diabetului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exerciţii fizice care pot fi utile în combaterea diabetului

  Activitatea fizică este importantă pentru oricine, dar mai ales pentru persoanele cu diabet. Sportul poate îmbunătăţi starea de sănătate prin scăderea nivelului zahărului în sânge şi a tensiunii arteriale, prin creşterea nivelului de energie din organism şi a somnului de bună calitate.

 • 12 căi de a-ţi
păstra creierul tânăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  12 căi de a-ţi păstra creierul tânăr

  Creierul se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar funcţiile cognitive de asemenea. Declinul mintal este comun, acesta fiind una dintre cele mai temute consecinţe ale îmbătrânirii. Însă declinul cognitiv nu este obligatoriu, el poate fi încetinit. Specialiştii de la Harvard Medical School dezvăluie cum.

 • Trucuri pentru a ţine în frâu diabetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri pentru a ţine în frâu diabetul

  Diabetul este o consecinţă a unui stil de viaţă sedentar, cu program alimentar dezorganizat, care face tot mai multe victime inclusiv în rândul tinerilor.

 • Supa care înlocuieşte antibioticele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supa care înlocuieşte antibioticele

  Considerat unul dintre cele mai puternice alimente sănătoase cu acţiune detoxifiantă, usturoiul este un adevărat aliat al sănătăţii tale. Cu usturoi poţi face o supă care îţi susţine imunitatea şi reglează tranzitul intestinal.