Stiri despre diabet

  544 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia

  Ne-am obişnuit ca patologiile cardiovasculare să afecteze, în principal, populaţia peste 50 de ani. Ele sunt întâlnite tot mai frecvent la persoane abia trecute de 30 de ani. Potrivit OMS, în următorii 10 ani, afecţiunile cardiovasculare vor fi cauza de deces pentru 23 de milioane de oameni. Frapaţi de scăderea continuă a vârstei pacienţilor, medicii au dezvoltat un tipar al vieţii tinerilor care influenţează apariţia acestor afecţiuni.

 • Purtători de diabet fără ştim. Care sunt simptomele şi când trebuie să mergem la control
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Purtători de diabet fără ştim. Care sunt simptomele şi când trebuie să mergem la control

  Persoanele supraponderale sau care ştiu că au în familie diabetici ar trebui să îşi facă un control anual după vârsta de 40 de ani, atrag atenţia medicii. Specialiştii spun că există mulţi purtători ai bolii care nu ştiu acest lucru, făcându-i să meargă la consult în faze destul de avansate ale bolii, care necesită chiar administrarea de insulină.

 • La ce te ajută oţetul din cidru de mere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce te ajută oţetul din cidru de mere

  Probabil îl ai şi tu în bucătărie, dar nu ştiai că oţetul din cidru de mere este util nu doar la prepararea salatelor şi murăturilor, ci şi pentru cei care suferă de hipertensiune, diabet, candidoză sau obezitate.

 • Îţi este mereu sete? Poţi suferi de anemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îţi este mereu sete? Poţi suferi de anemie

  Să ne fie sete este normal. Sunt zile în care bem mai multă apă, în altele consumăm mai puţină, depinde de ce am mâncat. Însă, setea excesivă poate semnala o problemă de sănătate, care trebuie identificată din timp.

 • Complicaţiile diabetului zaharat de tip II. Prof.dr. Cristian Băicuş: „Riscul mare este al celor care au glicemia şi hemoglobina
glicolizată ridicate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complicaţiile diabetului zaharat de tip II. Prof.dr. Cristian Băicuş: „Riscul mare este al celor care au glicemia şi hemoglobina glicolizată ridicate“

  Diabet înseamnă glicemie mare şi complicaţii macrovasculare - infarct miocardic, accident vascular cerebral - şi microvasculare - afectare renală, neuropatie, retinopatie pînă la orbire - motiv pentru care este logic să judecăm că însăşi glicemia mare este cauza acestora. Medicul Cristian Băicuş, la Spitalul Colentina, profesor doctor la UMF „Carol Davila“ din Bucureşti, explică în ce fel trebuie făcută prevenţia şi tratarea acestei afecţiuni.

 • Stresul cronic afectează inima. Cum
îl putem diminua
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul cronic afectează inima. Cum îl putem diminua

  Stresul cronic poate avea un tăcut, dar periculos impact asupra sănătăţii inimii. Efectul său poate fi redus însă atât prin exerciţii de respiraţie, cât şi prin ocuparea timpului cu activităţi plăcute.

 • Bolile cronice pot fi detectate printr-un test de sânge şi vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile cronice pot fi detectate printr-un test de sânge şi vârstă

  Testul este o analiză combinată a acestor date şi are o acurateţe de aproape 80% în depistarea probabilităţii de îmbolnăvire în următorii 3 ani de o boală cronică frecventă precum diabetul, insuficienţa renală sau pulmonară cronică.

 • Bolile care îţi influenţează greutatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile care îţi influenţează greutatea

  Se întâmplă adesea ca greutatea să îţi dea mari bătăi de cap chiar dacă duci un stil de viaţă sănătos şi faci sport constant. În astfel de situaţii este bine să te adresezi unui medic specialiast deoarece fluctuaţia de greutate poate fi efectul unei boli autoimune care dau organismul peste cap.

 • Ce boli prevestesc mâncărimile pielii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli prevestesc mâncărimile pielii

  Pruritul sau mâncărimea intensă a pielii este un simptom comun al unor boli. Senzaţia deranjantă de mâncărime este dată adesea de infecţia sau inflamaţia pielii. Pruritul poate fi asociat altor simptome sau poate fi izolat.

 • Spune-mi ce înălţime ai ca să-ţi spun la ce boli eşti expus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spune-mi ce înălţime ai ca să-ţi spun la ce boli eşti expus

  Cercetări recente arată că înălţimea are un impact asupra mortalităţii cauzate de bolile comune. Oamenii înalţi au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare şi diabet de tip 2, dar un risc mai mare de cancer, în comparaţie cu oamenii mici de înălţime, arată datele unui nou studiu.

 • Hrişca îţi uşurează digestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hrişca îţi uşurează digestia

  Hrişca este un aliment extrem de popular în ţări precum Rusia, Ucraina, Republica Moldova. La noi, în zona Bucovinei este ingredientul care stă la baza sarmalelor, înlocuind cu succes orezul. Este o alegere bună pentru reducerea glicemiei, pentru detoxifiere şi în regimul de slăbit.

 • 5 motive să mănânci mai des mămăligă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive să mănânci mai des mămăligă

  Cu toate că este considerată mâncarea săracului, mămăliga te poate apăra şi salva de multe boli. Consumul zilnic de mămăligă reduce cu 60% apariţia bolilor psihice generate de hormonii tiroidieni.