Stiri despre diabet

  556 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Motive să consumi mai des făină de cocos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Motive să consumi mai des făină de cocos

  Despre nuca de cocos nu cred că mai sunt foarte multe necunoscute de elucidat, în schimb despre făina de cocos putem să afirmăm că este un aliat de bază al sănătăţii şi al siluetei tale. Iată care este motivul pentru care ar trebui să adopţi în alimentaţia ta făina de cocos!

 • Castravetele amar, ideal pentru diabetici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Castravetele amar, ideal pentru diabetici

  În cazul în care ai văzut în piaţă un soi de castraveţi mai ciudaţi, creţi, nu te feri de ei. Pe numele lor momordica, aceştia sunt fructele unei plante care produce insulină vegetală, benefică pentru diabetici.

 • Prof. dr. Cristian Serafinceanu, medic primar de
diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Scăderea bruscă a glicemiei e o
experienţă cumplită“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prof. dr. Cristian Serafinceanu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Scăderea bruscă a glicemiei e o experienţă cumplită“

  METABOLISM Profesorul doctor Cristian Serafinceanu, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, a explicat pentru „Weekend Adevărul“ ce presupune pentru un copil sau un adolescent viaţa împreună de diabetul de tip 1, o boală autoimună care afectează aproximativ 3.000 de tineri pacienţi în România.

 • Bolile se pot citi pe piele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile se pot citi pe piele

  Afecţiuni precum hipotiroidia şi diabetul au printre simptome şi anumite modificări la nivelul pielii,, cum ar fi îngălbenirea, nereguilarităţile, modificările texturii acesteia, rănile care se vindecă mai greu.

 • 5 întrebări despre insulină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 întrebări despre insulină

  Este secretat de pancreas şi, prin rolurile multiple pe care le are, mai este numit şi hormonul vieţii. Acest hormon ajută organismul să folosească şi/sau să stocheze glucoza. După ce mâncăm, nivelul glicemiei creşte uşor. În acest moment, pancreasul începe să secrete insulina.

 • Simptome care anunţă diabetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptome care anunţă diabetul

  Nevoia frecventă de a merge la toaletă şi setea excesivă sunt simptome care nu trebuie neglijate, întrucât pot fi semne ale diabetului.

 • Din ce cauză apar furunculii în zona intimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce cauză apar furunculii în zona intimă

  Furunculul apărut în zona intimă, numit în termeni medicali şi furunculoză, reprezintă o problemă de sănătatea ce poate avea un impact destul de mare atât asupra binestării pacientului cât şi a relaţiei de cuplu.

 • Preşedintele Asociaţiei de Podiatrie: „O echipă care să includă şi un podiatru ar însemna reducerea cu până la 85% a amputaţiilor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Asociaţiei de Podiatrie: „O echipă care să includă şi un podiatru ar însemna reducerea cu până la 85% a amputaţiilor”

  Preşedintele Asociaţiei de Podiatrie din România, Norina Gâvan, susţine că o echipă din mai mulţi specialişti, inclusiv un podiatru - un medic care are grijă de sănătatea picioarelor - ar putea reduce cu până la 85% amputaţiile. Statisticile arată că zilnic, în ţară, se fac 62 de amputaţii în rândul persoanelor cu diabet.

 • Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile de inimă afectează tot mai mult tinerii. Care este explicaţia

  Ne-am obişnuit ca patologiile cardiovasculare să afecteze, în principal, populaţia peste 50 de ani. Ele sunt întâlnite tot mai frecvent la persoane abia trecute de 30 de ani. Potrivit OMS, în următorii 10 ani, afecţiunile cardiovasculare vor fi cauza de deces pentru 23 de milioane de oameni. Frapaţi de scăderea continuă a vârstei pacienţilor, medicii au dezvoltat un tipar al vieţii tinerilor care influenţează apariţia acestor afecţiuni.

 • Purtători de diabet fără ştim. Care sunt simptomele şi când trebuie să mergem la control
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Purtători de diabet fără ştim. Care sunt simptomele şi când trebuie să mergem la control

  Persoanele supraponderale sau care ştiu că au în familie diabetici ar trebui să îşi facă un control anual după vârsta de 40 de ani, atrag atenţia medicii. Specialiştii spun că există mulţi purtători ai bolii care nu ştiu acest lucru, făcându-i să meargă la consult în faze destul de avansate ale bolii, care necesită chiar administrarea de insulină.

 • La ce te ajută oţetul din cidru de mere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce te ajută oţetul din cidru de mere

  Probabil îl ai şi tu în bucătărie, dar nu ştiai că oţetul din cidru de mere este util nu doar la prepararea salatelor şi murăturilor, ci şi pentru cei care suferă de hipertensiune, diabet, candidoză sau obezitate.