Stiri despre carti

  1063 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trei cărţi de trecut vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei cărţi de trecut vara

  Am făcut la începutul verii o listă cu cele mai interesante cărţi pe care le citisem anul acesta, până la momentul respectiv, şi pe care le recomandam. Acum, că ne-au mai rămas doar două săptămâni de vară calendaristică (şi încă mai există posibilitatea unui concediu), cred că ar fi OK dacă v-aş spune şi ce mi-a plăcut mie din ce am citit vara asta.

 • Liceenii din Moldova vor achita mai mult pentru închirierea manualelor noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liceenii din Moldova vor achita mai mult pentru închirierea manualelor noi

  Mai multe titluri de carte vor fi reînnoite în acest an în şcolile şi liceele din Republica Moldova. Potrivit directorului Fondul special pentru manuale, Gheorghe Gîrneţ, liceenii vor achita o sumă mai mare pentru închirierea manualelor noi decât o făceau pentru aceleaşi manuale în anii precedenţi.

 • Donaţie de carte pentru Căminul de bătrâni din Saelele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donaţie de carte pentru Căminul de bătrâni din Saelele

  Aproximativ 700 de cărţi au fost donate, săptămâna aceasta, Centrului social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale de la Saelele din partea lui Platon Gherasimat, poliţist în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.

 • Top 5 cărţi SF. Recomandări de lectură în această vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 5 cărţi SF. Recomandări de lectură în această vară

  Nu sunt neapărat cele mai noi cărţi, dar sunt cărţi captivante care nu vă vor lăsa să vă duceţi la plajă sau la club. Din nefericire, vă vor chinui un pic mintea şi vă vor pune la încercare atenţia. Va fi un regal literar, în opinia editorului Bogdan Hrib. Recomandările de lectură, în genul SF, sunt realizate de editorul Bogdan Hrib, blogger Adevarul.

 • Top 5 cărţi mystery&thriller. Recomandări de lectură în această vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 5 cărţi mystery&thriller. Recomandări de lectură în această vară

  Nu sunt neapărat cele mai noi cărţi, dar sunt cărţi captivante care nu vă vor lăsa să vă duceţi la plajă sau la club. Din nefericire vă vor chinui un pic mintea şi vă vor pune la încercare atenţia. Va fi un regal literar, în opinia editorului Bogdan Hrib.

 • INTERVIU Dan
Stanca, scriitor: „Cam tot ce scriu mă ajunge din urmă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dan Stanca, scriitor: „Cam tot ce scriu mă ajunge din urmă“

  DESTIN Autor care-şi ficţionalizează viaţa şi se simte ajuns din urmă de ceea ce a imaginat în ficţiune, Dan Stanca (61 de ani) spune că literatura scrisă cu consum existenţial poate fi şi ceva periculos, care să-ţi modifice traiectoria destinică.

 • Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: proza din rucsac

  De ce să nu-ţi pui cu tine şi vreo 2-3 cărţi atunci când îţi faci bagajul pentru concediu? Cumva, într-un fel ciudat, aşa îţi vei aminti mai bine şi cartea, şi concediul. De exemplu eu numai ce mă apucasem de citit “L-am servit pe Regele Angliei”, de Bohumil Hrabal, într-o vară de acum şase ani, la Gărâna-Trei Ape, când am reuşit să-mi provoc cea mai mare entorsă din lume. Acum le ţin foarte bine minte pe amândouă. Dar asta-i o altă poveste.

 • Cărţi de luat în vacanţă: poezia din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi de luat în vacanţă: poezia din rucsac

  N-am mai citit de ceva vreme liniştită acasă la mine, ca omul, pe pat sau pe un fotoliu, atentă doar la ce se întâmplă în carte. Mereu apare câte ceva, mereu trebuie să mă întrerup pentru că-mi amintesc ce ar mai fi de făcut, aşa că am ajuns să citesc mai bine când sunt în tramvai, în drum spre lucru, de exemplu. Prind uneori dimineaţa chiar şi 40 de minute bune de citit în aglomeraţie, când, culmea, mă pot concentra cel mai bine.

 • Nostalgii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nostalgii

  Nu sunt nostalgic când intră în discuţie esenţa totalitară a vremurilor prin care am trecut şi eu, ca atâta lume, până de curând, dar nici nu pot să spun că nu mă bucură lipsa de interes manifest, de preocupare, ardentă chiar, a administraţiei noastre de azi şi din câţiva ani în urmă, să fim cinstiţi, faţă

 • Patru motive care ar
putea să ducă la dispariţia manualelor tipărite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru motive care ar putea să ducă la dispariţia manualelor tipărite

  În confruntarea dintre cărţile tipărite şi cărţile digitale, cele din urmă sunt incriminate adesea pe motiv de îndobitocire şi obosire mentală sau emoţională. Cu toate acestea, cărţile digitale prind tot mai mult teren, inclusiv în spaţiul şcolar. Potrivit unui studiu de piaţă realizat de Asociaţia Americană de Publicişti, 20% dintre cărţile vândute în SUA în 2016 au fost în format digital.

 • Bile pe creier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bile pe creier

  Constat de ceva vreme că din ce în ce mai mulţi călători cu metroul, ca să-şi omoare timpul, joacă pe telefoanele lor inteligente diverse jocuri, mai cu seamă unele cu bile. Bile care curg şi apoi dispar.