Veşti bune de pe şantierele patriei. Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva ar putea fi inaugurat la vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) preconizează că Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva să fie inaugurat în luna august.

Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva, pe o lungime de 22 kilometri, ar putea să fie inaugurat chiar în această vară, conform celor de la CNAIR. În prezent au fost realizate aproximativ 75 la sută din lucrări. Capital scrie că proiectul a fost întârziat pentru că au avut probleme cu obţinerea autorizaţiei de construire privind lucrările din coridorul expropriat suplimentar, contractul a fost modificat odată cu necesitatea construcţiei unui ecoduct la kilometrul 57,7, nu au existat exproprieri pentru lucrările aferente descărcării traficului în zona Holdea şi nu a fost autorizaţie de construire pentru Pasajul km 59+505 peste autostradă din zona descarcării Holdea.

CNAIR a plătit primii bani pentru constructorul autostrăzii. “Potrivit facturilor afişate pe site-ul CNAIR, Comsa SA Barcelona, liderul asocierii Teloxim Con - COMSA SA - Aldesa Construcciones – Arcadis-Eurometudes, constructorul lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva, încasează primii bani în acest an pentru cei 22,1 kilometri de autostradă aflaţi în construcţie. Săptămâna trecută, spaniolii au depus o factură în valoare de circa 7,7 milioane lei pentru construcţia celor aproximativ 22,1 kilometri de autostradă. Anul trecut, conform Registrului operaţiunilor generatoare de obligaţii de plată al CNAIR, Comsa SA Barcelona a încasat aproximativ 168 milioane lei pentru lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva”, scrie Capital.
 

Construcţia autostrăzii Lugoj - Deva, Lot 3,  costă aproximativ  579.927 milioane lei (fără TVA). 

“Contractul pentru execuţia celor 22,1 kilometri de autostradă a fost semnat în noiembrie 2013. Oficialii CNAIR preconizează că cei 22 kilometri de autostradă se deschid traficului în luna august, în prezent fiind realizate aproximativ 75% din lucări”, mai scrie Capital.
 

În timp, mai este de lucru şi pe tronsonul doi din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, de 13 kilometri, de la Margina până la Coşeviţa. Aici se află limita dintre judeţele Timiş şi Hunedoara. Deşi nu are o lungime mare, lucrările ar putea să dureze încă mult timp. Aici urmează să se construiască mai multe ecoducte şi tuneluri. Actualul ministru al Transporturilor, Alexandru Cuc, doreşte să renunţe la ecoducte, însă încă nici nu s-au purtat cu cei de la Comisia Europeană. În locul tuneluri, Cuc ar vrea să se facă văi adânci de 45 de metri.

Lotul patru, care are 22 de kilometri, ar putea să fie deschis circulaţie în 2018. 


Citeşte şi:

Mesaj pentru ministrul Transporturilor, pe tema autostrăzii Lugoj-Deva: “N-aveţi ce să căutaţi la Comisia Europeană, terminaţi cu inepţiile”

Aşa se conduce pe autostrada inaugurată în 2017. Traficul rutier a fost scos din oraşul Făget şi comuna Dumbrava VIDEO
 

Imagini filmate din avion cu singura porţiune de autostradă ce ar putea fi inaugurată în România, în 2016 VIDEO


Veste bună pentru şoferi. Încă 15 kilometri din autostrada Vestului aşteaptă să fie deschişi

Una dintre cele mai spectaculoase porţiuni de autostradă din România, la poalele munţilor Poiana Ruscă. Un nou tronson va fi deschis în 2016 VIDEO

Imagini de vis cu aqua park-ul construit de timişoreni la 160 de kilometri de casă FOTO VIDEO

VIDEO Filmare aeriană cu autostrada care va lega Lugoj şi Deva

 

FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite