Imagini filmate din avion cu singura porţiune de autostradă ce ar putea fi inaugurată în România, în 2016 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la prima porţiune din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva sunt avansate şi se aşteptă deshiderea ei până la finalul anului.

Asociaţia Pro Infrastrutură a realizat o filmare pe lotul 2 al autostrăzii care va lega oraşele Lugoj şi Deva. Este vorba de aproximativ 17 kilometri, prima porţiune din acest lot 2, din comuna Traian Vuia până în localitatea Margina. Lotul 2 va continua apoi până la Coşeviţa (încă 13 kilometri), până la limita dintre judeţele Timiş şi Hunedoara. 

Circa 17 km din lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva rămân singurii kilometri noi de autostradă ce ar putea fi inauguraţi la sfârşitul acestui an. Porţiunea de autostradă este cu siguranţă importantă deoarece pe lângă continuarea autostrăzii Nădlac-Traian Vuia aflată deja în exploatare, va avea rolul de ocolitoare a oraşului Făget, precum şi a comunelor Dumbrava şi Margina. De asemenea, trebuie urgentată procedura de contractare a tunelelor lipsă de pe acest lot, fără de care nu se va putea circula continuu pe autostradă de la Sibiu până la Nădlac”, anunţă cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Conform reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, prima parte din lotul 2 din autostrada Lugoj-Deva urmează să fie inaugurat în acest an. 

Lucrările pe următoarea porţiune, de la Margina la Coşeviţa sunt şi ele în plină desfăşurare, la fel ca şi cele de pe loturile 3 şi 4 (care se află deja în judeţul Hunedoara).

Autostrada Lugoj-Deva va avea, în final, o lungime de 99,5 kilometri. 

În acest moment, se poate circula pe autostradă de la frontiera cu Ungaria, de la Nădlac, la Arad, Timişoara şi Lugoj. De asemenea, este deschis deja şi lotul 1 al autostrăzii Lugoj-Deva, care începe la Şanoviţa (la capătul autostrăzii Timişoara-Lugoj) şi merge până în buza localităţii Traian Vuia. 

Lucrările la realizarea lotului 2 au început în ianuarie 2014. Constructori sunt firmele JV Salini SPA şi Secol SPA, iar costul se ridică la 128 milioane euro.

Lotul 2, între Coşeviţa şi Ilia, are 21,2 km (constructori sunt Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, şi costă132 milioane euro), iar lotul 4, între Ilia şi Şomuş, 22,1 km (de lucrare se ocupă Tehnostrade, Spedition UMB, şi costă peste 500 milioane de lei).


Citiţi şi:

Veste bună pentru şoferi. Încă 15 kilometri din autostrada Vestului aşteaptă să fie deschişi

Una dintre cele mai spectaculoase porţiuni de autostradă din România, la poalele munţilor Poiana Ruscă. Un nou tronson va fi deschis în 2016 VIDEO

Imagini de vis cu aqua park-ul construit de timişoreni la 160 de kilometri de casă FOTO VIDEO

VIDEO Filmare aeriană cu autostrada care va lega Lugoj şi Deva

 

FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite