FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italienii de la Tirena Scavi şi Societa Italiana per Condotte D’Acqua s-au apucat de lucru la lotul doi al Autostrăzii Timişoara - Lugoj, în lungime de 26 de kilometri.

Consorţiul Tirena Scavi - Societa Italiana per Condotte D’Acqua, câştigătorul licitaţiei pentru realizarea autostrăzii Timişoara-Lugoj, lotul 2, s-a apucat de lucru chiar dacă banii de la Uniunea Europeană nu au sosit încă. 

În aşteptarea primei tranşe, italienii au trecut deja cu utilajele peste câmp şi au decapat cea mai mare parte a pământului în dreptul localităţilor Topolovăţu Mare şi Şanoviţa.

Aceste lucrări au putut fi executate pentru că nu presupune achiziţionarea de materiale. În stadiul actual al lucrărilor imaginile surprinse la faţa locului sunt spectaculoase. În doar câteva săptămâni, italienii au avansat vizibil cu lucrările semn că nu au de gând să piardă vremea şi doresc să termine autostrada în timp util pentru a evita orice fel de penalizări.

S-a realizat practic o autostradă pe drum de pământ. Muncitorii au intrat pe şantier după realizarea descărcării arheologice în zonă.
 

image

Tronsonul doi din autostrada Timişoara-Lugoj are 26 de kilometri şi va avea  zece poduri şi podeţe şi 15 pasaje. Conform proiectului trebuie predat în 2015. Contractul este de aproximativ 94 de milioane de euro (fără TVA), bani proveniţi de la Uniunea Europeană (85 la sută) şi de la bugetul de stat (15 la sută).

image

Autostrada Timişoara-Lugoj va face parte din coridorul IV pan-european de transport, care face legătura cu ţările Uniunii Europene: Dresda - Nurnberg - Praga - Viena - Bratislava - Gyor - Budapesta - Arad, apoi se ramifică în două: Timişoara - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa şi Timişoara - Drobeta Turnu Severin -Vidin - Sofia - Salonic.

image

Citiţi şi:

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite