FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurele construcţii permanente sunt toaletele şi sistemele de cântărire a camioanelor. Restul construcţiilor vor fi containere provizorii în aşteptarea aderării României la Schengen.

Autostrada A1 din România şi autostrada M43 din Ungaria vor fi legate în scurt timp. Se lucrează intens la realizarea primului punct de trecere a frontierei pe autostradă cu o ţară vecină. Imiginile cu stadiul lucrărilor din zona graniţei au fost postate pe forumul site-ului www.peundemerg.ro. 

Va fi singurul loc în care se poate ajunge din România în Occident pe autostradă.

Recent, miniştrii de Externe ai României şi Ungariei au avut o întâlnire la Budapesta, în cadrul căreia au semnat mai multe documente. Unul dintre acestea face referire la interconectarea la frontiera de la Nădlac a unei infrastructuri de reţea optică. Cei doi oficiali au anunţat că s-au făcut progrese importante în ceea ce priveşte interconectarea şi darea în folosinţă a autostrăzilor A1 şi M43.

Din imaginile surprinse de cei de la www.peundemerg.ro se observă că singurele construcţii permanente sunt toaletele şi sistemele de cântărire a camioanelor. Restul construcţiilor vor fi containere provizorii. Nu va fi nevoie de mult timp de vamă după ce România va adera la Schengen.

Pe ambele sensuri, atât la ieşirea din ţară, cât şi la intrare, se amenajează o parcare mare. 
 

Ungurii sunt mai avansaţi cu lucrările, ei având deja montate panourile electronice cu indicatoarele rutiere. Conform reprezentanţilor celor două guverne, conexiunea se va face în următoarele săptămâni, iar în luna iulie se va putea circula în ambele sensuri pe şoseaua de mare viteză, urmând să fie funcţionale şi punctele de control de la graniţă.


Autostrada Nădlac-Arad (39 de kilometri), care va lega România de Ungaria, pe şosea rapidă, face parte din Coridorul IV Pan-European. 

Citiţi şi:
 

FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite