Tavanul Aeroportului Sibiu, prăbușit în sala de așteptare. „Zgomotul a fost infernal“ VIDEO

0
Publicat:

Un incident periculos s-a produs în plină zi în sala de așteptare a Aeroportului Internațional Sibiu, vineri, 21 iulie 2023. Bucăți din tavanul clădirii au căzut peste scaune. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Incident pe Aeroportul Internațional Sibiu unde au căzut bucăți din tavan Colaj
Incident pe Aeroportul Internațional Sibiu unde au căzut bucăți din tavan Colaj

Pasagerii Aeroportului Internațional Sibiu care se aflau la acea oră în preajmă au fost cei care au semnalat evenimentul care putea avea urmări grave. Cu totul întâmplător, la ora la care s-a produs evenimentul - ora 15,30 - nu se afla nimeni în sala de așteptare, pasagerii pregătindu-se de îmbarcare.

Mai multe bucăți de rigips din tavanul fals au căzut peste scaune. Ulterior, personalul Aeroportului Internațional Sibiu (AIS) a luat măsuri pentru îndepărtarea materialelor care-i puteau pune în pericol atât pe pasageri cât și pe angajați. Nu este pentru prima dată când cad materiale folosite în amenajarea interioară.

„Zgomotul a fost infernal... noroc că nu a fost nimeni”

„Realitatea este că bucata de tavan era mică, dar zgomotul a fost infernal. Nu știau oamenii încotro s-o ia!”, a comentat una dintre persoanele care a postat imagini din aeroport.

„Putea să fie acolo un bătrân, un copil, s-ar fi putut produce o tragedie!... Doar în România se poate întâmpla așa ceva!... Noroc că nu a fost nimeni acolo!”, au remarcat și alți pasageri.

Angajații dau vina pe lucrările de extindere

Reprezentanții aeroportului au izolat mai multe zone, iar muncitorii au verificat plăcile de rigips de pe tavan.

Contactați de jurnaliștii locali de la „Turnul Sfatului”, aceștia au recunoscut că o placă s-a desprins în zona publică a terminalului de pasageri și au explicat că incidentul s-a produs din cauza lucrărilor de consolidare a structurii de rezistență a terminalului, care „se pare că au slăbit adezivul cu care placa de rigips din porțiunea respectivă a fost lipit”.

Plăcile de rigips ale tavanului Aeroportului Internațional Sibiu desprinse Captură video Opinia de S
Plăcile de rigips ale tavanului Aeroportului Internațional Sibiu desprinse Captură video Opinia de S

De asemenea, aceștia au precizat că au fost dispuse de urgență măsuri de verificare a integrității plăcilor de rigips din toate zonele unde au fost efectuate lucrări pentru îndepărtarea eventualelor pericole: „Zona afectată a fost izolată, s-a dispus îndepărtarea scaunelor din proximitatea pereților centrali care sunt supuși lucrărilor de consolidare”.

Incidentul nu este singular

O poză mai veche postată de un pasager în urmă cu aproximativ două săptămâni demonstrează însă că situația era deja cunoscută de reprezentanții AIS, nefiind primul incident de acest gen petrecut nu doar în sala de așteptare, dar chiar și în zona ghișeelor (VEZI GALERIA FOTO). 

Imagine din Aeroportul Internațional Sibiu surprinsă în data de 11 iulie Foto Laurențiu Mihalache
Imagine din Aeroportul Internațional Sibiu surprinsă în data de 11 iulie Foto Laurențiu Mihalache

Modernizare și extindere în valoare de 65 milioane de euro

Peste 600 de muncitori lucrează în acest moment la extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Sibiu. Suma de 65 de milioane de euro este investită inclusiv pentru modernizarea și echiparea cu tehnologie de securitate de ultimă generație.

Se preconizează că lucrările vor fi finalizate în acest an, stadiul acestora fiind la 50%. Până acum, au fost realizate integral structura de rezistență, acoperișul și învelitoarea, iar acum se intervine la compartimentările interioare, montajul pereților - cortină, placări ceramice, zugrăveli și montarea de instalații: termice, ventilație, stingere incendiu și energie electrică.

Extinderea Aeroportului Internațional Sibiu Foto Sibiu International Airport
Extinderea Aeroportului Internațional Sibiu Foto Sibiu International Airport

Aeroportul din Sibiu a fost dat în folosință în 1959, pentru o capacitate la vremea respectivă de 50 pasageri pe flux de îmbarcare – debarcare.

Până în 1992, aeroportul a asigurat zboruri interne care către București, dar și către alte aeroporturi de pe granița de nord - vest a României. În același an s-a deschis traficului internațional de pasageri, primele destinații fiind Stuttgart și München. 

În 2007, Aeroportul Internațional Sibiu a inaugurat un nou terminal la extinderea căruia se lucrează acum.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite