Proiect pilot pe Aeroportul Sibiu privind detectarea persoanelor infectate cu SARS-Cov-2 cu sprijinul a cinci câini antrenaţi. Anunţul CNSU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu Foto: News
Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu Foto: News

Derularea proiectului pilot privind detectarea, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 cu ajutorul câinilor special antrenaţi a fost aprobată, joi, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel CNSU a decis aprobarea derulării unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul “Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliţiei Române. 

Conform hotărârii, pe perioada menţionată, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite. Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. 

Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

De altfel, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, duminică, la Sibiu, că cinci dintre cei şase câini care au fost antrenaţi de Centrul Chinologic pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2 vor activa timp de 60 de zile în Aeroportul Internaţional Sibiu, în cadrul unui proiect pilot. În cazul în care acest proiect va fi un succes, va fi extins şi în alte zone din ţară.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite