Primul aeroport din România dotat cu echipamente unice de penetrare a fuselajului şi de stingere a incendiilor în interiorul avioanelor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dotări în premieră, unicat în România, la Aeroportul Internaţional Sibiu Foto Daniela Cîmpean
Dotări în premieră, unicat în România, la Aeroportul Internaţional Sibiu Foto Daniela Cîmpean

Aeroportul Internaţional din Sibiu a achiziţionat în premieră pentru ţara noastră dotări de peste 37 de milioane de lei pentru siguranţa pasagerilor.

Investiţia aeroportului din Sibiu constă în 20 de echipamente ultra-performante, potrivit reprezentanţiilor aeroportului sibian, achiziţionate graţie unui proiect cofinanţat din fonduri europene.

Cea mai mare parte dintre acestea  - 16  echipamente - a şi ajuns la destinaţie, pentru restul termenul limită de livrare fiind luna martie 2022. 

GALERIE FOTO CU DOTĂRILE UNICATE ALE AEROPORTULUI INTERNAŢIONAL SIBIU

Printre dotări se numără două autoutilitare de ultimă generaţie, unicat, una dintre ele fiind capabilă să penetreze fuzelajul aeronavelor pentru a stinge incendiile din interior, după cum a menţionat directorul general al aeroportului, Marius Gîrdea, în cadrul unei conferinţe de presă, joi, 18 noiembrie. 

Aceasta şi este cea mai scumpă dintre achiziţii, în valoare de peste 5 milioane de lei. 

„Este un echipament dotat şi construit special pentru aeroporturi, are un şasiu dedicat acestui tip de activitate şi ca şi element de noutate tunul cu care este dotat este montat pe un braţ extensibil care permite extinderea acestuia şi apropierea de aeronovă, inclusiv penetrarea fuzelajului şi descărcarea agentului de stingere în interiorul avionului dacă este necesar. Braţul poate fi extins cu o lungime de aproximativ 20 de metri”, a menţionat directorul aeroportului despre echipamentul unicat în România.

Braţul poate fi manipulat de la distanţă fiind dotat cu cameră video. Autospeciala are pornire automată, capacitate de 12.000 de litri de apă, 2.500 de litri de concentrat de spumă şi 500 de kg de praf pentru stingerea incendiilor.

Şi cealaltă autospecială este o premieră pentru ţara noastră, dar încă nu a fost livrată. Valoarea acesteia se ridică la 2,6 milioane de lei şi este menită să îndepărteze urmele de cauciuc de pe pistă, dar şi marcajele neconforme. 

Aeroportul Internaţional din Sibiu va fi dotat, graţie acestui proiect, şi cu echipamente de securitate cu raze X şi de detectare a urmelor de explozibili. Printre echipamentele cu raze X unul va fi mobil dedicat aeronavelor parcate.

În plus, aeroportul va mai avea în dotare trei porţi de detecţie a metalelor, dar şi autoutilitare pentru cosit iarba sau îndepărtarea zăpezii, turnuri noi de comandă, intervenţie, precum şi turnuri mobile de iluminat.

Vă mai recomandăm şi:

Scene de Hollywood, turnate la Paltinu, la Bâlea Lac. Actorul Willem Dafoe a filmat în cabana de vânătoare a lui Ceauşescu

Prima pădure de nuci din România, plantată pe 10 hectare lângă oraşul care a fost cel mai poluat din Europa

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite