Se circulă în ambele direcții pe Valea Oltului, la Boița-Sibiu. Adio, trafic de coșmar pe DN7 VIDEO

0
Publicat:

Autoritățile speră la decongestionarea traficului pe Valea Oltului, odată cu ridicarea unora dintre restricțiile impuse în zona Boița - Sibiu, unde s-au efectuat lucrări la structura DN7 / E81.

DN7 Valea Oltului în zona Boița Sibiu Foto Colaj Poliția Sibiu jpg
DN7 Valea Oltului în zona Boița Sibiu Foto Colaj Poliția Sibiu jpg

Deși execuția nu s-a finalizat în totalitate, s-a luat decizia ca traficul în zonă să se desfășoare pe ambele sensuri de mers.

 „Astăzi, 30 iunie, s-a realizat o verificare în teren a condițiilor de circulație pe DN7 / E81, de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu, împreună cu reprezentanții CNAIR și ai firmei executante a lucrărilor, pe sectorul de drum în lucru de la poziția kilometrică 246+500 m la 251+025 m”, au anunțat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Comisia a constatat că pe tronsonul de drum în cauză nu există deocamdată marcaj longitudinal care să facă remarcată marginea carosabilului în condiții de vizibilitate redusă, pe timpul nopții și în condiții de ploaie. De asemenea, tronsonul de aproximativ trei kilometri nu este asigurat în totalitate cu glisieră metalică pentru atenuarea consecințelor evenimentelor rutiere.

Restricții doar de viteză și depășire

Prin urmare, deși s-a permis reluarea traficului în ambele direcții de mers, simultan, s-au instituit și niște restricții menite să normalizeze circulația: limita de viteză maximă de 50 km/h în zonă și interzicerea depășirii.

În plus, s-a cerut constructorului care se ocupă de lucrare - montarea de glisiere metalice, inclusiv cele de protecție pentru capetele de pod, precum și ridicarea nivelului acostamentului, acolo unde diferența față de partea carosabilă este mai mare de 5 cm.

DN7 Valea Oltului în zona Boița Sibiu Foto Colaj Poliția Sibiu jpg
DN7 Valea Oltului în zona Boița Sibiu Foto Colaj Poliția Sibiu jpg

„Menționăm faptul că, la această oră, se montează indicatoare privind restricționarea vitezei și interdicția de depășire, urmând ca celelalte lucrări să se desfășoare fără a impune regim de circulație alternativă decât pe perioade foarte scurte de timp, 10 – 15 minute, la intervale mari. Le reamintim conducătorilor auto obligația respectării semnalizărilor impuse, îndeosebi cu privire la viteza de deplasare și la depășire. La fel de importantă este și menținerea unei distanțe de siguranță între autovehicule pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic”, au mai anunțat reprezentanții Poliției Județene Sibiu vineri seara, 30 iunie.

DN7 Valea Oltului în zona Boița Sibiu Foto Colaj Poliția Sibiu jpg
DN7 Valea Oltului în zona Boița Sibiu Foto Colaj Poliția Sibiu jpg

Lucrările vor fi reluate în toamnă

Și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, DRDP Brașov, au anunțat pe pagina de socializare a instituției că decizia de circulație în ambele sensuri intră în vigoare de vineri seara, 30 iunie. Postarea este însoțită de un video. 

„Din această seară se circulă pe ambele sensuri pe #DN7, în zona #Boița! Atenție, rămân în vigoare restricțiile de viteză în zona șantierului până la finalizarea tuturor lucrărilor din zonă (montarea parapetului de siguranță, executarea marcajelor rutiere, completarea acostamentelor). Lucrările care necesită restricționarea traficului vor fi reluate din toamnă, după terminarea sezonului de vacanțe”,  au precizat drumarii.

Reamintim că tronsonul de drum de la Boița Sibiu a intrat în reabilitare încă de anul trecut în urma unor alunecări succesive care au dus la surparea DN7 Sibiu. În luna ianuarie a acestui an, situația s-a repetat, motiv pentru care a început o nouă reabilitare. Autoritățile speră ca până în toamnă, când vor fi reluate lucrările, să nu mai existe cozile kilometrice de mașini în zonă, cel puțin nu unele cauzate de lucrările la carosabil.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite