Restricțiile de pe Valea Oltului, în zona în care s-a surpat DN7, în Sibiu, au fost ridicate VIDEO

0
Publicat:

Timp de cinci zile, traficul pe DN7 / E81, pe porțiunea de pe Valea Oltului cuprinsă între localitățile Boița și Lazaret, unde s-a surpat drumul, a fost restricționat. Acum se circulă în condiții normale. 

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române și reprezentanții Poliției Județene Sibiu anunțau duminică, 22 ianuarie, că pe o bandă de mers (Râmnicu Vâlcea – Sibiu), cea care dă spre râul Olt, a apărut o surpare în zona talazului.

Drept urmare, pe o porțiune de drum de mai bine de 200 de metri, între km 246 + 700 m și 246 + 900 m au fost impuse restricții de circulație, traficul derulându-se dirijat, prin semafoare, pe un singur sens de mers. Între timp lucrările de consolidare au remediat problema apărută, iar vineri, 27 ianuarie, circulația a fost reluată pe ambele sensuri de mers.

Trafic DN7 / E81 în condiții normale, în ambele direcții, km. 246+700 – 246+900. Restricțiile au fost ridicate”, a anunțat Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu.

Trafic pe Valea Oltului pe DN7 în județul Sibiu Foto oradesibiu ro
Trafic pe Valea Oltului pe DN7 în județul Sibiu Foto oradesibiu ro

Pericolul de pe Valea Oltului: DN7 surpat de două ori, în ultimii trei ani

Este pentru a doua oră în ultimii ani când DN7 / E81, drumul care face legătura între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, se surpă. În februarie 2020, la nici zece kilometri depărtare, tot pe tronsonul de Valea Oltului, de această dată în zona Câineni - Vâlcea, avea loc o altă surpare a platformei drumului, la km 238 + 120 m. Dar atunci, situația a fost și mai gravă pentru că zidul de sprijin al acestei artere rutiere a ajuns în râul Olt, motiv pentru care lucrările de consolidare au demarat după o lună, pe baza unei hotărâri pentru situații de urgență / calamitate, și a obținerii expertizei și autorizației de construcție necesare în astfel de cazuri și s-au realizat inclusiv noaptea, având în vedere importanța drumului. Lucrările au durat în 2020 aproximativ opt luni.

Valea Oltului este considerată una dintre cele mai periculoase artere rutiere din România, din cauza numărului mare de accidente care se produc în permanență pe acest sector de DN 7 / E 81, dintre județele Sibiu și Vâlcea. În același timp, reprezintă și unul dintre cele mai tranzitate drumuri din țara noastră, legătura între Oltenia şi Ardeal, spre Vama Nădlac.

Circulația pe DN7 / E81, în condiții de iarnă

Vineri, 27 ianuarie, pe tronsonul de DN7 cuprins între Pitești și Sibiu s-a circulat în condiții de iarnă, atât pe Dealul Negru - unde două TIR-uri au derapat, la granița dintre Vâlcea și Argeș, cât și pe Valea Oltului. 

Meteorologii au anunțat înrăutățirea vremii, motiv pentru care polițiștii au recomandat tuturor participanților la trafic, atât conducătorilor de vehicule, cât și pietonilor, să manifeste maximum de prudență.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite