Traficul greu restricționat pe DN7 - Valea Oltului. Primul accident al vacanței de Rusalii VIDEO

0
Publicat:

Nici n-a început bine vacanța de Rusalii, că s-au și raportat primele probleme în traficul de pe DN7 / E81 care traversează județul Vâlcea pe o distanță de 90 kilometri, pe Valea Oltului și Dealul Negru.

Primul accident la începutul weekend-ului acestei vacanțe de Rusalii 2023 s-a înregistrat în apropierea graniței dintre județele Vâlcea și Argeș. 

La kilometrul 158 al DN7 / E81, într-o zonă din porțiunea cunoscută sub denumirea de Dealul Negru, vineri seara, 2 iunie, în jurul orei 18:00, s-au ciocnit trei autovehicule pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo.

În schimb, s-a circulat mai bine pe Valea Oltului, probabil și datorită restricțiilor impuse traficului greu în această perioadă.

Trafic blocat pe Dealul Negru

„Polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că s-ar fi produs un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că s-ar fi produs o coliziune între trei autoturisme pe DN 7, la km 158. În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, au menționat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea.

Inițial au precizat și că traficul este blocat pe un singur sens, ca mai apoi să revină asupra acestei informații și să declare că s-a reluat circulația pe ambele sensuri, între Râmnicu Vâlcea și Pitești.  

Accident pe Dealul Negru DN7 între Râmnicu Vâlcea și Pitești în minivacanța de Rusalii Foto DS
Accident pe Dealul Negru DN7 între Râmnicu Vâlcea și Pitești în minivacanța de Rusalii Foto DS

Circulație lejeră pe Valea Oltului

Participanții la trafic au raportat că se circulă destul de bine pe Valea Oltului, în ciuda temerii privind nelipsitele ambuteiaje care se creează în mod special la începutul sau sfârșitul fiecărei perioade de acest gen, după cum reiese și din repostarea unui reels pe Facebook. Postarea este însoțită de un comentariu dintr-un scheci al stand-uperului Cătălin Bordea legat de circulația de coșmar, binecunoscută, de pe acest tronson rutier: „Războiul (din Ucraina - n.red.) nu vine în țara noastră. Și dacă vine, ăia (dușmanii - n.red.) nu trec de Valea Oltului. Noi nu trecem de Valea Oltului. Și suntem de acolo! Ăia nu știu ce e ambuteiajul...” 

La finele lunii aprilie, prins într-un alt ambuteiaj tot pe Valea Oltului, cunoscutul realizator de televiziune Dan Negru remarca: „Vechiul drum al românilor trecea pe partea stânga a Oltului. Austriecii l-au numit Via Carolina după numele împăratului Carol al VI-lea. Acu’ 300 de ani, când l-au făcut austriecii, era un drum pentru trăsuri. E tot așa?".

Traficul de coșmar de pe Valea Oltului Foto Colaj
Traficul de coșmar de pe Valea Oltului Foto Colaj

Cert este că an de an, traficul pe Valea Oltului se dovedește a fi un război al nervilor șoferilor și celorlalți participanți la trafic, un coșmar care se speră că va lua sfârșit odată cu construcția Autostrăzii Sibiu - Pitești, TransCarpați - autostrada peste munți. 

Circulație liberă la Boița, dar trafic restricționat pentru TIR-uri 

În mini-vacanța care a început odată cu Ziua Copilului s-au ridicat restricțiile de circulație din zona Boița - Sibiu, de pe Valea Oltului, pentru că drumarii nu lucrează în această perioadă. Singura excepție în vigoare o constituție restricția de viteză care va dispărea când se va pune ultimul strat de asfalt în zonă.

După această vacanță, vor mai exista doar închideri sporadice de trafic, pe timpul zilei, la km 248 al DN7, iar pe timpul nopții se va circula liber, fără semafoare. Se preconizează că lucrările în această zonă se vor finaliza până la jumătatea lunii iunie. 

Menționăm și că, în această perioadă, CNAIR a impus restricții pe DN7 / E81, implicit Valea Oltului și Dealul Negru, doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția celor destinate transportului de persoane. 

Între Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN 1), traficul pentru tonajul greu este interzis în ambele sensuri sâmbătă, 3 iunie, între orele 18:00 și 22:00, iar vineri - 2 iunie, duminică - 4 iunie și luni - 5 iunie, între orele 6:00 și 22:00.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite