Coșmarul locuitorilor de pe Centură: „Trăim un calvar din cauza claxoanelor“ FOTO VIDEO

0
Publicat:

De aproximativ două săptămâni, șoseaua de centură a municipiului Râmnicu Vâlcea, parte din DN7 / E81, trece printr-un proces de reasfaltare care a întins la maximum nervii șoferilor și localnicilor.

Ocolirea reședinței județului Vâlcea se face pe unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România care leagă Piteștiul de Sibiu. De două luni porțiunea de DN7 / E81 care începe la granița cu județul Argeș și continuă până la Râmnicu Vâlcea este în reabilitare

Lucrările care au început în ultima săptămână a lunii aprilie vor continua până cel puțin la finele lunii iunie. Între timp, stresul localnicilor care nu pot dormi din cauza claxoanelor interminabile, dar și frustrarea participanților la trafic obligați să-și piardă timpul așteptând la cozi kilometrice vor atinge cote greu de imaginat.   

Pentru că - să treci de Râmnicu Vâlcea, ca să ajungi fie pe Valea Oltului, iar de aici în Transilvania, fie pe Dealul Negru spre Muntenia - reprezintă o reală provocare, indiferent de momentul zilei.

Pentru șoferii puși la grea încercare de frustrarea tranzitului pe Valea Oltului, Râmnicul s-a transformat într-un adevărat stăvilar de când se lucrează la centura de ocolire.

Video atașat surprinde situația de la intersecția unui bulevard (Tudor Vladimirescu) care leagă centrul municipiului Râmnicu Vâlcea de centura orașului.

Cozi infernale la intrare în Râmnicu Vâlcea, pe DN7 / E81

Județul Vâlcea este brăzdat de DN7 / E81 pe o distanță de aproximativ 90 de kilometri împărțită în trei zone cunoscute drept Valea Oltului, Centura Râmnicului și Dealul Negru. Lucrările au început cu partea de frezare în vederea așternerii covorului asfaltic. În acest moment s-a ajuns la etapa de asfaltare.

Din cauza coloanelor imense de mașini în trafic și a nemulțumirilor șoferilor care tranzitează județul, drumarii s-au văzut nevoiți să-și mute activitățile pe timpul nopții în momentul în care au ajuns cu execuția la centura de ocolire a municipiului Râmnicu Vâlcea. S-a sperat că traficul va fi mai redus și astfel execuția se va derula mai rapid.

Doar că, odată cu luarea acestei decizii, liniștea și somnul celor care locuiesc în zonă au dispărut complet. Iar acest lucru s-a întâmplat din cauza zgomotului creat în principal de șoferii nemulțumiți de timpii de așteptare în trafic. Șoseaua de centură (DN7) străbate unul dintre cartierele mărginașe ale Râmnicului, Goranu, o zonă preponderent de case, societăți comerciale, pensiuni, restaurante etc. Iar calvarul va mai dura.

Nebunia începe odată cu lucrările și ține până târziu în noapte

„Pe sectorul de drum DN7, km 173+000 - km 174+870 m, pe raza localității Goranu se lucrează la așternere covor asfaltic între orele 18:00 - 06:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație”, sau „Pe sectorul de drum DN 7, km 166 + 000 - km 171 + 000, pe raza localităților Blidari - Budești se lucrează la așternere covor asfaltic între orele 18:00 - 06:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație”, sună mesajele pe care le transmit zilnic reprezentanții Poliției Județene Vâlcea.

Practic, nebunia începe de la ora 18:00, când se creează cozile kilometrice și ține până târziu în noapte, atât pe centura orașului cât și pe străzile adiacente, precum Bulevardul Tudor Vladimirescu, dar și dincolo de șoseaua de ocolire, spre Defileul Oltului, dar și spre Dealul Negru. 

„Nu mai dormim de săptămâni bune”

„Dincolo de faptul că le înțeleg frustrarea, nu pricep pentru ce claxonează ca nebunii? Au impresia că dacă atenționează zgomotos drumarii se vor mișca mai rapid? Se va pune asfaltul mai repede? În fiecare zi și noapte coșmarul se repetă cu aceeași intensitate. Noi, cei care locuim în zonă, cu ce suntem de vină? Pe de-o parte mirosul infernal, praful lucrărilor, pe de altă parte zgomotul drumarilor și al utilajelor, dar mai ales al șoferilor exasperanți. De ce nu țin cont că trec printr-o zonă locuită? Ar trebui ca cei de la Rutieră să mai patruleze măcar noaptea, ca să mai putem dormi și noi, că nu o mai facem de săptămâni bune”, se plâng în continuu localnicii.

Dacă pe străzile adiacente șoferii de turisme sunt cei care îi stresează pe localnici cu claxoane, țipete și înjurături, râmnicenii care locuiesc pe șoseaua de centură sau în apropiere au parte și de furia și zgomotul produs de tiriști.

Claxonarea prelungită interzisă  prin lege

Legat de claxoanele insistente ale șoferilor exasperați de cozile infernale la care trebuie să aștepte, Codul Rutier prevede amenzi substanțiale pentru folosirea abuzivă a mijloacelor de avertizare sonoră în trafic. Se consideră abuzivă, spre exemplu, claxonarea prelungită mai mult de patru - șase secunde consecutive.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite