Percheziții la traficanții de droguri din Sibiu. Vindeau clienților canabis și „cristal” VIDEO

0
Publicat:

Procurorii sibieni vor sesiza în cursul zilei de vineri, 12 ianuarie 2024, instanța de judecată cu propunerea de arestarea preventivă pe numele a trei persoane acuzate de trafic de droguri în formă continuată.

Decizia a fost luată în urma reținerii celor trei suspecți în data de 11.01.2024, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sibiu care anchetau săvârșirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc, în formă continuată, în două cauze penale.

Suspecții reținuți pentru 24 de ore, înainte de arestarea preventivă

„Din materialul probator a rezultat că pe parcursul anului 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) către consumatori de pe raza județului Sibiu, cu prețuri între 35 și 60 lei pentru un gram. Cercetările efectuate au relevat și faptul că unul dintre inculpați i-a aprovizionat cu droguri de risc pe ceilalți doi. Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, față de cei trei bărbați, cu vârste de 24, respectiv 25 de ani, din județul Sibiu, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Sibiu. 

Reținerea celor trei acuzați vine în urma derulării a șase percheziții domiciliare (VEZI VIDEO) efectuate tot joi, pe raza județului Sibiu, ocazie cu care au fost identificate și ridicate de la fața locului diverse cantități de droguri de risc - mai multe plicuri cu substanță cristalizată, cu substanță vegetală, plicuri tip ziplock cu urme de materie, recipiente conținând canabis și cristal, mai multe grindere, cântare electronice de precizie, telefoane mobile și alte sisteme informatice, susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracțională, precum și alte mijloace de probă.

„În cursul acestei zile (vineri, 12 ianuarie 2024 - n.red.), urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, s-a menționat și într-un comunicat al DIICOT cu privire la aceeași cauză.

La activitățile judiciare au participat polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, dar și omologii lor din Alba Iulia, precum și polițiști din cadrul inspectoratelor județene Sibiu, Alba și Vâlcea.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite