Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete

0
Publicat:

Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu este zguduit de noi scandaluri ce-i au în prim plan pe actualul comandant, chestorul Tiberiu Ivancea, și pe un fost angajat al acestei instituții, Marian Răduinea.

Polițist de la Trupele Speciale - Foto ilustrativă Ziare.com
Polițist de la Trupele Speciale - Foto ilustrativă Ziare.com

Ultima anchetă a Poliției Sibiu a fost declanșată în urma unei postări a ex-polițistului Marian Răduinea, pe pagina sa de Facebook. Este vorba despre un videoclip despre un polițist de la Trupele Speciale care se filmează în timpul serviciului în ipostaze indecente. Ulterior, postarea a fost ștearsă, dar menționarea despre aceasta apare și în publicația locală Turnul Sfatului”. 

Aspectul a fost însă confirmat și pentru „Adevărul” de către reprezentanții Poliției Județene Sibiu, care au menționat că se realizează o anchetă internă în acest sens.

Straniu este faptul că, în urmă cu mai bine de o săptămână, chiar înainte de minivacanța de 1 Mai-Paște, Parchetul de pe lângă Tribunalul din Sibiu a remis către presă un comunicat în care îl acuza pe fostul polițist de încercare de a-l compromite pe comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu (IPJ), chestorul Tiberiu Ivancea, și de a denigra sistemul judiciar. 

Se făcea referire la desele sale luări de poziție și dezvăluiri (precum cea la care facem referire în acest articol), existând suspiciuni că fostul angajat beneficiază în acest sens de informații din „interior”, obținute de la ofițeri aflați chiar în conducerea Poliției Județene.

Situația a dus la declanșarea unei anchete penale, în urma căreia Marian Răduinea și „informatorii” din conducerea IPJ Sibiu s-au trezit cu mascații la ușă. Cert este că fostul polițist, care între timp a intrat în politică, susține că întreaga situație este o încercare de denigrare a imaginii sale și a anunțat că își va căuta dreptatea în instanță. De-a lungul timpului, Marian Răduinea a făcut o serie de acuzații care privesc în mod special șefia IPJ Sibiu.

Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu - sediul IPJ Sursă Google Maps
Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu - sediul IPJ Sursă Google Maps

„Instituția noastră nu tolerează un asemenea comportament sau abatere”

De altfel, nu este pentru prima dată când Marian Răduinea cere magistraților să-i judece faptele. După destituirea sa din Poliție, a reușit să obțină o hotărâre în favoarea sa, de care conducerea IPJ Sibiu însă nu a vrut să țină cont, și de aici și desele sale atacuri și dezvăluiri privind neregulile care se produc în Poliția Sibiu, în mod special.

Revenind însă la ultimul scandal, iată ce răspuns a primit „Adevărul” legat de polițistul de la Acțiuni Speciale care s-a filmat în timp ce se masturbează la serviciu: „Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la un polițist din cadrul IPJ Sibiu care s-ar fi filmat în ipostaze indecente, vă informăm faptul că, la nivelul instituției, s-a declanșat o anchetă internă în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt și luarea măsurilor legale în consecință. Asigurăm opinia publică în legătură cu faptul că instituția noastră nu tolerează un asemenea comportament sau orice abatere de la etica și deontologia profesională”.

Războiul surd cu foștii angajați și anchetele de la Poliția Județeană Sibiu

Între șeful Poliției Județene Sibiu, chestorul de poliție (grad echivalent cu cel de general) Tiberiu Ivancea, și foști angajați există de mai mulți ani un război. Acesta a încercat să scape de mai mulți polițiști incomozi, extrem de vocali, prin intermediul cărora ajungeau în spațiul public informații din interiorul instituției.

La rândul lor, polițiștii dați afară din sistem, cu cântec, printre care și Marian Răduinea, au continuat să „răsufle” neregulile din interiorul Poliției obișnuită să-și spele fără tam-tam rufele murdare.

S-ar putea spune că totul a culminat în vara anului trecut cu o descindere a procurorilor DNA Alba la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, ocazie cu care s-au făcut percheziții în mai multe birouri. La vremea respectivă s-a vehiculat că cel vizat ar fi de fapt inspectorul-șef Tiberiu Ivancea, suspectat că a folosit bunurile instituției în interes personal, dar și că a acordat preferențial sporuri unor subalterni în schimbul unor favoruri. Chiar și despre secretara acestuia s-a spus că ar fi încercat să distrugă mai multe documente compromițătoare.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite