Șeful Poliției Județene Sibiu, Tiberiu Ivancea, în vizorul DNA. Secretara și șoferul, printre suspecți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marți dimineața, 27 iunie, a fost demarată de către DNA Alba o operațiune de percheziții care îl vizează pe chestorul de poliție Tiberiu Iulian Ivancea, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu. 

Chestorul de poliție Tiberiu Ivancea șeful IPJ Sibiu Foto Adevărul jpg
Chestorul de poliție Tiberiu Ivancea șeful IPJ Sibiu Foto Adevărul jpg

Potrivit unor surse anonime citate de către cei de la „Știri pe surse”, cercetările ofițerilor și procurorilor DNA Alba ar viza un dosar de mare corupție, în care șeful IPJ (Inspectoratul Județean de Poliție) Sibiu ar fi suspectat de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Este anchetat practic modul în care șeful inspectoratului s-ar fi folosit de bunuri instituționale în interes personal, precum și de anumite ordine ori sporuri date unora dintre subalterni, în schimbul, se pare, al unor favoruri. Printre aceștia s-ar afla și șoferul, angajat al IPJ Sibiu.

Ancheta, mai susțin aceleași surse, o vizează și pe secretara chestorului Tiberiu Ivancea. Este bănuită și o încercare de distrugere a unor documente – probe în dosar, ce ar fi putut demonstra acuzațiile anchetatorilor Direcției Naționale Anticorupție Alba.

Protejat al președintelui României

Despre chestorul de poliție Tiberiu Ivancea se bănuiește că ar fi un „protejat” al președintelui României, Klaus Iohannis încă de pe vremea când acestea era doar primar al Sibiului. Numirea în funcție este de pe timpul mandatului acestuia. Se mai spune și că era planificat ca acesta să ajungă șef al Poliției Române. 

De altfel, Tiberiu Ivancea a mai fost la București, în 2016, când a fost împuternicit pe o funcție de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - cea de director adjunct al Direcției de Investigații Criminale.

Chestorul Tiberiu Ivancea a devenit inspector șef al IPJ Sibiu în august 2010, în urma unui concurs, după ce anterior fusese șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă Sibiu, dar și șef sector securitate în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă. 

De-a lungul timpului, a fost implicat în mai multe scandaluri, cărora le-a făcut față, din moment ce la mai bine de un deceniu îl regăsim în același post și avansat în grad. De la cuvinte triviale adresate subalternilor, la apărarea unor personaje „suspuse” certate cu legea, precum un fost primar din Șelimbăr căruia i s-a suspendat permisul de conducere, sau un fost șef al SRI Sibiu care a plecat de la locul faptei după ce a provocat un accident, ori nenumăratele cazuri de corupție în care au fost implicați subalternii săi.

Deși se invocă faptul că Sibiul nu are o populație suficient de mare pentru ca activitatea Poliției să fie menageriată de un chestor, în realitate, nu este singurul județ în care s-a întâmplat acest lucru. Județul vecin, Vâlcea, spre exemplu, a avut la cârma Poliției, în urmă cu mai bine de un deceniu tot un general – pe chestorul Ion Stoica. Și nu singurele excepții.

Până la ora publicării acestei știri, DNA nu a venit cu nici o informare și nici Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu căruia i-am solicitat o reacție pe această temă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite