Băiat de 15 ani, prins băut pe o șosea din Neamţ. Lângă el se afla adultul care îi dăduse mașina pe mână

0
Publicat:

Polițiștii din Neamţ au descoperit un caz mai puţin obişnuit în domeniul circulaţiei. La un control de rutină pe un drum european, la volanul unei maşini a fost depistat un copil de 15 ani, care băuse.

Controalele poțiștilor scot la iveală cazuri inedite FOTO Arhiva Adevărul
Controalele poțiștilor scot la iveală cazuri inedite FOTO Arhiva Adevărul

În urmă cu o zi, cadrele de la Secţia de Poliţie Săbăoani (Neamț) efectuau o misiune de supraveghere a traficului rutier, iar la Gherăeşti, pe Drumul European 85, care face legătura între Neamţ şi Suceava, au tras pe dreapta, la ora 23.20, un autoturism. „Surpriza“ a fost maximă, maşina fiind condusă de un adolescent.

„Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pasager pe scaunul din dreapta se afla un bărbat în vârstă de 44 de ani, din aceeaşi localitate, care i-ar fi încredinţat minorului autoturismul spre a-l conduce“, a transmis Poliţia Neamţ.

În urma celor constatate, anchetatorii au întocmit dosare penale, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis în ceea ce-l priveşte pe adolescent, respectiv încredinţarea unui vehicul spre a fi condus de o persoană care nu deţine carnet de șofer.

Într-un alt caz, teribilismul l-a „costat“ extrem de scump pe un adolescent de 17 ani. Pe 25 noiembrie 2022, tânărul cu domiciliul în localitatea Trifeşti a fost arestat preventiv. Cu o zi în urmă, pe la ora 6.00, a furat un autoturism BMW şi a luat „la ocazie“ două persoane, care aveau să regrete că au urcat în respectiva maşină.

În scurt timp, minorul a pierdut controlul asupra direcţiei de când circula pe Drumul Judeţean 157, intrând în coliziune cu un cap de pod. Pasagerii din maşină, un bărbat şi o femeie au suferit leziuni grave, la fel şi tânărul teribilist. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite