Osemintele unei fetiţe ucise de tată, înhumate după 17 ani. Crime înfiorătoare comise în Neamţ

0
Publicat:

O instanţă de la Tribunalul Neamţ s-a pronunţat într-un proces care are legătură cu două crime înfiorătoare, petrecute cu mulţi ani în urmă. Autor a fost un bărbat, care deja este condamnat definitiv.

Locuința în grădina căreia au fost descoperite osemintele fetiței FOTO Mesagerul de Neamț
Locuința în grădina căreia au fost descoperite osemintele fetiței FOTO Mesagerul de Neamț

Cazul lui Antonio Arhip, de loc din Târgu Neamţ, care şi-a ucis, cel mai probabil în decembrie 2006, fiica de 5 ani şi fosta soţie, în vârstă de 26 de ani, a făcut vâlvă când a fost probată vinovăţia acestuia, în octombrie 2021. A fost găsit vinovat de omor deosebit de grav şi  condamnat pe viaţă, în 2023, prin sentinţă definitivă.

În timpul urmării penale, anchetatorii au găsit în grădina acestuia doar rămăşiţele copilului, dar cercetările au stabilit că şi viaţa femeii a fost suprimată.

Recent, judecătorii de la Tribunal au decis ca osemintele fetiţei să fie restituite familiei, unui bunic, pentru înmormântarea creştinească, la aproximativ 17 ani de la omor.

„Dispune restituirea exclusiv în vederea înhumării în spaţiu special amenajat (cimitir), a fragmentelor osoase, aparţinând minorei Arhip Andreea, descoperite cu ocazia percheziţiei din 13.10.2021, rămase ca urmare a efectuării expertizei genetice, restituite (...) de către INML pe 25.01.2023 Parchetului şi aflate în custodia Tribunalului“, a stabilit instanţa.

Antonio Arhip, de 52 de ani, este ultimul condamnat din judeţul Neamţ, care a primit cea mai aspră pedeapsă prevăzută de Codul Penal, detenţie pe viaţă. A fost acuzat că şi-a ucis fiica şi fosta soţie, Magdalena Ursu, lucru care s-ar fi petrecut pe 8 decembrie 2006. Aceasta a fost a fost ultima zi în care au fost văzute în viaţă. Aveau să treacă 15 ani până ce Arhip a fost reţinut.

Se petrecea acest lucru pe data de 21 ianuarie 2021, când, în urma unui denunţ făcut de cea de-a doua soţie (care divorţase şi ea de el), în grădina casei făptaşului a fost descoperit scheletul fetiţei de 5 ani. Proba ADN a atestat fără dubiu că este vorba despre fata ucigaşului, legiştii stabilind ca fata a fost ucisă cu lovituri de cuţit.

Cadavrul mamei nu a fost găsit, dar probele strânse de anchetatori i-au convins pe magistraţi să îl condamne pentru dublă crimă.

Arhip a fost descris ca un personaj „ciudat“, care afirma că are „drept divin asupra fiicei“, în timp ce mama era „demonizată“.

Căsnicia celor doi, el din Târgu Neamţ (Neamț) şi ea din Buhuşi (Bacău), nu a fost una reuşită, femeia hotărând să se despartă.

„Prezintă elemente paranoide evidente“

Fiica a fost încredinţată de către instanţă mamei, dar au durat câţiva ani până ce bărbatul i-a redat-o. La un moment dat, tatăl femeii a reclamat dispariţia fiicei şi nepoatei, a fost audiat fostul soţ, dar acesta a susţinut că ar fi plecate în străinătate. Prin Interpol, cele două au fost căutate, fără rezultat, în Germania, Italia, Elveţia, Finlanda, Cehia, Portugalia, Estonia, Bulgaria şi Norvegia.

În timpul anchetei, cele două victime au fost date ca dispărute FOTO Poliția Română
În timpul anchetei, cele două victime au fost date ca dispărute FOTO Poliția Română

Rezolvarea cazului, pe 21 ianuarie 2021, avea să vină după ce un denunţ a fost formulat de a doua soţie a condamnatului. Aceasta a relatat că Arhip i-a povestit de prima nevastă, de fetiţă şi că era suspect.

Femeia observase, în grădina casei din Târgu Neamţ, un loc unde ea şi fiicele ei nu aveau voie să se apropie. Acolo bărbatul se ruga şi aprindea lumânări.

Şi exact în acel loc avea să fie descoperit cadavrul fetiţei în vârstă de 5 ani, despre care legişti au concluzionat că a fost ucisă cu patru lovituri de cuţit, care au vizat şi inima.

În motivarea condamnării pe viaţă a ucigaşului, magistraţii de la Tribunalul Neamţ au prezentat şi o parte din expertiza psihiatrică efectuată în cazul lui Arhip:

„O persoană dominatoare, greu cooperant, cu atitudine demonstrativă şi teatrală, egocentric, cu o stimă de sine exagerată, cu o capacitate de manipulare mare şi toleranţă redusă la frustrarea de a fi contrariat, având un comportament agresiv chiar şi cu membrii comisiei. Prezintă elemente paranoide evidente, ce izvorăsc din teama de a pierde controlul“.

În această speţă, se bănuieşte că mama şi fiica au fost ucise pe 8 decembrie 2006. Cu o zi în urmă, Magdalena Ursu, însoţită de un executor, a mers la domiciliul fostului soţ, ocazie cu care i s-a încredinţat fetiţa. Apoi, a doua zi, Arhip a venit la Buhuşi şi nu se ştie cum a reuşit să le convingă să meargă la cumpărături. De atunci nu au mai fost văzute.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite