Flagrant. Doi hoţi din Curcani, prinşi în timp ce încercau să mituiască un poliţist cu o mie de lei

0
0

Doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce poliţistul din comuna Curcani i-a denunţat că au încecrat să-l mituiască. Suspecţii erau cercetaţi de agent pentru furt şi, în încercarea de a scăpa de anchetă, i-au oferit 1.000 de lei.Poliţistul nu s-a lăsat însă corupt şi i-a denunţat pe cei doi. La 16 mai, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi cu sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA, au prins în flagrant doi bărbaţi în timp ce încercau să mituiască un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie  Călăraşi (IPJ) - Secţia de Poliţie Rurală Curcani, cu suma de 1.000 lei. Cu două zile înainte, pe 14 mai, poliţistul a denunţat faptul că doua persoane pe care le anchetează doresc să-i ofere bani şi alte produse.

Insistenţe

Conform DGA, începând cu  28 aprilie şi până în prezent,  în mod repetat, cei doi cetăţeni pe care îi cerceta într-un dosar de furt au încercat să-i ofere cu titlu de mită bani sau bunuri. În schimbul acestora, poliţistul urma „să facă tot ceea ce era posibil pentru ca cei doi să nu mai fie cercetaţi penal”.
Ca urmare a denunţului formulat, pe 16 mai, V.D. şi C.D.I. au fost surprinşi într-un autoturism aflat într-o parcare a unei staţii Petrom de pe raza municipiului Olteniţa în timp ce ofereau agentului de poliţie 1.000. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi acum în stare de libertate pentru dare de mită.

300 de euro pentru un permis

În luna martie 2014, tot un poliţist din Olteniţa a dat peste cap planurile unui bărbat care a încercat să-i ofere bani pentru a obţine permisul de conducere.Poliţistul şi-a anunţat atunci superiorii că a refuzat o şpagă de 300 de euro. Pentru aceşti bani el urma să ajute un candidat să treacă proba de traseu în vederea obţinerii permisului de conducere. Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a emis rechizitoriul, dispunând trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui N.V. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Respins la proba practică

Poliţistul a povestit cum pe 27 martie,  în timp ce se afla în cadrul examinărilor pe care le efectua pe raza municipiului Olteniţa, în autoturismul de serviciu, a fost abordat de N.V. pe care în aceeaşi zi îl declarase respins la proba practică de obţinere a permisului de conducere. Bărbatul a insistat să-i dea 300 de euro ca să „închidă” ochii şi să-l declare admis.

Ca urmare a denunţului formulat, pe 1 aprilie, ofiţerii S.J.A. Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au organizat acţiunea de prindere în flagrant. N.V. a fost surprins în timp ce oferea agentului de poliţie 300 euro, pentru a-i facilita promovarea în mod fraudulos a probei practice de traseu în vederea obţinerii permisului de conducere. La sfârşitul săptămânii trecute, mituitorul a fost trimis în judecată.

 Vă recomandăm şi:

Un agent din Olteniţa, reţinut. Poliţistul a fost prins în flagrant când lua mită

Poliţist din Aiud trimis în judecată pentru corupţie. A luat mită de la un şofer surprins cu viteză mare pe radar

Poliţist de la rutieră din Vaslui, acuzat de luare de mită

VIDEO Doi poliţişti de la Ordine Publică, acuzaţi de luare de mită. Ambii au fost arestaţi preventiv

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite