Poliţist de la rutieră din Vaslui, acuzat de luare de mită

0
0
Agentul este acuzat că a luat 50 de euro mită FOTO: arhivă Adevărul
Agentul este acuzat că a luat 50 de euro mită FOTO: arhivă Adevărul

Agentul Eugen Nechita, care activează la Poliţia oraşului Murgeni în cadrul compartimentului rutier, a fost trimis în judecată, el fiind acuzat că a luat mită de la un şofer suma de 250 de lei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, poiliţistul de la rutieră a luat cei 250 de lei pentru a înapoia documentele unui autoturism oprit în trafic în data de 17 mai anul acesta. Maşina, marca Peugeot 406, aparţinea lui Daniel Pelin, un bărbat din Bârlad, însă în ziua cu pricina era condusă de un amic al acestuia, Andrei Ştztefan Ciobanu. 

Cei doi bârlădeni doreau să meargă la Cârja, însă agentul Nechita a reţinut atât actelede de identitate şi permisul şoferului, cât şi documentele maşinii şi plăcuţele de înmatriculare, pe motiv că ITP-ul expirase, iar poliţa RCA şi certificatul de înmatriculare erau false. Procurorii spun că poliţistul i-a transmis, ulterior, lui Pelin să îi aducă 250 de lei pentru a-i da înapoi actele maşinii. Cum nu aveau de unde să facă rost de bani, cei doi tineri au sunat la Direcţia Generală Anticorupţie şi l-au denunţat în scris pe agentul Eugen Nechita. 

Poliţiştul a negat toate aceste acuzaţii, ba chiar le-a spus anchetatorilor că cei doi tineri s-au oferit din proprie iniţiativă să îi ofere mită, pe care el a refuzat-o. Primul termen în acest dosar a fost programat în luna ianuarie a anului viitor. 

Citeşte şi:

Poliţist anchetat după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite