Flagrant la Olteniţa. Un poliţist a refuzat o şpagă de 300 de euro la examenul pentru permisul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Examenul pentru permis, o piatră de moară pentru un bărbat din Olteniţa Foto:Arhivă Adevărul
Examenul pentru permis, o piatră de moară pentru un bărbat din Olteniţa Foto:Arhivă Adevărul

Un agent de poliţie a dat pe mâna procurorilor un bărbat care încerca să-l mituiască. Poliţistul şi-a informat superiorii că a refuzat 300 de euro pentru a ajuta un candidat să treacă proba de traseu în vederea obţinerii permisului de conducere.



Pe 28 martie, poliţistul s-a prezenta la sediul S.J.A. Călăraşi, unde l-a denunţat pe mituitor. Bărbatul se oferise cu o zi în urmă să-i dea 300 de euro ca să obţină mai uşor permisul. Poliţistul a povestit cum pe 27 martie,  în timp ce se afla în cadrul examinărilor pe care le efectua pe raza munucipiului Olteniţa, în autoturismul de serviciu, a fost abordat de N.V. pe care în aceeaşi zi îl declarase respins la proba practică de obţinere a permisului de conducere. Bărbatul a insistat să-i dea 300 de euro ca să „închidă” ochii şi să-l declare admis.

Ca urmare a denunţului formulat, pe 1 aprilie., ofiţerii S.J.A. Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au organizat acţiunea de prindere în flagrant. N.V. a fost surprins în timp ce oferea agentului de poliţie 300 euro, pentru a-i facilita promovarea în mod fraudulos a probei practice de traseu în vederea obţinerii permisului de conducere.
După punerea în mişcare a acţiunii penale şi audierea lui N.V. în calitate de inculpat, procurorul a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Vă recomandăm şi:

Percheziţii la Serviciul Permise. Trei poliţişti, suspectaţi că au primit şpagă

A luat o mită de 400 de euro pentru acordarea unui permis de conducere

Cum obţineau permisul de conducere candidaţii care dădeau şpagă examinatorilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite