Somnul în nopțile caniculare. Trucuri prin care poți să te simți confortabil și să te odihnești bine

0
Publicat:

Pe lângă multele bătăi de cap date de vremea caniculară se numără și cele cu somnul. Temperaturile ridicate ale serilor de vară pot perturba odihna. Există însă câteva soluții cu care poți crea o atmosferă confortabilă în nopțile toride.

Somn. FOTO Shutterstock
Somn. FOTO Shutterstock

Pe măsură ce nopţile caniculare sunt din ce în ce mai multe, rutina somnului se schimbă şi,  îţi va fi din ce în ce mai greu să te odihneşti, potrivit  Sfatulparintilor.ro, care a făcut o listă de recomandări care te vor ajuta să păstrezi răcoareanîn casă, chiar şi pe caniculă.

În situația fericită în care ai aparat de aer condiţionat, lasă-l să funcţioneze la minimum. Vei consuma mai puţină energie şi vei avea mai multă răcoare.

În cazul în care nu ai aer condiţionat, poți lasă ferestrele deschise, dar este bine să ții și un ventilator care oscilează lângă pat, pe timpul nopţii.

Renunţă la satin, mătase sau poliester! Folosește lenjeria de pat şi de corp din fibre 100% naturale, care va absorbi transpiraţia şi umezeala pe timpul nopţii.

Folosește mereu aşternuturi curate! Ajută la relaxare.

O baie înainte de culcare este, de asemenea, indicată. Relaxaază şi răcorește.

Iată alte câteva metode și trucuri utile:

Metoda egipteană

Umezește lenjeria de pat cu apă rece (foarte bine stoarsă), pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. Pentru a proteja salteaua patului, poţi aşeza câteva prosoape care să absoarbă umezeala.

Răceşte lenjeria de pat!

Pentru același efect, poți introduce câteva minute în congelator lenjeria de pat, desigur, după ce ai pus-o într-o pungă de plastic.

Gheață lângă ventilator

Poți improviza un aparat de aer condiţionat prin plasarea unui recipient plin cu gheaţă în faţa unui ventilator.

Scoate din priză aparatele pe care nu le foloseşti

Gadget-urile şi alte aparate mici produc căldură când stau la încărcat, chiar şi atunci când sunt oprite. Poți reduce temperatura din casă şi economisi energie prin scoaterea aparatelor din priză, pe timp de noapte.

Tabără în curte

Dacă locuieşti la curte, profită de spaţiu şi aer liber. Instalează-ţi un cort şi bucură-te de aer liber.

Saltele rustice

Saltelele din paie sau bambus pot fi de ajutor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite