Tehnica de relaxare 4-7-8. Exercițiul de respirație care te ajută să adormi într-un minut

0
Publicat:

 Somnul este esențial pentru revigorarea corpului și minții, ajută la menținerea unei bune imunități, a dispoziției și concentrării adecvate și contribuie, în general, la calitatea vieții. Perturbarea lui, mai ales când este de lungă durată, ne dă cu totul peste cap.

Somn. FOTO Shutterstock
Somn. FOTO Shutterstock

Chiar dacă știm cât de important e, nu înseamnă că putem să și avem un somn suficient și de calitate. Prima problemă pe care am vrea s-o rezolvăm cât mai repede este adormitul.

Absolvent al Facultății de Medicină de la Harvard și adept al terapiilor alternative folosite pentru vindecare, medicul Andrew Weil a dezvoltat un exercițiu eficient, numit “tehnica 4-7-8”, care garantează adormirea în cel mult un minut, potrivit doc.ro.

Tehnica 4-7-8 presupune câțiva pași simplu

Este vorba o formă de meditație inspirată din tradiția spirituală indiană, indicată  persoanelor care suferă de anxietate, dar și persoanelor agitate și stresate, care suferă de probleme de odihnă sau de insomnie.

Tehnica 4-7-8 presupune câțiva pași:

1 Te întinzi pe pat, cu umerii, brațele, șoldurile și picioarele aliniate și relaxate.

2  Îți poziționezi vârful limbii pe cerul gurii, în spatele dinților din față. Ții acolo vârful limbii pe toată perioada exercițiului, chiar și atunci când expiri.

3 Expiri și încerci să scoți tot aerul din plămâni.

4 Inspiri doar pe nas, numărând până la 4.

5 Îți ții, apoi, respirația, în timp ce numeri până la 7.

6 Expiri pe gură, încet și lin, în timp ce numeri până la 8.

7 Repeți acest exercițiu de trei ori. Somnul nu va întârzia să apară!

S-ar putea să ai nevoie de câteva seri pentru acomodare, așa că nu te aștepta la rezultate uimitoare din prima seară. Important este să îți concentrezi atenția numai asupra respirației, încercând să nu te lași distras de nimic din jur.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite