Cum faci răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat. Cel mai simplu și ieftin truc

0
Publicat:

În zilele toride, dacă nu ai aer condiționat, casă devine un adevărat cuptor. Pentru a te bucura de puțină răcoare, poți recurge la truc simplu cu ajutorul ventilatorului. Cât ai clipi, aerul devine respirabil, folosind câteva metode ieftine și la îndemâna oricui.

Metode eficiente pentru a răcori casa FOTO Shutterstock
Metode eficiente pentru a răcori casa FOTO Shutterstock

Ventilatorul este o alternativă excelentă pentru a crea o atmosferă confortabilă în acasă, atunci când afară temperaturile sunt sufocante. Deși nu răcesc aerul din încăpere, ci doar îl recirculă, acesta creează senzația de răcoare. Pentru a obține efectul maxim de răcoare de la un ventilator este important cum și unde îl așezi în cameră, notează ego.ro.

De exemplu, aparatele cu picior ar trebui să stea în colțul camerei, pentru ca aerul să fie ventilat mai bine. Dacă afară este mai răcoare decât în casă, ventilatorul trebuie așezat în dreptul geamului care va fi lăsat deschis. Este recomandat să faci acest lucru în timpul nopții, când temperaturile exterioare sunt mai scăzute. Ventilatorul va trage aerul rece din spate și îl va aduce în interior, potrivit principiului său de funcționare, arată sursa citată.

Prosop ud sau bol cu cuburi de gheață

O metodă eficientă pentru a aduce răcoarea în casă este să folosești ventilatorul și pe post de umidificator. Dacă aerul din casă este prea uscat, poți crește procentul de umezeală din atmosferă cu ajutorul ventilatorului. Trucul este simplu: uzi o batistă, o cârpă sau un prosop subțire și să îl agăți în fața ventilatorului. Atunci când aerul este recirculat, acesta usucă bucata de textil, iar apa ajunge în atmosferă.

Răcoare faci în casă și cu vas cu gheață pus în fața ventilatorului. Dacă așezi un bol sau o tavă cu cuburi de gheață exact unde suflă aer ventilatorul, temperatura din încăpere va scădea cu câteva grade. Practic, aerul ventilat se lovește de suprafața gheții și va deveni mai rece. Până când gheața se topește complet, temperatura din cameră va fi cu 2-3 grade mai mică.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite