Explicația științifică a miracolelor. Cum funcționează puterea combinată a corpului fizic, mental și emoțional

0
Publicat:

Literatura de specialitate abundă de cazuri în care oameni obișnuiți au reușit să facă lucruri considerate miraculoase. În realitate, ei au reușit să își facă mintea să funcționeze la unison cu emoțiile și să se concentreze cu putere pe un singur gând, iar inimaginabilul s-a produs.

Concentrarea asupra unui singur gând poate aduce rezultate spectaculoase FOTO arhivă Adevărul
Concentrarea asupra unui singur gând poate aduce rezultate spectaculoase FOTO arhivă Adevărul

Puterea psihică înseamnă și obiceiuri, nu doar motivație, așa cum s-ar putea crede la prima vedere. Puterea psihică este despre construirea unor obiceiuri zilnice care să ne permită să respectăm un program și să trecem peste provocări și distrageri, astfel încât să avem un corp fizic sănătos, dar și gânduri și emoții pozitive.

„Puterea este asociată de cele mai multe ori cu voința, ambiția, totul rezumându-se în final la un aspect psihologic. Puterea fizică este doar un mecanism pe care puterea emoțională și mentală o coordonează și o declanșează”, explică psihologul Stelian Chivu.

Când vorbim despre puterea emoțională, în ecuație intră și inteligența emoțională, ce reprezintă abilitatea de a recunoaște și înțelege emoțiile din noi și din ceilalți și capacitatea de a folosi această conștientizare pentru a ne gestiona comportamentul și relațiile.

Cazul consemnat de literatura de specialitate

Puterea emoțională este capacitatea fiecăruia dintre noi de a păstra cât mai mult timp o emoție pozitivă și este strâns legată de voință, un proces psihic complex ce presupune efectuarea mai multor acțiuni conștiente pentru îndeplinirea unui scop.

„Este și un exemplu extrem de cunoscut în literatura de specialitate. Un adolescent de 17 ani își repara mașina ridicată pe cric. La un moment dat, cricul cedează, iar tânărul este prins sub mașină și începe să strige. Mama ridică mașina cu propriile mâini și reușește să își scoată fiul de sub ea, fără să conștientizeze pe moment că ce a făcut este de domeniul extraordinarului. Sunt situații cum este și aceasta, în care puterea mentală combinată cu cea emoțională se manifestă printr-o putere fizică spectaculoasă. Este ceea ce lumea numește <miracole>”, susține psihologul Stelian Chivu.

Psihologul Stelian Chivu FOTO arhiva personală
Psihologul Stelian Chivu FOTO arhiva personală

Practic, când se atinge un anumit nivel de conștiință, puterea fizică, emoțională și mentală pot depăși cote ce pot fi considerate inimaginabile în mod obișnuit. Puterea voinței este direct proporțională cu puterea de conștientizare, iar aceasta din urmă depinde de șabloanele, limitările și condiționările fiecăruia dintre noi.

Puterea concentrării timp de 17 secunde pe un singur gând

Puterea mentală este dată de gândurile pe care le avem. Este important de știut că ne putem antrena gândurile, așa cum cum facem cu oricare mușchi al corpului, spune specialistul.

Adevărata forță mentală vine când ne concentrăm doar pe un singur gând. E nevoie de exercițiu și răbdare, pentru că mintea are mereu tendința să sară de la un gând la altul.

„Puterea gândurilor crește atunci când reușim să păstrăm un gând pozitiv cel puțin 17 secunde. Cu cât ne focusăm mai mult asupra unui singur gând pozitiv, cu atât puterea acestuia crește”, explică psihologul Stelian Chivu.

Puterea psihică este strâns legată de puterea mentală și poate crește prin meditații, rugăciuni și modelarea și direcționarea în sens constructiv a propriilor intenții.

„Fiecare dintre noi deține cele patru puteri de care am vorbit. Depinde doar de noi să găsim căile pentru a le accesa, astfel încât creierul, emoțiile și corpul fizic să acționeze la unison”, conchide psihologul Stelian Chivu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite