Cele mai sănătoase băuturi cremoase conțin 7 superalimente. Care sunt și ce beneficii au

0
Publicat:

Ușor de preparat și gustos, smoothie-ul poate fi alegerea perfectă atunci când nu ai mult timp la dispoziție să-ți prepari micul-dejun. Băutura cremoasă poate fi obținută din fructe, legume, proteine și grăsimi sănătoase. Iată ce alte ingrediente poți adăuga, conform NY Post.

Migdalele sunt bogate în antioxidanți și conțin grăsimi sănătoase. Foto: Arhivă
Migdalele sunt bogate în antioxidanți și conțin grăsimi sănătoase. Foto: Arhivă

 Dieteticianul Chelsea Rae Bourgeois a scris un articol pentru Health în care a prezentat toate superalimentele pe care le poți adăuga în smoothie. Astfel, vei obține o băutură cremoasă extrem de sănătoasă. 

Fructe goji 

Bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, fructele goji conțin, de asemenea, zeaxantină și beta-caroten, recunoscute ca având proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și antimicrobiene. 

Micile fructe roș susțin funcția imunitară, sănătatea ochilor și a pielii. În plus, sunt bogate și în vitamina A.  

Semințe de cânepă 

Semințele de cânepă sunt bogate în acizi grași omega-3 și omega-6, care contribuie la combaterea inflamațiilor, și în proteine. Conform sursei citate, trei linguri de semințe de cânepă asigură 18% din necesarul zilnic de proteine. 

În plus, aceste semințe conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali. Având în vedere conținutul ridicat de fibre, semințele de cânepă te pot menține sătul pentru mai mult timp. 

Frunze verzi 

Bogate în vitamine, frunzele verzi, precum varza kale și spanacul, sunt excelente pentru sănătatea oaselor. Totodată, sunt bogate și în antioxidanți care scad riscul de apariție a unei boli cronice. 

Migdale 

Migdalele sunt bogate în antioxidanți și conțin grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale. Proteinele și grăsimile sănătoase din migdale contribuie la menținerea senzației de sațietate pe o perioadă mai lungă de timp și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. 

Semințe de chia 

Bogate în nutrienți, semințele de chia conțin acizi grași omega-3, proteine, fibre și antioxidanți. 

Iaurt grecesc 

Iaurtul grecesc este plin de proteine și conține, de asemenea, probiotice, care susțin digestia și starea de spirit. În plus, dacă este adăugat, acesta conferă o textură cremoasă smoothie-ului. 

Avocado 

Acest fruct este bogat în grăsimi sănătoase, fibre și steroli vegetali. Sterolii vegetali contribuie la sănătatea gastrointestinală și la cea cardiovasculară. 

Un avocado conține 9% din necesarul zilnic de fibre.  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite