Ceaiuri care reduc pofta de mâncare

0
Publicat:

Se zice că pentru orice boală, Dumnezeu a creat o plantă. Desigur, pofta de mâncare în sine nu este o boală, dar obezitatea poate fi inclusă aici, atunci când ajunge să pună în pericol viața. Cert este că prea multe kilograme în plus nu aduc nimic bun pentru sănătate.

Ceaiuri care ajută la slăbit  FOTO Pixabay
Ceaiuri care ajută la slăbit FOTO Pixabay

Obezitatea a devenit, cel puțin în țările în care predomină alimentația de tip occidental, o problemă generală. Numărul foarte mare de persoane supraponderale și obeze face ca aceasta să fie considerată o problemă de sănătate națională.

Recent, două tipuri de pastile au fost aprobate de autoritățile medicale din SUA pentru a ajuta la slăbit. Dar, la fel ca orice medicament, acestea au efect secundare care uneori pot fi grave.

Pentru cei care nu vor să riște însă, există varianta naturală și mult mai sănătoasă. Pe lângă mișcare și dietă pe care le recoandă toți medicii și nutriționiștii, mai sunt câteva plante de ceai care ajută la slăbit.

Specialiştii susţin că o cură de slăbire este mai eficientă dacă în paralel se administrează infuzii din aceste plante, unele care reduc pofta de mâncare, altele cu rol de ardere a grăsimilor și altele cu rol de stimulare a metabolismului, scrie Epochtimes România.

1.  Ceaiul de cătină

Cătina este foarte bogată în substanţe nutritive, conţine de două ori mai multă vitamina C decât măceşul şi de zece ori mai multă în comparaţie cu citricele, fapt ce ajută la creşterea imunităţii. Are remarcabile proprietăţi antiinflamatorii şi inhibă pofta de mâncare, fiind recomandată în dietele de slăbit.

2.  Ceaiul de mentă

Menta reglează tranzitul intestinal și are calitatea de a tăia pofta de dulce, cea apărută pe fond de stres sau oboseală. Sunt recomandate două - trei căni pe zi. În cazul persoanelor supraponderale, ceaiul de mentă reduce considerabil pofta de mâncare, favorizând slăbirea.

3.  Ceaiul de anghinare

Anghinarea intensifică arderile și are proprietăţi diuretice. Are, de asemenea, efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor.

4. Ceaiul Oolong

Un studiu efectuat în China a demonstrat că o cură cu ceai Oolong (numit şi Wulong sau ceai bleu-verde) de 6 săptămâni, 3 căni pe zi, ajută la scăderea în greutate prin arderea grăsimilor din organism. Intensifică arderile metabolice, deoarece conţine polifenol, un ingredient natural folosit din cele mai vechi timpuri pentru tratarea obezităţii. Taie pofta de mâncare şi are un efect energizant, deşi conţine mai puţină cofeină decât ceaiurile verzi şi albe.

5. Ceaiul ginseng

Este folosit de secole întregi în ţările asiatice pentru efectul său energizant şi curativ în oboseala cronică, astfel reducând şi apetitul. Aceeaşi plantă este recunoscută pentru stimularea puternică exercitată asupra metabolismului, crescând totodată rezistenţa fizică la efortul susţinut.

6. Ceaiul de chimen

Stimulează digestia şi previne balonarea, dar are şi marea calitate de a regla pofta de mâncare. Se recomandă mai ales atunci când regimul alimentar pe care vi l-aţi propus să-l urmaţi ar putea afecta tranzitul intestinal.

7. Ceaiul de cimbru sau de cimbrişor

Este recomandat mai ales în caz de răceală, împotriva tusei şi durerilor din gât sau sub formă de inhalaţii în caz de sinuzită, dar are şi marea calitate de a stopa senzaţia de foame, datorită calităţilor sale energizante.

8. Ceaiul de valeriană

Valeriana este o planta medicinală cu efect calmant. Pe lânga asta, taie pofta de mâncare apărută mai ales pe fond de stres.

9. Ceaiul din frunze de afin

Este excelent atât ca adjuvant în slăbire, cât şi ca supliment în cazul persoanelor ce suferă de diabet. Reglează tranzitul intestinal şi ajută la eliminarea excesului de zaharuri din sânge, de aceea este recomandat în mod special persoanelor cărora le place să consume multe dulciuri, dar şi celor care au frecvent balonări.

10. Ceaiul de soc

Ceaiul de soc este laxativ și ajută la producerea trnaspirației, eliminând astfel toxinele din organism, atât prin efectul sudorific, cât şi prin stimularea digestiei. Băută timp de mai multe săptămâni, această infuzie naturală vă va face să mâncaţi mai puţin, întrucât inhibă apetitul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite