Ce nu ştiai despre migdale: întăresc sistemul imunitar şi ajută la slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migdalele întăresc sistemul imunitar FOTO Arhivă
Migdalele întăresc sistemul imunitar FOTO Arhivă

Migdalele sunt un lucru necesar dietei tale, mai ales că te ajută să scapi de kilogramele în plus şi să ţii la distanţă bolile de inimă şi chiar cancerul. Aceşti sâmburi sunt plini de beneficii asupra sănătăţii, fiind introduşi chiar pe lista celor mai sănătoase alimente.

Însă, înainte de a face schimbări în dieta ta, este nevoie să te informezi pe cât posibil despre produsele sănătoase şi despre ce schimbări benefice pot aduce sănătăţii tale. „Huffington Post“ ne prezintă cinci lucruri mai puţin cunoscute despre migdale.

1. Migdalele aparţin de aceeaşi familie ca piersicile

Migdalele sunt, de fapt, fructe acoperite de o coajă tare care cresc în... migdal. Migdalul aparţine categoriei „prunus“, familia Rosaceae, din care fac parte şi piersicile, cireşele, prunele şi nectarinele. Este important de ştiut asta deoarece pot produce acelaşi tip de alergii. Aşa că, dacă te ştii alergic la piersici sau prune, este bine să eviţi şi migdalele.

Migdal FOTO Arhiva

Migdalul FOTO Arhivă

2. Migdalele au printre cele mai puţine calorii

Migdalele se situează la egalitate cu fisticul în ceea ce priveşte numărul de calorii: 30 de grame de migdale conţin doar 160 de calorii. Migdalele conţin şi mai mult calciu, comparativ cu orice altă nucă, plus 9 grame de grăsimi monosaturate, sănătoase pentru inimă, 6 grame de proteine şi 3,5 grame de fibre.

3. Migdalele crude sau uscate sunt cele mai sănătoase

Atunci când cumperi migdale şi pe pachet scrie că au fost „coapte“, trebuie să iei în considerare faptul că poate au fost coapte în grăsimi nesănătoase şi la temperaturi înalte care distrug beneficiile fructului. Trebuie căutate cele crude sau uscate, acelea sunt cele mai sănătoase.

4. Laptele de migdale este foarte simplu de făcut

Lapte de migdale FOTO thehealthyapron.com

Lapte de migdale FOTO thehealthyapron.com

Poţi să-ţi faci singur lapte de migdale, ai nevoie doar de migdale (bineînţeles), un îndulcitor la alegere, puţină apă şi un robot de bucătărie pentru a le amesteca bine pe toate.

5. Migdalele sunt bune pentru sistemul imunitar

Doar 30 de grame de migdale conţin aceeaşi cantitate de polifenoli (antioxidanţi care ajută la lupta cu bolile de inimă şi cu cancerul) ca o ceaşcă de ceai verde sau o porţie de broccoli, spun studiile.  


Citeşte şi:

Fructe recomandate pentru efectele lor afrodiziace

Fructele afrodiziace pot reprezenta un aliment excelent care să ajute un cuplu în stimularea apetitului sexual şi îmbunătăţirea puterii de seducţie, aprinzând flacăra dorinţei la ambii parteneri.

Nucile ne ajută să trăim mai mult. Câte ar trebui să mâncăm zilnic

Persoanele care includ zilnic în dietă nucile, alunele sau migdalele au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, de diabet şi de cancer, arată un nou studiu.

Beneficiile migdalelor pentru cei care vor să slăbească

Persoanele care mănâncă aproximativ 40 de grame de migdale pe zi, echivalentul a 250 de calorii, nu vor lua în greutate, iar pofta lor de mâncare va fi diminuată, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători americani.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite