De ce trebuie consumate nucile, alunele şi migdalele în timpul sarcinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Până de curând se credea că gravidele ar trebui să excludă din dietă oleaginoasele de genul nucilor sau alunelor pentru că sunt alimente cu potenţial alergen. Conform unui studiu recent, femeile care consumă astfel de produse pe timpul lunilor de sarcină ar putea să le facă un bine copiilor lor

Femeile însărcinate care mănâncă în mod regulat nuci, alune, migdale, fistic şi alte seminţe oleaginoase reduc considerabil riscul viitorului copil de a dezvolta diverse forme de alergii sau astm, arată concluziile unei cercetări efectuate la Universitatea Feinberg din Chicago. 

Studiul realizat pe 8.205 de copii, dintre care 308 aveau alergii la diferite tipuri de mâncare, iar dintre aceştia 140 erau alergici la fistic, alune de pădure, migdale sau nuci caju, a arătat că mamele care au inclus în dieta din timpul sarcinii diferite fructe uleioase, de cinci ori pe săptămână sau mai des, aveau copii cu toleranţă mult mai mare la diverse alimente alergene.

Astfel, dacă până de curând viitoarele mame care avuseseră în familie cazuri de astm sau rude cu diverse alergii erau sfătuite să evite consumul de nuci şi alte astfel de seminţe, de teamă că fătul ar putea dezvolta o sensibilitate asemănătoare, doctorii sunt, mai nou, de părere că acestea ar trebui excluse numai dacă mama este cea alergică.

Prin urmare, nu numai că fătul nu va fi afectat de consumul de seminţe oleaginoase, dar acestea imunizează copilul, într-o anumită măsură, faţă de tot felul de alergii şi scade probabilitatea ca acesta să facă astm în primele 18 luni de viaţă.

„Cu siguranţă, femeile care sunt alergice la nuci ar trebui să evite şi pe mai departe consumul acestora, dar gravidele fără probleme de acest gen nu ar trebui să se ferească de ele. Nucile sunt o sursă bogată de proteine şi de acid folic, substanţă care poate preveni defectele de tub neural (cele mai comune forme de malformaţii-n.r.), dar şi dezvoltarea unor alergii ulterioare“, a explicat doctorul Ruchi Gupta.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri