Beneficiile consumului de morcovi asupra sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morcovii se pot consuma atât cruzi, cât şi fierţi
Morcovii se pot consuma atât cruzi, cât şi fierţi

Nu mai este demult un secret că morcovii sunt esenţiali pentru o vedere bună şi o piele frumoasă. Însă, numeroase studii arată că ei au numeroase alte calităţi terapeutice. În cele ce urmează, află ce alte beneficii au morcovii, atât pentru uzul intern, cât şi pentru cel extern.

Morcovii conţin numeroase vitamine (A, B, C, E și K) şi minerale (potasiu, fier, sodiu, clor și iod) şi sunt bogaţi în antioxidanţi şi carotenoizi, substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

De asemenea, în rădăcina de morcov se găsesc peste 20 de substanţe antioxidante, care previn depunerea colesterolului şi a trigliceridelor pe artere sub forma plăcilor de aterom. În plus, consumul regulat de morovi contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge, prevenind astfel apariţia afecţiunilor cardiovasculare, una dintre principalele cauze ale mortalităţii.Un studiu efectuat de un institut al Departamentului Guvernamental pentru Agricultură al Statelor Unite a arătat că doar doi morcovi cruzi consumaţi zilnic ajută la scăderea valorilor colesterolului negativ (LDL) cu 10-20%.

Află celelalte beneficii ale consumului de morcovi asupra sănătăţii, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Efectele magice ale condimentelor verzi

Slăbeşte cu verdeţuri de primăvară

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri