Obsesia faţă de greutate: femeile preferă să piardă bani decât să se îngraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teama participanţilor cu privire la kilogramele în plus poate fi cauzată şi de eticheta pusă persoanelor supraponderale FOTO Shutterstock
Teama participanţilor cu privire la kilogramele în plus poate fi cauzată şi de eticheta pusă persoanelor supraponderale FOTO Shutterstock

63% din femei ar prefera să piardă1.000 de dolari decât să se îngraşe cu nouă kilograme. Rezultatul alarmant a fost primit în urma unui studiu realizat online, la care au participat o mie de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 80 de ani, ce au răspuns la întrebări privind nutriţia, sănătatea şi siguranţa alimentară, potrivit „HuffingtonPost“.

La afirmaţia „Aş prefera să pierd o mie de dolari decât să mă îngraş“, 56% din respondenţi au răspuns pozitiv.

Rezultatele au variat şi în funcţie de venituri. Cei care câştigă anual mai puţin de 34.000 de dolari au fost şi cei care nu au aprobat afirmaţia, spre deosebire de cei ale căror venituri depăşesc 75.000 de dolari. Doar 47% din respondenţii cu salarii mici au răspuns pozitiv, comparativ cu cei 68% din participanţii din cadrul celor cu venituri mari.

Mai mult decât atât, cercetarea a arătat timpul şi energia pe care atât bărbaţii, cât şi femeile o irosesc gândindu-se cum să atingă greutatea ideală. 56% din respondenţi încercau să slăbească la momentul studiului, iar 38% se gândesc foarte des la caloriiile consumate. Doar 4 din 10 respondenţi consideră că deţin controlul asupra greutăţii.

Teama participanţilor cu privire la kilogramele în plus poate fi cauzată şi de eticheta pusă persoanelor supraponderale sau obeze. Adesea, aceştia sunt consideraţi mai puţin igenici, mai leneşi şi mai puţin competenţi. Studiile au arătat că greutatea influenţează oportunităţile care se oferă la muncă sau în sistemul de educaţie.

„Afirmaţia a fost aprobată deoarece ar putea costa mai mult de o mie de dolari pentru a pierde kilogramele, dacă iei în considerare preţul de programelor de slabire. Greutatea în plus ar putea avea repercusiuni asupra sănătăţii dumneavoastră şi, în cele din urmă, va conduce şi spre creşterea costurilor medicale", a conchis Marianne Smith Edge, vicepreşedinte pentru nutriţie şi siguranţă alimentară în cadrul International Food Informational Council.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite