Studiu: sâmbăta şi duminica sunt cele mai ieftine bilete de avion

0
0
Preţul biletelor scade în weekend pentru ca noi să fim atraşi de posibilele călătorii din aceste două zile
Preţul biletelor scade în weekend pentru ca noi să fim atraşi de posibilele călătorii din aceste două zile

Weekend-ul este cea mai bună perioadă în care putem călători cu avionul deoarece preţurile biletelor de de zbor scad cu aproximativ 5%.

Chiar dacă acum este târziu să ne planificăm un weekend memorabil, este bine de ştiut că sâmbăta şi duminca sunt cele mai potrivite zile pentru a ne rezerva biletele de avion, potrivit unui studiu, citat de publicaţia „Huffington Post“.

Studiul arată totodată că aceste reduceri sunt ideale atât pentru rutele în interes de serviciu, dar şi acelora destinate relaxării.

„Dacă luăm un traseu destinat călătoriilor de afaceri precum şi pe celor de vacanţă, atunci o persoană care şi-a cumpărat biletul în weekend are şanse reale de a plăti un preţ mai mic. Aceasta este o strategie a companiilor aeriene prin care oamenii sunt atraşi să cumpere biletele de avion cu mai puţini bani pentru a pleca în concediu“, a explicat profesorul Steven Puller, autorul studiului.

Deşi cercetarea luat în considerare numai biltele de avion dus-întors, excepţie făcând cele din preajma sărbătorilor mari, este relevant că putem economisi câţiva bani ţinând cont de acest fapt.

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite