Secretul celui mai delicios sos pentru paste. Ingredientul care îl face cremos

0
Publicat:

Dacă nu ai timp să îți prepari sosul de roșii în casă, poți apela cu încredere și la cel cumpărat din supermarket. Însă, probabil, ai simțit că acesta are un gust destul de bun, dar că îi lipsește acel ceva. Iată care este ingredientul secret care îl transformă din bun în grozav, conform Parade.

Sosul de roșii este în mod natural sărac în grăsimi. Foto: shutterstock (Arhivă)
Sosul de roșii este în mod natural sărac în grăsimi. Foto: shutterstock (Arhivă)

Marcella Hazan, autoare de cărți de bucate, folosește unt în cunoscuta sa rețetă de sos de roșii din cartea sa „Essentials of Italian Cooking”. Pentru sosul de roșii incredibil de simplu, dar șocant de aromat, ai nevoie de doar patru ingrediente: roșii din conservă, unt, 1/2 ceapă și sare. 

Toate acestea înseamnă că gustul sosului depinde de fiecare dintre ingrediente - în special de unt. 

Sosul de roșii este în mod natural sărac în grăsimi și, prin urmare, uneori devine prea gros și prea bogat în amidon atunci când este amestecat cu paste. Untul îl face cremos. 

Acest truc este foarte simplu de încercat. Pune la foc mic sosul tău preferat de roșii la borcan, apoi adaugă unt. Cantitatea de unt folosită este, în cele din urmă, o chestiune de gust, dar începe prin a adăuga 2 linguri, amestecând în sosul tău până când acesta s-a topit. Hazan folosește în rețeta sa 5 linguri de unt, așa că nu ezita să adăugi mai mult până când obții textura dorită. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite