Câtă apă trebuie să pui în oală atunci când fiebi pastele. Proporția corectă care te scutește de griji

0
Publicat:

Indiferent dacă suntem deja experți în bucătărie sau încă ne mai chinuim să ducem la capăt rețete simple, un lucru este sigur: pastele sunt o opțiune delicioasă pe care orice persoană o poate pregăti rapid. 

Paste. FOTO Shutterstock.
Paste. FOTO Shutterstock.

Cu toate acestea, ni se poate întâmpla ca pastele să se lipească în timp ce fierb. Din fericire, un truc banal poate elimina această problemă!  

Gospodinele cu experiență folosesc un truc ingenios, care le scapă complet de această problemă supărătoare, truc care ține de folosirea unei cantități suficiente de apă.

Câtă apă este necesară pentru ca pastele să nu se lipească

Dacă folosim un vas prea mic pentru cantitatea de paste pe care o pregătim și, în consecință, prea puțină apă, cu siguranță se vor lipi între ele. Motivul este legat de faptul că amidonul din paste este eliberat în timpul fierberii, iar acesta va face ca preparatul nostru să se lipească în oală.

Deși poate părea ceva extrem de banal, foarte multă lume nu știe exact cât de multă apă este necesară pentru ca pastele să fiarbă cum trebuie.

Mai precis, dacă vrem să fierbem pastele fără probleme, evitând se lipească între ele (ori să se lipească de oala în care se află), trebuie să luăm în calcul că pentru 100 de grame de paste este necesar aproximativ un litru de apă, dar și o linguriță de sare.

Articolul integral, în Click!

Și uleiul de măsline adăugat în apa de fiert (o linguriță) ne poate scuti de grija pastelor lipite.

Amintim că timpul de fierbere diferă în funcţie de mărimea şi tipul pastelor. Pastele proaspete fierb mai repede decât cele uscate, în timp ce pastele subţiri, prectim tăiţeii, fierb mai repede decât pastele groase, cum ar fi spaghetele

Pentru a verifica dacă au fiert, se scoate cu o furculiţă o pastă, se clăteşte cu apă rece şi se gustă. E recomandat ca pastele să fie fierte al dente, adică să nu fie foarte moi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite